fbpx

Kaffemaskin test: Disse 9 gir deg mest for pengene i 2023

Kaffe er noe de aller fleste drikker i løpet av en dag, og den varme drikken kommer i utallige varianter. Det samme kan sies om kaffemaskiner, og det finnes modeller i alle slags prisklasser, som har forskjellige egenskaper og størrelser.

Formålet med denne kaffemaskin testen er å geleide deg gjennom det mektige havet av kaffemaskiner slik at du enklere kan finne en kaffemaskin som passer deg og ditt budsjett. Vi har nedefor laget en oversikt til deg med de beste innen de ulike kategoriene, slik at valget blir enklere. Sammenligningen har tatt for seg 7 forskjellige kaffemaskiner, som alle har sine fordeler. Vurderingen er basert på spesifikasjoner, andre tester og omtaler.

Kaffemaskin test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
DeLonghi Kaffemaskin ECAM 21.117.B
DeLonghi ECAM 21.117.B skiller seg ut i kaffemaskinmarkedet med sin høye brukervennlighet, intuitive kontrollpanel og tilpassbare kaffeinnstillinger. Maskinens kompakte og stilige design, sammen med et unikt cappuccino-system, bekrefter dens posisjon som testvinner.
SJEKK PRISEN →
Smeg Retro
Denne kaffemaskinen kombinerer et 50-talls retrodesign med moderne funksjoner, som kapasitet for 10 kopper, en '4 cups'-funksjon, en timer for auto-start brygging og en gjenbrukbar plastfilter. Dens estetiske og funksjonelle egenskaper gjør den til et ideelt tilskudd på kjøkkenbenken.
SJEKK PRISEN →
DeLonghi Ecam Magnifica S
Markedets beste pris. Ingen modeller er i nærheten av denne når det kommer til pris.
SJEKK PRISEN →
Sage SES 990 BTR Espressomaskin
Sage SES 990 BTR er en førsteklasses espressomaskin optimal for hjemmebruk. Med avansert PID temperaturkontroll, lavtrykkspre-infusjon og ideelt damptrykk, leverer den en kvalitetskaffe med konsistent smak og silkemyk melkestruktur, alt pakket inn i en brukervennlig design.
SJEKK PRISEN →
KitchenAid 5KCM1209EER
KitchenAid 5KCM1209EER er ideell for kaffeelskere og selskapsverter, med stor kapasitet og tilpassbare bryggealternativer. Maskinen har et gjenbrukbart filter, holder kaffen varm i 40 minutter, og har en praktisk timerfunksjon.
SJEKK PRISEN →
Sage Kaffemaskin SDC450
Sage SDC450 er en premium kaffemaskin designet for entusiaster som søker perfeksjon i hver kopp. Med 6 forhåndsprogrammerte programmer, justerbar temperaturregulering og en kapasitet på 12 kopper, kombinerer den funksjonalitet med stil.
SJEKK PRISEN →
Rocket Mozzafiato Cronometro V
En stilren og robust kaffemaskin som holder lenge. Smaken den leverer er også utsøkt.
SJEKK PRISEN →
DeLonghi Kaffemaskin ECAM 350.55
En herlig kaffemaskin med en meget praktisk størrelse. Denne har også funksjoner som gjør at du lynraskt kan lage dine favorittsmaker.
SJEKK PRISEN →
Melitta Caffeo Ci Kaffemaskin
En enkel og brukervennlig maskin. Her kan du også velge mellom et stort utvalg av kaffevarianter.
SJEKK PRISEN →

1. DeLonghi Kaffemaskin ECAM 21.117.B – Best i test

DeLonghi Kaffemaskin ECAM

SJEKK PRISEN →

Med så mange kaffemaskiner tilgjengelige på markedet i dag, kan det være vanskelig å skille seg ut. Men det er nettopp det DeLonghi ECAM 21.117.B gjør, og det på spektakulært vis. Navnet kan høres kjedelig ut, men la deg ikke lure. Denne maskinen leverer på alle fronter og fortjener anerkjennelsen som den beste.

