fbpx

Hybelkomfyr test: De 6 beste på markedet (2022)

Bor du på hybel er plassbesparende gjenstander verdifulle å ha. Med en hybelkomfyr kan du lage favorittmaten din uten at det går utover romkapasiteten din. Formålet med vår hybelkomfyr test er at du lettere skal finne hybelkomfyren som passer deg og dine behov. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser.

Etter grundige analyser kom vi frem til at Steba KB41ECO er den beste på dagens marked. Det er en romslig, men likevel plassbesparende hybelkomfyr, med flere praktiske funksjoner. I tillegg gir dens kraftige vattstyrke deg mulighet til å varme mat på helt opptil 230 grader. Handler du på budsjett, er det Albaline ALBA23 vi ville ha gått for. Ingen hybelkomfyrer slår denne på pris.

VÅRE favoritter

 • God kapasitet på 40 liter
 • Mange tilberedningsmuligheter
 • Fantastisk stekeresultat
SJEKK PRISEN →
 • Kraftig wattstyrke
 • Du kan varme både med grill- og varmluft
 • Brukervennlig
SJEKK PRISEN →
 • God pris
 • Flere varmeinnstillinger
 • Brukervennlig
SJEKK PRISEN →

Hybelkomfyr test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Steba KB41ECO
Vår soleklare testvinner. Denne levere en helhet ingen andre hybelkomfyrer er i nærheten av.
SJEKK PRISEN →
Steba STG40
Dersom beste kvalitet og antall funksjoner er viktigst for deg, er dette modellen du må gå for. Her får du en hybelkomfyr til ypperste kvalitet.
SJEKK PRISEN →
Albaline Alba 23
Testens beste budsjettvalg. Her får du best pris, i tillegg til rikelig med funksjoner og et godt varmeresultat.
SJEKK PRISEN →
Tristar OV1456
Hybelkomfyren med størst ovnsrom. Denne har en kapasitet på hele 60 liter og ingen andre komfyrer er i nærheten av lik kapasitet. Den er perfekt til bokollektivet.
SJEKK PRISEN →
Haws MO202032TOP
En unik hybelkomfyr, takket være kokeplatene. Den fungerer som en vanlig komfyr, siden du både kan koke og steke maten med stekepanne.
SJEKK PRISEN →
Ariete Vintage 979
Testens minste hybelkomfyr. Denne får garantert plass på de trangeste områdene. Ikke nok med å være plassbesparende, den har også et stilig retro design.
SJEKK PRISEN →

 

1. Steba KB41ECO — Best i test

SJEKK PRISEN →

En brukervennlig og praktisk hybelkomfyr med en generøs kapasitet på 38 liter. Her får du enkle bruksområder på grunn av en oversiktlig skjerm, i tillegg til at du kan tilberede maten din på flere ulike måter, siden det er rikelig med funksjoner. Du får enkelt og greit ikke bedre helhet enn det du får med Steba KB41ECO.

Overkommelig prislapp

Prislappen på rundt 2000 kroner er imponerende lav med tanke på alle bruksområdene og den sterke wattstyrken hybelkomfyren byr på. Denne varmer maten din helt opptil 230 grader, samt at den har en timer på 90 minutter slik at du får god kontroll over tiden mens du lager mat.

Innsiden er også utstyrt med belysning og et non-stick belegg som gjør at du får kontroll over maten selv uten å måtte ta den ut av ovnen.

I tillegg vil ovnens gode termiske isolasjon gi lav ytre temperatur som sparer deg energi.

Funksjonsrik

KB41ECO leveres med grillspyd, emaljert bakeplate, krommet grillrist og en smulepanne. Denne modellen havner derfor i kategorien funksjonsrik, og har alt det du trenger i en hybelkomfyr. Den har også rike valgmuligheter, og du kan til og med tilberede maten via varmluft og grillovn.

Dette er derfor en komfyr utviklet for å tilfredsstille dine matbehov.

Konklusjon

Det er ikke uten grunn av dette er testvinner. Den skårer høyt på brukervennlighet, pris og stekeresultat. Konklusjonen er at du ikke får bedre helhet enn med denne. Dette er et fantastisk kjøp for enhver og en effektiv komfyr som tar liten plass.

