fbpx

Jaktkniv test: Her er våre 7 favoritter for 2023

Når du er på jakt er det viktig å ha utstyret i orden. Derfor blir ikke jakten komplett uten en jaktkniv. Vi har testet markedets beste modeller slik at du enklere kan finne modellen som best passer deg og ditt budsjett. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og omtaler.

Etter mange runder med analyser kom vi omsider frem til at EKA Swingblade G3 Orange er best i test. Dette er en sylskarp kniv som er perfekt for enhver jeger. Denne svenske kniven byr også på et unikt grep, takket være sitt gummiskaft.

Skal du handle jaktkniv i konfirmasjonsgave, ville vi ha gått for Brusletto Sølvgutten. Denne elegante gavekniven kommer i en særdeles vakker beholdning.

Jaktkniv test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
EKA Swingblade G3 Orange
En imponerende jaktkniv som tilbyr den beste helheten. Du får en skikkelig solid kniv til en meget bra pris.
SJEKK PRISEN →
Fâllkniven NL4L Frej
En særdeles elegant jaktkniv som er laget av ypperlig materiale. Denne er perfekt dersom du ønsker en kvalitetskniv av de sjeldne.
SJEKK PRISEN →
Fallekniven NL2L Odin
Dersom du ikke nøyer deg med annet enn det aller beste, er denne perfekt for deg. Her får du skyhøy kvalitet kombinert med et vakkert design.
SJEKK PRISEN →
Gerber Moment Large Fixed Blade Gut Hook
En praktisk og allsidig kniv som håndterer de aller fleste situasjoner. Med denne har du alltid stålkontroll.
SJEKK PRISEN →
Brusletto Sølvgutten
Markedets mest spennende jaktkniv, takket være den medfølgende gaveesken. Dette er den optimale konfirmasjonsgaven.
SJEKK PRISEN →
Gerber Moment Large Fixed Blade DP
Dersom du setter kontroll og sikkerhet høyt, er dette modellen du burde gå for. Denne er designet for å unngå uhell, samtidig som den er meget behagelig.
SJEKK PRISEN →
Robust jaktkniv med bukspretter
Denne kombinasjonkniven er ypperlig for deg som driver med slakt. Her får du markedets beste bukspretter. 
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. EKA Swingblade G3 Orange — Best i test

SJEKK PRISEN →

Denne svenskproduserte kniven hadde lenge sterk konkurranse fra de andre modellene i testen vår, men gikk tilslutt seirende ut, ettersom den tilbyr den beste helheten. Det betyr at du får en dyktig kniv med en rekke hendige funksjoner til en fornuftig pris. Her betaler du en overkommelig sum for en av markedets desidert beste jaktkniver.

Høy kvalitet

Denne er designet for å tilfredsstille behovene til den aktive jeger. Knivbladet er av skyhøy kvalitet i type Sandvik 12c27 stål, noe som gjør at kniven skjærer gjennom alt som må skjæres gjennom. Denne kan brukes til slakt av både rådyr og hjort med et ypperlig resultat, og den kan brukes inntil bein.

Den trenger imidlertid en slip i ny og ne, men det skal ikke mange dragene til før kniven er god som ny. Du kan også med et enkelt trykk på låseknappen skifte mellom vanlig kniv og bukåpner, samt at selve utformingen på kniven gir en enestående kontroll når du skjærer.

Med denne slipper du å bekymre deg for å stikke hull i vom eller andre deler en ikke skal skjære hull på. Målene på kniven er som følger:

 • Bukåpner: 80 mm
 • Knivblad: 100 mm
 • Bladtykkelse: 2.9 mm
 • Vekt 130 gram

Beste helhet

Ingen kniver i vår test kan vise til like god helhet som denne svenskproduserte kniven. Bare skaftet i gummi gir den en unik fordel, ettersom du med dette er garantert et meget godt og sikkert grep uansett forhold. I tillegg medfølger en solid slire i nylon med innvendig plastbeskyttelse, samt en gaveeske.

Prisen er også upåklagelig, med tanke på den gode kvaliteten. Her får du med andre ord mye for pengene. Dette er en kniv du kommer til å bli fornøyd med uansett hva ditt behov er.

Oppsummert

 • Skyhøy kvalitet
 • Skaft i gummi som gir et ypperlig grep
 • Medfølger en slire i nylon
 • Du kan enkelt skifte til en bukåpner

LES MER


2. Fâllkniven NL4L Frej—Best kvalitet

SJEKK PRISEN →

Denne vakre og eksklusive jaktkniven er perfekt om du ønsker kvalitet fra aller øverste hylle. Fallekniven kommer med en elegant skinnslire, mens bladet er laminert i VG10 stål, noe som gjør det svært sterk og motstandsdyktig. I tillegg er den utviklet i rustfritt stål, noe som gjør at kniven holder i mange år. Denne kan brukes kontinuerlig uten noen form for slitasje.

