fbpx

Hundepeiler test: Her er ekspertenes 5 favoritter (2023)

En hundepeiler er en GPS som gir deg fullstendig oversikt over hvor hunden din befinner seg. Dette er en unik egenskap, særlig når man er på jakt, og det er noe som bidrar til ro, trygghet og sikkerhet.

På dagens marked finnes det en rekke forskjellige modeller, og vårt formål med denne testen er å hjelpe deg å finne hundepeileren som passer ditt behov og budsjett. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser. Testvinneren er TRACKER ARTEMIS hundepeiler på grunn av sin lange batteritid og enestående rekkevidde. Ønsker du en stødig allrounder, anbefaler vi Garmin Alpha 100.

Hundepeiler test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Tracker Artemis
Tracker Artemis er den beste hundepeileren på markedet. Med ny og utprøvd teknologi, inkludert NB-IoT LTE-CAT M1-nettverk, automatiske oppdateringer og bjeffe-teller, gir den pålitelig og nøyaktig sporing av hunden din. Ergonomisk design og sikkerhetsfunksjoner som LED-lys og reflekterende bånd øker brukervennligheten og sikkerheten.
SJEKK PRISEN →
Ultracom R10i Hybrid
Ultracom R10i Hybrid er den beste hundepeileren i premiumklassen. Med avansert teknologi, inkludert kombinasjonen av mobilnett og VHF-radio gir den pålitelig dekning i alle terreng. Med nøyaktig sanntidssporing og verdifull innsikt i hundens arbeidsdata tar den jaktopplevelsen til nye høyder.
SJEKK PRISEN →
Garmin Alpha 100/T5
Dersom du eier mindre hunderaser er denne modellen perfekt. T5 Mini er spesialtilpasset hunder på under 15 kilo.
SJEKK PRISEN →
Garmin Alpha 200/T5
Testens premiumskjøp. Denne er for deg som skal ha det aller beste.
SJEKK PRISEN →
Garmin Alpha 100/T5 Nordic T5
Verdensledende Garmin skuffer sjeldent med sine GPSer, noe de heller ikke gjør med denne. Her får du en stødig allrounder som tilbyr førsteklasses sporing av hunder.
SJEKK PRISEN →

1. Tracker Artemis – Best i test

TRACKER ARTEMIS Hundepeiler

SJEKK PRISEN →

Tracker Artemis er en av de mest avanserte og fremtidsrettede hundepeilerne tilgjengelig på markedet i dag. Den kombinerer ny og velprøvd teknologi for å gi deg en pålitelig og nøyaktig måte å holde styr på hunden din. Med en rekke innovative funksjoner og en smart design, skiller Tracker Artemis seg ut som den beste hundepeileren du kan få.

En av de fremtredende egenskapene til Tracker Artemis er dens bruk av NB-IoT LTE-CAT M1-nettverk. Dette er det nyeste og mest avanserte nettverket for tingenes internett (IoT), som sikrer bedre dekning og redusert strømforbruk. Ved å bruke dette nettverket kan Tracker Artemis gi deg en pålitelig og langvarig sporing av hunden din, både nå og i fremtiden når 2G og 3G-nettverk gradvis fases ut.

Med Tracker Artemis kan du også holde oversikt over hundens bjeffing. Den er utstyrt med en nøyaktig bjeffe-teller som vises på skjermen. Dette gir deg verdifull informasjon om hundens adferd og kan hjelpe deg med å identifisere eventuelle problemer eller bekymringer. I tillegg har enheten tre LED-lys som kan fjernstyres fra telefonappen, noe som gir økt sikkerhet og synlighet for hunden din, spesielt i dårlig lysforhold.

Tracker Artemis leveres også med et oransje reflekterende bånd for økt sikkerhet under jakt. Du kan også bytte ut halsbåndet med andre tilgjengelige farger, slik at du kan tilpasse enheten etter din smak.

Oppsummert

 • Avansert teknologi med NB-IoT LTE-CAT M1-nettverk
 • Automatiske oppdateringer og bjeffe-teller for nøyaktig sporing
 • Ergonomisk design og LED-lys for brukervennlighet og sikkerhet
 • Inkludert reflekterende bånd for økt synlighet og sikkerhet

LES MER

2. Ultracom R10i Hybrid – Premium

Ultracom R10i Hybrid Hundepeiler

SJEKK PRISEN →

Ultracom R10i Hybrid er en hundepeiler i premiumklassen som tilbyr en uslåelig kombinasjon av avansert teknologi og funksjonalitet. Med R10 Hybrid-enheten og Ultracom Next-applikasjonen kan du trygt følge med på hunden din under jakten og få verdifull innsikt i dens arbeidsdata.

