fbpx

Hundepeiler test: Her er ekspertenes 7 favoritter (2022)

En hundepeiler er en GPS som gir deg fullstendig oversikt over hvor hunden din befinner seg. Dette er en unik egenskap, særlig når man er på jakt, og det er noe som bidrar til ro, trygghet og sikkerhet.

På dagens marked finnes det en rekke forskjellige modeller, og vårt formål med denne testen er å hjelpe deg å finne hundepeileren som passer ditt behov og budsjett. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser. Testvinneren er Neodata hundepeiler på grunn av sin lange batteritid og enestående rekkevidde. Ønsker du en stødig allrounder, anbefaler vi Garmin Alpha 100.

VÅRE favoritter

 • GPS med en rekkevidde på 15 kilometer
 • Kan spore opptil 20 hunder og jegere
 • Ganske høy pris
SJEKK PRISEN →
 • Sanntidspeiling med alarm
 • Geo-fencing
 • Inntil 400 timers standby-modus
SJEKK PRISEN →
 • Hundepeiler av skyhøy klasse
 • Enestående GPS
 • Svindyr
SJEKK PRISEN →

Hundepeiler test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Neodata Hundepeiler
Hundepeileren fra Neodata er vår soleklare favoritt. Her får du en unik peiler med flere gode egenskaper som garantert gir deg full kontroll over hunden din. Den har blant annet stemmemonitor, sanntidspeiling, Geo-fencing, og ikke minst en enorm rekkevidde
SJEKK PRISEN →
Garmin Alpha 100/T5
Dersom du eier mindre hunderaser er denne modellen perfekt. T5 Mini er spesialtilpasset hunder på under 15 kilo.
SJEKK PRISEN →
Garmin Alpha 200/T5
Testens premiumskjøp. Denne er for deg som skal ha det aller beste.
SJEKK PRISEN →
Garmin Alpha 100/T5 Nordic T5
Verdensledende Garmin skuffer sjeldent med sine GPSer, noe de heller ikke gjør med denne. Her får du en stødig allrounder som tilbyr førsteklasses sporing av hunder.
SJEKK PRISEN →
WeHunt GPS II hundepeiler
En populær bestselger som gir deg ekstremt mye for pengene. Få kombinerer pris og kvalitet like godt som denne modellen.
SJEKK PRISEN →
Garmin Alpha 50 Nordic + T Mini
Dersom du ønsker en av markedets mest brukervennlige berøringsskjermer, er dette et utmerket valg. I tillegg får du en rekke hjelpsomme funksjoner.
SJEKK PRISEN →
Garmin Alpha 100 Nordic håndsett
Dersom du allerede er i besittelse av en peiler, men mangler selve berøringsskjermen, er denne et godt valg. Her får du et håndsett fra øverste hylle.
SJEKK PRISEN →


1. Neodata Hundepeiler —Testvinner

SJEKK PRISEN →

Hundepeileren fra Neodata er vår soleklare favoritt, derfor er den ikke uventet og testvinneren. Sett i forhold til våre kriterier var det egentlig ingen som var i nærheten. Her får du en unik hundepeiler med flere gode egenskaper som garantert gir deg full kontroll over hunden. Den har blant annet stemmemonitor, sanntidspeiling, Geo-fencing, og ikke minst en enorm rekkevidde.

En mer funksjonsrik og innovativ hundepeiler enn dette skal du lete lenge etter. Vi opplevde med andre ord Neodata som en hundepeiler utenom det vanlige. Dette ikke bare på grunn av det ekstremt gode utvalget av funksjoner, men også på grunn av den enorme rekkevidden. I og med at Neodata er koblet til Google Maps, er rekkevidden tilnærmet ubegrenset. Den eneste faren er om batteriet går tomt, men takket være den ekstraordinær historikk-funksjonen kan du enkelt se hvor hunden pleier å gå.