For det første står brukervennlighet høyt på agendaen med ECAM 21.117.B. Maskinen gir deg frihet til å tilpasse din kaffe akkurat slik du ønsker det. Med et intuitivt kontrollpanel som er enkelt å finne ut av, får brukeren mulighet til å velge mellom tre forskjellige temperaturer. Man kan også justere intensiteten og mengden av både vann og kaffe. Dette gir en følelse av å ha et profesjonelt kaffebarredskap rett på kjøkkenbenken.

Maskinens design skriker også kvalitet. Den er enkel og kompakt, men samtidig robust og stilig. DeLonghi har også vektlagt estetikk ved å tilby ECAM 21.117.B i to flotte farger, slik at du kan velge den som best passer med ditt kjøkkeninteriør.

Ikke bare er denne kaffemaskinen ideell for dem som elsker sin standard kopp med kaffe, men for de cappuccino-elskende blant oss, har maskinen et unikt cappuccino-system. Dette systemet kombinerer luft, damp og melk for å skape den kremeteste og mest lekre skummet du kan tenke deg.

Sammenfattende gir DeLonghi ECAM 21.117.B en uovertruffen kombinasjon av kvalitet, brukervennlighet og pris. Den lar deg tilpasse kaffen etter eget ønske, og dens elegante design vil være en glede for ethvert kjøkken. Dette gjør den uten tvil til vår klare testvinner.

Oppsummert

 • Høy brukervennlighet med intuitive kontroller
 • Tilpassbare kaffeinnstillinger
 • Kompakt og stilig design
 • Unikt cappuccino-system inkludert

LES MER

2. Smeg Retro – Kult retrodesign

Smeg Retro kaffemaskin

SJEKK PRISEN →

Noen ganger vil man ha det beste fra to verdener. Med denne kaffemaskinen får du akkurat det: et lekkert retrodesign fra 50-tallet kombinert med moderne funksjoner som tilfredsstiller dagens kaffeentusiast. Er det ikke herlig når design møter funksjon på en så harmonisk måte?

Den kan brygge opp til 10 kopper av gangen, noe som er ideelt for morgenstunder eller når du har venner over, og for de dagene du ønsker kaffen klar akkurat når du står opp, lar timeren deg sette en auto-start for bryggingen. Tenk deg den luksusen å våkne opp til duften av nylaget kaffe!

Maskinen leveres med et gjenbrukbart plastkaffefilter, slik at du kan si farvel til engangsfiltre. Displayet er brukervennlig, og LED-skjermen med klokke er en fin funksjonell detalj

Retrodesignet gir kaffemaskinen en autentisk 50-talls følelse og blir en vakker tilføring til ethvert kjøkken. Og med antidryp-funksjonen kan du også være sikker på at kjøkkenbenken forblir like stilig som maskinen selv.

Oppsummert

 • Kult 50-talls retrodesign
 • Brygger opp til 10 kopper
 • Timer for auto-start brygging
 • Gjenbrukbart plastkaffefilter

LES MER

3. DeLonghi Ecam Magnifica S—Mest for pengene

DeLonghi Magnifica S Smart

SJEKK PRISEN →

Kaffemaskin giganten DeLonghi vet virkelig hvordan å lage kvalitetsprodukter, og skuffer heller ikke med denne modellen. Her får du ikke bare en fantastisk kaffelager, men også en utrolig god pris. Faktisk har denne markedets aller beste pris, og derfor er dette kaffemaskinen som gir mest for pengene.

Enkel og kompakt

Dette er en enkel og kompakt maskin som kan fås i to stilfulle farger. Modellen kommer i svart eller hvit, slik at du kan velge den fargen som passer ditt kjøkken. Selve designet på maskinen er også utrolig elegant, og denne vil utvilsomt passe inne på det moderne kjøkken.

Smaken på kaffen er også svært god, og du kan enkelt brygge 1-2 kopper samtidig. Kontrollpanelet synes vi også er brukervennlig, men ikke like moderne som hos toppmodellene. Denne har ikke touchpanel, men knapper du trykker på for å stille inn funksjon, temperatur og lignende.

Det vi kanskje likte aller best med denne, sammen med dens gode pris, er at du kan tilpasse kaffen etter ditt eget ønske.

