fbpx

Highlighter test: Disse 5 er best i 2022

En highlighter er et bemerkelsesverdig produkt som kan brukes for å raskt og enkelt fremheve dine beste trekk, tilføre huden glød, og åpne opp blikket. Den i bunn og grunn et lysreflekterende produkt som finnes i ulike former – både flytende, stift, presser og løst pudder – så hvilken skal du velge?

Målet med vår highlighter test er å belyse fordelene og ulempene med fem av de beste merkene på markedet, slik at du selv kan vurdere hvilket merke som passer deg best. Vi gjør oppmerksom på at vi ikke har testet produktene selv. Testen er basert på innhenting av informasjon av troverdige kilder og beskrivelser, deriblant tester utført av ekspertteam.

Produktet som kom best ut i våre undersøkelser var Peter Thomas Roth 24k Gold. Dette er en ultralett, utjevnende og fargekorrigerende fuktighetskrem, designet for å fremheve en vakker glød i alle hudtyper og hudtoner.

VÅRE favoritter

 • Prisvennlig highlighter
 • Gir ansiktet en vakker og lysende glød
 • Dermatologisk og oftalmologisk testet
SJEKK PRISEN →
 • Ultralett fuktighetskrem som fremhever glød i alle hudtyper og hudtoner
 • Gjenoppretter fuktighetsnivået i ansiktet
 • Populær bestselger
SJEKK PRISEN →
 • Prisvennlig
 • Gir en naturlig finish
 • Inneholder lysreflekterende pigmenter og vitamin E
SJEKK PRISEN →

Highlighter test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Peter Thomas Roth 24k Gold
24K Gold Pure Luxury Lift & Firm Prism Cream er en ultralett, utjevnende og fargekorrigerende fuktighetskrem, designet for å framheve en vakker glød i alle hudtyper og hudtoner. Den inneholder Intelligent Shade Sensing Sphere Technology, en blanding av ingredienser som umiddelbart reflekterer lys for å skape en illusjon av en feilfri, strålende og sunnere hud.
SJEKK PRISEN →
MAC Cosmetics Mineralize Skinfinish
Mineralize Skinfinish Soft & Gentle er en highlighter med en lett metallisk farge, som gir huden en flott og naturlig glød. Mineralpudderet er utviklet til å highlighte områder i ansiktet og etterlate huden med en vakker lysende glød. Den inneholder vitamin E og er enkel å påføre.
SJEKK PRISEN →
Yves Saint Laurent Touche Eclat Radiant Touch
Yves Saint Laurent Touche Eclat er en umåtelig populær highlighter. Den beskrives som et «must», «magisk», og «ikonisk» av flere av kundene på kundeomtalene vi har vært i gjennom. Den gir en lysrefleksjon i verdensklasse og lysner øyeblikkelig hudtonen og gir en naturlig, strålende finish.
SJEKK PRISEN →
RMS Beauty Luminizer Magic
RMS Beauty er en unik kosmetikkserie med ingredienser som virker sammen med huden. Resultatet er lett og perfekt sminke med ungdommelig finish. Huden er levende og reagerer på alt som legges på den. RMS Beauty utnytter livskraften i økologiske råvarer som gir huden nydelig glød, og kan enkelt beskrives som sminkende hudpleie med mineralfarge.
SJEKK PRISEN →
Nyx Professional MakeUp Born to Glow
Denne flytende highlighteren har en kremet, lett konsistens som både gir en tynn glød og et mer kompakt gjenskinn. Den kan brukes både under og over sminken og fungerer på alle typer base. Når den først har tørket, så sitter den som fjell.
SJEKK PRISEN →

1. Peter Thomas Roth 24k Gold – Best i test

Peter Thomas Roth 24k Gold

SJEKK PRISEN →

24K Gold Pure Luxury Lift & Firm Prism Cream er en ultralett, utjevnende og fargekorrigerende fuktighetskrem som er designet for å framheve en vakker glød i alle hudtyper og hudtoner. Den inneholder Intelligent Shade Sensing Sphere Technology, en blanding av ingredienser som umiddelbart reflekterer lys for å skape en illusjon av en feilfri, strålende og sunnere hud.

Takket være highlighteren sin anti-aging 24K gull og forsterkende kolloidalt gull, gir den et umiddelbar og langsiktig resultat. Den inneholder dessuten hyaluronsyre og aloe vera, som gjenoppretter fuktighetsnivået ved å forhindre naturlig vanntap.

Derutover sørger jojobaoljen og mykgjørende lipider at huden føles fløyelsaktig, samt at de er med på å forbedre strukturen. Produktet er også svært populært blant eksisterende kjøpere. Den beskrives som behagelig og som feilfri. Den er også visstnok enkel å påføre, samt at den passer alle hudtoner og typer.

Påfør over hele ansiktet, eller delvis hvor lyset treffer ansiktet naturlig son for eksempel kinnben, neserygg og øyenbryn. Kan brukes alene, under sminke eller over av sminke. Også fin å bruke på brystet, armer og ben.