Med Neodata vil du altså ha full oversikt over hunden din til enhver tid. Takket være geo-fence-funksjonen kan du attpåtil sette opp et virtuelt gjerde, og på den måten bli varslet dersom hunden beveger seg utenfor det bestemte området. Denne funksjonen gjør at du kan la hunden leke fritt i hagen, uten at du konsekvent må følge med.

Andre ting vi liker godt med hundepeileren er dens gode brukervennlighet. Den konfigureres enkelt via app, der du finner batterinivå og alle tilgjengelige funksjoner. Ikke nok med det, selve peileren utmerker seg også for sin enorme slitestyrke og kvalitet. Den er blant annet vanntett, samt at den er lett i vekten. Det gjør at den sitter bekvemt rundt halsen på hunden.

I tillegg til dette, har hundepeileren en god pris og slags hastighetsalarm, som varsler dersom hunden/enheten beveger seg raskere enn normalt. Så for å konkludere er det en hundepeiler som gir særdeles mye for pengene. Kanskje ikke så rart at denne modellen er blant markedets ypperste bestselgere?

Oppsummert

 • Stemmemonitor med god rekkevidde
 • Sanntidspeiling med alarm
 • Geo-fencing
 • Inntil 400 timers standby-modus

Hundepeiler Neodata V2

LES MER


2. Garmin Alpha 100/T5—Allrounder

SJEKK PRISEN →

Garmin, som i en årrekke har levert innovative og verdensledende GPS navigasjonsteknologi, har med denne modellen gått inn på jaktmarkedet. Alpha 100 Nordic kommer til å bli et uvurderlig verktøy som utvilsomt vil hjelpe både deg og hundene dine til å yte maksimalt.

Førsteklasses sporing

Med denne kan følge nøye med på hastigheten, avstanden og retningen til opptil 20 forskjellige hunder eller jegere på inntil 15 kilometer. Det gjør at du kan overvåke et bredt område og ha full kontroll på hva som skjer rundt deg.

Oversikten får du på en oversiktlig og hanskevennlig berøringsskjerm. Berøringsskjermen tar liten plass, noe som gjør at den til og med passer i lommen. Fordelen ved dette er at du slipper å måtte ta av hanskene dine når du berører skjermen.

Du får også ett års gratis abonnement på BirdsEye satellittbilder dersom du investerer i denne hundepeileren. Dette gir deg bedre oversikt over terrenget, og inkluderer veier, vann, skogsområder med mer.

Slitesterk og robust

En annen fordel med Alpha 100 er at du beholder kontrollen selv om hunden skulle gå ut av GPSens synsfelt. Takket være geofence og radiusvarsler kan du sjekke hundens bevegelser og få beskjed når den forlater eller går inn i et spesifikt område.

Peileren er i tillegg optimalisert for jakt i nordisk terreng og skjermen er enkel å lese av under alle slags lysforhold. Den tåler også vann, noe som gjør at den fint kan brukes i regnvær. I tillegg får du en batteritid på mellom 16 og 30 timer.

Det eneste negative vi har på denne modellen på er dens noe høye prislapp. Til tross for det, er dette en fornuftig investering som kommer godt med i jaktsesongen.

Oppsummert

 • GPS med en rekkevidde på 15 kilometer
 • Kan spore opptil 20 hunder og jegere
 • Brukervennlig og slitesterk modell med lang batteritid
 • Ganske høy pris

LES MER


3. Garmin Alpha 200/T5 —Premium

Garmin Alpha 200/T5 Dog

SJEKK PRISEN →

Dersom du ikke nøyer deg med annet enn markedets aller beste modell, er dette en hundepeiler for deg. Her får du inReach Idrium satellitteknologi, en solvennlig 3.5 tommers kapasitiv berøringsskjerm og et brukervennlig design med seks knapper. Alpha 200i er rett og slett designet for å gjøre hundesporing og samt trening enkelt og lett tilgjengelig.

