fbpx

Kjøttkvern test: De 6 beste på markedet i 2023

Med en god kjøttkvern på kjøkkenet er det kun fantasien som setter grenser for hva du kan produsere selv. Du kan lage din egen kjøttdeig eller lage utallige varianter av forskjellige pølser helt selv! Dette er det ultimate tilskudd for deg som liker å utforske nye retter eller er på jakt etter det lille ekstra for å imponere gjestene dine. Vi har i denne kjøttkvern testen sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å modellene som best passer deg. Vurderingen er basert på spesifikasjoner, andre tester og omtaler. Vår testvinner fra Bosch leverer alle egenskapene du trenger for å bli nabolagets ledende pølsemaker eller kverne dine egne hamburgere før neste grillfest. Ingenting smaker bedre enn hjemmelaget mat, og med en solid kjøttkvern kan du virkelig ta matlagingen til det neste nivået.

Kjøttkvern test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Bosch kjøttkvern hvit MFW66020
Denne praktiske maskinen fra Bosch kan kverne opp til 3 kg kjøtt i minuttet og lage både kjøttdeig og pølser. Det praktiske designet kommer med et integrert rom for ekstrautstyret slik at du alltid har kontroll på hvor tilbehøret er hen.
SJEKK PRISEN →
Funktion Function Kjøttkvern med Kakesprøyte
Denne klassiske kjøttkvernen fra Funktion kommer i et tradisjonelt design og en praktisk størrelse. Ved hjelp av god gammeldags muskelkraft er det ingen grenser for hva du kan produsere av pølser, kjøttkaker og kjøttdeig hjemme på eget kjøkken.
SJEKK PRISEN →
Tefal HV8 Pro kjøttkvern
Kjøttkvernen fra Tefal er for deg som krever det ypperste fra dine kjøkkenmaskiner. Med en robust motor kan kjøttkvernen håndtere hele 4,3 kg kjøtt i minuttet, og de innebygde knivbladene holder seg skarpe ved hjelp av smart selvslipende teknologi.
SJEKK PRISEN →
Emerio Kjøttkvern
Med denne kjøttkvernen fra Emerio får du teste kreftene til et moderne design til en god pris. Kjøttkvernen kommer med alle de nødvendige funksjonene for å produsere din egen kjøttdeig eller dine egne pølser uten at det trenger koste ekstra.
SJEKK PRISEN →
Kenwood KAX950ME Kjøttkvern
Kenwood er kjent for å levere god kvalitet til en hyggelig pris og denne kjøttkvernen er ikke noe unntak. Kjøttkvernen fra Kenwood leverer svært god ytelse for pengene. Den brukervennlige maskinen leverer fantastisk ytelse og kommer i solid rustfritt stål for lang levetid.
SJEKK PRISEN →
KitchenAid Kjøttkvern + Purepresse - FVSFGA
Svært lett anvendelig utstyr til din KitchenAid. Her får du både kjøttkvern og purepresse som gjør det enkelt å produsere din egen kjøttdeig eller herlige frukt- og grønnsakspureer. Utstyret passer til alle KitchenAid kjøkkenmaskiner med kraftuttak foran.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Bosch kjøttkvern hvit MFW66020

Kjøttkvern test: Denne fra Bosch kjøttkvern hvit MFW66020 er best i test

SJEKK PRISEN →

Med denne praktiske kjøttkvernen fra Bosch kan du kverne kjøtt til kjøttdeig, lage dine egne pølser og lage alle slags varianter av kjøttboller! Dette er essensielt kjøkkentilbehør for deg som elsker å diske opp med både tradisjonelle og kreative retter. Det stilrene designet gjør at maskinen tar seg godt ut på kjøkkenbenken.

Takket være de medfølgende hullskivene kan du produsere kjøttretter i alle størrelser og fasonger. Du justerer enkelt maskinen til å produsere det du skulle ønske ved å vri på den justerbare skiven.

Med dette tilskuddet til kjøkkenbenken din leverer Bosch god effekt og mulighet til å kverne hele 3 kg kjøtt i minuttet. Maskinen er utstyrt med smarte sikkerhetsfunksjoner som sikrer at kverneprosessen gjennomføres helt trygt. Maskinen har praktiske ben på undersiden som sikrer at den står støtt og lager lite lyd når den er i bruk. Takket være det praktiske rommet i kvernen har du også oppbevaringsmuligheter for ekstrautstyret når maskinen ikke er i bruk.

LES MER


2. Funktion Function Kjøttkvern med Kakesprøyte

SJEKK PRISEN →

Denne klassiske kjøttkvernen fra Funktion kommer i et tradisjonelt design med håndsveiv og støpejern. Den passer utmerket som dekor selv når den ikke er i bruk. Den kompakte størrelsen gjør den også enkel å pakke bort dersom det ikke er plass til å la den sitte på kjøkkenbenken når den ikke er i bruk. Her får du en kjøttkvern som er både funksjonell og vakkert designet.

