fbpx

Hevekurv test: 5 kurver som gir luftige og smakfulle brød

Når du skal lage gjærbakst er det viktig å sikre optimal heving av deigen. Dette gjør at man får et luftig sluttresultat som gir myke og smakfulle brødskiver. Spesielt når du skal bake med surdeig er en hevekurv helt uunnværlig. Ved hjelp av en hevekurv kan du enkelt la deigen heve i kjøleskapet over natten samtidig som den ivaretar den runde formen.

En hevekurv laget av rotting er naturlig non-stick, men det er viktig at du bruker godt med mel før du lar deigen legge seg. Dette sikrer at du får hele deigen ut av formen etter heving, samt at du slipper at deigen revner og boblene ødelegges. For at hevekurven skal opprettholde sin funksjonalitet så lenge som mulig er det viktig at den ikke blir våt, men at rester av deig og mel kun skrapes ut, eller børstes bort etter bruk.

Når vi skulle finne kandidater til vår samletest benyttet vi tilgjengelig informasjon på nett. Vi har sett på en rekke tidligere best i test artikler, innhentet informasjon fra produsenter og forhandlere, samt sett på tilbakemeldinger fra verifiserte kjøpere. Dette har gjort det enkelt å komme frem til de beste produktene som leverer etter forventet evne.

Den hevekurven som kom best ut av våre undersøkelser var fra den anerkjente produsenten Funktion. Hevekurven er produsert i rotting og har en diameter på 30 cm, noe som gjør den utmerket for deig på opptil 6 liter. Dette er kapasitet nok til at man enkelt kan lage nok bakst for hele familien, samt la den heve over natten i kjøleskapet uten at den mister den runde formen.

VÅRE favoritter

 • Ovalt design
 • 35 x 17 cm
 • Laget av rotting
SJEKK PRISEN →
 • Opptil 6 liter deig
 • Produsert av rotting
 • 30 cm diameter
SJEKK PRISEN →
 • Etterlater et unikt mønster på deigen
 • To forskjellige størrelser
 • Gir lett og luftig resultat
SJEKK PRISEN →

Hevekurv test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Funktion hevekurv rund 30 cm
Funktion rund hevekurv er en praktisk hevekurv med 30 cm diameter og 8,5 cm høyde. Dette betyr at den har en kapasitet på opptil 6 liter deig, noe som er utmerket for flere brød eller større bakst. Produsert i rotting har den et robust materiale og lang holdbarhet.
SJEKK PRISEN →
Funktion hevekurv oval 35x17 cm
Denne hevekurven fra Funktion har et ovalt design som gjør det mulig å lage ovalt surdeigsbrød med en god størrelse. Kurven gjør det enkelt å ha surdeigsbrød hevende i kjøleskapet over natten uten at det ødelegger form eller deigen setter seg fast.
SJEKK PRISEN →
Westmark oval hevekurv 
Westmark oval hevekurv er spesielt designet for deg som lager flutes og kommer i to forskjellige størrelser. Her kan du velge en liten eller stor kurv slik at det finnes en for nettopp dine behov. Hevekurven er flettet på en slik måte at den etterlater et unikt mønster og personlig preg på deigen etter heving.
SJEKK PRISEN →
Funktion Hevekurv rundt 25 cm
Denne runde hevekurven fra Funktion kommer med en diameter på 25 cm og er dermed utmerket for deg som lager et mindre brød eller har en liten husholdning. Kurven rommer en deig på ca 4,5 liter og er produsert i det praktiske materialet rotting. Dermed kan du enkelt velte deigen over på stekebrett etter heving uten at den sitter fast.
SJEKK PRISEN →
Westmark rund hevekurv
Westmark er en anerkjent produsent av kjøkkenprodukter og deres runde hevekurv er både slitesterk og funksjonell. Produsert i lyst pileflett etterlater den et unikt mønster som blir værende på brødet etter steking. Dermed kan du få et unikt design med personlig preg når du steker dine surdeigsbrød.
SJEKK PRISEN →

1. Funktion hevekurv rund 30 cm – Best i test

Funktion Hevekurv Rund 30 cm

SJEKK PRISEN →

Når du skal bake brød eller annen gjærdeig er det viktig at deigen får gode forhold til å heve i før den stekes. Dette er spesielt viktig når du skal lage surdeigsbrød, og her kommer en hevekurv inn i bildet. Funktion sin hevekurv har et rundt design og en diameter på 30 cm som gjør den utmerket til å heve opptil 6 liter surdeig.

