fbpx

Kaffemaskin test: Disse 7 gir deg mest for pengene i 2022

Kaffe er noe de aller fleste drikker i løpet av en dag, og den varme drikken kommer i utallige varianter. Det samme kan sies om kaffemaskiner, og det finnes modeller i alle slags prisklasser, som har forskjellige egenskaper og størrelser.

Formålet med denne kaffemaskin testen er å geleide deg gjennom det mektige havet av kaffemaskiner slik at du enklere kan finne en kaffemaskin som passer deg og ditt budsjett. Vi har nedefor laget en oversikt til deg med de beste innen de ulike kategoriene, slik at valget blir enklere. Sammenligningen har tatt for seg 7 forskjellige kaffemaskiner, som alle har sine fordeler. Vurderingen er basert på spesifikasjoner, andre tester og omtaler.

Best i test er ifølge oss Siemens EQ.9. Her får du en funksjonsrik maskin som lager alle typer kaffe enkelt med noen tastetrykk. Smaken er også enestående, og det er svært få modeller som kan vise til samme helhet.

Er pris det viktigste for deg ville vi ha gått for DeLonghi Eletta Plus ECAM. Her får du en enkel og brukervennlig kaffemaskin til en sensasjonelt god pris.

VÅRE favoritter

DeLonghi ETAM29.510.SB er en liten, kompakt maskin som langer mengder av fantastiske kaffevarianter. Funksjoner:
 • Lekker, nylaget kaffe
 • Ny kaffekvern med 13 innstillinger
 • Lekker, kremet skummet melk
Vår vurdering: 4.8/5
Sjekk Prisen →
Du kan til og med tilpasse din egen kaffe via det brukervennlige displayet. samt at den helautomatiske damprengjøringen vasker maskinen etter bruk hver eneste gang.Funksjoner:
 • Brukervennlig
 • Funksjonsrik
 • Ganske høy pris
Vår vurdering: 4.9/5
Sjekk Prisen →
Denne helautomatiske kaffemaskinen fra DeLonghi garanterer en perfekt kopp kaffe hver morgen.Funksjoner:
 • Spar dine innstillinger
 • Smart og enkel touch-display
 • Automatisk rengjøringsprogram
Vår vurdering: 4.5/5
Sjekk Prisen →

Kaffemaskin test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Siemens EQ.9
Denne populære bestselgeren stikker seg ut på en rekke områder og regelrett utkonkurrerer andre kaffemaskiner på markedet. Ingen er i nærheten når det kommer til funksjonalitet, smaksresultat, og brukervennlighet – og av den grunn er dette våre soleklare testvinner. Siemens EQ.9 sørger for smakfull kaffe, raskt og enkelt.
SJEKK PRISEN →
DeLonghi ETAM
DeLonghi ETAM29.510.SB er en liten, kompakt maskin som langer mengder av fantastiske kaffevarianter. Alle varianter kombinerer en perfekt temperatur med utmerket melkeskum, som gir en utmerket smak. Prisen er også meget god, så her får du mye for pengene.
SJEKK PRISEN →
DeLonghi ECAM
Denne helautomatiske kaffemaskinen fra DeLonghi garanterer en perfekt kopp kaffe hver morgen. Ønsker du det beste markedet har å by på, er denne modellene perfekt for deg. Den innebygde kaffekvernen og aromakontrollen gir deg en unik smaksopplevelse, mens dens unike teknologi opprettholder optimale temperaturer, hvilket gir et perfekt melkeskum som passer utmerket til en rekke kaffevarianter.
SJEKK PRISEN →
Siemens EQ.9
Dette er vår testvinner, ettersom ingen andre er i nærheten av å tilby like god smak. I tillegg har den et bredt utvalg av funksjoner, samt at den tilbyr flest kaffevarianter.
SJEKK PRISEN →
Sage Espressomaskin SES990
Et mesterverk av de sjeldne. Denne kaffemaskinen lager garantert kaffe som faller i smak, samtidig som den er enkel å bruke og har flere gode funksjoner.
SJEKK PRISEN →
DeLonghi Ecam Magnifica S
Markedets beste pris. Ingen modeller er i nærheten av denne når det kommer til pris.
SJEKK PRISEN →
Rocket Mozzafiato Cronometro V
En stilren og robust kaffemaskin som holder lenge. Smaken den leverer er også utsøkt.
SJEKK PRISEN →
DeLonghi Kaffemaskin ECAM 350.55
En herlig kaffemaskin med en meget praktisk størrelse. Denne har også funksjoner som gjør at du lynraskt kan lage dine favorittsmaker.
SJEKK PRISEN →
Melitta Caffeo Ci Kaffemaskin
En enkel og brukervennlig maskin. Her kan du også velge mellom et stort utvalg av kaffevarianter.
SJEKK PRISEN →

