Jaktdress

Jaktdress test: Her er våre 11 favoritter (2021)

Valg av riktig jaktdress er essensielt for alle som ønsker å ferdes i norske fjell og skoger. Det uforutsigbare været skifter fort og gjør det enda viktigere at du har tøy som holder seg både tørt og varmt. Vi har derfor samlet de seks beste alternativene for alle budsjetter og løsninger i denne artikkelen. Vår testvinner fra Fladen er ikke bare vann og vindtett, men også svært stille når man beveger seg ute i terrenget. Doble lommer og tapede sømmer sørger for nok plass til alt du måtte trenge, samtidig som det holder deg god og varm.

VÅRE favoritter

  • SEETEX-membran
  • Det ytterste membranlaget sørger for at jaktdressen er godt isolert
  • Det medfølger bukse i samme stoff
SJEKK PRISEN →
  • Kamuflasjen passer utmerket til den norske fjellheimen
  • Det ytterste laget er 100% polyester med TPU Membran
  • Dressen kommer med doble radiolommer
SJEKK PRISEN →
  • Jaktdressen kommer i et robust og slitesterkt GORE-TEX
  • 5 år med garanti
  • Passpolerte frontlommer
SJEKK PRISEN →

Jaktdress test: Her er årets vinnere

BILDEPRODUKT
Fladen Jaktdress
Jaktdressen fra Fladen kommer som bukse og jakke, og passer perfekt for både jeger og hundefører. Jaktdressen kommer med kamuflasje ment for den norske fjellheimen og passer utmerket frem til snøen faller.
SJEKK PRISEN →
Seeland Hawker Pine Jaktdress
Seeland Hawker er et skallsett kombinert med vindtett og vanntett SEETEX-membran, noe som gjør jaktdressen til et godt alternativ for all-around bruk. Med aktivt snitt sitter jaktdressen godt og følger bevegelsene dine.
SJEKK PRISEN →
Härkila Pro Hunter X Jaktdress
Tidligere har utvalget av jaktdresser for kvinner ligget langt bak herrenes, men dette er noe Härkila ønsker å gjøre noe med. Med Pro Hunter X får du en utmerket jaktdress i slitesterkt materiale som er spesielt tilpasset profesjonelle kvinnelige jegere.
SJEKK PRISEN →
Swedteam Ridge Thermo M
Denne overallen fra Swedteam er foret med hele 160 gram vatt som sørger for å holde deg varm selv ved lange kalde netter på post. Dressen har flere praktisk plasserte lommer og, med et ytterlag som er både vann- og vindtett ,sørger denne for en komfortabel jakt.
SJEKK PRISEN →
Swedteam Ridge Classic Desolve
Denne jakken fra Swedteam passer til de fleste former for jakt, takket være det lydsvake designet, flere praktiske lommer, og COVERTEX membranen som sørger for at du holder deg både varm og tørr.
SJEKK PRISEN →
Swedteam Ridge Junior Fire Desolve
Med dette settet fra Swedteam får du det revolusjonerende Desolve Veil kamuflasjemønsteret med COVERTEX-membran for best mulig mobilitet. Dette gjør jaktdressen svært lydsvak ,uten at det går utover dets vann- og vindtette egenskaper.
SJEKK PRISEN →

 

1. Fladen Jaktdress

SJEKK PRISEN →

Med jaktdressen fra fladen får du en et robust sett til en god pris. Kamuflasjen passer utmerket til den norske fjellheimen og de oransje detaljene øverst gjør at du er godt synlig for andre jegere, uten at det ødelegger kamuflasjen. Dette gjør at jaktdressen passer godt enten du jakter alene eller i følge med andre.

Det ytterste laget er 100% polyester med TPU Membran som sørger for at jaktdressen er helt vann- og vindtett, samtidig som at den er svært stille når man beveger seg. Dressen kommer med doble radiolommer, to praktiske sidelommer, to romslige innerlommer, tapede sømmer og åpninger for ekstra ventilering under armene.

Det behagelige polyester-stoffet gjør at jaktdressen veier lite, men det er mindre slitesterkt enn tyngre stoffer. De praktiske løsningene gjør derimot at dressen passer ypperlig for jakt i tyngre terreng hvor vekt og bevegelighet er viktig. De romslige lommene kan benyttes uten at jakken blir klumpete, noe som gjør at den passer godt for fuglejakt eller smygjakt.

LES MER


2. Seeland Hawker Pine Jaktdress

SJEKK PRISEN →

Jaktdressen fra Seeland kommer i et praktisk 3-lags stoff bekledd med vann- og vindtett SEETEX-membran. Med aktive snitt sitter dressen tett på kroppen og følger bevegelsene dine på en behagelig måte. Takket være dets 3-lags stoff oppnår jaktdressen svært lav totalvekt, samtidig som den er stille i bevegelse og isolerer godt i kalde miljøer.