Markedets beste pris

Prisen på denne modellen er på under 4000 kroner, noe som gjør at Magnifica S har markedets desidert beste pris. Her slipper du å grave dypt i lommeboken for en stødig kaffemaskin. Smaken kan det heller ikke utsettes noe på, samt at designet på maskinen er veldig elegant.

Denne har kanskje ikke et like oversiktlig display som mange av sine konkurrenter, men dette er heller ikke å forvente når den kommer til denne prisen. Alt i alt er dette en god kaffemaskin til en meget god pris.

Oppsummert

 • Markedets beste pris
 • Enkel og kompakt maskin
 • Leverer et godt resultat

LES MER

4. Sage SES 990 BTR Espressomaskin – Premium espressomaskin

Sage SES 990 BTR Espressomaskin

SJEKK PRISEN →

Når det kommer til espressomaskiner for hjemmebruk, er Sage SES 990 BTR i en klasse for seg selv. For den kresne kaffeentusiasten som søker premiumkvalitet uten å ofre hele kjøkkenbenken, representerer denne maskinen den perfekte kombinasjonen av kompakthet og ypperlig ytelse.

En av nøkkelkomponentene i enhver god espresso er temperaturen. Sage SES 990 BTR bruker en avansert PID temperaturkontroll som sørger for å alltid opprettholde den optimale varmen i maskinen. En variasjon på så lite som 1°C kan påvirke smaken av kaffen og med denne maskinen er du sikret at hver eneste kopp blir akkurat sånn du vil ha den.

Sage SES 990 BTR benytter seg av en lavtrykkspre-infusjonsteknikk, en prosess som utvider kaffebønnene før kaffen brygges. Dette gir espressoen den rike, kremete teksturen og dype smaken som kjennetegner kvalitetskaffe fra kafeer.

For de som elsker caffé latte, vet man at damptrykket er avgjørende for den perfekte koppen. Med riktig damptrykk omdannes melken til et silkemykt hav av mikrobobler, essensielt for både smak og latte art.

Oppsummert

 • Førsteklasses espressomaskin for hjemmebruk
 • Avansert PID temperaturkontroll
 • Lavtrykkspre-infusjon for rik smak
 • Ideelt damptrykk for silkemyk melk

LES MER

5. KitchenAid 5KCM1209EER – Stor og fleksibel

KitchenAid 5KCM1209EER Kaffemaskin

SJEKK PRISEN →

Er du en kaffeentusiast som liker å ha kontroll over kaffens styrke og smak? Eller kanskje du liker å invitere til middagsselskap og vil servere kaffe til alle dine gjester uten besvær? KitchenAid 5KCM1209EER kan være svaret på dine behov.

Med denne kaffemaskinen kan du skreddersy kaffen nøyaktig etter dine preferanser. Du kan velge mellom normal eller sterk styrke, slik at du alltid får den smaken du er ute etter

Men det er ikke bare fleksibiliteten som imponerer. KitchenAid 5KCM1209EER er også laget for å servere mange. Glasskannen rommer imponerende 1,7 liter, noe som tilsvarer 12 kopper. Så enten det er til frokost for familien eller et stort middagsselskap, har du alltid nok kaffe til alle.

Andre funksjoner som gjør denne maskinen til en favoritt er dens evne til å holde kaffen varm i opp til 40 minutter og den hendige stopp og helle-funksjonen

Oppsummert

 • Stor kapasitet: 1,7 liter (12 kopper)
 • Tilpassbar bryggestyrke
 • Gjenbrukbart permanent filter
 • Timerfunksjon for planlagt brygging

LES MER

6. Sage Kaffemaskin SDC450 – Premium kaffetrakter

Sage Kaffemaskin SDC450

SJEKK PRISEN →

Alle kaffeelskere har sin egen perfekte bryggemetode, men hvis du er typen som liker å eksperimentere og justere til den minste detalj, bør du vende blikket mot Sage SDC450. Med en premium prislapp, kommer også premium funksjonalitet, og denne kaffetrakteren skuffer ikke.

Sage SDC450 er ikke bare en kaffemaskin; det er en drøm for de som søker perfeksjon i hver kopp. Dens 6 forhåndsprogrammerte programmer gjør at du kan variere og eksperimentere med ulike smaker og styrker, mens den justerbare temperaturreguleringen sikrer at hver dråpe er nøyaktig slik du ønsker.