Kaffemaskin test: Årets vinnere

1. Siemens EQ.9—Best i test

Siemens EQ.9

SJEKK PRISEN →

Siemens espressomaskin er vår testvinner ettersom dette er modellen som presenterer den beste helheten Her kan du enkelt lage to kopper kaffe samtidig, i tillegg til at du alltid får en utsøkt smak. Du kan til og med tilpasse din egen kaffe via det brukervennlige displayet, samt at den helautomatiske damprengjøringen vasker maskinen etter bruk hver eneste gang.

Brukervennlig

Brukervennligheten til denne kaffemaskinen er skyhøy. Du kan med kun noen trykk på displayet tilpasse kaffen akkurat slik du foretrekker den eller benytte deg av de ferdige programmerte funksjonene. Programmene lager kaffe i alle slags varianter og prosessen skjer lynraskt.

Med denne slipper du å vente lenge på en deilig kopp med kaffe, noe som er perfekt på travle morgener.

Denne er også helt optimal når du har gjester, ettersom du kan lage to kopper samtidig, og tilpasse akkurat på den måten du måtte ønske. Takket være det intelligente varmesystemet holder denne en konstant traktetemperatur, noe som garanterer maksimal nytelse hver eneste gang.

Høy pris

Etter å ha brukt flere timer på analyse var det til slutt liten tvil om at dette er den beste. Denne scoret høyest på tilnærmet alle kriterier, samt at den har et stilfullt design som passer inn på ethvert kjøkken.

Denne kan du også gjemme bort i et større skap, ettersom den kun veier 11.5 kilo og har målene 39 x 28 x 47 centimeter. Det eneste du må være oppmerksom på med denne kaffemaskinen fra Siemens, er at den har en ganske høy pris. For denne må du ut med mer enn 14.000 kroner.

Vi lot oss likevel ikke skremme av den høye prislappen og synes dette er en meget god investering for enhver kaffeelsker.

Oppsummert

 • Brukervennlig
 • Funksjonsrik
 • Ganske høy pris

LES MER


2. Sage Espressomaskin SES990—Premium

SJEKK PRISEN →

Om du drømmer om en egen barista på kjøkkenet er Sage Espressomaskin det nærmeste du kommer. Denne skreddersyr kaffen akkurat slik du foretrekker den, men det beste er hvor utrolig brukervennlig denne maskinen er. Det eneste du trenger å gjøre er trykke på det oversiktlige displayet og maskinen vil tilberede utsøkt kaffe hver eneste gang.

Perfekt dosering

Du får en rekke fordeler dersom du investerer i SES990. For det første har den automatiske programmer som doserer kaffe, melk, damp, trykk og temperatur perfekt hver gang du lager en kopp med kaffe.

Disse kombinasjonene gjør at bønnene males på en måte som gir den lekre kremete konsistensen. Ikke bare gir dette en god smak; kaffen vil også se meget delikat ut.

Du kan enkelt tilpasse kaffen akkurat slik du liker den og lagre dette som en automatisk funksjon, samt benytte deg av en rekke ferdig innstilte programmer. Dette gjør at du superraskt kan lage den perfekte kaffe.

