fbpx

Kikkertsikte test: 4 sikter med høy presisjon for jakt

Når du skal velge riktig kikkertsikte er det en rekke ting du må tenke gjennom, blant annet vekt, optikk og forstørrelse vil avgjøre hvordan siktet yter under jakta. I tillegg er det viktig å ha et sikte som gjør jobben uansett værforhold. For som alle erfarne jegere vet kan værforholdene under jakta i Norge endre seg raskt. Vi har derfor forsøkt å gjøre valget enklere ved å finne frem til fire alternativer som yter godt uansett værforhold og sikrer deg et klart sikte med høy presisjon.

For å komme frem til våre fire kandidater har vi tatt utgangspunkt i en rekke tidligere best i test artikler, innhentet informasjon fra produsenter og forhandlere, samt gått gjennom tilbakemeldinger fra verifiserte kjøpere. Med dette som utgangspunkt har vi kommet frem til de kikkertsiktene for jakta som er mest allsidige og robuste.

Kikkertsiktet som kom best ut av våre undersøkelser var Zeiss Conquest V4. Beskrevet som det ultimate kikkertsikte for nordiske jegere. Her får du et kikkertsikte som gir høy presisjon på både lange og korte avstander. Coatet i LotuTec er dette et kikkertsikte som yter godt under alle værforhold. Med hele 90% lysgjennomtrenging gir kikkerten et godt overblikk over terrenget.

Kikkertsikte test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Zeiss Conquest V4 3-12x56
Conquest V4 er et komplett kikkertsikte som passer utmerket til nordiske forhold. Her får du et kikkertsikte med god rekkevidde, men som også raskt kan justeres ned til lav forstørrelse i krevende terreng. Conquest V4 er belagt med LotuTec som beskytter kikkertsiktet under alle værforhold. Zeiss kombinerer sin teknologi med høy lysgjennomtrenging som gjør at siktet raskt tilpasser seg både skumring og tussmørke.
SJEKK PRISEN →
TASCO Sportsmann 3-9x50
TASCO er kjent for kostnadseffektive kikkertsikter av høy kvalitet. Her får du et pålitelig og robust sikte til en uslåelig pris. Designet for den aktive jeger er kikkertsiktet vanntett, beskyttet mot støt og dugger ikke. Det store objektivet sørger for høy lysgjennomtrenging og fungerer derfor godt selv under forhold med dårlig belysning. Utmerket for norsk høstvær der skumring både om morgen og ettermiddag kan by på optimale jaktforhold.
SJEKK PRISEN →
TASCO World Class 6x18x50
Selv om jaktutstyr kan være kostbart har TASCO gjort det til sitt fokus å tilby utstyr av høy kvalitet til en billig penge. Med TASCO World Class har de lagd et kikkertsikte perfekt for førstegangsjegere. Her får du et sikte som er vanntett, støtsikkert, duggfritt og som har en 50mm linse for optimal lysgjennomtrenging. Dermed kan du drive jakt i verdensklasse uten å måtte sprenge budsjettet før jakta begynner.
SJEKK PRISEN →
Leupold VX-Freedom Rimfire 3-9x40
VX-Freedom serien til Leupold er et kikkertsikte av høy kvalitet. De gir en rimelig mulighet for deg som ønsker å benytte et Leupold sikte uten å investere i de mer kostbare toppmodellene. Siktet er vanntett og gassfylt slik at man unngår dugg under dårlig vær. Det beste av alt er at siktet kommer med hele 30 års garanti som viser hvilken tillit Leupold har til sine produkter.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Zeiss Conquest V4 3-12×56 – Best i test

Zeiss Conquest V4

SJEKK PRISEN →

Skal du begi deg ut på jakt i nordiske omgivelser er Zeiss Conquest V4 et utmerket kikkertsikte. Her får du et sikte som yter godt på lang avstand, men som også raskt og enkelt kan tilpasse seg kortere og mer krevende terreng. Dette har gjort at Conquest V4 yter godt under alle værforhold og terreng.

For å beskytte linsen er hele kikkertsiktet belagt med LotuTec. Dette sørger for at kikkertsiktet er klart for bruk under alle forhold og du unngår plagsom dugg på linsa. Den avanserte optikken til Zeiss sørger også for optimal lysgjennomtrengning. Med hele 90% lysgjennomtrengning fungerer siktet utmerket i situasjoner der du ikke har optimal belysning, som ved skumring eller tussmørke. Dette kommer spesielt godt med der du benytter deg av jaktpost eller følger vilt over en tidsperiode.

Er du på jakt etter et allsidig kikkertsikte av høy kvalitet vil Zeiss Conquest V4 være et utmerket alternativ. Her får du avansert optikk og et robust design perfekt for nordiske forhold. De unike omgivelsene som nordisk jakt kan by på gjør at du trenger et kikkertsikte som raskt kan tilpasse seg alle situasjoner, der mener vi Zeiss Conquest V4 gjør en utmerket jobb.

Oppsummert

 • Forstørrelse: 3-12x
 • LotuTec coating
 • Nitrogenfylt

LES MER


2. TASCO Sportsmann 3-9×50 Black FCBeste budsjettsikte

TASCO Sportsmann 3-9x50

SJEKK PRISEN →

TASCO har lenge vært synonymt med høy kvalitet til en rimelig penge og deres Sportsmann serie er et utmerket eksempel på dette. Her får du et kikkertsikte med høy presisjon og robust design til en svært hyggelig pris. Med formålsbygg 30/30 reticle og linser med fullt belegg gir TASCO Sportsmann optimale forhold for et presist skudd.

