fbpx

Kakesprøyte test: 5 Beste kakesprøyter for baking i 2022

Uansett om du er en ivrig baker eller bare ønsker perfeksjon på julebaksten vil en kakesprøyte være et viktig redskap. Disse vil gjøre det langt enklere å få jevn deig på brettet slik at du oppnår samme størrelse på alle kakene dine. Den kan også brukes til å dekorere kaker eller lignende ved at man bruker et mindre munnstykke til kakesprøyten. Dermed er det et allsidig og praktisk redskap som gjør det enklere å overraske venner og kjente med morsomme, hjemmelagde delikatesser.

Imidlertid er det store forskjeller på kakesprøyter og mange har nok opplevd at de rimeligere variantene ofte går i stykker under hyppig bruk. Derfor har vi tatt oss bryet med å samle en oversikt over de beste kakesprøytene der ute for deg som ønsker et pålitelige alternativ til rimelige butikkssprøyter. I vår samletest vil du finne en rekke alternativer for både hjemmekokken og den ivrige bakeren.

For å komme frem til de beste alternativene har vi benyttet oss av tilgjengelig informasjon på nett. Vi har gjennomgått en rekke tidligere best i test artikler, innhentet informasjon fra produsenter og forhandlere, samt sett på tilbakemeldinger fra verifiserte kjøpere.

Den kakesprøyten som kom best ut av våre undersøkelser kommer fra den anerkjente produsenten Funktion. Kakesprøyten er svært enkel å bruke og kommer i et gjennomført stålmateriale. Dette sikrer lang holdbarhet og enkel rengjøring etter bruk.

VÅRE favoritter

 • Mye tilbehør
 • Enkel betjening
 • Utskiftbar tube
SJEKK PRISEN →
 • Produsert i stål
 • Flere munnstykker tilgjengelig
 • Enkel betjening
SJEKK PRISEN →
 • Stilig design
 • 6 munnstykker
 • Oppbevaringsboks
SJEKK PRISEN →

Kakesprøyte test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Funktion Kakesprøyte i stål
Praktisk kakesprøyte i stål fra den anerkjente produsenten Funktion. Her får du en kakesprøyte med avtagbare fronter slik at du kan velge den størrelsen som passer baksten din best. Dette gjør det også mulig å bruke den til både fordeling av bakst og dekorering av allerede stekte delikatesser.
SJEKK PRISEN →
De Buyer Le Tube Pro kakesprøyte sett
De Buyer har produsert kjøkkenredskaper av høy kvalitet helt siden 1830 og Le tube er et utmerket eksempel på nettopp dette. Den er svært enkel å bruke og kommer med 12 forskjellige munnstykker, samt fire ekstra tuber som gjør at du raskt og enkelt kan fylle på eller skifte innhold.
SJEKK PRISEN →
Tala dekoreringssett metallsprøyte
Denne praktiske metallsprøyten kommer med en stilig oppbevaringsboks og 6 forskjellige munnstykker. Designet er gjennomført med femtitalls inspirasjon og den har blant annet stjernetipp, bølgetipp og blomstertopp, samt flere andre som gjør det mulig å presse ut forskjellige former av sprøyten.
SJEKK PRISEN →
Tala Sprøytesett 6-deler
Praktisk sprøytepose med fire forskjellige munnstykker for deg som ønsker presis dekorering av kaker og bakst. Utmerket til bruk på cupcakes og andre godsaker som bruker krem eller glasur. Posen er enkel å rengjøre etter bruk og du skifter lett mellom de forskjellige munnstykkene.
SJEKK PRISEN →
Städter Sprøytesett 5 Deler Middels
Enkelt sprøytesett fra Städter med fem forskjellige munnstykker som gir flere fasonger og størrelser for din bakst. Den praktiske sprøyteposen er vaskbar slik at du enkelt kan skylle den og gjenbruke posen når du er ferdig. Adapteren gjør det enkelt å skifte mellom de forskjellige munnstykkene underveis.
SJEKK PRISEN →

1. Funktion Kakesprøyte i stål – Best i test

Funktion Kakesprøyte i stål

SJEKK PRISEN →

Funktion er kjent for å produsere kjøkkenredskaper av høy kvalitet og denne kakesprøyten i stål er intet unntak. Den er svært enkel å bruke og har fått en rekke positive tilbakemeldinger fra ivrige bakere fra hele landet. Den kommer med utskiftbar sprøytespiss som gjør det mulig å velge dimensjonen som passer din bakst best.

Takket være det robuste stålmaterialet har denne kakesprøyten god holdbarhet, samt er svært enkel å rengjøre. Dermed kan du bruke den til alt fra å porsjonere ut kakedeig til å dekorere pepperkaker og annen bakst. Det praktiske håndtaket gjør at selv de minste bakerne i familien klarer å betjene denne sprøyten.

