Hodelykt test

Hodelykt test: De 11 beste på markedet i 2021

Når du er på tur i mørket er det ingenting som er bedre enn en hodelykt for å lyse opp veien du går på. En hodelykt gir deg stor frihet, siden den enkelt festes på hodet, noe som er perfekt om du er på løpetur eller er ute og lufter hunden. Hensikten med denne testen er at du skal få bedre oversikt over dagens marked, slik at du lettere kan finne en som passer ditt behov.

Vår testvinner ble Fenix HP30R. Denne gir kraftig lys og gode innstillingsmuligheter samtidig som den har lang batterilevetid. Vekten er på 385 gram, noe som gjør at den nesten ikke merkes på hodet. Leter du etter den med lavest pris, er det Fenix HM23 du må gå for.

VÅRE favoritter

 • Eksepsjonell god lysstyrke
 • Sitter komfortabelt på hodet
 • Flere praktisk lysinnstillinger
SJEKK PRISEN →
 • Lang batteritid
 • Kraftig lysstyrke
 • Vann- og støtsikker
SJEKK PRISEN →
 • Lav pris
 • Slitesterk
 • Enkle justeringer på stropp og lykt
SJEKK PRISEN →

Hodelykt test: Her er årets vinnere

BILDEPRODUKT
Fenix HP30R
Dette er vår testvinner på grunn av den lange batteritiden og gode lysstyrken. Den sitter også komfortabelt rundt hodet.
SJEKK PRISEN →
LED Lenser H14R.2
En hodelykt med en imponerende lysstyrke og som drives av både oppladbare litiumbatterier og vanlige AA-batterier. Den har også flere praktisk lysinnstillinger.
SJEKK PRISEN →
Fenix HM23
Testens mest prisvennlige hodelykt. Du finner ingen som koster mindre enn denne, samtidig som den imponerer med sin gode brukervennlighet.
SJEKK PRISEN →
Fenix HL60R
Nok en modell fra populære Fenix. Denne er et meget godt kjøp på grunn av sin gode pris og komfort, i tillegg til sin solide konstruksjon.
SJEKK PRISEN →
LED Lenser NEO 6R
En hodelykt skapt til løping. Den veier lite og har en lang batteritid.
SJEKK PRISEN →
Nextorch mystar LED
En unik hodelykt som også har lys på baksiden. Mystar Led er også utrolig komfortabel å ha rundt hodet.
SJEKK PRISEN →
Biolite 330
En hodelykt med fantastisk passform og sjokkerende lav vekt. Med denne vil du ikke merke at du har en hodelykt rundt hodet.
SJEKK PRISEN →
Silva Explore 3
En hodelykt som er helt vanntett! Den er perfekt om du trenger en lykt når du er ute og svømmer eller skal på kajakktur.
SJEKK PRISEN →
LED Lenser SEO 3
En hodelykt med friske farger og flere smarte funksjoner. Den imponerer også med sin lave pris, så her får du mye for pengene.
SJEKK PRISEN →

1. Fenix HP30R — Best i test

SJEKK PRISEN →

En hodelykt med separat batterideksel, drevet av to 18650 liion-batterier. Den separate batteriholderen reduserer belastningen på hodet samtidig som den gir optimal ytelse under alle slags forhold. Det er derfor ingen risiko for at batteriet skal dø ut selv om den brukes under ekstrem kulde.

Lang levetid og kan brukes som batteribank

Hodelykten er oppladbar via en Micro USB-port som en inne i batteriholderen og den kan brukes som batteribank. Dette betyr at batteriet kan lade mobilen din mens du er ute på tur.

Maksimal levetid på batteriet er på hele 400 timer, noe som er mye lengre enn hva andre hodelykter har. Du kan derfor bruke hodelykten ubegrenset i flere uker uten at den må lades. Dette er svært gunstig dersom du skal tilbringe lengre perioder på fjellet eller på plasser uten belysning.

Det eneste negative med batteriet er at det er separat med hodelykten. Batteriet kan festes på hodet sammen med lykten, men dette er noe ubehagelig og de passer bedre i buksebeltet. Hodelykten trenger ikke det separate batteriet for å fungere, men levetiden reduseres kraftig dersom du ikke har den med.

God lysstyrke, vann- og støtsikker

Lysstyrken er på 1750 lumen, noe som tilsvarer en lysstråle på 202 meter. Du vil derfor få god oversikt over terrenget du går i selv på de mørkeste kvelder. Hodelykten tåler også vann, samtidig som den er støtsikker. Dette gjør den godt skikket til bruk i kraftig uvær. Det skal mye til før hodelykten blir ødelagt.

