fbpx

Kjøkkenmaskin test: Her er de 10 beste på markedet

Det er mange fantastiske kjøkkenmaskiner på markedet, vi har derfor laget en oversikt til deg med de beste innen ulike kategorier, slik at vaglet blir enklere for deg. Vi har inkludert 14 forskjellige kjøkkenmaskiner, som alle har sine fordeler. Vi har i denne kjøkkenmaskin testen sammenlignet ulike modeller som finnes,  slik det skal være lettere for deg å velge modellen som passer deg og dine behov best. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre gode tilgjengelige kilder og beskrivelser.

Etter grundig analyser har vi funnet den vi mener er den beste – den flotte Kenwood KVL8320S Chef Titanium. Enten du vil bake brød, lage is eller kverne kjøtt, så fikser denne gode maskinen det lett som en plett. En god kjøkkenmaskin er viktig for enhver person som er glad i å bake og lage mat, og denne flotte maskinen scorer høyt både på funksjoner, pris og design.

Her kan du lese vår oppfatning av de forskjellige maskinene i denne kjøkkenmaskin test, og kanskje kan vi hjelpe deg å bestemme hvilken kjøkkenmaskin du vil gå til innkjøp av.

Kjøkkenmaskin test: Her er våre favoritter

BILDE PRODUKT
Kenwood Kjøkkenmaskin KVL4100S
Denne flotte maskinen er en veldig god hjelper på kjøkkenet og er utstyrt med en rekke nyttige funksjoner og egenskaper som vil komme godt med. Av alle produktene på markedet i dag, gikk denne av med seieren grunnet dens gode kvalitet, fornuftig pris og fint design.
SJEKK PRISEN →
Ankarsrum Assistent AKM 6230
Denne flotte maskinen er perfekt for deg som ønsker å investere litt mer i en maskin som fungerer, er slitesterk og vil være en ordentlig god hjelper på kjøkkenet.
SJEKK PRISEN →
KitchenAid Artisan
Denne gode amerikanske klassikeren har fått et spennende nytt design, og gjør jobben like godt nå som den gjorde før.
SJEKK PRISEN →
Smeg Kjøkkenmaskin 4.8L
Når det gjelder design, er det ingen som slår Smeg på kjøkkenprodukter. Denne ikoniske retro-stilen på kjøkkenmaskin vil passe inn på ethvert moteriktig kjøkken.
SJEKK PRISEN →
Teddy Bjørn Kjøkkenmaskin
Denne moderne kjøkkenmaskinen er perfekt for deg som ønsker en kraftig og effektiv maskin som lett hamler opp med det du ønsker å lage.
SJEKK PRISEN →
Kenwood KVL8300S Chef XL
Dette er den perfekte hjelperen på kjøkkenet, med mange gode funksjoner og egenskaper som er nyttig når det gjelder både matlaging og baking.
SJEKK PRISEN →
KitchenAid Artisan 175
En flott maskin som holder lenge. Denne har lenge vært en brukerfavoritt og det av en god grunn. Med flott design og mye tilbehør, får du et produkt som vil gi deg mye glede.
SJEKK PRISEN →
Sage kjøkkenmaskin bem800UK
Denne er spesiallaget for de som lever og ånder for baking. Utviklet i samarbeid med profesjonelle, får du en kjøkkenmaskin som produserer bakst til beste kvalitet.
SJEKK PRISEN →
Kenwood KMX750
Denne er perfekt dersom du planlegger fest med en større forsamling. Kjøkkenmaskinen er laget for å håndtere store porsjoner.
SJEKK PRISEN →
Bosch MUM58NP60
Denne gir deg utrolig mye for pengene. Den kan elte, presse, kverne og kutte hva enn du måtte ønske. Et ypperlig hjelpemiddel på alle kjøkken.
SJEKK PRISEN →

1. Kenwood Kjøkkenmaskin KVL4100S – Best i test 

SJEKK PRISEN →

En flott kjøkkenhjelper

Denne flotte maskinen er en veldig god hjelper på kjøkkenet og er utstyrt med en rekke nyttige funksjoner og egenskaper som vil komme godt med. Av alle produktene på markedet i dag, gikk denne av med seieren grunnet dens gode kvalitet, fornuftig pris og fint design.

Maskinen kan hjelpe deg mye på kjøkkenet, spesielt når du skal lage store porsjoner av mat eller bakevarer. Denne er multifunksjonell og kan både elte, piske, blande, rive og vende.

