fbpx

14 tips for julegave til mamma (2023)

Å finne den rette julegaven til mamma er ikke alltid en enkel oppgave. Vi vil nok alle skjemme bort verdens beste mamma litt ekstra i juletiden, men hva bør vi egentlig gi henne? Uansett hvordan moren din er og hva hun er interessert i, så finnes det helt sikkert en fantastisk fin gave du kan gi henne til jul.

Både myke og harde pakker

Vi har trålet markedet og funnet frem til en rekke flotte gaver til mamma, i ulike kategorier og prisklasser. Her har vi samlet sammen en rekke gode julegavetips for mødre, og du vil finne et fantastisk utvalg av både myke og harde pakker som vil varme din mors hjerte denne julen.

Julegave til mamma: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Annie Tøffel Cognac
Gjør mor god og varm
SJEKK PRISEN →
Dorre Lykt bioetanol 28 cm
God stemning
SJEKK PRISEN →
Norr Tray Eik
Enkelt og allsidig
SJEKK PRISEN →
Rivjern & Rivsalt
For mødre som elsker mat
SJEKK PRISEN →
Dørmatte Sand Heymat+
Eksklusiv og spennende
SJEKK PRISEN →
Bare en mor
Populær bokserie
SJEKK PRISEN →
MAMMAS julepynt
Nydelig og personlig
SJEKK PRISEN →
Det siste brevet fra deg
Bestselger
SJEKK PRISEN →
Brødfjøl 50 x 30 cm
Nyttig i hverdagen
SJEKK PRISEN →
Lakris gaveeske Winter Edition
For mødre som har alt
SJEKK PRISEN →
Duftelys SKOG 65 gr
Populært og klassisk
SJEKK PRISEN →
Pocket Hylle Hvit/eik
Klassisk gave
SJEKK PRISEN →
Nordal Sengeteppe Lin Fringes 
En sikker vinner
SJEKK PRISEN →

1. Tøfler: Annie Tøffel Cognac – Gjør mor god og varm

Shepherd Annie

SJEKK PRISEN →

Tøfler er en perfekt gave til mamma, og spesielt til jul. Denne elegante tøffelmodellen vil nok være midt i blinken for din mor. Hvem ønsker seg vel ikke et par deilige tøfler som kan hjelpe henne med å holde varmen på kalde kvelder og tidlige morgener?

Behagelige å ha på

Disse deilige saueskinnstøflene fra det Svenske merket Sheperd vil holde føttene til moren din gode og varme på vinterstid. Disse skjønne tøflene er pene å se på, kjempebehagelige på og vil være en slager for en hvilken som helst mamma.

Populær gave

Det er ikke rart at tøfler er en såpass populær gave, siden det er så deilig å komme hjem etter en lang dag og få på seg noen komfortable og varme tøfler før vi finner roen i sofaen. Din mor vil kunne kose seg med sine deilige nye tøfler på bena, en nydelig kopp te, tente stearinlys og en god bok i hånden eller en fin film på TV-en.

LES MER


2. Bordlykter: Dorre Lykt bioetanol 28 cm – God stemning

Dorre Lykt bioetanol

SJEKK PRISEN →

Dekorasjon til hjemmet er alltid en populær gave. Dette lekre gavesettet fra TenderFlame kommer med to pene bordlykter som vil lyse opp både i stua og ute på verandaen, i tillegg til en nyttig flaske med Tenderfuel.

Evigvarende

Med disse elegante bordlyktene blir det enkelt å lage koselig stemning når dere sitter rundt bordet. TenderFlame leverer lykter som har evigvarende stålveker som ikke behøver vedlikehold , alt du trenger å gjøre er å helle i TenderFuel, så kan lyktene brenne i sju til åtte timer.

Ingen fare

Disse pene lyktene skaper en veldig flott atmosfære og er også trygge å bruke. TenderFuel er faktisk verken skadelig for mennesker eller naturen, og er trygt å oppbevare hjemme siden det kun brenner i kombinasjon med den evigvarende veken. Slik kan moren din kose seg med hyggelige tente bordlykter uten å bekymre seg for fare.

