fbpx

Jaktradio test: Her er ekspertenes 6 anbefalinger (2023)

Når du er ute på jakt er det ingenting som er mer effektiv enn en jaktradio for å kommunisere med jaktkameratene dine. For at du lettere skal finne jaktradioen som passer deg har vi samlet og testet syv av markedets mest populære modeller. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser.

Vår favoritt var Icom Prohunter Compact. Det er en kraftig radio med god rekkevidde, som i tillegg kommer med mye tilbehør. Med denne kan du enkelt ha kontakt med jegerne i nærområdet, samt at den lave vekten og praktiske utforming gjør den svært behagelig å bære rundt på.

Dersom du er på utkikk etter et billigere alternativ, ville vi ha gått for Icom Prohunter Compact. Ingen kan måle seg med denne når det kommer til pris.

Jaktradio test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Icom Prohunter Compact
Dette er en robust kommunikasjonsradio som egner seg utmerket til jakt. Den tåler røff bruk, også i fuktige omgivelser. Den har 128 kanalplasser og sender over 155 MHz-båndet. I tillegg har den nyttige funksjoner som Scrambler, SmartAlarm, støykanselering, med mer. Stiller du høye krav til både rekkevidde, kvalitet og funksjonalitet, tror vi ikke du får bedre jaktradio enn dette.
SJEKK PRISEN →
Icom IC-M85E
Denne hybridradioen er både vanntett og slitesterk. Den er derfor perfekt til deg som ønsker en radio i høy kvalitet som kan brukes til både lands og til vanns!
SJEKK PRISEN →
Lafayette DC-155 SMART
Lafayette DC-155 SMART er en kompakt jaktradio med avanserte funksjoner. Kommuniser med alle typer jaktradioer og se navnet på den som snakker. SMS-funksjon og rekkeviddetest er også tilgjengelig. Settet inneholder alt du trenger for å komme i gang.
SJEKK PRISEN →
Icom Prohunt F3400DS
Icom Prohunt F3400DS er den beste jaktradioen i premiumsegmentet. Den kombinerer forbedret design, brukervennlighet og funksjoner med pålitelig maskinvare. Med kompakt størrelse og avanserte funksjoner som blanding av modusdrift og AES/DES-kryptering, tilbyr den en førsteklasses jaktopplevelse.
SJEKK PRISEN →
Lafayette DC-155 SMART Bluetooth
Lafayette DC-155 SMART Bluetooth er den kompakte jaktradioen med Bluetooth-funksjonalitet. Den kommuniserer med alle jaktradioer, har SMS-funksjon, rekkeviddetest og automatisk overføring av kanal/pilottone. Settet inkluderer radio, batteri, lader og øremusling.
SJEKK PRISEN →
Brecom VR- 1000 VHF
En imponerende jaktradio med flere gode funksjoner og stort utvalg av tilbehør. Den vil garantert gi bidra til en herlig jaktopplevelse.
SJEKK PRISEN →

1. Icom Prohunter Compact — Best i Test

Icom Prohunter Compact

SJEKK PRISEN →

Dette er en robust kommunikasjonsradio som egner seg utmerket til jakt. Den tåler røff bruk, også i fuktige omgivelser. Den har 128 kanalplasser og sender over 155 MHz-båndet. I tillegg har den nyttige funksjoner som Scrambler, SmartAlarm, støykanselering, med mer. Stiller du høye krav til både rekkevidde, kvalitet og funksjonalitet, tror vi ikke du får bedre jaktradio enn dette.

Enorm slitestyrke

Radioen har holder en høy IP-klassifisering (IP67), og har et helstøpt aluminimumschassie som gjør at den oppfyller kravene for Amerikansk miliærklassifisering MIL-STD. Dette gjør at den tåler røft bruk, og det skal mye til før denne opplever slitasje. Dessuten er den utviklet for å tåle både regn og lave temperaturer, noe som er optimalt for en jaktradio. Den robuset utformingen gjør i tillegg at den tåler fall og kraftige støt. Også dette er en stor fordel når man er på jakt.

Videre har den en energisparende funksjon som gjør at batteriet holder lengre, hvilket er avgjørende for en god jakt. Her slipper du å bekymre deg for at radioen plutselig skal dø ut, da den har en kapasitet på hele 1485 mAh.

