fbpx

Kjøkkenvekt 2 test: De 6 beste på markedet i 2023

Når du skal lage mat er påliteligheten til kjøkkenvekten helt essensiell for at du skal oppnå det ønskede resultatet. En kjøkkenvekt kan være forskjellen mellom et vellykket og et mislykket måltid, men sammenlignet med tradisjonelle vekter er elektroniske vekter nøyaktige ned til desimalen. Dette sørger for at du unngår eventuelle feilmålinger og gjør at du kan være trygg på at du har de korrekte ingrediensene i oppskriften. 

Vi har i denne kjøkkenvekt testen laget en oversikt til deg med de beste innen de ulike kategoriene, slik at valget blir enklere. Sammenligningen har tatt for seg 6 forskjellige kjøkkenvekter, som alle har sine fordeler. Vurderingen er basert på spesifikasjoner, andre tester og omtaler.

Vår testvinner fra Soehnle kommer i et kompakt design med en overflate i rustfritt stål. Med en kapasitet på opp til 15 kg og intervaller på 1 gram, kan du bruke denne for alt fra kjøtt, mel og grønnsaker, til krydder og tilbehør. Det oversiktlige displayed sørger for god brukervennlighet og du velger enkelt mellom g/kg og oz/lb ut ifra egen preferanse.

 

Kjøkkenvekt test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Soehnle Page Profi 200
Denne kompakte kjøkkenvekten fra Soehnle kommer i rustfritt stål og passer utmerket for deg som krever nøyaktighet og de beste resultatene. Vekten kan måle opptil 15 kg med 1 grams nøyaktighet og passer derfor utmerket til det aller meste av matlaging og baking. Det lett leselige displayer sørger for enkel bruk og nøyaktig avlesning.
SJEKK PRISEN →
Acaia Lunar Kjøkkenvekt
Denne smart kjøkkenvekten fra Acaia sørger for absolutt sikkerhet når du veier matvarer på kjøkkenet. Kombinert med den smarte Acaia mobilappen og bluetooth-overføring kan du hente ut og benytte informasjon fra vekten rett på din mobiltelefon. I tillegg vil du få varsel når vekten har behov for å lades.
SJEKK PRISEN →
Caso L15 Kjøkkenvekt
Caso L15 er kjøkkenvekten som klarer alt fra fintfølende måling av krydder, til tyngre jobber på opp til 15 kg. Det stilrene designet og den elegante touch-funksjonen gjør at dette fort blir en kjøkkenassistent du vil sette pris på.
SJEKK PRISEN →
Soehnle Kjøkkenvekt Bambus
Denne kjøkkenvekten fra Soehnle kommer med et estetisk behagelig design i bambus. Dette gjør også at vekten er langt mer hygienisk enn vekter i plast og at den er enkel å rengjøre. Det store LED-displayet gjør også at vekten er svært enkel å lese av under bruk.
SJEKK PRISEN →
Soehnle Page Compact 100 Svart
Soehnle Page Compact er nettopp det - en smidig kjøkkenvekt med et kompakt design som uten problemer kan stues bort når du ikke bruker den. Det ekstra tynne designet gjør at den like lett får plass mellom kokebøkene som i en hylle eller en skuff. Vekten har en rekke smarte funksjoner og en glassplate for rask og enkel rengjøring.
SJEKK PRISEN →
OBH Attraction
Denne elegante kjøkkenvekten fra OBH Nordica tar seg godt ut på kjøkkenbenken og tilbyr målinger med 1 grams presisjon. Det strømsparende moduset sørger for at batteriene har lang levetid og at vekten skrur seg av automatisk etter 60 sekunder med inaktivitet.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Soehnle Page Profi 200—Testvinner

Soehnle Page Profi

SJEKK PRISEN →

Denne kompakte kjøkkenvekten fra Soehnle passer utmerket for deg som krever nøyaktig måling når du baker eller tilbereder mat. Den er fremstilt i rustfritt stål, noe som gjør at du får et elegant design og en brukervennlighet som sørger for god nøyaktighet. Designet er tynt, men med ekstra bred vektplate slik at du enkelt kan oppbevare kjøkkenvekten eller la den ligge fremme uten at den tar unødvendig mye plass.

 

Med en kapasitet på hele femten kilo og en nøyaktighet på ett gram, kan kjøkkenvekten tilby nøyaktige målinger og korrekt vekt uansett om du skal bake eller lage middag. Du kan måle alt fra mel og tilbehør, til krydder, uten frykt for at det blir for lett eller tungt for vekten. Tara-knappen på fremsiden gjør det også enkelt å velge mellom g/kg og oz/lbs, ut ifra egen preferanse for måleenheter eller oppskrifter. 

