fbpx

Hvitvinsglass test: Utvid opplevelsen med glass av høy kvalitet (2022)

Når det kommer til vin vil utforming og kvalitet av glassene ha en direkte innvirkning på den helhetlige smaksopplevelsen din. Derfor er det viktig å benytte seg av hvitvinsglass utviklet for den typen vin du har til hensikt å drikke. I dag har vi derfor funnet frem det vi anser som de beste glassene å nyte en utsøkt hvitvin i. Disse glassene er smalere og lengre enn tradisjonelle rødvinsglass, dermed ligger alt til rette for å optimalisere smaken av en god flaske hvitvin. For å finne et alternativ for flest mulig har vi lagt vekt på kvalitet, antall og ikke minst utforming av glassene. Resultatet er fem kandidater fra anerkjente produsenter som passer utmerket til servering av hvitvin.

For å finne frem til disse kandidatene har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett. Denne har vi samlet inn gjennom tidligere best i test artikler, informasjon gjort tilgjengelig av forhandlere og produsenter, samt tilgjengelige tilbakemeldinger fra tidligere kjøpere av produktene. Med dette som grunnlag har vi klart å komme frem til de glassene som kommer best ut av en helhetlig vurdering.

En feil mange gjør når de skal velge vinglass er at man går til innkjøp av rimelige glass med den hensikt å bruke de til alle typer vin. Det er nemlig stor forskjell i hvordan en hvitvin og rødvin bør konsumeres og utformingen på glassene har en essensiell rolle her. Der rødvinsglass er større og byr på en større åpning, bør hvitvinsglass være smale og helst ha en liten åpning. Dette gjør at aroma og duft kommer bedre til rette i glasset og gir en fullverdig smaksopplevelse. Hensikten er at man får bedre opplevelse av smaksnotene i vinen og kan nyte den slik den er tiltenkt fra produsenten.

Glassene som kom best ut av våre undersøkelser var fra den historiske produsenten Spiegelau. Den tyske produsenten har perfeksjonert vinglass gjennom en historie på flere hundre år. Authentis Hvitvinsglass har blitt en favoritt blant bransjefolk da utformingen passer utmerket til en rekke druer og viner av forskjellige styrke. Her får du også mye for pengene da du får et sett med fire glass inkludert i pakken.

VÅRE favoritter

 • Moderne design
 • Designet av Alfredo Häberli
 • Kan vaskes i oppvaskmaskin
SJEKK PRISEN →
 • Kan vaskes i oppvaskmaskin
 • 4 glass inkludert
 • Tysk krystallglass
SJEKK PRISEN →
 • Jubileums kolleksjonen
 • Tysk krystallglass
 • Sikrer en fullverdig smaksopplevelse
SJEKK PRISEN →

Hvitvinsglass test Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Spiegelau Authenti 42cl
Disse glassene har blitt det foretrukne alternativet for en rekke anerkjente vinkelnere og vinsmakere for sin klassiske utforming og allsidige nytte. Produsert i krystallglass av høy kvalitet har dette glasset en utforming som fremhever aroma og duft fra vinen. Dette sikrer deg den fulle smaksopplevelsen av det som skjenkes i glasset.
SJEKK PRISEN →
Iittala Essence 33 cl
Disse elegante hvitvinsglassene fra Essence sin serie kommer i et vakkert og moderne design. Glassene har en eleganse uten at de blir prangende som gjør at de passer utmerket til både fest og hverdag. Benytt de til en elegant bordsetning i høytiden, eller bare nyt et glass med nydelig hvitvin en sen sommerkveld.
SJEKK PRISEN →
Riedel Vinum Riesling/Zinfandel
Som en del av 265-årsjubileet har Riedel introdusert noen av sine mest populære produkter i en ny festlig innpakning. Disse glassene er spesielt utviklet for lette og luftige viner og vil gå utmerket til Riesling, Zinfandel eller en avkjølt hvitvin. Riedel er den ledende produsenten av premium vinglass og har utviklet sine produkter i snart 300 år.
SJEKK PRISEN →
Spiegelau Style 44 cl
En firepakning med hvitvinsglass fra serien Style fra Spiegelau gir høy kvalitet for pengene, samt en behagelig smaksopplevelse. Spiegelau er en av de mest anerkjente produsentene av vinglass og en soleklar favoritt hos flere anerkjente vinkelnere. Disse glassene går utmerket til en Riesling eller annen avkjølt hvitvin, og er produsert for å tåle oppvaskmaskinen.
SJEKK PRISEN →
Holmegaard Cabernet 36 cl
Dansk håndverk av øverste klasse er en beskrivelse disse glassene gjør seg verdig. Her får du hvitvinsglass spesielt utviklet for Cabernet druer som kjennetegnes av syrlig og fruktig smak. Glassene kommer i et stilrent design som fungerer like godt til hverdags og fest slik at det kan brukes til alle typer servering.
SJEKK PRISEN →

1. Spiegelau Authentis Hvitvinsglass 42 cl – Best i test

Spiegelau Authentis Hvitvinsglass

SJEKK PRISEN →

Allsidige hvitvinsglass fra den anerkjente produsenten Spiegelau. Disse glassene har raskt blitt en favoritt blant anerkjente sommelierer og vinkjennere for sin allsidige bruk og tidløse design. Her kombinerer Spiegelau det klassiske designet perfeksjonert over flere hundre år med tysk krystallglass av høy kvalitet for å skape et utmerket vinglass.