Oppsummert

 • Ultralett fuktighetskrem som fremhever glød i alle hudtyper og hudtoner
 • Gjenoppretter fuktighetsnivået i ansiktet
 • Populær bestselger

LES MER

2. MAC Cosmetics Mineralize SkinfinishMye for pengene

MAC Cosmetics Mineralize Skinfinish

SJEKK PRISEN →

Mineralize Skinfinish Soft & Gentle er en highlighter med en lett metallisk farge som gir huden en flott og naturlig glød. Mineralpudderet er utviklet til å highlighte områder i ansiktet og etterlate huden med en vakker lysende glød. Den inneholder vitamin E og er enkel å påføre. Soft & Gentle kan anvendes av de aller fleste hudfarger, undertoner og ikke minst benyttes forskjellige steder på kroppen. Mineralize Skinfinish Soft & Gentle fra MAC Cosmetics er både dermatologisk og oftalmologisk testet.

Det betyr at den er testet og klinisk bevist som «helbredende» på særlig tørr hud. Prisen er også bra, i hvert fall sammenlignet med andre highlightere på markedet. Det gjør at du får god valuta for pengene.

Oppsummert

 • Prisvennlig highlighter
 • Gir ansiktet en vakker og lysende glød
 • Dermatologisk og oftalmologisk testet

LES MER

3. Yves Saint Laurent Touche Eclat Radiant TouchPopulær Highlighter

Yves Saint Laurent Touche Eclat Radiant Touch

SJEKK PRISEN →

Yves Saint Laurent Touche Eclat er en umåtelig populær highlighter. Den beskrives som et «must», «magisk», og «ikonisk» på flere av kundeomtalene vi har vært i gjennom. Den gir angivelig en lysrefleksjon i verdensklasse og øyeblikkelig lysner hudtonen og gir en naturlig, strålende finish. Med denne kan du enkelt fremheve din beste ansiktstrekk uten glimmer og glitter.

Bruk highlighteren under øynene, under brynet, øverst på kinnbenet, langs leppekonturen og som øyenskyggeprimer – uansett hvor du påfører den får du en tilsynelatende perfekt hudtone. Produktet inneholder lysreflekterende pigmenter, ruskus og E-vitamin, og den kan brukes alene eller over foundation.

Touche Éclat er enkel å tone ut uten synlige overganger og gir huden en sunn og naturlig glød, og den er heller ikke vanskelig å påføre. Påfør produktet med et klikk på renset hud eller over makeup, og ton det ut med fingertuppene, en kost eller svamp. Prisen er også god så her får du mye for pengene.

Oppsummert

 • Prisvennlig
 • Gir en naturlig finish
 • Inneholder lysreflekterende pigmenter og vitamin E

LES MER

4. RMS Beauty Luminizer Magic Pleiende highlighter

RMS Beauty Magic LuminizerSJEKK PRISEN →

RMS Beauty er en unik kosmetikkserie med ingredienser som virker sammen med huden. Resultatet er lett og perfekt sminke med ungdommelig finish.

Huden er levende og reagerer på alt som legges på den. RMS Beauty utnytter livskraften i økologiske råvarer som gir huden nydelig glød, og kan enkelt beskrives som sminkende hudpleie med mineralfarge.

Magic Luminizer lysner opp huden med nyanser av champagne, nøytrale toner og rosa undertoner, og den har samme lysreflekterende teknologi som populære Living Luminizer, og den glitrende champagnenyansen gir huden en magisk glød. Den inneholder ingen GMO eller nanopartikler, er uten soya og gluten, samt ikke testet på dyr.

Den er anbefalt til bruk på kinnbeina og neseryggen. I tillegg kan den legges ved innsiden av øynene og over leppene for en mer dramatisk look.

Oppsummert

 • Kosmetisk produkt som er pleiende
 • Lyser opp huden og gir en nydelig glød
 • Inneholder ikke GMO eller nanopartikler.

LES MER

5. Nyx Professional MakeUp Born to GlowPrisvennlig

Nyx Professional MakeUp Born to Glow

SJEKK PRISEN →

Denne flytende highlighteren har en kremet, lett konsistens som både gir en tynn glød og et mer kompakt gjenskinn.Den kan brukes både under og over sminken, og fungerer på alle typer base. Når den først har tørket, så sitter den som fjell. Et tips kan være å blande den med foundation for et mer subtilt gjenskinn.

Den finnes tilgjengelig i flere nyanser, så du må velge den som passer best til din egen hudfarge for et så naturlig resultat som mulig. Den vil uansett gi huden din en ekstra frisk glød og en vakker highlighted effekt. Du kan bruke det som en base før påføring av foundation for en ekstra glød på kinnene eller bryst. Du kan også bruke den på pannebenet for en ekstra dristig look.

Prisen er også god i tillegg til at den kommer i en gripevennlig tube på 18 ml. Her får du med andre mye for pengene.