Enestående GPS

Teknologien til GPSen er helt fantastisk og det er få modeller som kan vise til like god kvalitet. Du kan enkelt navigere og holde oversikt over hvor hundene dine befinner seg, samt finne ut hvor de har oppholdt seg.

I tillegg er den utstyrt med oppladbart litiumbatteri som kan skiftes ut, og som har en levetid på opptil 20 timer. Den kan også lades med en USB-kabel, og ladingen skjer raskt.

Svindyr

Siden dette er markedets aller beste hundepeiler er prisen på Alpha 200i den absolutt høyeste i vår test. Denne koster nærmere 11.000 kroner, noe vi mener er skyhøyt for en hundepeiler. Samtidig er det få som kan vise til samme kvalitet.

Denne er derfor anbefalt for den ivrige og rutinerte jeger som trenger det beste på markedet. Er på jakt en sjelden gang, kan du fint nøye deg med rimeligere modeller.

Oppsummert

 • Hundepeiler av skyhøy klasse
 • Enestående GPS
 • Meget brukervennlig; med denne er det enkelt å både spore og trene hunden
 • Svindyr

LES MER


4. Garmin Alpha 100/T5 Nordic T5 —Bra for mindre hunder

SJEKK PRISEN →

Garmin Alpha 100 Nordic kommer i to nesten identiske versjoner. Den ene er tilpasset større hunder, mens denne er optimal for mindre hunder. T5 Mini er perfekt dersom du har mindre hunderaser, som for eksempel dachs, beagle og terrier. Halsbåndremen er på to centimeter, noe som gjør den 30 prosent mindre og 25 prosent lettere enn vanlige T5 sporingsenheter.

Eksepsjonell sikkerhet

Takket være funksjonen Geofence og at du direkte kan kommunisere med hunden din via den innebygde mikrofonen, slipper du å bekymre deg for at hundene kommer i nærheten av farlige områder som trafikkerte veier og skrenter.

Geofence lar deg konfigurere et begrenset område og opprette varsler som spilles av når hunden nærmer seg farefulle områder. I tillegg har du mulighet til å varsle andre peilere rundt deg og dele posisjon til hunden din, slik at de også kan være til hjelp.

Selve GPSen er brukbar, og har en rekkevidde på 6.5 kilometer. Dette er ikke i nærheten av rekkevidden til toppmodellene, men siden mindre hunder ikke løper avgårde på samme måte som større jakthunder, er kanskje 6.5 kilometer tilstrekkelig.

Vår dom

Som nevnt i innledningen, er det bare størrelsen og rekkevidden som skiller denne fra Alpha 100 T5. Har du en hund med en vekt på mer enn 15 kilo er ikke denne noe for deg. T5 Mini er designet for å opprettholde maksimal bevegelighet på mindre hunderaser med en halsomkrets på mellom 25 og 35 centimeter, og en vekt på under 15 kilo.

Vår dom er at dette er et godt kjøp om du har en liten hund, til tross for en høy prislapp.

Oppsummert

 • Perfekt for mindre hunderaser
 • Gir god sikkerhet takket være en rekke gode funksjoner
 • Brukervennlig berøringsskjerm
 • Høy pris

LES MER


5. WeHunt GPS II hundepeiler—Best for pengene

SJEKK PRISEN →

Svenske WeHunt gir seg ikke! Også her har de laget en populær bestselger. Investerer du i denne får du blant annet ubegrenset rekkevidde med GSM-dekning, oppsett av GeoFence, samt at du kan bestemme sporingslengden og ringe opp hunden din. Det aller beste er derimot den sensasjonelle prisen, og derfor er dette modellen som er best for pengene.

GeoFence

Geofence er en funksjon som gjør at du kan avgrense området du vil jakte i. Det gjør at peileren varsler hunden i det den løper ut av ditt valgte område. På denne måten er det ingen fare for at hunden skal bli overivrig og løpe på farlige områder som nær stup og bratte fjellkanter.

