fbpx

Hørselvern dab test: Disse 6 er best i test (2023)

Hørsel kategoriseres som evnen til å oppfatte lyd og det er en av våre viktigste sanser. Nettopp derfor er det helt essensielt med et hørselvern når du arbeider under mye støy. Ikke bare reduserer det støyet rundt deg slik at du bevarer den viktige evnen til å oppfatte lyd, men det gjør også arbeidet mindre slitsomt.

Investerer du i et hørselvern med dab får du også den unike fordelen at du kan lytte til favorittmusikken mens du arbeider. Hørselvern dab vil altså ikke bare redusere støyen rundt, men kan attpåtil gjøre det mer lystbetont å jobbe.

I dag er det imidlertid et hav av modeller å velge mellom, slik at det kan være vanskelig å finne hørselvernet som passer nettopp deg. Vi har derfor sondert hele markedet og valgt ut de tre vi mener er de beste i 2021. Testresultatet er basert på innhenting av informasjon fra flere pålitelige kilder og beskrivelser.

Hørselvernet som kom best ut i våre undersøkelser var 3M Peltor WS Alert XP. Hva som skiller denne fra de andre modellene, leser du videre i artikkelen. Helt til slutt finner du også en oversiktlig guide som beskriver hva du bør se etter når du skal velge et hørselvern med dab.

Hørselvern dab test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
3M Peltor WS Alert XP
Her får du et hodesett utstyrt med en lydabsorberende mikrofon og den nyeste Bluetooth-teknologien. I tillegg har det FM-radio, Auto-paring og opptil 73 timer batterilevetid for streaming og mobilanrop. Således er det et av de mest funksjonsrike hørselvernene på markedet, og ikke minst et av de aller beste.
SJEKK PRISEN →
3M Peltor WS Alert XP Hjelmfeste
Er du stadig vekk på byggeplasser og er nødt til å bruke hjelm, er det ingen tvil om at det er dette hørselvernet du bør gå får. Her får du nemlig et funksjonsrikt hørselvern utstyrt med hjelmfeste. Det har i tillegg alle unike fordelene til WS Alert XP-modellene.
SJEKK PRISEN →
Peltor WS Alert X
3M Peltor WS Alert X er et premium hørselvern med Bluetooth og støydempende bommikrofon. Det har en nivåavhengig funksjon og kan konfigureres via mobilappen. Hørselvernet beskytter mot farlig støy og tillater situasjonsforståelse.
SJEKK PRISEN →
Hellberg Xstream MP
Hellberg Xstream MP er et svært godt Bluetooth-hodesett med hørselsvern. Med to-telefoners tilkobling, forbedret lydkvalitet og 80 timers batterilevetid er det ideelt for musikklytting og klar kommunikasjon i støyende miljøer.
SJEKK PRISEN →
3M Peltor X-series X4A
Peltor X4 gir overlegen beskyttelse mot høye lydnivåer. Den kombinerer komfort og banebrytende dempeteknologi i en nett design. Med delt issebøyle, smarte tetningsringer og fargekoding er den ideell for industriapplikasjoner.
SJEKK PRISEN →
3M Peltor X-series X5A
Peltor X5 gir overlegen beskyttelse mot svært kraftig støy. Dette er en større versjon av X4 og deler komfort og smart design fra X4-modellen. Med delt issebøyle og smarte tetningsringer er det ideelt for krevende arbeidsmiljøer.
SJEKK PRISEN →

1. 3M Peltor WS Alert XP — Best i Test

3M PELTOR WS Alert XP

SJEKK PRISEN →

Dette anerkjente hørselvernet har i en årrekke vært en favoritt blant industrielle arbeidere. Her får du nemlig et hodesett utstyrt med en lydabsorberende mikrofon og den nyeste Bluetooth-teknologien. I tillegg har det FM-radio, Auto-paring og opptil 73 timer batteritid for streaming og mobilanrop. Således er det et av de mest funksjonsrike hørselvernene på markedet, og ikke minst et av de aller beste.

Denne modellen er en etterfølger av den meget kjente og populære varianten Peltor WS Alert. Alert XP har imidlertid flere oppgraderinger og forbedringer, deriblant den nyeste bluetooth-teknologien for enda bedre kompatibilitet med mobiltelefoner, lengre batterilevetid, høyere dempingsverdi, og en ny programvare som forbedrer støyreduksjonen.

Ikke nok med det, du får også radiokrets i 2G, samt et forbedret FM-radiomottak som gir bedre ytelse og lyd. I tillegg har hodeklokkene nye høyttalere med 3M-patentert løsning. Dette gir fantastisk lydgjengivelse, spesielt av basslyden, slik at musikken du spiller, strømmer eller lytter til på radioen, virkelig kommer til sin rett.