Glassene er utformet for å fremheve aroma og duft i vinen, dette skaper en fullverdig smaksopplevelse slik vin bør nytes. Designet gjør at glassene passer like godt til hverdags som til fest og kommer med en praktisk bonus da de tåler oppvaskmaskinen. Her får du mye verdi for pengene da du får hele fire glass i en pakke.

Er du på jakt etter hvitvinsglass for allsidig bruk er Authentis fra Spiegelau et utmerket alternativ. Her får du glass som fungerer like godt til en elegant bordsetning som det gjør til hverdagsbruk en sval sommerkveld. Utformingen av glassene sørger for en fullverdig smaksopplevelse der både aroma og duft fra vinen kommer frem på en optimal måte. Dermed kan du nyte et glass vin slik god drikke bør konsumeres.

Oppsummert

 • Kan vaskes i oppvaskmaskin
 • 4 glass inkludert
 • Tysk krystallglass

LES MER


2. Iittala Essence hvitvinsglass 33 cl – Moderne design

Iittala Essence hvitvinsglass

SJEKK PRISEN →

Disse hvitvinsglassene fra Iittala er designet av kunstneren Alfredo Häberli og hører til den elegante serien Essence. Her får du hvitvinsglass i et vakkert, men moderne design som gir middagsbordet det lille ekstra. Dersom du ønsker en fullkommen servering anbefaler vi at glassene kombineres med den resterende Essence-serien for et utsøkt resultat av eleganse.

Iittala er kjent for å produsere glass av ypperste kvalitet, samtidig som de er funksjonelle og praktiske. Disse glassene kan derfor vaskes i oppvaskmaskinen uten at de blir ødelagt eller stygge. Designeren har strukket glassene som gir et lengre og mer intenst utslipp av vinens aroma og duft. Dette gir en fullverdig smaksopplevelse utmerket for hvitvin, Riesling og andre mindre kraftige vinsorter.

Dersom du ønsker å legge til et elegant preg på middagsbordet er disse hvitvinsglassene fra Iittala et utmerket alternativ. Designet av den anerkjente kunstneren Alfredo Häberli gir disse et friskt pust av moderne design. Glassene hører til den fullkomne Essence-kolleksjonen til Iittala som også inkluderer rødvin og vannglass. Ønsker du et gjennomført middagsbord kan du derfor velge å supplere med resten av kolleksjonen.

Oppsummert

 • Moderne design
 • Designet av Alfredo Häberli
 • Kan vaskes i oppvaskmaskin

LES MER


3. Riedel Vinum Riesling/Zinfandel 265-årsjubileum edition – Premium

Riedel Vinum Riesling/Zinfandel

SJEKK PRISEN →

Når den anerkjente glassprodusenten Riedel feiret 265-årsjubileum introduserte de noen av sine mest populære produkter i en ny og festlig drakt. Her har de samlet sine beste vinglass fra serien Vinum som passer utmerket til lettere vintyper som Riesling og Zinfandel. Riedel er kjent som den mest anerkjente produsenten av premium vinglass.

Det faktum at Riedel gjennom snart 300 år har produsert og perfeksjonert kunsten å lage vinglass av høy kvalitet har gjort at selskapet også er den foretrukne leverandøren fra noen av verdens ledende vineksperter. Gjennom omfattende forskning og utvikling har det tyske selskapet produsert glass som fremhever aroma og duft som de færreste klarer å måle seg med. Derfor har disse glassene ofte blitt sett på som et must-have når premium vin skal smakstestes og serveres.

Uansett om du ønsker et bord preget av eleganse, eller skal gjennomføre en avansert vinsmaking vil disse glassene fra Riedel sørge for en fullverdig smaksopplevelse. Selskapet har gjennom 265 år spesialisert seg på de mest avanserte vinglassene tilgjengelig på markedet og resultatet er glass som leverer i øverste klasse. Nyt derfor et glass hvitvin der både aroma og duft kommer til sin fulle rett i glass fra Riedel.