Hensikten med en hevekurv er at deigen bevarer den runde formen selv om den står i kjøleskapet over natten. Dette er viktig for at man skal få det tradisjonelle utseende som surdeigsbrød er kjent for. Nettopp derfor benytter mange seg av en praktisk hevekurv for å gjøre dette så enkelt som mulig.

Funktion er kjent for å produsere praktiske og funksjonelle kjøkkenredskaper for både proffen og hjemmekokken. Deres hevekurv er produsert i rotting som gjør den svært godt egnet som hevekurv, samt at det forhindrer at smak eller annet overføres til deigen under heving. Dermed kan du la surdeigen heve seg til ønsket størrelse og deretter nyte ferskt brød stekt hjemme.

Er du på jakt etter en praktisk hevekurv av høy kvalitet vil Funktion sin kurv være et utmerket alternativ. Den er produsert i rotting som er et godt egnet materiale for hevekurver, samt at den har en tilstrekkelig størrelse til å håndtere selv større deiger på opptil 6 liter. Dermed kan du lage flere brød samtidig og by familien på nystekt brød hele uken.

Oppsummert

 • Opptil 6 liter deig
 • Produsert av rotting
 • 30 cm diameter

LES MER

2. Funktion hevekurv oval 35×17 cm – Best størrelse

Funktion Hevekurv Oval

SJEKK PRISEN →

Funktion er kjent for å lage produkter av høy kvalitet som kombinerer design og funksjonalitet. Denne hevekurven har et stilig ovalt design som er ulikt de mer tradisjonelle runde kurvene som vanligvis benyttes til surdeigsbrød. Den gode størrelsen på 35 x 17 cm gjør at du kan by hele familien på nystekt surdeigsbrød til frokost.

En hevekurv er viktig for at deigen skal få tilstrekkelig med luft i kjøleskapet gjennom natten, men samtidig bevare ønsket form. Funktion sin ovale hevekurv er produsert i rotting som er et smakløst og naturlig materiale, utmerket for hevekurver. Dette sørger for at ingen smak eller reaksjon påvirker deigen under heving og du får den luftige gode deigen å jobbe med.

Når du skal benytte en hevekurv er det viktig at du benytter rikelig med mel før du legger deigen oppi. Dette vil forhindre at den setter seg fast i hevekurven, samt at den blir lettere å jobbe med dagen etter. Det er også viktig å huske at en hevekurv av rotting ikke må bli fuktig, du bør derfor forsøke å skrape ut eller børste bort eventuelle rester fremfor å vaske den.

Vil du lage unike surdeigsbrød med en oval fasong vil denne hevekurven fra Funktion være et utmerket alternativ. Den er produsert i rotting og har en størrelse på 35 x 17 cm. En hevekurv gjør det langt enklere å heve deigen i kjøleskapet over natten og sørger for at du får et optimalt resultat hver gang.

Oppsummert

 • Ovalt design
 • 35 x 17 cm
 • Laget av rotting

LES MER

3. Westmark oval hevekurv – Beste for Flutes

Westmark Oval hevekurv

SJEKK PRISEN →

Westmark oval hevekurv er spesielt designet for deg som lager flutes og etterlater et unikt mønster med personlig preg på deigen etter heving. Hevekurven gjør det enkelt å oppnå en luftig og lett surdeigsbrød ved å la den stå i kjøleskapet over natten. Deretter velter du den bare over i en støpejernsform eller stekebrett før du steker brødet.

Denne praktiske hevekurven fra Westmark kommer i to forskjellige størrelser; liten og stor. Disse rommer henholdsvis 750 – 1000 gram og 1500 – 2000 gram deig hver. Dermed kan du enkelt velge den som passer din husholdning og den størrelsen brød du ønsker å lage. Dette gjør at den passer alle husholdninger ved at du kan lage både store og små brød.

Det viktigste når du skal bruke en skikkelig hevekurv er at du dekker den godt i mel før du heller deigen over i formen. Dette vil sikre at den ikke fester seg til kurven og du oppnår ønsket konsistens på brødet ditt. Ved å la deigen hvile i en hevekurv over natten vil du få en luftig og lett deig som gir et utmerket resultat når det stekes dagen etter.