En kombinasjon av tilpasningsdyktighet og robuste materialer har gjort at denne gjorde seg fortjent til tittelen best i test. Vi har gått gjennom en rekke tilbakemeldinger og de er nokså samstemte. Mange har tidligere testet et rimelig alternativ i plast, men nå byttet over til en kakesprøyte i stål fra Funktion. Disse byr på overlegen holdbarhet og er svært tilpasningsdyktige selv for den mest krevende bakejobben.

Så dersom du er på utkikk etter din første kakesprøyte, eller ønsker å skifte ut den du har, vil vi sterkt anbefale å gi Funktion et forsøk. De forskjellige munnstykkene til sprøyten gjør den enkel å håndtere, samt allsidig for alle typer jobb. Ikke minst er den svært lett å rengjøre da du bare trenger å skylle ut av tuben etter bruk og deretter la den tørke.

Oppsummert

 • Produsert i stål
 • Flere munnstykker tilgjengelig
 • Enkel betjening

LES MER

2. De Buyer Le Tube Pro kakesprøyte sett – Premium

De Buyer Le Tube Pro kakesprøyte

SJEKK PRISEN →

De Buyer er en anerkjent produsent av nyttige kjøkkenredskaper, som har gjort det både morsomt og lettvint å lage mat siden de først kom på markedet i 1830. Deres kakesprøyte Le Tube er et utmerket eksempel på nettopp dette hvor de kombinerer funksjonalitet med praktisk betjening. Dette har gjort den til en bestselger for kokker og bakere over hele verden.

Le Tube kommer med en rekke forskjellig tilbehør i esken som blant annet inkludere 12 forskjellige munnstykker og 4 ekstra tuber. Dette gjør at du kan forberede forskjellige typer fyll eller dekor og enkelt skifte mellom de forskjellige tubene ved behov. Dette sparer deg både tid og energi ved at du slipper rengjøre kakesprøyten mellom hver bruk.

Vi liker spesielt godt det store utvalget av tilbehør og muligheten til å ha fem tuber klar for jobb med en gang. Imidlertid kommer dette til en høy pris, som gjør at man gjerne bør bruke en kakesprøyte aktivt før det er verdt å investere i et såpass kostbar alternativ. Ønsker du deg derimot det absolutt beste innen kakesprøyter er det ingen tvil om at De Buyer har lagt listen høyt.

Uansett om du jobber som kokk av yrke eller bare er glad i å lage søtsaker hjemme vil denne kakesprøyten fra De Buyer være et utmerket alternativ. Her får du en rekke tilbehør og en kakesprøyte som er svært enkel å bruke. I tillegg kommer den med fire ekstra tuber, som gjør at du enkelt kan skifte mellom forskjellige dekor eller fyll underveis i arbeidet.

Oppsummert

 • Mye tilbehør
 • Utskiftbar tube
 • Enkel betjening

LES MER

3. Tala dekoreringssett metallsprøyte – Mest for pengene

Tala Dekoreringssett Metallsprøyte

SJEKK PRISEN →

Denne kakesprøyten fra Tala kommer med en stilig oppbevaringsboks som har et gjennomført 50-talls design. Sprøyten er produsert i metall som gjør den enkel å bruke, men også svært enkel å holde ren ettersom du bare trenger å skylle den etter bruk. Inkludert i esken finner du seks forskjellige munnstykker som byr på ulike former og fasonger, utmerket for dekorering av kaker og kjeks.

De seks forskjellige munnstykkene har alle forskjellig størrelse og fasong, noe som gjør det enklere å gjennomføre detaljerte kakedesign, eller dekorere pepperkaker og annen bakst. Det eneste vi savner er en litt større sylinder, da den ikke rommer all verden i hver sprøyte, og ofte må fylles på dersom du skal gjøre større jobber.

Vi har sett flere tilbakemeldinger som har lignende synspunkter knyttet til størrelse, men utover at man må fylle på krem eller fyll litt oftere, har ingen noe negativt å påpeke rundt Tala sin metallsprøyte. Imidlertid kan det kreve litt konsentrasjon når du skal bruke sprøyten, ettersom den kun har en nedpress og ikke et praktisk håndtak slik som Funktion og andre sprøyter har.

Dersom du er på jakt etter litt unik dekor til kjøkkenet, eller bare ønsker deg en liten og slitesterk kakesprøyte vil denne sprøyten fra Tala være et godt alternativ. Det stilige 50-talls designet farger opp kjøkkenet og de seks forskjellige munnstykkene gjør at du kan være kreativ i utforming og dekor av kakene dine. Utmerket som gave til den ivrige bakeren i familien.