Serien Sportsmann er bygget i et robust design som blant annet er vanntett, støtsikkert og duggfritt. Dette gjør at siktet kan yte optimalt selv under krevende vær som nordisk natur er kjent for å by på. Det er også verdt å merke seg at TASCO Sportsmann kommer med inkluderte ringer på siktet. Til tross for prisen tilbyr Sportsman et stort objektiv med høy lysgjennomtrengning. Dermed fungerer det utmerket selv i situasjoner med lite optimale lysforhold.

Er du på jakt etter et robust kikkertsikte til en hyggelig pris er TASCO Sportsmann en utmerket serie. Her får du et sikte som tilbyr avansert optikk og en rekke profesjonelle funksjonaliteter til en helt overkommelig pris. Blant annet er siktet vanntett, støtsikkert og duggfritt og optikken er designet for å tåle en trøkk. Perfekt for deg som ønsker å komme i gang med jakt, eller bedriver jakt i utfordrende terreng.

Oppsummert

 • Fullt coatet linse
 • Fast Focus teknologi
 • Reticle type: 30/30

LES MER


3. TASCO World Class 6x18x50Robust design

TASCO World Class 6-18x50

SJEKK PRISEN →

Det er ingen hemmelighet at jaktutstyr kan være en kostbar investering. Det har TASCO forsøkt å gjøre noe med gjennom sin World Class-serie. Her får du kikkertsikte som er vanntett, støtsikkert og duggfritt til en hyggelig pris. Utstyrt med en stor 40 mm linse er dette et kostnadseffektivt kikkertsikte med høy lysgjennomtrengning.

TASCO World Class benytter seg av MC Optikk som byr på et klart og lyst bilde av høy kvalitet. Den 40 mm store linsen sørger for høy lysgjennomtrengning og siktet fungerer dermed utmerket både i skumring og mørke omgivelser. For å sikre lang holdbarhet oppfyller siktet kravene til op IPX7 som betyr at det er vanntett, støtsikkert og duggfritt. Resultatet er et kikkertsikte som fungerer utmerket for trening, jakt og baneskyting.

Dersom du ønsker å investere i et kostnadseffektivt kikkertsikte som passer godt til både trening og jakt er TASCO World Class et utmerket alternativ. Det robuste kikkertsiktet presterer godt under nordiske forhold og er blant annet vanntett, støtsikker og duggfri. TASCO oppfyller dermed sitt mål om å tilby høy kvalitet til en overkommelig pris.

Oppsummert

 • Ideelt for bane og jakt
 • Enkelt 30/30 reticle
 • IPX7 standard

LES MER


4. Leupold VX-Freedom Rimfire 3-9×40 Matte RimfireUtmerket alternativ

Leupold VX-Freedom Rimfire 3-9x40

SJEKK PRISEN →

VX-Freedom serien til Leupold er et utmerket alternativ for deg som ønsker å ta i bruk Leupold kikkertsikter, men ikke ønsker å investere i de mer kostbare toppmodellene. Kikkertsiktet er vanntett og gassfylt for å hindre at det oppstår dugg på optikken. Det beste av alt er at man får samme 30 års garantien som Leupold tilbyr på sine toppmodeller.

Med VX-Freedom serien leverer Leupold den ytelsen og påliteligheten som jegere og konkurranseskyttere ønsker seg. Her får du en optikk av høy kvalitet, kombinert med en rekke smarte funksjonaliteter fra Leupold. Blant annet får du Leupold sitt Twilight Light Management System, 3:1 Zoom ratio, ¼ MOA og ripesikker linse.

Dersom du er ny som jeger eller ønsker å ta første steget inn i Leupold sin verden, uten å investere i en kostbar toppmodell, er VX-Freedom et utmerket utgangspunkt. Her får du en kostnadseffektiv Leupold optikk til en overkommelig pris, samtidig som det er spekket med funksjonalitet. Vanntett, duggfri og støtsikker er dette et kikkertsikte perfekt for nordisk jakt.

Oppsummert

 • Gassfylt optikk
 • 3:1 Zoom Ratio
 • Riperesistent linse

LES MER


Spørsmål og svar

Hvorfor er det viktig med høy lysgjennomtrengning?

I et land som Norge er lysforholdene gjennom et døgn svært variable. Derfor er det viktig med høy lysgjennomtrengning slik at kikkertsiktet kan yte optimalt selv i tussmørke eller skumringen. Ved å slippe mye lys inn i optikken kan sikte tilpasse seg omgivelsene og gi et godt resultat selv i mørke omgivelser.

Hva betyr IPX7?

IPX7 er en standard for vanntett elektronikk som er beregnet på utendørs bruk. Dersom du velger elektronikk eller andre produkter med IPX7 standard kan du med trygg viten benytte de utendørs selv i dårlig vær. Produktet er designet på en slik måte at vann ikke kan trenge inn til vital elektronikk og ødelegge egenskapene.

Hva er LotuTec coating?

LotuTec coating er en bekledning på kikkertsiktet som forhindrer vann i å trenge inn i optikken, samt gjør det enklere å holde siktet rent.

Hvordan velger jeg riktig kikkertsikte?

Når du skal velge kikkertsikte er det viktig at du har tenkt gjennom hvilket terreng du skal ferdes i og hvilke jakt du ønsker å bedrive. Da vil du lettere finne frem til et kikkertsikte som yter optimalt under de aktuelle forholdene.