 

Vekten har et lettleselig LED-display med tarafunksjon, men benytter også en automatisk strømsparemodus for lengst mulig levetid på batteriene. Vekten skrur seg derfor av automatisk etter seksti sekunder med inaktivitet, og på igjen dersom det legges vekt på platen. Dette gjør at du raskt og enkelt kan benytte kjøkkenvekten, og at du slipper å tenke på å måtte skru den av og på etter hver måling. 

 

Soehnle er en anerkjent produsent av kjøkkenutstyr, og spesielt måleinstrumentene deres er kjent for finesse. Du kan med trygghet vite at vekten som står oppgitt er korrekt på grammet, og slipper kjedelige overraskelser som at oppskriften er feiltolket eller ødelagt. Kjøkkenvekten passer derfor utmerket for amatører og proffkokker som stiller strenge krav til nøyaktighet på kjøkkenet. 

LES MER


2. Acaia Lunar —Premium

Acaia Lunar Kjøkkenvekt

SJEKK PRISEN →

Denne smarte kjøkkenvekten fra Acaia kommer i et stilrent design med en holdbar aluminiumsoverflate. Aluminiumet sørger for at vekten har høy holdbarhet og er vannavvisende. Det kompakte designet, kombinert med smart bluetooth-overføring, gjør at du kan plassere vekten hvor som helst og ha tilgang til informasjonen den sender rett på mobilen. 

 

Du kan enkelt veie opp til 2 kg med en nøyaktighet på ett gram. Via appen stiller du enkelt inn om du ønsker oz/lbs eller g/kg som måleenhet. Dette kommer godt med om du skal benytte deg av en engelsk oppskrift og ønsker å slippe konverteringen av vektenheter underveis. Appen vil også automatisk varsle når vekten har lavt batteri og har behov for lading. 

 

Nøyaktigheten og det enkle LED-displayet gjør at Acaia Lunar er utmerket for oppmåling av krydder, kaffe og andre små måleenheter. Det detaljerte displayet viser rød LED på svart bakgrunn, noe som er utrolig lett å lese av selv om overflaten skulle bli møkkete eller slitt. Du kan derfor være helt trygg på at du mottar riktig data selv etter mye bruk. 

 

Acaia Lunar er en avansert smartvekt som bringer det siste innen teknologi inn på kjøkkenbenken. Takket være bluetooth-overføring og en rekke smarte funksjoner kan du gjennomføre nøyaktige målinger og oppnå en punktlighet helt ned til ett gram, uansett om du måler kaffebønner eller krydder. Unngå misforståelser ved å tilpasse muligheten til oppskriften du bruker, uansett om den er basert på oz/lbs eller g/kg. 

LES MER


3. Caso L15—Billig og Bra

Caso L15 Kjøkkenvekt

SJEKK PRISEN →

Denne kjøkkenvekten fra Caso tilbyr et nøyaktig mål uansett hva du skulle ønske å veie på kjøkkenbenken. Med sensorpresisjon på +/- ett gram kan du måle med nøyaktighet helt opp til femten kilo. Dette gjør at den allsidige kjøkkenvekten fungerer utmerket til de aller fleste utfordringer og raskt blir en trofast assistent på kjøkkenbenken. 

 

Kjøkkenvekten kommer i et super lekkert design i rustfritt stål og har elegante touch-funksjoner for justering av vekt og måleenhet. LCD-displayet viser en nøyaktig avlesning av vekten og, takket være den smarte HOLD-funksjonen, kan du fortsatt lese av vekten etter at varen er tatt av vekten igjen. Dette kommer utmerket med om du for eksempel ønsker å se hvor mye du allerede har tilsatt av oppskriften. 

 

Denne funksjonen kan skrus av manuelt, men kommer godt med om du skal legge sammen flere ingredienser og ønsker en påminnelse om hvor mye du allerede har veid. I tillegg kan du nullstille vekten mens den er i bruk. Dette gjør at du raskt og enkelt kan plassere en bolle eller lignende på vekten og trekke dette fra resultatet før du tilfører ingredienser til oppskriften. Da slipper du å ta høyde for hva bollen veier og hvordan dette vil påvirke det endelige resultatet av målingen din.

 

Med en nøyaktighet på opp til femten kilo og smart tarafunksjon, passer denne vekten utmerket for de aller fleste bruksområder på kjøkkenbenken. Vi kan trygt fastslå at dette er en “all-around” kjøkkenvekt som gir like nøyaktige målinger om du skal veie 0.4 gram krydder, som når du trenger ti kilo hvetemel for baking. Den automatiske strømsparings-funksjonen sørger for at vekten automatisk skrus av etter seksti sekunder, slik at du sparer varigheten på batteriene når vekten ikke er i bruk. 

