fbpx

Kaffekvern test: De 7 beste på markedet (2023)

Er du utkikk etter ny kaffekvern? Da har du kommet på rett plass. Vi har i denne kaffekvern testen sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som passer deg best. Vurderingen er basert på spesifikasjoner, omtaler og andre tester. Når vi har sett på de ulike kaffekvernene er det forskjellige kvaliteter vi har valgt å legge ekstra vekt på. Noen av disse er brukervennlighet, design, kapasitet, kvalitet, rengjørings muligheter og pris. For oss har pris alltid vært noe av det viktigste.

For at du skal få mest mulig ut av å lese denne kaffekvern testen oppfordrer vi deg til å tenke etter hva du er ute etter når det kommer til en kaffekverner. Dersom du er på utkikk etter en kaffekverner som innehar evnen til å kverne både til filter og til espresso må du forberede deg på at prisen er noe dyrere. Om du derimot bare er på utkikk etter en hverdagslig kaffekverner kan vi komme med gladnyheten om at du kan få akkurat dette til en veldig god pris.

Kaffekvern test: Her er våre favoritter

BILDE PRODUKT
Wilfa WSCG
Wilfa WSCG er en kaffekverner som har både 35 forskjellige malingsgrader og en timer funksjon. Dette sett sammen med den lave prisen gjør at dette er en perfekt kaffekverner for deg som vil få full uttelling for hver krone investert.
SJEKK PRISEN →
Sage BCG 820
Sage BCG 820 er en kaffekverner som får høye hurra rop fra sine brukere. Med mange gode kvaliteter som høy kapasitet og Dosing IQ teknologi ser også vi i VelgEnklere hvorfor denne kaffekvernen fortsetter å imponere sine brukere.
SJEKK PRISEN →
Baratza Encore
Baratza Encore er en kaffekverner som gir et svært godt resultat i forholde til sine konkurrenter i samme prisklasse. Er du på utkikk etter en rimelig inngang til skikkelig espressomaling er dette helt klart en kaffekverner for deg.
SJEKK PRISEN →
Graef CM800
Graef CM800 er en kaffekverner i vakkert design og en pen aluminiums farge. Dette gjør at kaffekverner passer perfekt inn på enhver kjøkkenbenk. Med tanke på kvalitet er det heller ikke mye å utsette på denne kaffekverneren.
SJEKK PRISEN →
Bosch kaffekvern
Bosch MKM6003 er en liten og moderne kaffekverner som gjentatte ganger har blitt brukt som et eksempel på hva en billig kaffekverner burde inneha. Med en pris som ligger langt lavere enn sine konkurrenter kan dette være et virkelig røverkjøp.
SJEKK PRISEN →
Mazzer Mini Electronic B
Mazzer Mini Electronic B For den helt alminnelige kaffedrikker kan prislappen på denne kaffekvernen være skremmende, men er du en av de få som virkelig verdsetter en god kop kaffe og et godt håndverk, kan dette være maskinen for deg.
SJEKK PRISEN →
Wilfa WSCG-2
Wilfa WSCG-2 er en kaffetrakter som leverer et eksemplarisk resultat med tanke på den lave prislappen. I flere norske og andre nordiske tester har Wilfa WSCG-2 kommet ut med svært gode rangeringer.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Wilfa WSCG – Best i Test

SJEKK PRISEN →

 Smarte løsninger

Wilfa WSCG er en annen modelle til det anerkjente norske selskapet Wilfa sine kaffekverner. Denne modellen ligner mye på Wilfa WSCG-2 men har noen ulikheter som vi i VelgEnklere mener jobber til denne modellen sin fordel. Et eksempel på en av disse løsningene er hjulet som lar brukeren velge ønsket tid. Dette sett sammen med de 35 forskjellige malingsgradene gir brukeren en stor valgfrihet til å lage sin egen kaffeblanding. Med et kronisk maleverk og en stabil kvern sitter denne kaffekvernen som limt på kjøkken benken og ungår å lage unødig søl.