Uten batteriet veier lykten 285 gram og den har en pris på rundt 1500 kroner. Den koster derfor noe mer enn andre på markedet, men med tanke på den kraftige lysstyrken og lange batteritiden skulle dette bare mangle. Konklusjon er at du ikke finner bedre hodelykter enn denne.

Fordeler:

 • Lang batteritid
 • Kraftig lysstyrke
 • Vann- og støtsikker

Ulemper:

 • Batteri separat med hodelykten
 • Høy pris

LES MER


2. LED Lenser H14R.2 — Premium

SJEKK PRISEN →

Med en lysstyrke på hele 1000 lumen, er dette hodelykten med størst lyskapasitet. H14.2 drives av oppladbare litiumbatterier og vanlige AA batterier. Skulle du gå tom for strøm og er på ett sted uten ladestrøm, kan du bruke batterier i stedet.

Juster lysstyrken etter behov

Hodelykten er utstyrt med tre ulike lys-programmer og fem ulike lysmodus. Dette gjør at du enkelt kan justere og dimme lyset etter behov. Lys-programmene du kan velge imellom er boost, power og low power, der boost er kraftigst og low er lavest. Velger du boost, får du en lyslengde på hele 300 meter.

Du vil derfor alltid ha en trygg og oversiktlig ferdsel selv om du skulle gå på tur i tettgrodd skog på mørkeste natta. De ulike programmene gjør også at du ikke forstyrrer bilister eller andre fotgjengere når du er ute å går. I low power-modus lyser lykten opptil 70 meter, men samtidig uten å være for skarp mot de andre som er rundt deg.

Brukervennlig

Lyskilden og batteriet er festet slik at hodelykten gir svært god balanse på hodet. Lyset kommer fra fremsiden og batteriet er på baksiden. Du vil derfor ikke oppleve at den ene siden er tyngre enn den andre, men vekten vil i stedet fordeles jevnt på hodet.

Det er også gode og enkle justeringsmuligheter både på både stroppene og på lyskilden. Den vil derfor passe alle hodefasonger, samtidig som du kan justere lysstyrken uten å måtte ta av deg hanskene når du er ute på kalde dager.

Høy pris

Trenger du kraftig lysstyrke, så er denne et utmerket valg. Den sitter også veldig komfortabelt på hodet og er veldig praktisk med alle funksjonene sine. Det negative med H14R.2 er den høye prisen.

Her må du betale nesten 2000 kroner, noe som er veldig mye for en hodelykt. Den er derfor ikke anbefalt for deg som går kveldsturer i belyste gater. Da kan du fint nøye deg med en billigere modell.

Fordeler:

 • Eksepsjonell god lysstyrke
 • Sitter komfortabelt på hodet
 • Flere praktisk lysinnstillinger

Ulemper:

 • Skyhøy pris

LES MER


3. Fenix HM23 — Beste budsjettkjøp

SJEKK PRISEN →

En liten, lett og kompakt hodelykt som er veldig prisvennlig. Dette er testens billigste, så her unngår du å måtte grave dypt i lommeboken. Lykten på HM23 er også enkel å justere og du vil nesten ikke merke at du har den på hodet, siden den veier så lite som 43 gram.

Slitesterk og brukervennlig

Lykten er både vann- og støtsikker, noe som gjør at den er bygd for å tåle en aktiv hverdag. Du kan derfor være på løpetur i uvær uten at lykten blir ødelagt. Den skal tåle både regn og støt/ vibrasjoner når du løper.

Båndet er også slitesterkt og har innebygd refleks. Du vil derfor også være synlig for bilister som kommer bak deg.

Lykten kan justeres 180 grader vertikalt og har en lett tilgjengelig bruker der du kan velge mellom tre lysnivåer. Dette gjør at du enkelt kan regulere lysstyrken etter ditt behov.

Lav lysstyrke og brukbar batteritid

Lysstyrken på lykten er på 240 lumen, eller 53 meter. Dette er ganske lavt i forhold til andre hodelykter på markedet. HM23 styres også av et AA-batteri, som kan kjøpes på alle matvarebutikker. Dette gir også en batteritid som er en del lavere sammenlignet med andre, men med tanke på prisen er det som forventet.