Kvalitetsprodukt

Det er ingen tvil om at maskinen er av god kvalitet og vil hjelpe deg på kjøkkenet i mange år fremover. Den er både solid og robust og man kjenner at dette er et kvalitetsprodukt. Modellen har en sterk motor og dette er en kraftig maskin. Dette er en kjøkkenmaskin som scorer høyt både når det gjelder funksjoner, brukervennlighet og håndterbarhet.

Brukervennlig

Denne maskinen er enkel i bruk og lett å forstå. Du får mye forskjellig tilbehør på kjøpet, noe som er nyttig for de som vil bruke maskinen til flere ulike formål. Bollen er stor, med en størrelse på 6,7 liter og er utstyrt med nyttige håndtak og måleenheter på innsiden av bollen. Det vil si at det er mye plass til store deiger og matlagings-prosjekter i denne kjøkkenmaskinen. Det er flere gode funksjoner i denne maskinen. Blant annet er den utstyrt med variabel hastighet, noe som gir deg god kontroll over farten og nyttige LED-lys som er integrert i maskinen.

Fordeler

 • Tilpasset medium baking
 • Enkel å bruke
 • Solid og stødig
 • Mye kraft

Ulemper

 • Tar opp mye plass
 • Tung
 • Kjedelig design

LES MER


2. Ankarsrum Assistent AKM 6230 – Premiumvalget 

SJEKK PRISEN →

Høy pris 

Denne modellen fra svenske Ankarsrum sto frem i testen vår som et fantastisk premium-alternativ. Dette er en fantastisk kjøkkenmaskin med mange gode egenskaper, perfekt for den som vil investere i en god maskin som er slitesterk og vil vare lenge.

Modellen er kraftig, med en sterk motor som drives av hele 1500 watt. Dette innebærer at maskinen kan operere i høy fart, og hastigheten reguleres automatisk etter belastningen på maskinen.

Spesielt design 

Denne elegante maskinen har et unikt og spesielt design som vil være midt i blinken for noen og litt for spesielt for andre. Den er inspirert av 50-tallsdesign og er litt av et statement for kjøkkenet. Dersom du er ute etter en maskin som er stilren i designet og vil passe inn på de fleste kjøkken, er nok ikke denne for deg.

Gode funksjoner

Denne flotte, praktiske maskinen er perfekt for deg som ønsker å investere litt mer i en maskin som fungerer, er slitesterk og vil være en ordentlig god hjelper på kjøkkenet. Den har flere gode, nyttige funksjoner som kan hjelpe deg i hverdagen – blant annet er den utstyrt med en timer.

Modellen er konstruert på en noe uvanlig måte, som betyr at det er lurt å lese godt i bruksanvisningen før man tar maskinen i bruk. Med på kjøpet får du en 7-liters skål i rustfritt stål, samt en dobbel visp med plastskål på 3,5 liter.

Fordeler

 • Kraftig
 • God på gjærbakst
 • Perfekt for tung baking
 • Nyttige funksjoner som timer
 • Rimelig stillegående

Ulemper

 • Høy pris
 • Litt komplisert i bruk
 • Spesielt design

LES MER


3. KitchenAid Artisan – Klassikeren

SJEKK PRISEN →

En klassiker 

KitchenAid er et selskap som er kjent for å produsere kjøkkenmaskiner av god kvalitet, som vil passe godt inn i de fleste hjem. Denne gode amerikanske klassikeren har fått et spennende nytt design, og gjør jobben like godt nå som den gjorde før.

Brukervennlig 

Med denne modellen får du mye for pengene, og en brukervennlig kjøkkenmaskin. Denne er enkel i bruk og kommer med nyttig tilbehør. De ti ulike hastighetene er også nyttige. Bollen i maskinen har et volum på hele 4,83 liter og kan derfor håndtere mer deig. Den har også god piskeevne og er et allsidig valg for kjøkkenet.

Kompakt

Denne flotte maskinen er både solid og robust i forhold til sin mindre størrelse. Det vil si at denne kanskje er perfekt til den som har litt lite plass på kjøkkenet sitt – denne tar nemlig ikke opp like mye plass som noen av de større maskinene i denne testen. Modellen veier nesten 11 kg, og har en effektiv motor som drives av 300 watt. På tross av sin stødighet, er ikke kjøkkenmaskinen like kraftig som noen av sine konkurrenter.