Enkel rengjøring

Et annet trekk ved Wilfa WSCG som vi i VelgEnklere setter stor pris på er den avtagbare kaffebeholderen som tåler å vaskes i oppvaskmaskinen. Dette gjør det betydelig lettere å rengjøre kaffekvernen. En ren kaffekvern er uhyre viktig dersom du har lyst til å få det optimale resultatet ut av din kaffekverner. Dersom kaffekvernen ikke blir rengjort regelmessig vil det sette seg gamle kaffepartikler i beholderen noe som etter hvert vil føre til at disse gamle kaffepartiklene kommer med i den kaffen som du brygger. Dette vil gi kaffen en mer bitter og ubehagelig smak.

Mye kaffekverner til god pris 

Når vi ser på prislappen til Wilfa WSCG ser vi at den ligger flere hakk lavere enn sine konkurrenter som tilbyr de samme egenskapene. Det finnes særdeles få kaffekverner som både tilbyr så mange forskjellige malingsgrader samt med en timer. En av Wilfa WSCG sine problemer er at kapasiteten ikke er så stor. Med en kapasitet på bare 250 gram vil det være umulig å lage store porsjoner med nykvernet kaffe på en gang. Dette er uheldig men med tanke på de andre gode kvalitetene som Wilfa WSCG tilbyr har vi i VelgEnklere valgt å kåre denne kaffekvernen til “Mest for pengene”. Dette vil si at dersom du er på utkikk etter en kaffekverner hvor du får fullstendig uttelling for hver krone du legger inn, så er dette den.

Positivt – Wilfa WSCG 

 • Timer funksjon
 • 35 forskjellige malingsgrader.
 • Kaffebeholder tåler oppvaskmaskinen.

Negativt – Wilfa WSCG

 • Liten kapasitet

LES MER


2. Sage BCG 820 – Best selger

SJEKK PRISEN →

Svært brukervennlig

Når Sage laget en av sine bestselgere er det åpenbart at brukervennlighet er noe de satte høyt. Sage BCG 820 er en kaffekvern som produserer store mengder med nydelig nymaltkaffe på en enkel måte. Ved å ha flere forskjellige nøyaktige innstillinger kan du som maler kaffe velge mellom å lage alt fra den groveste presskaffen til den fineste espressoen. Du trenger ikke tidligere å ha noe kjennskap til hvordan en kaffekverner fungerer for å operere Sage BCG 820 perfekt fra allerede første gang. Det intuitive oppsette gjør det lett å velge den kverningsgraden som er riktig for akkurat deg.

Lufttett bønnebeholder 

Et av særpregene ved Sage BCG 820 er den lufttette bønnebeholderen. Ved å ha en lufttett bønnebeholder er det ikke noe problem å oppbevare bønnene her over en lengere tid uten at det går utover bønnene sin kvalitet. Dette er en spesifikasjon som de aller færreste andre kaffekverner har. En annen unik kvalitet ved er at Sage BCG 820 har en svært høy kapasitet på hele 450 gram. Dette reduserer behovet til å kverne flere runder dersom du har besøk av gjester. Ved hjelp av Dosing IQ-teknologi gir denne kaffekvernen deg også bestandig den rette doseringen når du maler bønnene.

Favoritt blant brukere

Sage BCG 820 har en høyere pris enn flere av de andre kaffekvernene vi ser på i denne testen, men de ekstra kronene du bruker på denne maskinen får du tilbake dersom du er en person som virkelig verdeseter en god kopp kaffe. Med svært gode anmeldelser fra forbrukere og et salgstall som snakker for seg selv er det soleklart at dette er en kaffekverner som gir deg som bruker akkurat det du vil ha.