Toppmodell av de sjeldne

Kvaliteten på kaffen som lages er skyhøy og det samme kan sies om selve kaffemaskinen. Denne er laget av rustfritt stål og den vil derfor holde lenge. I tillegg får du to års garanti med denne slik at du kan få en ny dersom du skulle være uheldig å ødelegge maskinen.

Dette er utvilsomt en av de aller beste maskinene på markedet og en toppmodell av de sjeldne. Det betyr at du får en enestående maskin som garantert lager deilig kaffe dersom du investerer i denne.

Det eneste vi har å pirke på med SES990 er at prisen er høy og at maskinen er veldig stor i størrelsen. Denne tar med andre ord veldig stor plass på kjøkkenet.

Oppsummert

 • Brukervennlig
 • Funksjonsrik
 • Leverer et utsøkt resultat
 • Høy pris og stor i størrelsen

LES MER


3. DeLonghi Eletta Plus ECAM—Billig og bra

SJEKK PRISEN →

Ønsker du en pålitelig kaffemaskin som ikke koster skjorta, er denne ypperlig for deg. Her får du en god maskin som ikke koster for mye. DeLonghi Eletta er både brukervennlig, enkel og ikke minst smart. Det betyr at den inneholder en rekke automatiske programvalg som for eksempel automatisk rengjøring.

Mange programvalg

Med denne kaffemaskinen kan du enkelt navigere deg gjennom et stort utvalg programmer på dens sensor touch panel. Med noen trykk kan du lage optimal melkeskum til cappuccino, latte macchiato eller andre gode kaffedrikker.

I tillegg kan du velge mellom kort, medium eller langbrygget kaffe, samt sterk eller mild, med middels eller rykende varme. Resultatet er strålende, og her vil du utvilsomt få en kaffevariant som faller i smak.

Denne mangler imidlertid en funksjon som tilpasser kaffen akkurat slik du ønsker den og har kun ferdig innstilte programmer. Dette er et ørlite savn, men vi mener den fantastiske smaken på de andre variantene gjør opp for denne mangelen.

Praktisk størrelse

Smaken på de forskjellige kaffevariantene hos denne maskinen er upåklagelig, samt at vi er virkelig begeistret over dens gode prislapp. I tillegg har den en særdeles praktisk størrelse som får plass på alle større og mindre kjøkken.

Det er med andre ord ekstremt mye å like ved denne modellen og vi anser dette som et meget godt kjøp, og dette mye på grunn av dens svært gode pris.

Oppsummert

 • Best på pris
 • Automatisk rengjøring
 • Mangler program for tilpasset kaffe

LES MER


4. DeLonghi Ecam Magnifica S—Mest for pengene

DeLonghi Magnifica S Smart

SJEKK PRISEN →

Kaffemaskin giganten DeLonghi vet virkelig hvordan å lage kvalitetsprodukter, og skuffer heller ikke med denne modellen. Her får du ikke bare en fantastisk kaffelager, men også en utrolig god pris. Faktisk har denne markedets aller beste pris, og derfor er dette kaffemaskinen som gir mest for pengene.

Enkel og kompakt

Dette er en enkel og kompakt maskin som kan fås i to stilfulle farger. Modellen kommer i svart eller hvit, slik at du kan velge den fargen som passer ditt kjøkken. Selve designet på maskinen er også utrolig elegant, og denne vil utvilsomt passe inne på det moderne kjøkken.

Smaken på kaffen er også svært god, og du kan enkelt brygge 1-2 kopper samtidig. Kontrollpanelet synes vi også er brukervennlig, men ikke like moderne som hos toppmodellene. Denne har ikke touchpanel, men knapper du trykker på for å stille inn funksjon, temperatur og lignende.

Det vi kanskje likte aller best med denne, sammen med dens gode pris, er at du kan tilpasse kaffen etter ditt eget ønske.

Markedets beste pris

Prisen på denne modellen er på under 4000 kroner, noe som gjør at Magnifica S har markedets desidert beste pris. Her slipper du å grave dypt i lommeboken for en stødig kaffemaskin. Smaken kan det heller ikke utsettes noe på, samt at designet på maskinen er veldig elegant.

