fbpx

Hodelykt test: De 7 beste på markedet i 2023

I en verden som aldri sover, er det essensielt med riktig belysning, spesielt når det gjelder aktiviteter som skjer etter mørkets frembrudd. Enten du er en eventyrer som elsker kveldsturer i fjellet, en hobbyfisker som foretrekker nattens ro, eller kanskje noen som trenger ekstra lys i hverdagens utfordringer, er en pålitelig hodelykt ditt ultimate verktøy.

Men med et marked flommende av ulike hodelykter, hvordan kan man vite hvilken som virkelig skinner lysere enn resten? Vel, frykt ikke. Vi har gravd dypere og funnet frem til de mest fremragende hodelyktene i forskjellige segmenter for å hjelpe deg med å finne den som passer perfekt til dine behov.

Fra hodelykter som gir den sterkeste lysstrålen til de som varer lengst på en enkelt ladning, til de som er mest robuste for de tøffeste forhold – denne oversikten vil dekke et bredt spekter av behov og ønsker. Vårt mål er å gi deg klarhet i nattens mørke og sørge for at du aldri må nøle med å ta steget ut i mørket igjen.

Lyst til å vite mer? Les videre for en gjennomgang av favorittene.

Hodelykt test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
LED Lenser H7R Core
En hodelykt med en imponerende lysstyrke og som drives av både oppladbare litiumbatterier og vanlige AA-batterier. Den har også flere praktisk lysinnstillinger.
SJEKK PRISEN →
NexTorch Mystar v2.0
Denne komfortable hodelykten imponerer forbrukerne med sin gode lysstyrke og lave pris. En bedre hodelykt i denne prisklassen skal du lete lenge etter, noe som gjør dette til markedets beste budsjettkjøp. I tillegg har den en rekke praktisk egenskaper som gjør den optimal til all slags bruk.
SJEKK PRISEN →
Fenix HM70R
Trenger du det beste markedet har å by på, er dette helt klart modellen å gå for. Hodelykten Fenix HM70R er en prisvinnende modell, anerkjent for sin enorme lysstyrke, ergonomisk stropper og eksepsjonelle brukstid.
SJEKK PRISEN →
Fenix HM65R
Denne unike bestselgeren er proppfull funksjoner, og er til og med utstyrt med en ekstra lyskilde. Bare det gjør at du får mye for pengene, men det er langt ifra det eneste fordelen. Her får du nemlig en meget liten og hendig lykt som sitter særdeles godt på hodet.
SJEKK PRISEN →
Fenix HP30R V2
HP30R V2.0 er en teknologisk overlegen hodelykt som kombinerer en blendende lysstyrke på 3000 lumen med tilpasningsdyktig flom- og spotlys. Dens robuste design inkluderer støpesikkerhet, lang driftstid på 120 timer og muligheten for både lading og som powerbank.
SJEKK PRISEN →
Fenix HL18R-T Boa
Fenix HL18R-T Boa er en ideell hodelykt for løpeturer. Den er utstyrt med høykvalitets LED-er, varierende lysnivåer og to strømkildealternativer. Dens reflekterende, svettekanaliserende hodebånd og brukervennlige funksjoner gir optimal ytelse, sikkerhet og komfort i mørket.
SJEKK PRISEN →
Led Lenser H7R Signature
Led Lenser H7R Signature er en pålitelig hodelykt kjennetegnet av dens patenterte Sleeve Seal-teknologi og en IP-grad på 67, garanterer robusthet i all slags vær. Den tilbyr maksimal justerbarhet med roterende og fokuserbar diode, samt en rekke festemuligheter takket være det omfattende tilbehøret.
SJEKK PRISEN →

1. LED Lenser H7R Core — Premium

Led Lenser Hodelykt H15R

SJEKK PRISEN →

Med en lysstyrke på hele 1000 lumen, er dette hodelykten med størst lyskapasitet. H15R drives av oppladbare litiumbatterier og vanlige AA batterier. Skulle du gå tom for strøm og er på ett sted uten ladestrøm, kan du bruke batterier i stedet.

Juster lysstyrken etter behov

Hodelykten er utstyrt med tre ulike lys-programmer og fem ulike lysmodus. Dette gjør at du enkelt kan justere og dimme lyset etter behov. Lys-programmene du kan velge imellom er boost, power og low power, der boost er kraftigst og low er lavest. Velger du boost, får du en lyslengde på hele 300 meter.