Mål

 • Høyde (cm): 36
 • Bredde (cm): 22.00
 • Dybde (cm): 15.00
 • Vekt (g): 2 900.00

Spesifikasjoner

 • Kapasitet (g): 450.00
 • Effekt (Watt): 165.00
 • Farge: Stål
 • Produsent: Sage

 

 

 

 

 

 

 

LES MER


3. Baratza Encore – Billig og bra

SJEKK PRISEN →

Alt fra svart kaffe til espresso

Bartza som stammer fra det Swahiliske ordet for hvor de lokale drikker kaffe. Er et lite og svært profesjonelt selskap som spesialiserer seg i å lage de beste kaffekvernene til en god pris. Baratza Encore er en av de første kaffekverner som Baratz produserte og innehar flere av de gode kvalitetene som gjør Baratz til en av de mest anerkjente kaffekverner produsentene.

40 forskjellige grovhetagrader

Et eksempel på en av Baratz Encore sine gode kvaliteter er de 40 forskjellige grovhetsgradene som kaffekvernen tilbyr. Ved å gi brukeren muligheten til å velge mellom så mange forskjellige grovhetsgrader er det lett for deg som bruker å finne den graden av grovhet som skal til for at du får den perfekte koppen med kaffe. Når Tek testet ulike kaffekverner beskrev de Baratza Encore som “den rimeligste inngangen til espressomaling”. Dette kan vi i VelgEnklere helt klart stille oss bak.

Lav pris smaker godt

Med en pris som ligger betydelig lavere enn andre kaffekverner som operer på et like høyt nivå, er det lett å for oss i VelgEnkelere å beskrive dette som en kaffekverner som er både billig og bra. Den lave prisen går til en viss grad utover kvalitet følelsen siden denne kaffekvernen består hovedsakelig av plast. Mot sine konkurrenter som ofte er produsert i rustfritt stål medfører dette en plastfølelse som ikke er helt heldig. Dette må derimot ikke ses på som et argument over kvaliteten som Baratza Encore greier å produsere, siden denne er usedvanlig god for denne prisklassen.

 

Mål

 • Høyde (cm): 35.00
 • Bredde (cm): 12.00
 • Dybde (cm): 16.00
 • Vekt (g): 3100.00

Spesifikasjoner

 • Kapasitet (g): 227.00
 • Effekt (Watt): 70.00
 • Farge: Sort
 • Produsent: Baratza

 

 

 

 

 

 

LES MER


4. Graef CM800 – Vakkert design

SJEKK PRISEN →

100 år i år

Greaf er et vel etablert selskap som i år 2020 har hundreårs jubileum. I over 100 år har Greaf produsert en rekke husholdningsprodukter av høy kvalitet. Den flotte kaffekvernen Graef CM800 er ikke et unntak. Med en rekke praktiske løsninger er dette en kaffekvern som både ser flott ut på kjøkkenet og som lager en vidunderlig malt kaffe.

Praktisk

Med 40 ulike kverningsgrader greier Graef CM800 lett å lage alt fra en god espresso til den vanlige sorte kaffen. Med en bønnebeholder som rommer hele 350 gram med kaffebønner er dette også en svært praktisk kaffekvern. Problemet med kaffekvernene som har små bønnebeholdere er at du som bruker ofte må kverne kaffe i flere runder dersom du skal lage en stor kjele med kaffe.

Et annet aspekt ved Graef CM800 sin beholder er at den er avtagbar. Dette gjør både at det er lettere å måle opp den riktige mengden kaffe samt at rengjøringen av kaffekvernen blir bedre. En dårlig rengjort kaffekvern gjør at det fort kan bli sittende igjen spor etter gammel kaffe i kaffekvernen. Dette vil etter hvert gi den malte kaffen en bitrere smak som ikke er heldig.

Flott utseende til en rimelig pris.

Graef CM800 sitt kjegleformete design i flotte aluminiums farge gjør at denne kaffekvernen passer perfekt inn på enhver kjøkken benk. Med en pris som ligger noe over de aller billigste kaffekvernene vil vi i VelgEnklere fortsatt konkludere med at prisen er rimelig med tanke på at kaffekvernen greier espressomaling samt med vanlig filter maling. Dette er en kvalitet som flere av de aller billigste kaffekvernene ikke innehar.

