fbpx

Klatresko test: De 5 beste på markedet i 2022

Når du skal klatre eller buldre, uavhengig av nivå, er du nødt til å ha et par klatresko. Du har nok sikkert skjønt at markedet florerer av ulike modeller. For å gjøre det litt enklere for deg å finne riktige klatresko har vi samlet de fem beste på markedet i 2021.

Resultatene i vår test av klatresko er basert på gjennomgang av pålitelige kilder og beskrivelser. Vi har altså ikke selv testet produktene.

Vår favoritt og testvinner er La Sportiva Tarantula. Dette er en god allrounder som passer like godt til profesjonelle som til nybegynnere. Skoene har også en god pris og er laget av materialer av høy kvalitet. Den beste helheten får du her. Nøyer du deg ikke med annet enn det aller beste er det premiummodellen La Sportiva Python vi anbefaler. Beste pris derimot får du hos Black Diamond.

VÅRE favoritter

 • Meget god kvalitet
 • Velegnet til klatring og buldring under alle forhold
 • Klatresko skreddersydd for profesjonelle
SJEKK PRISEN →
 • God pris
 • En god «allrounder»
 • Komfortable
SJEKK PRISEN →
 • Profesjonell klatresko til en god pris
 • Optimal til buldring
 • Du får mye for pengene
SJEKK PRISEN →

Klatresko test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
La Sportiva Tarantula
Trenger du en klatresko egnet for både buldring og klatring er disse et godt valg. La Sportiva er en god allrounder til en god pris. En bedre helhet får du ikke, og nettopp derfor er dette vår testvinner.
SJEKK PRISEN →
La Sportiva Python
Ønsker du et par med profesjonelle klatresko er det disse du burde gå for. La Sportiva Python er en av markedets ypperste toppmodeller, da den er av skyhøy kvalitet. Den er laget av pustende og vannavvisende materialer, i tillegg til at den fungerer like godt til både kvinner og menn.
SJEKK PRISEN →
La Sportiva Miura
La Sportiva Miura er en profesjonell sko til en god pris, som betyr at du får mye for pengene. Denne prisvinnende og formstabliserende skoen med en formidabel hæl med gummiforbindelse som opprettholder støtten, er som skapt for buldring. Overdelen er også robust, samt at den er forsterket rundt tåen.
SJEKK PRISEN →
Black Diamond
Klatreskoen Black Diamond er testen rimeligste og derfor best om du handler på budsjett eller ønsker et rimelig alternativ. Den er tilpasset både damer og menn, samt at den er godt egnet til både buldring og klatring.
SJEKK PRISEN →
Black Diamond Mens Focus Climbing
Disse klatreskoene er egnet for menn som liker å klatre i bratt og vanskelig terreng. De har en støpt såle og er laget av pustende materialer. Vekten er også lav og takket være skoens smarte utforming gir dem utmerket ytelse på bratte og overhengende klatreruter.
SJEKK PRISEN →

1. La Sportiva Tarantula – Testvinner

La Sportiva Tarantula

SJEKK PRISEN →

La Sportiva er en god allrounder skreddersydd for både buldring og klatring, samt nybegynnere og profesjonelle. Den imponerer med sin gode pris, og ikke minst fantastiske kvalitet. Dessuten har den visstnok en god passform, og den fås i alle størrelser mellom 36 og 46. det er med andre ord en klatresko egnet for både menn og kvinner.

Andre ting som er verdt å bemerke er skoen sin  praktiske borrelås og reim som gjør den enkel å ta av og på. For oss er dette markedet soleklart beste klatresko, noe også forbrukerne og ekspertene er forent om.

De skriver nemlig om en særdeles behagelig sko som er prisvennlig, og som er perfekt under alle type klatre- og buldreforhold.

Utvalgte fordeler

 • God pris
 • En god «allrounder»
 • Komfortable

LES MER


2. La Sportiva Python — Premium

La Sportiva Python

SJEKK PRISEN →

Ønsker du et par med profesjonelle klatresko er det disse du burde gå for. La Sportiva Python er en av markedets ypperste toppmodeller, da den er av skyhøy kvalitet. Den er laget av pustende og vannavvisende materialer, i tillegg til at den fungerer like godt til både kvinner og menn. Dessuten har den en formidabel innersåle, som på grunnlag av den lette vekten og justerbare borrelåssyetemet er egnet for alle typer klatringer og buldringer.