Det som er enda mer imponerende med Sage SDC450, er dens kapasitet. Med muligheten til å lage opptil 12 kopper kaffe i sin 1,8 liters tank, er det lett å servere både deg selv og gjestene. Og for de som setter pris på estetikk, er det børstede rustfrie ståldesignet både tidløst og elegant, noe som gjør at den passer inn i ethvert moderne kjøkken.

Oppsummert

 • 6 forhåndsprogrammerte bryggeprogrammer
 • Justerbar temperaturregulering (91-96 grader)
 • Premium produkt til en høyere prislapp
 • Tidløst design i rustfritt stål

LES MER

7. Rocket Mozzafiato Cronometro V — Kvalitet

SJEKK PRISEN →

 

Driver du en liten kafe eller bare ønsker kaffen som om den kom rett fra kaffebaren, vil denne være et utmerket valg. Rocket Giotto tilbyr kvalitet fra aller øverste hylle og den inneholder blant annet PID temperaturregulering og justerbart temperaturdisplay.

PID Temperaturregulering

Temperaturreguleringen er en funksjon som sikrer stabilitet og samtidig garanterer optimale resultater for din kaffe. Denne regulatoren skrur maskinen av og på automatisk, alt ettersom hvordan temperaturen i kaffen er. Skulle temperaturen falle under innstillingsverdien, skrur maskinen seg på.

I tillegg har maskinen digital timer og et display der du enkelt kan velge program for kaffen. Den roterende pumpen sørger for et godt resultat, uten et høyt støynivå. Du kan derfor lage utsøkt kaffe til alle døgnets tider uten å forstyrre roen i hjemmet ditt.

Stilrent design

Designet på Rocket Giotto er stilrent og den minner om en typisk kaffemaskin du ser på kafeer. Denne gjør seg derfor godt i enhver kaffebar, men vil også være et spennende tilskudd på kjøkkenbenken.

Det du imidlertid må være oppmerksom på er at denne er veldig robust og derfor vil ta stor plass. Prisen er også høy, samt at vi savner en del funksjoner. Til tross for dette mener vi dette er et godt kjøp dersom du trenger en stødig og effektiv kaffemaskin.

Oppsummert

 • Klassisk kaffemaskin
 • Stilrent design
 • Robust, tåler mye
 • Høy pris og mangler en del funksjoner

LES MER

8. DeLonghi Kaffemaskin ECAM 350.55—Nydelig kaffe

SJEKK PRISEN →

En funksjonsrik kaffemaskin som er utstyrt med blant annet hukommelsesfunksjon. Det betyr at denne husker din sist lagde kopp, slik at du lynraskt kan lage din favoritt. Selve maskinen lager også ypperlig kaffe helt etter din smak, ettersom du selv kan justere kaffearoma og melkeskum.

Plassbesparende størrelse

Størrelsen på maskinen gjør den perfekt dersom du har lite med benkeplass på kjøkkenet ditt. Denne kan du enkelt gjemme bort i et skap og dra frem ved behov, men den tar også minimalt med plass om du lar den stå fremme til enhver tid.

Maskinen er også brukervennlig, ettersom panelet er enkelt og forholde seg til – her vil du ikke ha noen problemer med å lage din favorittkopp med kaffe. I tillegg har den utallige funksjoner for ulike kaffevarianter, samt en automatisk rengjøringsfunksjon.

Overkommelig pris

Prisen ligger på underkant av 7000 kroner, noe vi mener er veldig bra. Du får dermed en god kaffemaskin uten å måtte betale for mye, dersom du investerer i denne. Dette er enkelt og greit et godt kjøp for alle kaffeelskere.

Oppsummert

 • Funksjonsrik
 • Brukervennlig panel
 • God pris

LES MER

9. Melitta Caffeo Ci Kaffemaskin — Enkel rengjøring

Melitta Caffeo Solo

SJEKK PRISEN →

Med Caffeo Ci får du utsøkte kaffespesialiteter med kun noen tastetrykk. Dette er en maskin som er utrolig lett å forholde seg til, samtidig som den har et stilrent design med flere gode funksjoner, som for eksempel perfekt melkeskumming, hukommelsesfunksjon og rengjøringssystemer.