Fordeler

 • God sikkerhet
 • Lett og komfortabel
 • Plassbesparende

Ulemper

 • Ikke like kraftig som andre maskiner
 • Litt tung

LES MER


4. Smeg Kjøkkenmaskin 4.8L – Designvinneren

SJEKK PRISEN →

Flott design 

Når det gjelder design, er det ingen som slår Smeg på kjøkkenprodukter. Denne ikoniske retrostilen på kjøkkenmaskin vil passe inn på ethvert moteriktig kjøkken, med sine flotte farger og vintage-inspirasjon. Modellen vil utvilsomt ta seg godt ut på kjøkkenet som en dekordetalj, men passer kanskje ikke for den mest lidenskapelige bakeren. Dette er en god kjøkkenmaskin, men designet er nok hoved-salgspunktet for denne typen kjøkkenmaskin.

Ideelt for lettere behov

Dette er en kjøkkenmaskin som passer best for lett baking og ikke for mer krevende baking og matlaging. Maskinen er veldig brukervennlig og er enkel å bruke. En blandeskål på 4,8 liter følger med, i tillegg til annet nyttig tilbehør som visp, blander, sprutebeskyttelse og deigkrok.

Funksjonell

Det er ikke bare designet som vekker interesse ved denne maskinen. Her er det flere gode funksjoner og egenskaper som hjelper deg med å lykkes på kjøkkenet. Motoren er kraftig, på 800 watt, så den er effektiv i bruk. Man kan også velge mellom ti ulike hastigheter og modellen er utformet på en nyttig måte, blant annet er den utstyrt med anti-skli under slik at den holder seg stødig på benken.

Fordeler

 • Flott design
 • Perfekt for enkel baking og matlaging
 • Nyttige funksjoner som anti-skli føtter

Ulemper

 • Best for lett baking, ikke like allsidig som visse andre maskiner
 • Mindre kapasitet
 • Takler ikke større oppgaver

LES MER


5. Teddy Bjørn Kjøkkenmaskin – Kraftig med tilleggsfunksjoner

Bjørn Teddy Kjøkkenmaskin

SJEKK PRISEN →

Praktisk 

Dette er en flott maskin er med flere gode egenskaper og detaljer som gjør den veldig grei og praktisk å bruke på kjøkkenet. Denne flotte kjøkkenmaskinen er allsidig og passer perfekt til å røre, elte, vispe og mye mer. Den scorer spesielt godt på håndteringen av større og tyngre deiger som andre, mindre kraftige kjøkkenmaskiner ikke takler like godt.

Dette er en god, pålitelig maskin som er utstyrt med en kraftig motor og flere ulike funksjoner som passer godt til bruk i de fleste norske hjem.

Kraftig

Dette er et kraftig kvalitetsprodukt fra det danske selskapet Bjørn som vanligvis lager industrimaskiner. Denne moderne kjøkkenmaskinen er perfekt for deg som ønsker en kraftig og effektiv maskin som lett hamler opp med det du ønsker å lage.

På tross av kraften er ikke denne maskinen for høylytt under bruk, og den er også strømbesparende, med et forbruk på 500 watt. Den er overraskende stillegående, som er veldig greit i hverdagen – med visse maskiner blir støynivået kjapt ganske høyt.

Stabil 

Denne maskinen veier hele 16 kilo, som er nyttig for at den skal holde seg stødig og stabil på kjøkkenbenken. Generelt kan man regne med at kjøkkenmaskiner er stødige under bruk dersom de er tyngre i vekt. Med på kjøpet følger tilbehør i rustfritt stål, som alltid er nyttig når det kommer til rengjøring, siden det kan settes i oppvaskmaskinen.

Fordeler

 • Allsidig
 • Praktisk
 • Moderne funksjoner
 • Stillegående

Ulemper

 • Høy pris
 • Veldig tung

LES MER


6. Kenwood KVL8300S Chef XL — Vår favoritt

SJEKK PRISEN →

Den allsidige og effektive kjøkkenmaskinen fra Kenwood er uten tvil vår favoritt. Den har en blandebolle på 6,7 liter og er i stand til å lage «alt». Den rører sauser, presser fersk appelsinjuice og elter brøddeiger. Du sparer tid og krefter og kan uten problemer fikse andre gjøremål samtidig som maskinen arbeider. Chef XL fungerer nesten som din personlige kokk.

Mye tilbehør

Kjøkkenmaskinen er utstyrt med 20 forskjellige tilbehør og fester. Dette gjør den til en «alt mulig» maskin. Den passer derfor like godt til den kreative kokken som liker å utforske og den tradisjonelle bakeren som trenger å elte.

