fbpx

Herre parfyme test: Her er våre 7 favoritter i 2023

Parfyme er en blanding av velluktende oljer og aromatiske dufter som er til for å gi menneskekroppen en behagelig lukt, og er noe som har eksistert i mange århundrer. I dag er utvalget stort. En god parfyme vil bringe frem både harmoni, selvsikkerhet, glød og kjærlighet, samt at den på mange måter blir en del av din identitet.

Formålet med denne artikkelen er å gjøre det lettere å finne en herreparfyme til deg selv eller en du er glad i. Ved å sammenligne markedets mest populære herre parfyme på lukt, pris og designet på beholderen, håper vi å gi deg oversikten du trenger.

Ønsker du markedets mest populære herrebparfyme ville vi enten ha gått for Versace Eros eller Paco Rabanne 1 Million. Begge disse får enestående tilbakemeldinger fra eksisterende kunder, i tillegg til at de er bestselgere i en rekke forskjellige land. Dersom du jakter etter en tidløs parfyme anbefaler vi Dolce & Gabbana The One For Men.

Herre parfyme test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Versace Eros
Dette er en av markedets mest populære herreparfymer, noe som vises i form av fantastiske tilbakemeldinger og gode salgstall. Denne har en herlig duft av sitron, vanilje og frisk mynte.
SJEKK PRISEN →
Paco Rabanne 1 Million
En storselger av de sjeldne. Denne umåtelig populære parfymen inneholder en sensuell blanding av peppermynte og mandarin.
SJEKK PRISEN →
Versace Eros Pour Homme
En allsidig parfyme som passer godt til både fest og hverdag. I tillegg oser den av luksus.
SJEKK PRISEN →
Acqua Di Parma Colonia Essenza
Markedets mest luksuriøse parfyme. Denne er perfekt til deg som ikke nøyer seg med annet enn luksus fra eller øverste hylle.
SJEKK PRISEN →
Hugo Boss
En tidløs klassiker som aldri går av moten. Denne har i en årrekke vært en favoritt, og det med god grunn.
SJEKK PRISEN →
Versace Eros Flame
Denne inneholder en rekke herlige ingredienser som beriker hverandre på en enestående måte. Eros Flame garanterer maskulinitet og selvsikkerhet.
SJEKK PRISEN →
Dolce Gabbana The One For Men
Den italienske motegiganten har her utviklet en herlig duft for den tidløse mann. Denne vil utvilsomt overbevise med sin karismatiske aroma og eksklusive utseende.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Versace Eros — Mest kjøpt

SJEKK PRISEN →

Kjærlighet, lidenskap, skjønnhet og begjær er velkjente stikkord for denne herre parfyme. I selve toppen av Eros finnes det friske noter av mynte, sitron og grønne epler som møter det kraftige hjertet av tonkabønner, amber og vanilje.

Den treaktige basen inneholder forførende dufter av sedertre, vetiver og eikemose. Denne er med andre ord perfekt for deg som elsker gresk mytologi og som både er modig og lidenskapelig.

Denne populære parfymen kommer i fire forskjellige størrelser som alle har ulike priser:

 • 30 ml—529 kroner
 • 50 ml—665 kroner
 • 100 ml—879 kroner
 • 200 ml—1259 kroner

Som du ser er variasjonen av pris ganske høy så du burde tenke nøye igjennom hvor mye parfyme du egentlig trenger. Bruker du parfyme daglig og gjerne flere ganger om dagen, vil 50 eller 100 milliliter bli litt i det minste laget.

Det er mye billigere å kjøpe en stor flaske til 1200 kroner enn å måtte gjøre stadige innkjøp av ny parfyme. Uansett hvor mye du trenger, er denne populære parfymen et produkt vi gledelig anbefaler til enhver mann.

LES MER


2. Paco Rabanne 1 Million — Mest populær

SJEKK PRISEN →

One Million fra Paco Rabanne har siden lanseringen vært en storselger av de sjeldne. Denne har for eksempel klart å få hele fem av fem stjerner ut av 356 vurderinger hos forbrukersiden Nordicfeel.

Denne umåtelig populære herre parfyme inneholder en sensuell blanding av peppermynte og mandarin som deretter møter de varme tonene av kanel og rose. Selve basen inneholder en forførende duft av amber og et ørlite hint av lær. Flasken i seg selv indikerer makt, rikdom og endeløs luksus og er designet i form av en gullbarre.

