fbpx

Julelys test: De 7 beste julelysene på markedet i 2023

Julelys har gjennomgått en revolusjon takket være LED og RGB-belysning de siste årene. Fra det klassiske hvite designet med enkle lys kan må man nå få digitale løsninger med mønster, farger, tempo og figurer. Integrerte smart lys tilbyr spennende nye løsninger for julebelysningen til glede for hele familien.

Vi i denne julelys test sammenlignet syv forskjellige julelys, som alle har sine fordeler. Nedenfor har vi laget en oversikt til deg med de beste innen ulike kategorier, slik at valget blir enklest mulig. Vurderingen er basert på omtaler og spesifikasjoner.

Testvinneren Winkly strings smart er ledende innen smart belysning og tilbyr lyslenker som enkelt integreres med både Amazon sin Alexa, og Google Smart Home solutions. Her får du 400 lys som enkelt kan styres fra mobiltelefonen din gjennom Twinkly sin praktiske app. Kontroller mønstre, farger og bevegelse gjennom forskjellige forhåndslagde modeller eller lag din egen.

Julelys test: Her de beste julelysene

BILDE PRODUKT
Twinkly Strings Smart RGB-lyslenke 400 LED
Twinkly Strings Smart er det ultimate innen moderne lyslenker, med over 16 000 lysmuligheter og kreativiteten som din eneste begrensning.
SJEKK PRISEN →
Dekorative lysnett 320 LED
Dekorative lysnet er et klassisk lysnet som enkelt henges på en vegg, rekkverk eller trekkes over treet. Her får du et klassisk hvit lys med behagelig farge.
SJEKK PRISEN →
Dekorativ lyslenke 720
Dekorativ lyslenke som har en klassisk lyslenke på 54 meter og 720 LED-lys som gir et behagelig varmt lys. Lenken kan enkelt tvinnes rundt rekkverk, trær eller festes i himlingen for å gi en koselig atmosfære.
SJEKK PRISEN →
Twinkly Festoon Lights Smart RGD-lyslenke 20 LED
Twinkly Festoon er et morsomt alternativ til de klassiske lyslenkene der ute, her får du en lyslenke på 10 m med store lyspærer som enkelt kan styres fra mobiltelefonen. Et festlig alternativ for å farge opp juletiden med bevegende lys.
SJEKK PRISEN →
Ledsavers lysslynge med istapper for dekorasjon
Ledsavers sin lysslynge med istapper kan gjøre et hvilket som helst rekkverk eller vegg om til et magisk glitrende eventyr. Istapper i forskjellige lengder gjør at lyset beveger seg mens det gir et vakkert varmt lys.
SJEKK PRISEN →
Lyslenke med lyspærer
Lyslenke med lyspærer er en historisk variant med moderne LED-pærer. Her får du en tradisjonell lyslenke i stort gummi med LED-pærer av gammelt design på rekke og rad. Perfekt for å skape en varm atmosfære når vintermørket smyger innover norske husholdninger.
SJEKK PRISEN →
LED Lyslenke roségull
Lyslenken er et praktisk alternativ til tradisjonelle lyslenker. Lenken kan brukes hvor som helst takket være den innebygde batteri pakken som kun krever 2 x AA batterier for å skape atmosfære.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Twinkly Strings Smart RGB – Lyslenke med 400 LED

julelys test: Best i test juletrelys

SJEKK PRISEN →

Twinkly Strings Smart RGD er ledende innen lyslenke-teknologi, her kan du styre hvert enkelt av de 400 LED-lysene direkte fra mobilen din. Du kan enkelt skape forskjellige mønster eller dele inn lenken i forskjellige farger fra den praktiske kontrollen i Twinkly sin egen app. Appen gir mulighet til å velge mellom forhåndsbestemte mønster eller du kan skape dine egne.

Lyslenken kommer med sju forskjellige fargenyanser og satt i bevegelse kan det skapes ubegrensede mønster gjennom appen. Her kan du skape tradisjonell julebelysning med tradisjonelt hvitt lys eller la fargene skape en magisk atmosfære både barn og voksne vil elske.

Lyser opp i mørket

Lenken passer like godt både til innendørs og utendørs bruk. Med IP44-klassifisering kan du trygt bruke lyslenken der du ønsker å lyse opp den mørke norske vinteren med magiske farger eller varmt hvitt lys. Twinkly smarte lys integreres enkelt sammen med ditt smarte hjem og er kompatibelt med både Amazon Alexa og Google assistant.