En annen ting vi synes er negativt med hodelykten er at den hadde en tendens til å skli av hodet under aktivitet med mye bevegelse. Den er derfor ikke godt egnet til løpeturer.

Det positive med HM23 er utvilsomt den lave prisen. Her betaler du veldig lite for en helt grei hodelykt.

Fordeler:

 • Lav pris
 • Slitesterk
 • Enkle justeringer på stropp og lykt

Ulemper:

 • Lav lysstyrke
 • Liten batteritid
 • Lykten sklir av hodet om du har kraftige bevegelser

LES MER


4. Fenix HL60R — Et godt kjøp

SJEKK PRISEN →

En kraftig hodelykt med en rekkevidde på 116 meter og innebygd lys som er bedre tilpasset nattesyn og fargegjengivelse. Dette er en god allrounder som kan brukes både på gåturer i fjellet og løpeturer i skogen. Prisen er også veldig gunstig, noe som gjør at den kan betegnes som et godt kjøp.

Innebygd batterilader

Batteriet er innebygd i lykten og den kan lades via en mikro USB-kabel som gir en intelligent ladefunksjon. Lykten lades derfor kjapt og enkelt ved å koble til strømuttak, og ved fulladet batteri kan du forvente opptil 100 timer med lys. Du kan derfor utruste deg for lengre fjellturer, der du er garantert lys selv uten mulighet for å lade.

Solid konstruksjon

Her har Fenix laget en solid hodelykt som skal tåle mye. Den er som alle andre Fenix modeller både vann- og støtsikker, samtidig som den har innebygd temperaturkontroll for å sikre tryggere og mer stabil drift.

Dette sørger for at lykten ikke blir for varm, noe andre modeller ikke er i stand til. Andre hodelykter har en tendens til å bli veldig varm dersom lykten brukes over en lengre periode, men med HL60R vil lykten automatisk justeres ned for å unngå overoppheting. Dette bidrar til mindre slitasje og lengre levetid.

Sitter godt på hodet

Stroppene er også veldig praktiske og sørger for at lykten sitter godt på hodet. De går både rundt og over hodet, slik at lykten sitter godt fastspent selv under de heftigste løpeturer og skiturer. Den vil også sitte som et skudd dersom du bruker den til aktiviteter som slalåm.

Minuset med hodelykten er at selve lykten veier ganske mye i forhold til baksiden, noe som gir en noe ujevn balanse. Den har heller ikke like god lysstyrke som toppmodellene, men med tanke på prisen har den likevel en imponerende lysstyrke.

Fordeler:

 • Tåler mye
 • Sitter godt på hodet
 • God lysstyrke med tanke på prisen

Ulemper:

 • Fremdelen er en del tyngre enn bakdelen

LES MER


5. LED Lenser NEO 6R — Beste til løping

SJEKK PRISEN →

Dersom du elsker å løpe når det er rolig om kvelden, så er det få som egner seg bedre enn denne modellen. Med et sporty design og lav vekt på kun 95 gram, får du en hodelykt godt egnet til løpeturer. Du har også mulighet til å velge mellom tre forskjellige farger når du kjøper Neo 6R. Det er svart, blå og grønn.

Lav vekt og lang batteritid

Vekten på lykten er som nevnt 95 gram, noe som gjør at veldig lett og behagelig å ha rundt hodet. Den har også et liion-batteri på baksiden av stroppen som lades opp ved hjelp av en USB-kabel. Dette forsikrer lang batteritid på hele 40 timer.

Du slipper derfor å bekymre deg for at lykten skal gå tom for strøm når du er midt i mørkeste skogen.

Vanntett men kort lyslengde

Utstyrt med noe LED kaller for constant current mode, vil hodelykten sørge for konstant lys under hele levetiden. Den vil ikke regulere lysstyrken av seg selv, noe som gjør at du er sikret samme lysstyrke under hele løpeturen. Dette er en gunstig funksjon, siden det kan være ganske ubehagelig med varierende lysstyrke når du løper fort i ujevnt terreng.

Hodelykten er også vanntett slik at du kan bruke den når det regner, men den skuffer veldig med sin korte lyslengde. Lengden er på knappe 30 meter, noe som er veldig lite sammenlignet med andre hodelykter på markedet.

Du finner derfor bedre alternativ enn denne hvis du trenger kraftig lyskapasitet. Skal du ha en ikke altfor kostbar hodelykt til løpeturen, så vil denne gjøre en brukbar jobb.