Andre ting som forbrukerne og eksperten liker godt er dens ekstreme utvalg av funksjoner. Radioen er nemlig utstyrt med både scanning med talckback, scrambler, campander, og smartalarm. Medfulgt i esken finnes det attpåtil både lader, batteri, belteklips, antenne og bruksanvisning. Sagt med andre ord, er dette en av de mest funksjonsrike jaktradioene på markedet.

Høy pris

Ved første øyekast virker prisen skremmende høy, noe som naturligvis er en ulempe. Til gjengjeld gir denne radioen en slitestyrke og kvalitet helt utenom det vanlige. Dessuten har den en rekke funksjoner som vil komme godt til nytte under jakten. Den skårer også høyt hos diverse testpanel, og alt i alt virker den å være verdt pengene.

Oppsummert

 • Funksjonsrik jaktradio
 • Enorm slitestyrke
 • Høy pris, men tilsynelatende verdt hver eneste krone

LES MER


2. Icom IC-M85E — Slitesterk jaktradio

Icom IC-M85E

SJEKK PRISEN →

Denne hybridradioen er både vanntett og slitesterk. Den er derfor perfekt til deg som ønsker en radio i høy kvalitet som kan brukes til både lands og til vanns! Videre imponerer den diverse testpanel med en rekke tilbehør som blant annet batteripakke, hurtiglader, adapter, antenne, belteklips og håndrem. Også batteritiden er god, og her får du en utvilsomt god jaktradio.

Kraftig lyd

Radioen får gode tilbakemeldinger på å levere en sterk og kraftig lyd til tross sin kompakte størrelse. Tydelig kommunikasjon skal ikke undervurderes i et støyende miljø, som kan hende når man er på jakt. Dessuten imponerer den med opptil 100 kanaler som tilgjengelig for bruk, der hver kanal er programbar med CTCSS og DTCS tone.

I tillegg er radioen utstyrt med tre nødrelaterte funksjoner. Disse er MOB Alarm, Man Down og Loner Worker funksjoner. Skulle en av disse funksjonene aktiviseres, sender radioen automatisk signaler til nærmeste radio.

Andre ting som fremstår som unike fordeler med denne modellen, er at den er meget brukervennlig, og naturligvis svært kompakt og slitesterk. Den har en robust konstruksjon og er bygget for å tåle en meter nedsenking i vann, samt at den er beskyttet mot støv og annet skitt. Den veier også kun 246 gram, hvilket gjør den lett og behagelig å ha med på jakt.

Konklusjon

Ønsker du en slitesterk radio som er kompakt og veier lite er denne et godt valg. Prisen er nokså høy, men ifølge forbrukere er den verdt hver eneste krone. Den imponerte også ekspertene med sin enorme slitestyrke og det at den er vanntett. Alt i alt er dette en svært godt jaktradio til en høy pris. Dermed ville vi nok gått for rimeligere modeller, er ikke behovet det aller største.

Oppsummert

 • Liten og kompakt radio
 • Kraftig lyd
 • Meget slitesterk
 • Høy pris

LES MER


3. Lafayette DC-155 SMART – Kompakt

Lafayette DC-155 SMART

SJEKK PRISEN →

Lafayette DC-155 SMART er den ideelle jaktradioen for deg som er ute etter en kompakt enhet med en imponerende rekke funksjoner. Denne jaktradioen lar deg kommunisere med alle typer jaktradioer, slik at du kan være i kontakt med hele jaktlaget.

En av de mest nyttige funksjonene til Lafayette DC-155 SMART er muligheten til å se navnet på den som snakker. Dette gjør det enkelt å identifisere hvem som sender meldinger og sørger for en mer effektiv kommunikasjon under jakten.

I tillegg til vanlig talekommunikasjon, har denne jaktradioen også en SMS-funksjon. Dette gir deg muligheten til å sende tekstmeldinger til andre jaktradioer i jaktlaget, noe som kan være nyttig for å sende viktige beskjeder eller koordinere planer.

Lafayette DC-155 SMART har også en rekkeviddetestfunksjon som lar deg sjekke rekkevidden til radioen. Dette er spesielt nyttig når du jakter i områder med varierte terrengforhold og ønsker å være sikker på at du har god dekning.

Lafayette DC-155 SMART leveres som et sett som inneholder radio, ett batteri, bordlader, strømadapter og øremusling. Dette gjør det enkelt å komme i gang med bruk og sørger for at du har alt du trenger for å nyte fordelene med denne kompakte jaktradioen.

