fbpx

Test av isbor: 4 effektive bor for isfiske (2023)

I et vinterland som Norge har isfiske lange tradisjoner, men selv om det finnes en rekke forskjellige måter å fiske på, er alle enige om at isbor er helt essensielt. Her er det viktig at man har godt utstyr som kan håndtere alle typer is. Det er nemlig ingen fasit på hva som venter når du skal lage ditt fiskehull. Tykkelse, lag, vann og snø vil alle påvirke ytelsesevnen til ditt isbor. I denne artikkelen har vi funnet frem til fire allsidige bor som passer til alle typer isfiske, og dermed kan du pakke sekken og begi deg ut på fisketur gjennom hele vinteren.

For å finne frem til de beste alternativene tilgjengelig har vi tatt utgangspunkt i tidligere best i test artikler, tilgjengelig informasjon fra forhandlere og produsenter, samt tilbakemelding fra verifiserte kjøpere. Dermed har vi klart å redusere listen av isbor til de fire som helhetlig har kommet best ut av samtlige undersøkelser.

Vår testvinner var Heinola 115 mm isbor med vendbar sveiv. Det praktiske isboret kommer med sammenleggbar sveiv og 115 mm bor. Dermed kan du enkelt bære det med deg ut på isen samtidig som det sikrer et bredt hull. Den lange sveiven gir også god kraft som gjør at du effektivt borer deg gjennom selv tykk is.

Isbor test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Heinola 115 mm vendbar sveiv
Kraftig isbor med sammenleggbar sveiv og 115 mm bor. Den kraftige sveiven sikrer effektiv boring gjennom isen, men isboret er også svært enkelt å bære med seg da du kan brette ned håndtaket og redusere lengden på verktøyet.Dermed passer det utmerket for deg som skal fiske alene og må bære med deg både isbor og fiskeutstyr.
SJEKK PRISEN →
Wiggler Hurricane X58 Komplett Isbor 110mm
Enkelt isbor fra Wiggler som kommer med langt bor og et praktisk håndtak. Fire hakk som kan forlenge boret dersom du skulle møte på virkelig tykk is. To praktiske håndtak på sveiven gjør det enkelt å sveive uten å miste moment. Dermed kan du raskt og enkelt bore gjennom isen på en effektiv måte.
SJEKK PRISEN →
Heinola Original Isbor 115 mm 3-delt
Dette isboret fra finlandske Heinola passer utmerket for norske isfiskere. Her får du et bor av høy kvalitet som tar minimalt med plass. Det praktiske boret kan brettes sammen i tre deler og er derfor svært enkelt å bære med seg. Det doble håndtaket på sveiven gjør det også enkelt å benytte da momentum opprettholdes på en effektiv måte.
SJEKK PRISEN →
Wiggler Hurricane X58 Komplett isbor 150mm
Wiggler Hurricane X58 er et fullverdig isbor med en lengde på 133-179 cm. Dette gjør det mulig å bore gjennom en istykkelse på hele 130 cm. Med bøyde skjær graver den effektivt unna is og opprettholder et optimalt hull for fiske. Ved hjelp av forlengelse i håndtaket kan du oppnå en lengde på hele 179 cm som gjør det til et svært allsidig isbor perfekt for norske forhold.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Heinola 115 mm vendbar sveiv – Testvinner

Heinola 115mm

SJEKK PRISEN →

Når du skal ut på isfiske er det viktig å ha et isbor som effektivt lager et hull, samtidig som det er enkel å bære med seg. Dette isboret fra finske Heinola har spenn på hele 115mm og et håndtak som enkelt kan vendes ned. Dermed tar det opp mindre plass, og kan til og med festes på ryggsekken før du begir deg ut på tur.

Produsert av finske Heinola er dette isboret fremstilt i rustfritt stål og utstyrt med håndtak i hardplast. Dette forhindrer at hansker eller votter fryser fast selv om håndtakene blir kalde og våte under bruk. En skruklemme gjør det mulig å vinkle eller brette ned håndtaket etter bruk slik at transport blir enklere. De bevegelige håndtakene gjør det enkelt å opprettholde momentum.

Er du på jakt etter et enkelt isbor som tar lite plass er Heinola 115mm et utmerket alternativ. Her får du et isbor som effektivt skjærer seg gjennom isen. For å gjøre transporten best mulig kan du brette ned håndtaket raskt og enkelt slik at det blir lettere å bære med seg.

Oppsummert

 • Vendbar sveiv
 • Rustfritt stål
 • Lav vekt

LES MER


2. Wiggler Hurricane X58 Komplett Isbor 110mm – Praktisk design

Wiggler Hurricane X58 Komplett Isbor

SJEKK PRISEN →

Dette fullverdige isboret fungerer utmerket for norske forhold og kan enkelt justeres i lengde. Det praktiske designet har fem forskjellige lengder som gjør at du kan bore gjennom selv tykk is. De brede spiralene på boret gjør at is effektivt blir transportert til overflaten mens du graver deg nedover.

