fbpx

Kikkert test: De 6 beste på markedet i 2021

Det finnes et stort utvalg kikkerter, men det kan være vanskelig å finne den som er best egnet ditt behov. Vi har derfor i denne artikkelen samlet seks sterke kandidater som dekker alle behov den aktive jeger eller ivrige naturentusiast måtte ha.

Vår testvinner, Swarovski EL 10×42 W B Green, leverer et skreddersydd produkt med raskt fokus og god komfort. Den håndholdte kikkerten pakkes enkelt ned i sekken eller lommen uten å ta stor plass. Blasers avanserte CCC coating sikrer deg overlegen lysgjennomgang, skarphet og god kontrast, uansett værforhold.

VÅRE favoritter

  • Håndholdt kikkert
  • Nano Protection Coating
  • 795 gram
SJEKK PRISEN →
  • Hele 10x forstørrelse
  • Objektivet har en radius på hele 50 mm
  • 840 gram
SJEKK PRISEN →
  • Den praktiske håndkikkerten
  • Kikkerten er designet i et lettvekts magnesiumshus
  • 475 gram
SJEKK PRISEN →

Kikkert test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Swarovski EL 10x42 W B Green
Denne skreddersydde håndkikkerten fra Blaser passer utmerket for entusiastiske jegere. Det avanserte CCC coating systemet gjør at du raskt oppnår fokus og kan benytte den til raske bevegelser, uten at det går utover komforten.
SJEKK PRISEN →
Steiner Nighthunter 8X30 LRF
Steiner leverer i denne håndholdte kikkerten en kikkert som kombinerer høyoppløselig optikk og laserpunktlig avstandsmåler. Her får du en kikkert som gir nøyaktig beskrivelse av avstand under observasjon og som passer ypperlig for aktiv jakt.
SJEKK PRISEN →
Blaser 10x42 Håndkikkert
Dette er kikkerten for deg som ønsker en all-around kikkert med ypperlig detalj og rom for skarpe detaljer, selv under vanskelig belysning. Det kompakte designet gjør at denne passer utmerket både i ryggsekk og taske.
SJEKK PRISEN →
Breitler Sport 8x42 WP
Breitler Sport er en robust kikkert til en hyggelig pris. Den allsidige kikkerten har god optikk og et klart synsfelt. Kikkerthuset er nitrogenfylt og sikrer derfor at kikkerten holder seg både vanntett og duggfri, selv under prøvende omstendigheter.
SJEKK PRISEN →
Hawke Vantage 10x42 Grå
Med Hawke Vantage får du en praktisk allround kikkert med Bak4 prismer og fullt coated linse. Den grepsikre gummiarmeringen og det lettvektige polycarbonat huset gjør dette uten tvil til et godt alternativ for deg som er ute etter mest kvalitet for pengene.
SJEKK PRISEN →
Zeiss Victory pocket 8x25 T*
Med denne kikkerten i lommeformat fra Zeiss får du overaskende mye kvalitet i en liten og kompakt innpakning. Kikkerten har 8x optisk zoom og et godt synsfelt på hele 130 meter, noe som gjør den til et verdig alternativ dersom du har lite plass.
SJEKK PRISEN →

1. Swarovski EL 10×42 W B Green

SJEKK PRISEN →

EL er toppmodellen fra Swarovski og dette er ikke uten grunn. Her får du et lett, praktisk design som tilbyr hele 10x forstørrelse uten unødvendig vekt eller kompliserte funksjoner. Du ser selv de minste detaljer på god avstand, og ved optimale lysfunksjoner får du et krystallklart bilde. Den avanserte optikken gir skarpe bilder med god kontrast og gode farger selv ved hurtige bevegelser, noe som passer godt under jakt.

Takket være det smarte designet og avansert coating er Swarovski EL vanntett helt ned til 6 meter og linsen er behandlet på en måte som gjør at skitt og smuss ikke fester seg. Dette gjør at kikkerten fungerer optimalt uansett omstendighet og, takket være det solide gummibelegget på håndtakene, sitter den også godt i hånden.

Takket være Swarovskis fluorittglass og avanserte coating gir denne kikkerten en ny opplevelse for brukeren. Objektivet har en radius på hele 50 mm, noe som gir et plettfritt synsfelt opp til 1000m. Det kompakte designet og en egenvekt på kun 998 gram gjør dette til en favoritt blant mange.

