fbpx

Hodelykt test: De 10 beste på markedet i 2022

Er du på jakt etter en pålitelig hodelykt, men usikker på hvilken som er den beste? Her får du oversikten du trenger. Vi har sondert og vurdert de mest populære hodelyktene på markedet, slik at du enklere kan finne din favoritt.

Ved å gå igjennom en rekke beskrivelser og anmeldelser kom vi frem til at Asir V38 er den beste. Denne bestselgeren utmerker seg for sin enorme rekkevidde og eksepsjonelle batteritid.

VÅRE favoritter

 • Eksepsjonell god lysstyrke
 • Sitter komfortabelt på hodet
 • Flere praktisk lysinnstillinger
SJEKK PRISEN →
 • Lang batteritid og rekkevidde
 • Værbestandig
 • Sitter komfortabelt rundt hodet
SJEKK PRISEN →
 • Prisvennlig
 • Optimal under alle forhold
 • Lett i vekt
SJEKK PRISEN →

Hodelykt test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Asir V38
Asir V38 er en innovativ hodelykt perfekt til løping og turgåing. Den sitter komfortabelt rundt hodet takket være de brukervennlige stroppene, i tillegg til at den har lang batteritid og rekkevidde. Utover det har den flere imponerende funksjoner og en brukervennlighet helt utenom det vanlige. Ingen er modeller er bedre, og derfor var Asir V38 opplagt testvinner.
SJEKK PRISEN →
LED Lenser H7R Core
En hodelykt med en imponerende lysstyrke og som drives av både oppladbare litiumbatterier og vanlige AA-batterier. Den har også flere praktisk lysinnstillinger.
SJEKK PRISEN →
NexTorch Mystar v2.0
En hodelykt med en imponerende lysstyrke og som drives av både oppladbare litiumbatterier og vanlige AA-batterier. Den har også flere praktisk lysinnstillinger.
SJEKK PRISEN →
Fenix HM70R
Trenger du det beste markedet har å by på, er dette helt klart modellen å gå for. Hodelykten Fenix HM70R er en prisvinnende modell, anerkjent for sin enorme lysstyrke, ergonomisk stropper og eksepsjonelle brukstid.
SJEKK PRISEN →
Fenix HM65R
Denne unike bestselgeren er proppfull funksjoner, og er til og med utstyrt med en ekstra lyskilde. Bare det gjør at du får mye for pengene, men det er langt ifra det eneste fordelen. Her får du nemlig en meget liten og hendig lykt som sitter særdeles godt på hodet.
SJEKK PRISEN →
LED Lenser NEO 6R
En hodelykt skapt til løping. Den veier lite og har en lang batteritid.
SJEKK PRISEN →
Nextorch mystar LED
En unik hodelykt som også har lys på baksiden. Mystar Led er også utrolig komfortabel å ha rundt hodet.
SJEKK PRISEN →
Biolite 330
En hodelykt med fantastisk passform og sjokkerende lav vekt. Med denne vil du ikke merke at du har en hodelykt rundt hodet.
SJEKK PRISEN →
Silva Explore 3
En hodelykt som er helt vanntett! Den er perfekt om du trenger en lykt når du er ute og svømmer eller skal på kajakktur.
SJEKK PRISEN →
LED Lenser SEO 3
En hodelykt med friske farger og flere smarte funksjoner. Den imponerer også med sin lave pris, så her får du mye for pengene.
SJEKK PRISEN →

1. Asir V38 — Best i Test

SJEKK PRISEN →

Asir V38 er en kraftig, men lett hodelykt som sitter komfortabelt rundt hodet. Den er også tilpasset høy aktivitet, og har en rekke hendige egenskaper. Den har for eksempel en enestående batteritid, enorm lysstyrke, og ikke minst en brukervennlighet utenom det vanlige. Prisen er heller ikke verst, så her får du soleklart mest for pengene. Kanskje ikke rart at dette er vår ubestridte favoritt?

Vanntett hodelykt

Med Asir V38 får du en svært anvendelig hodelykt god egnet til alle salgs formål, men spesielt godt egnet intensive aktiviteter. Den er skreddersydd til særlig løping og turgåing, fordi den sitter stødigere rundt hodet enn tradisjonelle hodelykter. Det gjør den takket være de innovative stroppene som enkelt justeres og tilpasses etter din passform.

