fbpx

Kjøkkenvekt vekt: De 7 beste for nøyaktig måling (2023)

Formålet med denne kjøkkenvekt testen er å gjøre det enklere for deg å sammenligne det store utvalget av kjøkkenvekter. En kjøkkenvekt vil ikke bare gi et nøyaktig og presist mål, men kan også fungere som en skikkelig fin innredningsdetalj!

Vi har nedenfor laget en oversikt til deg med de beste innen de ulike kategoriene, slik at valget blir enklere. Etter grundige analyser av de 7 beste på markedet i 2023 var det liten tvil om at Beurer KS051 fortjente tittelen som testvinner. Denne pålitelige vekten garanterer et nøyaktig mål, takket være dens digitale display. Vurderingen er basert på andre tester, omtaler og spesifikasjoner.

Beste design får du hos Soehnle Page Compact 200. Dette er en elegant kjøkkenvekt som er perfekt til moderne kjøkken.

Kjøkkenvekt test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Beurer KS051
Testvinneren er en populær bestselger som kan skryte av en rekke best-i-test priser. Her får du en kjøkkenvekt som leverer mål med den største nøyaktighet.
SJEKK PRISEN →
Alpina Kitchen Scale
En klassisk kjøkkenvekt som er perfekt for deg som ønsker det retro. Denne modellen er en etablert kjøkkenvekt med lang fartstid på markedet.
SJEKK PRISEN →
Kitchenaid Artisan 799SS
Prisbelønte Kitchenaid har her utviklet et kvalitetsprodukt utenom det vanlige. Denne egner seg spesielt godt for bruk til måling av kaffebønner.
SJEKK PRISEN →
Royal Digital
God kvalitet trenger ikke koste mye, noe denne kjøkkenvekten er et utmerket eksempel på. Denne er markedets beste på pris.
SJEKK PRISEN →
Beurer KS052
Dette er en banebrytende kjøkkenvekt med et genialt veggoppheng. Denne er perfekt om du ønsker en plassbesparende modell som måler presist!
SJEKK PRISEN →
Soehnle Page Compact 200
En estetisk kjøkkenvekt med et ekstraordinært design. Denne kraftpakken er i tillegg meget funksjonell og brukervennlig.
SJEKK PRISEN →
Gorenje KT100RAB
En høyteknologisk kjøkkenvekt med enorm kapasitet. Her kan du måle alt; tungt som lett! 
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Beurer KS051—Testvinner

Best i denne kjøkkenvekt testen

SJEKK PRISEN →

Denne populære bestselgeren er ikke bare populær hos oss, men også blant en rekke andre eksperter og forbrukere. Med sitt tidløse design, presise digitale display og gode pris har denne vunnet utallige «best i test» priser og vært en av de mest kjøpte på markedet helt siden lansering. Få tilbyr bedre helhet, og akkurat derfor vurderer vi denne som å være best.

Presis kjøkkenvekt

For presise mål helt ned til milligrammet er dette det ultimate redskap. Her får du en aldeles pålitelig vekt som du vet gir presise mål. Dette fordi den er utstyrt med et oversiktlig LCD display som viser vekten helt ned til det minste gram.

Dessuten er vekten utrolig enkel å anvende. Alt du trenger å gjøre er å trykke på på-knappen, måle opp og deretter sette ingrediensene på vekten. Enklere blir det ikke! Den er til og med utstyrt med auto-slukk funksjon slik at du slipper å skru den av manuelt for å spare batteri.

Dens materiale er av børstet stål, noe som gir et meget stilfullt utseende, i tillegg til at den tåler mye. Her trenger du ikke å bekymre deg for slitasje eller annet rusk i maskineriet.

Prisvinnende modell

Det er ikke bare vi som er begeistret for denne modellen. Faktisk har den flere «best»-titler fra tester i hele Skandinavia. Det er som regel det samme som går igjen: den tilbyr et nøyaktig mål og har en solid kvalitet som holder lenge.

