fbpx

Jaktdress test: Her er våre 6 favoritter (2023)

Valg av riktig jaktdress er essensielt for alle som ønsker å ferdes i norske fjell og skoger. Det uforutsigbare været skifter fort og gjør det enda viktigere at du har tøy som holder seg både tørt og varmt. Vi har derfor samlet de seks beste alternativene for alle budsjetter og løsninger i denne artikkelen. Vi har ikke selv testet modellene, men basere oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser. Vår testvinner fra Swedteam Jakke Ridge Pro er ikke bare vann og vindtett, men også svært stille når man beveger seg ute i terrenget. Doble lommer og tapede sømmer sørger for nok plass til alt du måtte trenge, samtidig som det holder deg god og varm.

Jaktdress test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Swedteam Jakke Ridge Pro
Denne praktiske termojakken fra Swedteam sørger for å holde deg varm selv på de kaldeste vinternetter. Jakken er foret med hele 160 gram vatt og bekledd med vann- og vindtett membran som beskyttende ytterlag.
SJEKK PRISEN →
Fjallraven Lappland Hybrid
Denne jaktjakken får skyt for god passform, og at den er tilpasset skiftende værforhold. Denne er særlig gunstig for aktive jegere som jakter i et varierende tempo, da dens unike hybrid stoff sirkulerer bort kondens, samtidig som den holder godt på varmen. Er du typen som liker å være aktiv mens du jakter, tror vi denne er et godt valg.
SJEKK PRISEN →
Swedteam Ridge JR Jakke
Denne jaktjakken fra Swedteam kombinerer det revolusjonerende Desolve veil mønsteret med slitesterke klær for de yngste jegerne. Jakken er utformet i 100% polyester med COVERTEX-membran som ytterste lag for beskyttelse mot vind og vann. Det myke stoffet gjør jaktdressen svært lydsvak og derfor godt egnet for de fleste typer jakt.
SJEKK PRISEN →
Swedteam Ridge Thermo M
Denne overallen fra Swedteam er foret med hele 160 gram vatt som sørger for å holde deg varm selv ved lange kalde netter på post. Dressen har flere praktisk plasserte lommer og, med et ytterlag som er både vann- og vindtett ,sørger denne for en komfortabel jakt.
SJEKK PRISEN →
Swedteam Ridge Classic Desolve
Denne jakken fra Swedteam passer til de fleste former for jakt, takket være det lydsvake designet, flere praktiske lommer, og COVERTEX membranen som sørger for at du holder deg både varm og tørr.
SJEKK PRISEN →
Swedteam Ridge Junior Fire Desolve
Med dette settet fra Swedteam får du det revolusjonerende Desolve Veil kamuflasjemønsteret med COVERTEX-membran for best mulig mobilitet. Dette gjør jaktdressen svært lydsvak ,uten at det går utover dets vann- og vindtette egenskaper.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Swedteam Jakke Ridge Pro — Best i test

Swedteam Jakke Ridge Pro

SJEKK PRISEN →

Denne praktiske termojakken fra Swedteam sørger for å holde deg varm selv på de kaldeste vinternetter. Jakken er foret med hele 160 gram vatt og bekledd med vann- og vindtett membran som beskyttende ytterlag. Dette gjør at jakken holder godt på varmen selv ved utfordrende værforhold og lange passive netter på post.

Dessuten sørger dens unike passform, at den passer særlig godt til aktiv jakt, men selvsagt passer den også til de fleste jaktformer. Jakken er produsert i et lydsvakt materiale og utstyrt med COVERTEX® for beskyttelse mot vann og vind, hvilket betyr at det ikke er fare for å skremme bort byttet. Du vil heller ikke oppleve at vann eller vind trenger igjennom ytterstoffet, noe som er særdeles gunstig på høsten når det er surt og vått ute.

Jakken har mange spesiallommer tilpasset for både høyre- og venstreskyttere, samt en noe mer tettsittende passform. Dens pustende membran sørger attpåtil for at det ikke oppstår kondens inne i dressen ved bevegelse. Videre har den en rekke smarte funksjoner, som strategisk plasserte lommer på fremsiden hvor du enkelt kan oppbevare radio, mobil og andre nødvendigheter. Hetten kneppes også enkelt av om behov.