Det som derimot gjør at vi lot oss imponere av hodelykten, er at den er utstyrt med lang rekkevidde, doble lys og vidvinkel. Til og med batteritiden er ekstremt god, i tillegg til at den er værbestandig. Lykten lyser nemlig inntil 350 lumen og den har attpåtil et integrert sikkerhetslys på siden som minimerer unødvendig risiko. Batteritiden er på hele fem timer, mens dens slitestyrke gjør at den tåler all slags vær. Hodelykten har også innebygde bevegelsessensorer, som gjør den lett å aktivere.

Oppladbar lykt med lang batteritid

Alt i alt er Asir V38 innovativ hodelykt med flere teknologiske fremskritt. Den balanserer design, pålitelighet, funksjonalitet og sikkerhet på en utmerket måte, og er på mange måter en videreutvikling av dagens hodelykter. Prisen er riktignok en del høyere sammenlignet med de rimeligste modellene, men i gjengjeld får du det som er svært fremtidsrettet hodelykt. Få imponerer like mye som denne og sett i forhold til helhet den gir, er det ingen tvil om at den gir mest for pengene. Asir V38 er med andre ord et opplagt valg om du ønsker markedets beste hodelykt.

Oppsummert 

 • Innovative hodelykt med flere unike egenskaper
 • Lang batteritid og rekkevidde
 • Værbestandig
 • Sitter komfortabelt rundt hodet
 • God egnet til alle formål

LES MER


2. LED Lenser H7R Core — Premium

Led Lenser Hodelykt H15R

SJEKK PRISEN →

Med en lysstyrke på hele 1000 lumen, er dette hodelykten med størst lyskapasitet. H15R drives av oppladbare litiumbatterier og vanlige AA batterier. Skulle du gå tom for strøm og er på ett sted uten ladestrøm, kan du bruke batterier i stedet.

Juster lysstyrken etter behov

Hodelykten er utstyrt med tre ulike lys-programmer og fem ulike lysmodus. Dette gjør at du enkelt kan justere og dimme lyset etter behov. Lys-programmene du kan velge imellom er boost, power og low power, der boost er kraftigst og low er lavest. Velger du boost, får du en lyslengde på hele 300 meter.

Du vil derfor alltid ha en trygg og oversiktlig ferdsel selv om du skulle gå på tur i tettgrodd skog på mørkeste natta. De ulike programmene gjør også at du ikke forstyrrer bilister eller andre fotgjengere når du er ute å går. I low power-modus lyser lykten opptil 70 meter, men samtidig uten å være for skarp mot de andre som er rundt deg.

Brukervennlig

Lyskilden og batteriet er festet slik at hodelykten gir svært god balanse på hodet. Lyset kommer fra fremsiden og batteriet er på baksiden. Du vil derfor ikke oppleve at den ene siden er tyngre enn den andre, men vekten vil i stedet fordeles jevnt på hodet.

Det er også gode og enkle justeringsmuligheter både på både stroppene og på lyskilden. Den vil derfor passe alle hodefasonger, samtidig som du kan justere lysstyrken uten å måtte ta av deg hanskene når du er ute på kalde dager.

Høy pris

Trenger du kraftig lysstyrke, så er denne et utmerket valg. Den sitter også veldig komfortabelt på hodet og er veldig praktisk med alle funksjonene sine. Det negative med H15R er den høye prisen.

Her må du betale nesten 2000 kroner, noe som er veldig mye for en hodelykt. Den er derfor ikke anbefalt for deg som går kveldsturer i belyste gater. Da kan du fint nøye deg med en billigere modell.

Fordeler:

 • Eksepsjonell god lysstyrke
 • Sitter komfortabelt på hodet
 • Flere praktisk lysinnstillinger

Ulemper:

 • Skyhøy pris

LES MER


3. NexTorch Mystar v2.0 – Beste budsjettkjøp

NexTorch Mystar v2.0

SJEKK PRISEN →

Denne komfortable hodelykten imponerer forbrukerne med sin gode lysstyrke og lave pris. En bedre hodelykt i denne prisklassen skal du lete lenge etter, noe som gjør dette til markedets beste budsjettkjøp. I tillegg har den en rekke praktisk egenskaper som gjør den optimal til all slags bruk.