Til og med prisen på denne er bra, noe som gjør den til en enkel investering. I tillegg er den praktisk utformet og gjemmes helt problemfritt bort i et skap når den ikke er i bruk. Den tar heller ikke plass om den står fremme, og kommer til å gli fint inn med resten av ditt kjøkkeninteriør.

Vi tror denne er perfekt for enhver som trenger en god kjøkkenvekt, uansett hvilket budsjett man har. Med denne kommer du garantert til å få mye glede i mange år fremover.

Oppsummert

 • Prisbelønt bestselger
 • Oversiktlig LCD display
 • Meget brukervennlig
 • Presis og nøyaktig

LES MER


2. Alpina Kitchen Scale—Retro design

SJEKK PRISEN →

Denne klassikeren er spesialtilpasset deg som ønsker et morsomt samleobjekt i tillegg til en praktisk kjøkkenvekt. I tillegg medfølger en romslig kjøkkenbolle som du kan bruke til baking eller til å blande andre ingredienser. Også denne oppbevares uproblematisk i et skap og tar ellers minimalt med plass.

Uten digitalt display

Siden denne har fokus på å være retro, er denne ikke digitalisert. Det betyr det er noe vanskeligere å se nøyaktig mål, men det betyr ikke at den er upresis. Den har en rød pil som forflytter seg, alt ettersom hvilken vekt det er på bollen du måler.

Et digitalt display vil være mye mer presist, men er du litt imot den stadige digitaliseringen av verden eller skal kjøpe en gave til din bestemor som liker ting på gamlemåten, er dette et klokkeklart valg.

Ellers har den en fornuftig pris og medfølger som nevnt en romslig bolle. Denne er også utrolig enkel å bruke, ettersom det bare er å helle ingredienser i bollen og legge den på vekten. Selve designet er kanskje ikke noe å plassere på et toppmoderne kjøkken, men den vil så absolutt gli fint inn i alle tidløse hjem.

Etablert modell

Alpina Kitchen Scale er den desidert eldste modellen i vår test, og i den forstand en aldeles etablert kjøkkenvekt. Selv med den stadige økningen av digitale kjøkkenprodukter, selges denne i beste velgående og ser ikke ut til å gå av på moten med det første.

Dette er et utrolig godt tegn på at dette er en kjøkkenvekt å stole på. Man skulle tro at noe sånt ble tatt av markedet for lenge siden, men når etterspørselen fortsatt er høy er det klart at denne gjør mye riktig.

Vi tror denne passer godt til deg som ønsker det helt enkle, uten avanserte funksjoner, og som ser etter noe retro å style kjøkkenet med.

Oppsummert

 • Klassisk kjøkkenvekt med retro design
 • Ikke digitalisert
 • Medfølger bakebolle
 • Veldig enkel og helt fri for avanserte funksjoner

LES MER


3. Kitchenaid Artisan 799SS—Premium

SJEKK PRISEN →

Anerkjente KitchenAid er et populært merke i norske kjøkken, og her har de utviklet en kjøkkenvekt av skyhøy kvalitet. Denne er utstyrt med et presist digital display og er ellers utviklet av de aller beste materialene. Den har også en praktisk størrelse og egner seg særlig godt sammen med kaffekvernen fra samme merke.

Perfekt til kaffebønner

Med denne kjøkkenvekten får du en modell som egner seg meget godt sammen med kaffekvernen KitchenAid. Disse produktene går som hånd i hanske, og vekten sørger for at du alltid vil dosere opp helt riktig mengde kaffe, uavhengig av om du bruker espresso eller filter.

Dessuten har den to knapper for av og på, noe som gjør den enkel å anvende. Og takket være dens TARE-funksjon, kan du måle vekten på mengden du først tilsetter, uten å fjerne ingrediensene. Dette lar seg gjøre fordi modellen klarer å nullstille seg selv om det allerede er ingredienser på vekten.

Som nevnt har den et oversiktlig LED-display som sørger for nøyaktig mål og som gjør det særdeles enkelt å lese av måleren. Her lyser tallene tydelig opp, og det er nærmest umulig å måle feil.

