fbpx

Hybelkomfyr test: De 6 beste på markedet (2023)

Hvis du har begrenset med plass i kjøkkenet, eller er på utkikk etter et kompakt alternativ for en hybel eller et mindre leilighetskjøkken, er en hybelkomfyr et utmerket valg. De er mindre enn standard kjøkkenkomfyrer, men tilbyr fortsatt funksjonaliteten til en fullverdig komfyr. Vi har gått gjennom de beste hybelkomfyrene på markedet i de forskjellige segmentene for å hjelpe deg med å finne den som passer dine behov best.

Enten du er på jakt etter en budsjettvennlig modell, et mellomnivå alternativ, eller en premium hybelkomfyr med alle funksjonene, har vi funnet frem de beste alternativene. Vi tar hensyn til viktige aspekter som pris, størrelse, funksjonalitet, energieffektivitet og brukervennlighet.

I budsjettkategorien har vi funnet frem kompakte, funksjonelle modeller som gir god verdi for pengene. Hvis du har litt mer å bruke, har vi også utvalgt modeller i mellomprisklassen som gir ekstra funksjoner og høyere kvalitet. Og hvis penger ikke er noe problem, har vi inkludert noen premiumalternativer som kommer med avanserte funksjoner, bedre materialkvalitet og mer sofistikert design.

Hybelkomfyr test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Stabilotherm Bærbar vedfyrt komfyr
Stabilotherm Bærbar Vedfyrt Komfyr, med sin kompakte størrelse, robuste konstruksjon, og fleksibilitet, er et utmerket alternativ for matlaging gitt de høye strømprisene i Norge.
SJEKK PRISEN →
Smeg TR93IGR2
Smeg TR93IGR2 er en premium hybelkomfyr som kombinerer funksjonalitet, ytelse og klassisk design, og tilbyr en rik matlagingsopplevelse med sine fem induksjonskokesoner og tre ovner.
SJEKK PRISEN →
Bertazzoni PRO905
Bertazzoni PRO905 induksjonskomfyr kombinerer funksjonalitet, estetikk og holdbarhet. Med fem kokesoner, to store ovner og elleve ovnsfunksjoner, tilbyr denne komfyren allsidighet i matlaging. Designet er moderne og elegant, og komfyrens kvalitetsmaterialer sikrer holdbarhet. Med fem års garanti gir Bertazzoni trygghet for din investering.
SJEKK PRISEN →
Steba KB41ECO
Vår soleklare testvinner. Denne levere en helhet ingen andre hybelkomfyrer er i nærheten av.
SJEKK PRISEN →
Steba STG40
Dersom beste kvalitet og antall funksjoner er viktigst for deg, er dette modellen du må gå for. Her får du en hybelkomfyr til ypperste kvalitet.
SJEKK PRISEN →
Albaline Alba 23
Testens beste budsjettvalg. Her får du best pris, i tillegg til rikelig med funksjoner og et godt varmeresultat.
SJEKK PRISEN →

1. Stabilotherm Bærbar vedfyrt komfyr – Best i test

Stabilotherm Bærbar vedfyrt komfyr

SJEKK PRISEN →

I lys av de økende strømprisene i Norge, er det å være strømeffektiv og finne alternativer til tradisjonelle kjøkkenapparater en absolutt nødvendighet. Dette er der Stabilotherm Bærbar Vedfyrt hybelomfyr kommer inn, og har dermed plassert seg som det beste valget for hybelkomfyrer.

Stabilotherm-komfyren er ekstremt kompakt og portabel, perfekt for de med begrenset plass. Med en vekt på bare 900 gram og dimensjoner som en liten bok når den er sammenfoldet (14 cm x 14 cm x 21 cm), er denne komfyren også ideell for transport. I tillegg er det inkludert en praktisk oppbevaringspose, noe som gjør det enda enklere å bære den med seg.