Oppsummert

 • Stilig design
 • 6 munnstykker
 • Oppbevaringsboks

LES MER

4. Tala Sprøytesett 6-deler – Beste på budsjett

Tala Sprøytesett 6-deler

SJEKK PRISEN →

Dersom du nettopp har startet med kakedekor eller bare ønsker en lettvint kakesprøyte vil denne sprøyteposen fra Tala være et utmerket alternativ. Posen har en metallspiss som kan kombineres med de fire forskjellige munnstykkene som følger med i esken sammen med posen. Disse har alle forskjellig størrelse og utforming som gjør det mulig å tilpasse utfallet av kremen på den aktuelle baksten.

Dette sprøytesettet fra Tala er svært enkelt å bruke og passer derfor utmerket uansett om du er på budsjett, eller bare ønsker å prøve noe lettvint før du går til innkjøp av en mer kostbar kakesprøyte som De Buyer og Funktion. Fordelen med en sprøytepose fremfor en kakesprøyte er at du enkelt kan skylle ut av den gjennomsiktige posen etter bruk. Dermed kan du med sikkerhet se at den er rengjort forsvarlig og la den tørke.

Omkretsen på de forskjellige munnstykkene er mønstret med tagger som gjør at du får et bølget resultat på kremen etter bruk. Dermed passer de utmerket til utforming av kakeglasur, pepperkaker, cupcakes og lignende søtsaker som fortjener et godt lag med glasur før de nytes. Den har også et smalt hode som gjør det mulig å bruke den uten munnstykke dersom du skal arbeide med svært detaljert utforming.

Denne kombinasjonen av sprøytesett er utmerket for deg som ønsker et rimelig redskap, uten at det går på bekostning av resultatet. Her kan du dekorere så mange kaker du ønsker med de detaljerte munnstykkene, eller bruke sprøyteposen alene for mer detaljert arbeid. Uansett får du et utmerket resultat til en svært budsjettvennlig kostnad.

Oppsummert

 • 4 munnstykker
 • Metalltupp
 • Praktisk pose

LES MER

5. Städter Sprøytesett 5 Deler Middels – Best for hyppig bruk

Städter Sprøytesett 5 Deler Middels

SJEKK PRISEN →

Städter har utviklet en vaskbar sprøytepose som kommer med en praktisk adapter og fire forskjellige munnstykker. Disse gjør det mulig å endre størrelse, fasong og mønster på kremen du presser ut slik at den passer til alle typer bakst. Her kan du velge et lite munnstykke for dekorering av kjeks og pepperkaker, eller et bredere munnstykke for topping til cupcakes og kaker.

Fordelen med denne sprøyteposen sammenlignet med andre rimelige alternativer, er at denne er vaskbar. Du kan raskt og enkelt skylle ut av posen etter bruk og legge den bort i en skuff. Her tar den langt mindre plass enn en kakesprøyte takket være det flate designet til posen når den ikke er i bruk. De forskjellige munnstykkene er enkle å skifte mellom takket være den praktiske adapteren som følger med i esken.

Det sterke materialet gjør at du kan ha både sauser og glasur i denne sprøyteposen. Dermed kan du like gjerne bruke den til å marinere grillmat eller kjøtt, som fordeling av glasur på kaker. Imidlertid anbefaler vi at du dedikerer en sprøytepose til hvert formål, da BBQ glazing kan ha en merkelig ettersmak på kaker og cupcakes.

Er du på jakt etter en praktisk sprøytepose som gir mange muligheter, men tar opp lite plass i skuffen vil Städter være et godt alternativ. Her får du fire forskjellige munnstykker og en smart adapter som gjør skifte mellom de forskjellige størrelsene helt knirkefritt. Posen er vaskbar som gjør det enkelt å bruke den gang på gang til et perfekt resultat.

Oppsummert

 • Vaskbar pose
 • Fire forskjellige munnstykker
 • Smart adapter for raskt bytte av munnstykke

LES MER


Ofte stilte spørsmål

Hva er en kakesprøyte?

En kakesprøyte er et kjøkkenredskap som gjør det enkelt å dekorere kaker og bakst med glasur av forskjellige former.

Hva er forskjellen på en kakesprøyte og en sprøytepose?

En kakesprøyte er ofte fremstilt i hardplast eller metall, mens en sprøytepose er en myk pose med en justerbar tupp for bruk til glasur.

Når bør man bruke en kakesprøyte?

Det er lurt å bruke en kakesprøyte når man dekorer kaker, cupcakes og lignende. Dette gjør det enklere å få et godt resultat og du reduserer faren for griseri.

Kan man vaske en kakesprøyte i oppvaskmaskinen?

Nei, de fleste kakesprøyter vil ikke være egnet for oppvaskmaskinen. Årsaken til dette er at munnstykket kan utvides eller gå i stykker når det kjøres i oppvaskmaskinen.