Funktion sin kvern er konstruert i støpejern som gir et robust og slitesterkt design. Her kan du enkelt kverne opp kjøtt ved hjelp av egen muskelkraft på tradisjonelt vis. Sammen med kjøttkvernen kommer det en praktisk kakesprøyte som gjør det enkelt å lage din egen kjøttdeig, delikate pølser eller smakfulle kjøttboller som vil imponere middagsgjestene dine.

Det tradisjonelle designet gjør at det er nødvendig å spenne fast kjøttkvernen på kjøkkenbenken eller bordplaten før bruk. Dette gjøres enkelt med festearmen som medfølger kvernen, og denne kan fjernes igjen uten at det lager merker. Det anbefales at man kun vasker kjøttkvernen for hånd for å ikke skade kvernen.

LES MER


3. Tefal HV8 Pro kjøttkvern

SJEKK PRISEN →

Med tefal sin HV8 PRO-modell kan du enkelt lage kjøttretter etter dine egne vilkår. Den kraftige motoren på hele 2200 watt gjør det mulig å kverne opp til 4,3 kg kjøtt i minuttet, og den indre kniven holder seg skarp ved hjelp av selvslipende teknologi. Dette gjør at du kan fokusere på smaker og krydder når du skal lage pølser, kjøttboller eller kjøttdeig, og la maskinen gjøre jobben sin.

Kvernen leveres med tre hullplater med fin, middels og grov inndeling. Dette gjør at du enkelt kan bytte mellom de forskjellige størrelsene ut ifra hva det er du ønsker å lage. Maskinen står stødig ved hjelp av et praktisk gummiunderlag som også sørger for lite støy og bevegelse når maskinen er i bruk.

Det stilrene designet gjør maskinen appellerende og den blir fort en del av det faste inventaret på kjøkkenbenken din. Det robuste designet i plast og stål kommer i fargetonene svart og stål, noe som gjør at maskinen stjeler lite oppmerksomhet samtidig som den gir et profesjonelt inntrykk på ethvert kjøkken. Dette er maskinen for både hobbykokker og profesjonelle.

LES MER


4. Emerio Kjøttkvern

SJEKK PRISEN →

Denne praktiske kjøttkvernen fra Emerio kommer med alle de nødvendige funksjonene et moderne kjøkken trenger for at du skal kunne produsere dine egne pølser eller kjøttdeig. Det solide designet sørger for god funksjonalitet og endeløse muligheter for hva du kan lage hjemme på kjøkkenbenken, uten at det trenger å koste skjorta.

Emerio sin kjøttkvern kommer med et godt utvalg tilbehør for prisklassen og du får med tre ulike plater med hull i forskjellige størrelser, et pølsehorn og en stopper for å sikre at deigen kommer godt ned i kvernen. Dette hindrer både matsvinn og unødvendig rengjøring. Maskinen passer ypperlig for produksjon av kjøttdeig og pølser, takket være de praktiske skivene som medfølger.

Maskinen kommer i et stilrent design i hvitt og svart, og er laget av metall og plastikk for å sikre et robust produkt. Motoren trekker 1200 watt og håndterer enkelt opp til 2 kg kjøtt i minuttet. Dette gjør at produktet passer utmerket for hobbykokken som ønsker å eksperimentere med kreative kjøttretter uten å investere i en kostbar kjøkkenmaskin.

LES MER


5. Kenwood KAX950ME Kjøttkvern

SJEKK PRISEN →

Denne lille, men praktiske kjøttkvernen fra Kenwood åpner opp et hav av muligheter for alle engasjerte hobbykokker. Det enkle designet gjør kjøttkvernen til et praktisk alternativ for kjøkkenbenken. Den kompakte størrelsen gjør matlagingen 100 ganger mer spennende, uten at den tar opp hele plassen du har tilgjengelig på kjøkkenbenken. Du oppbevarer kvernen enkelt i et skap og tar den frem ved behov.

Det er ingen tvil om at Kenwood er kjøttkvernen der du får mest ytelse for pengene dine. Det medfølger tre ulike kniver som gjør det mulig å kverne kjøttet fint, medium eller grovt. Du kan dermed eksperimentere med forskjellig grovhet på de endelige produktene dine, sammen med forskjellige krydder og smaker. Kjøttkvernen fra Kenwood gir deg akkurat det du vil ha.

Det stilrene designet, kombinert med kompakt størrelse og enkelt vedlikehold, gjør dette til en maskin du vil ha glede av i mange år fremover. Maskinen er designet i rustfritt stål, noe som gjør rengjøring til en enkel oppgave etter bruk. Du vasker raskt gjennom kvernen for hånd med varmt såpevann før du pakker den bort. Denne passer derfor ypperlig for den prisbevisste hobbykokken som ønsker et robust produkt uten å måtte betale for unødvendig tilbehør.