Prisen er kanskje noe høye, men det skremmer ikke forbrukerne. Skoen er nemlig en av markedets fremste bestselgere, og det nok mye takket være dens høye komfort. Stiller du høye krav og tar buldring eller klatringen seriøst er dette utvilsomt klatreskoen du burde gå for. Er klatring en hobby du sjeldent holder på med derimot, tror vi fint du kan nøye deg med rimeligere modeller.

Utvalgte fordeler

 • Meget god kvalitet
 • Komfortable
 • Velegnet til klatring og buldring under alle forhold
 • Klatresko skreddersydd for profesjonelle

LES MER


3. La Sportiva Miura — Mye for pengene

La Sportiva Miura VS

SJEKK PRISEN →

La Sportiva Miura er en profesjonell sko til en god pris, som betyr at du får mye for pengene. Denne prisvinnende og formstabliserende skoen med en formidabel hæl med gummiforbindelse som opprettholder støtten, er som skapt for buldring. Overdelen er også robust, samt at den er forsterket rundt tåen.

Ikke nok med det, den er attpåtil enkel å ta av og på i tillegg til lav i vekt. Det er med andre ord en brukervennlige sko som er gode å buldre i. Vi har derfor stor forståelse for hvorfor den er populær. På kundeomtalene får den meget gode skussmål, og det er svært lite negativt å bemerke. Alt i alt en god klatresko, særlig om du skal buldre.

Utvalgte fordeler

 • Profesjonell klatresko til en god pris
 • Optimal til buldring
 • Du får mye for pengene

LES MER


4. Black Diamond — Best på budsjett

Black Diamond Men's Momentum

SJEKK PRISEN →

Klatreskoen Black Diamond er testen rimeligste og derfor best om du handler på budsjett eller ønsker et rimelig alternativ. Den er tilpasset både damer og menn, samt at den er godt egnet til både buldring og klatring. Den har naturligvis ikke like enestående materialer som de beste toppmodellene, men vil fint tilfredsstille en som skal bruke skoene en gang i ny og ne.

På hjemmesiden til Black Diamond står det at «Black Diamond deler samme erfaringer som du får på stein, is og snø og disse erfaringene driver oss til å skape det beste mulige utstyret til vår globale familie med klatrere, skiløpere og friluftsentusiaster. Det som begynte med en ambolt og hammer i hagen, har nå vokst seg til et globalt selskap med kontorer på tre kontinenter. Black Diamond er et selskap som ikke bare er for fjellklatrere og skiløpere, men som også står for ånden i sporten, deres verdier og mål, i fortid, nåtid og fremtid. Siden 1957 har vårt innovative design av utstyr satt en standard for et antall områder.

Dette er delvis et resultat av dedikasjon, ønsker og flid fra et herlig team personer. Det er også et produkt av det faktumet at vi alle også er klatrere og skiløpere selv. Vi er et selskap som drives av brukere. Det er hvem vi er».

Sagt med andre ord, ønsker produsenten å skape et prisvennlige produkter tilpasset alle, noe som virkelig skinner gjennom hos disse klatreskoene.

Utvalgte fordeler

 • Billige
 • Godt egnet for både menn og kvinner
 • Egnet til både klatring og buldring

LES MER


5. Black Diamond Mens Focus Climbing — Et godt tilbud

Black Diamond Men's Focus Climbing Shoes

SJEKK PRISEN →

Disse klatreskoene er egnet for menn som liker å klatre i bratt og vanskelig terreng. De har en støpt såle og er laget av pustende materialer. Vekten er også lav og takket være skoens smarte utforming gir dem utmerket ytelse på bratte og overhengende klatreruter. Skoen har i tillegg et minimalistisk design, som optimaliserer følelsen med overflaten.

Til sist men ikke minst, er skoene svært prisvennlig. Dette gjør at du får gode og pålitelige klatresko uten å måtte grave for dypt i lommeboken. Annet forklart er dette et godt tilbud du ikke bør gå glipp av.

Det eneste negative vi har å påpeke, er at skoene angivelig er vanskelige å ta av og på. Foruten om det, har vi ikke noe negativ å bemerke.

Utvalgte fordeler

 • Klatresko for menn perfekt til bratte klatreruter
 • Minimalistisk design
 • Klatresko av høy kvalitet til en god pris

LES MER


Hva er en klatresko?

En klatresko er en spesialdesignet sko som først og fremst er laget for klatring på en vegg eller stein. De fleste klatreskoene har et tettsittende design, som har som mål å øke følelsen med overflaten. De har liten eller ingen isolasjon og en gummisåle for å sikre optimal kontakt med overflaten. Tursko er uegnet for fotturer i, og brukes derfor nederst på hindringen.

