Jaktradio

Jaktradio test: Her er ekspertenes 9 anbefalinger (2021)

Når du er ute på jakt er det ingenting som er mer effektiv enn en jaktradio for å kommunisere med jaktkameratene dine. For at du lettere skal finne jaktradioen som passer deg har vi samlet og testet syv av markedets mest populære modeller.

Vår favoritt var Lafayette Smart. Det er en kraftig radio med god rekkevidde, som i tillegg kommer med mye tilbehør. Med denne kan du enkelt ha kontakt med jegerne i nærområdet, samt at den lave vekten og praktiske utforming gjør den svært behagelig å bære rundt på.

Dersom du er på utkikk etter et billigere alternativ, ville vi ha gått for Brecom VR-600 VHF. Ingen kan måle seg med denne når det kommer til pris.

VÅRE favoritter

 • Veldig god pris
 • Liten og lett
 • Flere praktiske funksjoner
SJEKK PRISEN →
 • God rekkevidde- og lydkvalitet
 • Praktisk størrelse
 • Mye tilbehør, du får ikke bedre totalpakke
SJEKK PRISEN →
 • Fantastisk lydkvalitet og rekkevidde
 • Enorm slitestyrke
 • Lang batteritid og enkle bruksområder
SJEKK PRISEN →

Jaktradio test: Her er årets vinnere

BILDEPRODUKT
Lafayette SMART
Vår testvinner på grunn av sin gode rekkevidde, praktiske størrelse og brukervennlige bruksområder. Du får ikke bedre totalpakke enn det du får med denne modellen.
SJEKK PRISEN →
Brecom VR- 600 VHF
Dersom pris er det viktigste for deg, er det denne modellen du må gå for. Ingen jaktradioer er i nærheten av denne når det kommer til pris.
SJEKK PRISEN →
Zodiac Team Pro Waterproof
Her får du en jaktradio med en helt fantastisk slitestyrke! Lyden og rekkevidden er også enestående og det er en jaktradio av høyeste kvalitet.
SJEKK PRISEN →
Zodiac Team Pro Waterproof 140
Imponerende rekkevidde kombinert med en fornuftig pris. Her får du rett og slett mye for pengene.
SJEKK PRISEN →
Icom ProHunt Basic2
Testens mest innholdsrike jaktradio! Den tilbyr alle funksjoner du trenger i en jaktradio og mye mer.
SJEKK PRISEN →
Zodiac NEO BT 31
En praktisk og brukervennlig jaktradio med Bluetooth-tilkobling. Her kan du kommunisere og lytte til radioen gjennom headsettet ditt.
SJEKK PRISEN →
Brecom VR- 1000 VHF
En imponerende jaktradio med flere gode funksjoner og stort utvalg av tilbehør. Den vil garantert gi bidra til en herlig jaktopplevelse.
SJEKK PRISEN →

1. Lafayette SMART — Best

SJEKK PRISEN →

En helt enestående jaktradio, på grunn av sin gode rekkevidde, liten størrelse og ikke minst gode lydkvalitet. Jaktradioen kommer i en jaktpakke, som blant annet har en praktisk veske til oppbevaring som inneholder strømadapter, bordlader, batteri, øreplugg og antenne. Helheten du får med denne er rett og slett unik og det vanskelig å finne en bedre totalpakke enn det du får med Lafayette SMART.

Komfortabel størrelse

Når man er ute på jakt er man som regel godt utstyrt med diverse utstyr for å håndtere utfordringene som er i vente. Da er det veldig ugunstig med en kraftig radio som opptar unødvendig med plass. Det er ikke et problem med Lafayette SMART.

Jaktradioen har en liten og praktisk utforming som gjør at den ligger svært godt i hånden, samt at den fint får plass i sekken eller lommen. Med en vekt på 230 gram, glemmer du nesten at du har den med. Dersom du skal ha med hele jaktpakken, vil den også få god plass i sekken din, takket være en kompakt utforming.

God rekkevidde og lydkvalitet

Til tross for en mindre størrelse har Lafayette en imponerende rekkevidde og du vil ikke ha problemer med å få kontakt med andre jaktradioer i nærområdet. I tillegg er lydkvaliteten upåklagelig, så her unngår du den verste lydstøyen.