Fordeler:

 • Kraftig wattstyrke
 • Du kan varme både med grill- og varmluft
 • Brukervennlig

Ulemper:

 • Vanskelig å finne noe som trekker modellen ned

LES MER


2. Steba STG40 — Premium

SJEKK PRISEN →

Dersom du jakter beste kvalitet er det Steba STG40 du burde går for. Med et volum på hele 40 liter kan den helt problemfritt benyttes av to til tre personer. Ikke bare har den stor kapasitet, den har også 49 ulike automatiske programmer du kan velge imellom.

Tilbereder maten akkurat slik du ønsker det

Med 49 ulike programmer kan du velge mellom et rikt utvalg av tilberednings-muligheter. Du kan blant annet steke, grille, dampe, og til og med dehydrere maten. Dette gir en maten en sjelden god smak, da den bevarer både saftighet, i tillegg til å beholde både vitaminer og mineraler.

Disse funksjonene gjør dette hybelkomfyren med best stekeresultat i vår test. Er smak ditt viktigste kriterie, er dette utvilsomt hybelkomfyren du burde gå for.

Høy pris

Her må du imidlertid belage deg på å betale ganske mye. Prisen ligger på rundt 6000 kroner, noe som er ganske mye for en hybelkomfyr. Likevel mener vi dette er et godt kjøp da ingen andre modeller er i nærheten når det kommer til stekeresultat og tilberedningsmåter.

STG40 har også et brukervennlig og oversiktlig elektronisk display som gjør den svært enkel å styre og å kontrollere. Alt i alt er dette en fantastisk hybelkomfyr, som ikke kom til topps i vår test på grunn av en litt for høy prislapp.

Fordeler:

 • God kapasitet på 40 liter
 • Mange tilberedningsmuligheter
 • Fantastisk stekeresultat

Ulemper:

 • Høy pris

LES MER


3. Albaline Alba 23 — Beste Budsjettvalg

SJEKK PRISEN →

Dersom du er på jakt etter hybelkomfyren med best pris, er dette modellen du må gå for. Med en pris under 1000 kroner, er dette den desidert billigste hybelkomfyren i vår test. Til tross for en lav pris, har den rikelige med stekemuligheter samt at den kan varme mat helt opptil 230 grader.

Anvendelig

Selv om ovnen ser veldig enkel ut og har en rimelig pris, så er Alba 23 overraskende anvendelig. Her får du blant annet tre ovnsinnstillinger samt en grillfunksjon. Dette gir deg flere tilberednings-muligheter og den har tilstrekkelig med varmemuligheter.

Temperaturen og valg av varmluft gjøres enkelt ved å vri rundt på hjulene som er plassert på høyre side av komfyren. Her kan du i tillegg stille inn en timer, slik at det ikke er noe fare om du skulle glemme tiden.

Liten kapasitet

Det som er verdt å merke seg med denne modellen, er den lille kapasiteten. Med et ovnsrom på 23 liter er denne en av de minste hybelkomfyrene som er på markedet. Er dere to som bor på hybel sammen, ville vi derfor ha gått for litt større modeller enn denne. Alba 23 vil fint dekke matbehovet til en sulten person, men kan bli i det minste laget for to sultne kropper.

Likevel er dette en modell vi sterkt anbefaler, og vi mener det er vanskelig å finne bedre hybelkomfyrer til denne prisen.

Fordeler:

 • God pris
 • Flere varmeinnstillinger
 • Brukervennlig

Ulemper:

 • Lite ovnsrom

LES MER


4. Tristar OV1456 — Størst ovnsrom

SJEKK PRISEN →

Dersom du bor med flere personer er det helt essensielt med et større ovnsrom skal matbehovet dekkes. Med et ovnsrom på 60 liter er dette testens største hybelkomfyr, noe som gjør den perfekt om dere er fire eller flere personer. Vanligvis må man ha en ordinær komfyr skal man ha tilsvarende- eller større kapasitet, men denne får fint plass på kjøkkenbenken slik som alle andre hybelkomfyrer.