LES MER


2. Steiner Nighthunter 8X30 LRF

SJEKK PRISEN →

Med Nighthunter fra Steiner får du en håndholdt kikkert som leverer etter de strengeste krav. Denne kikkerten kombinerer høyoppløst optikk med laserpunktlig avstandsmåler. Du skrur enkelt av og på avstandsmåleren med en knapp slik at måleren blir synlig i bildefeltet når du bruker kikkerten. Kikkerten er utstyrt med Steiners HD optics og Sports autofocus, noe som gjør at den er enkel i bruk og raskt får motivet i fokus.

Med Nano Protection Coating og et robust design er denne kikkerten klar for selv de mest krevende situasjoner. Nano Protection sørger for at optikken holder seg ren lenger slik at ikke dugg eller vann blir en hindring når man er ute på jakt.

Kikkerten har en forstørrelsesevne på 8x og veier kun 795 gram. Det robuste designet gir en solid avstandsmåler og en kikkert som er både støtsikker og vanntett. Ideell for jakt eller turer ute i naturen. Den avanserte HD-optikken gjør at kikkerten også passer til maritimt bruk. Avstandsmåleren leverer nøyaktig avstandsmåling opptil 1700 meter.

LES MER


3. Silva Scenic

SJEKK PRISEN →

Blaser er kjent for å lage skreddersydde kvalitetskikkerter for profesjonelle jegere. Her får du en kikkert som takket være avansert CCC teknologi fokuserer raskt og gir deg et klart bilde av det du forsøker se. Den praktiske håndkikkerten er designet med jegere i tankene og er derfor lett å bruke selv med hansker og utstyr.

Kikkerten er designet i et lettvekts magnesiumshus, og benytter smart lens protection basert på avansert nanoteknologi for å beskytte linsene mot vann og støv. Dette gjør at den er enkel å rengjøre og at vannet renner lett av dersom den brukes i regnvær.

Det nitrogenfylte magnesiumhuset sørger for at kikkerten er både vanntett og duggfri, selv under de intense forholdene som aktiv jakt gjerne kan by på. Her får du virkelig et slitesterkt produkt som fort kan bli en verdifull følgesvenn gjennom hele sesongen. Med en forstørrelse på 10x og kun 475 gram i egenvekt, leverer Blaser et sterkt produkt uansett bruksområde.

LES MER


4. Breitler Sport 8×42 WP 

SJEKK PRISEN →

Breitler sport er en allsidig kikkert som leverer god optikk og et godt synsfelt. Det hendige designet gjør at den enkelt kan pakkes løst i forpakning uten at du trenger være redd for at det skal skade optikken. De justerbare okularringene gjør det også enkelt for brillebrukere å benytte kikkerten.

Det raske fokuset, kombinert med prisme type bak-4. gjør at kikkerten passer godt til aktiv bruk og at den kjapt finner motivet i fokus. Den lille vekten på bare 410 gram betyr at man her får en kvalitetskikkert med avansert optikk som har halvparten av vekten til tilsvarende produkter. Dette gjør den til en yndet turvenn og det smale designet gjør at den raskt kan brettes sammen og plasseres i en lomme eller en taske.

Kikkerten er nitrogenfylt, noe som gjør at den er vanntett og holder seg duggfri selv i regnvær og skiftende temperatur. Kikkerthuset er kledd med gummi på begge håndtak, noe som gjør at den sitter godt i håndflaten selv med hansker. Den justerbare vrideren i midten gjør det til en enkel oppgave å justere inn optikken til forskjellige synsstyrker og den kan derfor lett brukes av flere personer og enkelt tilpasses den enkelte.

LES MER


5. Hawke Vantage 10×42 Grå

SJEKK PRISEN →

Hawke Vantage er en praktisk allround kikkert med avansert Bak4 prismer og fullt coated linse. Dette gjør at kikkerten enkelt holder seg ren ved at smuss og vann preller lett av. Det slitesterke kikkerthuset av polycarbonat er både vanntett og duggfritt, noe som gjør at kikkerten fungerer optimalt også under krevende omstendigheter.

Kikkerten har en gripesikker gummiarmering for godt tak og de innvendige linsene sitter trygt montert i den robuste innpakningen. Kikkerten er fylt opp med nitrogengass for å sikre at den holder seg 100% vanntett, samtidig som den beskytter optikken mot smuss og støv. Kikkerten kommer med en praktisk fokusskrue som gjør det enkelt å justere fokus.

Til å være en svært kostnadseffektiv kikkert får du med mye tilleggsutstyr i form av linseklut, linsebeskytter, nakkestropp og bæreveske. Dette, kombinert med gode egenskaper som 8x optisk zoom, en egenvekt på kun 295 gram og et synsfelt på 119 meter ved 1000 meters avstand, gjør at denne kikkerten fort blir en favoritt blant kostnadsbevisste jaktentusiaster.