Trenger du lengre rekkevidde og enda bedre lydkvalitet, så kobler du den bare enkelt til den medfølgende antennen på toppen av radioen.

Beste totalpakke

Ikke nok med praktisk størrelse, mye tilbehør, god rekkevidde- og lydkvalitet, den har også fantastisk batteritid. Batteriet lades enkelt opp via en USB-lader eller ved bordladeren og dersom du trenger lengre batteritid, kobler du bare til batteriet som er inkludert.

Jaktradioen har i tillegg superenkle bruksområder og innebygd manual nøyaktig viser hvordan du kan sette opp og bruke jaktradioen. Lafayette SMART byr på en utmerket helhet og du får ikke en bedre totalpakke enn det du får her.

Fordeler:

 • God rekkevidde- og lydkvalitet
 • Praktisk størrelse
 • Mye tilbehør, du får ikke bedre totalpakke

Ulemper:

 • Litt høy pris

LES MER


2. Brecom VR- 600 VHF — Beste budsjettvalg

SJEKK PRISEN →

En liten og enkel jaktradio som er best på pris. Ingen andre jaktradioer er i nærheten av denne når det kommer til pris og her betaler du en sympatisk sum på rundt 1500 kroner. I tillegg har Brecom flere praktiske funksjoner, samt at den er utstyrt med display for enda enklere brukeropplevelser.

Flere praktiske funksjoner

Ikke bare kan du holde kontakten med andre jegere når du bruker jaktradioen fra Brecom, her kan du også lytte til radio. Utstyrt med 128 forskjellige kanaler, kan du velge å vrake mellom ulike radiokanaler. Dette er perfekt når du slapper av mellom slagene, og har lyst til å høre noe annet enn skogens mystiske stillhet.

Displayet til Brecom bidrar i tillegg til en enkel bruk, og fullstendig oversikt over radioen. Her ser du både frekvens, batterinivå samt lydstyrken.

Liten og lett

Denne er liten og lett som testvinneren, noe som bidrar til komfortabel bruk. Brecom veier kun 200 gram og da med batteri inkludert. Dette er svært lite og den er blant de letteste du finner på dagens marked.

Radioen kan du oppbevare hvor som helst mens du jakter uten at den virker forstyrrende, samt at en belteklips er inkludert. Belteklipset gjør at du kan henge jaktradioen i beltespennet, som bidrar til praktisk oppbevaring og god tilgjengelighet.

Brukbar rekkevidde og lydkvalitet

Brecom er som nevnt en jaktradio som skiller seg ut takket være dens gode pris. Brecom koster halvparten så mye som resten av jaktradioene på markedet, og er derfor vårt beste budsjettvalg. Det som imidlertid er verdt å merke seg med denne, er at den har noe dårligere rekkevidde og lydkvalitet enn blant annet toppmodellene.

Likevel er dette en god modell som vi absolutt vil anbefale.

Fordeler:

 • Veldig god pris
 • Liten og lett
 • Flere praktiske funksjoner

Ulemper:

 • Ligger litt bak toppmodellene når det kommer til rekkevidde og lydkvalitet

LES MER


3. Zodiac Team Pro Waterproof — Premium

SJEKK PRISEN →

En fantastisk jaktradio som byr på god rekkevidde, lang batteritid og veldig god lyd. Er det absolutt beste kvalitet du er ute etter, er dette modellen du burde gå for. Zodiac har utviklet en veldig populær jaktradio både blant brukere og eksperter og i 2019 ble denne kåret til best i test hos jaktbladet «Jeger, hund og våpen».

Robust og slitesterk

Investerer du i Zodiac jaktradio slipper du å bekymre deg for slitasje eller at den skal bli ødelagt under røffe forhold. Denne har et lite, men samtidig et kompakt og robust design noe som gjør at den tåler svært mye.

I tillegg er den vanntett, slik at du fint kan bruke radioen når det regner. Den er også utviklet for å takle det ustabile klimaet i Skandinavia, siden den takler temperaturer på mellom -30 og +60 grader! Det er derfor problemfritt å bruke den selv om du skulle være ute på kaldeste vinteren.