Du vil derfor alltid ha en trygg og oversiktlig ferdsel selv om du skulle gå på tur i tettgrodd skog på mørkeste natta. De ulike programmene gjør også at du ikke forstyrrer bilister eller andre fotgjengere når du er ute å går. I low power-modus lyser lykten opptil 70 meter, men samtidig uten å være for skarp mot de andre som er rundt deg.

Brukervennlig

Lyskilden og batteriet er festet slik at hodelykten gir svært god balanse på hodet. Lyset kommer fra fremsiden og batteriet er på baksiden. Du vil derfor ikke oppleve at den ene siden er tyngre enn den andre, men vekten vil i stedet fordeles jevnt på hodet.

Det er også gode og enkle justeringsmuligheter både på både stroppene og på lyskilden. Den vil derfor passe alle hodefasonger, samtidig som du kan justere lysstyrken uten å måtte ta av deg hanskene når du er ute på kalde dager.

Høy pris

Trenger du kraftig lysstyrke, så er denne et utmerket valg. Den sitter også veldig komfortabelt på hodet og er veldig praktisk med alle funksjonene sine. Det negative med H15R er den høye prisen.

Her må du betale nesten 2000 kroner, noe som er veldig mye for en hodelykt. Den er derfor ikke anbefalt for deg som går kveldsturer i belyste gater. Da kan du fint nøye deg med en billigere modell.

Fordeler:

 • Eksepsjonell god lysstyrke
 • Sitter komfortabelt på hodet
 • Flere praktisk lysinnstillinger

Ulemper:

 • Skyhøy pris

LES MER


2. NexTorch Mystar v2.0 – Beste budsjettkjøp

NexTorch Mystar v2.0

SJEKK PRISEN →

Denne komfortable hodelykten imponerer forbrukerne med sin gode lysstyrke og lave pris. En bedre hodelykt i denne prisklassen skal du lete lenge etter, noe som gjør dette til markedets beste budsjettkjøp. I tillegg har den en rekke praktisk egenskaper som gjør den optimal til all slags bruk.

Allsidig hodelykt

NexTorch har ikke bare utviklet en prisvennlig hodelykt, men også en meget anvendelig. Dette fordi den er utstyrt med patenterte «Fresnel Lens Fokus Technology» i tillegg til at den har 360 graders fokusjustering. Det betyr at du enkelt kan justere lyset fra en fokusert stråle til flomlys, og det uavhengig av rotasjonsretningen.

Også batteritden og lysstyrken er god. Ved å bruke Osram P9 LED, leverer lykten en styrke på 790 lumen via et oppladbart 3000mAh lithium polymer batteri, som ikke bare sikrer lang batteritid, men også lavere vekt. Det betyr at lykten skal sitte godt på hodet uten å virke tung eller ubehagelig.

Designet på hodebåndet gjør dessuten at vekten fordel jevnt, slik komforten opprettholdes selv med langtidsbruk. Aktivitetsnivå har heller ingen stor betydning, da den skal være tilpasset både til klatring, grottevandring, villmarksliv og industrielt arbeid. Videre lades den enkelt opp, på samme måte som en mobiltelefon, der den også kan lades med eksterne strømkilder som powerbanks og solcelleladere.

Konklusjon

Vår oppfatning etter å ha lest produktbeskrivelser, anmeldelser og andre tester, er at denne er best om du handler på budsjett. Prisen er betraktelig lavere enn hos andre modeller, men uten at det går nevneverdig ut over komfort, batteritid og lysstyrke.

Vi tror helt klart at dette er en hodelykt som innfrir, i hvert fall om du er opptatt av pris. Skal du enestående lysstyrke er ikke dette riktig modell, men da må du igjen betaler mer enn det du må her.

Oppsummert

 • Prisvennlig
 • Optimal under alle forhold
 • Lett i vekt
 • Brukbar lysstyrke og god batteritid

LES MER


3. Fenix HM70R – Det beste markedet 

FENIX HM70R Hodelykt

SJEKK PRISEN →

Hodelykten Fenix HM70R er en prisvinnende modell, anerkjent for sin enorme lysstyrke, ergonomisk stropper og eksepsjonelle brukstid. Hodelykten har i tillegg en slitestyrke helt utenom det vanlig, noe som gjør den ypperlig til høy aktivitet. Trenger du det beste markedet har å by på, er dette helt klart modellen å gå for.