Justerbar hastighet

Motoren er kraftig og har hele 1700 W. Dette gjør at du er sikret en effektiv maskin som sparer deg tid. Den har også justerbar hastighet slik at du kan tilpasse kraften på motoren. Uavhengig om du skal vispe eller elte vil maskinen sørge for perfekt resultat.

Blander til perfekt resultat

Med en enestående vendefunksjon og en visp som dekker hele bollen vil du aldri gå glipp av en flekk. Vispen beveger seg i en sirkel som kretser seg rundt sin egen akse, som sørger for at alt du heller i bollen blandes.

Vil du ha luftige kremer eller tyngre grovbrød? Chef XL bidrar utvilsomt til enklere matlaging, uansett hva du lager.

Fordeler:

 • Mye tilbehør
 • Kan lage «alt»
 • Grei pris

LES MER


7. KitchenAid Artisan 175 — Populær kjøkkenmaskin

SJEKK PRISEN →

Den populære kjøkkenmaskinen fra KitchenAid er for deg som trenger et apparat som yter maksimalt og som holder lenge. Det unike designet vil sette liv i kjøkkenet ditt, samtidig som den vil gi deg et ekstra par med hender. Utstyrt med masse tilbehør er Artisan den optimale kjøkkenhjelp uavhengig om du skal lage mye eller lite mat.

Uanstrengt matlaging

Med kjøkkenmaskinen følger 2 boller med ulike størrelser. Du kan derfor blande sammen flere bakverk uten å måtte vaske bollen for hvert bruk. Den har også tre ulike visper pluss eltekrok og skjold til miksebollene. Dette gjør at du slipper å bekymre deg for søl og du kan lage et stort utvalg av mat i kjøkkenmaskinen.

Lag pizzadeig, pisk eggerøre eller rør sammen tung røre som glasur. Artisan håndterer alle blandinger raskt og enkelt til et smakfullt resultat. Med så mange som 10 forskjellige hastigheter, kan du også tilpasse tempoet etter hva du har i skålen.

Kjøkkenmaskinen er også enkel å bruke og gir rask og gir rask og grundig miksing av ingrediensene dine. Med et enkelt sokkelfeste kan du feste ekstra utstyr av og på ettersom hva du trenger til maskinen. Rengjøring gjøres også enkelt, siden bollene og tilbehøret tåler oppvaskmaskinen.

Stilig design

Artisan passer inn i de fleste kjøkken. Med sitt stilige design og valgfrie farger kan du finne en som matcher ditt kjøkken. Andre kjøkkenmaskiner kommer bare i en farge, noe som kan være litt kjedelig. Med Artisan kan du velge favorittfargen din eller en spennende og kreativ farge som lyser opp kjøkkenet.

Fordeler:

 • Stilig design
 • Kommer i flere farger
 • Mye tilbehør

Ulemper:

 • Noe lav motorkraft

LES MER


8. Sage kjøkkenmaskin bem800UK — Laget for bakeentusiaster

SJEKK PRISEN →

Kjøkkenmaskinen fra Sage er utviklet i samarbeid med den verdenskjente kokken Heston Blumenthal. Deres ønske var å lage en kjøkkenmaskin spesialtilpasset bakeentusiaster. Og de har virkelig lyktes med sitt prosjekt!

Med en motor på 1000 W, kan den enkelt håndtere de større og tykkere brøddeigene, som for eksempel rugbrød. Den er i tillegg lydsvak i forhold til mange andre kjøkkenmaskiner.

Arbeider raskere

Sage har utviklet en kjøkkenmaskin som skal jobbe raskere enn andre kjøkkenmaskiner. Dette er fordi jo fortere vispen arbeider jo større sjanse er det for at man får blandet alt smør og sukker du har hatt i bollen. Massen blir også luftig, noe som fører til perfekt bakst med fantastisk smak.

Kjøkkenmaskinen har også en deigskraper som skraper kanten for ingredienser som sniker seg unna. Du er derfor sikret at ingrediensene dine blir blandet til optimalt resultat hver gang du bruker maskinen.

Smart teknologi

Kjøkkenmaskinen er også utstyrt med en genial Load Sensing teknologi,som gjør at maskinen selv tilpasser hastighet ut i fra hvor mye deig det er i beholderen. Du slipper å justere hastigheten da denne gjør det automatisk basert på deigen.