Fantastisk rekkevidde og lydkvalitet

Rekkevidden og lydkvaliteten du får med jaktradioen fra Zodiac er rett og slett enestående, og dette er nok modellen som er best på akkurat disse områdene. Her vil du få kontakt med alle radioer i nærområdet uten problemer. I tillegg er lyden krystallklar og nesten helt fri for lydstøy.

Her vil det nesten være som å prate i en mobiltelefon, og du vil ha null problemer med å høre hva jaktkameraten din sier til deg.

Svindyr

Zodiac jaktradio er best på mye, og det er ikke rart at denne er populær. Med denne får du utmerket lyd- og rekkevidde, samt en slitestyrke få kan måle seg med. Batteritiden er også upåklagelig, og bruksområdene er meget enkle.

Det som trekker ned er den skyhøye prisen. Her må du betale rundt 4000 kroner, noe vi synes er ganske mye for en jaktradio. Samtidig er prisen kanskje å forvente med tanke på alle andre fordelene denne har. Alt i alt en fantastisk jaktradio til en meget høy pris.

Fordeler:

 • Fantastisk lydkvalitet og rekkevidde
 • Enorm slitestyrke
 • Lang batteritid og enkle bruksområder

Ulemper:

 • Svindyr

LES MER


4. Zodiac Team Pro Waterproof 140 — God rekkevidde til fornuftig pris

SJEKK PRISEN →

Nok en jaktradio utviklet av Zodiac. De to modellene har mange likheter, men den kan kategoriseres som lillebror, siden den har en liten nedgradering og rimeligere pris. Likevel er rekkevidden imponerende og den kan skryte på seg å være veldig slitesterk. Derfor er denne et godt alternativ til de dyreste toppmodellene.

Brukervennlig

Menysystemet til denne modellen gjør det utrolig lett å komme til de ønskede funksjonene. Her blar du deg enkelt gjennom radioen med de brukervennlige knappene, samt at displayet viser tydelig hvilke funksjoner du er på.

På menyen kan du blant annet velge lydstyrke, frekvensnivå, i tillegg til å velge mellom radiokommunikasjon og radiokanaler. Menyen er også på norsk, noe som helt klart er en stor fordel.

Zodiac 140 er for øvrig utstyrt med flere funksjoner som bidrar til bedre brukeropplevelser. Du kan blant annet benytte deg av en skanningsfunksjon som gjør det enklere og mer effektiv å bla deg gjennom kanalene på radioen.

God batterikapasitet

Det medfølgende batteriet på 2200 milliparameter i timen gir lang driftstid og du kan fint benytte deg av radioen gjennom en hel dag uten å lade. I tillegg lades jaktradioen meget lett og hurtig via kabel eller den medfølgende bordladeren.

Konklusjon

Det er mye å like med Zodiac 140. Den tåler mye, leverer fantastisk lyd og byr på lang rekkevidde, samt at den kan brukes lenge uten å måtte lades. Her får du også en brukervennlighet få kan måle seg med. I tillegg har den en veldig fornuftig pris.

Det som imidlertid er negativt med jaktradioen, er den noe upraktiske størrelsen. Radioen i seg selv er ikke store tingen, men antennen derimot er lang og veldig upraktisk. Dette gjør at den opptar unødvendig mye plass, spesielt om du skal ha den i en sekk.

Fordeler;

 • God rekkevidde
 • Lang batteritid
 • Brukervennlig

Ulemper:

 • Lang antenne gjør den upraktisk å oppbevare

LES MER


5. Icom ProHunt Basic2 — Kompakt og funksjonsrik

SJEKK PRISEN →

Testens mest funksjonsrike jaktradio. Den har alt en jaktradio trenger, pluss mye mer! Du får blant annet headset og lydforsterker med kjøpet, i tillegg til at den har et bredt utvalg av innebygde funksjoner. Icom er også vanntett og bygd for å tåle et røft klima.

Lydforsterker

Jaktradioen har også en lydforsterker som øker dynamikken på radiokanalen, samtidig som lyden komprimeres i den sendende radioen og ekspanderer tilbake i den mottakende radioen. I tillegg undertrykker radioen støy, noe som gjør samtalen klar og tydelig.