Fordeler:

 • Lav vekt
 • Lang batteritid

Ulemper:

 • Kort lyslengde

LES MER


6. Nextorch mystar LED — En komfortabel hodelykt

SJEKK PRISEN →

En meget komfortabel hodelykt som sitter godt på hodet. Den er også unik, siden bakhodet også er utstyrt med lys. Du vil derfor vises til enhver tid for både bilister og syklister på mørke høstkvelder.

Vekten fordeles jevnt på hodet

Designet på hodebåndet gjør at vekten på hodelykten blir jevnt fordelt på hodet, slik at du får en ypperlig komfort. Modellen sitter derfor godt fastspent selv om du driver med aktiviteter som klatring, grottevandring, gåturer eller om du er på arbeid.

Mystar led er også utstyrt med 360 graders fokusjustering og et oppladbart litiumbatteri. Ved å vri justeringen på fokus til høyre og venstre kan du variere lyset fra en stråle til flomlys. Tanken med dette er god, siden du kan få full oversikt over enkeltområder ved å justere strålen. Dessverre opplevde vi denne funksjonen som både upraktisk og lite funksjonell. Justeringen var ganske knotete og fungerte ikke optimalt.

Batteriet gir deg en levetid på maksimalt 63 timer og det støttes også av eksterne strømkilder som PC, mobilladere og powerbanks, til både lading og bruksstrøm. Du er derfor aldri langt unna neste ladepunkt dersom du har denne hodelykten.

Grei pris, god lysstyrke

Prisen på Mystar Led ligger på rett under tusenlappen, noe de fleste hodelykter gjør. Den kan derfor kategoriseres som en hodelykt i midtsjiktet, der du verken mister pusten av begeistring eller blir skremt bort av for høy pris.

Den har en brukbar lysstyrke som er på 184 meter og en levetid som forventet med tanke på prisen. Det som imponerte oss mest med denne modellen var den gode komforten på hodet, og konklusjon er at dette ikke er mer enn en brukbar hodelykt.

Fordeler:

 • God komfort
 • Smart løsning med lys også på baksiden

Ulemper:

 • Justering av fokus er noe upraktisk og fungerer ikke optimalt

LES MER


7. Biolite 330 — Lavest vekt

SJEKK PRISEN →

Hodelykten har desidert lavest vekt i vår test. Den veier kun 69 gram, så du vil derfor ikke merke at den er på hodet. Biolite har også en fantastisk passform, takket være 3D slimfit design, så den er som skapt for å sitte støtt på hodet ditt.

Fem ulike lysinnstillinger

Med Biolite 330 er det fem forskjellige lysinnstillinger du kan velge mellom. Disse justerer du ved å klikke på startknappen. Ved første trykk får du lavest lysstyrke og deretter justerer den seg oppover ved neste trykk helt til du skrur den av igjen.

Vi opplevde denne funksjonen som ganske komplisert, siden du må trykke deg frem til din foretrukne lysstyrke. Trykker du ikke raskt nok eller i riktig tempo, vil du skru av hodelykten og du er nødt til å starte på nytt.

Dersom du ønsker å dimme lyset må du holde startknappen inne og slippe når du har fått ønsket lysstyrke. Vil du skru opp lysstyrken gjør du akkurat det samme. Lykten dimmer og oppjusterer annenhver gang du holder inne startknappen.

Oppladbart batteri

Biolite 330 lades som de fleste hodelykter med et oppladbart batteri ved hjelp av en micro USB. Levetiden er på rundt 40 timer på lav effekt og 3 timer på høy effekt. Den har derfor en del mindre batteritid enn hva mange andre hodelykter har.

Lysstyrken verken imponerte eller skuffet oss og den kan sies å være som forventet med tanke på prisklassen. Det du får som er unikt med denne er helt klart dens lave vekt og gode passform rundt hodet.

Stroppen verken strammer for mye eller blir for slakk og den vil også passe helt problemfritt rundt en hjelm eller lue. Denne hodelykten er for deg som foretrekker komfort fremover kapasitet.

Fordeler:

 • Veier lite
 • Komfortabel stropp med god passform
 • Oppladbart batteri

Ulemper:

 • Upraktisk lysinnstillinger
 • Svak lysstyrke

LES MER


8. Silva Explore 3 — Beste vanntette hodelykt

SJEKK PRISEN →

Silva Explore 3 er en helt vanntett hodelykt med veldig generøs brukstid, som er drevet av tre alkaliske batterier. Med denne modellen kan du oppleve alt av friluftsliv både på land og i vann, og den kan også enkelt festes rundt andre plasser enn rundt hodet ditt.

