fbpx

Kapp og gjærsag test: De 5 beste på markedet (2023)

Når du først har kjøpt og begynt å bruke en kapp og gjærsag test, vil du fort innse at den blir uunnværlig. Det kan være store forskjeller på ulike modeller, både når det gjelder pris og egenskaper. Vi har derfor laget en liste med de modellene vi synes passer på topp, og inkludert kapp og gjærsager til ulik pris slik at du kan finne en som passer ditt behov!

Kapp og gjærsag test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
DEWALT DWS777
Vinneren av testen vår. Prisvennlig uten at det går ut over kvalitet, design eller funksjoner. Sagen har praktiske funksjoner og en svært kraftig motor.
SJEKK PRISEN →
BOSCH GCM 12 GDL
En helt unik robust og smart styrearm revolusjonerer arbeidet med slike sager. Sparer deg også for mye plass. Testens mest kostbare, men også mest profesjonelle kapp og gjærsag.
SJEKK PRISEN →
BOSCH GCM 12 SDE
En proff sag til en litt rimeligere pris. Formidabel kappebredde og innebygd laser.
SJEKK PRISEN →
METABO KS 216 M
Et godt alternativ til testens rimeligste pris. Selv om den er rimelig har den alle funksjoner en hobbysnekker har behov for. Enkel å frakte.
SJEKK PRISEN →
MILWAUKEE M18 FMS254
Et batteridrevet alternativ for deg som ønsker å arbeide mer fleksibelt og trådløst.
SJEKK PRISEN →

1. DEWALT DWS777 – Testens vinner!

DEWALT DWS777

SJEKK PRISEN →

En kapp og gjærsag fra den anerkjente produsenten Dewalt. De er kjent for å levere kvalitet både til profesjonelle snekkere og hobbysnekkere. Dewalt DWS777 er intet unntak. Med sine 18000 W er du garantert en sag som er kraftig for stort sett all slags materiale. Sagen kommer med 216 mm klinge for å kunne sage opptil 63 mm dybde. Dette er et verktøy som har fått mange gode anmeldelser av kjøperne, både når det kommer til kvalitet og verdi for pengene. Prisen er blant de rimeligste i vår liste, men den stikker av med seieren fordi den er et fullgodt verktøy til alle slags materialer.

Funksjoner og egenskaper 

En av egenskapene vi liker aller best med Dewalt DWS777 er den kraftige motoren som kan kappe det meste. Derfor vil sagen være et særdeles godt valg, uansett hvor ofte du tenker å bruke den og uansett hvilke materialer du kommer til å arbeide med. Du har dermed et verktøy for livet.

Sagen har XPS sagelinjesystem. Dette sikrer deg rask og nøyaktig saging, samtidig som arbeidsstykket blir opplyst. Designet på en smart måte med håndtaksgrep for å frigjøre saghodet og interne glidestenger gir god kapasitet.

Sagen kan innstilles på 15°, 22,5°, 30° og 45° faste gjæringsposisjoner i tillegg til hurtigkobling opptil 50°.

Teknisk informasjon

Sagen veier 14 kg, og dermed går det greit å flytte den fra et arbeidssted til et annet. Sagbladet er 216 mm og turtallet går opp til 6300 omdreininger per minutt. Det er mulig å justere bakre anlegg, slik at materialet får bedre støtte.

Bruksområde og dimensjoner

Dewalt DWS777 kan trygt brukes både av proffe og hobbysnekkere. Brukervennlighet står i fokus, spesielt når man ser på designet. Du får altså et fullverdig verktøy på lik linje med profesjonelle sager, uten at du må tømme bank-kontoen. Det frister heller ikke å legge altfor mye penger i et verktøy, dersom man ikke har bruk for det veldig ofte. Derfor synes vi denne kapp og gjærsagen er en sterk vinner blant våre favoritter.

Sagen er 590 mm høy, 490 mm lang og 550 mm bred.

Testens vinner

Dewalt DSW777 vinner testen vår med klar margin, mye takket være en kraftig motor, brukervennlighet og praktiske funksjoner. Du får dette også i andre modeller, men Dewald har her klart å levere alt du trenger i en kapp og gjærsag til en veldig rimelig pris.

Konklusjon

 • Svært prisvennlig
 • Brukervennlig
 • Praktiske og smarte funksjoner
 • Veldig kraftig motor

LES MER

2. BOSCH GCM 12 GDL – Revolusjonæren

BOSCH GCM 12 GDL

SJEKK PRISEN →

Fra svært pålitelige BOSCH får vi her et imponerende verktøy som er som en liten revolusjon for kapp og gjærsager. Dette er det dyreste alternativet i vår favorittliste, men dersom du ønsker det beste og mest funksjonelle er dette valget for deg. Sagen kombinerer kapasitet, presisjon, godt synlig kuttemarkør og praktiske funksjoner. Sagen tar heller ikke stor plass, så om du er en kresen hobbysnekker er det ingen problem å installere deg i garasjen med Bosch GCM 12 GDL.