De fleste klatresko er designet med en nedadgående tå, noe som skal hjelpe klatreren til å få fotfeste på smale fjærer. Utviklingen av dagens tekniske klatresko begynte å ta av for alvor på 1950- og 1960 -tallet, og denne utviklingen har fortsatt den dag i dag og er fortsatt under utvikling.

Hvorfor kjøpe klatresko?

Hvis du vil prøve å klatre eller allerede klatrer, blir opplevelsen betydelig bedre hvis du har et skikkelig par klatresko. Klatresko gir en mye bedre følelse med overflaten, samt bedre støtte av foten enn f.eks. et par gummisko.

Velg de rette klatreskoene

Det er veldig mange som synes at klatresko er en ganske så vanskelig ting å finne. Og det kan det for mange også være. Klatresko er en type sko som skal gi deg ordentlig godt grep der du klatrer, og det er også sko som sitter tett på foten. Ettersom vi alle er forskjellige, så har vi alle forskjellige former på føttene. Noen har brede føtter, noen smale, noen har forskjellig lengder på tærne, og vi har ulike former på føttene generelt.

Det er derfor utrolig viktig å finne de rette skoene for seg selv. Det er også derfor det er mange som bruker en del tid på å finne de rette skoene – og når man først har funnet de; ja, da er det mange som holder seg til det samme merket år etter år.

Her på denne siden kan du finne klatresko fra noen av markedets aller beste og mest populære merker. Vi har et stort utvalg av klatresko til både kvinner, menn og barn – og derfor kan du på siden vår filtrere blant skostørrelser, prisklasser, merker og mye mer.

Hvordan velge klatresko?

Det finnes som sagt mange forskjellige typer klatresko, og her på denne siden kan du finne alle slags typer. Mange tror at når man skal finne klatresko så skal de sitte så trangt på føttene som overhodet mulig, og mange tror de også skal være nærmest ubehagelige å bruke frem til de er gått inn. Dette er dog ikke helt sant. Det er riktig at de skal sitte godt inntil føttene – men de skal altså ikke være vonde å ha på. Typisk så deler man opp klatresko i tre forskjellige kategorier:

 • Innsteg
 • Aggressiv
 • Allround

For nybegynneren så er det ofte innsteg-skoene som er den store vinneren. Dette er den enkleste formen for klatresko, og er generelt svært komfortable på føttene. De er ganske så myke i modellene, og er flate i sålen – og mange foretrekker de gjerne også når de skal klatre innendørs.

Aggressiv er beskrivelsen på en annen type klatresko. Dette er de klatreskoene som du ser som har formen til en banan, altså at de er nedoverbøyd i sålen. Dette er sko for mer erfarne klatrere, og egner seg best til utfordrende terreng, da de er designet for å kunne få godt feste på små steder. De er gjerne litt mindre komfortable, og de er svært myke sånn at du bedre skal føle det du står på.

Allround klatresko er som navnet tilsier en modell som passer til ulikt bruk. De passer til både nybegynnere og erfarne, og kan brukes både inne og ute – dog ikke på de aller mest krevende terrengene. De har noe bøy i sålen, og allroundsko kommer i ulike stivhetsgrader.

Myk vs Stiv

Når vi snakker om at en sko for klatring er stiv eller myk, refererer vi til tykkelsen på gummisålen og mellomsålen. En myk klatresko har en tynnere såle enn stive klatresko.

En myk sko for klatring kjennetegnes ved å gi deg en større følelse av overflaten. Dette kommer til uttrykk ved at det er lettere å legge merke til ujevnheter på overflaten, kanter, steiner etc. Myke sko for klatring vil følge fotens bevegelser mer, noe som ytterligere bidrar til fotens kontakt med overflaten. På den annen side er det mindre støtte i en myk sko, da sålen er mer spenstig, noe som stiller større krav til balansen din.

Den store fordelen med stive klatresko er at de gir mer støtte for balansen din. Det betyr at du ikke blir sliten like raskt som når du bruker en myk sko. Disse skoene er vanligvis favorittene for nybegynnere ettersom du får mer hjelp i begynnelsen.

Hvis du er ute og klatrer i mange timer om gangen, kan en stiv sko for klatring også være en fordel, siden det senker den nødvendige innsatsen og gir bedre beskyttelse for foten din. Men det avhenger også mye av din erfaring. Jo mer erfaring og trening du har, jo mindre behov for en stiv klatresko har du.