Fenixs enorme slitestyrke kommer nok av at den er laget av metall, mens stroppene av elastisk gummi. Det gjør at høy aktivitet ikke tærer på, samt at stroppene gir eksepsjonell feste. De strammes enkelt rundt hodet etter behov, i tillegg til at de sitter svært godt på hodet selv når du er i kraftig bevegelse.

Det som riktignok imponerer aller mest er at den lyser langt og har en bred rekkevidde, med en maksimal lysstyrke på 1600 lumen. Brukstiden er også utmerket ettersom den fungerer i opptil 100 timer før batteriet må lades.

Videre er den allsidige hodelykten utstyrt med rødt og hvit lys, pluss et blitsmodus for varslingsformål. Lykten er drevet av et kraftig 21700 batteri og den er oppladbar med en USB-C ladeport. Vekten er på lave 206 gram, og den måler 94x51x46 mm. Sagt med andre ord vil lykten nærmest ikke merkes på hodet. Alt i alt et svært godt kjøp om du trenger en allsidig hodelykt.

Oppsummert

 • Hodelykt perfekt til intensive aktiviteter
 • Svært slitesterk
 • God rekkevidde og lysstyrke
 • Lang batteritid

LES MER


4. Fenix HM65R — Populær bestselger

Fenix HM65R

SJEKK PRISEN →

Denne unike bestselgeren er proppfull funksjoner, og er til og med utstyrt med en ekstra lyskilde. Bare det gjør at du får mye for pengene, men det er langt ifra det eneste fordelen. Her får du nemlig en meget liten og hendig lykt som sitter særdeles godt på hodet. Lykten er også anerkjent, og har flere best i test titler på merittlisten.

Fenix HM65R er en kraftig hodelykt med to lyskilder. Lykten har tre nivå på flomlys og fire nivå på spotlys. Spotlys leverer en nøytralt hvitt lys for bedre fargegjengivelse. Flom og spotlys kan slås på samtidig for å levere maksimal lysstyrke på 1400 lumen og en langtrekkende lysstråle på 163 meter.

Denne hodelykten er oppladbar via USB C porten. Maks batteritid på 300 timer. Lykten er vanntett og støtsikker. Dette er en lykt som er produsert i magnesium og veier derfor kun 97 gram (uten batteri). HM65 vil være et uunnværlig hjelpemiddel i fjellklatring, søk, fot- skiturer eller andre utfordrende friluftsaktiviteter. Batterier er også inkludert.

Ikke nok med det, denne flerbrukslykten kan også festes rundt andre gjenstander og hodeplagg, som hjelm, lue, ryggsekk, sykkelhale, samt at den kan bæres rundt livet er på brystet. I tillegg har den tre iøynefallende lysnivå og farger for signalisering i nødstilfeller.

Oppsummert

 • Populære hodelykt
 • Funksjonsrik
 • Slitesterk, brukervennlig og kraftig

LES MER

5. Fenix HP30R V2 – Ekstremt kraftig 

FENIX HP30R V2 Hodelykt

SJEKK PRISEN →

HP30R V2.0 kommer utrustet med tre unike LED-er, og ja, du kan bruke dem alle på én gang. Dette gir en effekt på hele 3000 lumen som har evnen til å nå over 270 meter. Men denne hodelykten handler ikke bare om rå kraft; den handler også om finesse. Med muligheten til å bruke både flom- og spotnivåer samtidig, kan du tilpasse lyset etter situasjonen. Dette gir deg en jevn lysfordeling, samtidig som du også får den konsentrerte lysstyrken fra spotmodus.

For de som jobber i søk- og redningsoppdrag, kan HP30R V2.0 være forskjellen mellom suksess og tragedie. Dens lysstyrke og tilpasningsdyktighet kan være akkurat det som kreves for å lyse opp krevende terreng eller finne en savnet person.

Selv med dens formidable lysstyrke, gir HP30R V2.0 deg opptil 120 timer med driftstid. Dette er takket være de to medfølgende 5000mAh Li-ion-batteriene. Og med en XHP50 LED med hvitt lys og to XP-G3 S4 LED med nøytralt hvitt lys, får du en hodelykt som vil vare i opptil 50 000 timer.