Samlet sett er Lafayette DC-155 SMART et utmerket valg for de som ønsker en kompakt jaktradio med en rekke avanserte funksjoner. Enten du jakter alene eller i et jaktlag, vil denne radioen være en pålitelig og praktisk følgesvenn under dine jakteventyr.

Oppsummert

 • Kompakt jaktradio med avanserte funksjoner
 • Kommuniser med alle typer jaktradioer
 • Se navnet på den som snakker
 • SMS-funksjon og rekkeviddetest inkludert

LES MER

4. Icom Prohunt F3400DS – Premium

Icom Prohunt F3400DS Digital Analog Jaktradio

SJEKK PRISEN →

Icom Prohunt F3400DS er den ultimate jaktradioen for deg som er ute etter en førsteklasses opplevelse. Med forbedret design, brukervennlighet og funksjoner, kombinert med høykvalitets maskinvare, er denne radioen pålitelig og effektiv. Icoms legendariske produktkvalitet gir deg en fantastisk brukeropplevelse.

Denne jaktradioen er liten, slank og smart. Med et kompakt karosseri, redusert strømforbruk og en tilpasset SoC (System-on-a-Chip), får du en tynn og praktisk enhet. Batteripakken er også tynnere, noe som gjør radioen enda mer kompakt og behagelig å bære.

Icom Prohunt F3400DS har en farge-LCD og et forbedret brukergrensesnitt. Den høyoppløselige farge-LCD-en forbedrer synligheten både i naturlig og innendørs belysning, og nattmodus LCD-innstillingen gjør det enkelt å bruke radioen om natten eller i dårlige lysforhold. Innstillinger og funksjoner kan enkelt justeres ved hjelp av intuitive ikoner og menyelementer.

En av de imponerende funksjonene til Icom Prohunt F3400DS er muligheten for oppgradering med lisensnøkkel. Du kan legge til nødvendige funksjoner som trunking-kapasitet, kanalkapasitet og AES-kryptering ved hjelp av lisensnøkkelalternativer. Dette gjør at du kan tilpasse radioen etter dine spesifikke behov.

Med blanding av modusdrift (NXDN-konvensjonell og dPMR-modus 1/2), kan radioen motta både analoge og digitale signaler på samme kanal og svare i henhold til mottatt modus. Dette gir fleksibilitet og en smidig overgang fra analoge til digitale systemer.

Samlet sett er Icom Prohunt F3400DS den beste jaktradioen i premiumsegmentet. Med sin imponerende design, brukervennlighet og funksjonalitet, er denne radioen et pålitelig verktøy for enhver jaktentusiast som søker førsteklasses ytelse og pålitelighet.

Oppsummert

 • Beste jaktradio i premiumsegmentet
 • Forbedret design, brukervennlighet og funksjoner
 • Kompakt størrelse og avanserte funksjoner
 • Blanding av modusdrift og AES/DES-kryptering inkludert

LES MER

5. Lafayette DC-155 SMART Bluetooth – Med bluetooth

Lafayette DC-155 SMART Superpakke Bluetooth

SJEKK PRISEN →

Lafayette DC-155 SMART Bluetooth er den ideelle jaktradioen for deg som ønsker en kompakt enhet med Bluetooth-funksjonalitet. Denne radioen lar deg kommunisere med alle typer jaktradioer og gir deg muligheten til å se navnet på den som snakker, slik at du kan identifisere samtalepartnerne dine. Den er og et godt valg for deg som vil bruke bluetooth headsett.

En av de geniale funksjonene til Lafayette DC-155 SMART Bluetooth er SMS-funksjonen. Dette gjør det mulig å sende tekstmeldinger til andre jaktradioer i jaktlaget, noe som er nyttig for å sende viktige beskjeder eller koordinere planer under jakten.

Med rekkeviddetestfunksjonen kan du enkelt sjekke rekkevidden til radioen, slik at du kan være trygg på at du har god dekning i jaktområdet. Dette er spesielt nyttig når du jakter i varierte terrengforhold.

En annen praktisk funksjon er den automatiske overføringen av kanal og pilottone til hele jaktlaget. Dette sikrer at alle i gruppen er på samme frekvens og tone, noe som er avgjørende for en koordinert og effektiv jaktopplevelse.

Lafayette DC-155 SMART Bluetooth leveres som et sett som inneholder radio, ett batteri, bordlader, strømadapter og øremusling. Dette gir deg alt du trenger for å komme i gang med bruk av radioen, og gir en praktisk og komplett løsning.

