fbpx

Kaffetrakter test: Her er våre 7 favoritter (2023)

For en skikkelig god kopp med kaffe er det viktig å ha utstyret i orden. Vi har derfor tatt på oss den tunge oppgaven med å sammenligne markedets mest populære kaffetraktere, slik at du lettere skal finne modellen som passer deg. Vurderingen i denne kaffetrakter testen er basert på spesifikasjoner, omtaler og andre tilgjengelige kilder.

Kaffetraktermarkedet er stort og det er fort gjort å rote seg bort i den endeløse jungelen av utvalg. Etter mye om og men, ble tilslutt Braun KF9050BK kåret best i test. Dette er en funksjonsrik kaffetrakter som lager utsøkt kaffe. I tillegg har den et flott design og skiller seg ut ved at du enkelt kan tilpasses kaffemengden i syv(!) ulike doser.

Handler du på et stramt budsjett, anbefaler vi Arietes kaffemaskin. Her får du markedets beste pris.

Kaffetrakter test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Braun KF9050BK
Den perfekte kaffetrakter for alle kaffeelskere. Her får du trakteren som tilbyr best helhet.
SJEKK PRISEN →
Wilfa Kaffemaskin WSP-2A og Kaffekvern WSFBS-100S
En enestående kaffemaskin med en rekke herlige funksjoner. Dette er en populær modell med utallige “best i test” titler.
SJEKK PRISEN →
Ariete Kaffemaskin
Er pris viktigst for deg, er dette et ypperlig valg. Her får du en bra kaffetrakter til markedets beste pris.
SJEKK PRISEN →
KitchenAid Kaffetrakter
En meget smidig kaffetrakter med et flott design. Denne er et utmerket alternativ til de mest kostbare toppmodellene.
SJEKK PRISEN →
Severin Cafe Caprice
En lekker kaffetrakter som passer inn på ethvert moderne kjøkken. Denne skiller seg også ut på grunn av sin medfølgende termoskanne.
SJEKK PRISEN →
Wilfa CM2-A125
En effektiv og klassisk kaffetrakter perfekt for deg som liker det enkelt. Denne har ingen avanserte funksjoner og er meget brukervennlig.
SJEKK PRISEN →
Moccamaster Kaffetrakter CDAO
En kaffetrakter som oser av kvalitet. Denne er designet av de beste håndverkerne i Nederland. 
SJEKK PRISEN →

1. Braun KF9050BK—Best i test 

Kaffemaskin test - best i test 2021

SJEKK PRISEN →

Dette er kaffetrakteren alle kaffeelskere drømmer om. Denne er beriket med en rekke funksjoner, samt at den har et stilfullt design som passer inn på ethvert moderne kjøkken. Dette er et kjøp vi kan garantere at du vil bli fornøyd med, takket være dens gode kvalitet og strålende effektivitet.

Eksklusivt display

Trakteren lager ikke bare enestående god kaffe, men er også utrolig brukervennlig på grunn av sitt eksklusive Premium Touch display. Her er det svært enkelt å tilpasse og stille inn til de funksjonene du måtte ønske.

En annen unik fordel med denne kaffetrakteren er at den har en funksjon kalt ExactBrew som lar deg stille inn til den nøyaktige mengden kaffe du måtte ønske. Det betyr at du kan stille inn mengden du lager i syv ulike nivå. Perfekt i enhver situasjon der du måtte få lyst på en god kopp med kaffe.

I tillegg har den en rekke innovative funksjoner, som en friskhet-indikator som forteller deg hvor frisk kaffen er, et antidrypp system, samt en timer hvor du kan stille inn når kaffetrakteren skal lage kaffen. På denne måten kan du hver morgen våkne opp til en nykokt kanne med kaffe.

Stilfull

Det er ekstremt mye å like med denne geniale trakteren. Til og med designet er til å bli begeistret av. Denne vil garantert gli rett inn på kjøkkenet ditt, og kan fint står fremme som et supplement til ditt kjøkkeninteriør.

