fbpx

Jaktsekk test: 4 praktiske ryggsekker for jakta

Når du skal på jakt er en skikkelig jaktsekk helt essensielt. Du skal kunne bevege deg effektivt over lengre områder, men fortsatt ha en ryggsekk som har kapasitet nok til alt utstyret. Derfor har vi tatt en nærmere titt på fire alternativer for deg som er på utkikk etter ny jaktsekk. Ryggsekkene vi har vurdert er spesielt tilpasset behovene for en jeger og kommer med en rekke smarte funksjonaliteter.

For å finne frem til de beste jaktsekkene har vi tatt utgangspunkt i en rekke tidligere best i test artikler, innhentet informasjon fra produsenter og forhandlere, samt gått gjennom tilgjengelige tilbakemeldinger fra verifiserte kjøpere. Med dette som grunnlag har vi klart å redusere antall jaktsekker til det vi mener er de fire mest allsidige sekkene av høy kvalitet. Vi har sett nærmere på blant annet kapasitet, funksjonalitet og kvalitet for å finne frem til ryggsekker som presterer godt og er behagelige å bære med seg på lengre utflukter.

Den jaktsekken som kom best ut av våre undersøkelser var Fauna Älgen EVO 35. Denne jaktsekken har en lavere sittehøyde enn konkurrentene som passer utmerket for jakt. I tillegg har den flere strategiske lommer og oppbevaringsnett på lett tilgjengelige steder. Produsert i Fauna sitt lydløse materiale er dette en ryggsekk du enkelt kan bevege deg i terreng med uten å skremme bort vilt.

Jaktsekk test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Fauna Älgen EVO 35
Robust og lydløs jaktsekk fra Fauna spesielt produsert for deg som skal ferdes i terrenget. Stolen har lavere sittehøyde enn konkurrentene som gir en mer bekvem og naturlig posisjon i terrenget. Jaktsekken har også en rekke strategiske lommer og oppbevaringsnett plassert enkelt tilgjengelig uten at du trenger ta av deg sekken.
SJEKK PRISEN →
Swedteam Hiker Molltec
Denne jaktsekken fra Swedteam er vannbeskyttet og kommer i et slitesterkt materiale. Swedteam ® Air Flex sørger for ventilasjon i ryggen som gjør ryggsekken behagelig å bære selv over lengre distanser. En egen termos lomme på innsiden og vanntett bunn gjør sekken spesielt praktisk for bruk i høst- og vinterhalvåret, da man gjerne har med seg varm mat og drikke.
SJEKK PRISEN →
Vorn Hjort 42 liters
Denne norskutviklede jaktsekken passer utmerket for deg som går lengre turer på jakt etter elg, fugl eller ønsker å ha med to børser på turen. Integrert i ryggsekken er systemet QRR (Quick Rifle Release), som gjør at du på få sekunder kan løsne rifla og være klar dersom det skulle dukke opp et dyr. Vorn har også gjort plass til en Camelbak ™ eller lignende drikkesystem integrert i ryggsekken.
SJEKK PRISEN →
Bergans Budor Green Mud 35
Bergans har lang erfaring i norsk natur og Budor jaktsekken er et utmerket eksempel på dette. Her får du en funksjonell og kompakt jaktsekk som passer utmerket til småvilt eller jakt i bevegelse. Det myke materialet i polyester sørger for at ryggsekken er lydløs og ikke avslører bevegelsen din. Bergans har også utstyrt ryggsekken med VentiLight ™ bæresystemet som gir en lett og behagelig bæring.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Fauna Älgen EVO 35 – Testvinner

Fauna Älgen EVO 35

SJEKK PRISEN →

Nye Älgen EVO 35 har tatt utgangspunkt i den originale jaktsekken og tilføyd en rekke nye egenskaper. Fauna har blant annet utstyrt den nye jaktsekken med et helt nytt bæresystem og Fauna-meis i et langt lettere materiale. Resultatet er en bestselger blant norske jegere som gir høy bærekomfort, bedre detaljer og forbedret funksjonalitet. Det lydløse Fauna-stoffet sikrer et robust design med lang levetid.

Jaktsekken har fått en rekke forbedringer som blant annet har resultert i et nytt ergonomisk bæresystem og ergonomisk utformet hoftebelte. Dette sikrer god passform på jaktsekken og forhindrer ubehag selv ved lengre trekk. Den justerbare brystreimen gjør det enkelt å tilpasse den til en individuell passform. Utvendig på ryggsekken finner du festepunkter for viltnett, fiskestang og lignende redskaper. Det er også integrert regntrekk i topplokket som enkelt kan trekkes frem om været skulle tilsi det.

Dersom du skulle være på jakt etter en robust jaktsekk som passer utmerket til både jakt og friluftsturer er Fauna Älgen et godt utgangspunkt. Ryggsekken er spekket med funksjonalitet og kommer med et ergonomisk bæresystem for høy passform og komfort. En kapasitet på 35 liter og en vekt på bare 2 kg gjør at ryggsekken raskt har blitt en favoritt for erfarne jegere.

Oppsummert

 • Integrert regntrekk
 • Ergonomisk passform
 • Utvendige festepunkter

LES MER


2. Swedteam Hiker Molltec Backpack – Robust design

Swedteam Hiker Molltec Backpack

SJEKK PRISEN →

Denne tradisjonelle jaktsekken fra Swedteam passer utmerket for både jakt og andre utendørsaktiviteter. Produsert i SWEDTEAM ® MollTec ™ er sekken vannbeskyttet og tilført ekstra geværbeskyttelse i fibermateriale. For økt komfort er den også utstyrt med SWEDTEAM ® Air Flex System som sikrer god ventilering i ryggpartiet på sekken.