Denne har kanskje ikke et like oversiktlig display som mange av sine konkurrenter, men dette er heller ikke å forvente når den kommer til denne prisen. Alt i alt er dette en god kaffemaskin til en meget god pris.

Oppsummert

 • Markedets beste pris
 • Enkel og kompakt maskin
 • Leverer et godt resultat

LES MER


5. Rocket Mozzafiato Cronometro V — Kvalitet

SJEKK PRISEN →

 

Driver du en liten kafe eller bare ønsker kaffen som om den kom rett fra kaffebaren, vil denne være et utmerket valg. Rocket Giotto tilbyr kvalitet fra aller øverste hylle og den inneholder blant annet PID temperaturregulering og justerbart temperaturdisplay.

PID Temperaturregulering

Temperaturreguleringen er en funksjon som sikrer stabilitet og samtidig garanterer optimale resultater for din kaffe. Denne regulatoren skrur maskinen av og på automatisk, alt ettersom hvordan temperaturen i kaffen er. Skulle temperaturen falle under innstillingsverdien, skrur maskinen seg på.

I tillegg har maskinen digital timer og et display der du enkelt kan velge program for kaffen. Den roterende pumpen sørger for et godt resultat, uten et høyt støynivå. Du kan derfor lage utsøkt kaffe til alle døgnets tider uten å forstyrre roen i hjemmet ditt.

Stilrent design

Designet på Rocket Giotto er stilrent og den minner om en typisk kaffemaskin du ser på kafeer. Denne gjør seg derfor godt i enhver kaffebar, men vil også være et spennende tilskudd på kjøkkenbenken.

Det du imidlertid må være oppmerksom på er at denne er veldig robust og derfor vil ta stor plass. Prisen er også høy, samt at vi savner en del funksjoner. Til tross for dette mener vi dette er et godt kjøp dersom du trenger en stødig og effektiv kaffemaskin.

Oppsummert

 • Klassisk kaffemaskin
 • Stilrent design
 • Robust, tåler mye
 • Høy pris og mangler en del funksjoner

LES MER


6. DeLonghi Kaffemaskin ECAM 350.55—Nydelig kaffe

SJEKK PRISEN →

En funksjonsrik kaffemaskin som er utstyrt med blant annet hukommelsesfunksjon. Det betyr at denne husker din sist lagde kopp, slik at du lynraskt kan lage din favoritt. Selve maskinen lager også ypperlig kaffe helt etter din smak, ettersom du selv kan justere kaffearoma og melkeskum.

Plassbesparende størrelse

Størrelsen på maskinen gjør den perfekt dersom du har lite med benkeplass på kjøkkenet ditt. Denne kan du enkelt gjemme bort i et skap og dra frem ved behov, men den tar også minimalt med plass om du lar den stå fremme til enhver tid.

Maskinen er også brukervennlig, ettersom panelet er enkelt og forholde seg til – her vil du ikke ha noen problemer med å lage din favorittkopp med kaffe. I tillegg har den utallige funksjoner for ulike kaffevarianter, samt en automatisk rengjøringsfunksjon.

Overkommelig pris

Prisen ligger på underkant av 7000 kroner, noe vi mener er veldig bra. Du får dermed en god kaffemaskin uten å måtte betale for mye, dersom du investerer i denne. Dette er enkelt og greit et godt kjøp for alle kaffeelskere.

Oppsummert

 • Funksjonsrik
 • Brukervennlig panel
 • God pris

LES MER


7. Melitta Caffeo Ci Kaffemaskin — Enkel rengjøring

Melitta Caffeo Solo

SJEKK PRISEN →

Med Caffeo Ci får du utsøkte kaffespesialiteter med kun noen tastetrykk. Dette er en maskin som er utrolig lett å forholde seg til, samtidig som den har et stilrent design med flere gode funksjoner, som for eksempel perfekt melkeskumming, hukommelsesfunksjon og rengjøringssystemer.