Auto slukk

En annen ting som er verdt å merke seg er at den har en auto-slukk funksjon som gjør at den skrur seg av automatisk, samt at den har en garanti på to år. Skulle noen uforventede feil forekomme med vekten kan du dermed få en helt ny vekt.

Det du må være oppmerksom på med denne, er først og fremst at den har en noe høy prislapp og at den kun måler opp til 140 gram. Dette gjør den ikke egnet dersom du vil måle opp kakedeiger.

Vi tror denne er perfekt for deg som skal måle opp kaffebønner, og som ønsker noe eksklusivt. Denne har et luksuriøst design og er derfor meget flott å se på. Trenger du en mer anvendelig kjøkkenvekt er nok ikke denne for deg.

Oppsummert

 • Eksklusiv toppmodell med luksuriøst design
 • Praktisk størrelse
 • Perfekt til kaffebønner
 • Maksimal kapasitet på 140 gram

LES MER


4. Royal Digital—Beste på budsjett

SJEKK PRISEN →

Royal Digital har alt som er å forvente av en digital kjøkkenvekt, samtidig som den kommer til markedets beste pris. Denne er et soleklart eksempel på at høy kvalitet ikke trenger å koste mye og er dermed et utmerket valg for deg som ser etter kvalitet uten at det skal koste skjorta.

Enorm kapasitet

En annen ting vi la merke med denne kjøkkenvekten er at den har en helt hinsides kapasitet når det gjelder vekt. Denne kan måle varer på opptil 15 kilo og er derfor den med størst kapasitet i vår test. Om du skal måle fiskefangsten eller jaktbyttet ditt, er dette modellen å gå for.

Den har også et presist og oversiktlig LCD-display som er enkelt å lese av, og som naturligvis viser nøyaktig vekt helt ned til minste gram. Videre er den utstyrt med auto-slukk, enkel å bruke og har et meget stilfullt design.

Med sitt svarte glass design vil denne gi en mørk og mystisk tilstedeværelse på ditt kjøkken. Slitestyrken er det heller ingenting å utsette på, og alt i alt garanterer den optimal oppmåling.

Forbrukerfavoritt

Siden lansering har denne pålitelige kjøkkenvekten vært en favoritt blant forbrukere. Det har vi stor forståelse for, og lenge anså vi dette som den beste sammen med testvinneren. Dette er fordi den har et presist og brukervennlig display, samt en kapasitet ingen andre modeller er i nærheten av.

Når til og med prisen er så bra som den er, er det klart at det er lett å la seg begeistre. Ønsker du noe som gir deg mye for pengene, er denne eksepsjonelle kjøkkenvekten utvilsomt noe å vurdere.

Oppsummert

 • Svært prisvennlig
 • Oversiktlig LCD display
 • Kan måle helt opp til 15 kilo
 • En favoritt blant forbrukere i Norden

LES MER


5. Beurer KS052—Presis vekt

SJEKK PRISEN →

Denne intuitive kjøkkenvekten kan ikke anses som å være annet enn banebrytende, takket være dens geniale opphengsfeste. Denne kan du enkelt feste på veggen og klappe inn og ut, alt ettersom om du skal bruke den eller ikke. Ingen er mer plassbesparende enn denne og her får du noe som virkelig skiller seg ut.

Banebrytende kjøkkenvekt

Selvsagt er denne nymotens kjøkkenvekten aldeles presis og nøyaktig. Den har et digitalt display som både viser kilo og gram, samt at den skrus enkelt av og på. Til og med monteringen gjøres med den største selvfølge.

Også kundeomtalene fra eksisterende brukere viser at dette er en populær modell. Folk skriver om enkel betjening, nøyaktige mål og et estetisk design som heller ikke tar noe plass. Det at den er vegghengt ser ut til å gi denne et enormt fortrinn, sammenlignet med resten av markedet.

Et produkt å stole på

Investerer du i denne vet du at du får et presist mål. Dette gjør den perfekt til både baking, koking eller hva enn det måtte være. Prisen er noe høyere for de andre på markedet, men den er likevel verdt hver eneste krone.

Ønsker du en kjøkkenvekt som du ikke trenger å oppbevare i skapet, tror vi denne er verdt å sjekke ut litt nærmere.