Prisen er kanskje høy, men vi mener absolutt denne er verdt å punge ut for. Her får du mer enn bare en ordinær kaffetrakter, og det er få som er i nærheten av å lage like god kaffe som denne. Dette er en testvinner som ligger milevis foran konkurrentene sine.

Oppsummert

 • Funksjonsrik
 • Stilig design
 • Utstyrt med digitalt touch display
 • Høy pris, men likevel verdt hver eneste krone

LES MER


2. Wilfa Kaffemaskin WSP-2A og Kaffekvern WSFBS-100S—Premium

SJEKK PRISEN →

Wilfas enestående kaffetrakter er ikke bare en fryd for øyet, men også en kritikerrost maskin som er spesialutviklet i samarbeid med den norske kaffeeksperten Tim Wendelboe. Denne er vurdert som best i test av «TV2 Hjelper deg», i tillegg til at den er godkjent av «European Coffee Brewing Center» – en organisasjon som skal kvalitetssikre kaffeprodukter.

Elegant og moderne

Maskinen og kvernen er laget i et lekkert, stilrent design. Det kommer derfor ikke til å bli noe problem å like denne, og du kan fint la kaffetrakteren stå fremme med stolthet. Det aller beste og viktigste med Wilfas fantastiske modell, er imidlertid hvor god kaffe den lager.

Kaffen brygges ved en optimal temperatur på 96 grader, og denne varmen opprettholdes i hele 40 minutter, før den automatisk slukker seg selv. I tillegg kan du kverne dine egne bønner med den medfølgende kaffekvernen for enda bedre smak. Du kan da tilpasse kaffen akkurat slik du foretrekker den.

Selve kaffemaskinen rommer opptil 1.25 liter, noe som tilsvarer 12 kopper, og den kan stilles inn til en rekke forskjellige programmer. Du kan for eksempel kverne i 41 forskjellige innstillinger, samt lage alt fra eksotisk espresso til ordinær svart kaffe. Wilfa appen gir deg også fullstendig kontroll og oversikt over maskinen.

Høy pris

Er du en kaffeelsker av de sjeldne, er dette den ultimate kaffetrakteren for deg. Kaffen den produserer er en nytelse, samtidig som den har flere funksjoner som gjør tilberedningsjobben svært enkel.

Designet er også flott, samtidig som den er i stand til å lage store mengder med kaffe. Det eneste som trekker den ned, er dens skyhøye pris, men dette er også nesten å forvente med tanke hvor bra kaffetrakteren er.

Drikker du kaffe bare en sjelden gang ville vi helt klart ha styrt unna denne. Er du imidlertid avhengig av kaffe, er dette en meget god investering.

Oppsummert

 • Flott design
 • Populær testvinner
 • Lager fantastisk kaffe
 • Funksjonsrik
 • Svindyr

LES MER


3. Ariete Kaffemaskin—Billig og bra

SJEKK PRISEN →

Er pris et viktig kriterie for deg i valg av kaffetrakter, er det få modeller som egner seg bedre enn denne. Ariete er en utrolig pålitelig maskin som imponerer med sitt unike design, og ikke minst sin sensasjonelt lave pris. Denne har en prislapp på under 1000 kroner, noe som er meget sjeldent i dagens kaffetraktermarked.

Mange gode funksjoner

Til å ha en så bra pris, er det nesten litt overraskende hvor mange funksjoner Ariete faktisk har. Den kan blant annet forhåndstilles slik at den lager kaffe automatisk til det tidspunktet du foretrekker, samt at den har flere automatiske programmer for kaffetilberedningen.

Takket være det brukervennlige displayet får du full oversikt, og kan følge med på prosessen og enkelt tilpasse trakteren etter dine behov. Kapasiteten er også god, ettersom den rommer opptil 12 kopper med kaffe, samtidig som den tempererte glasskannen vil holde kaffen varm over en lengre periode.

