fbpx

Karaffel test: Ekspertenes 4 favoritter i 2023

Karaffel er en flaskelignende beholder til skjenking av drikkevarer som vann, vin, juice eller saft. Karaffelen er imidlertid så mye mer enn et enkelt redskap som skjenker drikkevarer, da det kan benyttes i enhver anledning samtidig som det gir et ekstra særpreg til bordet. De er nemlig laget av glass og designet med tanke på å bringe estetikk, og da særlig om du tilfører drikkevaren med litt fruktskiver og isbiter.

I dag er det for øvrig en rekke modeller å velge mellom noe som kan gjøre oppgaven med å finne riktig karaffel nokså krevende. Vi ønsker å geleide deg gjennom et utvalg av de mest populære modellene, i håp om at du kanskje finner din favoritt.

Vi har derfor påtatt oss oppgaven med å evaluere og sammenligne fire av ekspertenes favoritter i 2023. Basert på vår grundige gjennomgang av troverdige kilder og beskrivelser, var det til slutt anerkjente Rosendahl Gran Cru som gikk til topps i vår test. Denne populære karaffelen har et flott design og en kvalitet helt utenom det vanlige. Prisen er heller ikke ille, så her får du mye for pengene.

VÅRE favoritter

 • Eksklusiv karaffel utviklet av en verdensberømt designer
 • Høy kvalitet
 • Kapasitet på 1,2 liter
SJEKK PRISEN →
 • Kapasitet på 0,9 L
 • Flott og enkelt design
 • Tåler oppvaskmaskin
SJEKK PRISEN →
 • Klassisk karaffel
 • Tåler oppvaskmaskin
 • Kapasitet på 70 cl
SJEKK PRISEN →

Karaffel test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Rosendahl Gran Cru
Anerkjente Rosendahl er vår favoritt fordi den har et nydelig design og er laget av materialer av høy kvalitet. Ikke nok med det, den er også utviklet med et mål om å passe alle slags anledninger. prisen er også god, så her får du den beste helheten ifølge oss.
SJEKK PRISEN →
Georg Jensen Cobra
Denne elegante modell er perfekt for deg som er på utkikk etter en ekstraordinær karaffel. Med sin flytende og væskelignende form, vil karaffelen garantert prege alle rom og gi et lekkert uttrykk. Den er også utviklet av den prisbelønte designeren Constantin Wortmann, hvilket gjør den svært eksklusiv.
SJEKK PRISEN →
Aida Harvey Glasskaraffel
Denne klassiske karaffelen fra Aida Harvey passer utmerket på stettbordet til en fin cognac, whiskey eller rom. Med sin lekre grå nyanse og vakre mønster inspirert av fasettslipt metall, gir den et preg av 50-tallets overklasse. Kvaliteten er også eksepsjonell og den tåler temperaturer helt opp til 80 grader.
SJEKK PRISEN →
Bitz karaffel
Bitz er en vakker karaffel laget av krystall som er ekstra holdbart ifølge utviklerne selv. Det som derimot gjør at denne modellen bemerker seg er dens lave pris. Her får du testens beste budsjettvalg. Prisen er imidlertid ikke det eneste som er bra. Bitz har nemlig en minimalistisk innretning, inspirert av det nordiske miljø.
SJEKK PRISEN →

1. Rosendahl Gran Cru — Best i test

Rosendahl Gran Cru

SJEKK PRISEN →

Testvinneren er vår soleklare favoritt og det av flere grunner. Først og fremst har den et aldeles nydelig og enkelt design som passer til alle slags anledninger. For det andre, og kanskje viktigst av alt, er at karaffelen er av høy kvalitet. Den har materialene blyfritt glass og rustfritt stål, noe som gjør at den holder i mange år og det uten slitasje.

Andre ting som er verdt å bemerke er hvor populær denne karaffelen er, og det gjelder hele verden. Vi har gjennomgått en rekke tester utført av testmagasin i tillegg til kundeomtaler fra flere internasjonale nettsider, og det er stort sett kun gode tilbakemeldinger å se. Det er særlig det flotte designet som går igjen som den største fordelen.

Rosendahl er nemlig laget av glass og har en lekker og praktisk utforming, samt at den er utsmykket med et elegant stålbånd. Karaffelen har en kapasitet på 0,9 liter og kan fint vaskes i oppvaskmaskinen. Dette er spesielt gunstig om du serverer mye juice eller vin.