Videre er modellen utstyrt med handsfree via telefonen, takket være bluetooth. Det har sin åpenbare fordel ved at du raskt og enkelt kan komme i kontakt med omverden selv når du jobber i et bråkete miljø. Den støydempende mikrofonen filtrerer bort lyd fra omgivelsene, slik at den du snakker med hører stemmen din klart og tydelig uavhengig av støynivået rundt deg. Når du avslutter samtalen, blir musikken automatisk gjenopptatt.

Avslutningsvis er vi nødt til å trekke frem hvor gode omtaler hørselvernet får av forbrukerne. Det omtales som et svært godt kjøp, og da selv om prisen er noe høy. Vi kan derfor konkludere at dette er et godt kjøp for enhver som trenger å beskytte ørene mot støy og bruk når en arbeider.

Oppsummert

 • Oppgradert bluetooth tilkobling
 • Stemmestyring
 • God støyreduksjon og oppgradert mikrofon
 • Lang batterilevetid

LES MER

2. 3M Peltor WS Alert XP Hjelmfeste — Premium

3M Peltor WS Alert XP Hjelmfeste

SJEKK PRISEN →

Denne modellen er så å si identisk med den forrige modellen vi skrev om, bare at den er utstyrt med hjelmfeste i tillegg. Det gjør at du får alle WS Alert XP sine unike fordeler, som oppgradert bluetooth-tilkobling, lydabsorberende mikrofon, lang batterilevetid, pluss mye mer. Er du stadig vekk på byggeplasser og er nødt til å bruke hjelm, er det ingen tvil om at det er dette hørselvernet du bør gå for.

Som vi skrev tidligere er dette hørselvernet oppfølgeren til den kjente modellen Peltor WS Alert. Det er imidlertid oppgradert med nyeste Bluetooth-teknologien for best mulig kompatibilitet med markedets mobiltelefoner.Oppdatert med lengre batterilevetid, automatisk paring, høyere dempingsverdi og en ny programvare som forbedrer den støyreduserende funksjonen. En ny radiokrets (2G-krets) gir ekstra ytelse for mer stabilt og sikrere radiomottak i tøffe miljøer. Den nye antenne med 3M-patentert løsning som gir fantastisk lydgjengivelse.

Det har også enkel tilkobling for bluetooth, slik at du kobler til mobilen raskt og enkelt. Et støyende miljø skal aldri være en hindring for kontakt med omverden, ikke en gang under pågående arbeid. Alt du trenger å gjøre er åoppbevare mobiltelefonen innen 10 meters avstand, for eksempel i lommen. En elektronisk stemme informerer om at du har en innkommende samtale, du svarer ved å trykke på svarknappen og kan deretter snakke uhindret uten å avbryte det du holder på med.

Lydnivået på eventuell radio eller musikk streaming reduseres automatisk. Den støydempende mikrofonen filtrerer bort lyd fra omgivelsene, slik at den du snakker med hører stemmen din klart og tydelig uavhengig av støynivået rundt deg. Når du avslutter samtalen, gjenopptas musikken automatisk.

Prisen på denne modellen er kanskje noe høyere, men det er å forvente ettersom det er utstyrt med hjelmfeste.

Oppsummert

 • Hørselvern dab med hjelmfeste
 • Dynamiske høyttalere for fyldigere og mer behagelig lydopplevelse
 • Rask og enkel innstilling av radiostasjoner
 • Umiddelbar demping av skadelig impulslyd

LES MER

3. 3M Peltor WS Alert X – Premium

3M PELTOR WS Alert X

SJEKK PRISEN →

3M Peltor WS Alert X er et hørselvern i premiumklassen som skiller seg ut med sin imponerende funksjonalitet og avanserte egenskaper. Dette hørselvernet med hodebøyle kombinerer Bluetooth-teknologi, en støydempende bommikrofon og en nivåavhengig funksjon for å skape en unik opplevelse for brukeren.

En av de mest praktiske egenskapene til 3M Peltor WS Alert X er dens Bluetooth-tilkobling. Dette gjør det mulig å koble hørselvernet til mobiltelefonen din, slik at du kan nyte handsfree-samtaler og strømme musikk selv i støyende omgivelser. Dette er spesielt nyttig for de som jobber i bråkete miljøer, da de kan opprettholde kommunikasjonen uten å bli forstyrret av støy.