Brukbar levetid, ikke oppladbar

Som nevnt er Explore 3 drevet av tre alkaliske batterier, noe som betyr at den ikke er oppladbar og at du må kjøpe nye batterier når den er tom for strøm. Til tross for ikke oppladbare batterier er levetiden på hodelykten helt grei, da den har en brukstid på mellom 35 og 55 timer noe som avhenger av temperaturen ute og lysstyrken du bruker.

Svak lysstyrke

Med Explore 3 kan du variere mellom tre LED-farger. En hvit som har den kraftigste lysstyrken, en rød for å bevare nattvisjonen og en oransje som er optimal for kartlesing. Disse fargene har ulik lysstyrke, slik at du skal kunne tilpasse deg situasjonen du er i. Den maksimale lysstyrken på hodelykten er 350 lumen, eller 75 meter mens den laveste er på ti meter. Du får derfor ikke den beste lysstyrken med denne modellen.

Vanntett

Modellen er perfekt for deg som trenger en hodelykt når du er ute og svømmer, er på seiltur eller er på kajakkpadling. Denne tåler vann helt ned til flere meters dyp, noe som gjør at den ikke blir ødelagt selv om den skulle havne under vann.

Den er også en av de rimeligste modellene vi har testet. Her slipper du å betale mye, men vi mener du finner hodelykter med mye bedre kvalitet enn denne. Likevel er ikke dette en håpløs hodelykt og det at den er vanntett og har en lav pris trekker den veldig opp.

Fordeler:

 • Vanntett
 • God pris
 • Praktisk stropp, kan festet rundt mer enn bare hodet ditt

Ulemper:

 • Ikke oppladbart batteri
 • Svak lysstyrke

LES MER


9. LED Lenser SEO 3 — Mye for pengene

SJEKK PRISEN →

En sprek hodelykt med freshe farger og kult design. Prisen er også utrolig god, og for denne betaler du under 500 kroner. Hodelykten er også utstyrt med flere smarte funksjoner, så her får du veldig mye for pengene.

God komfort

Hodelykten veier veldig lite og har en vekt på 96 gram. I tillegg er båndet lett å justere og det er utbyttbart. Du vil derfor være sikret god komfort når du bruker hodelykten og skulle stroppene bli slakke med årene, er det ingen problemer å bytte de ut mot noen nye.

På andre hodelykter må du ofte skifte ut hele varen dersom en av lykten eller båndet blir ødelagt. Det slipper du med denne, noe som vil spare deg noen kroner.

Lav batteritid

Batteriene til SEO 3 er ikke ladbare og gir en levetid på maksimalt ti timer. Dette er veldig mye mindre enn hva du får med andre hodelykter. Vi synes naturligvis at dette er en stor ulempe med hodelykten, da du må kjøpe nye batterier for hver tiende time du bruker lykten.

Strålelengden er heller ikke den beste på SEO 3 og du får en lengde på kun 40 meter. Dette er også mye mindre enn hva du får med toppmodellene, men prisen er samtidig mye mindre så det skulle kanskje bare mangle?

Smarte funksjoner

Til tross for lav batteritid og liten lyskapasitet, så har SEO 3 flere funksjoner vi liker. Den har enkel trinnløs fokusering og multilys-programmer for alle aktiviteter. Batteriene er også integrert i selve hodelykten. Du kan derfor bruke denne til all aktivitet og uten å bli plaget med et batteri som tar stor plass og som føles ubehagelig.

Lykten er også utstyrt med taktisk rødt lys for bevaring av nattesyn, og siden hodelykten har så lav pris mener vi at du får veldig mye for pengene dersom du kjøper denne.

Fordeler:

 • God pris
 • Smarte funksjoner
 • Friske farger og kult design

Ulemper:

 • Liten batteritid
 • Ikke oppladbart batteri
 • Lav lyskapasitet

LES MER


Hvorfor en hodelykt er en smart investering

En hodelykt festes og plasseres slik at lyset er i pannen og rett over øynene dine. Dette gir deg ekstra belysning, samtidig som hendene dine er frie. Se for deg når du går tur i fjellet i mørket, og du bærer en tung sekkog i den ene hånda holder du en lommelykt for å lyse opp veien du går på. Over tid vil selv den minste og letteste lommelykten oppleves som tung og slitsom og bære, samtidig som håndbevegelsen må samsvare med hvor ditt hode beveger seg.