Samlet sett er Lafayette DC-155 SMART Bluetooth en utmerket jaktradio for de som ønsker en kompakt enhet med Bluetooth-funksjonalitet. Enten du jakter alene eller i et jaktlag, vil denne radioen være en pålitelig og praktisk følgesvenn under dine jakteventyr.

Oppsummert

 • Kompakt jaktradio med Bluetooth-funksjonalitet
 • Kommuniserer med alle jaktradioer
 • SMS-funksjon og rekkeviddetest
 • Automatisk overføring av kanal/pilottone inkludert

LES MER

6. Brecom VR- 1000 VHF — God radio med utskiftbare antenner

SJEKK PRISEN →

Dette er toppmodellen til Brecom og den kalles ikke superpakken uten grunn. Den inneholder både egen koffert til oppbevaring, to batterier, bordlader, belteklips og to antenner. 1000 VHF vil derfor gjør deg mest mulig utrustet til jakten, og garanterer kontakt med jaktfølget ditt uansett terreng.

Enestående rekkevidde

Takket være to utskiftbare antenner er dette en av jaktradioene på markedet med best rekkevidde og lydkvalitet. Den korte antennen er for ordinær bruk og sørger for en standard rekkevidde, mens den lange forlenger rekkevidden betraktelig.

Du får da et enestående stort frekvensområde som få jaktradioer kan måle seg med. Ikke bare blir det mulig å kommunisere med personer som er milevis unna, du kan også velge mellom et hav av forskjellige radiokanaler. Terrenget vil heller ikke ha betydning og selv om det skulle være veldig kupert og mange høye trær, vil du lyden høres klart og tydelig.

Er rekkevidden viktig for deg, er dette en jaktradio du utvilsomt burde se nærmere på.

Fantastisk batteritid

Batteritiden på Brecom VR- 1000 VHF er en annen ting vi fant svært positivt med jaktradioen. Denne holder koken gjennom hele dagen og det takket være de to kraftige litiumbatteriene. Begge disse kan bruke samtidig noe som sørger for ekstra lang levetid.

Her slipper du å bekymre deg for tomt batteri mens jakten pågår. Når jaktradioen først trenger å lades, gjøres dette enkelt via en USB kabel.

Konklusjon

Dette er helt klart jaktradioen for deg som trenger lang rekkevidde og god lydkvalitet. Superpakken som den kalles, byr på en komplett jaktpakke, og her vil du garantert ha kontakt med andre jegere. Størrelsen og vekten er også positivt med jaktradioen, og denne kan fint oppbevares på beltespennet om du ønsker det.

Selv om vi liker jaktradioen fra Brecom, så er vi litt skuffet over dens brukervennlighet. Skjermen og menyinnstillingene er noe knotete og lite oversiktlig, samtidig som knappene reagerer tregt når du trykker på dem. Den har derfor lav responstid.

Til tross for dette er Brecom en jaktradio vi vil anbefale til enhver jaktentusiast.

Fordeler:

 • Enestående rekkevidde
 • God lyd
 • Utmerket batteritid

Ulemper:

 • Lite oversiktlig display, og lav responstid på knappene

LES MER


Hvordan velge riktig jaktradio

Når du skal velge jaktradio er flere forhold å ta hensyn til og dagens jaktradioer har flere titalls av spesifikasjoner. Vi ønsker derfor i dette avsnittet å belyse noen viktige kriterier du bør tenke over før du handler.

Frekvensnivå og rekkevidde

I Norge er det begrenset hvor høyt frekvensnivå som er tiltalt på grunn lovgiving. Derfor vil du maksimalt få en sendefrekvens på fem watt når bruker du en jaktradio i Norge. Rekkevidden du får kommer an på hvor lang antenne du bruker og hvor radioen er når du sender signaler (kommuniserer).

Er du i krevende terreng med for eksempel mye skog, er det helt nødvendig med en lang antenne for å kunne nå ut til din jaktkamerater. Du må derfor vurdere lengden på antennen skal du jakte i tett skog. Hvor radioen er plassert har også betydning for signalet og rekkevidden.

Plasserer du radioen i lommen, vil det være vanskeligere for signalene å nå ut, siden klærne dine faktisk vil blokkere signalet. Strekk radioen ut fra kroppen og gjerne i høyden for å forlenge rekkevidden. Rekkevidden varierer kraftig ut ifra hvor mye som blokkerer signalet. Er det åpent landskap der du er kan signalet gå flere mil og er det tett rundt deg kan rekkevidden bli begrenset til noen få kilometer.