I tillegg vil du i WeHunt appen kunne dele din og hundens posisjon med jaktkamerater, ringe opp hunden, bestemme sporingslengden og se nyttig informasjon som avstand, hastighet og retning.

Alt dette er funksjoner som garantert kommer til nytte når du er på jakt, og som utvilsomt vil være til stor hjelp.

Best på pris

Denne har mange likheter med vår testvinner, mye på grunn av at de bruker samme applikasjon. Forskjellen ligger i at denne har litt dårligere batteritid og mindre utforming. Denne veier kun 39 gram, noe som gjør den til blant de aller minste på markedet.

Inne i appen får du også enestående oversikt og du har ubegrenset rekkevidde, noe som betyr at du alltid vil kunne peile inn hunden din uansett hvor langt unna den er.

Det er imidlertid to ting du må være oppmerksom på med denne modellen. For det første koster et Garmin abonnement nesten 1000 kroner i året, og dette må du har for å kunne bruke appen. For det andre tar det lang tid før GPSen lades opp. Går du tom for strøm, må du vente mange timer før den kan brukes igjen.

Dette er derimot småpirk med tanke på alle andre de gode egenskapene den har og den fantastiske prislappen. Her får du rett og slett et kupp av de sjeldne.

Oppsummert

 • Best på pris
 • Liten størrelse og lav vekt
 • Har en rekke hendige funksjoner
 • Brukbar batteritid, men bruker lang tid på å lades

LES MER


6. Garmin Alpha 50 Nordic + T Mini—Intuitiv og lett i bruk

SJEKK PRISEN →

GPS giganten Garmin ønsker med sine modeller å skreddersy hundepeilere til ethvert behov, noe som kommer til syne i denne modellen. Her får du en relativt kraftig sporer med en rekkevidde på syv kilometer, samt en oppdateringsfrekvens på 2.5 sekunder. Det aller beste med denne modellen, er derimot dens ekstremt intuitive og brukervennlige berøringsskjerm.

Følger alle bevegelser

På grunn av oppdateringsfrekvensen kan du ikke bare se hvor hunden befinner seg, men også hvor den har vært. Du kan med andre ord enkelt følge sporene på enhetens klare og tydelige skjerm, som også viser med farger.

I tillegg registrerer peileren om hunden bjeffer og sender deretter et signal til deg med en beskjed om antall på bjeff per minutt. Dette er en unik egenskap som kan si mye noe om hunden har fått ferten på noe som kan være interessant.

Du kan også dele posisjon og samsvare med andre enheter, slik at andre jegere kan kontrollere og styre hunden din med din tillatelse. Dette er svært praktisk om hunden er utenfor din rekkevidde.

Utvidet kartdata

Alpha 50 inneholder et kortspor for microSD slik at du kan laste inn enda flere kartalternativer, som for eksempel topografiske kart. Du får også BirdEye satellittbilder som gir et presist bilde av omgivelsene rundt deg, samt Garmin Custom Maps.

Noen av disse funksjonen koster litt ekstra, men kan komme til nytte for en aktiv jeger. Alt i alt får du mye bra med Garmin Alpha 50, men vi er litt skeptiske til en prislapp på nærmere 6000 kroner når du kun får en GPS rekkevidde på 6.5 kilometer.

Oppsummert

 • GPS rekkevidde på 6.5 kilometer
 • Enheten viser et oversiktlig fargekart
 • Funksjoner som fanger opp bjeffing og har Geofence
 • Høy pris

LES MER


7. Garmin Alpha 100 Nordic håndsett—Kun håndsett

SJEKK PRISEN →

Dette er en lyssterk og hanskevennlig berøringsskjerm på tre tommer som er ment for deg som allerede har en peiler. Det betyr at denne ikke medfølger en hundepeiler, men består av kun selve GPS berøringsskjermen. Med denne får du blant annet fjernstyrt tone- og vibreringskommando og LED-lampe, samt et enestående rekreasjonskart.