Har du hodelykt vil lyset alltid stråle der hodet ditt er, i tillegg til at du ikke merker at du har lykten på hodet. En hodelykt er også mye mer stabil og holder lyset stødig under aktiviteter med mye bevegelse. Er du ute og løper i mørket, vil en hodelykt i større grad lyse opp veien for deg enn hva en lommelykt gjør.

Hvilken hodelykt skal du kjøpe?

Velg en hodelykt som passer dine behov. Les derfor spesifikasjonene nøye før du kjøper hodelykten din. Skal du bruke lykten på mørke kvelder i skogen, er det anbefalt med en sterkere lyskapasitet og lengre batteritid enn om du skal bruke den til gåturer rundt nabolaget med bikkja.

Det er også smart med en lykt som tåler både støt og regn hvis du ser for deg joggeturer på kvelden i all slags vær. Finn også ut om du kan justere innstillingene på lyset når du har på hansker, dersom du skal bruke lykten på vinterstid. Det er lite behagelig å måtte ta av hanskene når det er kaldt ute, hver gang du må endre lysstyrken.

Gjør deg også noen tanker om hvilke funksjoner og hvor lang batteritid du trenger. Hodelyktene med mange funksjoner og lang batteritid er en del dyrere enn de med mindre. Et annet smart tips er å betale prisen du føler deg komfortabel med.

Hvilken er den beste?

Vår favoritt er Fenix HP30R, men det trenger ikke nødvendigvis å bety at dette er den beste for deg. Den hodelykten som passer best for deg er den som oppfyller dine behov. Hvilken som passer best for deg styres i stor grad av lysstyrke, batteritid og pris. Gjør derfor grundige undersøkelser før du bestemmer deg for hodelykt, og sammenlign med hva du kommer til å bruke hodelykten til. Ved å gjøre dette vil du finne den beste hodelykten.

Hvor mange lumen trenger du?

Lumen er et internasjonalt mål som brukes til å angi lyskvaliteten, og den måler den totale mengden lys som avgis fra en lyskilde. Jo flere lumen, desto sterkere er lyset. Hvor mange lumen du trenger avhenger derfor av ditt behov.

200 lumen: Dette er mer enn nok for deg som skal gå tur i belyste gater om kvelden og det tilsvarer rundt 100 meter med lys.

500 lumen: Dette er perfekt for deg som skal ha utendørstrening. Dette tilsvarer rundt 200 meter med lys.

1000 lumen: Dette er en kraftig lysstyrke som gjør at du kan oppholde deg i mørkeste skogen samtidig som du orienterer deg krevende terreng. Det passer også bra om du trenger å ta deg frem i høyt tempo. 1000 lumen tilsvarer en lyslengde på cirka 300 meter.

Hvordan skal en hodelykt sitte?

Juster og stram stroppene slik at lykten sitter behagelig på hodet uten å stramme for mye. Det er også viktig å finne en posisjon der lykten sitter stille på hodet når du beveger deg.

Testkriterier

Hodelyktene ble vurdert på følgende kriterier; Lysstyrke, batteri, komfort, slitestyrke, brukervennlighet og pris.

Lysstyrke

Hvor godt lyser hodelyktene, og finnes det ulike innstillinger for lyset? Vi ønsket lykter som lyste tilstrekkelig opp uansett hva man holder på med og som enkelt kunne justere styrken ved behov.

Batteri

Hvor lenge holdt batteriene og kunne de lades opp? Vi ønsket hodelykter som holdt lenge uten lading og som enkelt kunne lades opp igjen ved tomt batteri.

Komfort

Hvor behagelige er hodelyktene og hvor godt sitter de rundt hodet under ulike aktiviteter? Lette og fleksible hodelykter som man nesten ikke la merke til ga positivt utsalg i vår test. Det var samtidig veldig uheldig dersom båndet strammet for mye eller som skled ned hvis du hadde mye bevegelse.

Slitestyrke

Hvor mye tåler hodelyktene? Naturligvis positivt om lyktene var både vann- og støtsikre, og tålte en aktiv bruk.

Brukervennlighet

Hvor enkelt er det å anvende seg av hodelyktene og hvordan fungerte de ulike innstillingene? Vi vurderte også lyktene på om de kunne skru seg av og på og det var mulig å juster lysstyrken med vinterhansker på hendene.

Pris

Her vurderte vi hvor mye du må betale i forhold til kriteriene ovenfor.