Hybelkomfyren er laget av høykvalitets rustfritt stål, noe som sikrer varighet og robusthet. Dens design gjør den svært brukervennlig, med en enkel installasjonsprosess på tre trinn: Fold ut komfyren, plasser det medfølgende askebrettet og grillristen på plass, og åpne luken for å fylle på med drivstoff.

En av de største fordelene med denne komfyren er dens uavhengighet av strøm. Med de stadig økende strømprisene i Norge, gir vedfyrte komfyrer en kostnadseffektiv løsning. Du trenger ikke å bekymre deg for strømforbruket når du lager mat, noe som ikke bare sparer penger, men også reduserer miljøpåvirkningen.

En annen viktig egenskap ved Stabilotherm Bærbar Vedfyrt hybelkomfyr er dens fleksibilitet. Uavhengig av om du er hjemme eller på tur, kan du lage mat hvor som helst og når som helst. Denne funksjonen gjør det til et utmerket valg for både innendørs og utendørs bruk.

Oppsummert

 • Ekstremt kompakt og portabel
 • Høykvalitets rustfritt stålkonstruksjon
 • Uavhengig av strøm, kostnadseffektiv
 • Egnet for både innendørs og utendørs bruk

LES MER

2. Smeg TR93IGR2 – Premium

Smeg TR93IGR2 induksjonskomfyr

SJEKK PRISEN →

For de som ønsker det beste av det beste står Smeg TR93IGR2 som den fremste hybelkomfyren i premiumsegmentet. Denne modellen kombinerer høy funksjonalitet, ypperlig ytelse og et klassisk design, noe som gjør den til et yndet valg blant kresne forbrukere.

Smeg TR93IGR2 har fem induksjonskokesoner, noe som gir mulighet for å lage flere retter parallelt og har dermed et klart fortrinn i forhold til de fleste andre modeller. Dette gjør det enkelt å lage selv de mest kompliserte måltidene.

En av de mest markante egenskapene til denne komfyren er dens tre ovner med Vapor Clean funksjon. Dette gir en større fleksibilitet når det kommer til matlaging, og det gir deg også muligheten til å lage flere retter samtidig på forskjellige temperaturer. Den selvrensende funksjonen Vapor Clean gjør det også lettere å holde ovnen ren, noe som er en stor fordel i det lange løp.

Designet er også et sterkt salgspunkt for denne hybelkomfyren. Med sin elegante skifergrå finish og klassiske utforming, er dette et produkt som virkelig gjør kjøkkenet ditt unikt. Modellen er en del av Victoria-serien, kjent for sin tidløse estetikk.

Energiklassifiseringen A og B bekrefter at Smeg TR93IGR2 er både effektiv og miljøvennlig, noe som er viktig i dagens marked hvor forbrukerne er mer bevisste på sitt energiforbruk.

I sum, er Smeg TR93IGR2 den beste hybelkomfyren i premiumsegmentet, både når det kommer til funksjonalitet, design og effektivitet. Med dens rike funksjoner og elegante utforming, er dette et produkt som gir verdi for pengene og samtidig løfter kjøkkenets utseende til nye høyder.

Oppsummert

 • Fem induksjonskokesoner for parallelle retter
 • Tre ovner med Vapor Clean funksjon
 • Klassisk, skifergrå design
 • Energieffektiv med klasse A og B rating

LES MER

3. Bertazzoni PRO905 – Fleksibel hybelkomfyr

Bertazzoni PRO905 induksjonskomfyr

SJEKK PRISEN →

Hvis du er på jakt etter en komfyr som har alt – funksjonalitet, estetikk og holdbarhet – da er Bertazzoni PRO905 induksjonskomfyr et utmerket valg. Dette er en komfyr laget for matelskere, og det er lett å se hvorfor.

Bertazzoni PRO905 er en skikkelig kraftpakke når det kommer til matlaging. Med fem kokesoner på induksjonstoppen kan du lage flere retter samtidig uten at det blir kaotisk. Dette gir deg muligheten til å lage mat på en rekke forskjellige måter, fra hurtigkoking til sakte simring.