Sikkerhet og brukervennlighet går hånd i hånd med denne hodelykten. Den har en integrert støpesikkerhet og forbedret varmeavledning, så du trenger ikke bekymre deg for overoppheting. Dreiebryteren gjør det enkelt å skifte mellom de ulike lysmodusene, og det doble grensesnittet lar deg både lade hodelykten og bruke den som en powerbank. Og for den ultimate bekvemmelighet kan batteridekselet festes direkte på pannebåndet eller bæres sikkert med et belte.

Oppsummert

 • Lysstyrke på 3000 lumen
 • Tilpasningsdyktig flom- og spotlys
 • 120 timers driftstid
 • Fungerer som lading/powerbank

LES MER

6. Fenix HL18R-T Boa – Best for løping

Fenix HL18R-T Hodelykt

SJEKK PRISEN →

Dens Cree XP-G3 S3 nøytrale hvite og Everlight 2835 hvite LED-er garanterer kvalitet og lang levetid. Med imponerende 50000 timers levetid, kan du stole på at denne lykten blir en fast følgesvenn på mange løpeturer i fremtiden.

Fenix HL18R-T Boa kommer med flere brukervennlige funksjoner. Lockout-funksjonen sørger for at lykten ikke aktiveres utilsiktet, mens de to bryterne gir en enkel og rask betjening. Med tre spotlight- og to flomlysnivåer kan du skreddersy lysstyrken etter behov.

To strømkildealternativer tilbyr en ekstra trygghet, spesielt under lange løpeturer langs mørke stier. Uansett om du velger den medfølgende 1300 mAh Li-Polymer batteripakken, eller 3 stk AAA Ni-MH/Alkaline batterier, vet du at lykten vil lyse opp veien for deg. Batterinivåindikasjonen minner deg også om gjenværende batteristatus, slik at du aldri blir stående i mørket.

Hodebåndet til Fenix HL18R-T er intet mindre enn genialt. Det er ikke bare reflekterende for ekstra sikkerhet, men også svettekanaliserende for optimal komfort. Den patenterte roterende trykk-trekklåsen gir også enkel enhåndsjustering.

Oppsummert

 • Høykvalitets LED med 50 000 timer
 • To strømkildealternativer
 • Reflekterende, svettekanaliserende hodebånd
 • 500 lumen lysstyrke

LES MER

7. Led Lenser H7R Signature – Mange festemuligheter

Led Lenser Hodelykt H7R Signature

SJEKK PRISEN →

En av de mest imponerende funksjonene ved H7R Signature er dens nye, patenterte Sleeve Seal-teknologi. Dette gir hodelykten en IP-grad på 67, som sikrer at den tåler selv de tøffeste værforholdene. Kom regn, snø eller hagl, denne lykten vil ikke svikte deg.

H7R Signature er designet for maksimal justerbarhet. Lykthodet kan roteres 130 grader opp og ned, noe som gir deg muligheten til å fokusere lyset der du trenger det mest. Dioden er også fokuserbar, slik at du kan velge mellom en bred stråle eller en smal kjegleformet stråle. Og med det intuitive justeringshjulet på siden av lykthodet kan du enkelt tilpasse lysstyrken etter dine behov.

Men det som virkelig setter denne hodelykten fra resten, er dens mangfold av festemuligheter. Med Led Lenser H7R Signature, får du en hel pakke med tilbehør. Forlengelseskabelen gir deg ekstra rekkevidde, mens det fleksible festesystemet, Gopro-festet og hjelmfestet gir deg utallige måter å feste lykten på. Alt dette toppet med en praktisk magnetisk ladekabel og et støpsel med USB-utgang, sikrer at du er godt forberedt for ethvert eventyr. Med Led Lenser H7R Signature får du ikke bare en hodelykt, men en hel opplevelse av kvalitet og tilpasning.

Oppsummert

 • Sleeve Seal-teknologi: IP-grad 67
 • Roterende og fokuserbar diode
 • Intuitiv lysstyrkejustering
 • Omfattende festetilbehør inkludert

LES MER


Hvorfor en hodelykt er en smart investering

En hodelykt festes og plasseres slik at lyset er i pannen og rett over øynene dine. Dette gir deg ekstra belysning, samtidig som hendene dine er frie. Se for deg når du går tur i fjellet i mørket, og du bærer en tung sekkog i den ene hånda holder du en lommelykt for å lyse opp veien du går på. Over tid vil selv den minste og letteste lommelykten oppleves som tung og slitsom og bære, samtidig som håndbevegelsen må samsvare med hvor ditt hode beveger seg.

