fbpx

Isbitmaskin test: Disse 7 gir deg mest for pengene i 2023

Du kommer utvilsomt til å få mye glede av å investere i en isbitmaskin. På varme sommerdager er det lite som slår en iskald drikke for å kjøle seg ned, og da er det ingenting som er mer forfriskende enn noen isbiter.

I tillegg er isbiter en strålende måte å imponere sine gjester på ved å lage iskalde drinker. Valg av isbitmaskin derimot er ikke nødvendigvis en enkel oppgave. Utvalget er relativt stort og det finnes en rekke forskjellige modeller på dagens marked.

Vi ønsker å gjøre oppgaven med å velge isbitmaskin lettere for deg, og derfor har vi i denne isbitmaskin testen sammenlignet flere av markedets mest populære modeller. Nedenfor har vi laget en oversikt til de med de beste innen de ulike kategoriene. Best i test ble Wilfa Isbitmaskin ICE -12S, mens mest is for pengene får du hos Icebreaker Urban. Vurdering er basert på andre tester, spesifikasjoner og omtaler.

Isbitmaskin test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Hvisk v2
Årsaken til at Hvisk V2 topper vår isbitmaskin test, er at det er den beste «helheten». Det er ingen som kombinerer pris, kvalitet, kapasitet og effekt bedre denne, og således er det vår soleklare favoritt. Skal du ha det ypperste av det ypperste, men uten å betale for mye, er det ingen tvil om at dette er isbitmaskinen for deg.
SJEKK PRISEN →
Wilfa Isbitmaskin ICE -12S
Denne eksepsjonelle isbitmaskinen er vår soleklare testvinner. Her får du en modell som, ifølge forbrukerne, er både praktisk og effektiv. Dessuten har den en enorm kapasitet, ettersom den lager 70 isbiter i timen.
SJEKK PRISEN →
Caso CS3301 IceMaster PRO
Denne isbitmaskinen er markedets mest effektive. Den klarer nemlig å produsere 500 gram is i timen, i tillegg til at den er meget brukervennlig. Takket være det oversiktlige displayet på toppen får du full kontroll over maskinen.
SJEKK PRISEN →
Emerio isbitmaskin
Med sitt moderne og elegante design vil Emerio gli rett inn på det moderne kjøkken, samtidig som den lager perfekte isbiter på kun noen få minutter. Denne skiller seg også i stor grad fra andre modeller ved at du kan velge mellom små, mellomstore og store isbiter. Det er mye å like bed Emerio, inkludert dens enorme kapasitet.
SJEKK PRISEN →
Icebreaker Urban
Denne smarte, håndholdte isbitmaskinen er et ypperlig valg om du ofte er på farten. Skal du grille i parken eller nyte kald drikke på stranden, er dette den ultimate isbitmaskinen. Den tar ikke mye plass, der den også lager rikelig med is.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Wilfa Isbitmaskin ICE -12S—Best i test

Isbitmaskin test

SJEKK PRISEN →

Isbitmaskinen fra Wilfa, som også går under navnet Frostbitt, er en eksepsjonell modell som det er vanskelig å ikke la seg begeistre av. Etter grundige analyser kom vi frem til at dette er vår soleklare testvinner, ettersom den er både smart og smidig, og ikke minst enkel å oppbevare.

Praktisk og effektiv

Med denne trenger du aldri å vente på at isen skal fryses i fryseren. Vannet fryses umiddelbart og du kan til og med velge mellom to forskjellige størrelser på isbitene for å få den optimale isbiten til ditt glass.

Denne produserer også hele 70 isbiter i timen og klarer opptil 12 kilo is på 24 timer. Du kan med andre ord by opp til fest uten noen som helst frykt for å gå tom for is. Denne kraftpakken av en ismaskin sørger for at du alltid har isen som skal til for en forfriskende drikke.

Vannet i maskinen skifter du enkelt ut takket være ventilen, mens selve maskinen er brukervennlig og særdeles enkel å forholde seg til. Her trenger man ikke å være teknisk anlagt for å få rikelig med is. Alt du trenger å gjøre er å fylle på vann, velge størrelse, starte maskinen og du har svært delikate isbiter på null komma niks.

Kompakt størrelse

Maskinen har en relativt kompakt utforming slik at du enkelt kan oppbevare den i et skap. Dette gjelder også under bruk, så slipper du at den står og fyller hele kjøkkenbenken din. Målene dens er på 36 x 32 x 25 centimeter og den har en bærevennlig vekt.

Dette er også en modell som nyter strålende kundeomtaler og den har fått hele 4.8 stjerner av 5, fordelt på 101 anmeldelser hos forbrukersiden Bakeren og Kokken. Dette er med andre ord en meget populær isbitmaskin som leverer et ypperlig resultat.