Mangelen på teknologi som for eksempel en LED-skjerm kan være noe av grunnen til den rimelige prisen. På den andre side kan det tenkes at Graef har valgt å produsere denne kaffekvernen uten unødvendig teknologi for å gi den brukervennlige opplevelsen som Graef CM800 gir.

Positivt – Graef CM800

 • Bruker vennlig
 • Stor kapasitet
 • 40 malingsgrader

Negativt – Graef CM800

 • En del støy

LES MER


5. Bosch kaffekvern – Svært rimelig og moderne

SJEKK PRISEN →

Favoritt blant brukere

Da det vel etablert kjøkkenselskapet Bosch lagde kaffekvernen MKM6003, lagde de en kaffekvern til de som ikke trenger den aller mest malte kaffen. Dette er en kaffekvern for de som gjerne vil ha nykvernet kaffe uten at de trenger å punge ut med flere tusen kroner. I dag finner vi særdeles mange gode omtaler om Bosch MKM6003 når vi i VelgEnklere har sett på hva brukeren har å si. Et eksempel på disse omtale er Marianne Haugen sin “Veldig fornøyd med denne! Ny kvernet kaffe hver morgen!”.

Moderne design

Med et minimalistisk og pent design passer denne lille, sorte kaffekvernen fint inn på de fleste kjøkken. Selv om prisen til Bosch er vanvittig lav i forhold til andre kaffekverner får du med MKM6003 både knivblader og beholder i rustfritt stål. Det rustfrie stålet sørger for den høye kvaliteten som Bosch er kjent for å levere på produktene sine.

Et annet aspekt ved denne kaffekvernen som de færreste andre har er sikkerhet. For å forhindre at brukere skal kutte seg på de sylskarpe knivbladene i denne kaffekvernen har Bosch laget en forbyggende mekanisme som ikke lar maskinen starte dersom lokket er åpent. Dette vil si at det er praktisk talt umulig for brukeren å kutte fingere på denne kaffekvernen.

250 kr

En pris på under 300 kr er noe av det som gjør Bosch MKM6003 til en absolutt favoritt blant brukere. Selv om prisen går utover flere av kaffekvernens egenskaper er dette en avgjørelse som til syvende og sist faller på hva du som bruker er ute etter. Med en kapasitet på bare 70 gram kaffebønner er dette betydelig lavere enn sine konkurrenter. Men dersom du er ute etter en liten, moderne og billig kaffekvern kan vi i VelgEnklere anbefale denne.

Positivt – Bosch kaffekvern

 • Billig
 • Flott design
 • Sikkerhet

Negativt – Bosch kaffekvern

 • Liten kapasitet

LES MER


6. Mazzer Mini Electronic B – Premium

SJEKK PRISEN →

Det beste resultatet

Mazzer er et selskap som fullt og helt har spesialisert seg på kaffekverner. Denne spesialiseringen har gitt Mazzer mulighetene til å lage noen av de aller beste kaffekvernene verden har sett. På grunn av det svært høye resultatet Mazzer Mini Electronic B leverer er prisen også vesentlig høyere.

Dette er ikke en kaffekvern for de som bare vil kverne kaffebønner til litt filter kaffe. Dette er en kaffekvern for de som er virkelig verdsetter en skikkelig god kopp kaffe. Den høye prisen til Mazzer Mini Electronic B stammer også fra at teknologien og ekstrautstyret som følger med denne kaffekvernen er enestående.

Teknologi som fungerer

Et eksempel på en av de teknologiske løsningene Mazzer har implementert i Mazzer Mini Electronic B, er en digitale timer. Med en digital timer er det mulig for deg som forbruker å stille inn maletiden for å få den malingsgraden som du foretrekker. Den digitale timeren gir muligheten til å justere tiden helt ned til 0.05 sekunders nøyaktighet. Dette gir en stor selvstendighet og nøyaktighet hos brukeren til å kunne skape den perfekte malingsgraden.