Godt julelys

Twinkly Strings sin fjernkontroll har integrert stemmestyring og en sensor som gjør det mulig for lyset å synkronisere med lyd. Her kan du virkelig skape en magisk atmosfære ved hjelp av lyd som beveger seg synkronisert med julemusikken. Passer perfekt rundt vinduer, dører eller hvorfor ikke kle juletreet i et lysshow uten like? Her er julelyset som uten tvil selv nissefar vil få hakeslepp av.

Lengde (m): 32

Antall lys: 400

Klassifisering: IP44

Farger: Både hvitt og farget lys tilgjengelig

Bevegelse: Ja

LES MER


2. Dekorativ lysnett 320 LED – Behagelig lys

SJEKK PRISEN →

Dekorativt lysnett er et klassisk lysnett bestående av 320 LED-pærer som avgir varm og behagelig stemningsbelysning. Her kan du enkelt lyse opp trær i hagen ved å trekke nettet over, henge det opp på veggen eller pakke det rundt rekkverket. Det varme hvite lyset vil uten tvil bidra til en magiske atmosfære i vinter mørket.

Dekker et større område

Lysnettet er klassifisert med IP44 og kan dermed brukes både innendørs og utendørs. Lyset kan brukes til å lyse opp mørke kroker innendørs eller skape atmosfære på utsiden av huset. Her kan du enkelt henge opp flere nett sammen for å dekke en større flate eller flere trær.

Heng det på veggen

Nett er et praktisk alternativ til tradisjonelle lysslynger dersom du ønsker å lyse opp busker, vegger, rekkverk eller dekke hele vegger hvor det er vanskelig å henge opp en slynge. Med nettet kan du f.eks henge det opp på veggen i barneværelset eller lekerommet for å skape en varm og koselig atmosfære.

Lengde (m): 3

Antall lys: 320

Klassifisering: IP44

Farger: Hvit

Bevegelse: Nei

LES MER


3. Dekorativ lyslenke 720 – Klassikeren

SJEKK PRISEN →

Her får du en tradisjonell lyslenke med hele 720 LED-lys som avgir et behagelig hvitt lys. Slyngen kan enkelt pakkes rundt trær, henges oppunder himlingen eller brukes til å lyse opp rekkverk. Med 54 meter lys og tre meter strømledning passer slyngen de fleste steder og kan enkelt danderes.

Både inne og ute

Lenken er IP44-godkjent og kan dermed benyttes både til innendørs og utendørs bruk. Dette betyr at du får en praktisk lyslenke som kan gi stemningsbelysning både inne og ute. Praktiske bruksområder kan være rekkverk, himlinger eller trær utendørs, eller kanskje barneværelset, juletreet eller gelenderet til trappen innendørs. Uansett hvor lenken benyttes gir de 720 LED-lampene et behagelig hvitt lys som enkelt skaper behagelig atmosfære.

Klassisk lenke

Det dekorative lyset kan brukes til å skape stemning til fest, høytid eller bare for å lyse opp vintermørket for å skape en hyggelig atmosfære. Uansett hva du har til hensikt å benytte lyslenken til får du her en klassisk lenke som enkelt kan monteres, og gir et behagelig hvitt lys.

Lengde (m): 54

Antall lys: 720

Klassifisering: IP44

Farger: Hvitt

Bevegelse: Nei

LES MER


4. Twinkly Festoon Lights Smart RGD-lyslenke 20 LED – Festlig alternativt

SJEKK PRISEN →

Her får du en allsidigs lyslenke med 20 RGB-lys som kan styres separat eller synkroniseres. Med 20 lys i forskjellige farger og mønster passer Twinkly Festoon ypperlig både til høytid og fest, her kan du enkelt dekorere huset, bordet, treet eller vinduene med lys som styres fra den praktiske appen til Twinkly. Velg mellom mange forskjellige forhåndsvalgte innstillinger eller lag dine egne.

Smarte funksjoner

I appen kan du enkelt tegne hvordan lenken er lagt utover slik at du slipper tenke på dandering før du lager tidenes lysshow. Lenken kobler seg direkte til mobilen via Bluetooth eller kan legges opp på det lokale WiFi-nettverket gjennom WPS. Lenken kan kobles opp mot andre smart hjem enheter fra både Google Assistant, og Amazon Alexa. Den smarte fjernkontrollen har innebygd talestyring som gjør det enkelt å endre lys innstillinger.

Twinkly lyslenke kommer med IP44 klassifisering og kan benyttes både innendørs og utendørs. Her kan du enkelt synkronisere flere Twinkly lenker til å vise de samme fargene, eller ha mønster som beveger seg på tvers av forskjellige dekorasjoner. Hva med å ha lys som beveger seg fra juletreet og rundt i huset? – Med appen setter du enkelt sammen flere lenker og styrer synkroniseringen.