Gran Cru beskrives også som en karaffel som danner en god base i ethvert rom gjennom hele livet, og at den lett kan kombineres med forskjellige serviser og bestikk. Takket være dens smarte utforming kan du enkelt tilføre isbiter, mynteblader, sitron eller frosne bær for å gi drikken en ekstra piff.

Høyden på karaffelen er på 25,5 cm mens diameteren er på 12 cm. Avslutningsvis er det også verdt å merke seg den rimelige prisen. Denne er i en meget vennlig prisklasse, og det selv om karaffelen er av høy kvalitet og designet av anerkjente Rosendahl.

Oppsummert

 • Kapasitet på 0,9 L
 • Flott og enkelt design
 • Tåler oppvaskmaskin

LES MER

2. Georg Jensen Cobra — Premium

Georg Jensen COBRA Mugge

SJEKK PRISEN →

Denne elegante modell er perfekt for deg som er på utkikk etter en ekstraordinær karaffel. Med sin flytende og væskelignende form, vil karaffelen garantert prege alle rom og gi et lekkert uttrykk. Ikke nok med det, karaffelen er utviklet av den prisbelønte designeren Constantin Wortmann, hvilket gjør denne svært eksklusiv.

Det er mye bra med denne modellen men det utvilsomt beste er naturligvis det flotte designet. Wortmann har fått mye anerkjennelse for utviklingen av nettopp denne karaffelen. Det skrives for eksempel av diverse motemagasin at Wortmann har lykkes med å kombinere det stilige og enkle, ved å tilføre myke former og en tydelig funksjonalitet.

Muggen er attpåtil laget av rustfritt stål noe som gir høy kvalitet og lengre levetid. Den har en kapasitet på 1,2 liter og en høyde på 33 cm. Også forbrukerne virker å være storfornøyde med karaffelen da den får gode skussmål på anmeldelsene.

Det eneste som trekkes frem som negativt er at prisen er noe høy. Det er dog ikke uventet, med tanke på at karaffelen er utviklet av en verdensberømt designer. Vi tror derfor denne er perfekt om du skal ha en unik karaffel og ønsker å betale litt ekstra. Handler du på budsjett derimot, er nok ikke denne anbefalt for deg.

Oppsummert

 • Eksklusiv karaffel utviklet av en verdensberømt designer
 • Høy kvalitet
 • Kapasitet på 1,2 liter

LES MER

3. Aida Harvey Glasskaraffel – Mye for pengene

Aida Harvey Glasskaraffel med Lokk

SJEKK PRISEN →

Denne klassiske karaffelen fra Aida Harvey passer utmerket på settbordet til en fin cognac, whiskey eller rom. Med sin lekre grå nyanse og vakre mønster inspirert av fasettslipt metall, gir den et preg av 50-tallets overklasse. Kvaliteten er også eksepsjonell og den tåler temperaturer helt opp til 80 grader.

I en årrekke har Aida Harvey vært et kjent tilskudd på de fleste bardisker. Ikke bare gir den et henrivende preg som er meget beundringsverdig, den er også svært praktisk. Karaffelen er nemlig på 70 cl, noe som gir en god kapasitet samt at den er laget av glass i høy kvalitet.

Den tåler mye på grunn av det nevnte glasset, men også fordi den er svært robust og solid. Brukervennligheten er det heller ingenting å utsette på. Du tar bare enkelt av lokket og heller drikke i glasset, og det helt uten søl.

Kundene er også mektig imponert over den lave prisen. Det skrives at karaffelen koster overraskende lite sett i forhold til hvor bra kvaliteten faktisk er. Så i alle hovedsak opplever vi dette som et godt kjøp der du får mye for pengene. Vi tror også denne vil passe utmerket som gave til din mann, bror eller far.

Oppsummert

 • Klassisk karaffel
 • Tåler oppvaskmaskin
 • Kapasitet på 70 cl

LES MER

4. Bitz karaffel — Best på budsjett

Bitz Karaffel

SJEKK PRISEN →

Bitz er en vakker karaffel er laget av krystall som er ekstra holdbart ifølge utviklerne selv. Det som derimot gjør at denne modellen bemerker seg er den lave prisen. Her får du testens beste budsjettvalg og det fordi det er den billigste. Prisen er imidlertid ikke det eneste som er bra. Bitz har nemlig en minimalistisk innretning, inspirert av det nordiske miljø.