I tillegg kommer den i tre forskjellige farger, slik at du kan velge akkurat den modellen som passer deg og ditt kjøkken.

Best på pris

Det er utrolig mye å like ved Ariete kaffetrakter, men det aller beste er utvilsomt den lave prisen. Denne har en pris på under 1000-lappen, noe som er unikt sammenlignet med resten av markedet.

Denne er derfor perfekt dersom du elsker kaffe, men ikke ønsker å grave altfor dypt i lommeboken.

Oppsummert

 • Best på pris
 • Mange gode funksjoner
 • God kapasitet
 • Flott design og kommer i flere forskjellige farger

LES MER


4. KitchenAid Kaffetrakter—Meget smidig

Dette er en særdeles smidig kaffetrakter som er enkel å bruke og som har en god kapasitet. Her får du 12 kopper på en og samme gang, men kan lett justere både mengden brygging og styrken, takket være det funksjonelle panelet. Dette styres ved hjelp av et enkelt ettrykks-valg.

Automatisk programmering

Trakteren er også utstyrt med en 24-timers programmering som gjør at du kan få kaffen klar til et bestemt tidspunkt. Det betyr at du kan stille inn slik at kaffen står klar når du våkner om morgenen eller når du kommer hjem fra jobb.

I tillegg har den en rekke automatiske justeringer for å optimalisere oppvarmingen, mens selve bryggetiden garanterer en god smak. Dersom du ønsker, kan du også stoppe byggingen underveis for å ta en liten smak før den er ferdig.

Utseendet til trakteren KitchenAid er typisk, klassisk og veldig ordinært. Det er lite som skiller den fra andre modeller, men dens noe nøytrale utseende gjør at den ikke vil virke oppmerksomhetsfangende på kjøkkenet ditt.

Vår dom

Ønsker du et rimeligere alternativ enn toppmodellene, er dette et godt valg. Denne er en del billigere, men er samtidig ikke langt unna når det gjelder kvalitet og antall funksjoner. Den har naturligvis et lite stykk opp til de aller beste på markedet, men den vil utvilsomt gjøre en tilfredsstillende jobb.

Størrelsen er også praktisk, og denne vil ikke ta for stor plass på kjøkkenbenken. I tillegg har den en garanti på to år. Vår dom er dermed at dette er et godt kjøp.

Oppsummert

 • Et godt alternativ til de dyreste toppmodellene
 • Brukervennlig
 • Automatisk timer
 • Praktisk størrelse og god kapasitet

5. Severin Cafe Caprice—Pent design

SJEKK PRISEN →

Dette er en moderne og elegant kaffetrakter som skiller seg ut fra resten av markedet, takket være sin termoskanne. Kaffetrakteren brygger kaffen din direkte termoskannen slik at drikken kan holde seg varm i timevis. Her slipper du søl og styr forbundet med å helle kaffen over i en egen termos, noe som er genialt om du drikker mye kaffe på farten.

Kvalitetssikret

Severin Caprice er kvalitetssikret og godkjent av European Coffee Brewing Centre, som er til for å sørge for at alle kaffeprodukter opprettholder en viss standard. Denne er godkjent på grunn av sine fantastiske aromatiske egenskaper som gir en enestående smak.

Foruten å lage deilig kaffe, er kaffetrakteren også utstyrt med et integrert avkalkningsprogram. Dette sørger for lang levetid, ettersom det effektivt fjerner alle kalkdannelser som oppstår i maskinen. I tillegg har den et intuitivt LED display hvor du får full oversikt over prosessen, samt en digital klokke.

Kapasiteten er imidlertid ikke mer enn brukbar. Denne brygger opp mot 8 kopper om gangen, noe som er litt mindre enn hva andre traktere klarer.