Med en kapasitet på 38 liter er dette en sekk som passer utmerket for småvilt eller turer i marka. Du finner blant annet en lomme for termos på innsiden og en vanntett bunn. Dette gjør det enkelt å skille termosen fra resten av sekkens innhold og dermed forhindre fuktighet om termosen skulle pådra seg skader. Utover dette har ryggsekken store utvendige lommer på begge sider, samt en på fremsiden. Dermed kan du ha det mest nødvendige enkelt tilgjengelig.

Er du på jakt etter en praktisk og robust ryggsekk er Swedteam Hiker et utmerket alternativ. Her får du en ryggsekk som er vannbeskyttet med høy kapasitet, samt en behagelig stol. De enkle spennene gjør at du kan åpne og lukke sekken med votter eller hansker, og den fungerer derfor utmerket hele året utendørs.

Oppsummert

 • Vannbeskyttet
 • Integrert stol
 • Innvendig termos lomme

LES MER


3. Vorn Hjort 42 liters jaktsekk – Premium

Vorn Hjort Deer 42 liters Jaktsekk

SJEKK PRISEN →

Denne norskutviklede jaktsekken fra Vorn er genial for deg som legger ut på lengre turer når du jakter. Det integrerte QQR (Quick Rifle Release) systemet gjør at du slipper å bære rifla i hendene, men heller kan ha den hengende lett tilgjengelig på jaktsekken. Det er også en funksjonell løsning for deg som går på blandings jakt og ønsker å ha med deg to våpen.

Vorn har benyttet aluminium som ramme for effektiv fordeling av vekten på hoftene. For å sikre god passform har jaktsekken behagelige skulderstropper som enkelt tilpasses din høyde og passform. En smart funksjon er det integrerte MOLLE-systemet på hoftebeltet som gjør det mulig å feste lommer, tasker eller utstyr direkte på hoftebeltet. Dermed har du enkel tilgang når behovet skulle oppstå. I tillegg har jaktsekken store nettinglommer både på sidene og foran som byr på praktisk lagring av nødvendigheter. For å toppe det hele har Vorn integrert en egen lomme for forskjellige drikkesystemer, her kan du blant annet velge å legge inn en Camelbak ™ blære eller tilsvarende for å spare plass.

Denne jaktsekken fra norske Vorn er en utmerket jaktsekk for deg som ønsker orden og praktiske løsninger. Sekken har en rekke muligheter for tilpasninger, men har også flere integrerte løsninger som kommer godt med. Vi liker spesielt godt muligheten til å integrere et drikkesystem, samt QQR-systemet som gjør at man slipper unna plagsomme riflereimer og lignende.

Oppsummert

 • Integrert drikkesystem
 • QQR (Quick Rifle Release) system
 • MOLLE

LES MER


4. Bergans Budor Green Mud 35 – Kompakt design

Bergans Budor Green Mud 35

SJEKK PRISEN →

Under utviklingen av Budor 35 hadde Bergans et høyt fokus på at jaktsekken skulle være både kompakt og funksjonell. Resultatet er en lett sekk som passer utmerket for småvilt- og drivjakt. Det lydløse materialet av polyester er mykt og gir en isolerende effekt. I Budor 35 har Bergans også integrert det nye bæresystemet VentiLight ™, som er det letteste bæresystemet de har. For optimal passform og ventilering er ryggpartiet i oppspent mesh, dette gir en behagelig bæring og sikrer komfort selv på mer krevende turer.

Blant funksjonene vi finner på Budor 35 er et hoftebelte med feste til hundebånd, avtakbare hoftebeltelommer, sidelommer i mesh, toppåpning med snølås og integrerte kompresjonsremmer. I tillegg er det enkel tilgang til hovedrommet takket være en stor glidelås på fremsiden av ryggsekken. Den justerbare brystreimen er plassert lavt nok til at den ikke kommer i veien for en geværkolbe samtidig som de flate skulderremmene gir stødig anlegg for koblen.

Dersom størrelse og kapasitet er viktig når du skal ut på tur er Bergans Budor 35 et utmerket alternativ. Her får du en ryggsekk med god kapasitet og flere smarte trekk som gjør jakten enklere. Blant annet flere praktiske festeanordninger og muligheten til å sikre optimal passform ved hjelp av justeringer. Den har også godt med utvendig lagringsplass som gjør at du enkelt kan oppbevare utstyr som krever rask tilgang.

Oppsummert

 • Kompakt design
 • Avtagbare lommer
 • Justerbare stropper for optimal passform

LES MER


Spørsmål og svar

Kommer alle jaktsekker med integrert stol?

Nei, de fleste jaktsekker har en utfellbar stol, men ikke alle. Skal du velge en jaktsekk med integrert stol bør du forsikre deg at den kommer med ramme i aluminium. Dette sikrer en lav vekt.

Er det mulig å feste rifla på sekken?

Ja, de fleste jaktsekker har et eget feste for rifler på siden, men noen av dem kan være kompliserte og lite praktiske. Dersom du ønsker å bære våpen på sekken bør du derfor se på en sekk som har QRR-system integrert.

Hvorfor bør sekken ha MOLLE system?

Dette gir deg muligheten til å feste tasker, lommer og lignende utstyr direkte på sekken fremfor at det opptar kapasitet i lommene.

Hvordan integrerer jeg Camelbak ™ til en jaktsekk?

Dersom en ryggsekk kan integreres med Camelbak ™ vil du måtte kjøpe en egen drikkeblære. Deretter kan du enkelt plassere denne i det integrerte kammeret for drikkesystem.