Komfyren har også to store ovner, som gir deg all den plassen du trenger for å lage mat til både store og små sammenkomster. Med 11 ovnsfunksjoner kan du perfeksjonere alt fra brød og kaker til stekt kylling og pizza.

Designet på Bertazzoni PRO905 er også verdt å nevne. Med sin elegante og moderne stil vil denne komfyren utvilsomt heve estetikken på ethvert kjøkken. I tillegg til dette, gir komfyrens kvalitetsmaterialer den en utrolig holdbarhet. Dette er et produkt som er laget for å vare.

Enda bedre, Bertazzoni gir en fem års garanti på dette produktet, noe som gir ekstra trygghet for investeringen din. Med alt dette i betraktning, er det klart at Bertazzoni PRO905 induksjonskomfyr er et allsidig verktøy for enhver matelsker.

Oppsummert

 • Fem kokesoner og to store ovner
 • Elleve ovnsfunksjoner for fleksibilitet
 • Modernt, elegant design og holdbare materialer
 • Fem års garanti

LES MER

4. Steba KB41ECO — Best i test

SJEKK PRISEN →

En brukervennlig og praktisk hybelkomfyr med en generøs kapasitet på 38 liter. Her får du enkle bruksområder på grunn av en oversiktlig skjerm, i tillegg til at du kan tilberede maten din på flere ulike måter, siden det er rikelig med funksjoner. Du får enkelt og greit ikke bedre helhet enn det du får med Steba KB41ECO.

Overkommelig prislapp

Prislappen på rundt 2000 kroner er imponerende lav med tanke på alle bruksområdene og den sterke wattstyrken hybelkomfyren byr på. Denne varmer maten din helt opptil 230 grader, samt at den har en timer på 90 minutter slik at du får god kontroll over tiden mens du lager mat.

Innsiden er også utstyrt med belysning og et non-stick belegg som gjør at du får kontroll over maten selv uten å måtte ta den ut av ovnen.

I tillegg vil ovnens gode termiske isolasjon gi lav ytre temperatur som sparer deg energi.

Funksjonsrik

KB41ECO leveres med grillspyd, emaljert bakeplate, krommet grillrist og en smulepanne. Denne modellen havner derfor i kategorien funksjonsrik, og har alt det du trenger i en hybelkomfyr. Den har også rike valgmuligheter, og du kan til og med tilberede maten via varmluft og grillovn.

Dette er derfor en komfyr utviklet for å tilfredsstille dine matbehov.

Konklusjon

Det er ikke uten grunn av dette er testvinner. Den skårer høyt på brukervennlighet, pris og stekeresultat. Konklusjonen er at du ikke får bedre helhet enn med denne. Dette er et fantastisk kjøp for enhver og en effektiv komfyr som tar liten plass.

Fordeler:

 • Kraftig wattstyrke
 • Du kan varme både med grill- og varmluft
 • Brukervennlig

Ulemper:

 • Vanskelig å finne noe som trekker modellen ned

LES MER


5. Steba STG40 — Premium

SJEKK PRISEN →

Dersom du jakter beste kvalitet er det Steba STG40 du burde går for. Med et volum på hele 40 liter kan den helt problemfritt benyttes av to til tre personer. Ikke bare har den stor kapasitet, den har også 49 ulike automatiske programmer du kan velge imellom.

Tilbereder maten akkurat slik du ønsker det

Med 49 ulike programmer kan du velge mellom et rikt utvalg av tilberednings-muligheter. Du kan blant annet steke, grille, dampe, og til og med dehydrere maten. Dette gir en maten en sjelden god smak, da den bevarer både saftighet, i tillegg til å beholde både vitaminer og mineraler.

Disse funksjonene gjør dette hybelkomfyren med best stekeresultat i vår test. Er smak ditt viktigste kriterie, er dette utvilsomt hybelkomfyren du burde gå for.