Magisk atmosfære

For å lage en magisk atmosfære kan du stille inn lenken akkurat slik du ønsker. Flerfarget lys i mønster, hvit lys som kan dimmes ned for å skape magisk atmosfære? Her er det kun kreativiteten som setter grenser.

Lengde (m): 10

Antall lys: 20

Klassifisering: IP44

Farger: Ja, 7 nyanser.

Bevegelse: Kan synkroniseres med andre Twinkly smart lys

LES MER


5. Ledsavers lysslynge med istapper for dekorasjon – Magisk

SJEKK PRISEN →

Ledsavers sin lysslynge med istapper er alt du trenger for å skape magisk atmosfære i vintermørket. Her får du en vakker lyslenke med 100 lys fordelt over sju istapper i forskjellige lengder som virkelig skaper en vakker illusjon av at lyset faller nedover rekkverket. La det varme hvite lyset glitre for å skape en virkelig magisk atmosfære i vintermørket.

Glitrende lys

Slyngen trekker kun 3W og er blant de mest energisparende tilgjengelig, her får du mye lys i en smart og enkel innpakning. Med lite forbruk og IP4- klassifisering kan lenken brukes både innendørs og utendørs etter ønske. Det varme hvite lyset passer godt inn i vintermørket, og med det glitrende lyset fordelt over de forskjellige istappene skapes det en magisk illusjon i mørket.

Skaper vinterglede

Lenken er på en meter men kan enkelt legges sammen med flere dersom du ønsker å forlenge illusjonen av magi rundt hele balkongen. Her er slyngen som virkelig kan skape vinterglede med eller uten snø, la det varme hvite lyset glitre mykt i mørket og legge et behagelig slør over gelenderet. Det er hele 5 meter mellom lyslenken og adapteren som gjør det enkelt å plassere selv der det måtte være avstand til strømuttak.

Lengde (m): 1

Antall lys: 100

Klassifisering: IP44

Farger: Varm hvitt

Bevegelse: Ja

LES MER


6. Lyslenke lyspærer – Historisk

SJEKK PRISEN →

Her har du en ideell lyslenke perfekt for både sene sommernetter og vintermørket. Den energieffektive lenken kombinerer moderne teknologi med tradisjonelt design. Med over 50 LED-lys gir lenken et varmt hvitt lys som skaper en behagelig atmosfære. LED-lysene er fordelt på 10 lyspærer hvor LED-lampene er tvinnet inn i hver glass pære for å se ut som tradisjonelle lyspærer.

Varmt lys

De flotte lyspærene gir et varmt lyst takket være moderne LED-teknologi og passer perfekt som dekorasjon. Fest lenkene under himlingen eller bruk dem som en del av bord pryd, uansett vil du få et flott lysdekor uten at det blir inntrengende eller forstyrrende.

Strømsparende

I en tid hvor LED og RGD er det vanlige skiller denne lenken seg ut positivt ved å gi den samme strømsparende belysning som LED men beholder det rike utseende til gamle lyspærer. Pærene har en størrelse på cirka elleve cm og gir rikelig med lys. Skap en magisk atmosfære med sjarmerende lyspærer og skap tilstelninger som vil huskes lenge.

Lengde (m): 0,36

Antall lys: 50

Klassifisering: Kun innvendig bruk

Farger: Varm hvitt

Bevegelse: Nei

LES MER


7. LED lyslenke roségull – Praktisk

SJEKK PRISEN →

Lys er en av de meste effektive måtene å dekorere selskapslokaler uansett anledning, og denne lyslenken i Roségull gjør en utmerket jobb. Den tre meter lange lyslenken i roségull har hele 60 LED-lamper og passer utmerket både som veggpynt og bord pryd. De 60 små pærene avgir et varmt og behagelig lys uten at de stjeler oppmerksomheten fra festens høydepunkt.

Stilrent design 

Takket være den praktiske batteripakken som er bygd inn i lenken kan denne plasseres hvor det måtte være uansett om EL-uttak er tilgjengelig eller ei. Lenken drives av 2x AA batterier som gir timevis med lys. Det stilrene designet med lyset integrert i lenken kombinert med roségull gjør dette til et lekkert alternativ for dekorasjonsbelysning.

Kun fantasien setter grenser

Med lyset integrert i den tynne lenken kan denne enkelt brukes som en del av dekorasjoner og med det innebygde batteriet er det kun kreativiteten som setter grenser for hvor lenken kan benyttes for å skape hygge. Det behagelige dekorasjonslyset fra lenken skaper garantert stemning og alt du trenger å stå for er godt humør!

Lengde (m): 3

Antall lys: 60

Klassifisering: Kun innvendig bruk

Farger: Hvitt

Bevegelse: Nei

LES MER


Viktige vurderinger ved valg av lyslenke

Hva betyr IP44 kvalifisering?