Det ytterste membranlaget sørger for at jaktdressen er godt isolert, samtidig som den oppnår god vann- og vanntetthet. SEETEX-stoffet puster også godt. Pusterom mellom ytterlaget og membranen sørger for god fordeling av varme og fuktighet, noe som gjør at det tørker raskere og ikke påvirker varmeeffekten til dressen når den er i bevegelse.

Det medfølger bukse i samme stoff, noe som gjør Seeland Hawker til et godt alternativ for deg som ønsker det beste. Buksen har innsydd forsterkelse på knærne for å forebygge slitasje på SEETEX-membranen. Det er også luftemuligheter ved knærne og, på lik linje med jakken, puster buksen godt. Det er god luftsirkulasjon gjennom hele jaktdressen, noe som sørger for at du verken blir for varm eller for kald, enten du er i bevegelse eller på post.

LES MER


3. Härkila Pro Hunter X Jaktdress

SJEKK PRISEN →

Tidligere har utvalget av gode jaktdresser for kvinner vært svært redusert, sammenlignet med utvalget for herrer. Dette er noe Härkila ønsket å gjøre noe med når de lanserte sin Pro Hunter X jaktdress spesielt utviklet for kvinner. Jaktdressen kommer i et robust og slitesterkt GORE-TEX stoff og har hele 5 år med garanti for funksjonaliteten.

Jakken har flere smarte funksjoner som stikklommer med quick-load stropp og knappelukking, store frontlommer med drenshull, harelommer med glidelås og en lett tilgjengelig innerlomme for mobiltelefonen. GORE-TEX membranen sørger for at jakken puster lett, uten at den blir støyende og tung å bære.

Buksen fra Härkila kommer i tilsvarende slitesterkt, vanntett og vindtett stoff som jakken og har store lårlommer som enkelt benyttes med knappelukking. Passpolerte frontlommer gjør at du enkelt kan benytte lommene uten at de blir klumpete. Praktisk snølås i foten gjør jaktdressen godt egnet også utover høsten når været kan være variabelt. Fargen på jaktdressen passer best i skogsterreng.

LES MER


4. Swedteam Ridge Thermo M

SJEKK PRISEN →

Denne praktiske termodressen fra Swedteam sørger for å holde deg varm selv på de kaldeste vinternetter. Jaktdressen er foret med hele 160 gram vatt og bekledd med vann- og vindtett membran som beskyttende ytterlag. Dette gjør at dressen holder godt på varmen selv ved utfordrende værforhold og lange passive netter på post.

Dressen kommer med praktiske lommer både på bryst og lår som gjør at du kan ha det mest nødvendige tilgjengelig uten å måtte åpne opp dressen og slippe kald luft inn. Den er produsert i 100% polyester og bekledd med COVERTEX membran, noe som gjør denne overallen til et godt alternativ, enten du skal sitte rolig på post eller bevege deg ute på vinterføret. Desolve-kamuflasje sørger for lav synlighet om vinteren.

Pustende membran sørger for at det ikke oppstår kondens inne i dressen ved bevegelse, og det praktiske beltet i livet sørger for god passform. Snølås og strikk i både føtter og armer sørger for å holde varmen inne.

LES MER


5. Swedteam Ridge Classic Desolve

SJEKK PRISEN →

Denne jakken fra Swedteam kommer med det unike Desolve kamuflasjemønsteret. Denne passer godt til de fleste typer jakt og, takket være COVERTEX-membranen, får du en lett og lydsvak jakke som holder seg både vann og vindtett. Jakken er også utstyrt med en rekke taktiske lommer som gjør det enkelt å oppbevare viktig utstyr lett tilgjengelig på overkroppen.

Desolve kamuflasjemønsteret er spesielt utviklet med dyrs synsmønster i tankene. Tidligere kamuflasje har i stor grad antatt at dersom man er usynlig for andre jegere, er man også usynlig for dyr. Dette har gjennom omfattende forskning vist seg å være feil, og resultatet av denne forskningen er Desolve sitt unike kamuflasjemønster.

Jakken har en rekke smarte funksjoner, som strategisk plasserte lommer på fremsiden hvor du enkelt kan oppbevare radio, mobil, eller andre nødvendigheter. I tillegg kan hetten enkelt kneppes av og på, og den smarte COVERTEX-membranen sørger for at jakken puster lett, mens det myke materialet gjør det lett å bevege seg lydløst rundt i terrenget. Dette gjør at jakken passer godt til de fleste former for jakt.

LES MER


6. Swedteam Ridge Junior Fire Desolve

SJEKK PRISEN →

Denne jaktdressen fra Swedteam kombinerer det revolusjonerende Desolve veil mønsteret med slitesterke klær for de yngste jegerne. Jaktdressen er utformet i 100% polyester med COVERTEX-membran som ytterste lag for beskyttelse mot vind og vann. Det myke stoffet gjør jaktdressen svært lydsvak og derfor godt egnet for de fleste typer jakt.