LES MER


6. KitchenAid Kjøttkvern + Purepresse – FVSFGA

SJEKK PRISEN →

Dette utstyret til din KitchenAid kjøkkenmaskin gjør det lekende lett å produsere din egen kjøttdeig eller lage nydelige frukt- og grønnsakspureer. Her får du både kjøttkvern og purepresse i ett. Det svært brukervennlige tilbehøret passer til alle KitchenAid kjøkkenmaskiner som har kraftuttak foran.

Med dette tilbehøret for din KitchenAid maskin blir det svært enkelt å lage nydelig kjøttdeig av rent kjøtt hjemme på kjøkkenbenken. Dette gjør at du enkelt kan lage både pølser og kjøttboller med de smaker og krydder som du selv ønsker å tilsette kjøttdeigen.

Purepressen fra KitchenAid gjør det også til en rask oppgave å lage herlige frukt- eller grønnsakspureer hjemme på kjøkkenet uten søl. Du hekter enkelt tilbehøret på din KitchenAid kjøkkenmaskin, og det rengjøres raskt etter bruk med såpevann. Disse passer ypperlig for å lage f.eks barnemat eller pure for bruk i gryter. Utstyret er originalt fra KitchenAid og passer derfor til alle dine KitchenAid kjøkkenmaskiner som har mulighet for kraftuttak foran.

Viktig å huske på ved valg av kjøttkvern

Det finnes mange forskjellige typer kjøttkverner, fra tradisjonelle med håndsveiv til mer avanserte med elektrisk motor. Det er derfor enkelte avgjørelser du bør ta på forhånd før du går til innkjøp av din egen kjøttkvern, og vi har samlet de viktigste huskepunktene nedenfor.

LES MER


Manuell eller elektrisk kjøttkvern?

Dersom du har tenkt å bruke kjøttkvernen mye kan det fort bli slitsomt med en manuell variant. Det er da viktig at du sørger for å velge en som ikke bare er elektrisk, men som også har god ytelse. Vi anbefaler at du velger en maskin som kan kverne minst 3 kg kjøtt i minuttet, slik som kjøttkvernene fra Bosch og Tefal. Du bør også tilse at det følger med flere forskjellige størrelser av skivehull, og helst selvslipende kniver for å unngå mye vedlikeholdsarbeid.

Plast eller rustfritt stål?

Det kan ofte være fristende å velge et rimelig alternativ som er designet i plast, men dette går gjerne utover levetiden til kjøkkenmaskinen. Vi anbefaler derfor at du går for en maskin som er i rustfritt stål eller støpejern. Dette sikrer at maskinen er solid og av høy kvalitet. Mer robuste materialer sørger også for lenger levetid, noe som gjør det til en langt bedre investering til ditt kjøkken.

Størrelsen på kvernen

Mange moderne kjøkkenmaskiner er designet for å oppta minst mulig plass på din kjøkkenbenk, men dette går gjerne på bekostning av størrelsen og ytelsen på det innvendige maskineriet. Det er derfor viktig at du velger et design som passer ditt behov, enten hensikten er å la maskinen stå fremme på kjøkkenbenken eller at den skal oppta minst mulig plass i kjøkkenskapet mellom hver gang den brukes. Mange maskiner kommer også med praktiske lagringsløsninger for tilbehøret, slik som det smarte rommet i kvernen på Bosch sin kjøttkvern.

Sikkerhetsfunksjoner på elektriske kjøttkverner

Det finnes variabel kvalitet blant kjøkkenmaskinene, og dette resulterer ofte i manglende eller fraværende sikkerhetsfunksjoner. Det er ikke til å komme unna at man ønsker smarte sikkerhetsfunksjoner som sørger for at kverneprosessen foregår på en trygg og ryddig måte – spesielt hvis det skulle være barn i nærheten. Det er derfor essensielt at du sørger for at din elektriske kvern kommer med de nødvendige sikkerhetsfunksjonene som sikrer alle involverte parter.

Rengjøring og vedlikehold

Som med alt annet av tilbehør på kjøkkenet, er rengjøring og renslighet viktig også for din kjøkkenkvern. Sett deg godt inn i prosedyrene for rengjøring av din kjøkkenmaskin for å sikre optimal levetid på kvernen din. Det er også viktig å merke seg om det er behov for sliping av knivene i maskinen eller om dette er en funksjon som er innebygd. Alternativet er at knivene er selvslipende, slik som i Tefal sin kjøttkvern. Dette gjør at maskinen krever lite vedlikehold og at knivene holder seg godt gjennom mange år.

Kjøttdeig, pølser eller kjøttboller?

Standardfunksjonen på de fleste kjøttkvernene er kjøttdeig, mens pølser og kjøttboller gjerne krever tilleggsutstyr som pølsehorn eller skivehull. Det er derfor viktig at du på forhånd avgjør hva det er du ønsker å lage med maskinen, og deretter sørger for at det nødvendige ekstrautstyret følger med. Dette er gjerne vanlig for premiumløsninger, mens rimeligere alternativer gjerne kommer uten denne typen utstyr.

Trenger du ei stekepanne til å steke de fantastiske hjemmeladgde pølsene, les stekepanne testen vår her. 

Kjøttkvern test