Ønsker du deg en hevekurv som etterlater et unikt mønster med personlig preg på hvert eneste brød vil denne kurven fra Westmark være et utmerket alternativ. Her får du en praktisk og funksjonell hevekurv i et ovalt design med mulighet til å velge mellom to forskjellige størrelser. Dermed kan du tilpasse størrelsen på deigen til din husholdning og redusere matsvinn.

Oppsummert

 • Etterlater et unikt mønster på deigen
 • To forskjellige størrelser
 • Gir lett og luftig resultat

LES MER

4. Funktion Hevekurv rundt 25 cm – Beste mellomstore

Funktion Hevekurv Rund

SJEKK PRISEN →

Her får du en praktisk hevekurv fra den anerkjente produsenten Funktion. Selskapet er kjent for å kombinere funksjonalitet og design med den hensikt å gjøre hverdagen for hjemmekokken enklere. Denne hevekurven gjør nettopp det ved å gjøre det lett å oppnå en luftig deig med heving over natten.

Alt du trenger å huske er å drysse godt med mel i formen før du legger deigen oppi, slik forhindrer du at den setter seg fast dagen etter og ødelegger den luftige konsistensen den har bygget opp gjennom natten. Kurven er produsert i rotting som et er lett og praktisk materiale med gode mellomrom for optimal luftsirkulasjon inn i deigen.

Denne hevekurven har en diameter på 25 cm og dermed en kapasitet på ca 4,5 liter deig om gangen. Dermed er den utmerket for mindre husholdninger eller deg som bare liker å lage rykende ferskt brød hver dag. La hele familien nyte luftig og lett surdeigsbrød ved å la det hvile over natten i denne funksjonelle hevekurven fra Funktion.

Uansett om du er på jakt etter en eller flere hevekurver i passe størrelse vil denne kurven fra Funktion krysse av behovet til de aller fleste. En diameter på 25 cm er tilstrekkelig for en deig på 4,5 liter, noe som rekker til et surdeigsbrød av vanlig størrelse. Dermed kan du nyte hjemmelaget brød hver morgen vel vitende om at deigen nhviler trygt i kjøleskapet.

Oppsummert

 • 25 cm diameter
 • Kapasitet på 4,5 liter
 • Produsert i rotting

LES MER

5. Westmark rund hevekurv – Best for husholdninger

Westmark Rund hevekurv mellom

SJEKK PRISEN →

Westmark er en anerkjent produsent av kjøkkenutstyr og deres hevekurv av lyst pileflett er et utmerket eksempel på dette. Her får du en hevekurv som ikke bare sikrer optimal heving hver gang, men det runde designet etterlater også et unikt mønster på brødet som vedvarer etter steking. Dermed kan du gi brødet ditt et personlig som sjarmerer gjestene.

Denne hevekurven fra Westmark er tilgjengelig i tre forskjellige størrelser som har kapasitet på henholdsvis 750 – 1000 gram, 1000 – 1500 gram og 1500 – 2000 gram. Dette gjør at du enkelt kan velge den størrelsen som passer din husholdning best og unngå at man er nødt til å lage unødvendig mye brød til hver servering.

Der de fleste benytter rotting for hevekurver har Westmark benyttet lyst pileflett i stedet. Dette har en tilsvarende egenskap som rotting, men er langt mer holdbart og lett å forme. Du unngår fortsatt at det overføres smak eller lignende til brødet og får den samme luftige deigen som en hevekurv av rotting gir deg.

Ser du etter noe spennende med et personlig preg vil denne hevekurven fra Westmark være et godt utgangspunkt. Den sikrer optimal heving hver gang og etterlater et unikt mønster hvert eneste brød. Dermed kan du gi din brødbaking et personlig preg og sikre at deigen er både lett og luftig å arbeide med. Utmerket for deg som liker å by på ferskt brød hver morgen.

 

LES MER


Ofte stilte spørsmål

Hva er en hevekurv?

En hevekurv er en form som benyttes for å sikre optimal heving av surdeigsbrød før de stekes da deigen har behov for ekstra mye luft under heving i kjøleskapet.

Når bruker man en hevekurv?

Det er vanlig å benytte en hevekurv når man lager surdeigsbrød som har behov for å heve i kjøleskapet over natten. Dette sikrer både luft og konsistens på deigen for best mulig resultat.

Kan en hevekurv vaskes?

Nei, de fleste hevekurver er laget av pileflett eller rotting, og begge disse materialene bør forbli tørre. Derfor bør du forsøke å skrape ut eller børste bort eventuelle deigrester fremfor å vaske kurven.