LES MER


4. Soehnle Kjøkkenvekt Bambus – Mest estetisk Design

Soehnle Kjøkkenvekt Bambus

SJEKK PRISEN →

Denne kjøkkenvekten fra Soehnle kommer i et elegant design og er fremstilt av det bærekraftige materialet bambus. Dette sikrer at vekten er mer bakterieresistent enn kjøkkenvekter av plast, samt at den er enklere å rengjøre med en fuktig klut. Det store displayet sørger også for god brukervennlighet og enkel avlesning av resultatet. 

 

Vekten har en kapasitet på hele fem kilo og en nøyaktighet ned til ett gram. Dette sørger for nøyaktige resultater, uansett om du trenger krydder eller hvetemel og kvantum. Forsiden er utstyrt med praktisk tara-funksjon og strømknapp, og den smarte strømsparende auto-off funksjonen gjør at vekten automatisk skrur seg av om den ikke har vært i bruk på 60 sekunder. 

 

Du kan fritt velge om du ønsker at vekten skal oppgi enhetene oz/lbs eller g/kg og kan enkelt bytte mellom de to via tara-funksjonen. Dette kan være praktisk om du benytter oppskrifter på engelsk eller kokebøker som benytter forskjellige måleenheter. Da unngår du kompliserte konverteringer mens du lager mat og trenger bare skifte til enheten som oppskriften oppgir. 

 

Soehnle er en ledende produsent av kjøkkenutstyr og deres elegante kjøkkenvekt i Bambus passer utmerket på kjøkkenbenken. Det kompakte designet gjør også at du enkelt kan velge å legge bort vekten når den ikke er i bruk, og uten problemer stue den i en skuff eller i et skap. Den lille størrelsen er heller ingen utfordring, takket være den brede vektflaten på fremsiden av vekten. Du kan derfor trygt benytte Soehnle Bambus uansett formål og alltid forvente et nøyaktig resultat. 

LES MER


5. Soehnle Page Compact 100 Svart – Mest for pengene

Soehnle Kjøkkenvekt Page Compact 100 svart

SJEKK PRISEN →

Denne kompakte kjøkkenvekten fra Soehnle passer utmerket uansett hvor stor benkeplass du har. Det lette og smidige designet tar opp minimalt med plass, men du får fortsatt all den nødvendige funksjonaliteten og nøyaktigheten du forventer fra en kvalitetsvekt. Det ekstra tynne designet gjør det også enkelt å stue vekk kjøkkenvekten i en hylle eller i utstyrs skuffen når den ikke er i bruk, uansett om du har litt plass til overs blant kokebøkene. 

 

Du tar enkelt i bruk vekten med on/off-knappen, og tara-funksjonen er strategisk plassert på samme knappen ved kortsiden av vekten. Her kan du enkelt skru av og på vekten, nullstille platen eller velge mellom de forskjellige vektenhetene som kjøkkenvekten tilbyr. Du kan nemlig fritt velge om den skal oppgi resultatet i oz/lbs eller i g/kg, noe som er svært praktisk om du benytter en blanding av norske og engelske kokebøker eller føler deg eventyrlysten og vil teste en ny oppskrift. 

 

LCD-displayet har en god oversiktlighet mot den mørke bakgrunnen og selve vekten har en glassplate for rask og enkel rengjøring. Du kan også måle vektenheter opp til fem kilo med en nøyaktighet på ett gram. Dette gjør at vekten er ideell til både oppmåling av krydder til middagen og hvetemel til baking. Vekten er også utstyrt med praktiske anti-skli føtter på undersiden som gjør at den sitter stødig selv på glatte kjøkkenbenker og underlag. 

 

For å spare strøm er vekten utstyrt med en smart strømsparende funksjon og vil automatisk skru seg av om den er inaktiv i mer enn seksti sekunder. Dette gjør at de inkluderte batteriene varer lenger og at du kan få mer glede ut av kjøkkenredskapet. Det herdede glasset sørger også for et solid underlag på vekten og tåler en trøkk uten at det går utover nøyaktigheten. Denne passer derfor utmerket for deg som er på jakt etter et nøyaktig måleinstrument, men som ikke har all verden med plass på kjøkkenbenken.

LES MER


6. OBH Attraction – Svært god kapasitet

OBH Attraction Kjøkkenvekt

SJEKK PRISEN →

Denne lekre kjøkkenvekten fra OBH Nordica passer utmerket som fast inventar på kjøkkenbenken. Det sorte designet er stilrent, men du får fortsatt god brukervennlighet takket være det store displayet og de synlige tallene. Det kompakte designet gjør at du kan velge å ha vekten stående ute på kjøkkenbenken eller legge den bort i en skuff – uansett vil den ikke ta opp mye verdifull lagringsplass. 