Funksjonsrik

Denne har et stort utvalg av funksjoner, som blant annet bean select, som gjør at du kan velge mellom flere forskjellige kaffebønner når du lager kaffen din. Hukommelsesfunksjonen husker dine kaffefavoritter og lager disse automatisk.

Programmene for rengjøring er også utrolig enkle og gjør at du slipper å bruke mye tid på å få maskinen ren.

Vår dom

Alt i alt er dette en bra kaffemaskin som verken tar for mye plass, koster mye eller er komplisert å bruke. Maskinen lager også god kaffe, i tillegg til at den kan velge mellom flere ulike varianter.

Dette er utvilsomt en god investering dersom du trenger en enklere kaffemaskin.

Oppsummert

 • Brukervennlig
 • Har rikelige med funksjoner
 • Stilrent design

LES MER


Hvilken kaffemaskin skal man velge?

En kaffemaskin er nok ikke det billigste som står på kjøkkenet og kan være en ganske kostbar investering. Heldigvis finnes det modeller i rimeligere prisklasser, men ofte vil disse mangle en del funksjoner som toppmodellene har. Smaken er også i stor grad påvirket av hvilken prisklasse maskinen ligger i.

Du må derfor gjøre grundige vurderinger av hva ditt budsjett ligger på og hvor mye du ønsker å bruke på en kaffemaskin. Vi mener du må ut med minimum 6000-7000 kroner dersom du skal ha en god modell.

Størrelsen på maskinen

I tillegg må du vurdere hvor stor maskin du trenger. En kaffemaskin vil utvilsomt ta en del plass, men det finnes også mindre modeller. Disse kan gjemmes bort i et skap, men da vil de til gjengjeld oppta hele skapplassen.

Du må derfor regne med at kaffemaskinen er noe som kommer til å stå fremme på kjøkkenbenken til enhver tid. Designet på maskinen burde derfor ha betydning for ditt valg. Finn en modell som passer ditt kjøkken og som du synes er flott å se på. Det er da større sannsynlighet for at du blir fornøyd med ditt kjøp.

Kapsel eller espressomaskin?

Hva du foretrekker av kapsel og espresso må også være med i betraktningen når det gjelder valg av kaffemaskin. Begge inneholder både fordeler og ulemper, noe som gjør at du må vurdere hva du egentlig foretrekker.

Espressomaskin er for eksempel en del dyrere enn kapselmaskiner, men kaffebønner koster mye mindre enn kapsler.

Hvordan lage god kaffe?

Bruk rent vann

En kopp med kaffe består av omtrent 98 prosent vann. Da sier det seg selv at vannkvaliteten må være god for at kaffen skal falle i smak. Heldigvis er vi såpass privilegerte i Norge at vi har godt vann i springen, helt uten for eksempel klor smak.

Uansett hva, er friskt og kaldt vann det absolutt beste når du skal lage god kaffe.

Malingsgrad

Bønnene kvernes i maskinen og, jo finere malt de blir, desto raskere trekkes smaken og næringsstoffene ut av kaffebønnene og inn i vannet. Derfor har malingsgraden stor betydning for hvor god kaffen blir.

60 gram bønner pr. liter kaffe

Kaffemaskiner er ekstremt gode til å regne ut forholdet mellom vann og kaffe, men dersom du ønsker en maskin med større frihet er en tommelfingerregel at det skal brukes 60 gram kaffebønner til en liter kaffe.

92-96 grader

Hvor høy temperatur maskinen produserer eller du selv velger har også stor betydning for kaffesmaken. Det optimale er mellom 92 og 96 grader. Overstiges denne temperaturen kan kaffen oppleves syrlig og bitter, ettersom for mye koffein og syrer trekkes ut av bønnene.

Er ikke temperaturen høy nok, klarer ikke vannet å trekke ut de ønskede smakene i bønnene.

Slik har vi testet

Kaffemaskinene har blitt testet på følgende kriterier:

 • Smak
 • Funksjoner
 • Tidsbruk
 • Brukervennlighet
 • Pris
 • Design/ størrelse