Et annet teknologisk inngrep i Mazzer Mini Electronic B er det digitale displayet på toppen. Det digitale displayet gjør det lettere for brukeren å ha kontroll på hvor lenge det er igjen av malings prosessen.

Lang levetid

Mazzer sine egne utregninger tilsier at dersom du kverner 250 gram espressobønner i uken så vil Mazzer Mini Electronic B sine kvernekniver ha en levetid på hele 24 år. Dette er en levetid som utklasser alle andre kaffekverner vi i VelgEnklere har sett på. Så dersom du er på utkikk etter en kaffekvern av virkelig høy kvalitet som vil lage din perfekte kaffemaling i mange år, så anbefaler vi i VelgEnklere helt klart Mazzer Mini Electronic B.

Positivt – Mazzer Mini Electronic B

 • Lang levetid
 • Svært nøyaktig
 • Stor kapasitet

Negativt – Mazzer Mini Electronic B

 • Dyr

LES MER


7. Wilfa WSCG-2 – Mest for pengene

SJEKK PRISEN →

Høy kvalitet til en god pris

Wilfa er et velkjent norskeid selskap som i dag er en av Nordens ledende leverandører av småelektriske artikler. Wilfa har produsert en rekke forskjellige kaffekverner som er tilpasset brukerens forskjellige preferanser. Wilfa WSCG-2 er en kaffekvern som leverer et jevnt over høyt resultat igjen og igjen.

Med en kraftig kverner som kan innstilles til brukerne sine egne preferanser er det ikke overraskende at dette er en kaffekverner som faller i smak hos ekspertene. Vi i VelgEnklere har også tatt i betraktning den betydelig lavere prisen til Wilfa WSCG-2 når vi har bestemt oss for å gi Wilfa første plassen i denne testen.

Relativt stor kapasitet

Med en beholder som har kapasitet til 250 gram kaffe gir Wilfa WSCG-2 muligheten til å kverne relativt store mengder kaffe på kort tid. Dette er en av de faktorene vi her i VelgEnklere har sett på som spesielt viktig når vi gjør en helhetsvurdering av forskjellige kaffekverner. Et annet spesielt trekk ved Wilfa WSCG-2 er UV filteret som beskytter kaffen mot sollys. Dersom kaffen ligger i en normal beholder uten UV filter kan den ny kvernede kaffen ta skade av UV strålingen fra solen, noe som gir kaffen en mer bitter og ubehagelig smak.

“Kverner perfekt for filterkaffe”

Når Svenske Råd & Rön gjorde en omfattende test av 18 forskjellige kaffekverner er det ingen overraskelse at Wilfa WSCG-2 kom ut som toppscorer. Mye av de samme kvalitetene vi i VelgEnklere har vektlagt har Råd & Rön også sett på som gode. Dersom vi ser på hva det norske magasinet Tek sier ser vi her også at de har mye positivt å si om Wilfa WSCG-2.

Selv om Wilfa WSCG-2 ikke toppet Tek sin test har vi i VelgEnklere gjort en selvstendig vurdering som legger mer vekt på prislappen enn det som har blitt gjort hos Tek. Helhetlig finner ikke vi i VelgEnklere noen andre kaffekverner som greier å konkurrere med Wilfa WSCG-2. Dersom en ser på det høye resultatet den leverer opp mot den lave prisen har vi her en soleklar test vinner.

Mål

 • Høyde (cm) 28.50
 • Bredde (cm): 17.00
 • Dybde (cm): 13.00
 • Vekt (g): 1 900.00

Spesifikasjoner

 • Kapasitet (g): 250
 • Effekt (watt): 160
 • Farge: Stål
 • Produsent: Wilfa

 

 

 

 

 

 

 

LES MER

 

Kaffekvern test