Fem varmeinnstillinger

Med så mange som fem varmeinnstillinger kan du både varme, bake, eller grille maten din til perfekt resultat. Det har ingen betydning om du steker pizza, varmer nachos eller baker kake- ovnen er utviklet for å gi perfekt resultat uansett hva du lager.

Ikke nok med godt utvalg av varmeinnstillinger, hybelkomfyren har også en kraftig wattstyrke på 2000 og kan varme maten din helt opp til 230 grader. Dette sørger for effektiv bruk, der du slipper å vente for lenge før maten er ferdig.

Den høye varmen gir deg også mulighet til å steke matvarer som brød og pizza, uten frykt for at brødet eller bunnen skal bli seigt eller lite gjennomstekt.

Gammeldags innstillinger

Det vi synes er negativt med hybelkomfyren fra Tristar er at innstillingene trenger en oppdatering. Temperaturinnstillingen er blant annet lite oversiktlig og du må steke på omtrentlig varme med mindre du steker på 90, 140, 180 eller 230 grader. Dette er de eneste presise varmeinnstillingene du får og dersom du skal steke på en annen varme, så har du kun magefølelsen å gå på.

Dette gir ingen indikatorer på om du har stilt inn til riktig varme, noe som gjør at OV1456 havner på nedre del av brukervennlighets-skalaen.

Vår dom

Til tross for å være lite brukervennlig, er dette en hybelkomfyr vi likte svært godt. Denne vil utvilsomt gi deg mye matglede, og dens store kapasitet gjør den perfekt om dere er flere personer som skal lage mat. Denne passer derfor utmerket både i en hybel, på hytta- eller i sommerhuset.

Fordeler:

 • Størst ovnsrom
 • Avgir god varme, og steker til ypperlig resultat
 • Fem ulike varmeinnstillinger

Ulemper:

 • Gammeldagse innstillinger. Avgir ikke presis temperaturinnstilling

LES MER


5. Haws MO202032TOP — Med kokeplater

SJEKK PRISEN →

En imponerende hybelkomfyr, med god romslighet, rikelige med funksjoner og ikke minst med kokeplater på toppen. Denne fungerer derfor nesten som en ordinær komfyr, bare at den er mye mer plassbesparende. Er det trangt på kjøkkenet ditt, vil den gli rett inn på alle områder samtidig som den varmer maten til et utsøkt resultat.

Avgir god varme

Som de fleste andre modeller i testen vår, kan denne vise til en makstemperatur på 230 grader. Dette er ofte mer enn høy nok temperatur til å dekke et varmebehovet inne i en komfyr. I tillegg er wattstyrken på hele 3200, noe som bidrar til Haws er i stand til å arbeide med høy temperatur uten noen form for slitasje.

Hos andre hybelkomfyrer er det en ørliten tendens til at de blir slitne og mister effekt på grunn av at de brukes på høyere varme enn det de egentlig håndterer. Dette er ikke et problem med hybelkomfyren fra Haws.

God kapasitet

Med en kapasitet på 32 liter, er denne i midtsjiktet når det kommer til størrelsen på ovnsrommet. Den er langt ifra minst, men har samtidig godt stykke på til de største. Dette gjør den for øvrig utmerket om du bor alene eller sammen med en annen person.

I tillegg har komfyren et bredt utvalg av varmeinnstillinger, samt en timer på opptil 60 minutter. Det som imidlertid er et savn med hybelkomfyren fra Haws, er mulighet for å benytte seg av varmluft. Denne har både grill, over- og undervarme, samt kokeplater, men likevel gjør mangelen av varmluft den ukomplett.

Vi mener

Det er mye vi liker med modellen fra Haws og den skiller seg utvilsomt fra andre modeller ved at den har kokeplater. Derfor kunne denne ha vært den mest komplette hybelkomfyren i vår test, men mangelen på varmluft gjør at den trekker en del ned.

Det samme gjelder brukervennligheten. Innstillingene til de ulike funksjonene er lite presises, og da spesielt temperaturinnstillingen. Her har du kun fire presise temperaturer, mens resten av temperaturene baseres på magefølelsen din.