Funksjonsrik

Denne har et stort utvalg av funksjoner, som blant annet bean select, som gjør at du kan velge mellom flere forskjellige kaffebønner når du lager kaffen din. Hukommelsesfunksjonen husker dine kaffefavoritter og lager disse automatisk.

Programmene for rengjøring er også utrolig enkle og gjør at du slipper å bruke mye tid på å få maskinen ren.

Vår dom

Alt i alt er dette en bra kaffemaskin som verken tar for mye plass, koster mye eller er komplisert å bruke. Maskinen lager også god kaffe, i tillegg til at den kan velge mellom flere ulike varianter.

Dette er utvilsomt en god investering dersom du trenger en enklere kaffemaskin.

Oppsummert

 • Brukervennlig
 • Har rikelige med funksjoner
 • Stilrent design

LES MER


Her kan du lese “Kaffetrakter test”

Hvilken kaffemaskin skal man velge?

En kaffemaskin er nok ikke det billigste som står på kjøkkenet og kan være en ganske kostbar investering. Heldigvis finnes det modeller i rimeligere prisklasser, men ofte vil disse mangle en del funksjoner som toppmodellene har. Smaken er også i stor grad påvirket av hvilken prisklasse maskinen ligger i.

Du må derfor gjøre grundige vurderinger av hva ditt budsjett ligger på og hvor mye du ønsker å bruke på en kaffemaskin. Vi mener du må ut med minimum 6000-7000 kroner dersom du skal ha en god modell.

Størrelsen på maskinen

I tillegg må du vurdere hvor stor maskin du trenger. En kaffemaskin vil utvilsomt ta en del plass, men det finnes også mindre modeller. Disse kan gjemmes bort i et skap, men da vil de til gjengjeld oppta hele skapplassen.

Du må derfor regne med at kaffemaskinen er noe som kommer til å stå fremme på kjøkkenbenken til enhver tid. Designet på maskinen burde derfor ha betydning for ditt valg. Finn en modell som passer ditt kjøkken og som du synes er flott å se på. Det er da større sannsynlighet for at du blir fornøyd med ditt kjøp.

Kapsel eller espressomaskin?

Hva du foretrekker av kapsel og espresso må også være med i betraktningen når det gjelder valg av kaffemaskin. Begge inneholder både fordeler og ulemper, noe som gjør at du må vurdere hva du egentlig foretrekker.

Espressomaskin er for eksempel en del dyrere enn kapselmaskiner, men kaffebønner koster mye mindre enn kapsler.

Hvordan lage god kaffe?

Bruk rent vann

En kopp med kaffe består av omtrent 98 prosent vann. Da sier det seg selv at vannkvaliteten må være god for at kaffen skal falle i smak. Heldigvis er vi såpass privilegerte i Norge at vi har godt vann i springen, helt uten for eksempel klor smak.

Uansett hva, er friskt og kaldt vann det absolutt beste når du skal lage god kaffe.

Malingsgrad

Bønnene kvernes i maskinen og, jo finere malt de blir, desto raskere trekkes smaken og næringsstoffene ut av kaffebønnene og inn i vannet. Derfor har malingsgraden stor betydning for hvor god kaffen blir.

60 gram bønner pr. liter kaffe

Kaffemaskiner er ekstremt gode til å regne ut forholdet mellom vann og kaffe, men dersom du ønsker en maskin med større frihet er en tommelfingerregel at det skal brukes 60 gram kaffebønner til en liter kaffe.

92-96 grader

Hvor høy temperatur maskinen produserer eller du selv velger har også stor betydning for kaffesmaken. Det optimale er mellom 92 og 96 grader. Overstiges denne temperaturen kan kaffen oppleves syrlig og bitter, ettersom for mye koffein og syrer trekkes ut av bønnene.

Er ikke temperaturen høy nok, klarer ikke vannet å trekke ut de ønskede smakene i bønnene.

kaffemaskin

Slik har vi testet

Kaffemaskinene har blitt testet på følgende kriterier:

 • Smak
 • Funksjoner
 • Tidsbruk
 • Brukervennlighet
 • Pris
 • Design/ størrelse