fbpx

Jernpanne test: Disse 5 er best i test (2023)

Jernpanne, eller støpejernspanne som det også er kjent som, er en slags stekepanne som er ideell til bruning og steking av større mengder mat. En jernpanne har en rekke fordeler som et naturlig non-stick belegg, høy slitestyrke og enorm allsidighet. De kan brukes til alt og er meget praktiske ønsker du å steke på høye temperaturer.

Målet med denne testen er å geleide deg gjennom det enorme utvalget av jernpanner. Vi håper nemlig det skal gi et bedre bilde på hvilken jernpanne som passer deg best. Måten testen er utført på er ved å samle inn informasjon fra troverdige kilder og beskrivelser. Vi har altså ikke utført fysiske tester av produktene vi skriver om.

Best i test ifølge oss er den kraftige jernpannen Kitchen Craft Mini. Dette er en utmerket jernpanne med ekstrem allsidighet, som kan brukes til all slags matlaging. Best av alt er at den er grillsikker på temperaturer helt opp til 250 grader. Dersom du handler på budsjett eller ønsker et billig alternativ er det De Buyer jernpanne vi anbefaler.

Jernpanne test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Kitchen Craft Mini
Testvinneren Kitchen Craft Mini er vår soleklare favoritt ettersom den skårer høyest på flest av våre testkriterier. Den imponerer med sin enorme slitestyrke, lekre design, praktiske utforming, og ikke minst gode anvendelighet. Den medfølger også et lekkert treunderlag, samt at den kan håndtere temperaturer helt opp til 250 grader.
SJEKK PRISEN →
Garcima Lyonnaise
Denne karbonstålplaten fra Garcima er en favoritt blant i franske kjøkken. Både restauranter og alminnelige hushold er visstnok svært begeistret for den kraftige pannen. Det er kanskje ikke så rart siden den fungerer på alle varmekilder, er lettere i vekten enn de tradisjonelle jernpannene, samt at den tilfører maten en naturlig tilsetning av jern.
SJEKK PRISEN →
De Buyer Jernpanne
Denne prisvennlige jernpannen er testens rimeligste, noe som gjør den perfekt om du handler på budsjett. En lav pris er derimot ikke det eneste som er bra med denne pannen. Her får du også en slitesterk karbonstålpanne optimal til mindre mengder mat som leverer ypperlige resultat.
SJEKK PRISEN →
Nordwiks Støpejern
Denne stekepanne i støpejern fra svenske Nordwik egner seg godt til steking av mange forskjellige råvarer og retter. Den er laget kun av støpejern og har ingen belegg som kan gå i stykker. Med rett behandling kan Nordwiks støpejerns panne brukes livet ut og videreføres til neste generasjon.
SJEKK PRISEN →
de Buyer Lyonnaise Mineral B
de Buyer Lyonnaise Mineral B er en rå stekepanne med ekstra tykk plate i karbonstål, ideell for jevn varmefordeling og bruk på induksjon. Den forbehandles med naturlig bivoks og tilsetter maten sunt jern. Produsert av de Buyer, en anerkjent fransk produsent av kvalitetsredskaper siden 1830.
SJEKK PRISEN →

1. Kitchen Craft Mini — Best i test

Kitchen Craft Mini Serverings Støpejernspanne

SJEKK PRISEN →

Testvinneren Kitchen Craft Mini er vår soleklare favoritt ettersom den skårer høyest på flest av våre testkriterier. Den imponerer med sin enorme slitestyrke, lekre design, praktiske utforming, og ikke minst gode anvendelighet. Den medfølger også et lekkert treunderlag, samt at den kan håndtere temperaturer helt opp til 250 grader.

Den hendige pannen måler 12 x 18 x 2,5 cm, hvilket gir rikelig med plass til alle salgs matvarer. Den er også utstyrt med et praktisk håndtak som gjør den enkel å forflytte, i tillegg til at det medfulgte underlaget gjør den ypperlig som serveringsbrett.

En annen ting vi likte godt med jernpannen er at den har en ekstremt god slitestyrke. Den er nemlig laget av støpejern der også konstruksjonen er robust, slik at det skal mye til før den opplever slitasje. Dessuten, og dette er nok den største fordelen, kan den varme mat på meget høye temperaturer. Det gjør at den passer utmekret til alle matretter, inklusive forretter, desserter og sauser.

Helt til slutt må vi også bemerke dens ekstraordinære design. Takket være det lekre og klassiske utseende fungerer pannen nærmest som borddekorasjon eller pynt på middagsbordet. Eksisterende brukere virker også å være fornøyde, særlig sett i forhold til kundeanmeldelsene. Nettopp derfor tror vi helt sikkert at dette er en jernpanne som vil innfri også dine krav.