Til tross for dette vil komfyren fungere godt på mindre kjøkken.

Fordeler:

 • Eneste hybelkomfyren i vår test, utstyrt med kokeplater
 • God wattstyrke og temperatur
 • Passer perfekt til to personer

Ulemper:

 • Mangler varmluft
 • Lite presise temperaturinnstillinger

LES MER


6. Ariete Vintage 979 — Minste hybelkomfyr

SJEKK PRISEN →

Testens minste hybelkomfyr, med et ovnsrom på 18 liter. Denne har målene 47x40x24 millimeter, og vil derfor ta minimalt med plass selv på de trangeste kjøkken. Til og med mikrobølgeovner vil streve med å være mer plassvennlig enn Vintage 979.

Spennende design

Sammen med en plassbesparende størrelse, er det hybelkomfyrens unike design som imponerte oss mest med denne modellen. Vintage 979 har et stilig retro utseende som garantert vil fange oppmerksomhet.

Der andre hybelkomfyrer kanskje er noe kjedelige og ordinære, vil 60- talls inspirerte Vintage 979, utvilsomt sette et ekstra særpreg på ditt kjøkken og imponere vennene dine.

God pris

Prisen på knappe 1000 kroner gjør dette til en enkel investering, der du slipper å grave dypt i lommeboken. Sammenlignet med toppmodellene er denne noe tusen kroner billigere, men dette gjenspeiles i antall funksjoner og varmeresultat.

Den har kun varmeinnstillinger som over- og undervarme og mangler blant annet grill og varmluft. Dette kan derfor kategoriseres som en primitiv hybelkomfyr som kun dekker de enkleste varmebehov.

Er du på utkikk hybelkomfyr som skal fungere tilnærmet som en vanlig komfyr, er ikke dette modellen for deg. Denne funker best som et supplement til en større komfyr og ikke som en primær komfyr du skal tilberede alle maten din på.

Konklusjon

Det er vanskelig å ikke bli betatt av det vakre og noe utradisjonelle utseendet til Vintage 979. Likevel har den for store mangler til at vi kan anbefale den til all bruk. Ja, prisen er god og den tar udiskutabelt minimalt med plass på kjøkkenet ditt, men mangelen på funksjoner og at varmeresultatet ikke er det beste, gjør at vi vegrer oss litt. Liten størrelse medfører også mindre ovnsrom og her vil du faktisk få problemer med å putte i en hel pizza.

Derfor mener vi denne kun egner seg som et ekstra supplement til en større komfyr.

Fordeler:

 • Stilig retro design
 • Får plass selv på de trangeste kjøkken, og kan enkelt gjemmes bort ved behov
 • God pris

Ulemper :

 • Savner flere varmeinnstillinger
 • Liten størrelse medfører lite ovnsrom

LES MER


Hvem trenger en hybelkomfyr?

Det er flere årsaker til at en hybelkomfyr kan være en nødvendig investering, men først og fremst er hybelkomfyrer utviklet for kjøkken der du ikke har plass til en ordinær komfyr. Bor du på hybel eller har det veldig trangt på kjøkkenet er en hybelkomfyr en smart investering.

Den fungerer nesten på lik linje som en vanlig komfyr, bare at den tar mye mindre plass. En normal størrelse på en hybelkomfyrer kan sammenlignes med en mikrobølgeovn, altså at du kan få plass til ovnen i en hylle eller i et skap.

Har du hytte eller et lite sommerhus, kan en hybelkomfyr også være en lønnsom og ikke minst plassbesparende løsning. På hytter er det ofte trangt om plassene, og da vil en liten hybelkomfyr som får plass på kjøkkenbenken være en praktisk kjøkkeninnredning. Hybelkomfyrer er som regel billigere enn vanlige komfyrer, slik at du også sparer deg noen kroner.