Størrelse og vekt

Dagens jaktradioer er heldigvis veldig kompakte og lette, likevel er det viktig å finne en du er komfortabel med. Jo mindre størrelse, desto enklere er radioen å ha med seg. Liten størrelse kan for øvrig påvirke batterikapasiteten, så er batteritid viktigere for deg, må du nok gå for en større jaktradio.

Batteritid

Batterikapasiteten er oppgitt i mAh og jo høyere tall, dess bedre batterikapasitet. Dersom lang batteritid er viktig for deg, må du gå for jaktradioen med høyest mAh-tall. Som nevnt vil imidlertid høyere batterikapasitet gi større størrelse og høyere vekt på jaktradioen.

Det er derfor en hårfin balansegang mellom batteri og størrelse og det er så enkelt at du må finne den kombinasjonen du blir mest fornøyd med.

Slitestyrke

Er du på jakt er det unaturlig å ikke regne med at radioen må igjennom litt av hvert. Spesielt det norske været kan virke tøft mot teknologiske gjenstander. Du burde derfor se etter en jaktradio som både tåler vann, støt og stor variasjon i temperaturer.

Det er imidlertid slik at bedre slitestyrke betyr høyere pris, så skal radioen brukes pent, kan du nøye deg med en modell som ikke er like slitesterk. Da kan du fort spare noen tusenlapper.

Brukervennlighet

Det du må se på her, er hvordan menyen er å navigere seg igjennom og hvor rask responstiden er. Det er faktisk stor variasjon når det kommer til brukervennlighet, og jaktopplevelsen blir utvilsomt bedre når du har en brukervennlig radio.

Hvordan fungerer skjermen, er det enkelt å velge kanaler, er knappene trege og hvordan funker lydstyringen, er spørsmål du burde stille deg når du ser på brukervennligheten.

Hvilke funksjoner trenger du i en jaktradio?

De ulike jaktradioene kommer med flere ulike funksjoner, der noe er supernyttig mens andre ikke. Her er noen funksjoner vi synes kommer godt med i en jaktradio.

Hviskefunksjon

Denne forsterker lyden til mottakeren, selv om du prater lavt eller hvisker meldingen. Perfekt om du ikke skal skremme bort jaktbyttet.

Skanning

Med skanning kan du effektiv bla gjennom alle kanalene på radioen. Skanningen er ofte tilpasset slik at du kan velge hvilke kanaler den skal skanne i gjennom. Da slipper du selv å måtte bla gjennom et hav av radiokanaler for å finne din foretrukne stasjon.

Tastelås

Er radioen i lomma er det fort gjort å komme borti knapper uten at man ønsker det. Med tastelås skiftes ikke kanal selv om du skulle komme borti knappene.

Pilottoner

Stiller du og jaktlaget ditt inn på samme pilottoner, slipper dere å få inne radiomeldinger fra andre jegere. Dere får kun inn signaler fra deres eget jaktlag.

Tilbehør som kan komme til nytte

Det er ikke bare mange funksjoner du får med en jaktradio, men også mye tilbehør. Her er tilbehøret vi synes finner mest nødvendig;

Utskiftbar antenne

Skorter det på rekkevidden, vil en lengre antenne ofte gjøre susen. Derfor er det svært praktisk med en ekstra antenne. Det samme gjelder om du bare oppbevarer radioen i lommen. Da vil en kortere antenne være mer praktisk.

Bæresele, belteklips

Dette vil gi enklere oppbevaring og større tilgjengelighet, enn om du har radioen i lommen eller sekken.

Ekstra batterier

Dersom du er på jakt både natt og dag, vil ekstra batterier gi driftstiden du trenger. Det er utrolig frustrerende å gå tom for batteri mens du jakter.

jaktradio test

Våre kriterier

Vi vurderte jaktradioene på følgende kriterier;

Rekkevidde, lydkvalitet

Hvordan var rekkevidden og lydkvaliteten på jaktradioene?

Batterikapasitet

Hvor lenge holdt batteriene før de måtte lades?

Brukervennlighet

Her vurderte vi responstiden på knappene, navigeringen på menyen, samt om det var enkelt å finne frem til ønskede kanaler.

Funksjoner/ tilbehør

Hva var inkludert med jaktradioene og hvilke funksjoner hadde de?

Pris

Basert på kriteriene ovenfor vurderte vi prisen.