Funksjoner og egenskaper

Styringsmekanismen er glidende og behøver ikke vedlikehold. Dersom du ønsker kan du likevel justere mekanismen slik at den fungerer enten lettere eller tyngre. Dette gjøres svært enkelt ved å vri på en knapp med en nøkkel som oppbevares på selve sagen. Styringsarmen er svært robust og slitesterk. Styringsarmen frigjør samtidig mye plass bak sagen, sammenlignet de tradisjonelle kapp og gjærsagene. Faktisk sparer du hele 30 cm arbeidsplass med denne sagen.

Saghodet styres med en lett håndbevegelse, og kan låses i posisjene “Inn” eller “Ut”, en funksjon som er meget praktisk når du enten skal bruke sagen i fastlåst posisjon eller om du skal transportere sagen. Hodet kan også låses i posisjon “Ned” når du skal bære den.

Når du skal sage i ulike vinkler, kan du velge å låse fast den justerbare materialstøtten i en av de 10 forhåndsinnstilte posisjonene, eller du kan deaktivere disse og fastlåse nøyaktig hvordan du ønsker. Gjæringsinnstillingene er på 52 ° venstre og 60 ° høyre og skalaen for innstillinger er godt synlig, slik at du vet nøyaktig kan se og bestemme nøyaktig hvilken vinkel du jobber i. Saghodet er også utstyrt med en slik skala og kan låses alt etter hvilken retning du ønsker justering i. Fram og bak, eller hellende retning.

Alt av innstillinger og justeringer styres fra fronten og gjør sagen svært brukervennlig. Du behøver ikke bøye deg over, eller gå til baksiden for å endre innstillinger underveis mens du arbeider.

Dobbeltlinjelaser gjør det enkelt å sage med høy presisjon og sagen er også utstyrt med effektivt støvavsug.

Bruksområde og dimensjoner

Dette er en profesjonell kapp og gjærsag. Dersom du ønsker å bruke den til hobbysysler vil du få gleden av svært mange smarte funksjoner som gjør arbeidet mye lettere og lystbetont for deg.

Sagen veier 32 kg, så det innebygde håndtaket kommer godt med når man skal frakte sagen fra et sted til et annet.

Konklusjon

 • Fullverdig profesjonell kapp og gjærsag
 • Høyest kostnad i vår test
 • Dobbeltlinjelaser
 • Alle justeringer skjer på framsiden

LES MER

3. BOSCH GCM 12 SDE – Premium valg

BOSCH GCM 12 SDE

SJEKK PRISEN →

En annen kapp og gjærsag fra produsenten Bosch. Dette er en sag som tilhører serien Bosch Blue. På alle Bosch Blue verktøy er de røde knappene en form for innstilling eller justering, og slik er de både synlig og lett tilgjengelig. Bosch Blue kan ikke brukes sammen med deler eller produkter som tilhører serien Bosch DIY (grønn).

Funksjoner og egenskaper

Sagen har integrert materialstøtte som også viser nøyaktig vinkel. De ulike delene kan dras ut for å gi ekstra materialstøtte både foran og bak. Gjæringsinnstillinger er på 52 ° venstre og 60 ° høyre.

Motoren er kraftig på 1800W, og sagen imponerer med en formidabel kappebredde på opptil 400 mm og kappehøyde opptil 120 mm. I tillegg har den skråkappingsvinkel på 47 ° i begge retninger.

Du kan justere turtall innstillingen avhengig av materialet du jobber med. Sagen har støvsugerkanal som kan kobles til og som effektivt suger opp støv og fliser. Det brukervennlige håndtaket SoftGrip arbeidet med Bosch GSM 12 SDE til en fornøyelse. Total vekt er på 28,6 kg og størrelsen på 860 x 600 x 530 mm er heller ikke avskrekkende.

Konklusjon

 • Proff kapp og gjærsag til litt rimeligere pris
 • Imponerende kappebredde på opptil 400 mm
 • Kraftig motor
 • Integrert arbeidsstøtte

LES MER

4. METABO KS 216 M – Beste budsjettvalg

METABO KS 216 M

SJEKK PRISEN →

Dersom du skal kjøpe en kapp og gjærsag, men må handle på budsjett er Metabo KS 216 M det riktige valget. Til en utrolig rimelig pris får du en fullverdig kapp og gjærsag alt du behøver av funksjoner. Perfekt for en hobbysnekker eller nybegynner.