Siste grunnen til å kjøpe en hybelkomfyr er dersom du har en stor familie, og du må lage mye mat om gangen. Da kan redskapet bidra til å effektivisere matlagingen ved at du kan steke i hybelkomfyren og komfyren samtidig. Nedenfor ser du noen utvalgte fordeler og ulemper med en hybelkomfyr;

Fordeler med en hybelkomfyr:

 • Tar mindre plass enn ordinær komfyrer
 • Er som regel mye billigere
 • Dagens hybelkomfyrer leverer strålende varmeresultat, nesten på lik linje med vanlige komfyrer

Ulemper med en hybelkomfyr:

 • Mange av komfyrene mangler kokeplater
 • Den lille størrelsen kan begrense ovnsrommet noe, likevel rommer mange av hybelkomfyrene ganske mye

Hvilken hybelkomfyr skal du velge?

Dagens marked består av flere forskjellige hybelkomfyrer, og mange kommer i ulike størrelser og med egne funksjoner, og ikke minst har komfyrene ulik pris. For å finne en modell som dekker ditt behov og dine ønsker, burde du vurdere følgende før du gjør handler.

Kapasitet på ovnsrom

Hvor mange personer skal bruke ovnen og hva slags type mat skal du steke? Kapasiteten på ovnsrommet sier noe om hvor mye du får plass inne i ovnen om gangen. Er dere flere som skal lage mat samtidig, er det helt nødvendig med et større ovnsrom. Dere kan da både lage- og spise maten samtidig, noe som er mye triveligere enn om dere må lage en rett om gangen.

Bor du alene er ikke ovnsrommet like viktig, med mindre du ser for deg å varme pizzaer med stor omkrets. Da må du nok regne med å kjøpe en komfyr med større kapasitet for å få plass til pizzaen.

Størrelsen på komfyren

Selve størrelsen på komfyren og ovnsrommet henger naturligvis sammen, men det er likevel noen modeller som har klart å utnytte kapasiteten bedre enn andre. Derfor kan det lønne seg å finne en komfyrer som har klart å utnytte ovnsrommet til det fulle. Altså at ovnsrommet har god kapasitet, samtidig som komfyren tar liten plass på kjøkkenbenken.

Er det ekstra trangt på ditt kjøkken og du ønsker å gjemme bort komfyren mellom hver gang du bruker den, burde du gå for en så liten størrelse som overhode mulig.

Varmeinnstillinger

På hvilken måte ønsker du å varme maten din på? Ikke alle komfyrer har innstillinger som grill eller varmluft. Du burde derfor investere i den komfyren som har de varmeinnstillingene du ønsker i en hybelkomfyr.

Er det ikke så nøye med grill eller varmluft, kan du nøye deg med en ovn uten disse innstillingene. Dette på grunn at flere innstillinger betyr desto høyere pris.

Kokeplate eller ikke?

Ønsker du å kunne koke eller steke med stekepanne, så må du ha kokeplater på komfyren. Det er kun et fåtall av dagens hybelkomfyrer som har dette, så finn en med kokeplater dersom du ser det som en nødvendighet.

Pris

Hybelkomfyrer er et rimeligere alternativ enn vanlige komfyrer. Likevel kan noen av hybelkomfyrene være ganske kostbare. Betal derfor prisen du er mest komfortabel med. Det finnes flere rimelige komfyrer på markedet, som leverer ypperlig resultat.

Våre kriterier

Vi har basert vårt testresultat på følgende kriterier.

Varmeresultat/varmeinnstillinger

Hvilke varmeinnstillinger hadde komfyrene, og hvordan ble resultatet? For oss var det viktig med komfyrer som kunne både grille, steke og varme maten med varmluft, til et utsøkt resultat. Dette var de viktigste kriteriene i vår test.

Størrelse/ovnsrom

Hvordan har komfyrene utnyttet størrelsen og ovnsrommet? Størrelse og kapasitet henger sammen, men desto bedre de hadde utnyttet ovnsrommet, jo bedre testresultat.

Brukervennlighet

Hvor oversiktlige er komfyrene? Vi ønsket komfyrer med presise innstillinger og enkle bruksområder. Digitalt display og presise temperaturinnstillinger var et stort pluss.

Pris

Basert på kriteriene ovenfor vurderte vi prisen. For oss var det viktig med hybelkomfyrer med en god helhet. Altså, godt resultat, god kapasitet, brukervennlig, god utnyttelse av ovnsrom, samt en god pris.