Også vi som vurderte den lot oss virkelig begeistre av denne effektive maskinen. Med denne får du umiddelbart forfriskende isbiter og dette i store mengder. Prisen på nærmere 2000 kroner er kanskje noe høyt, men vi mener dette likevel det er verdt pengene med tanke på hvor god denne modellen er.

Fordeler

 • Lager opptil 70 isbiter i timen
 • Mulighet for to forskjellige størrelser
 • Klarer opptil 12 kilo is på ett døgn

Ulemper

 • Ganske høy pris

LES MER


2. Icebreaker Urban—Mest is for pengene

SJEKK PRISEN →

Icebreaker Urban er en smart, håndholdt isbitmaskin som effektivt lager is. Denne er perfekt om du trenger litt is på farten, som for eksempel dersom du skal på grilling i parken med noen venner. Denne maskinen lager 12 terninger om gangen og dispenserer dem en og en.

Enkle bruksområder

Det eneste du trenger å gjøre for å få is med denne modellen, er å fylle på vann, legge den i fryseren og servere isbiter ved å dreie på håndtaket. Isbitene skyter da enkelt ut fra beholderen og denne sørger for at du alltid har mulighet til å kjøle ned drikken din.

Selve dryppskålen sørger for å samle opp både kondens og smeltevann. Dette gjør at den ikke lekker og det er ingen fare for at vann skal renne ut av beholderen dersom isen smelter. Rengjøringen gjøres også superenkelt, ettersom den uten problemer kan vaskes i vaskemaskinen.

Uansett om du trenger isbiter hjemme eller når du er på tur, fungerer denne effektiv og vil utvilsomt gi deg tilstrekkelig med is.

God pris

Prisen på denne er nok det vi likte aller best. Her må du ut med rundt 500 kroner, noe som er en del lavere enn resten av markedet, og derfor er dette maskinen som gir mest is for pengene. I tillegg har den en størrelse som gjør det særdeles behagelig å ha den med på tur.

Se for deg at du skal på stranden med noen venner en varm sommerdag og, istedenfor å dra med seg en tung kjølebag for å kjøle ned drikken, trenger du bare å ta med deg denne lille håndholdte isbitmaskinen.

Du vil få umiddelbar tilgang på is uten at du trenger å ha med ekstra bagasje. Det negative med en slik størrelse er at den kun klarer å holde på 12 is om gangen og vil derfor ikke være tilstrekkelig dersom dere er mange personer.

Isbitmaskinen er også betraktelig mindre effektiv enn andre modeller, ettersom den er fullstendig avhengig av en fryser for å kunne fryse ned vannet.

Det er helt klart mye å like ved denne, men dersom du ser for deg en isbitmaskin til hjemmebruk ville vi nok ha gått for andre modeller enn denne.

Fordeler

 • Veldig god pris
 • Praktisk beholder du kan ta med på tur
 • Holder lenge på kulden og lekker ikke selv om isen smelter

Ulemper

 • Er avhengig av en fryser for å fryse ned vann

LES MER


3. Caso CS3301 IceMaster PRO—Rask tilberedning

SJEKK PRISEN →

Dette er en meget effektiv isbitmaskin som produserer opptil 500 gram isbiter i timen. Skulle isbitene ta slutt kan du raskt tilberede flere på bare et kvarters tid, mens den store kapasiteten gjør at du kan lage store mengder med is. Med denne vil det ikke bli noen problemer med ismangel, samt at du enkelt kan betjene isbitene takket være den flyttbare kurven.

Stilig design

Designet er relativt stilig: den er laget i rustfritt stål og er sølvfarget. Dette gjør at den passer inn i ethvert hjem, mens det lille vinduet på toppen av maskinen gir deg full oversikt over hvordan arbeidet utarter seg.

Maskinen vil i tillegg skru seg av automatisk dersom det blir tomt for vann eller hvis maskinen er full. Det betyr at du kan lene deg tilbake og nyte selskapet mens Caso SC3301 arbeider av seg selv. Denne trenger ikke kontinuerlig overvåkning for at prosessen skal gå riktig for seg.

Det aller beste er imidlertid hvor kjapt og enkelt den produserer is. Hell på litt vann og maskinen fikser resten. Denne er perfekt om du skulle få uventet besøk og ønsker å servere forfriskende drikker.

Vår dom

Skal du ha en lynrask istilbereder som rommer mye, er det få som egner seg bedre enn denne. I tillegg har den en rekke fordeler som flyttbar kurv, to forskjellige størrelser på isbitene, automatisk avstigning, og ikke minst et stilig og robust design.

Dette er den ultimate ismaskin til hjemmebruk, ettersom den er meget brukervennlig og på grunn av sin størrelse. Det eneste du må være klar over med denne er at prisen er ganske høy. Å betale over 2000 kroner for en maskin som lager is høres kanskje litt i overkant ut, men til gjengjeld er dette en utrolig god maskin.

Dette er så absolutt et godt kjøp.