Produsert i en kombinasjon av rustfritt stål og aluminium er dette et isbor som yter godt til tross for lav egenvekt. Håndtak i plast og forlengelse i aluminium gjør at vekten kan holdes til et minimum uten at det går utover kvaliteten. De fem forskjellige lengdene du kan velge mellom gjør at isboret kan tilpasses forholdene eller forlenges underveis om du skulle oppleve at istykkelsen var lengre enn forventet.

Dersom du ønsker deg et robust isbor til en rimelig penge er Wiggler Hurricane X58 et utmerket alternativ. Her får du et sterkt isbor i rustfritt stål og aluminium som håndterer selv de tøffeste jobber. Et komplett isbor for deg som skal ut i vinterhalvåret for å fiske.

Oppsummert

 • Justerbar lengde
 • 110mm spenn
 • Praktisk design

LES MER


3. Heinola Original Isbor 115 mm 3-delt – Kompakt design

Heinola Original isbor 115mm

SJEKK PRISEN →

Finske Heinola er kjent for isbor av høy kvalitet og dette 3-delte isboret er et utmerket eksempel. Her får du et isbor som kan brettes sammen til et kompakt design som tar opp minimalt med plass. Til tross for full lengde blir boret blant de mest kompakte på markedet når det brettes sammen etter bruk. Dette gjør at du enkelt kan feste det utenpå ryggsekken eller bære det med deg uten at det kommer i veien.

Dette isboret fra Finland kommer med en spiral som er sveiset fra bunn til tupp, og har en materialtykkelse på 1,5 mm. For å sikre lang levetid er spiralen pulverlakkert noe som beskytter effektivt mot rust. Heinola benytter seg av fargekoder på borene sine, og rød skjærekrone er tilegnet stålis eller is med slafs mellom lagene med stålis. Produsert i rustfritt stål som er hardnet for best mulig egenskaper.

For deg som ferdes ute på vannet alene er dette et utmerket alternativ. Det tar minimalt med plass og kan enkelt festes på ryggsekken eller bæres for hånd. Produsert i rustfritt stål med hardnet krone er dette et isbor som yter optimalt til tross for at det er delt inn i tre forskjellige ledd. De enkelte håndtakene i hardplast gjør det mulig å opprettholde momentum og effektivt boring gjennom både stålis og slafs.

Oppsummert

 • Tredelt
 • Rustfritt stål
 • Effektivt på stålis

LES MER


4. Wiggler Hurricane X58 Komplett isbor 150mm – Lengste bor

Wiggler Hurricane X58

SJEKK PRISEN →

Dette lange boret fra Wiggler Hurricane kommer i et praktisk design med bor på hele 133 cm. Ved å forlenge håndtaket kan isboret oppnå en lengde på hele 179 cm ved behov. Dermed kan du trenge gjennom selv den lengste stålisen og være trygg på at fiskemulighetene består gjennom hele vinteren.

Produsert i en kombinasjon av rustfritt stål og aluminium er dette et robust isbor med svært lang rekkevidde. Kronen er produsert i hardnet rustfritt stål for lang holdbarhet, og håndtaket består av aluminium med plastgrep. Dette gjør at hansker og votter ikke fryser fast i isboret dersom du skulle bli våt på hanskene i kulden. De bevegelige grepene gjør at momentum enkelt opprettholdes og du kan effektivt skjære gjennom selv tykk is.

For deg som ferdes på innsjøer med liten bevegelse kan isen fort oppnå bred tykkelse. Da er det godt å ha med seg et isbor som enkelt kan tilpasses isen og sørge for et solid fiskehull helt ned til 130 cm. Mellomrommet på boret sørger for effektiv fjerning av is underveis som deretter kan børstes bort fra overflaten. Så er du klar til å nyte freden og roen som isfiske bringer med seg i vinterhalvåret.

Oppsummert

 • 150mm tykkelse
 • Langt bor
 • Justerbar lengde

LES MER


Spørsmål og svar

Hva bør et isbor være laget av?

For lengst mulig holdbarhet bør et isbor være laget av rustfritt stål. Ettersom is og vann tærer på metallet er dette viktig for å unngå rust.

Hvordan bruker man et isbor effektivt?

Når du skal bruke et isbor er det viktig å opprettholde en rett vinkel. Drill rett ned i isen uten å bevege isboret i særlig grad. For å redusere is i hullet kan du dytte isboret ned for deretter å trekke opp igjen. Da får du med deg det meste av fyll fra hullet.

Er det lett å transportere et isbor?

De fleste isbor kan pakkes sammen og kommer med en beskyttelse for kronen. Det er viktig at du alltid benytter denne beskyttelsen slik at kronen får lengst mulig holdbarhet og opprettholder den skarpe kanten sin.

Hvordan tester man tykkelsen på isen?

Den letteste måten å teste tykkelsen på isen er ved å gjennomføre en prøveboring. Dette kan du gjøre et stykke unna der du har tenkt til å fiske slik at du ikke forstyrrer vannet der du ønsker fange fisk.