Høy pris

Her må du imidlertid belage deg på å betale ganske mye. Prisen ligger på rundt 6000 kroner, noe som er ganske mye for en hybelkomfyr. Likevel mener vi dette er et godt kjøp da ingen andre modeller er i nærheten når det kommer til stekeresultat og tilberedningsmåter.

STG40 har også et brukervennlig og oversiktlig elektronisk display som gjør den svært enkel å styre og å kontrollere. Alt i alt er dette en fantastisk hybelkomfyr, som ikke kom til topps i vår test på grunn av en litt for høy prislapp.

Fordeler:

 • God kapasitet på 40 liter
 • Mange tilberedningsmuligheter
 • Fantastisk stekeresultat

Ulemper:

 • Høy pris

LES MER


6. Albaline Alba 23 — Beste Budsjettvalg

SJEKK PRISEN →

Dersom du er på jakt etter hybelkomfyren med best pris, er dette modellen du må gå for. Med en pris under 1000 kroner, er dette den desidert billigste hybelkomfyren i vår test. Til tross for en lav pris, har den rikelige med stekemuligheter samt at den kan varme mat helt opptil 230 grader.

Anvendelig

Selv om ovnen ser veldig enkel ut og har en rimelig pris, så er Alba 23 overraskende anvendelig. Her får du blant annet tre ovnsinnstillinger samt en grillfunksjon. Dette gir deg flere tilberednings-muligheter og den har tilstrekkelig med varmemuligheter.

Temperaturen og valg av varmluft gjøres enkelt ved å vri rundt på hjulene som er plassert på høyre side av komfyren. Her kan du i tillegg stille inn en timer, slik at det ikke er noe fare om du skulle glemme tiden.

Liten kapasitet

Det som er verdt å merke seg med denne modellen, er den lille kapasiteten. Med et ovnsrom på 23 liter er denne en av de minste hybelkomfyrene som er på markedet. Er dere to som bor på hybel sammen, ville vi derfor ha gått for litt større modeller enn denne. Alba 23 vil fint dekke matbehovet til en sulten person, men kan bli i det minste laget for to sultne kropper.

Likevel er dette en modell vi sterkt anbefaler, og vi mener det er vanskelig å finne bedre hybelkomfyrer til denne prisen.

Fordeler:

 • God pris
 • Flere varmeinnstillinger
 • Brukervennlig

Ulemper:

 • Lite ovnsrom

LES MER


Hvem trenger en hybelkomfyr?

Det er flere årsaker til at en hybelkomfyr kan være en nødvendig investering, men først og fremst er hybelkomfyrer utviklet for kjøkken der du ikke har plass til en ordinær komfyr. Bor du på hybel eller har det veldig trangt på kjøkkenet er en hybelkomfyr en smart investering.

Den fungerer nesten på lik linje som en vanlig komfyr, bare at den tar mye mindre plass. En normal størrelse på en hybelkomfyrer kan sammenlignes med en mikrobølgeovn, altså at du kan få plass til ovnen i en hylle eller i et skap.

Har du hytte eller et lite sommerhus, kan en hybelkomfyr også være en lønnsom og ikke minst plassbesparende løsning. På hytter er det ofte trangt om plassene, og da vil en liten hybelkomfyr som får plass på kjøkkenbenken være en praktisk kjøkkeninnredning. Hybelkomfyrer er som regel billigere enn vanlige komfyrer, slik at du også sparer deg noen kroner.

Siste grunnen til å kjøpe en hybelkomfyr er dersom du har en stor familie, og du må lage mye mat om gangen. Da kan redskapet bidra til å effektivisere matlagingen ved at du kan steke i hybelkomfyren og komfyren samtidig. Nedenfor ser du noen utvalgte fordeler og ulemper med en hybelkomfyr;

Fordeler med en hybelkomfyr:

 • Tar mindre plass enn ordinær komfyrer
 • Er som regel mye billigere
 • Dagens hybelkomfyrer leverer strålende varmeresultat, nesten på lik linje med vanlige komfyrer

Ulemper med en hybelkomfyr:

 • Mange av komfyrene mangler kokeplater
 • Den lille størrelsen kan begrense ovnsrommet noe, likevel rommer mange av hybelkomfyrene ganske mye

Hvilken hybelkomfyr skal du velge?