Eksklusivt skaft

Bare skaftet på kniven er en nytelse, ettersom det består av et spesielt utvalgt okseskinn. Dette gjør den vakker, i tillegg til å gjøre grepet bemerkelsesverdig bra, samt at skaftet ikke påvirkes av verken vann, fett eller hyppig bruk.

Kniven har også en praktisk og fornuftig størrelse, noe som gjør den ypperlig til all slags jakt- og skogsbruk.

 • Lengde: 130mm
 • Tykkelse: 5 mm
 • Vekt: 199 gram

Samtidig vil den vakre lærsliren som medfølger beskytte kniven og forlenge dens levetid.

Høy pris

Ettersom dette er en høykvalitets jaktkniv, er prisen satt deretter. Det betyr at du må betale ganske mye. Å betale mer enn 4000 kroner for en jaktkniv virker kanskje mye, men med tanke på hvor lenge denne holder seg og hvor bra den faktisk er, synes vi den er verdt hver eneste krone.

Svært få modeller kan vise til like god kvalitet, og det er rett og slett vanskelig å finne noe bedre. Dersom du kan avse noen tusenlapper på en kniv, ville vi helt klart gått for denne modellen.

Oppsummert

 • Unik kvalitetskniv
 • Praktisk størrelse
 • Medfølger en flott skinnslire
 • Høy pris

LES MER


3. Fallekniven NL2L Odin—Premium

SJEKK PRISEN →

En klassiker av de sjeldne. Ryktene sier at denne meget vakre og sterke kniven er smidd av den norrøne guden, Odin, og at det er derfor den er oppkalt etter han. Selv om dette ikke helt stemmer, er det likevel en fantastisk kniv med eksepsjonelle kutteferdigheter. Nøyer du deg ikke med annet enn det aller beste, er dette modellen for deg.

Unikt blad og skaft

Bladet består av et laminert VG10-stål der eggen utgjør det berømte VG10-stålet og der siden består av helt rustfritt 420J2-stål. Denne kombinasjonen er bra ettersom den kombinerer alle tenkbare gode egenskaper som stress, stivhet og skarphet i et og samme blad. En 6,5 mm tykk klinge er i seg selv sterk nok for de fleste bruksområder. Med laminat teknikk kan man regne med økt styrke, sammenlignet med et solid VG10-knivblad.

Skaftet består av utvalgt okseskinn – et nesten glemt skaftmateriale – som gir et veldig bra og holdbart grep. Det eldes på en vakker måte som gir en utsøkt mørkebrun patina med årene. Det påvirkes heller ikke av oljer eller løsningsmidler, og er ufølsom overfor vann.

I tillegg medfølger en elegant slire som er produsert i kraftig svart skinn av beste kvalitet.

Svindyr

Det er liten tvil om at denne solide kraftpakken imponerte oss. Det som imidlertid gjør oss litt skeptisk er den astronomiske prisen. Her må du virkelig grave dypt i lommeboken, og nesten litt unødvendig dypt ifølge oss.

Ja, du får en helt fantastisk jaktkniv som kutter gjennom nesten hva som helst, men vi er litt skeptiske på om dette er nok til å betale 7000 kroner for en jaktkniv. Hvorvidt dette er en pris innenfor rimelighetens grenser må du nesten selv vurdere.

Oppsummert

 • En vakker og sterk jaktkniv
 • Medfølger en elegant slire i skinn
 • Fantastisk knivblad
 • Svindyr

LES MER


4. Gerber Moment Large Fixed Blade Gut Hook—Allsidig

SJEKK PRISEN →

Denne praktiske og allsidige modellen er et perfekt verktøy som garantert vil tilfredsstille enhvers jeger krav. Gerber er utviklet med et fast blad for å gi deg uovertruffen kontroll på kniven, noe som igjen bidrar til økt sikkerhet. Med denne er risikoen for ulykker minimal. I tillegg har den 3,63 tommers kniven et ergonomisk grep og «gut hook» som gjør bukåpning av skutt til en lek.

Komfortabel og balansert

Det første du vil legge merke til når du håndterer denne kniven er det behagelig grepet og den velbalansert følelsen. Den har en ergonomisk form og et teksturert gummihåndtak. Gerber Moment er trygg å bruke, ettersom den har en fingerstopper som hindrer glidning ut på bladet når du bruker kniven. Du kan være trygg på at dette verktøyet er produsert basert på rikelig med hands-on erfaring.