Oppsummert

 • Jernpanne av skyhøy kvalitet
 • Allsidig – kan brukes til alt
 • Grillsikker på temperaturer opp til 250 grader

LES MER

2. Garcima Lyonnaise — Premium

Garcima Lyonnaise

SJEKK PRISEN →

Denne karbonstålplaten fra Garcima er en favoritt blant i franske kjøkken. Både restauranter og alminnelige hushold er visstnok svært begeistret for den kraftige pannen. Det er kanskje ikke så rart siden den fungerer på alle varmekilder, er lettere i vekten enn de tradisjonelle jernpannene, samt at den tilfører maten en naturlig tilsetning av jern. Slitestyrken er også upåklagelig – pannen blir faktisk bedre desto mer du bruker den – så her får du en panne som holder i mange år fremover.

Før pannen tas i bruk første gang er det viktig å steke den inn. Rengjør pannen med mye varmt vann. Hell i ca 1 mm matolje og varm i 5 minutter. Hell ut oljen og tørk med et kjøkkenhåndkle. Pannen er så klar til bruk.

Videre er det også verdt å nevne at den ikke tåler oppvaskmaskin. Den må vaskes for hånd. Den er imidlertid godt resistent mot høy varme, som også gir utallige bruksområder. Hva enn du skal tilberede, uavhengig om det er kjøtt, fisk, grønnsaker, eller sauser, er pannen i stand til å tilberede det du ønsker.

Kvaliteten er også bra, og den måler 28 cm i diameteren. Det gjør at du får rikelig med plass til mat på en og samme gang. Prisen på denne er heller ikke den verste, men samtidig et godt stykke unna de billigste modellene, som for øvrig er fornuftig ettersom det er kategorisert som en toppmodell.

Oppsummert

 • Karbonstålpanne av høy kvalitet
 • Virker på alle varmekilder, inkludert induksjon
 • Er lettere i vekten enn tradisjonelle jernpanner

LES MER

3. De Buyer Jernpanne — Best på budsjett

De Buyer Jernpanne

SJEKK PRISEN →

Denne prisvennlige jernpannen er testens rimeligste, noe som gjør den perfekt om du handler på budsjett. En lav pris er derimot ikke det eneste som er bra med denne pannen. Her får du også en slitesterk karbonstålpanne optimal til mindre mengder mat som leverer ypperlige resultat. Det smidige designet gjør også at den er enkel å anvende.

De Buyer Lyonnaise karbonstål stekepanne Carbone Plus fordeler varmen meget bra og kan brukes på induksjon. Dette er en ekte fransk restaurantstekepanne helt fremstilt av karbonstål og som bare blir bedre og bedre jo mer man bruker den. Det er viktig at pannen stekes inn før den brukes.

Videre er de Buyers stekepanner er garantert fri fra giftige stoffer, der pannen i tillegg gir maten en liten mengde sunt jern. de Buyer har produsert profesjonelle kjøkkenredskap i Frankrike siden 1830. Dette er med andre ord et Kvalitetsredskap for krevende kokker. Pannen kan til og med Kan brukes på alle komfyrer, også induksjon samt ovn opp til 200 grader i 15 minutter, og så begynner det å ta skade, hovedsakelig i håndtaket.

Helt til slutt har den en mindre størrelse på 18 cm, og den er meget populær blant forbrukerne. De er da spesielt den lave prisen som går igjen som den største fordelen med De Buyer stekepanne.

Oppsummert

 • Prisvennlig jernpanne
 • Fungerer på alle varmekilder
 • Liten og smidige panne som er svært brukervennlig

LES MER

4. Nordwiks Støpejern — Mye for pengene

Nordwiks Støpejern

SJEKK PRISEN →

Denne stekepanne i støpejern fra svenske Nordwik egner seg godt til steking av mange forskjellige råvarer og retter. Den er laget kun av støpejern og har ingen belegg som kan gå i stykker. Med rett behandling kan Nordwiks støpejerns panne brukes livet ut og videreføres til neste generasjon.

Takket være det slitesterke materialet kan du stole på at Nordwiks Støpejern bare blir bedre jo mer det brukes. En helt ubehandlet støpejernspanne har en tendens til å brenne fast mat ved første bruk. Derfor har Nordwik styrket pannene med et tynt lag med matolje før levering. Likevel anbefaler vi å bruke rikelig med olje/fett de første gangene du bruker pannen. Etterhvert som du bruker den vil du merke at pannens naturlige fettbelegg blir bedre og bedre.

Materialet tåler virkelig høye temperaturer, og på grunn av tykkelsen på produktet holder varmen seg på en riktig god måte. Pannen er derfor utmerket om du raskt vil steke en fin kjøttbit på høy varme. Den fungerer også like bra til pannekaker eller hva enn du vil steke. Den kan også brukes i stekeovnen om ønskelig.

Den har i tillegg et klassisk og stilrent utseende som garantert passer ethvert kjøkken, samt at den er ekstremt holdbar. Prisen er heller ikke ille, og siden den kan vare livet ut med riktig behandling mener vi du får mye for pengene går du for denne jernpannen.