Dette fører også til bedre sluttprodukt på ditt bakverk. Maskinen vet selv hvilken hastighet som er best på de ulike deigtypene.

Den har også innebygd timer som sier ifra når maskinen skal avslutte. Og kjøkkenmaskinen er utviklet for å kopiere miksemetodene til profesjonelle bakere. Kakene dine vil derfor smake som om de kommer rett fra det mest eksklusive konditori.

Fordeler:

  • Utviklet i samarbeid med profesjonelle
  • Arbeider raskere enn andre på markedet

 

 • Bråker lite

Ulemper:

 • Få funksjoner
 • Lite tilbehør

LES MER

9. Kenwood KMX750 — For større sammenkomster

SJEKK PRISEN →

Ønsker du å imponere vennene dine med lekre desserter? Da er KMX750 noe for deg. Med justerbare bakeredskaper, smart hastighetskontroll og en unik foldefunksjon, får du en kjøkkenmaskin som imponerer.

Takket være maskinens kMix K beater kan du enkelt lage søtsakene som skaper din drømmefest. Det medfølger også en rustfri stålskål på 5 liter som gjør at du kan mette mange munner med flotte kaker. Og i tillegg får du en visp og deigkrok.

Kraftig og sikker motor

Kjøkkenmaskinen er på 1000 W, noe som er veldig kraftfullt. Den kan derfor håndtere enhver brøddeig. Du får også seks ulike hastigheter du kan veksle mellom. Maskinen vil alltid jobbe seg gradvis opp for optimal blanding, uansett hvilket nivå du starter på.

Dette gjør at ingrediensene blandes grundig sammen før den eventuelt begynner med pisking for luftige kremer. På denne måten er du sikret en god smak hver gang du bruker kjøkkenmaskinen.

Kenwood har utviklet en foldefunksjon på kjøkkenmaskinene sine. Dette er for at ingrediensene skal bli blandet lett og luftig sammen. Med foldefunksjonen blir deiger og kremer blandet sammen på en perfekt måte og vil gi en smakfull opplevelse.

Maskinen har også en praktisk sikkerhetsfunksjon som sørger for trygghet mens den arbeider. Løftes hode på maskinen vil den automatisk stoppe opp. Det vil derfor være trygt å forlate kjøkkenmaskinen selv om du har nysgjerrige barn som går og venter på deilig bakverk.

Moderne og stilfull

Kjøkkenmaskinen er stilfull og har et flott design. Dette gjør at den passer inn i moderne hjem og vil ikke skille seg ut fra kjøkkeninnredningen din. Du har også mulighet til å velge mellom fargene svart, hvit og rød.

Fordeler:

 • Effektiv for motor
 • Smart hastighetskontroll
 • Sikkerhetsfunksjon som skaper trygghet

LES MER


10. Bosch MUM58NP60 —Innholdsrik

Bosch MUM58NP60

SJEKK PRISEN →

Med Bosch MUM4880 får du en klassisk kjøkkenmaskin med mye tilbehør. Kjøkkenmaskinen er av beste kvalitet og gir deg uendelig av muligheter. Press fersk juice, kvern kjøtt eller pisk krem. Bosch MUM 4880 håndterer alt.

Masse tilbehør til en billig penge

Som nevnt kommer maskinen med en stor tilbehørspakke. Du får ballongvisp, grovvisp, grønnsakssnitter, blender, sitruspresse, kjøttkvern og en bolle som rommer 3,9 liter. Kjøkkenmaskinen vil derfor lage hva enn du måtte ønske på kjøkkenet.

Med denne er det bare fantasien som setter en stopper om man vil prøve en ny rett. MUM4880 gir deg et hav av muligheter, og her har du virkelig muligheten til å utforske nye smaker.

Men det er ikke bare masse tilbehør som er positivt. MUM4880 er også veldig billig sammenlignet med andre kjøkkenmaskiner. Du får derfor en billig kjøkkenmaskin som er i stand til mye. Så om du er ute etter en allsidig kjøkkenmaskinen til en bra pris, er denne et godt kjøp.

MultiMotion Drive

Maskinen har noe som kalles for MultiMotion Drive. Dette er en funksjon i motoren som skal sørge for at alle ingrediensene dine blandes til perfeksjon. Maskinen vil derfor blande alt av ingredienser. Ingen ingredienser vil ligge igjen langs veggen eller på kanten av bollen.