De myke formene i glasset tilfører også borddekningen en spesiell grad av klassisk eleganse. Sett den på bordet til både hverdag og fest, og du får et særegent preg.Det transparente miljøkrystallet er spesiell for Bitz-glass-serien og er unikt utvalgt på grunn av de spesielle egenskapene. Glasset er produsert i en patentert prosess som får glasset til å fremstå særdeles klart og skaper en unik holdbarhet. Karaffelen har plass til 1,2 liter vann og tåler til og med oppvaskmaskinen.

Materialet den er laget av sørger også for lang holdbarhet og den er også etter sigende lett i vekten og enkel helle drikke fra. Som også presisert er Bitz blant de billigste på markedet, noe som gjør den til et godt valg ønsker du ikke å betale for mye.

Oppsummert

 • Enkel og elegant karaffel
 • Laget i klar miljøkrystall
 • Sterkt og holdbart materiale

LES MER


Kjøpsguide – hvilken karaffel skal jeg velge?

Karafler er flotte å servere vann og juice i, så vel som vin eller en punsj. Sett en karaffel frem på bordet for å alltid ha vann eller annen drikke lett tilgjengelig under middagen, men hvilken bør man egentlig kjøpe?

I de fleste tilfeller vil man nok velge vannkaraffel basert på praktiske vurdering. Samtidig vil det være lurt å vurdere om karaffelen også bør ha en dekorativ funksjon. En vannkaraffel kan være med å pynte opp frokostbordet eller lunsjbordet. Ved å servere vann i en flott vannkaraffel, vil du raskt tilføre det lille ekstra til borddekkingen.

Vannkaraffelen benyttes gjerne også i anledninger der det serveres rødvin. Dette kan være i finere middager, som ved bryllup, eller ved vinkvelder med venner og bekjente. Her kan det være lurt å velge en karaffel som passer godt nettopp til denne type anledninger.

Så for å finne karaffelen som passer deg, tror vi du bør vurdere følgende:

 • Utseende: Dette ernaturligvis et viktig punkt. Hvilken karaffel synes du er flottest, og hvilken tror du passer ditt hjem best? En karaffel bør uten tvil velges ut ifra dekorasjon. Det er da større sjanse for at den blir brukt.
 • Kvalitet: Kvaliteten er noe du også bør vurdere. Det er da særlig hvilke materialer den er laget av du bør se på. Det skal derimot sies at de fleste er laget av glass og som regel er det meget holdbare. Det kan dog i noen tilfeller være at karaflene har et snev av krystall. Uansett, desto bedre materialer, jo lengre holdbarhet og mindre slitasje opplever karaffelen.
 • Pris: Prisen er som regel ikke urovekkende høy og de koster gjerne mindre enn 300-400 kroner, men mindre du skal ha en «designer-karaffel» utviklet av kjente personligheter. Da kan prisen fort overskride 1000-lappen.

Forskjellige typer karafler

Selv om dagens karafler ikke har bestemt bruksområder og fungerer fint til all slags drikkevarer, skiller man som regel mellom tre typer karafler. Disse er:

 • Vinkaraffel: Vinkarafler har gjerne rundt tverrsnitt med buket, sylinderformet eller konisk korpus. Men formen kan variere, og tverrsnittet kan også være firkantet eller sekskantet. Vinkarafler har smal hals og oftest en tilpasset propp. Vinkarafler kan romme fra ca. 0,25 til 2,5 liter.
 • Vannkaraffel: Vannkarafler brukes til servering av vann eller saft. De skiller seg gjerne fra vinkarafler ved at de har en videre hals, og de er gjerne litt større. Vannkarafler har ikke propp, men ofte hører det med et drikkeglass som kan brukes som lokk. Vannkarafler rommer gjerne ca. en liter.
 • Skjemtekaraffel: Skjemteflaske brukes som betegnelse på karafler til vin og brennevin som har en uvanlig eller original form.

Du kan lese om “Vinkaraffel test”

Hvordan rengjøres karafler?

Ofte kan du rengjøre karaflene ved å legge dem i oppvaskmaskinen, men på grunn av den store størrelsen er det ikke gitt at rengjøringsresultatet alltid blir det beste. Du bør derfor også rengjøre for hånd, særlig om du har brukt drikkevarer som fester seg, som deriblant vin eller juice.

Varmt vann, vaskemiddel og oppvaskbørste er den vanligste metoden for rengjøring og gir det gode resultat. Et annet tips er å skylle ut av karaffelen så fort den er tom. Da forhindrer du at «rester» setter seg fast, og den blir enklere å rengjøre i ettertid.

Du kan også fylle karaffelen med varmt vann og fylle på med oppvasksåpe og la dette stå en stund. Deretter skyller du godt av karaffelen og den skal være ren og pen.