Funksjoner og egenskaper

Denne sagen har noe svakere motor enn de andre i vår test, men det tar den igjen på en pris som er mange ganger rimeligere. Kappebredde opptil 120 mm og sagedybde opptil 60 mm. Sagen har stort sett alt du behøver av funksjoner, slik som lasermarkør som viser presis sagelinje og LED lys som gir gode arbeidsforhold. Fra arbeidsposisjon har du full oversikt over alle justeringer og skalaer. Sagklinge byttes enkelt ut med spindellåsing, du behøver ikke å demontere pendelbeskyttelsesdekselet.

Vi liker også at sagen er kompakt og med et ergonomisk bærehåndtak gjør det forflytning enkelt og greit.

Konklusjon

 • Et mye rimeligere alternativ enn andre alternativer
 • Innehar alle viktige funksjoner og smarte løsninger
 • Kompakt og enkelt å transportere

LES MER

5. MILWAUKEE M18 FMS254 – Verdi for pengene

MILWAUKEE M18 FMS254

SJEKK PRISEN →

Milwaykee har her levert en kapp og gjærsag som er batteridrevet, men som likevel ikke inngår kompromiss på kraft. Tilbakemeldinger fra de som har brukt sagen, sier de ikke merker forskjell på kraft i forhold til en sag som driftes på strøm. En batteridrevet sag vil gjøre arbeidet mye mer fleksibelt i forhold til hvor du kan arbeide.

Funksjoner og egenskaper

POWERSTATE børsteløs motor gir 2x lengre batterilevetid og opptil 25 % mer styrke. Batteriet gir deg opptil 93 kappinger i 200 mm x 60 mm i mykt tre. Du kan dermed jobbe en hel dag med ett og samme batteri.

Sagklingen på 254 mm sørger for nøyaktige kappinger. Sagen er utstyrt med egenskaper som REDLINK- Elektronikk som sikrer mot overbelastning, LED for godt arbeidslys og et slitesterkt stålbord med faste stopp for presisjon ved gjæringssaging.

En unik sag med utrolig kapasitet på batteriet, som gir deg muligheten til å arbeide mer fleksibelt.

Konklusjon

 • Batteridrevet
 • Svært kraftig batteri med kapasitet nok til en hel arbeidsdag
 • Sagklinge på 254 mm

LES MER


Verdt å vite om kapp og gjærsag

En kapp og gjærsag kombinerer egenskapene til en kappsag og en gjærsag inn i et verktøy. Når du først har prøvd den, vil du neppe tilbake til å veksle mellom to ulike sager. En kappsag er utviklet spesielt for å kappe ved. Det innebærer at man sager på tvers av trefibrene. En gjærsag (også kalt vinkelsag) brukes til å sage rette flater med en bestemt vinkel sett i forhold til lengderetningen. Med en kapp og gjærsag test kan du både kappe og utføre gjæring. Arbeidsstykket kan innstilles til å sage både horisontalt og vertikalt.

Hva kan man bruke en kapp og gjærsag til?

En kapp og gjærsag vil gi deg både fine kapp og rette linjer. Den kan derfor brukes til å sage i tynne lister der hvor presisjon har stor betydning. Sagen er også rask når du lærer å bruke den, og den passer derfor også godt til store byggejobber hvor du skal sage mange like emner. Dersom du har riktig blad, kan du også kappe i aluminium og jern.

Forskjellige typer kapp og gjærsag

Det finnes ulike typer kapp og gjærsager, og vi skiller mellom de som har uttrekk og ikke. Modeller uten uttrekk kan stort sett brukes til små materialer og til å kappe lister. Du kan sage både skrå og rette snitt. På noen modeller sitter bladet og motoren på et utrekk, slik at du kan dra de ut eller tilbake. Dette kalles for modeller med uttrekk. De kan også brukes til å kappe større materialer.

Ulike bladtyper

Det kan finnes mange forskjellige bladtyper til kapp og gjærsager, men vi velger å konsentrere oss om det som er de fire mest vanlige. Vi har to standardblader til treverk, fintannet og grovtannet. Det grovtannete bladet vil gjøre jobben raskest unna, men ikke like fint og presist som et fintannet blad. Med et grovtannet blad kan du blant annet få en del fliser på treverket. I tillegg finnes det metallblad som brukes til å sage i jern og universalblad som passer godt til mykt metall eller kunststoff.

Hvordan velge riktig kapp og gjærsag

Du bør velge sag ut fra hvilket arbeid du har tenkt å bruke den til, og med tanke på type materiale du kommer til å kappe. Sjekk hvor mange watt sagen har, slik at du er sikker på at den er kraftig nok og kan kappe i en jevn hastighet gjennom hele materialet. Til sist bør du også vurdere å anskaffe deg et arbeidsbord for sagen, dersom du ikke har tenkt å bygge et selv.

Kapp og gjærsag