Et annet bemerkelsesverdig trekk ved dette hørselvernet er dets nivåavhengige funksjon. Denne funksjonen gjør det mulig å opprettholde situasjonsforståelse ved å tillate gjennomgang av omgivelseslyder. Mens farlig støy filtreres ut, kan brukeren fortsatt oppfatte viktige lyder i miljøet rundt seg.

En annen fordel med 3M Peltor WS Alert X er tilgjengeligheten av mobilappen 3M Connected Equipment. Ved å koble hørselvernet til appen kan brukeren enkelt konfigurere og tilpasse innstillingene. Appen gir også tilgang til brukerinstruksjoner, FAQ og tekniske datablad, samt en praktisk påminnelsesfunksjon for å bytte hygienesett.

Det støydempende systemet til 3M Peltor WS Alert X er bemerkelsesverdig. Den bommikrofonen som brukes i dette hørselvernet, er utformet for å redusere bakgrunnsstøy og forbedre taleoverføringen under samtaler i støyende omgivelser. Med oppdatert programvare oppnås enda bedre kvalitet på samtaler, noe som sikrer klar kommunikasjon selv i krevende miljøer.

Oppsummert

 • Bluetooth og støydemping
 • Konfigurerbar mobilapp
 • Beskytter mot farlig støy og opprettholder situasjonsforståelse
 • Push-to-listen-funksjonen gir rask aktivering av omgivelseslyd

LES MER

4. Hellberg Xstream MP – Med Bluetooth

HELLBERG Xstream MP

SJEKK PRISEN →

En av de mest imponerende egenskapene til Hellberg Xstream MP er muligheten til å koble til to telefoner samtidig. Dette betyr at du kan ha både jobbtelefonen og privattelefonen tilkoblet samtidig, uten å måtte bytte frem og tilbake. Med Multi-Point Bluetooth-teknikk er det enkelt å konfigurere og koble til telefonene dine, slik at du kan ta telefonsamtaler og strømme favorittunderholdningen din uten å ofre hørselen.

Lydkvaliteten til Hellberg Xstream MP er enestående. Med et patentert høyttalerdesign og oppgradert programvare kan du nyte musikk med lydkvalitet i hodetelefonklasse. Headsettet er spesielt utviklet med musikklytting i fokus, og de gummibelagte knappene på øreklokkene gjør det enkelt å håndtere musikkavspillingen.

Den støyreduserende bommikrofonen til Hellberg Xstream MP sikrer klar og tydelig kommunikasjon selv i ekstreme støymiljøer. Det fleksible designet og avansert elektronikk sikrer at du alltid får den beste kvaliteten på telefonsamtalene dine, uavhengig av bakgrunnsstøy.

En annen praktisk funksjon er den nivåavhengige aktive lyttingen. Med denne funksjonen kan du høre hva som skjer rundt deg samtidig som du bruker headsettet. Du kan snakke med kollegene dine, høre varselsignaler og andre viktige lyder uten å gå på bekostning av sikkerhet eller hørsel. Elektronikken i headsettet demper høye lyder til maksimalt 82 dB, samtidig som svakere lyder forsterkes.

Dette allsidige headsettet støtter også stemmekontroll, slik at du kan aktivere funksjonen og kontrollere musikkavspillingen eller telefonsamtalen med stemmen din. Det støtter både Apple Siri og Google Assistant.

Hellberg Xstream MP har også en imponerende batterilevetid på opptil 80 timer.

Oppsummert

 • To-telefoners tilkobling for fleksibilitet
 • Forbedret lydkvalitet og 80 timers batterilevetid
 • Støyreduserende bommikrofon for tydelig kommunikasjon
 • Aktiv lytting og vanntett design for sikkerhet og holdbarhet

LES MER

5. 3M Peltor X-series X4A – Mot høye lydnivåer

3M PELTOR X4A

SJEKK PRISEN →

Peltor X4 er det ideelle hørselvernet for beskyttelse mot høye lydnivåer i en rekke industriapplikasjoner. Med sin innovative dempeteknologi kombinerer den førsteklasses beskyttelse med en nett og praktisk design, slik at du kan jobbe i støyende miljøer uten å gå på akkord med komforten.

Komfort er en nøkkelfaktor når det gjelder hørselvern, og Peltor X4 skuffer ikke. Med en stål-bøyle som gir jevnt trykk over hele dagen, kan du bruke hørselvernet komfortabelt i lengre perioder. Den delt issebøylen er ergonomisk utformet for å bidra til at varme og fuktighet kan fordampe, samtidig som den gir en god passform og balanse.

Det unike designet på Peltor X4 inkluderer smarte tetningsringer som bidrar til både komfort og beskyttelse. Spesiallaget skum og gjennomtenkt utforming på tetningsringene gjør hørselvernet behagelig å bruke samtidig som det gir høyt beskyttelsesnivå.