LES MER


3. Serveringsbrett: Norr Tray Eik – Enkelt og allsidig

Norr Tray Eik

SJEKK PRISEN →

Det finnes få gaver som er så flotte som et pent og nyttig serveringsbrett. Norr Tray fra det anerkjente merket Skagerak er et nydelig serveringsbrett som er laget i naturlige trematerialer av svært god kvalitet. Brettet har en klassisk, rektangulær form med et nyttig og pent lærgrep som gjør det enkelt å bære. Det er både flott og dekorativt å ha på kjøkkenet, og svært allsidig i bruk.

Dekorativt

Et flott serveringsbrett laget av tre seg veldig godt ut på kjøkkenet, og er både dekorativt og nyttig. Når hun har gjester på besøk, vil moren din gledes over å kunne ta frem dette flotte brettet! Ellers kan det gjerne brukes mye i hverdagen for å for eksempel levere frokost på sengen, spise lunsj ute på verandaen eller presentere et nydelig ostebrett dere kan kose dere med foran peisen.

Naturlige materialer

Dette stilfulle serveringsbrettet fra Skagerak er et solid produkt laget av gode naturlige materialer, og du kan være trygg på at dette brettet vil ha god holdbarhet og din mor kan glede seg over brettet i mange år fremover.

LES MER


4. Rivjern og salt: Rivjern & Rivsalt – For mødre som elsker mat

SJEKK PRISEN →

Dette elegante settet er perfekt for moren som er glad i å lage mat. Rivsalt er en spennende ny måte man kan bruke for å salte maten på og hvis moren din er interessert i mat, blir nok dette en slager! I tillegg til å være svært nyttig, tar dette settet seg også veldig godt ut når det står på bordet, kjøkkenbenken eller hyllen.

Ny opplevelse

Med rivsaltet og jernet som følger med, kan man rive saltet direkte over maten mens man sitter ved bordet. Dette er en interessant og ny opplevelse for å salte maten, som helt klart vil bli en samtale rundt bordet.

Midt i blinken

Dette pene settet leveres i en skjønn gaveeske og inneholder et flott rivjern produsert av stål av høyeste kvalitet, et lekkert eikestativ som holder jernet når det ikke er i bruk, samt en saltstein fra Himalaya. Hvis din mor er interessert i gastronomi, er nok dette flotte settet midt i blinken!

LES MER


5. Dørmatte: Dørmatte Sand Heymat+ – Eksklusiv og spennende

SJEKK PRISEN →

Denne pene dørmatten er en svært nyttig og flott gave som mange mødre vil bli svært glade for å motta. Matten er en del av den eksklusive Heymat+ kolleksjonen, og er designet av Kristine Five Melvær. Den er tilgjengelig i to ulike størrelser, så du kan velge den du tenker vil passe best til din mors bolig.

Dørmatten har et spennende design med et tredimensjonelt mønster og er inspirert av Japanske zen-hager. Dette er også en bærekraftig gave, siden den er produsert av 100% resirkulert plast. Denne dørmatten vil være både nyttig og pen å se på, og kan være en gave din mor vil gledes stort over!

LES MER


6. Bok: Bare en mor – Populær bokserie

SJEKK PRISEN →

Få ting er så hyggelig å motta i gave som en flott bok. Denne skjønne boken kan glede moren din over mange hyggelige kvelder under teppet på sofaen, med peisen tent og kulden utenfor. Spesielt er det hyggelig når det er den neste boken i en svært populær bokserie man får i gave!

Boken Bare en mor, som er skrevet av Roy Jacobsen,er den fjerde boken i fortellingen om Ingrid Barrøy. De tidligere bøkene i serien har gledet svært mange, både i Norge og i utlandet, og hvis din mor er glad i denne bokserien vil denne nyeste boken være midt i blinken for henne til jul.

LES MER


7. Julepynt: MAMMAS julepynt – Nydelig og personlig

SJEKK PRISEN →

Denne skjønne julepynten vil nok varme enhver mammas hjerte, uansett hvor gammel både mor og barn er. Den pene juledekorasjonen er utformet i nydelig gull, med “Den beste gaven jeg har fått, er en mamma som deg” gravert på forsiden.