Lydforsterkeren kan til og med forvrenge stemmen din dersom du ønsker det. Ikke at dette er en nødvendig funksjon på en jaktradio, men det er utvilsomt en liten morsom detalj.

Vanntett og tåler mye

Når man er på jakt må man regne med både dårlig vær og utforskning i krevende forhold. Icom er utviklet for akkurat dette. Den tåler blant annet vann, har et slitesterkt materiale og tåler lave temperaturer.

Du kan derfor jakte i all slags vær uten å være redd for at radioen skal bli ødelagt. Til tross for en robust utforming, er radioen overraskende liten og lett. Den kan du fint oppbevare i lommen eller sekken, alt ettersom hva du foretrekker.

Funksjonsrik

Som nevnt er dette radioen med flest funksjoner, ikke bare når det gjelder hva som er inkludert, men også hva den har innebygd. Icom har blant annet automatisk kanalvelger, der du velger dine forhåndsvalgte favorittkanaler. I tillegg har den en sikker nødalarm som sendes til alle radioer på samme frekvens dersom du trykker på alarmen, samt en batterisparing funksjon.

Alle disse funksjonene kan virke litt overveldende og det virker som Icom prøver å kompensere for at radioen ikke har den beste rekkevidden. Du risikerer derfor å ikke få kontakt med dine jaktkompiser, er dere for langt unna hverandre.

Dette er imidlertid jaktradioen å gå for, dersom du trenger- eller ønsker et bredt utvalg av funksjoner.

Fordeler:

 • Bredt utvalg av funksjoner
 • Kompakt og robust, tåler mye
 • God lyd, takket være lydforsterkeren

Ulemper:

 • Liten rekkevidde

LES MER


6. Zodiac NEO BT 31 — Profesjonell radio med bluetooth

SJEKK PRISEN →

En praktisk jaktradio utstyrt med de absolutt viktigste funksjonene for en vellykket jakt. Denne har et tydelig og enkelt menysystem som gir en fantastisk brukervennlighet, samt at den har en fantastisk trådløs tilkobling takket være bluetooth-tilkobling.

Brukervennlig

Denne modellen havner i øverste hylle når det kommer til brukervennlighet og det av flere grunner. Først og fremst har Zodiac Neo BT31 en oversiktlig skjerm som indikerer alle radioens funksjoner. I tillegg er menyen enkel å bla igjennom, og det er ingen problemer med å finne frem til ønskede kanaler eller funksjoner.

Årsak nummer to, som er grunnen til at BT 31 skiller seg fra andre jaktradioer, er at den har bluetooth-tilkobling. Du kan da sammenkoble radioen med favoritt-headsettet ditt og prate med andre jegere uten å måtte ta opp radioen mot munnen. All kommunikasjon skjer da gjennom headsettet, og foretrekker du å høre på radio mens du jakter kan du gjøre det uten å forstyrre omgivelsene rundt deg.

God rekkevidde og praktisk størrelse

Rekkevidden er også god og du vil ha få problemer med å nå ut til jegere i området rundt deg. Det samme gjelder lyden, og det skal ikke være noen problemer med å høre hva som blir sagt til deg.

Jaktradioen har målene 5 x 4 x 10 centimeter og har en vekt på 250 gram. Det gjør den veldig praktisk da den ligger godt i hånden samtidig som den oppbevares uten å ta for mye plass.

Vår dom

Zodiac produserer jaktradioer av ytterste kvalitet på løpende bånd og de skuffer heller ikke med denne modellen. Her får du enestående brukervennlighet, spesielt på grunn av Bluetooth-tilkoblingen. Du kan da benytte deg av radioen gjennom et headset slik at du slipper å dra opp radioen mot øret hver gang du kommuniserer med noen.

I tillegg er den både slitesterk og lett, samt at den leverer en god lyd og rekkevidde. Det du må merke deg med denne modellen, er at den har en ganske lav batteritid. Her må du regne med å lade daglig, brukes radioen regelmessig i løpet av en dag.