Allsidig hodelykt

NexTorch har ikke bare utviklet en prisvennlig hodelykt, men også en meget anvendelig. Dette fordi den er utstyrt med patenterte «Fresnel Lens Fokus Technology» i tillegg til at den har 360 graders fokusjustering. Det betyr at du enkelt kan justere lyset fra en fokusert stråle til flomlys, og det uavhengig av rotasjonsretningen.

Også batteritden og lysstyrken er god. Ved å bruke Osram P9 LED, leverer lykten en styrke på 790 lumen via et oppladbart 3000mAh lithium polymer batteri, som ikke bare sikrer lang batteritid, men også lavere vekt. Det betyr at lykten skal sitte godt på hodet uten å virke tung eller ubehagelig.

Designet på hodebåndet gjør dessuten at vekten fordel jevnt, slik komforten opprettholdes selv med langtidsbruk. Aktivitetsnivå har heller ingen stor betydning, da den skal være tilpasset både til klatring, grottevandring, villmarksliv og industrielt arbeid. Videre lades den enkelt opp, på samme måte som en mobiltelefon, der den også kan lades med eksterne strømkilder som powerbanks og solcelleladere.

Konklusjon

Vår oppfatning etter å ha lest produktbeskrivelser, anmeldelser og andre tester, er at denne er best om du handler på budsjett. Prisen er betraktelig lavere enn hos andre modeller, men uten at det går nevneverdig ut over komfort, batteritid og lysstyrke.

Vi tror helt klart at dette er en hodelykt som innfrir, i hvert fall om du er opptatt av pris. Skal du enestående lysstyrke er ikke dette riktig modell, men da må du igjen betaler mer enn det du må her.

Oppsummert

 • Prisvennlig
 • Optimal under alle forhold
 • Lett i vekt
 • Brukbar lysstyrke og god batteritid

LES MER


4. Fenix HM70R – Det beste markedet 

FENIX HM70R Hodelykt

SJEKK PRISEN →

Hodelykten Fenix HM70R er en prisvinnende modell, anerkjent for sin enorme lysstyrke, ergonomisk stropper og eksepsjonelle brukstid. Hodelykten har i tillegg en slitestyrke helt utenom det vanlig, noe som gjør den ypperlig til høy aktivitet. Trenger du det beste markedet har å by på, er dette helt klart modellen å gå for.

Fenixs enorme slitestyrke kommer nok av at den er laget av metall, mens stroppene av elastisk gummi. Det gjør at høy aktivitet ikke tærer på, samt at stroppene gir eksepsjonell feste. De strammes enkelt rundt hodet etter behov, i tillegg til at de sitter svært godt på hodet selv når du er i kraftig bevegelse.

Det som riktignok imponerer aller mest er at den lyser langt og har en bred rekkevidde, med en maksimal lysstyrke på 1600 lumen. Brukstiden er også utmerket ettersom den fungerer i opptil 100 timer før batteriet må lades.

Videre er den allsidige hodelykten utstyrt med rødt og hvit lys, pluss et blitsmodus for varslingsformål. Lykten er drevet av et kraftig 21700 batteri og den er oppladbar med en USB-C ladeport. Vekten er på lave 206 gram, og den måler 94x51x46 mm. Sagt med andre ord vil lykten nærmest ikke merkes på hodet. Alt i alt et svært godt kjøp om du trenger en allsidig hodelykt.

Oppsummert

 • Hodelykt perfekt til intensive aktiviteter
 • Svært slitesterk
 • God rekkevidde og lysstyrke
 • Lang batteritid

LES MER


5. Fenix HM65R — Populær bestselger

Fenix HM65R

SJEKK PRISEN →

Denne unike bestselgeren er proppfull funksjoner, og er til og med utstyrt med en ekstra lyskilde. Bare det gjør at du får mye for pengene, men det er langt ifra det eneste fordelen. Her får du nemlig en meget liten og hendig lykt som sitter særdeles godt på hodet. Lykten er også anerkjent, og har flere best i test titler på merittlisten.