Perfekt for deg som trenger kaffe på farten

Som skrevet, skiller denne seg ut fra andre modeller med sin termoskanne. Kaffen havner direkte i termosen, noe som er perfekt dersom du ikke rekker å nyte en kopp hjemme før du drar på jobb. Løsne fra termosen, og du har varm kaffe resten av dagen.

Vi mener derfor dette er den optimale kaffetrakteren for deg som er mye på farten. Denne vil spare deg mye penger i form av at du slipper stadige innkjøp av kaffer på dyre kafeer eller kiosker.

Oppsummert

 • Utstyrt med egen termoskanne
 • Pent design
 • Kvalitetssikret av European Coffee Brewing Centre
 • Utstyrt med et oversiktlig LED display

LES MER


6. Wilfa CM2-A125—Tidløs

SJEKK PRISEN →

En klassisk kaffetrakter som fås i to forskjellige farger. Denne har et kompakt og tidløst design som garantert passer inn på ethvert kjøkken, samt at den har god kapasitet. Wilfa produserer 12 kopper samtidig, noe som gjør den perfekt enten du skal ha kaffe til større selskap eller en enkel kopp om morgenen.

I tillegg er den godkjent av European Coffee Brewing Centre, som står for kontroll- og kvalitetsstempling av kaffetraktere, så vel som kaffe.

Enkel trakter

Trakteren er enkel å benytte seg av, uten noen former for avanserte funksjoner. Alt du må gjøre er å tilpasse kaffe- og vannmengden etter din preferanser og trykke på startknappen. Maskinen lager da kaffen svært effektivt, uten at du trenger å stå og følge med på prosessen.

Kaffen den lager er også god, spesielt siden du selv kan tilpasse hvordan du foretrekker den. En annen fordel er at den slår seg automatisk av etter 40 minutter dersom du skulle glemme å skru den av etter bruk.

Aromakontrollen og dryppstoppen er også funksjoner som bidrar til lengre levetid og bedre smak på kaffen.

Konklusjon

Dette er absolutt en meget god kaffetrakter, selv om den mangler enkelte funksjoner. Denne er derfor et utmerket valg om du liker kaffen svart og enkel. Den er også utrolig brukervennlig, og her vil selv lite teknisk anlagte personer ha null problem med å lage god kaffe.

Prisen er imidlertid noe høy, spesielt når den mangler flere funksjoner. Alt i alt er dette imidlertid en god trakter som vi helt klart vil anbefale.

Oppsummert

 • Enkel og brukervennlig kaffetrakter
 • Godkjent av ECBC
 • Kompakt og tidløst design
 • Mangler en del funksjoner

LES MER


7. Moccamaster Kaffetrakter CDAO—Høy kvalitet

SJEKK PRISEN →

Dette er en stilren og unik kaffetrakter fra Anerkjente Moccamaster. Som med alle modellene til kaffegiganten, er CDAO av meget høy kvalitet. Dette er fordi trakteren er laget for hånd i Nederland av de beste designerne og godkjent av ECBC. I tillegg er den 100 prosent gjenvinningsbar, noe som betyr at den er svært miljøvennlig.

Mange fordeler

Trakteren er i stand til å lage opptil 10 kopper med kaffe om gangen, og dette gjøres relativt effektivt. Den bruker rundt 10 minutter på å lage kaffe. Den har også funksjoner som dryppstopp, som forhindrer drypp og søl, samt automatisk stopp dersom du skulle glemme å skru av trakteren.

Vi liker også utrolig godt at denne kommer med fem års garanti. Det betyr at du kan få en splitter ny trakter tilbake på garantien dersom du skulle være uheldig og ødelegge maskinen. Dette er helt kostnadsfritt for deg.

Materialet er av aluminium og bare dette vil forlenge levetiden. Trakteren er robust, tåler mye og er resistent mot blant annet vannsøl.