Dette er en nydelig gave som vil gi mye glede, siden den kan tas frem til jul hvert år. Denne eksklusive juledekorasjonen er laget av rustfritt stål og belagt med 14 karat gull. Denne pene og personlige julepynten leveres i en vakker gaveeske og er perfekt å gi til din mamma til jul.

LES MER


8. Bok: Det siste brevet fra deg – Bestselger

SJEKK PRISEN →

Det er ikke uten grunn at bøker er en så populær gave til alle menneskene i livene våre. Det er så hyggelig å kunne sette seg ned og miste et par timer med en fin bok. Jojo Moyes er en superpopulær forfatter, og denne er en av hennes største bestselgere internasjonalt.

Denne spennende kjærlighetshistorien handler om en journalist som veves sammen i livet til en kvinne som led av hukommelsestap på 60-tallet. Dette er en flott, emosjonell bok fra en av de mest populære forfatterne vi har i dag, og boken er helt klart et godt valg for årets julegave hvis moren din er glad i å lese.

LES MER


9. Brødfjøl: Brødfjøl 50 x 30 cm – Nyttig i hverdagen

SJEKK PRISEN →

En pen og nyttig brødfjøl er en fantastisk julegave til mor. Denne store fjølen fra den Svenske produsenten Exxent tar seg svært godt ut på kjøkkenbenken, og vil være veldig nyttig i hverdagen.

En brødfjøl er en nødvendighet på alle kjøkken, siden det er et svært praktisk redskap som beskytter kjøkkenbenken og er skånsom mot brødkniven. Denne pene fjølen er laget av naturlig tre i god kvalitet, og ser stilfull og flott ut i tillegg til å være praktisk i hverdagen. Dette er en flott gave som mamma helt klart vil ha nytte av!

LES MER


10. Lakrids By Johan Bülow: Lakris gaveeske Winter Edition – For mødre som har alt

SJEKK PRISEN →

Noen av oss synes det er litt styr med å ha for mye ting i huset og noen har egentlig alt de trenger. For kvinnen som har alt, er spiselige gaver alltid en slager. Denne nydelige gaveesken med lakris fra Johan Bülow er helt i blinken som damen som liker lakris.

Denne eksklusive pakken med deilig lakris er en gave mange vil gledes mye over i julen, og her kan moren din kose seg med flere ulike nydelige typer lakris.

LES MER


11. Duftlys: Duftelys SKOG 65 gr – Populært og klassisk

SJEKK PRISEN →

Et duftlys er en klassisk gave til mamma som alltid slår an. Enten det er til bursdag, jul eller en annen anledning er det alltid populært å få et pent lys som skaper koselig stemning i stuen når det er tent og som lukter deilig. Lysets duft er inspirert av skog, med noter av furu, kjegler, bjørkesaft og skoglilje.

Dette pene og velluktende lyset fra det populære Danske merket Skandinavisk vil helt klart være en vinner for moren din. Dette lekre lyset leveres i et pent glass som vil ta seg veldig godt ut på bordet, vinduet eller kommoden, og den har et gravert lokk i bøk som kan settes på når lyset ikke er tent. Brennetiden for duftelyset er cirka 20 timer. De fleste mødre får aldri nok av duftlys, så dette er et trygt kjøp for de fleste av oss!

LES MER


12. Hylle Hvit/eik: Pocket Hylle Hvit/eik – Klassisk gave

SJEKK PRISEN →

Hvis moren din nylig har flyttet eller rett og slett kan trenge en ny hylle, kan dette være den perfekte julegaven til henne. Denne flotte og nyttige hyllen er levert av det gode selskapet String, og hyllen var designet av Nisse Strinning så langt tilbake som 1949.

Hyllen har et klassisk og pent design og platene kan reguleres slik at din mor kan tilpasse hyllen etter akkurat sine ønsker. Denne pene hyllen fra String er utformet i stål og eikeplater og har et rent design som vil ta seg godt ut på mange ulike rom i hjemmet.

LES MER


13. Ullpledd: Nordal Sengeteppe Lin Fringes – En sikker vinner

SJEKK PRISEN →

Et ullpledd er en fantastisk gave til verdens beste mamma. Det finnes knapt noe mer koselig enn å krølle seg sammen i sofaen under et mykt og deilig ullpledd for å holde varmen når det er kaldt ute på vinterstid.