Fenix HM65R er en kraftig hodelykt med to lyskilder. Lykten har tre nivå på flomlys og fire nivå på spotlys. Spotlys leverer en nøytralt hvitt lys for bedre fargegjengivelse. Flom og spotlys kan slås på samtidig for å levere maksimal lysstyrke på 1400 lumen og en langtrekkende lysstråle på 163 meter.

Denne hodelykten er oppladbar via USB C porten. Maks batteritid på 300 timer. Lykten er vanntett og støtsikker. Dette er en lykt som er produsert i magnesium og veier derfor kun 97 gram (uten batteri). HM65 vil være et uunnværlig hjelpemiddel i fjellklatring, søk, fot- skiturer eller andre utfordrende friluftsaktiviteter. Batterier er også inkludert.

Ikke nok med det, denne flerbrukslykten kan også festes rundt andre gjenstander og hodeplagg, som hjelm, lue, ryggsekk, sykkelhale, samt at den kan bæres rundt livet er på brystet. I tillegg har den tre iøynefallende lysnivå og farger for signalisering i nødstilfeller.

Oppsummert

 • Populære hodelykt
 • Funksjonsrik
 • Slitesterk, brukervennlig og kraftig

LES MER


6. LED Lenser NEO 6R — Beste til løping

SJEKK PRISEN →

Dersom du elsker å løpe når det er rolig om kvelden, så er det få som egner seg bedre enn denne modellen. Med et sporty design og lav vekt på kun 95 gram, får du en hodelykt godt egnet til løpeturer. Du har også mulighet til å velge mellom tre forskjellige farger når du kjøper Neo 6R. Det er svart, blå og grønn.

Lav vekt og lang batteritid

Vekten på lykten er som nevnt 95 gram, noe som gjør at veldig lett og behagelig å ha rundt hodet. Den har også et liion-batteri på baksiden av stroppen som lades opp ved hjelp av en USB-kabel. Dette forsikrer lang batteritid på hele 40 timer.

Du slipper derfor å bekymre deg for at lykten skal gå tom for strøm når du er midt i mørkeste skogen.

Vanntett men kort lyslengde

Utstyrt med noe LED kaller for constant current mode, vil hodelykten sørge for konstant lys under hele levetiden. Den vil ikke regulere lysstyrken av seg selv, noe som gjør at du er sikret samme lysstyrke under hele løpeturen. Dette er en gunstig funksjon, siden det kan være ganske ubehagelig med varierende lysstyrke når du løper fort i ujevnt terreng.

Hodelykten er også vanntett slik at du kan bruke den når det regner, men den skuffer veldig med sin korte lyslengde. Lengden er på knappe 30 meter, noe som er veldig lite sammenlignet med andre hodelykter på markedet.

Du finner derfor bedre alternativ enn denne hvis du trenger kraftig lyskapasitet. Skal du ha en ikke altfor kostbar hodelykt til løpeturen, så vil denne gjøre en brukbar jobb.

Fordeler:

 • Lav vekt
 • Lang batteritid

Ulemper:

 • Kort lyslengde

LES MER


7. Nextorch mystar LED — En komfortabel hodelykt

SJEKK PRISEN →

En meget komfortabel hodelykt som sitter godt på hodet. Den er også unik, siden bakhodet også er utstyrt med lys. Du vil derfor vises til enhver tid for både bilister og syklister på mørke høstkvelder.

Vekten fordeles jevnt på hodet

Designet på hodebåndet gjør at vekten på hodelykten blir jevnt fordelt på hodet, slik at du får en ypperlig komfort. Modellen sitter derfor godt fastspent selv om du driver med aktiviteter som klatring, grottevandring, gåturer eller om du er på arbeid.

Mystar led er også utstyrt med 360 graders fokusjustering og et oppladbart litiumbatteri. Ved å vri justeringen på fokus til høyre og venstre kan du variere lyset fra en stråle til flomlys. Tanken med dette er god, siden du kan få full oversikt over enkeltområder ved å justere strålen. Dessverre opplevde vi denne funksjonen som både upraktisk og lite funksjonell. Justeringen var ganske knotete og fungerte ikke optimalt.