Har du hodelykt vil lyset alltid stråle der hodet ditt er, i tillegg til at du ikke merker at du har lykten på hodet. En hodelykt er også mye mer stabil og holder lyset stødig under aktiviteter med mye bevegelse. Er du ute og løper i mørket, vil en hodelykt i større grad lyse opp veien for deg enn hva en lommelykt gjør.

Hvilken hodelykt skal du kjøpe?

Velg en hodelykt som passer dine behov. Les derfor spesifikasjonene nøye før du kjøper hodelykten din. Skal du bruke lykten på mørke kvelder i skogen, er det anbefalt med en sterkere lyskapasitet og lengre batteritid enn om du skal bruke den til gåturer rundt nabolaget med bikkja.

Det er også smart med en lykt som tåler både støt og regn hvis du ser for deg joggeturer på kvelden i all slags vær. Finn også ut om du kan justere innstillingene på lyset når du har på hansker, dersom du skal bruke lykten på vinterstid. Det er lite behagelig å måtte ta av hanskene når det er kaldt ute, hver gang du må endre lysstyrken.

Gjør deg også noen tanker om hvilke funksjoner og hvor lang batteritid du trenger. Hodelyktene med mange funksjoner og lang batteritid er en del dyrere enn de med mindre. Et annet smart tips er å betale prisen du føler deg komfortabel med.

Hvilken er den beste?

Vår favoritt er Fenix HP30R, men det trenger ikke nødvendigvis å bety at dette er den beste for deg. Den hodelykten som passer best for deg er den som oppfyller dine behov. Hvilken som passer best for deg styres i stor grad av lysstyrke, batteritid og pris. Gjør derfor grundige undersøkelser før du bestemmer deg for hodelykt, og sammenlign med hva du kommer til å bruke hodelykten til. Ved å gjøre dette vil du finne den beste hodelykten.

Hvor mange lumen trenger du?

Lumen er et internasjonalt mål som brukes til å angi lyskvaliteten, og den måler den totale mengden lys som avgis fra en lyskilde. Jo flere lumen, desto sterkere er lyset. Hvor mange lumen du trenger avhenger derfor av ditt behov.

200 lumen: Dette er mer enn nok for deg som skal gå tur i belyste gater om kvelden og det tilsvarer rundt 100 meter med lys.

500 lumen: Dette er perfekt for deg som skal ha utendørstrening. Dette tilsvarer rundt 200 meter med lys.

1000 lumen: Dette er en kraftig lysstyrke som gjør at du kan oppholde deg i mørkeste skogen samtidig som du orienterer deg krevende terreng. Det passer også bra om du trenger å ta deg frem i høyt tempo. 1000 lumen tilsvarer en lyslengde på cirka 300 meter.

Hvordan skal en hodelykt sitte?

Juster og stram stroppene slik at lykten sitter behagelig på hodet uten å stramme for mye. Det er også viktig å finne en posisjon der lykten sitter stille på hodet når du beveger deg.

hodelykt test

Testkriterier

Hodelyktene ble vurdert på følgende kriterier; Lysstyrke, batteri, komfort, slitestyrke, brukervennlighet og pris.

Lysstyrke: Hvor godt lyser hodelyktene, og finnes det ulike innstillinger for lyset? Vi ønsket lykter som lyste tilstrekkelig opp uansett hva man holder på med og som enkelt kunne justere styrken ved behov.

Batteri: Hvor lenge holdt batteriene og kunne de lades opp? Vi ønsket hodelykter som holdt lenge uten lading og som enkelt kunne lades opp igjen ved tomt batteri.

Komfort: Hvor behagelige er hodelyktene og hvor godt sitter de rundt hodet under ulike aktiviteter? Lette og fleksible hodelykter som man nesten ikke la merke til ga positivt utsalg i vår test. Det var samtidig veldig uheldig dersom båndet strammet for mye eller som skled ned hvis du hadde mye bevegelse.

Slitestyrke: Hvor mye tåler hodelyktene? Naturligvis positivt om lyktene var både vann- og støtsikre, og tålte en aktiv bruk.

Brukervennlighet: Hvor enkelt er det å anvende seg av hodelyktene og hvordan fungerte de ulike innstillingene? Vi vurderte også lyktene på om de kunne skru seg av og på og det var mulig å juster lysstyrken med vinterhansker på hendene.

Pris: Her vurderte vi hvor mye du må betale i forhold til kriteriene ovenfor.

Den beste butikken for denne typen produkter