fbpx

Hørselvern dab test: Disse 6 er best i test (2023)

Hørsel kategoriseres som evnen til å oppfatte lyd og det er en av våre viktigste sanser. Nettopp derfor er det helt essensielt med et hørselvern når du arbeider under mye støy. Ikke bare reduserer det støyet rundt deg slik at du bevarer den viktige evnen til å oppfatte lyd, men det gjør også arbeidet mindre slitsomt.

Investerer du i et hørselvern med dab får du også den unike fordelen at du kan lytte til favorittmusikken mens du arbeider. Hørselvern dab vil altså ikke bare redusere støyen rundt, men kan attpåtil gjøre det mer lystbetont å jobbe.

I dag er det imidlertid et hav av modeller å velge mellom, slik at det kan være vanskelig å finne hørselvernet som passer nettopp deg. Vi har derfor sondert hele markedet og valgt ut de tre vi mener er de beste i 2021. Testresultatet er basert på innhenting av informasjon fra flere pålitelige kilder og beskrivelser.

Hørselvernet som kom best ut i våre undersøkelser var 3M Peltor WS Alert XP. Hva som skiller denne fra de andre modellene, leser du videre i artikkelen. Helt til slutt finner du også en oversiktlig guide som beskriver hva du bør se etter når du skal velge et hørselvern med dab.

Hørselvern dab test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
3M Peltor WS Alert XP
Her får du et hodesett utstyrt med en lydabsorberende mikrofon og den nyeste Bluetooth-teknologien. I tillegg har det FM-radio, Auto-paring og opptil 73 timer batterilevetid for streaming og mobilanrop. Således er det et av de mest funksjonsrike hørselvernene på markedet, og ikke minst et av de aller beste.
SJEKK PRISEN →
Hørselvern dab HRXDA7A
Testvinneren imponerer med sin gode komfort, mange funksjoner og gode pris. Skal du ha den beste helheten er dette utvilsomt det beste valget. Hørselvernet er også robust konstruert og passer derfor utmerket til industrielt bruk.
SJEKK PRISEN →
3M Peltor WS Alert XP Hjelmfeste
Er du stadig vekk på byggeplasser og er nødt til å bruke hjelm, er det ingen tvil om at det er dette hørselvernet du bør gå får. Her får du nemlig et funksjonsrikt hørselvern utstyrt med hjelmfeste. Det har i tillegg alle unike fordelene til WS Alert XP-modellene.
SJEKK PRISEN →

1. 3M Peltor WS Alert XP — Best i Test

3M PELTOR WS Alert XP

SJEKK PRISEN →

Dette anerkjente hørselvernet har i en årrekke vært en favoritt blant industrielle arbeidere. Her får du nemlig et hodesett utstyrt med en lydabsorberende mikrofon og den nyeste Bluetooth-teknologien. I tillegg har det FM-radio, Auto-paring og opptil 73 timer batteritid for streaming og mobilanrop. Således er det et av de mest funksjonsrike hørselvernene på markedet, og ikke minst et av de aller beste.

Denne modellen er en etterfølger av den meget kjente og populære varianten Peltor WS Alert. Alert XP har imidlertid flere oppgraderinger og forbedringer, deriblant den nyeste bluetooth-teknologien for enda bedre kompatibilitet med mobiltelefoner, lengre batterilevetid, høyere dempingsverdi, og en ny programvare som forbedrer støyreduksjonen.

Ikke nok med det, du får også radiokrets i 2G, samt et forbedret FM-radiomottak som gir bedre ytelse og lyd. I tillegg har hodeklokkene nye høyttalere med 3M-patentert løsning. Dette gir fantastisk lydgjengivelse, spesielt av basslyden, slik at musikken du spiller, strømmer eller lytter til på radioen, virkelig kommer til sin rett.

Videre er modellen utstyrt med handsfree via telefonen, takket være bluetooth. Det har sin åpenbare fordel ved at du raskt og enkelt kan komme i kontakt med omverden selv når du jobber i et bråkete miljø. Den støydempende mikrofonen filtrerer bort lyd fra omgivelsene, slik at den du snakker med hører stemmen din klart og tydelig uavhengig av støynivået rundt deg. Når du avslutter samtalen, blir musikken automatisk gjenopptatt.

Avslutningsvis er vi nødt til å trekke frem hvor gode omtaler hørselvernet får av forbrukerne. Det omtales som et svært godt kjøp, og da selv om prisen er noe høy. Vi kan derfor konkludere at dette er et godt kjøp for enhver som trenger å beskytte ørene mot støy og bruk når en arbeider.

Oppsummert

 • Oppgradert bluetooth tilkobling
 • Stemmestyring
 • God støyreduksjon og oppgradert mikrofon
 • Lang batterilevetid

LES MER

2. 3M Peltor WS Alert XP Hjelmfeste — Premium

3M Peltor WS Alert XP Hjelmfeste

SJEKK PRISEN →

Denne modellen er så å si identisk med den forrige modellen vi skrev om, bare at den er utstyrt med hjelmfeste i tillegg. Det gjør at du får alle WS Alert XP sine unike fordeler, som oppgradert bluetooth-tilkobling, lydabsorberende mikrofon, lang batterilevetid, pluss mye mer. Er du stadig vekk på byggeplasser og er nødt til å bruke hjelm, er det ingen tvil om at det er dette hørselvernet du bør gå for.