Batteriet gir deg en levetid på maksimalt 63 timer og det støttes også av eksterne strømkilder som PC, mobilladere og powerbanks, til både lading og bruksstrøm. Du er derfor aldri langt unna neste ladepunkt dersom du har denne hodelykten.

Grei pris, god lysstyrke

Prisen på Mystar Led ligger på rett under tusenlappen, noe de fleste hodelykter gjør. Den kan derfor kategoriseres som en hodelykt i midtsjiktet, der du verken mister pusten av begeistring eller blir skremt bort av for høy pris.

Den har en brukbar lysstyrke som er på 184 meter og en levetid som forventet med tanke på prisen. Det som imponerte oss mest med denne modellen var den gode komforten på hodet, og konklusjon er at dette ikke er mer enn en brukbar hodelykt.

Fordeler:

 • God komfort
 • Smart løsning med lys også på baksiden

Ulemper:

 • Justering av fokus er noe upraktisk og fungerer ikke optimalt

LES MER


8. Biolite 330 — Lavest vekt

SJEKK PRISEN →

Hodelykten har desidert lavest vekt i vår test. Den veier kun 69 gram, så du vil derfor ikke merke at den er på hodet. Biolite har også en fantastisk passform, takket være 3D slimfit design, så den er som skapt for å sitte støtt på hodet ditt.

Fem ulike lysinnstillinger

Med Biolite 330 er det fem forskjellige lysinnstillinger du kan velge mellom. Disse justerer du ved å klikke på startknappen. Ved første trykk får du lavest lysstyrke og deretter justerer den seg oppover ved neste trykk helt til du skrur den av igjen.

Vi opplevde denne funksjonen som ganske komplisert, siden du må trykke deg frem til din foretrukne lysstyrke. Trykker du ikke raskt nok eller i riktig tempo, vil du skru av hodelykten og du er nødt til å starte på nytt.

Dersom du ønsker å dimme lyset må du holde startknappen inne og slippe når du har fått ønsket lysstyrke. Vil du skru opp lysstyrken gjør du akkurat det samme. Lykten dimmer og oppjusterer annenhver gang du holder inne startknappen.

Oppladbart batteri

Biolite 330 lades som de fleste hodelykter med et oppladbart batteri ved hjelp av en micro USB. Levetiden er på rundt 40 timer på lav effekt og 3 timer på høy effekt. Den har derfor en del mindre batteritid enn hva mange andre hodelykter har.

Lysstyrken verken imponerte eller skuffet oss og den kan sies å være som forventet med tanke på prisklassen. Det du får som er unikt med denne er helt klart dens lave vekt og gode passform rundt hodet.

Stroppen verken strammer for mye eller blir for slakk og den vil også passe helt problemfritt rundt en hjelm eller lue. Denne hodelykten er for deg som foretrekker komfort fremover kapasitet.

Fordeler:

 • Veier lite
 • Komfortabel stropp med god passform
 • Oppladbart batteri

Ulemper:

 • Upraktisk lysinnstillinger
 • Svak lysstyrke

LES MER


9. Silva Explore 3 — Beste vanntette hodelykt

SJEKK PRISEN →

Silva Explore 3 er en helt vanntett hodelykt med veldig generøs brukstid, som er drevet av tre alkaliske batterier. Med denne modellen kan du oppleve alt av friluftsliv både på land og i vann, og den kan også enkelt festes rundt andre plasser enn rundt hodet ditt.

Brukbar levetid, ikke oppladbar

Som nevnt er Explore 3 drevet av tre alkaliske batterier, noe som betyr at den ikke er oppladbar og at du må kjøpe nye batterier når den er tom for strøm. Til tross for ikke oppladbare batterier er levetiden på hodelykten helt grei, da den har en brukstid på mellom 35 og 55 timer noe som avhenger av temperaturen ute og lysstyrken du bruker.