Passer ypperlig for hverdagslig bruk

Motoren til maskinen er på 600 W. Det betyr at den håndterer det fleste deigtyper. Men den vil streve noe med de tyngste og seigeste deigene. Og med en kapasitet på 3,9 liter på bollen, er bollen noe mindre enn hva du ville ha fått av andre kjøkkenmaskiner.

MUM4880 passer derfor utmerket i en husstand med en familie på fire eller fem. Så er kjøkkenmaskinen tiltenkt for store forsamlinger, ville vi ha gått for en annen modell enn denne.

Fordeler:

 • Billig
 • Innholdsrik

Ulemper:

 • Noe svak kapasitet på motoren

LES MER


Hvorfor investere i en kjøkkenmaskin?

Kjøkkenmaskinen er et redskap de fleste er godt kjent med, og vi vet nok alle hvor nyttig denne kan være. Det er mange som mener at en god kjøkkenmaskin gjør mye arbeid på kjøkkenet lettere, både når det gjelder matlaging og baking. Når du har den riktige kjøkkenmaskinen lett tilgjengelig på kjøkkenbenken for å hjelpe deg, kan matlagingen bli både enklere og morsommere. Alle maskinene i testen vår kommer med minst en miksebolle og standardutstyr som visp, deigkrok og sprutbeskyttelse.

Det er også veldig tidsbesparende med kjøkkenmaskin, siden en maskin ofte kan få behandlet maten, deigen eller ingrediensene kjappere og mer kraftig enn du kan manuelt.

Generelt er kjøkkenmaskiner heldigvis lette å rengjøre, og det meste av utstyret i testen vår kan settes i oppvaskmaskinen.

Dette bør du se etter når du skal kjøpe kjøkkenmaskin

Det er mange flotte kjøkkenmaskiner på markedet i dag. Det er derfor viktig å tenke over hva du ønsker og trenger i kjøkkenmaskinen din, slik at du kan finne modellen som passer best for deg og dine behov. Du bør gjøre research angående de tilgjengelige modellene og tenke godt over hva du trenger angående maskinens merke, kvalitet, motoreffekt, størrelse, vekt, funksjoner og prisnivå. Maskinen du velger bør også ha bra kvalitet på tilbehøret som følger med, og du bør vurdere hvorvidt du behøver en kraftig og avansert kjøkkenmaskin, eller en enklere maskin som passer for lettere baking.

Dersom du sjelden lager mat eller baker selv, men ønsker å ha en grei kjøkkenmaskin stående dersom lysten kommer over deg, kan det være greit å gå til innkjøp av en kjøkkenmaskin som ikke er for avansert, og ikke ligger for høyt i prissjiktet.

Hvis du er glad i å lage mat og bake, og ser for deg at du kommer til å bruke maskinen hyppig, og kanskje har spesifikke funksjoner og egenskaper du ønsker i en kjøkkenmaskin, er det kanskje riktig for deg å investere mer penger i en maskin av god kvalitet, som vil kunne hjelpe deg på din kulinariske reise hjemme på kjøkkenet ditt.

Du bør tenke over støynivået til kjøkkenmaskinen du kjøper deg. Noen maskiner er veldig høylytte ved bruk, mens andre er mer stillegående. Dette samsvarer ikke alltid med motorkraften på modellen.

Generelt må man regne med at kjøkkenmaskiner lager litt lyd, men her vil det være en del forskjeller mellom de ulike modellene. Grunnen til at noen maskiner kan være mer høylytte i drift, kommer blant annet ann på materialene de er laget av, vekten og antall watt.

Maskinens størrelse og vekt 

Det er også lurt å tenke over maskinens størrelse og vekt. For mange er det viktig at kjøkkenmaskinen er robust og stødig, slik at den vil stå tryggere på kjøkkenbenken mens den er i gang.

Samtidig er det ikke alle som har plass til en stor og tung maskin verken på kjøkkenbenken eller i skapene, så for mange er det viktige at modellen de velger ikke tar opp for mye plass på kjøkkenet. Husk også at kjøkkenmaskinen din ikke bør være for tung dersom du har planer om å plassere den i et skap når den ikke er i bruk. Heldigvis finnes det flere modeller som er mindre og kompakte, men likevel tunge og stødige nok til å stå trygt på benken mens den er i gang.

Den beste butikken for denne typen produkter

Er design og stil-inntrykk viktig for deg?