Oppsummert

 • Prisvennlig
 • Finnes i flere nyanser
 • Gir huden en herlig glød

LES MER


Highlighter test – Hvilken skal du velge?

I denne artikkelen har vi gått igjennom noen av de beste highlighterne på markedet, og håper at du har kommet litt nærmere valget for den beste highlighteren. Men vi vet det kan være vanskelig for mange, også fordi man ikke helt vet hva som er best for ens egen hudtype, hudtone og behov. Nedenfor går vi litt inn på tips og tricks til valg og bruk av highlighter for å sikre best mulig resultat.

Formålet med highlightere

Highlighteren gir det siste touchet på sminkerutinen din. Highlighterens formål er å fange lyset og reflektere det i huden din på de stedene som naturlig burde fremheves. Highlighteren skal derfor påføres de punktene i ansiktet hvor lyset normalt treffer huden din først;

 • Amorbuen på overleppen
 • Kinnbena
 • Brynsbenet
 • Nesetippen
 • Neseryggen

Dette er de stedene som naturlig får lys først, og er også de stedene du skal påføre en highlighter. Grunnen til dette er at det vil fremheve disse trekkene i ansiktet ved å få kinnbena dine til å se høyere ut, nesen blir definert og leppene dine ser større ut ved å legge produktet på amorbuen. I tillegg til å tilføre huden en ekstra glød, vil huden og hele ansiktet ditt se friskere og mer ungdommelig ut.

En highlighter kommer også i forskjellige toner. Noen har mye glitter i seg, noen er ment for å jevne ut mørke områder mens andre har mest fokus på lysrefleksjonen. Det er derfor lurt å gjøre seg opp noen tanker om hva det er du ønsker å få ut av din highlighter. Skal du bruke den til hverdags? Da burde du kanskje enten gå etter en highlighter som er litt matt, uten glitter, som fokuserer på lysrefleksjon eller som er ment til å skjule mørke ringer og områder i huden.

Ønsker du deg derimot en highlighter som du kan bruke mer på kveldstid og til spesielle anledninger så kan du trygt eksperimentere litt mer med tonene og funksjonene. Da kan det se fresht ut med en highlighter med glitter i seg for en ekstra glød og friskhet i ansiktet.

En god highlighter fungerer også som en god oppfrisker i løpet av dagen eller kvelden. Det er ikke alltid man har tid eller utstyret med seg til å legge sminken på nytt når den begynne å bli litt sliten. En highlighter er derfor det perfektet produktet å ha i vesken, sånn at man enkelt kan friske opp huden sin i løpet av dagen.

Finn konsistens som passer deg

Highlightere kommer i forskjellige konsistenser på produktene. Du kan få highlightere i pudderform, flytende form, stick og med penn-applikatorer. Det er ikke noe som er bedre enn noe annet, da alt er avhengig av hva du selv foretrekker. En tørr highlighter vil ofte være mer glitrende og ligge oppå huden for en ekstra glans og glød i huden. En flytende highlighter derimot smelter ofte mer inn i huden og kan se mer naturlig ut.

Hvilken hudtone har du?

Vi har alle forskjellige hudtoner, og derfor vil ikke alltid den highlighteren som ser fantastisk ut på venninnen din nødvendigvis se like bra ut på deg – og omvendt. Derfor er det viktig å se på sin egen hudtone når man skal velge highlighter. Mange highlightere kommer i flere nyanser nettopp for at du skal kunne finne riktig nyanse til din hudtone.

Hvis du har en veldig lys hud burde du styre unna mørke toner, da det vil se unaturlig ut. Hvis du også har et litt rosaskjær i huden burde du heller ikke gå for en highlighter med mye gult i seg. På den andre siden hvis huden din er mørkere kan en bronzer eller en rødlig highlighter være helt nydelig på huden din.

Highlighter Tips

 • Start alltid med en god hudrutine med serum, dagkrem og en god foundation. Et godt grunnlag gjør at sminken din ser mer naturlig ut, i tillegg til at den kommer til å sitte lenger.
 • Bruker du en flytende highlighter får du best resultat dersom du legger den før tørr sminke som pudder, solpudder og rouge
 • Bruker du en tørr highlighter skal den påføres til slutt, etter foundation, pudder, rouge og solpudder
 • Når du bruker en tørr highlighter: Få highlighteren til å sitte bedre dersom du er litt fuktig på huden eller fukter sminkekosten litt før påføring
 • Highlighteren skal påføres på amorbuen, kinnbena, brynsbenet, nesetippen og neseryggen. Tenk først og fremst på hvor lyset naturlig treffer ansiktet ditt først
 • Ikke bruk highlighter i hele ansiktet eller på flere steder enn der lyset treffer først, det vil gi inntrykk av en svett og skinnende hud
 • Når du er ferdig med å sminke deg, kan det være lurt å ta et testbilde med blitz på telefonen. Det gir deg et inntrykk av hvordan sminken sitter selv i sterke lys eller på bilder med vennegjengen. Målet er at det skal se naturlig ut, og at huden ikke skal være for skinnende og lys.