Basert på vår gjennomgang av ulike produktbeskrivelser, kundeanmeldelser og tester utført av diverse testpanel, var det til slutt ingen tvil om at denne er markedets beste jaktdress. Her får du en meget god og slitesterk jakke, til en overkommelig pris.

Oppsummert

  • Behagelig jakke, med pustende membran
  • Vind og vanntett
  • Er skreddersydd for aktiv jakt

LES MER


2. Fjallraven Lappland Hybrid — Lett og behagelig jaktjakke

Fjallraven Lappland Hybrid

SJEKK PRISEN →

Denne jaktjakken får skyt for god passform, og at den er tilpasset skiftende værforhold. Denne er særlig gunstig for aktive jegere som jakter i et varierende tempo, da dens unike hybrid stoff sirkulerer bort kondens, samtidig som den holder godt på varmen. Er du typen som liker å være aktiv mens du jakter, tror vi denne er et godt valg.

Fjallraven, altså utviklerne av jakken skriver selv at den er «Lett og slitesterk jakke for den kresne jeger som er ute etter høyst funksjonelt utstyr til aktive dager på jakt. Utformet slik at du kan bevege deg raskt og fritt over store avstander. Jakkens “DNA” er hentet fra den prisbelønte Keb Jacket, med vind- og vannavstøtende G-1000 Silent Eco i gjenvunnet polyester og økologisk bomull foran, på skuldrene og underermene, mens bakstykket, overermene og lommene er laget i elastisk stoff. Resultatet er blitt en stille, lett og svært smidig jakke med førsteklasses pusteegenskaper».

Dessuten får jakken gode tilbakemeldinger på å ha gjennomtenkte funksjoner, hvilket gjør det enklere å fokusere på den aller viktigste – nemlig jakten og omgivelsene rundt. Et eksempel er den lett tilgjengelige ermelommen med ammunisjonsholdere på venstre erme, og festet for kommunikasjonsradio på venstre skulder. Ekstra ammunisjon kan oppbevares i et par store, flate lommer med klaffer nederst på fronten. Det er også to romslige, vertikale brystlommer, begge med glidelås og den ene med en innvendig nettinglomme med plass til en radio eller mobiltelefon.

Videre beskrives jakken som svært behagelig der for eksempel glidelåseåpningene på sidene slipper ut overflødig varme. Glidelåsen foran er også toveis, noe som kommer godt med trenger du ekstra lufting.

Alt i alt virker det som en meget god jakke som er svært populær blant forbrukerne. Det eneste negative vi har å påpeke er at prisen er noe høy. Dog er det liten pris å betale for å særdeles god jaktjakke.

Oppsummert

  • Lett og behagelig
  • Utstyrt med flere praktiske løsninger
  • Vind- og vanntett

LES MER


3. Swedteam Ridge JR Jakke — Beste juniorjakke

Swedteam Ridge JR Jakke

SJEKK PRISEN →

Denne jaktjakken fra Swedteam kombinerer det revolusjonerende Desolve veil mønsteret med slitesterke klær for de yngste jegerne. Jakken er utformet i 100% polyester med COVERTEX-membran som ytterste lag for beskyttelse mot vind og vann. Det myke stoffet gjør jaktdressen svært lydsvak og derfor godt egnet for de fleste typer jakt.

Swedteam Ridge benytter det unike Desolve veil kamuflasjemønsteret som er spesielt utviklet etter omfattende forsknings på observasjonsevnen til dyr. Dette gjør at kamuflasjen går bedre i ett med terrenget og virker mindre mistenksomt ovenfor dyr når man beveger seg i landskapet.

Jakken kommer også med en rekke smarte funksjoner som borrelås i både armer og ben, strategisk plasserte lommer på bryst og ben, teipede sømmer, avtagbar hette og pustende membran. Den har også strategisk plasserte synlighetsfelt på bukse og jakke som sikrer at man er godt synlig for resten av jaktfølget, uten at man blir avslørende for dyr. Denne passer derfor ypperlig for unge jegere.