Oppsummert

 • Jubileums kolleksjonen
 • Tysk krystallglass
 • Sikrer en fullverdig smaksopplevelse

LES MER


4. Spiegelau Style hvitvinsglass 44 cl – Mye for pengene

Spiegelau Style Hvitvinsglass

SJEKK PRISEN →

Når det kommer til vinglass er det primært to produsenter som kniver om å være den absolutt beste. Spiegelau og Riedel har begge spesialisert seg på produksjon av vinglass, men hva man får for pengene kan ofte variere mye mellom produsentene. Derfor er det verdt å merke seg når Spiegelau introduserer en firepakning med glass til en svært overkommelig pris.

Disse glassene kommer i et stilrent design og hører til Style serien fra Spiegelau. Glassene er utviklet for å frigjøre minst mulig duft og aroma fra glasset, men heller gi en fantastisk smaksopplevelse når du tar en slurk av vinen. Resultatet er allsidige glass som komplimenterer en god vin utmerket, men som fortsatt er produsert robuste nok glass til å tåle oppvaskmaskinen.

Skal du gå til innkjøp av hvitvinsglass av høy kvalitet, men ikke ønsker å investere store pengesummer vil disse være en utmerket kandidat. Her får du kvalitet fra Spiegelau i en kostnadseffektiv firepakning. Dermed kan du servere hvitvin til både fest og hverdag i kvalitetsglass, uten frykten for store kostnader dersom noen skulle være uheldig å miste et glass.

Oppsummert

 • Mye kvalitet for pengene
 • Passer til både hvitvin og Riesling
 • Kan vaskes i oppvaskmaskin

LES MER


5. Holmegaard Cabernet Hvitvinsglass 36 cl – Klassisk design

Holmegaard Cabernet hvitvinsglass

SJEKK PRISEN →

Det tradisjonelle glassverket Holmegaard har en lang historie som et av de mest anerkjente glassverkene i Skandinavia. Her har designeren Peter Svarrer utviklet et hvitvinsglass som tilhører Cabernet serien til Holmegaard. Glasset kommer i et stilrent og elegant design som passer utmerket til alle typer servering. Utformingen på glasset gjør at det passer like godt til hverdags som fest.

Grunnet sine relativt små flater og smale åpning passer dette glasset utmerket til hvitvin som er syrlig og fruktig på smak. Som en del av Cabernet sin serie kan du også få en rekke andre glass i samme utforming, inkludert karafler, vannglass, rødvinsglass, champagne, cognac og øl. Dermed kan du komplementere samlingen og by på en bordsetning med et gjennomført og elegant design.

Holmegaard er kjent for sin høye kvalitet på glassprodukter og fungerer utmerket til servering. Her får du et glass som kommer i en smal utforming og dermed byr på en fullverdig smaksopplevelse best egnet for syrlig og fruktig hvitvin. Du kan også benytte glassene til en avkjølt Riesling eller lignende viner med mindre kraftig smak. Uansett vil glassene tilføre et snev av eleganse uten at designet blir prangende og dominant på middagsbordet. Resultatet er derfor et glass som fungerer like godt til å nyte et glass alene på kveldstid, som det gjør som del av et middagsbord.

Oppsummert

 • Klassisk design
 • Utmerket for fruktig hvitvin
 • Del av Cabernet-serien

LES MER


Spørsmål og svar

Hvorfor trenger man egne hvitvinsglass?

For å oppnå en fullverdig smaksopplevelse er det viktig at man benytter glass egnet for den type vin man drikker. Derfor vil det være viktig å ha både hvitvin og rødvinsglass tilgjengelig når man skal by på vin.

Hvordan bør hvitvinsglass se ut?

Hvitvinsglass bør ha et slankere design og smalere åpning enn rødvinsglass. Dette lar aroma og duft fra vinen supplere smaken på en bedre måte, samtidig som mindre luft slipper inn i glasset.

Kan alle hvitvinsglass vaskes i oppvaskmaskinen?

Nei, det er viktig å undersøke om glasset kan vaskes i oppvaskmaskin, eller krever rengjøring for hånd. Særlig noen tynnere typer krystallglass kan lett pådra seg skade i oppvaskmaskinen.

Hvordan velger jeg rett glass?

For å finne frem til riktig glass er det viktig å ta utgangspunkt i hva man har til hensikt å drikke. Dersom du skal drikke en kombinasjon av rød- og hvitvin vil det være viktig å ha begge sorter tilgjengelig. Dersom du primært drikker Riesling, hvitvin eller Champagne kan du benytte det samme hvitvinsglasset til alle tre.

Hva er best av Riedel og Spiegelau?

Selv om begge selskaper titulerer seg som det ledende selskapet på vinglass vil det for de aller fleste være liten forskjell på produktene. Begge produsenter byr på glass av høy kvalitet som på en god måte slipper løs aroma og duft på en behagelig måte når man skjenker vinen.