Design er noe som kan være viktig for mange av oss. Mange lar kjøkkenmaskinen stå fremme på benken enten den er i bruk eller ikke, og maskinen kan faktisk være dekorasjon på kjøkkenet.

Et koselig, interiørbevisst hjemmekjøkken er visst ikke komplett disse dager uten en fin kjøkkenmaskin stående på benken, gjerne med et retroinspirert design i fine farger. For et mer industrielt kjøkken, kan en større maskin med rent, enkelt design passe bedre inn.

Vær oppmerksom på de ulike merkene som er tilgjengelig, og gjør litt research før kjøpet ditt – slik kan du forsikre deg om at du kjøper av et anerkjent, godt merke som konsistent leverer kvalitetsprodukter.

Samtidig kan det være spennende med nye, innovative produkter fra selskaper og produsenter som har blitt etablert i nyere tid, så det er lurt å holde seg oppdatert på nye produkter på markedet hvis man er interessert i kjøkkenutstyr.

Variasjon i prisnivå

Det finnes gode kjøkkenmaskiner i mange prisklasser, og det finnes helt sikkert en maskin der ute som passer perfekt til deg og dine behov.

Pris er helt klart et aspekt det er lurt å tenke godt over før du går til anskaffelse av en kjøkkenmaskin. Det kan være ganske store forskjeller på kjøkkenmaskin-priser. Noen maskiner kan være veldig dyre, mens andre kan være veldig billige. Her er det lurt å huske på at en dyrere maskin faktisk kan være en god investering i lengden dersom du vet at du kommer til å bruke den mye, og at den kommer til å hjelpe deg i hverdagen. Generelt kan det være lurt å unngå spesielt billige maskiner, siden disse antagelig ikke vil være av god nok kvalitet, og vare like lenge.

Hvis du gjerne vil ha en maskin stående uten at den kommer til å være mye i bruk, er kanskje en ganske rimelig maskin riktig for deg – men husk likevel at kjøkkenmaskinen du kjøper bør være av god kvalitet. Vi synes nok alle det er irriterende å kjøpe et produkt som er et ordentlig røverkjøp, bare for å måtte kjøpe et nytt produkt kun et par år etter fordi varen ikke var av god nok kvalitet.

Fordeler med en kjøkkenmaskin

Hva skal du med en kjøkkenmaskin? Mange tenker nok at det er bortkastet med penger da den ikke gjør noe rå muskelkraft ikke kan gjøre. Og det stemmer at du kan gjøre mye med rå muskelkraft. Men kvaliteten på sluttproduktet blir mye bedre med en kjøkkenmaskin. Nedenfor har vi samlet noen fordeler med en kjøkkenmaskin:

Bedre kvalitet

Som nevnt får man mye bedre resultat når man bruker en kjøkkenmaskin fremfor håndkraft. Se for deg at du skal lage bløtkake. På toppen av kaka skal du smøre på en luftig og deilig krem. For å få kremen luftig er det viktig med høy nok hastighet når du visper.

Med en kjøkkenmaskin kan du vispe med en høyere hastighet enn du klarer med håndkraft. Kremen blir derfor mye mer luftig med en kjøkkenmaskin enn om du skulle ha vispet for hånd.

Det samme gjelder når du skal blande sammen ingredienser eller elte en brøddeig. Alle ingredienser blir blandet sammen uten noen at det blir klumper eller rester av mel. Det du lager vil derfor smake mye bedre hvis du bruker en kjøkkenmaskin.

Du sparer tid

Det flotte med en kjøkkenmaskin er at den arbeider av seg selv. Du trenger ikke stå å følge med og gjøre justeringer. Maskinen er laget for å være selvgående, slik at du kan fokusere på andre ting.

I en travel hverdag er det mange plikter som skal gjøres. Med en kjøkkenmaskin får du tid til pliktene mens maskinen arbeider. Bland sammen ingrediensene til brøddeigen i kjøkkenmaskinen og skru den på. Maskinen elter deigen for deg mens du kan tømme oppvaskmaskinen eller hjelpe barna med leksene.

En kjøkkenmaskin gir deg veldig stor fleksibilitet i en travel hverdag.

Du sparer krefter

Er du lei av å kna og gnu i seige deiger? Eller hater du når du visper som mye at det brenner i overarmen? Med en kjøkkenmaskinen slipper du å elte eller vispe selv. Maskinen gjør jobben for deg.