Svak lysstyrke

Med Explore 3 kan du variere mellom tre LED-farger. En hvit som har den kraftigste lysstyrken, en rød for å bevare nattvisjonen og en oransje som er optimal for kartlesing. Disse fargene har ulik lysstyrke, slik at du skal kunne tilpasse deg situasjonen du er i. Den maksimale lysstyrken på hodelykten er 350 lumen, eller 75 meter mens den laveste er på ti meter. Du får derfor ikke den beste lysstyrken med denne modellen.

Vanntett

Modellen er perfekt for deg som trenger en hodelykt når du er ute og svømmer, er på seiltur eller er på kajakkpadling. Denne tåler vann helt ned til flere meters dyp, noe som gjør at den ikke blir ødelagt selv om den skulle havne under vann.

Den er også en av de rimeligste modellene vi har testet. Her slipper du å betale mye, men vi mener du finner hodelykter med mye bedre kvalitet enn denne. Likevel er ikke dette en håpløs hodelykt og det at den er vanntett og har en lav pris trekker den veldig opp.

Fordeler:

 • Vanntett
 • God pris
 • Praktisk stropp, kan festet rundt mer enn bare hodet ditt

Ulemper:

 • Ikke oppladbart batteri
 • Svak lysstyrke

LES MER


10. LED Lenser SEO 3 — Mye for pengene

SJEKK PRISEN →

En sprek hodelykt med freshe farger og kult design. Prisen er også utrolig god, og for denne betaler du under 500 kroner. Hodelykten er også utstyrt med flere smarte funksjoner, så her får du veldig mye for pengene.

God komfort

Hodelykten veier veldig lite og har en vekt på 96 gram. I tillegg er båndet lett å justere og det er utbyttbart. Du vil derfor være sikret god komfort når du bruker hodelykten og skulle stroppene bli slakke med årene, er det ingen problemer å bytte de ut mot noen nye.

På andre hodelykter må du ofte skifte ut hele varen dersom en av lykten eller båndet blir ødelagt. Det slipper du med denne, noe som vil spare deg noen kroner.

Lav batteritid

Batteriene til SEO 3 er ikke ladbare og gir en levetid på maksimalt ti timer. Dette er veldig mye mindre enn hva du får med andre hodelykter. Vi synes naturligvis at dette er en stor ulempe med hodelykten, da du må kjøpe nye batterier for hver tiende time du bruker lykten.

Strålelengden er heller ikke den beste på SEO 3 og du får en lengde på kun 40 meter. Dette er også mye mindre enn hva du får med toppmodellene, men prisen er samtidig mye mindre så det skulle kanskje bare mangle?

Smarte funksjoner

Til tross for lav batteritid og liten lyskapasitet, så har SEO 3 flere funksjoner vi liker. Den har enkel trinnløs fokusering og multilys-programmer for alle aktiviteter. Batteriene er også integrert i selve hodelykten. Du kan derfor bruke denne til all aktivitet og uten å bli plaget med et batteri som tar stor plass og som føles ubehagelig.

Lykten er også utstyrt med taktisk rødt lys for bevaring av nattesyn, og siden hodelykten har så lav pris mener vi at du får veldig mye for pengene dersom du kjøper denne.

Fordeler:

 • God pris
 • Smarte funksjoner
 • Friske farger og kult design

Ulemper:

 • Liten batteritid
 • Ikke oppladbart batteri
 • Lav lyskapasitet

LES MER


Hvorfor en hodelykt er en smart investering

En hodelykt festes og plasseres slik at lyset er i pannen og rett over øynene dine. Dette gir deg ekstra belysning, samtidig som hendene dine er frie. Se for deg når du går tur i fjellet i mørket, og du bærer en tung sekkog i den ene hånda holder du en lommelykt for å lyse opp veien du går på. Over tid vil selv den minste og letteste lommelykten oppleves som tung og slitsom og bære, samtidig som håndbevegelsen må samsvare med hvor ditt hode beveger seg.

Har du hodelykt vil lyset alltid stråle der hodet ditt er, i tillegg til at du ikke merker at du har lykten på hodet. En hodelykt er også mye mer stabil og holder lyset stødig under aktiviteter med mye bevegelse. Er du ute og løper i mørket, vil en hodelykt i større grad lyse opp veien for deg enn hva en lommelykt gjør.