En god investering

Moccamaster har her laget en bra trakter for deg som liker enkel svart kaffe. Denne har ingen avanserte funksjoner og er derfor meget lett å håndtere. Her vil du enkelt klare å lage kaffen akkurat slik du foretrekker den, og smaken er alltid god.

Bare dens slitestyrke og garanti gjør denne til en meget god investering. Her får du en kaffetrakter du kommer til å ha i mange år fremover.

Oppsummert

 • Høy kvalitet
 • Garanti på fem år
 • Godkjent av ECBC
 • Autoslukk og dryppstopp

LES MER


Den beste butikken for denne typen produkter

Hvordan lage god kaffe?

Å lage god traktekaffe er egentlig en ganske enkel prosess. På de aller fleste traktere finner man mål for både kaffe- og vannmengde. Følg disse målene og kaffen kommer mest sannsynlig til å bli god.

Videre legger du i et filter, heller over kaffemengden i filteret, for deretter å justere vannmengden ut ifra hvor mye kaffe du har. Skru på trakteren og kaffen er klar.

Det finnes imidlertid en rekke forskjellige typer traktere på markedet:

Pour over trakter

En pour over fungerer ved at du først bløter kaffen med omtrent 10 prosent av den totale vannmengden og, etter at den har fått trekke en stund, heller du sakte over resten av vannet. La kaffen renne over i kannen og du har kaffen ferdig.

Presskanne

I en presskanne heller man både kaffe og varmt vann i kannen, for å deretter presse ned kaffen med et innebygd filter. Kaffesumpen havner da i bunnen under filteret, og den ferdige kaffen over.

Perkulatortrakter

Dette er en trakter med et innebygd filter som måler opp kaffen før trakteren deretter skyller ut vannet gjennom filteret flere ganger før brygging. Dette er en helautomatisk prosess der alt du trenger å gjøre er å trykke på startknappen.

Uansett hvilken type trakter du har, er det noen faktorer som er viktige for å få god kaffe:

 • Bruk rent og friskt vann
 • Rengjør trakteren etter bruk
 • Følg anvisning om mengde og mål
 • Smak og juster etter eget behov

Her kan du lese “Kaffemaskin test”

Vi har vektlagt følgende i vår test

 • Kapasitet
 • Kvalitet
 • Funksjoner
 • Brukervennlighet
 • Pris
 • Tidsbruk

Kapasitet

God kapasitet vil alltids komme godt med. Det er utrolig kjedelig å ha gjester og måtte brygge kaffe i flere runder for å ha tilstrekkelig med kaffe. Har du rikelig med kapasitet, kan alle nyte en kopp med varm kaffe samtidig.

I testen vurderte vi derfor hvor mange kopper trakterne var i stand til å lage på en og samme gang.

Kvalitet

Her så vi på hvilke materialer som er brukt og hvor god kvalitet det er på selve kaffen. Smaken hadde med andre stor betydning, samt hvor godt den var i stand til å kverne kaffebønnene.

Funksjoner

Hvilke egenskaper hadde trakterne foruten å kunne lage enkel svart kaffe? Det er ikke til å stikke under en stol at vi ble ekstra begeistret for modeller som hadde mange kaffeinnstillinger, og som kunne skrus på med timer eller hadde automatisk stoppfunksjon. Jo flere funksjoner, desto bedre testresultat.

Brukervennlighet

Hvor enkle var kaffetrakterne å forholde seg til? Det ble regnet som en stor fordel om de var lite avanserte og enkle å bruke.

Pris

Vi vurderte prisen basert på de andre kriteriene. Det er naturligvis ikke gitt at en billig modell er «bedre» bare fordi den koster lite, men vi ønsket å se det store bildet. Hva var prisen i forhold til kvaliteten og resultatet?

Tidsbruk

Vi ønsket modeller som lager god kaffe på en effektiv måte. Brukte trakterne for lang tid, ville dette ha et negativt utslag på vår test.