 

Vekten kan veie opp til fem kilogram med en nøyaktighet på ett gram. Dette sikrer at den er like ideell for større mengder mel og baking som til å måle krydder og smakstilsetning. Du velger raskt og enkelt om du ønsker at vekten skal oppgis i oz/lbs eller g/kg basert på egen preferanse. Du kan også nullstille LED-displayet mellom målinger for å være sikker på at du hvert enkelt mål blir helt korrekt. 

 

For å bevare batteriets levetid slår vekten seg automatisk av etter 60 sekunders inaktivitet. Du kan også enkelt benytte av/på-knappen, men den automatiske føleren i vekten sørger for at den slår seg på igjen øyeblikkelig om den merker at det legges noe på platen. Dette gjør at du raskt kan ta i bruk vekten og slipper vente på at den skal starte opp hver gang du skrur den av. 

 

OBH Nordica er kjent for høy kvalitet på sine kjøkkenredskaper og denne kjøkkenvekten i glass/plast er ikke noe unntak. Den passer like godt for deg som baker mye og har behov for større mål, som for hjemmekokken med behov for å måle krydder og smakstilsetninger i svært små kvantum der nøyaktighet vil avgjøre forskjellen mellom suksess og katastrofe. Det smarte powersave-moduset sørger også for at litiumbatteriet har optimal levetid.

LES MER


Hvorfor kjøpe en kjøkkenvekt?

Punktlighet og nøyaktighet er i mange sammenhenger utrolig viktig! Hvis du for eksempel skal utføre et kupp må saker og ting være timet og tilrettelagt – ned til den minste detalj! Det samme gjelder selvsagt på kjøkkenet. Små detaljer kan ødelegge en kake eller et måltid. Tid er en viktig faktor på kjøkkenet. En annen viktig faktor er kvantitet. For å få eksakte mengder av ingredienser er det aller best å bruke en vekt.

I denne testen har vi analysert 7 kjøkkenvekter med mange forskjellige herlige egenskaper. Det beste med en god vekt er at den, bortsett fra sin funksjon, også kan fungere som en skikkelig fin innredningsdetalj hvis vekten i seg selv er fin og har et trivelig design. Du kan for øvrig velge mellom moderne kjøkkenvekter med et høyteknologisk utseende og kjøkkenvekter med retro stil!

Ved baking og matlaging kan resultatet noen ganger være avhengig av eksakte mengder. I denne testen av kjøkkenvekter finnes det mekaniske kjøkkenvekter og elektriske kjøkkenvekter som gjør deg punktlig og eksakt på kjøkkene for et perfekt sluttresultat!

Spørsmål og svar

Noen foretrekker kanskje en tradisjonell kjøkkenvekt med fjæring, men når nøyaktighet er essensielt for suksess på kjøkkenet er det ingenting som kan slå en elektronisk kjøkkenvekt. Det kan imidlertid være noen spørsmål knyttet til anskaffelsen av en slik vekt, og vi har samlet de vanligste spørsmålene nedenfor. 

Kan vekten vise både oz/lbs og g/kg?

De aller fleste digitale kjøkkenvekter tilbyr begge måleenheter, samt rask skifting mellom de to etter behov. Dette gjør at du kan måle krydder i g/kg, for deretter å veie noe annet i oz/lbs rett etterpå. Dette passer utmerket dersom du benytter forskjellige kokebøker eller finner oppskrifter på nettet. 

Hvilken type kjøkkenvekt er den mest nøyaktige?

Det finnes hovedsakelig to typer kjøkkenvekter: analoge og digitale. Når det kommer til ømfintlighet og nøyaktige målinger har en rekke tester vist at det er lite en analog vekt kan gjøre for å slå de digitale. Årsaken til dette er hvordan vekten måler innholdet og ikke minst muligheten vekten har til å oppgi presise veiinger helt ned til grammet. 

Hvilken kjøkkenvekt bør jeg velge for best all-around bruk?

Om du ønsker en kjøkkenvekt som kan brukes til det aller meste og tilbyr nøyaktige målinger fra 0.1 kg helt opp til 15 kilo, er det lite som kan måle seg med testvinneren vår fra Soehnle. Page Profi 200 passer utmerket uansett om du skal veie små eller store kvantum og gir en nøyaktighet helt ned på +/- ett gram. 

Hva er best av glass og plast?

Når man sammenligner materialet vekten er laget av er det gjerne selve måleplaten man tar høyde for. Denne er oftest enten i plast, rustfritt stål eller glass. Det mest bakterieresistente alternativet er glass, og dette gjør at både rengjøring og vedlikehold er relativt enkelt. Måleplater av plast og stål kan få hakk og skader hvor bakterier etterhvert kan få feste.