R10 Hybrid-pakken inneholder alt du trenger for å komme i gang. Den inkluderer R10 Hybrid GPS-enhet, VHF-vertsenhet, to oppladbare batterier, en batterilader, Ultracom Global SIM-kort med 12 måneders abonnement og Ultracom NEXT-applikasjon med 12 måneders abonnement (unntatt Finland og Sverige for europeiske leveranser).

En av de imponerende egenskapene til R10 Hybrid er dens evne til å fungere i alle terreng og forhold. Den kombinerer mobilnett og VHF-radioforbindelse for å sikre pålitelig dekning uansett hvor du befinner deg. Den forhåndsinstallerte roaming Ultracom Global SIM-kortet sørger for at R10 Hybrid kan operere i alle tilgjengelige mobilnettverk.

Med Ultracom R10i Hybrid kan du få nøyaktig posisjon på hunden din i sanntid. Du kan følge hundens bevegelser og være trygg på at du alltid vet hvor den befinner seg. Selv om mobilnettverket ikke er tilgjengelig, vil enheten automatisk bytte til VHF-tilkobling, slik at du aldri mister sporingen av hunden din.

Ultracom R10i Hybrid er den perfekte følgesvennen for alle seriøse jegere som ønsker en pålitelig og avansert hundepeiler. Med sin premiumkvalitet, avansert teknologi og omfattende funksjoner, vil den gjøre jaktopplevelsen tryggere og gi deg verdifulle data om hundens arbeid.

Oppsummert

 • Avansert teknologi med mobilnett og VHF-radio
 • Nøyaktig sanntidssporing av hunden din
 • Inkluderer Ultracom Global SIM-kort for global dekning
 • Gir verdifull innsikt i hundens arbeidsdata

LES MER

3. Garmin Alpha 100/T5—Allrounder

SJEKK PRISEN →

Garmin, som i en årrekke har levert innovative og verdensledende GPS navigasjonsteknologi, har med denne modellen gått inn på jaktmarkedet. Alpha 100 Nordic kommer til å bli et uvurderlig verktøy som utvilsomt vil hjelpe både deg og hundene dine til å yte maksimalt.

Førsteklasses sporing

Med denne kan følge nøye med på hastigheten, avstanden og retningen til opptil 20 forskjellige hunder eller jegere på inntil 15 kilometer. Det gjør at du kan overvåke et bredt område og ha full kontroll på hva som skjer rundt deg.

Oversikten får du på en oversiktlig og hanskevennlig berøringsskjerm. Berøringsskjermen tar liten plass, noe som gjør at den til og med passer i lommen. Fordelen ved dette er at du slipper å måtte ta av hanskene dine når du berører skjermen.

Du får også ett års gratis abonnement på BirdsEye satellittbilder dersom du investerer i denne hundepeileren. Dette gir deg bedre oversikt over terrenget, og inkluderer veier, vann, skogsområder med mer.

Slitesterk og robust

En annen fordel med Alpha 100 er at du beholder kontrollen selv om hunden skulle gå ut av GPSens synsfelt. Takket være geofence og radiusvarsler kan du sjekke hundens bevegelser og få beskjed når den forlater eller går inn i et spesifikt område.

Peileren er i tillegg optimalisert for jakt i nordisk terreng og skjermen er enkel å lese av under alle slags lysforhold. Den tåler også vann, noe som gjør at den fint kan brukes i regnvær. I tillegg får du en batteritid på mellom 16 og 30 timer.

Det eneste negative vi har på denne modellen på er dens noe høye prislapp. Til tross for det, er dette en fornuftig investering som kommer godt med i jaktsesongen.

Oppsummert

 • GPS med en rekkevidde på 15 kilometer
 • Kan spore opptil 20 hunder og jegere
 • Brukervennlig og slitesterk modell med lang batteritid
 • Ganske høy pris

LES MER


4. Garmin Alpha 200/T5 —Premium

Garmin Alpha 200/T5 Dog

SJEKK PRISEN →

Dersom du ikke nøyer deg med annet enn markedets aller beste modell, er dette en hundepeiler for deg. Her får du inReach Idrium satellitteknologi, en solvennlig 3.5 tommers kapasitiv berøringsskjerm og et brukervennlig design med seks knapper. Alpha 200i er rett og slett designet for å gjøre hundesporing og samt trening enkelt og lett tilgjengelig.

Enestående GPS

Teknologien til GPSen er helt fantastisk og det er få modeller som kan vise til like god kvalitet. Du kan enkelt navigere og holde oversikt over hvor hundene dine befinner seg, samt finne ut hvor de har oppholdt seg.

I tillegg er den utstyrt med oppladbart litiumbatteri som kan skiftes ut, og som har en levetid på opptil 20 timer. Den kan også lades med en USB-kabel, og ladingen skjer raskt.

Svindyr

Siden dette er markedets aller beste hundepeiler er prisen på Alpha 200i den absolutt høyeste i vår test. Denne koster nærmere 11.000 kroner, noe vi mener er skyhøyt for en hundepeiler. Samtidig er det få som kan vise til samme kvalitet.