Oppsummert

 • Banebrytende kjøkkenvekt med veggfeste
 • Tar minimalt med plass
 • Presis vekt med digitalt display
 • Toppmodell med noe høyere pris

LES MER


6. Soehnle Page Compact 200—Beste design

SJEKK PRISEN →

Soehnle Page Compact 200 er en særdeles vakker kjøkkenvekt med et stilfullt og slitesterkt materiale. I tillegg er den utstyrt med et oversiktlig LCD-display, samt at den har en rekke funksjoner som gjør den til den ultimate kjøkkenvekten.

Funksjonell

En ting vi merket oss med denne er at den kan brukes til å veie en rekke produkter på grunn av sin gode kapasitet. Den tåler en vekt på rundt 5 kilo og er laget av glass, og er 18 centimeter bred, 25 centimeter dyp og 1,8 centimeter høy. Den er også praktisk i bruk, ettersom varer kan måles direkte i vekten eller i gryten som plasseres på vekten.

Videre har den en TARE-funksjon som gjør at du kan nullstille vekten hver eneste gang du skal tilsette en ny ingrediens. Dette er naturligvis svært praktisk, og den skrur seg også automatisk av, noe som forsterker dens praktiske bruksområder ytterligere.

En annen kjempefordel med Soehnle er at den er vanntett. Det gjør at den fint tåler om du skulle være uheldig å skvette litt vann eller annet søl. Faktisk er den så vanntett at den til og med kan vaskes i oppvaskmaskinen. Dette er kanskje ikke den aller viktigste egenskapen, men det er absolutt hendig å slippe å selv måtte vaske vekten.

Brukervennlig

Det er mye som gjør at denne skiller seg ut fra andre modeller, og vi tror den er spesielt godt egnet for deg som ønsker en lettanvendelig kjøkkenvekt med utallige funksjoner. Også dens design gjør den unik, og den er dermed perfekt om du vil ha mer estetikk inn på kjøkkenet ditt.

Oppsummert

 • Estetisk kjøkkenvekt med et fortryllende design
 • Høyfunksjonell
 • Praktisk og brukervennlig
 • Oversiktlig

LES MER


7. Gorenje KT100RAB—Tekno design

SJEKK PRISEN →

Denne høyteknologiske kjøkkenvekten har en rekke egenskaper som gjør den til en toppmodell å regne. Den kan blant annet måle opptil 10 kilo og har et oversiktlig LCD-display, i tillegg til å være enormt slitebestandig. Utover dette har den et unikt tekno-design.

Bra kapasitet

Siden denne kan måle opptil 10 kilo vil du kunne måle både tungt som lett, alt ettersom hva som passer deg. Dette kommer godt med om du liker å dra på jakt eller fisketur hvor du drar med byttet hjem for å eventuelt selge det videre.

Hvert eneste gram måles også opp til den største presisjon, og her vil det ikke være noe problem å lese av vekten. Videre er den enkel å oppbevare både i skap eller på kjøkkenbenken, ettersom den tar liten plass på begge plassene.

Dessuten har den en TARE-funksjon som gjør at du kan nullstille vekten, selv om du har ingredienser på måleren.

Stilfull toppmodell

Dens svarte glassutseende gir den et ekstra særpreg og vi synes denne er aldeles flott å se på. Ellers har den alt som er å forvente av en god toppmodell, og vi synes den dermed er et godt kjøp om du vil ha det lille ekstra.

Oppsummert

 • Høyteknologisk toppmodell
 • God kapasitet på maks 10 kilo
 • Stilfullt tekno-design
 • Oversiktlig display

LES MER


Hvorfor kjøpe en kjøkkenvekt?

Punktlighet og nøyaktighet er i mange sammenhenger utrolig viktig! Hvis du for eksempel skal utføre et kupp må saker og ting være timet og tilrettelagt – ned til den minste detalj! Det samme gjelder selvsagt på kjøkkenet. Små detaljer kan ødelegge en kake eller et måltid. Tid er en viktig faktor på kjøkkenet. En annen viktig faktor er kvantitet. For å få eksakte mengder av ingredienser er det aller best å bruke en vekt.