Alt du trenger å gjøre er å helle ingredienser i bollen, og maskinen ordner resten.

kjøkkenmaskin test

Ting å tenke på når du kjøper kjøkkenmaskin

Å vite hvilken kjøkkenmaskin du skal kjøpe er nødvendigvis ingen enkel oppgave. Det finnes mange å velge mellom og hver maskin har ulike kvaliteter. Derfor er det viktig å finne ut hva ditt behov er. Hvorfor trenger du en kjøkkenmaskin? Nedenfor kommer noen ting du må tenke på før du kjøper din kjøkkenmaskin.

Hvor stor motorkraft har den?

Det er stor forskjell på motorkraften på kjøkkenmaskinene. De med størst kraft har så mye som 1800 W mens de med lavest har bare 300 W. Jo høyere kraft jo sterkere er maskinen.

Lager du mye og tyngre deiger, er det anbefalt med en kjøkkenmaskin med sterkere kraft i motoren. Maskiner med stor kraft håndterer større og tyngre mengder bedre enn de med lav motorkraft. Lager du en stor brøddeig i en maskin med liten kraft, kan resultatet bli noe dårligere. Samtidig vil maskinen få større slitasje da den ikke er beregnet for store mengder.

Er dere derimot en liten familie som lager små porsjoner, kan dere fint bruke en kjøkkenmaskin med lavere motorkraft.

Design

Hvordan ser kjøkkenmaskinen ut? Og passer den inn på ditt kjøkken? De fleste kjøkkenmaskiner er ofte store og tunge, og derfor vanskelig å gjemme bort. Da er det lurt å se etter en maskin som passer ditt kjøkken.

Har du et mindre kjøkken og lite med plass, er det anbefalt å kjøpe en kjøkkenmaskin som ikke tar opp alt av plass på kjøkkenbenken. Eller en som er liten nok til å legges i et skap.

En kjøkkenmaskin kan være en del av ditt interiør. Finn derfor en du synes passer inn på ditt kjøkken. Det føles mye bedre å bruke en maskin du synes er flott å se på, enn en du ikke kan fordra synet på.

Tilbehør og funksjoner

Hva trenger du kjøkkenmaskinen til? Er den kun til bakst? Eller ser du etter en maskin som kan mer enn å elte deig? Finn ut hva ditt behov er. Skal du bare lage kaker og muffins, er det unødvendig med en maskin som kan kverne kjøtt og lage smoothie.

Pris

Tenk på hvor mye du er villig til å betale. Pris gjenspeiler ofte kvalitet, men en billigere kjøkkenmaskin kan utvilsomt gjøre en god jobb. Betal derfor det du føler du kan ta deg råd til.

Våre kriterier

Hvordan vurderte vi kjøkkenmaskinene? Her har vi samlet våre kriterier når vi testet kjøkkenmaskinene.

Funksjoner og tilbehør

For oss var det et stort pluss om kjøkkenmaskinene kunne mer enn å bare elte deig. En kjøkkenmaskin skal for oss være et redskap som hjelper deg på kjøkkenet. Derfor var det viktig at maskinene kunne gjøre mer enn å lage brød.

Dersom kjøkkenmaskinene har mange funksjoner, gir de deg bedre hjelp på kjøkkenet.

Hva som følger med av tilbehør var også essensielt i testen vår. Tilbehør har samme betydning som funksjoner. Jo mer tilbehør du får, jo mer hjelpsom er maskinen.

Motorkraft

Hvor store mengder klarer motorene? Vi mener det er viktig at motorene klarte store nok mengder til en sulten familie. Man blir veldig begrenset og får liten hjelp, dersom maskinene ikke håndterer deigen din.

Det var også veldig positivt om man kunne justere hastigheten på motoren.

Brukervennlighet

Var kjøkkenmaskinene enkel å bruke? Ingen ønsker et produkt som er uforståelig og vanskelig å bruke. Vi ønsket en kjøkkenmaskin som kunne brukes, uten å måtte bruke ekstra tid på å lære seg å skjønne maskinen.

Design

Dette var ikke det viktigste kriteriet i vår test. men en flott maskin er mer fornøyelig å bruke enn en som er mindre pen å se på. Noen kjøkkenmaskiner er også så flotte at de kan være en del av kjøkkeninteriøret ditt.

Pris

Det er surt å betale mer enn man må. Mange kjøkkenmaskiner har de samme funksjonene, men til ulik pris. Kjøkkenmaskiner som var gode i drift, lette å bruke og som samtidig hadde en god pris, ville selvsagt skåre høyt hos oss.