Swedteam Ridge benytter det unike Desolve veil kamuflasjemønsteret som er spesielt utviklet etter omfattende forsknings på observasjonsevnen til dyr. Dette gjør at kamuflasjen går bedre i ett med terrenget og virker mindre mistenksomt ovenfor dyr når man beveger seg i landskapet.

Jaktdressen kommer med en rekke smarte funksjoner som borrelås i både armer og ben, strategisk plasserte lommer på bryst og ben, teipede sømmer, avtagbar hette og pustende membran. Den har også strategisk plasserte synlighetsfelt på bukse og jakke som sikrer at man er godt synlig for resten av jaktfølget, uten at man blir avslørende for dyr. Denne passer derfor ypperlig for unge jegere.

LES MER


Viktig å huske ved valg av jaktdress

Det er mange hensyn å ta når man skal velge ny jaktdress. Vi har samlet noen av de viktigste punktene nedenfor for å gjøre det enklere å huke av hva som er viktig for deg før du går til innkjøp av ny jaktdress.

Valg av kamuflasje

Kamuflasjemønster er essensielt når man skal velge ny jaktdress. Du må derfor ta med i betraktningen hvilken type terreng du har tenkt å jakte i. Velg deretter et mønster som er spesielt godt egnet for dette terrenget eller gå for et mer all-around mønster som desolve veil, som blender seg godt inn i de fleste landskaper. Det vanligste terrenget når man er på jakt i Norge, er tettvokst skog eller fjellheim, og det er i slikt terreng det meste av jakt foregår. Dersom du velger et motiv som Desolve Veil kan du ferdes i begge typer terreng med god synlighet.

Plassering av lommer og oppbevaring

Plassering av lommer er essensielt for en god jaktdress. Du skal kunne bevege deg lett i terrenget uten å måtte lette på antrekk for å få tilgang til nødvendig utstyr. Det er derfor viktig å sørge for at jaktdressen har tilstrekkelig med strategiske lommer på fremsiden, slik at du kan oppbevare det mest nødvendige enkelt tilgjengelig. Det er viktig at du har mulighet til oppbevaring av mobiltelefon, radio, og eventuelt annet nødvendig utstyr uten at lommene blir klumpete eller at det påvirker mobiliteten når du er i bevegelse.

Fleksibilitet opp mot funksjon

Mange er opptatt av at jaktdressen skal være vann- og vindtett, men glemmer ofte at lydsvakt stoff også er viktig for at man skal kunne bevege seg fritt under jakten. Det er derfor viktig at man velger en drakt som er tiltenkt jakt ved at den benytter 3-lags modellen bekledd med membran, heller enn rene GORE-TEX drakter som ofte er støyende grunnet det sterke stoffet.

Hvilken sesong bør det jaktes i?

Noe av det mest avgjørende for valg av riktig jaktdress er hvilken sesong jakten skal foregå i. Dersom du har tenkt å jakte på høst/vår vil en 3-lags jaktdress med COVERTEX eller lignende dekke de fleste behov, samtidig som den er praktisk å ventilere dersom du skal bevege deg over lange strekninger. Dersom du skal jakte på vinteren er det derimot viktig å velge en dress som fokuserer mer på varme, slik som thermo-dresser, fremfor skallbeskyttelse. Her vil det være viktig at man kan holde varmen godt selv ved lite bevegelse, noe som fort blir tilfelle ved lange netter på jaktpost.

Ventilering av ytterlaget

Ventilering av det ytterste laget er viktig for funksjonaliteten til jaktdressen. Dette kan skje ved praktiske ventiler under armene, membran som fordeler varmen bedre utover hele dressen eller “lufteluker” som slipper inn frisk luft eller forhindrer kondens inne i dressen. 3-lags prinsippet er essensielt for god ventilering med riktig bekledning under ytterlaget. 3-lags prinsippet følger med netting innerst, ull som varmende lag og deretter skallbekledning som ytterste lag som sørger for en varm, vind- og vanntett opplevelse.

Synlighet

Kanskje noe av det viktigste når man jakter i følge, er synlighet. Flere gode modeller, inkludert vår testvinner, har synlighetsfelt strategisk plassert forskjellige steder i kamuflasjen som sørger for at man enkelt blir oppdaget av andre jegere, uten at det påvirker effekten av kamuflasjen overfor dyr. Dette kan være en livreddende egenskap og kan forhindre stygge ulykker. Vår testvinner fra Fladen har strategisk plasserte synlighetsfelt på undersiden av skuldrene som gjør deg lett synlig for jegere, uten å være dominerende nok til å forstyrre kamuflasjen i terreng.

Polyester med bekledning

Mange jaktdresser er i dag utformet i 100% polyester, men dette er i seg selv ikke vind- eller vanntett. Sørg derfor for at bekledningen også har et ytterlag av smart membran, slik som GORE-TEX- eller COVERTEX, for at tøyet skal være slitesterkt og vanntett. Det er også viktig at man undersøker at buksen/underdelen av dressen er utviklet med ekstra forsterkninger på punkter som knær.