I denne testen har vi analysert 7 kjøkkenvekter med mange forskjellige herlige egenskaper. Det beste med en god vekt er at den, bortsett fra sin funksjon, også kan fungere som en skikkelig fin innredningsdetalj hvis vekten i seg selv er fin og har et trivelig design. Du kan for øvrig velge mellom moderne kjøkkenvekter med et høyteknologisk utseende og kjøkkenvekter med retro stil!

Ved baking og matlaging kan resultatet noen ganger være avhengig av eksakte mengder. I denne testen av kjøkkenvekter finnes det mekaniske kjøkkenvekter og elektriske kjøkkenvekter som gjør deg punktlig og eksakt på kjøkkene for et perfekt sluttresultat!

Faktorer å vurdere når du velger en kjøkkenvekt

Ettersom du befinner deg her, vurderer du kanskje å skaffe deg en digital kjøkkenvekt. Enten du fremdeles sitter på gjerdet eller allerede har hoppet i det og begynt med vurderingsprosessen, har vi lyst til å hjelpe deg litt på veien.

Nå har du akkurat vært gjennom en produkttest om digitale kjøkkenvekter, og her får du selvsagt veldig mye informasjon på en gang. Selv om hensikten er god ved å informere deg om produktene, så kan det av og til bli litt mange inntrykk som blander seg sammen. Derfor skal vi nå oppsummere det viktigste av det du leste.

Digital eller klassiske kjøkkenvekt?

Det er både fordeler og ulemper med begge, men det er ikke til å stikke under en stol at en digital vekt gir en helt annen nøyaktighet enn de som ikke er digitale. Med en digital kjøkkenvekt kan du altså måle opp nøyaktige mengder hver eneste gang, noe som gjør den til et nyttig redskap når du skal bake noe som inneholder kilo eller gram.

En digital vekt har også muligheten til å tarere. Det betyr at vekten kan nullstilles uten å fjerne ingrediensene fra selve vekten. Videre er det også utrolig enkelt å håndtere digitale vekter, ettersom knappene er på selve vekten eller på sidene og noen kan også ha en touch funksjon.

Det som kanskje taler imot en digital modell er at de driftes av batteri. Dette er kanskje ikke et stort problem, men betyr stadig nye innkjøp av batterier, samt at du risikerer perioder der vekten ikke fungerer. Dette kommer ikke til å være et problem med en ikke-digitalisert kjøkkenvekt. Disse fungerer uansett under alle forhold, og du trenger bare å plassere varene på vekten for at den skal fungere.

Kvalitet og holdbarhet

Hvor god kvaliteten er og hvor mye den tåler varierer også kraftig fra modell til modell. Vi opplevde imidlertid ingen av modellene i vår test som å ha «dårlig kvalitet», men det er klart at en mer kostbar modell har noe ekstra som gjør kvaliteten bedre.

Uansett er det stort sett mulig å velge mellom plast og glass. Hva du foretrekker og bør velge må du nesten selv vurdere.

Kapasitet

Hvor stor skal kapasiteten være? Er du typen som vil måle enorme kjøttstykker eller kaffebønner? Velg en kjøkkenvekt som er i stand til å måle det du tror passer deg best.

Funksjoner

Hvilke funksjoner du oppfatter som nødvendige burde også være avgjørende for ditt valg av kjøkkenvekt. For eksempel er TARE-funksjonen veldig praktisk, men på ingen måte en nødvendighet. En funksjonsrik kjøkkenvekt kan på mange måter anses som en bedre kjøkkenvekt, men vil koste en del mer.

Pris

Pris er naturligvis alltid viktig å vurdere. Ikke at en kjøkkenvekt koster skremmende mye, men det er mulig å spare noen hundrelapper også her. Velg en modell med en pris du synes er innenfor.

Testkriterier

På disse områdene har vi vurdert kjøkkenvektene:

 • Kvalitet
 • Funksjoner
 • Brukervennlighet
 • Kapasitet
 • Nøyaktighet
 • Pris