En annen praktisk funksjon er fargekodingen på klokkene, som gjør det enkelt å velge riktig produkt basert på dempeegenskapene. Med myke og brede tetningsringer reduseres trykket rundt ørene, og det store rommet inne i klokkene bidrar til å redusere fuktighet og varmeansamling.

Peltor X4 er også utstyrt med en elektrisk isolert issebøyle, noe som gir pålitelig beskyttelse for brukeren. Du kan være trygg på at hørselvernet gir den beskyttelsen du trenger i arbeidsmiljøer med høye lydnivåer.

Peltor X4 er det ultimate valget når det gjelder beskyttelse mot høye lydnivåer. Med sin kombinasjon av førsteklasses beskyttelse, komfort og smarte funksjoner, kan du jobbe trygt og effektivt uten å bekymre deg for støyen rundt deg.

Oppsummert

 • Overlegen beskyttelse mot høye lydnivåer
 • Komfortabel og nett design
 • Delt issebøyle og smarte tetningsringer
 • Fargekoding for enkel produktvalg

LES MER

6. 3M Peltor X-series X5A – Mot svært høye lydnivåer

3M Peltor X-series X5A

SJEKK PRISEN →

Dette paret med hørselvern er en større versjon av Peltor X4 og gir en enda høyere beskyttelse mot kraftig støy, noe som gjør det til et nødvendig valg i krevende arbeidsmiljøer. Det kommer derfor også med en noe høyere prislapp og vekt. Man bør derfor vurdere hvilken modell man trenger.

Komforten er fortsatt i fokus med Peltor X5. Hørselvernet har en stål-bøyle som gir jevnt trykk over hele dagen, slik at det er behagelig å bruke selv over lengre tid. Den delt issebøylen bidrar til at varme og fuktighet kan fordampe, samtidig som den gir en god passform og balanse.

Peltor X5 er utstyrt med smarte tetningsringer som kombinerer spesiallaget skum og gjennomtenkt utforming. Dette resulterer i et hørselvern som er komfortabelt å bruke samtidig som det gir et høyt beskyttelsesnivå. Du kan stole på at Peltor X5 beskytter deg mot svært kraftig støy.

Dette paret med hørselvern er en oppgradering av Peltor X4 og er spesielt utviklet for å håndtere ekstremt høye lydnivåer. Det gir enestående beskyttelse og sikrer at du kan jobbe trygt i støyende miljøer uten å risikere hørselsskader.

Peltor X5 er det ideelle valget når det gjelder beskyttelse mot svært kraftig støy. Med sin førsteklasses komfort og høye beskyttelsesnivå er det et pålitelig og nødvendig verktøy for arbeidere som utsettes for ekstreme støyforhold. Ta vare på hørselen din og velg Peltor X5 for den ultimate beskyttelsen.

Oppsummert

 • Beskyttelse mot svært kraftig støy
 • Større versjon av Peltor X4
 • Delt issebøyle og smarte tetningsringer
 • Komfortabel og pålitelig i ekstreme støyforhold

LES MER


Hva bør du se etter når du kjøper hørselvern med dab?

Når du skal velge hørselvern er det flere ting som bør vurderes, som for eksempel:

Komfort: Kanskje viktigst av alt er at du finner et hørselvern som sitter godt på hodet og rundt ørene. En arbeidsdag varer i mange timer og går du konstant med ubehagelige hodeklokker kan det naturligvis føre til unødvendig slitasje.

Støyreduksjon: Støyreduksjon er hele formålet med hørselsvern, og er naturligvis et kritisk punkt når du skal ta ditt valg. Se etter NRR. NRR er en indikator på hvor mye støy som kan blokkeres av de spesifikke beskytterne, slik at du kan finne ut hvor effektive de vil være i arbeidsmiljøet ditt. De fleste gode øreklokker vil ha en NNR på omtrent 25 dB, mens de beste vil nå over 30 dB

Funksjoner: Pris og antall funksjoner henger ofte tett sammen. Skal du kjøpe billig må du forvente mindre funksjoner, men når du kjøper til en høyere pris får du altså flere funksjoner. Funksjonene kan være til god hjelp og da av flere grunner. For eksempel kan stemmestyring, bluetooth-tilkobling, lydabsorberende mikrofon etc være til god hjelp i et hektisk arbeidsmiljø.

Pris: Betal prisen du er komfortabel med. Det er da mer sannsynlig at du blir fornøyd med kjøpet. I dag får du hørselvern til både under tusenlappen og til flere tusen kroner.

Hørselvern dab test