En annen ting som virkelig begeistret oss er hvor allsidig denne kniven er. Med denne kan du håndtere både oppgaver som rengjøring av vilt og diverse oppgaver i jaktleieren, i tillegg til uforutsett arbeid som måtte oppstå. God brukervennlighet og stålkontroll er to begrep som gikk igjen når vi vurderte denne modellen.

Til slutt må vi nevne den praktiske nylonsliren som medfølger. Sliren kan du enkelt feste i beltet eller legge i sekken.

God pris

Kort fortalt, er det utrolig mye å like ved jaktkniven fra Gerber. Den håndterer de aller fleste gjøremål og har et blad designet i høy kvalitet, men det vi likte best er nok dens gode pris. Her må du ut med mindre enn 500 kroner, noe som er veldig mye mindre enn hos mange andre modeller.

Dette gjør den til en god investering uansett hva ditt formål er. Den har kanskje ikke det mest elegante utseendet og er ikke like kraftig som mange av sine konkurrenter, men dette er heller ikke å forvente når den koster så lite som den gjør.

Oppsummert

 • Allsidig og praktisk
 • Behagelig grep
 • Veldig god pris
 • Ikke like elegant som mange av sine konkurrenter

LES MER


5. Brusletto Sølvgutten—Beste gaven

SJEKK PRISEN →

Norsk knivproduksjon på sitt beste. Brusletto Sølvgutten er en svært bra jaktkniv med et hulslipt blad. Det aller beste med kniven derimot er dens utrolig vakre utseende og den medfølgende gaveesken. Esken er av robust tre som er håndskjært av verdens fremste designere. Skal du kjøpe jaktkniv i gave, er det ingen bedre alternativ enn denne.

Behagelig

På grunn av den buede oppsvingen på kniven er denne ypperlig til både jakt og anvendelig bruk. Du kan kutte kjøtt, spikke grillspyd eller hva enn det måtte være med denne kniven fra Brusletto.

Knivbladet er heller ikke for langt, noe som gjør at kniven er meget behagelig å bruke. Selv om du skjærer i timevis vil du ikke oppleve slitasje eller utmattelse i håndflaten. I tillegg har kniven støpt aluminiumshold med fingervern for å beskytte fingrene dine mot uhell.

Kniven har også en enorm slitestyrke, ettersom den er laget av stål med oljet masurbjørk i skaftet. Du kan med andre ord bruke kniven hyppig uten frykt for at den skal bli ødelagt.

Elegant jaktkniv

Det først som slo oss med denne var helt klart det elegante utseende. Denne kan gjøre like mye nytte som pynt, som til skogsbruk. Samtidig gir den medfølgende gaveesken den et ekstra særpreg, og denne skiller seg veldig ut fra resten av markedet.

Skal du kjøpe gave til noen du er glad i, er dette det ultimate gavetipset. Brusletto faller garantert i smak, uansett om det er som konfirmasjonsgave eller bursdagsgave.

Oppsummert

 • Perfekt som gave
 • Elegant kniv
 • Medfølger en vakker gaveeske
 • Hendig kniv med mange bruksområder

LES MER


6. Gerber Moment Large Fixed Blade DP—Kontroll og sikkerhet

SJEKK PRISEN →

Gerber Moment er en kniv med fast blad som gir deg uovertruffen kontroll på kniven og sikkerhet under bruk. Et verktøy som tilfredsstiller jegerens jaktkrav. Fra prepping av vilt til å sette opp leir, er Gerber Moment et godt verktøy med en 3,63-tommers kniv med glatt knivegg og drop-point spiss for å håndtere oppgaver store og små. I tillegg har den et ergonomisk grep som sikrer god komfort og sikkerhet når du bruker kniven.

Allsidig

Ingen jaktturer er like. Derfor kommer denne godt med – den er i stand til å håndtere alle forventende og uforventede oppgaver. Selve formen på kniven gir deg stålkontroll, samtidig som den har en brukervennlighet få kan vise til.

Denne har et behagelig grep og en velbalansert følelse, samt at fingerstoppen hindrer at kniven skal skli og skade deg ved uhell. Dette er med andre ord en svært trygg kniv å bruke under alle forhold. Her er sjansen for skader minimal.

Med kniven kommer også en nylonslire for oppbevaring. Denne bevarer kniven din, samtidig som den er praktisk, ettersom den kan festes i beltespennen. Kniven vil alltid være innenfor rekkevidde og tilgjengelig i tilfelle du plutselig skulle trenge den.

Livstidsgaranti

En annen kjempefordel du får med kniven fra Gerber er at den har livstidsgaranti. Det betyr at du får en splitter ny kniv dersom din blir ødelagt. Sammen med dens gode slitestyrke gjør dette at du har en jaktkniv for livet dersom du investerer i denne.