Dette skjønne ullpleddet fra Røros Tweed er en del av kolleksjonen FRI, som er designet av Anderssen & Voll. Pleddet er inspirert av tradisjonelle norske løper-duker, som finnes i hytter landet over. Ullpleddet er laget av norsk lammeull, og har et pent og lekkert design som vil ta seg svært godt ut på sofaen. Dette pleddet er midt i blinken som gave til de fleste mødre!

LES MER


Er du usikker på hva du bør gi moren din til jul?

Det er ikke alltid like lett å vite hva man bør gi i julegave. Når det gjelder mødrene våre, kan det nok være litt ekstra vanskelig, for vi vil jo gjerne vise at vi setter pris på moren vår og glede henne med en flott gave.

Moren din sier kanskje at hun kun ønsker seg snille barn til jul, men vi vil jo legge en flott gave hun vil gledes over under juletreet i tillegg til det klassiske juleønsket.

Tenk deg godt om

Uansett hvor gammel man blir gjør nok moren din fortsatt veldig mye for å ta vare på deg og resten av familien, så det er jo viktig at vi kan gi en gave hun vil sette pris på. Du kan kjøpe noe som er sentimentalt, noe som er relatert til hobbyene hennes, eller noe som er nyttig eller pent å ha i hjemmet.

Uansett hvordan din mor er og hva du tenker at hun vil bli glad for av gaver til jul, er det viktig at du tenker godt over hva du vil gi henne. Du kan alltid komme på en flott gaveide som vil gjøre moren din glade, og det er koselig å skjemme mamma bort litt i julen.

Vis hvor glad du er i henne

Med en flott julegave til moren din, kan du vise hvor glad du er i henne og hvor mye du setter pris på henne. Det å gi en flott gave gir også deg glede, fordi det er så hyggelig å glede andre med en fin gave som de er glade for å motta.

Ingen mamma er lik og det en person vil bli kjempeglad for kan bli helt feil for en annen. Derfor bør du tenke over hva akkurat din mamma vil trives med og i denne artikkelen finner du nok noen svært gode alternativer. På denne listen finner du gaver som passer til hvilken som helst mamma, så du kan velge det du tenker hun vil gledes mest over! 11

Klassiske gaver

Vi ønsker nok alle å skjemme bort verdens beste mamma når juletiden kommer. Det kan jo være vanskelig å vite akkurat hva man bør gi, men det er noen julegavetips som kan falle i smak hos svært mange mødre og som kanskje passer godt for akkurat din mamma.

Nyttige gaver er fint

Klassiske gaveideer til mamma er gjerne noen av de koselige tingene vi har på denne listen, som duftelys, ulltepper eller tøfler. Mange trives også svært godt med å få nyttige gaver, som for eksempel den praktiske dørmatten eller en pen og funksjonell brødfjøl.

Hvis moren din er av typen som allerede har alt eller som lever mer minimalistisk, bør du gi henne noe som kan brukes, og som ikke bare vil bli liggende i et skap eller på en hylle. Det er veldig populært med bøker man kan bruke eller spise, som for eksempel en god bok man kan lese, eller den deilige gaveesken med eksklusiv lakris.

Gjennomtenkt gave

Uansett hva budsjettet ditt er, kan du få kjøpt en flott og gjennomtenkt gave som vil varme din mors hjerte i år – spesielt når du gir gaven med et hyggelig kort. På listen vår og ellers på julegavemarkedet, finnes det veldig mange ulike gaver i ulike prisklasser.

Du vil fint være i stand til å få tak i en gave som moren din vil elske, uansett om du handler på budsjett eller har mye penger å bruke på årets julegave. En ting som er helt sikkert er at moren din vil være glad for enhver gave du gir fordi den er fra deg, men likevel er det jo en spesielt god følelse å vite at vi har gitt mamma en gave hun er glad for.

Kos deg med julegavehandelen og gled deg til å se din mors glade ansikt når hun pakker opp en gave hun elsker på julaften!

julegave til mamma test