Selv prisen er god, og takket være det unike kamuflasjemønstret gjør deg usynlig for dyret, men samtidig tydelig synlig for andre mennesker. Med en høy kontrast i mønsteret og en farge som dyret har problemer med å se, vil du være vanskelig å oppdage. Med andre ord, er det en jakke skreddersydd for aktiv jakt.

Oppsummert

  • Jakke med unikt kamuflasjemønster
  • Beste juniorjakke
  • Bra pris
  • Vind- og vanntett

LES MER


4. Swedteam Ridge Thermo M

SJEKK PRISEN →

Denne praktiske termodressen fra Swedteam sørger for å holde deg varm selv på de kaldeste vinternetter. Jaktdressen er foret med hele 160 gram vatt og bekledd med vann- og vindtett membran som beskyttende ytterlag. Dette gjør at dressen holder godt på varmen selv ved utfordrende værforhold og lange passive netter på post.

Dressen kommer med praktiske lommer både på bryst og lår som gjør at du kan ha det mest nødvendige tilgjengelig uten å måtte åpne opp dressen og slippe kald luft inn. Den er produsert i 100% polyester og bekledd med COVERTEX membran, noe som gjør denne overallen til et godt alternativ, enten du skal sitte rolig på post eller bevege deg ute på vinterføret. Desolve-kamuflasje sørger for lav synlighet om vinteren.

Pustende membran sørger for at det ikke oppstår kondens inne i dressen ved bevegelse, og det praktiske beltet i livet sørger for god passform. Snølås og strikk i både føtter og armer sørger for å holde varmen inne.

LES MER


5. Swedteam Ridge Classic Desolve

SJEKK PRISEN →

Denne jakken fra Swedteam kommer med det unike Desolve kamuflasjemønsteret. Denne passer godt til de fleste typer jakt og, takket være COVERTEX-membranen, får du en lett og lydsvak jakke som holder seg både vann og vindtett. Jakken er også utstyrt med en rekke taktiske lommer som gjør det enkelt å oppbevare viktig utstyr lett tilgjengelig på overkroppen.

Desolve kamuflasjemønsteret er spesielt utviklet med dyrs synsmønster i tankene. Tidligere kamuflasje har i stor grad antatt at dersom man er usynlig for andre jegere, er man også usynlig for dyr. Dette har gjennom omfattende forskning vist seg å være feil, og resultatet av denne forskningen er Desolve sitt unike kamuflasjemønster.

Jakken har en rekke smarte funksjoner, som strategisk plasserte lommer på fremsiden hvor du enkelt kan oppbevare radio, mobil, eller andre nødvendigheter. I tillegg kan hetten enkelt kneppes av og på, og den smarte COVERTEX-membranen sørger for at jakken puster lett, mens det myke materialet gjør det lett å bevege seg lydløst rundt i terrenget. Dette gjør at jakken passer godt til de fleste former for jakt.

LES MER


6. Swedteam Ridge Junior Fire Desolve

SJEKK PRISEN →

Denne jaktdressen fra Swedteam kombinerer det revolusjonerende Desolve veil mønsteret med slitesterke klær for de yngste jegerne. Jaktdressen er utformet i 100% polyester med COVERTEX-membran som ytterste lag for beskyttelse mot vind og vann. Det myke stoffet gjør jaktdressen svært lydsvak og derfor godt egnet for de fleste typer jakt.

Swedteam Ridge benytter det unike Desolve veil kamuflasjemønsteret som er spesielt utviklet etter omfattende forsknings på observasjonsevnen til dyr. Dette gjør at kamuflasjen går bedre i ett med terrenget og virker mindre mistenksomt ovenfor dyr når man beveger seg i landskapet.

Jaktdressen kommer med en rekke smarte funksjoner som borrelås i både armer og ben, strategisk plasserte lommer på bryst og ben, teipede sømmer, avtagbar hette og pustende membran. Den har også strategisk plasserte synlighetsfelt på bukse og jakke som sikrer at man er godt synlig for resten av jaktfølget, uten at man blir avslørende for dyr. Denne passer derfor ypperlig for unge jegere.

LES MER


Viktig å huske ved valg av jaktdress

Det er mange hensyn å ta når man skal velge ny jaktdress. Vi har samlet noen av de viktigste punktene nedenfor for å gjøre det enklere å huke av hva som er viktig for deg før du går til innkjøp av ny jaktdress.