Fordeler

 • Tilbereder is lynraskt
 • Velg mellom to størrelser
 • Stilrent design
 • Automatisk avstenging

Ulemper

 • Høy pris

LES MER


4. Emerio isbitmaskin—Premium

SJEKK PRISEN →

Med sitt moderne og elegante design vil Emerio gli rett inn på det moderne kjøkken, samtidig som den lager perfekte isbiter på kun noen få minutter. Denne skiller seg også i stor grad fra andre modeller ved at du kan velge mellom små, mellomstore og store isbiter. Det er mye å like bed Emerio, inkludert dens enorme kapasitet.

Perfekt til større anledninger

Planlegger du middagsfest er dette et utmerket valg om du ønsker is i drinkene. Denne har en kapasitet på hele 12 kilo med isbiter og disse lages på under ett døgn. Forfriskende isbiter er med andre ord aldri langt unna dersom du har Emerio.

En annen praktisk fordel er at den indikerer med lyd når isbitene er ferdig slik at du alltid har oversikten du trenger. Denne fungerer ikke bare godt til hjemmebruk, men også på hytte eller i en campingvogn – så lenge den er koblet til en strømkontakt.

Konklusjon

Denne isbitmaskinen er en arbeidshest av de sjeldne, noe som gjør at den alltid leverer ypperlig resultat. Med denne vil du alltid få fristende isbiter som kjøler ned drikken din, samt at den har et design som vil gli lett inn.

Maskinen lager imidlertid en del støy når den arbeider, noe som kan være irriterende, men det vil neppe være en dealbreaker. Det er eventuelt bare å overdøve lyden med litt musikk eller støy fra TVen.

Alt i alt er det bare positive ting å si om Emerio, og vi kan med hånden på hjerte si at det skal mye til for at du ikke blir fornøyd med denne.

Fordeler

 • Stor kapasitet
 • Moderne design
 • Kapasitet på 12 kilo

Ulemper

 • Bråker en del når den arbeider

LES MER


Hva skal du se etter i en isbitmaskin?

Du bør kjøpe en isbitmaskin av god kvalitet og som kommer med de funksjonene som du ønsker i en slik maskin. Velger du en isbitmaskin som er laget av rustfritt stål vet du at du har gjort et fornuftig kjøp, ettersom rustfritt stål tåler veldig mye og du derfor vil ha en maskin som kan produsere isbiter for deg og familien din i mange år.

Størrelsen teller

En annen ting du bør vurdere før du bestiller en isbitmaskin er hvor stor plass den tar. Den skal tross alt passe inn på kjøkkenet ditt, og mange vil også foretrekke at det er muligheter for å sette den trygt i et skap i perioder når den er mindre i bruk. Velger du en isbitmaskin som er kompakt vil den ta minimalt med plass, samtidig som du får akkurat like gode isbiter.

Ulik kapasitet

Isbitmaskiner har også ulik kapasitet. Bruker du mange isbiter i løpet av en dag, bør du velge en maskin som rommer flere liter og som kan produsere mange isbiter på kort tid, slik at maskinen slipper å kjøre kontinuerlig. Noen isbitmaskiner kan for eksempel produsere 12 kg med is i løpet av en dag, noe som er imponerende! Hvis du ønsker å ta med deg isbitmaskinen på reisefot bør du undersøke på forhånd hvilke strømkilder den bruker. De fleste isbitmaskiner kan du bare koble direkte inn i en stikkontakt og, siden de heller ikke veier mye, er det bare å ta dem med seg.

Hva er en isbitmaskin?

En isbitmaskin er kort fortalt en liten fryseboks som lager is. Den består av en vannbeholder, en frysedel og en isbeholder. Vannbeholderen fylles med kaldt vann før du setter på maskinen, og så er det bare å vente på at maskinen får gjøre sitt.

Når de er ferdige å arbeide, faller det isbiter ned i iskammeret, og du har forfriskende isbiter. Det som er viktig å huske på med en isbitmaskin, er at de trenger mye vedlikehold og må rengjøres ofte. Gammelt vann gir dårlig smak på isbitene, så det er uhyrlig viktig at det ikke er vann i beholderen som ligger og godgjør seg etter at den er ferdig i bruk.

Godt renhold er helt essensielt dersom du skal ha smakfulle isbiter.

De ulike modellene kommer i en rekke forskjellige varianter og de aller fleste klarer å produsere is på svært kort tid. Størrelsene er også forskjellige, og de aller fleste ligger på omkring 30 x 30 centimeter og veier rundt 9 kilo.

Selv om markedet for isbitmaskiner ikke er det største, finnes det flere ulike fabrikanter. Det er derfor lurt å vurdere hva ditt behov er før du går til innkjøp. På denne måten er det større sjanse for at du blir fornøyd med ditt innkjøp.

Vi håper denne artikkelen har vært til hjelp slik at du har fått bedre oversikt over markedet, og vi håper du finner maskinen som passer deg.

isbitmaskin test