Fordeler:

 • Bluetooth tilkobling
 • Brukervennlig
 • Praktisk størrelse

Ulemper:

 • Liten batteritid

LES MER


7. Brecom VR- 1000 VHF — God radio med utskiftbare antenner

SJEKK PRISEN →

Dette er toppmodellen til Brecom og den kalles ikke superpakken uten grunn. Den inneholder både egen koffert til oppbevaring, to batterier, bordlader, belteklips og to antenner. 1000 VHF vil derfor gjør deg mest mulig utrustet til jakten, og garanterer kontakt med jaktfølget ditt uansett terreng.

Enestående rekkevidde

Takket være to utskiftbare antenner er dette en av jaktradioene på markedet med best rekkevidde og lydkvalitet. Den korte antennen er for ordinær bruk og sørger for en standard rekkevidde, mens den lange forlenger rekkevidden betraktelig.

Du får da et enestående stort frekvensområde som få jaktradioer kan måle seg med. Ikke bare blir det mulig å kommunisere med personer som er milevis unna, du kan også velge mellom et hav av forskjellige radiokanaler. Terrenget vil heller ikke ha betydning og selv om det skulle være veldig kupert og mange høye trær, vil du lyden høres klart og tydelig.

Er rekkevidden viktig for deg, er dette en jaktradio du utvilsomt burde se nærmere på.

Fantastisk batteritid

Batteritiden på Brecom VR- 1000 VHF er en annen ting vi fant svært positivt med jaktradioen. Denne holder koken gjennom hele dagen og det takket være de to kraftige litiumbatteriene. Begge disse kan bruke samtidig noe som sørger for ekstra lang levetid.

Her slipper du å bekymre deg for tomt batteri mens jakten pågår. Når jaktradioen først trenger å lades, gjøres dette enkelt via en USB kabel.

Konklusjon

Dette er helt klart jaktradioen for deg som trenger lang rekkevidde og god lydkvalitet. Superpakken som den kalles, byr på en komplett jaktpakke, og her vil du garantert ha kontakt med andre jegere. Størrelsen og vekten er også positivt med jaktradioen, og denne kan fint oppbevares på beltespennet om du ønsker det.

Selv om vi liker jaktradioen fra Brecom, så er vi litt skuffet over dens brukervennlighet. Skjermen og menyinnstillingene er noe knotete og lite oversiktlig, samtidig som knappene reagerer tregt når du trykker på dem. Den har derfor lav responstid.

Til tross for dette er Brecom en jaktradio vi vil anbefale til enhver jaktentusiast.

Fordeler:

 • Enestående rekkevidde
 • God lyd
 • Utmerket batteritid

Ulemper:

 • Lite oversiktlig display, og lav responstid på knappene

LES MER


Hvordan velge riktig jaktradio

Når du skal velge jaktradio er flere forhold å ta hensyn til og dagens jaktradioer har flere titalls av spesifikasjoner. Vi ønsker derfor i dette avsnittet å belyse noen viktige kriterier du bør tenke over før du handler.

Frekvensnivå og rekkevidde

I Norge er det begrenset hvor høyt frekvensnivå som er tiltalt på grunn lovgiving. Derfor vil du maksimalt få en sendefrekvens på fem watt når bruker du en jaktradio i Norge. Rekkevidden du får kommer an på hvor lang antenne du bruker og hvor radioen er når du sender signaler (kommuniserer).

Er du i krevende terreng med for eksempel mye skog, er det helt nødvendig med en lang antenne for å kunne nå ut til din jaktkamerater. Du må derfor vurdere lengden på antennen skal du jakte i tett skog. Hvor radioen er plassert har også betydning for signalet og rekkevidden.

Plasserer du radioen i lommen, vil det være vanskeligere for signalene å nå ut, siden klærne dine faktisk vil blokkere signalet. Strekk radioen ut fra kroppen og gjerne i høyden for å forlenge rekkevidden. Rekkevidden varierer kraftig ut ifra hvor mye som blokkerer signalet. Er det åpent landskap der du er kan signalet gå flere mil og er det tett rundt deg kan rekkevidden bli begrenset til noen få kilometer.