Valg av kamuflasje

Kamuflasjemønster er essensielt når man skal velge ny jaktdress. Du må derfor ta med i betraktningen hvilken type terreng du har tenkt å jakte i. Velg deretter et mønster som er spesielt godt egnet for dette terrenget eller gå for et mer all-around mønster som desolve veil, som blender seg godt inn i de fleste landskaper. Det vanligste terrenget når man er på jakt i Norge, er tettvokst skog eller fjellheim, og det er i slikt terreng det meste av jakt foregår. Dersom du velger et motiv som Desolve Veil kan du ferdes i begge typer terreng med god synlighet.

Plassering av lommer og oppbevaring

Plassering av lommer er essensielt for en god jaktdress. Du skal kunne bevege deg lett i terrenget uten å måtte lette på antrekk for å få tilgang til nødvendig utstyr. Det er derfor viktig å sørge for at jaktdressen har tilstrekkelig med strategiske lommer på fremsiden, slik at du kan oppbevare det mest nødvendige enkelt tilgjengelig. Det er viktig at du har mulighet til oppbevaring av mobiltelefon, radio, og eventuelt annet nødvendig utstyr uten at lommene blir klumpete eller at det påvirker mobiliteten når du er i bevegelse.

Fleksibilitet opp mot funksjon

Mange er opptatt av at jaktdressen skal være vann- og vindtett, men glemmer ofte at lydsvakt stoff også er viktig for at man skal kunne bevege seg fritt under jakten. Det er derfor viktig at man velger en drakt som er tiltenkt jakt ved at den benytter 3-lags modellen bekledd med membran, heller enn rene GORE-TEX drakter som ofte er støyende grunnet det sterke stoffet.

Hvilken sesong bør det jaktes i?

Noe av det mest avgjørende for valg av riktig jaktdress er hvilken sesong jakten skal foregå i. Dersom du har tenkt å jakte på høst/vår vil en 3-lags jaktdress med COVERTEX eller lignende dekke de fleste behov, samtidig som den er praktisk å ventilere dersom du skal bevege deg over lange strekninger. Dersom du skal jakte på vinteren er det derimot viktig å velge en dress som fokuserer mer på varme, slik som thermo-dresser, fremfor skallbeskyttelse. Her vil det være viktig at man kan holde varmen godt selv ved lite bevegelse, noe som fort blir tilfelle ved lange netter på jaktpost.

Ventilering av ytterlaget

Ventilering av det ytterste laget er viktig for funksjonaliteten til jaktdressen. Dette kan skje ved praktiske ventiler under armene, membran som fordeler varmen bedre utover hele dressen eller “lufteluker” som slipper inn frisk luft eller forhindrer kondens inne i dressen. 3-lags prinsippet er essensielt for god ventilering med riktig bekledning under ytterlaget. 3-lags prinsippet følger med netting innerst, ull som varmende lag og deretter skallbekledning som ytterste lag som sørger for en varm, vind- og vanntett opplevelse.

Synlighet

Kanskje noe av det viktigste når man jakter i følge, er synlighet. Flere gode modeller, inkludert vår testvinner, har synlighetsfelt strategisk plassert forskjellige steder i kamuflasjen som sørger for at man enkelt blir oppdaget av andre jegere, uten at det påvirker effekten av kamuflasjen overfor dyr. Dette kan være en livreddende egenskap og kan forhindre stygge ulykker. Vår testvinner fra Fladen har strategisk plasserte synlighetsfelt på undersiden av skuldrene som gjør deg lett synlig for jegere, uten å være dominerende nok til å forstyrre kamuflasjen i terreng.

Polyester med bekledning

Mange jaktdresser er i dag utformet i 100% polyester, men dette er i seg selv ikke vind- eller vanntett. Sørg derfor for at bekledningen også har et ytterlag av smart membran, slik som GORE-TEX- eller COVERTEX, for at tøyet skal være slitesterkt og vanntett. Det er også viktig at man undersøker at buksen/underdelen av dressen er utviklet med ekstra forsterkninger på punkter som knær.

Jaktdress test