LES MER


6. Zeiss Victory pocket 8×25 T*

SJEKK PRISEN →

Med denne lommevennlige kikkerten fra Zeiss får du en kikkert som leverer overraskende god optikk til en rimelig penge og dette i en svært kompakt innpakning. Denne passer perfekt enten du er ute ved sjøen eller i skogen, og passer enkelt i brystlommen eller vesken, takket være det lette og kompakte designet. Her får du en kikkert som kan benyttes overalt uten at du trenger dra med deg mye utstyr eller oppta stor plass. Et attraktivt alternativ for korte turer eller turer hvor vekt og størrelse er essensielt når man pakker.

Til tross for det utrolig enkle designet leverer Zeiss et produkt som har gode optiske egenskaper og som leverer et skarpt bilde på lange avstander. Kikkerten plukker raskt opp fokus og kan enkelt justeres for individuelle behov takket være det praktiske hjulet i stammen. Med en linsediameter på 25mm leverer den et godt synsfelt til tross for størrelsen, noe som gjør det enkelt å få med seg selv krevende detaljer ute i naturen.

Designet er svært hendig med sin kompakte størrelse, noe som gjør at man kan benytte kikkerten med bare en hånd. Kikkerthuset er robust, vanntett og designet i slitesterke materialer av høy kvalitet, noe som sikrer et levedyktig produkt selv i prøvende omgivelser.

LES MER


Viktig å huske ved valg av kikkert

Selv om mange kikkerter kan se like ut på utsiden er det viktig å ta høyde for de egenskapene som optikken innvendig gir brukeren. Dette kan være alt fra forstørrelsesgrad, til mer avanserte funksjoner som avstandsmåling og termo-optikk. Nedenfor har vi samlet noen av de viktigste punktene å tenke over når du er på jakt etter ny kikkert.

Forstørrelse

En av de viktigste funksjonene til en kikkert er å forstørre noe som er langt unna. For håndholdte kikkerter er de vanligste styrkene 7x, 8x eller 10x, men du kan få de helt opp til 60x dersom du går for en mer avansert modell. For en god allround kikkert bør du sikte på 8x eller 10x, ettersom dette vil dekke de fleste behov både ved friluft og jakt.

Synsfelt

Synsfeltet er hvor bredt bilde du får når du ser gjennom kikkerten. Dette måles fra side til side og kan variere kraftig fra produsent til produsent. Oftest måles synsfelt på en avstand på 1000 meter, og synsfeltet på denne typen kikkerter bør ligge på mellom 120 og 130 meter. Dette gir godt syn på avstand, uten at det blir vanskelig å få fokus på motivet som befinner seg i det faktiske synsfeltet.

Lyssterke og lyssvake kikkerter 

En av de største forskjellene på kikkerter er objektivets diameter. Størrelsen på dette angir hvor mye lys kikkerten slipper inn og derfor også hvor lyse eller mørke bilder du får gjennom kikkerten. Dersom du velger en kikkert med større objektivdiameter vil den slippe inn mer lys og du vil oppnå langt lysere og skarpere bilde, selv i situasjoner hvor det er dårlig belysning som for eksempel ved skumring eller om natten. Ulempen med dette er at kikkerter med stort objektiv ofte er ganske store og tunge. Dette gjør at de tar opp en del plass i sekken og mange velger derfor å gå for et mindre alternativ med smalere objektiv.

Kan jeg bruke kikkert med briller?

Det enkle svaret er ja. De fleste moderne kikkerter kommer med det som kalles øyerør eller øyemuslinger som kan justeres etter personlig behov. Dette gjør du enkelt ved å skru dem inn eller ut etter behov slik at du kan legge brilleglasset helt inntil kikkerten uten å få lys inn. Dette gjør at man enkelt kan bruke kikkerten selv om man benytter briller, uten at det skaper dugg eller forstyrrende lys på linsen. Selv om de fleste kikkerter kommer med en løsning for dette er det fortsatt noen som kommer med den langt mer praktiske nedbrettbare gummikanten. Det er derfor viktig at man undersøker nøye i forkant om egnethet for briller før man går til anskaffelse av ny kikkert .

Bør jeg gå for en kompakt kikkert eller full størrelse?

Med moderne teknologi har kompakte kikkerter kommet et godt stykke på vei mot å tilby den samme gode optikken som de langt større kikkertene leverer. Det kan fortsatt være et mer attraktivt valg å gå for en kompakt løsning dersom man har tenkt å ha kikkerten i veske eller sekk på lange turer til fots. Dette er fordi de kommer i et lettere design og tar opp langt mindre plass enn avanserte kikkerter i full størrelse. Du bør derfor ta i betraktning hvilket formål du har med kikkerten før du velger størrelse.