IP44 betyr at produktet er vanntett fra 180 grader og godkjent for både innendørs og utendørs bruk med unntak av dusj. Produktet er ikke nødvendigvis helt vanntett men har et innebygd vannavledning som gjør at vann som skulle komme inn i produktet blir ledet ut igjen uten at det kommer i kontakt med elektriske komponenter. Dette sikrer produktet mot kortslutning og er et nødvendig krav både ved bruk på våtrom som bad, eller ved utendørs bruk.

Ta total lengde i betraktning 

Ofte er det lengden på lyslenken som blir oppgitt på esken eller anbefalinger, men det er viktig å ta i betraktning hele lengden på lyslenken. Husk at den må rekke frem til eventuelt EL-uttak når du er ferdig pyntet. Det er derfor essensielt å undersøke lengden på strømledningen eller laderen i tillegg til belysningen for å sikre at du kjøper noe som er langt nok.

Hvilken forskjell er det på forskjellige lyskilder?

De fleste moderne lyslenker består enten av RGB belysning slik du finner i Twinkly sine lenker, eller mer tradisjonelle LED-pærer slik som i de dekorative lenkene. Den største forskjellen er muligheten for å justere RGB belysningen i både farger og styrker, mens LED-lenkene i stor grad gir et stødig og behagelig hvitt lys hele tiden.

Hva med integrerte lysstyringssystemer?

De fleste lyslenker har en enkel fjernkontroll eller bryter som justerer lysstyrke og mønster. Her kan du oftest bestemme om lysene skal blinke, lyse konstant eller ha bevegende mønster. Utviklingen av smart belysning i løsninger slik som Twinkly har i større grad gjort det mulig med fjernstyring av lyslenker gjennom mer avanserte fjernkontroller eller app. Husk å undersøke hvordan styringssystem lenken du velger har dersom den skal plasserer på lokasjoner som er vanskelig å komme til etter plassering.

Ta de nødvendige sikkerhetshensyn under plassering

Mange ønsker lys rundt vinduer, dører eller utendørs på trær. Her er det viktig at man de nødvendige sikkerhetstiltakene for å forhindre kortslutning eller fare for branntilløp. Dersom det er nødvendig med skjøteledning sørg for at denne ikke blir liggende i klem i for eksempel dører eller vinduer og at den er egnet for utendørsbruk. Dette kan skade ledningen og forårsage kortslutning eller i verste fall brann tilløp. Pass alltid på å benytte skjøteledninger med IP44-kvalifisering dersom det skal trekkes strøm til utendørsbelysning og dekk til eventuelle knutepunkter forsvarlig.

Lyslenke best egnet for utendørsbruk 

Dekorativ lyslenke med 720 LED-lys er godt egnet for utendørsbruk. Lenken kommer med en lengde på hele 54 meter og har god lengde på ladekabel som tillater plassering de fleste steder. Det dekorative hvite lyset passer godt utendørs i mørket og med IP44-kvalifisering slipper du bekymre deg for at lysene skal bli fuktige eller gå i stykker utendørs.

Lyslenke best egnet for innendørs bruk

Twinkly Strings Smart RGB er den ultimate lyslenke for innendørs bruk. Her får du en lyslenke som enkelt kan tilpasses uansett hvor du ønsker å benytte den. Den praktiske appen og muligheten for integrering med Amazon Alexa og Google Assistant åpner for nesten ubegrensede muligheter til dekorativt lys. Lenken passer godt som juletrebelysning, dekorativt lys eller som et innslag i julepynten. Takket være de moderne RGB.-pærene kan du også velge om du ønsker varmt hvitt lys, kjølig hvitt lys eller et vidt spekter av farger for å lyse opp hjemmet i den mørke vinterperioden.

Beste lyslenke for barnerommet

Belysning på barnerommet kan være en morsom måte å lyse opp den mørke tiden på. Her kan et spenstig valg som Twinkly Festoon lights komme godt med. De store pærene med forskjellige farger kan enten lyse konstant, lage forskjellige mønster eller du kan lage ditt eget program. Her kan du enkelt dekorere barnerommet med morsomme lys i alle slags farger som kommer godt med når vintermørket senker seg. Lysene kan synkroniseres eller kobles sammen med andre systemer fra Twinkly og alt sammen kan enkelt styres fra appen på din mobiltelefon. Lag et spennende lysshow sammen barna eller overrask dem med kreative farger som lyser opp rommet.

Hvem oppfant elektriske julelys?

Den første kjente til å henge opp elektriske julelys på sitt juletre, var Edward H. Johnson.

Julelys test