Sammenkobler med andre enheter

Garmin Alpha klarer uten problemer å koble seg sammen med andre enheter og sende programmerte meldinger eller nødmeldinger via VHF. Dette er en veldig høy frekvens som sender elektromagnetiske bølger i frekvensområdet 300 meterbølger. Disse bølgene skal nå langt og vil garantert nå ut til jegere i området.

I tillegg vil Geofencen og en radius alarm si ifra når hunden går inn eller ut av det definerte område. Skulle dette skje kan du takket være en innebygd mikrofon gi kommandoer til hunden. Funksjonen Bark Detect gir deg en unik mulighet til registrere antall bjeff per minutt, samt hele totalen.

Dette er meget praktisk ettersom det kan si noe om hvorvidt hunden har funnet jaktbyttet.

Turplanlegger

Det er svært enkelt å få kontroll over jakteventyrene dine i funksjonen BaseCamp. Her kan du vise og organisere kart, veipunkter, ruter og spor. På denne måten kan du å vandre rundt med et klart mål for øyet, uten å måtte bruke unødvendig tid på å finne den beste ruten.

Som vi skrev i innledningen er dette et kjøp for deg som allerede har en peiler, men som trenger en berøringsskjerm. Skjermen er utvilsomt fra aller øverste hylle og derfor en god investering for deg som ønsker den beste skjermen på markedet.

Oppsummert

 • Kun berøringsskjerm og ingen peiler
 • Har en rekke praktiske funksjoner
 • Brukervennlig og enkel å betjene
 • Ganske dyr

LES MER


Hvilken hundepeiler skal jeg velge?

Det finnes en rekke ulike modeller, og utvalget av hundepeilere er relativt stort. Derfor kan oppgaven med å velge en modell være en krevende prosess. Dette er en guide med formål om å hjelpe deg å finne hundepeileren som passer ditt behov. Disse faktorene mener vi er viktige i en hundepeiler:

 • Batteritid
 • GPS
 • Frekvensnivå
 • App eller berøringsskjerm
 • Funksjoner
 • Pris

Batteritid

Hvor lang batteritid synes du er nødvendig? Ser du for deg timevis med jakting og lange dager på fjellet uten strømtilgang, er det helt nødvendig med lang batteritid. Batteritiden på de ulike modellene varierer fra 10 til 170 timer per lading.

Vær oppmerksom på at lang batteritid som regel medfører tyngre batteri. Skal du jakte lett burde dette ha påvirkning på valget ditt.

GPS

Dette er nok den viktigste funksjonen hos en hundepeiler. GPSen forteller noe om rekkevidden, samt hvor god oversikt du får over terrenget. Jo bedre GPS, desto bedre hundepeiler – men det betyr også høyere pris.

Skal du jakte over store områder og ser for deg at hunden skal løpe langt avgårde burde du ha så lang rekkevidde som overhode mulig. Dette gir deg mye bedre kontroll.

App eller berøringsskjerm

Om du ikke ønsker en egen berøringsskjerm kan du kjøpe en hundepeiler som styres via app. Det er både fordeler og ulemper ved begge. En berøringsskjerm er mer turvennlig enn å skulle bruke en app på mobilen, mens man med en app slipper et ekstra tilbehør i form av en berøringsskjerm.

Funksjoner

Hundepeilere kommer med en rekke ulike funksjoner. Vurder hvilke funksjoner du synes er nødvendig og kjøpe deretter.

Pris

Du finner modeller i alle prisklasser, og gjør derfor lurt i å kjøpe en hundepeiler som passer din prisklasse. På denne måten er det mer sannsynlig at du blir fornøyd med ditt kjøp.

Testkriterier

Vi har vurdert følgende kriterier i vår test:

 • GPS/ Rekkevidde
 • Brukervennlighet
 • Batteritid
 • Funksjoner
 • Pris