Oppsummert

 • Klassiske støpejernspanne
 • Dobbelt håndtak for enkel håndtering
 • Håndterer alle varmekilder
 • Ekstremt holdbar, kan med riktig behandling vare live ut

LES MER

5. de Buyer Lyonnaise Mineral B – Ekstra tykk plate

De Buyer Countrypan Traktørpanne

SJEKK PRISEN →

de Buyer Lyonnaise Mineral B er en ekstra tykk stekepanne i karbonstål, og den toppmodellen fra de Buyer. Denne stekepannen har en imponerende evne til å fordele varmen jevnt og kan brukes på alle typer varmekilder, inkludert induksjon. Med sin autentiske franske design og høykvalitetskonstruksjon er dette en ekte restaurantstekepanne som blir bedre med tiden.

Det som skiller de Buyer Lyonnaise Mineral B fra andre stekepanner er dens ekstra tykke plate i karbonstål. Denne tykkelsen bidrar til å fordele varmen jevnt over hele pannen, noe som gir en optimal og jevn varmefordeling. Den høye varmeledningsevnen til karbonstål gjør det også mulig å oppnå høy varme raskt, noe som er ideelt for steking og sautering.

En annen unik egenskap ved denne stekepannen er dens forbehandling med naturlig bivoks. Dette gir pannen en naturlig non-stick-egenskap og bidrar til å forhindre rustdannelse

En betydelig fordel med de Buyer-stekepanner er at de er garantert frie for kjemikalier. I tillegg tilbyr de Buyer-produktene en ekstra helsefordel. Karbonstålet i pannene tilsetter maten en liten mengde sunt jern, noe som kan være spesielt nyttig for personer med jernmangel.

Den jevne varmefordelingen og brukervennligheten gjør den ideell for alle typer matlaging, enten du er profesjonell kokk eller en lidenskapelig hjemmekokk.

Oppsummert

 • Ekstra tykk plate i karbonstål for jevn varmefordeling
 • Forbehandlet med naturlig bivoks og tilsetter sunt jern
 • Passer til alle varmekilder, inkludert induksjon
 • Toppmodellen til de Buyer

LES MER


Jernpanne – Hva er det og hvorfor er det kokkenes favoritt?

Jernpannen kommer garantert til å bli din nye bestevenn på kjøkkenet, og det har vært kokkenes favoritt i en årrekke. Den har en lang levetid, en fantastisk varmefordeling og en naturlig non-stick beleggning. Jernpanner er laget av enten stål eller kullstål. Sammenlignet med støpejernspanner er de lettere og reagerer raskere på temperaturendringer. Stål er et holdbart, varmholdende og varmeabsorberende materiale.

Om du tar vare på jernpannen din, kommer den til å kunne leve i generasjoner. Den dagen den skal kastes, så er materialet resirkulerbart som gjør den miljøvennlig. Jernpanner er ikke rustfrie og har ikke heller noen non-stick belegg. Du lager selv den naturlige non-stick yten – dette kalles for “seasoning”.

Fordeler med en jernpanne

Allsidigheten – De holder varmen veldig bra og blir raskt varme, uten at materialet tar skade. Vær allikevel forsiktig med å varme opp dem for fort, da stålet risikerer å bli deformert. Den absorberer varmen veldig fort, så øk varmen litt og litt til ønsket temperatur.

Naturlig non-stick belegg – Å gi jernpanne det naturlige non-stick belegget går raskt og effektivt. Før din jernpanne skal brukes for første gang, skal du brenne inn den ordentlig. Deretter sp kommer jernpannens non-stick yte å forbedres hele tiden desto mer stekepannen brukes. Jo mørkere og mer brukt stekepannen blir, desto bedre stekeegenskaper får den. Jernpanner er derfor et kjøkkenutstyr som blir bedre med tiden.

Mindre fett – Stekepannens naturlige non-stick belegg gjør at din jernpanne krever mindre og mindre fett etter hver gang den har blitt brukt. Takket være non-stick belegget trenger du ikke å olje inn eller smøre inn stekepannen før bruk. Du kan også steke ditt kjøtt på veldig høy temperatur uten at det brenner seg fast.

Bruk den til alt – Uansett om det er luftige egg, stekte poteter, kjøtt med en sprø stekeyte, sauterte grønnsaker eller ovnssteking. Jernpannen kan alt – som også er grunnen til at den i årevis har vært profesjonelle kokkers go-to i restauranger.

Fungerer på alle sorters varmekilder – inklusive induksjon og ovn.

Oppnå høye temperaturer – Jernpanner er praktiske for å oppnå høye temperaturer og når du vil lage retter med en sprø og karamellisert yte. Når stekepannen står på stekeplaten, absorberer den varmen optimalt – når den tas bort fra platen, så synker varmen igjen.

JERNPANNE