Som vi skrev tidligere er dette hørselvernet oppfølgeren til den kjente modellen Peltor WS Alert. Det er imidlertid oppgradert med nyeste Bluetooth-teknologien for best mulig kompatibilitet med markedets mobiltelefoner.Oppdatert med lengre batterilevetid, automatisk paring, høyere dempingsverdi og en ny programvare som forbedrer den støyreduserende funksjonen. En ny radiokrets (2G-krets) gir ekstra ytelse for mer stabilt og sikrere radiomottak i tøffe miljøer. Den nye antenne med 3M-patentert løsning som gir fantastisk lydgjengivelse.

Det har også enkel tilkobling for bluetooth, slik at du kobler til mobilen raskt og enkelt. Et støyende miljø skal aldri være en hindring for kontakt med omverden, ikke en gang under pågående arbeid. Alt du trenger å gjøre er åoppbevare mobiltelefonen innen 10 meters avstand, for eksempel i lommen. En elektronisk stemme informerer om at du har en innkommende samtale, du svarer ved å trykke på svarknappen og kan deretter snakke uhindret uten å avbryte det du holder på med.

Lydnivået på eventuell radio eller musikk streaming reduseres automatisk. Den støydempende mikrofonen filtrerer bort lyd fra omgivelsene, slik at den du snakker med hører stemmen din klart og tydelig uavhengig av støynivået rundt deg. Når du avslutter samtalen, gjenopptas musikken automatisk.

Prisen på denne modellen er kanskje noe høyere, men det er å forvente ettersom det er utstyrt med hjelmfeste.

Oppsummert

 • Hørselvern dab med hjelmfeste
 • Dynamiske høyttalere for fyldigere og mer behagelig lydopplevelse
 • Rask og enkel innstilling av radiostasjoner
 • Umiddelbar demping av skadelig impulslyd

LES MER

3. HRXDA7A Hørselvern dab – Et godt alternativ

HØRSELVERN HRXD7A

SJEKK PRISEN →

Grunnen til at dette hørselvernet er vår favoritt og testvinner, er fordi det gir den beste helheten. Her får du et komfortabelt hørselvern med god støyreduksjon til en svært god pris. Den er også robust konstruert og har naturligvis innebygd radio og dab. Alt i alt får du svært mye for pengene, og nettopp derfor anser vi dette vernet som best.

Hørselvernet er dessuten forbeholdt alle typer arbeidsmiljø, men særlig til industrielle miljøer ettersom det er robust konstruert. Det kan for øvrig også fint brukes til enklere oppgaver som når du klipper gresset hjemme eller arbeider med stikksag.

Det som kanskje imponerer aller mest med disse radioøreklokkene er alle smarte funksjoner det har. Hørselvernet har blant annet stemmeguide slik at du kan navigere gjennom menysystemet kun ved å uttale kommandoer. Det gjør at du alltid har hendene frie til arbeid, men kan likevel enkelt bytte radiokanal.

Videre er hørselvernet utstyrt med lagring av kanaler. Dette gjør at du slipper å navigere deg gjennom hele sortimentet for å finne favorittkanalen, samt at den har automatisk avstenging, batterivarsling og stereoinngang. Det medfølger i tillegg 2 AA batterier med ca 25 timers brukstid, der det også finnes en oppladbar batteripakke, med ca 18 timer brukstid, som tilbehør.

Som nevnt innledningsvis er prisen svært bra. Faktisk er det et av markedets aller rimeligste, i alle fall sett i forhold til hvor godt hørselvernet er. Av den grunn får du mest for pengene om du investerer i denne modellen, og derfor er dette vår testvinner.

Oppsummert

 • Meget bra pris
 • Funksjonsrikt og komfortabelt
 • Robust konstruksjon gjør det særdeles egnet til industrielt bruk

LES MER


Hva bør du se etter når du kjøper hørselvern med dab?

Når du skal velge hørselvern er det flere ting som bør vurderes, som for eksempel:

Komfort: Kanskje viktigst av alt er at du finner et hørselvern som sitter godt på hodet og rundt ørene. En arbeidsdag varer i mange timer og går du konstant med ubehagelige hodeklokker kan det naturligvis føre til unødvendig slitasje.

Støyreduksjon: Støyreduksjon er hele formålet med hørselsvern, og er naturligvis et kritisk punkt når du skal ta ditt valg. Se etter NRR. NRR er en indikator på hvor mye støy som kan blokkeres av de spesifikke beskytterne, slik at du kan finne ut hvor effektive de vil være i arbeidsmiljøet ditt. De fleste gode øreklokker vil ha en NNR på omtrent 25 dB, mens de beste vil nå over 30 dB

Funksjoner: Pris og antall funksjoner henger ofte tett sammen. Skal du kjøpe billig må du forvente mindre funksjoner, men når du kjøper til en høyere pris får du altså flere funksjoner. Funksjonene kan være til god hjelp og da av flere grunner. For eksempel kan stemmestyring, bluetooth-tilkobling, lydabsorberende mikrofon etc være til god hjelp i et hektisk arbeidsmiljø.

Pris: Betal prisen du er komfortabel med. Det er da mer sannsynlig at du blir fornøyd med kjøpet. I dag får du hørselvern til både under tusenlappen og til flere tusen kroner.

Hørselvern dab test