Dagens marked består av flere forskjellige hybelkomfyrer, og mange kommer i ulike størrelser og med egne funksjoner, og ikke minst har komfyrene ulik pris. For å finne en modell som dekker ditt behov og dine ønsker, burde du vurdere følgende før du gjør handler.

Kapasitet på ovnsrom

Hvor mange personer skal bruke ovnen og hva slags type mat skal du steke? Kapasiteten på ovnsrommet sier noe om hvor mye du får plass inne i ovnen om gangen. Er dere flere som skal lage mat samtidig, er det helt nødvendig med et større ovnsrom. Dere kan da både lage- og spise maten samtidig, noe som er mye triveligere enn om dere må lage en rett om gangen.

Bor du alene er ikke ovnsrommet like viktig, med mindre du ser for deg å varme pizzaer med stor omkrets. Da må du nok regne med å kjøpe en komfyr med større kapasitet for å få plass til pizzaen.

Størrelsen på komfyren

Selve størrelsen på komfyren og ovnsrommet henger naturligvis sammen, men det er likevel noen modeller som har klart å utnytte kapasiteten bedre enn andre. Derfor kan det lønne seg å finne en komfyrer som har klart å utnytte ovnsrommet til det fulle. Altså at ovnsrommet har god kapasitet, samtidig som komfyren tar liten plass på kjøkkenbenken.

Er det ekstra trangt på ditt kjøkken og du ønsker å gjemme bort komfyren mellom hver gang du bruker den, burde du gå for en så liten størrelse som overhode mulig.

Varmeinnstillinger

På hvilken måte ønsker du å varme maten din på? Ikke alle komfyrer har innstillinger som grill eller varmluft. Du burde derfor investere i den komfyren som har de varmeinnstillingene du ønsker i en hybelkomfyr.

Er det ikke så nøye med grill eller varmluft, kan du nøye deg med en ovn uten disse innstillingene. Dette på grunn at flere innstillinger betyr desto høyere pris.

Kokeplate eller ikke?

Ønsker du å kunne koke eller steke med stekepanne, så må du ha kokeplater på komfyren. Det er kun et fåtall av dagens hybelkomfyrer som har dette, så finn en med kokeplater dersom du ser det som en nødvendighet.

Pris

Hybelkomfyrer er et rimeligere alternativ enn vanlige komfyrer. Likevel kan noen av hybelkomfyrene være ganske kostbare. Betal derfor prisen du er mest komfortabel med. Det finnes flere rimelige komfyrer på markedet, som leverer ypperlig resultat.

Våre kriterier

Vi har basert vårt testresultat på følgende kriterier.

Varmeresultat/varmeinnstillinger

Hvilke varmeinnstillinger hadde komfyrene, og hvordan ble resultatet? For oss var det viktig med komfyrer som kunne både grille, steke og varme maten med varmluft, til et utsøkt resultat. Dette var de viktigste kriteriene i vår test.

Størrelse/ovnsrom

Hvordan har komfyrene utnyttet størrelsen og ovnsrommet? Størrelse og kapasitet henger sammen, men desto bedre de hadde utnyttet ovnsrommet, jo bedre testresultat.

Brukervennlighet

Hvor oversiktlige er komfyrene? Vi ønsket komfyrer med presise innstillinger og enkle bruksområder. Digitalt display og presise temperaturinnstillinger var et stort pluss.

Pris

Basert på kriteriene ovenfor vurderte vi prisen. For oss var det viktig med hybelkomfyrer med en god helhet. Altså, godt resultat, god kapasitet, brukervennlig, god utnyttelse av ovnsrom, samt en god pris.