Hvilken hodelykt skal du kjøpe?

Velg en hodelykt som passer dine behov. Les derfor spesifikasjonene nøye før du kjøper hodelykten din. Skal du bruke lykten på mørke kvelder i skogen, er det anbefalt med en sterkere lyskapasitet og lengre batteritid enn om du skal bruke den til gåturer rundt nabolaget med bikkja.

Det er også smart med en lykt som tåler både støt og regn hvis du ser for deg joggeturer på kvelden i all slags vær. Finn også ut om du kan justere innstillingene på lyset når du har på hansker, dersom du skal bruke lykten på vinterstid. Det er lite behagelig å måtte ta av hanskene når det er kaldt ute, hver gang du må endre lysstyrken.

Gjør deg også noen tanker om hvilke funksjoner og hvor lang batteritid du trenger. Hodelyktene med mange funksjoner og lang batteritid er en del dyrere enn de med mindre. Et annet smart tips er å betale prisen du føler deg komfortabel med.

Hvilken er den beste?

Vår favoritt er Fenix HP30R, men det trenger ikke nødvendigvis å bety at dette er den beste for deg. Den hodelykten som passer best for deg er den som oppfyller dine behov. Hvilken som passer best for deg styres i stor grad av lysstyrke, batteritid og pris. Gjør derfor grundige undersøkelser før du bestemmer deg for hodelykt, og sammenlign med hva du kommer til å bruke hodelykten til. Ved å gjøre dette vil du finne den beste hodelykten.

Hvor mange lumen trenger du?

Lumen er et internasjonalt mål som brukes til å angi lyskvaliteten, og den måler den totale mengden lys som avgis fra en lyskilde. Jo flere lumen, desto sterkere er lyset. Hvor mange lumen du trenger avhenger derfor av ditt behov.

200 lumen: Dette er mer enn nok for deg som skal gå tur i belyste gater om kvelden og det tilsvarer rundt 100 meter med lys.

500 lumen: Dette er perfekt for deg som skal ha utendørstrening. Dette tilsvarer rundt 200 meter med lys.

1000 lumen: Dette er en kraftig lysstyrke som gjør at du kan oppholde deg i mørkeste skogen samtidig som du orienterer deg krevende terreng. Det passer også bra om du trenger å ta deg frem i høyt tempo. 1000 lumen tilsvarer en lyslengde på cirka 300 meter.

Hvordan skal en hodelykt sitte?

Juster og stram stroppene slik at lykten sitter behagelig på hodet uten å stramme for mye. Det er også viktig å finne en posisjon der lykten sitter stille på hodet når du beveger deg.

Testkriterier

Hodelyktene ble vurdert på følgende kriterier; Lysstyrke, batteri, komfort, slitestyrke, brukervennlighet og pris.

Lysstyrke

Hvor godt lyser hodelyktene, og finnes det ulike innstillinger for lyset? Vi ønsket lykter som lyste tilstrekkelig opp uansett hva man holder på med og som enkelt kunne justere styrken ved behov.

Batteri

Hvor lenge holdt batteriene og kunne de lades opp? Vi ønsket hodelykter som holdt lenge uten lading og som enkelt kunne lades opp igjen ved tomt batteri.

Komfort

Hvor behagelige er hodelyktene og hvor godt sitter de rundt hodet under ulike aktiviteter? Lette og fleksible hodelykter som man nesten ikke la merke til ga positivt utsalg i vår test. Det var samtidig veldig uheldig dersom båndet strammet for mye eller som skled ned hvis du hadde mye bevegelse.

Slitestyrke

Hvor mye tåler hodelyktene? Naturligvis positivt om lyktene var både vann- og støtsikre, og tålte en aktiv bruk.

Brukervennlighet

Hvor enkelt er det å anvende seg av hodelyktene og hvordan fungerte de ulike innstillingene? Vi vurderte også lyktene på om de kunne skru seg av og på og det var mulig å juster lysstyrken med vinterhansker på hendene.

Pris

Her vurderte vi hvor mye du må betale i forhold til kriteriene ovenfor.