Denne er derfor anbefalt for den ivrige og rutinerte jeger som trenger det beste på markedet. Er på jakt en sjelden gang, kan du fint nøye deg med rimeligere modeller.

Oppsummert

 • Hundepeiler av skyhøy klasse
 • Enestående GPS
 • Meget brukervennlig; med denne er det enkelt å både spore og trene hunden
 • Svindyr

LES MER


5. Garmin Alpha 100/T5 Nordic T5 —Bra for mindre hunder

SJEKK PRISEN →

Garmin Alpha 100 Nordic kommer i to nesten identiske versjoner. Den ene er tilpasset større hunder, mens denne er optimal for mindre hunder. T5 Mini er perfekt dersom du har mindre hunderaser, som for eksempel dachs, beagle og terrier. Halsbåndremen er på to centimeter, noe som gjør den 30 prosent mindre og 25 prosent lettere enn vanlige T5 sporingsenheter.

Eksepsjonell sikkerhet

Takket være funksjonen Geofence og at du direkte kan kommunisere med hunden din via den innebygde mikrofonen, slipper du å bekymre deg for at hundene kommer i nærheten av farlige områder som trafikkerte veier og skrenter.

Geofence lar deg konfigurere et begrenset område og opprette varsler som spilles av når hunden nærmer seg farefulle områder. I tillegg har du mulighet til å varsle andre peilere rundt deg og dele posisjon til hunden din, slik at de også kan være til hjelp.

Selve GPSen er brukbar, og har en rekkevidde på 6.5 kilometer. Dette er ikke i nærheten av rekkevidden til toppmodellene, men siden mindre hunder ikke løper avgårde på samme måte som større jakthunder, er kanskje 6.5 kilometer tilstrekkelig.

Vår dom

Som nevnt i innledningen, er det bare størrelsen og rekkevidden som skiller denne fra Alpha 100 T5. Har du en hund med en vekt på mer enn 15 kilo er ikke denne noe for deg. T5 Mini er designet for å opprettholde maksimal bevegelighet på mindre hunderaser med en halsomkrets på mellom 25 og 35 centimeter, og en vekt på under 15 kilo.

Vår dom er at dette er et godt kjøp om du har en liten hund, til tross for en høy prislapp.

Oppsummert

 • Perfekt for mindre hunderaser
 • Gir god sikkerhet takket være en rekke gode funksjoner
 • Brukervennlig berøringsskjerm
 • Høy pris

LES MER


Hvilken hundepeiler skal jeg velge?

Det finnes en rekke ulike modeller, og utvalget av hundepeilere er relativt stort. Derfor kan oppgaven med å velge en modell være en krevende prosess. Dette er en guide med formål om å hjelpe deg å finne hundepeileren som passer ditt behov. Disse faktorene mener vi er viktige i en hundepeiler:

 • Batteritid
 • GPS
 • Frekvensnivå
 • App eller berøringsskjerm
 • Funksjoner
 • Pris

Batteritid

Hvor lang batteritid synes du er nødvendig? Ser du for deg timevis med jakting og lange dager på fjellet uten strømtilgang, er det helt nødvendig med lang batteritid. Batteritiden på de ulike modellene varierer fra 10 til 170 timer per lading.

Vær oppmerksom på at lang batteritid som regel medfører tyngre batteri. Skal du jakte lett burde dette ha påvirkning på valget ditt.

GPS

Dette er nok den viktigste funksjonen hos en hundepeiler. GPSen forteller noe om rekkevidden, samt hvor god oversikt du får over terrenget. Jo bedre GPS, desto bedre hundepeiler – men det betyr også høyere pris.

Skal du jakte over store områder og ser for deg at hunden skal løpe langt avgårde burde du ha så lang rekkevidde som overhode mulig. Dette gir deg mye bedre kontroll.

App eller berøringsskjerm

Om du ikke ønsker en egen berøringsskjerm kan du kjøpe en hundepeiler som styres via app. Det er både fordeler og ulemper ved begge. En berøringsskjerm er mer turvennlig enn å skulle bruke en app på mobilen, mens man med en app slipper et ekstra tilbehør i form av en berøringsskjerm.

Funksjoner

Hundepeilere kommer med en rekke ulike funksjoner. Vurder hvilke funksjoner du synes er nødvendig og kjøpe deretter.

Pris

Du finner modeller i alle prisklasser, og gjør derfor lurt i å kjøpe en hundepeiler som passer din prisklasse. På denne måten er det mer sannsynlig at du blir fornøyd med ditt kjøp.

Hundepeiler test

Testkriterier

Vi har vurdert følgende kriterier i vår test:

 • GPS/ Rekkevidde
 • Brukervennlighet
 • Batteritid
 • Funksjoner
 • Pris