Størrelse og vekt

Dagens jaktradioer er heldigvis veldig kompakte og lette, likevel er det viktig å finne en du er komfortabel med. Jo mindre størrelse, desto enklere er radioen å ha med seg. Liten størrelse kan for øvrig påvirke batterikapasiteten, så er batteritid viktigere for deg, må du nok gå for en større jaktradio.

Batteritid

Batterikapasiteten er oppgitt i mAh og jo høyere tall, dess bedre batterikapasitet. Dersom lang batteritid er viktig for deg, må du gå for jaktradioen med høyest mAh-tall. Som nevnt vil imidlertid høyere batterikapasitet gi større størrelse og høyere vekt på jaktradioen.

Det er derfor en hårfin balansegang mellom batteri og størrelse og det er så enkelt at du må finne den kombinasjonen du blir mest fornøyd med.

Slitestyrke

Er du på jakt er det unaturlig å ikke regne med at radioen må igjennom litt av hvert. Spesielt det norske været kan virke tøft mot teknologiske gjenstander. Du burde derfor se etter en jaktradio som både tåler vann, støt og stor variasjon i temperaturer.

Det er imidlertid slik at bedre slitestyrke betyr høyere pris, så skal radioen brukes pent, kan du nøye deg med en modell som ikke er like slitesterk. Da kan du fort spare noen tusenlapper.

Brukervennlighet

Det du må se på her, er hvordan menyen er å navigere seg igjennom og hvor rask responstiden er. Det er faktisk stor variasjon når det kommer til brukervennlighet, og jaktopplevelsen blir utvilsomt bedre når du har en brukervennlig radio.

Hvordan fungerer skjermen, er det enkelt å velge kanaler, er knappene trege og hvordan funker lydstyringen, er spørsmål du burde stille deg når du ser på brukervennligheten.

Hvilke funksjoner trenger du i en jaktradio?

De ulike jaktradioene kommer med flere ulike funksjoner, der noe er supernyttig mens andre ikke. Her er noen funksjoner vi synes kommer godt med i en jaktradio.

Hviskefunksjon

Denne forsterker lyden til mottakeren, selv om du prater lavt eller hvisker meldingen. Perfekt om du ikke skal skremme bort jaktbyttet.

Skanning

Med skanning kan du effektiv bla gjennom alle kanalene på radioen. Skanningen er ofte tilpasset slik at du kan velge hvilke kanaler den skal skanne i gjennom. Da slipper du selv å måtte bla gjennom et hav av radiokanaler for å finne din foretrukne stasjon.

Tastelås

Er radioen i lomma er det fort gjort å komme borti knapper uten at man ønsker det. Med tastelås skiftes ikke kanal selv om du skulle komme borti knappene.

Pilottoner

Stiller du og jaktlaget ditt inn på samme pilottoner, slipper dere å få inne radiomeldinger fra andre jegere. Dere får kun inn signaler fra deres eget jaktlag.

Tilbehør som kan komme til nytte

Det er ikke bare mange funksjoner du får med en jaktradio, men også mye tilbehør. Her er tilbehøret vi synes finner mest nødvendig;

Utskiftbar antenne

Skorter det på rekkevidden, vil en lengre antenne ofte gjøre susen. Derfor er det svært praktisk med en ekstra antenne. Det samme gjelder om du bare oppbevarer radioen i lommen. Da vil en kortere antenne være mer praktisk.

Bæresele, belteklips

Dette vil gi enklere oppbevaring og større tilgjengelighet, enn om du har radioen i lommen eller sekken.

Ekstra batterier

Dersom du er på jakt både natt og dag, vil ekstra batterier gi driftstiden du trenger. Det er utrolig frustrerende å gå tom for batteri mens du jakter.

Våre kriterier

Vi vurderte jaktradioene på følgende kriterier;

Rekkevidde, lydkvalitet

Hvordan var rekkevidden og lydkvaliteten på jaktradioene?

Batterikapasitet

Hvor lenge holdt batteriene før de måtte lades?

Brukervennlighet

Her vurderte vi responstiden på knappene, navigeringen på menyen, samt om det var enkelt å finne frem til ønskede kanaler.

Funksjoner/ tilbehør

Hva var inkludert med jaktradioene og hvilke funksjoner hadde de?

Pris

Basert på kriteriene ovenfor vurderte vi prisen.