Det er rett og slett mye å like med denne, og da særlig prisen. Gerber koster betraktelig mindre enn andre jaktkniver på markedet og er derfor en enkel investering. Vi mener så absolutt dette er et godt kjøp, selv om den kanskje ikke er like elegant som mange av sine konkurrenter.

Oppsummert

 • Meget behagelig og komfortabel
 • Veldig trygg og sikker i bruk
 • Allsidig
 • God pris, men ikke like elegant som mange andre på markedet

LES MER


7. Robust jaktkniv med bukspretter—Beste bukspretter

SJEKK PRISEN →

Dette er en robust jaktkniv med bukspretter. Denne er en kombinasjon av to verktøy, og derfor et ypperlig valg for deg som trenger en allsidig jaktkniv. Den har flere praktiske detaljer som gjør den særdeles brukervennlig, som blant annet tommelgrep, samtidig som den er markedets beste på bukspretting.

Praktisk

Den konkave utformingen til bukåpneren gjør utvomming og slakt tryggere og mer kontrollert. Den butte enden på bukåpneren gjør at man ikke risikerer å stikke hull i vommen eller andre deler som bør forbli intakte, ved et uhell under slaktingen.

For slakt av rådyr eller hjort trenger man ingen flere verktøy for slaktingen dersom man har med seg en Robust jaktkniv med bukspretter i sekken. Dersom man unngår å skjære inn i bein vil eggen holde seg skarp en del lenger enn dersom man ofte skjærer inn i bein. Skjerping av kniven er som oftest en enkel og grei oppgave som kan unnagjøres på få minutter.

Vår dom

Grunnen til at denne skårer høyt i vår test er rett og slett på grunn av hvor praktisk den er. Selv den oransje fargen er praktisk, ettersom den nærmest er selvlysende i mørket. Denne spretter du også enkelt inn som en lommekniv, og du kan fint bære med kniven i lommen uten slire.

Prisen er også god, og alt i alt får du en meget bra jaktkniv dersom du kjøper denne.

Oppsummert

 • Hendig jaktkniv
 • Brukervennlig
 • Profesjonell kombinasjonkniv

LES MER


Hvilken skal man velge?

Jaktkniver kommer i varierende utgaver som er mer eller mindre spesialiserte. I de fleste tilfeller er jaktkniver imidlertid laget slik at de er veldig anvendelige og kan brukes til mye forskjellig, uansett om det skulle gjelde oppsetting av løvhytte, fiske, spikke grillspidd eller slakt av rådyr, hjort eller villender. Disse knivene er med andre ord veldig allsidige og brukes av alle, fra jegere og sportsfiskere, til speidere og turfolk som trenger et stykke trygghet i lomma i tilfelle det skulle trenges når man er ute på tur i villmarka.

Noen jaktkniver kommer også med inkludert bukåpner, som er et mer spesialisert redskap man bruker for å åpne buken på dyret og ta ut innvollene uten at man står i fare for å skjære hull på innvoller som kan skitne til og gi dårlig smak eller lukt.

Dette har vi testet

Stålkvalitet

Stålkvalitet er et av de mest kritiske områdene å ta i betraktning når man vurderer kniver. Her ser vi for eksempel på om stålet er for mykt slik at kniven blir fort sløv, eller om det er for hardt slik at kniven lett kan briste og få mikroskopiske sprekker i seg. Samtidig ser vi på hvordan metallet i knivbladene holder seg over tid – med andre ord; om det ruster eller ikke.

Balanse og brukervennlighet

Slakt av dyr er tungt arbeid. I en slaktekniv handler balanse i kniven derfor ikke bare om hvor god kniven føles i hånden. Det handler også om sikkerhet og arbeidsstilling. Dersom en kniv har dårlig balanse kan man lettere komme borti og skjære hull på deler av innvollene som man helst bør unngå å få hull på. I verste fall kan man også skade seg selv eller andre som hjelper til. En velbalansert kniv vil fort føles som en del av kroppen, og man vil ha bedre kontroll på den. Dette gjør arbeidet både tryggere og mer fornøyelig.

Vi vurderer også andre detaljer som hjelper til med å gjøre knivene brukervennlige. Dette inkluderer ting som plass for håndleddsrem for å unngå at man mister kniven.

Pris

En kniv er for mange en veldig personlig investering. Hva folk forventer og er villige til å betale for varierer mye. Hver kniv er også unik og de har forskjellige egenskaper. Derfor vurderer vi ikke kniver opp mot hverandre direkte basert på prisen, men ser heller på hvilke fordeler hver kniv har og hvor mye man må betale for disse.

Jaktkniv test