Pris

 • 50 ml—709 kroner
 • 100 ml—939 kroner

Bestselgeren har kanskje en noe høy prislapp, men til gjengjeld er det en av de mest eksklusive og luksuriøse parfymene du kan få. Ikke bare lukter den godt – flasken er i seg selv en nytelse å se på. Investerer du i One Million vil du garantert føle deg bra.

LES MER


3. Versace Eros Pour Homme — Premium

SJEKK PRISEN →

Denne parfymen er perfekt for deg som ønsker markedets mest luksuriøse parfyme. Pour Homme er en harmonisk parfyme som virker særdeles oppløftende i enhver situasjon. Denne kan like godt brukes på kveldstid som til hverdagslige gjøremål på dagtid, og det er vanskelig å ikke falle pladask.

Selve harmonien skapes av en innovativ blanding av bergamott, rosmarin, lime, nellik, lavendel og sitronblad. Den fruktige blandingen har også et hint av det orientalske og majestetiske gjennom duftnotene patchouli, vetiver og sandeltre.

Alt i alt er Versace Eros Pour Homme en ungdommelig og lattermild parfyme som åpner sanseverdenen din, løfter humøret og rett og slett bringer fram en lekende selvtillit.

Pris

Prisen på en 200 ml flaske er på nærmere 1500 kroner, noe som er mye for litt parfyme. Du skal derfor være bombesikker på at dette er en herre parfyme du liker lukten av dersom du kjøper Versace Eros Pour Homme. Tross den høye prisen vil vi absolutt anbefale denne parfymen.

LES MER


4. Acqua Di Parma Colonia Essenza — Premium Pluss

SJEKK PRISEN →

Den italienske storheten Acqua di Parma lansert denne i august 2010, og det har siden vært en av markedets mest ekstravagante dufter. Skyhøy eleganse kombinert med klassisk italiensk stil er et typisk kjennetegn, takket være dens kombinasjon av svart og hvit beholder.

Selve lukten inneholder et snev av sitruslignende noter av bergamott, sitron, mandarin, appelsin, grapefrukt, petitkorn, neroli, salvie, rosmarin og liljekonvall med mye mer. Kort fortalt får du en eksplosjon av herlige dufter samlet i en og samme beholder.

Prisen

Parfymen er svindyr og den desidert dyreste i vår samletest. Denne koster mer enn dobbelt så mye som den nest dyreste og derfor er denne ypperlig for den bemidlede mann som elsker eksklusive parfymer.

Dersom du bruker parfyme en sjelden gang ville vi helt klart ikke valgt denne. Ja, du får en fantastisk aroma, men ikke så fantastisk at det er verdt å betale 4000 kroner for.

LES MER


5. Hugo Boss — Klassisk

SJEKK PRISEN →

Verdenskjente Hugo Boss står bak denne klassiske parfymen som i en årrekke har vært en favoritt blant menn i alle land. Duften åpner med toppnoter av sitrus, plommer og epler, for å deretter gå videre til hjertenotene av kanel og mahogni. Til slutt rundes parfymen av med basenoter av vanilje, sandeltre og vetiver.

Kort fortalt er dette en frisk duft som er enkel å like. Kundefavoritten kommer i fire ulike størrelser:

 • 30 ml—559 kroner
 • 50 ml—675 kroner
 • 100 ml—899 kroner
 • 200 ml—1335 kroner

Denne klassikeren passer til enhver anledning. Hugo Boss gir en herlig aroma som verken er for intens eller skarp mot deg eller de rundt deg. I tillegg oser den av maskulinitet og flasken vil faktisk fungere som en ekstra detalj på badet, takket være dens elegante design.

Prisen er også innenfor rimelighetens grenser – her slipper du å grave dypt i lommeboken for en følelse av luksus. I følge oss er dette helt klart en god investering.

LES MER


6. Versace Eros Flame — Intens og maskulin

SJEKK PRISEN →

En intensiv og maskulin duft fylt av kjærlighet og lidenskap er typiske kjennetegn på Versace Eros Flame. I tillegg vil de sterke kontrastene mellom edle og elegante ingredienser berike og forbedre hverandre.

Flame åpner med friske sitrusnoter som varmes opp av svartpepper fra Madagaskar og rosmarin, for å deretter møte et lidenskapelig hjerte av bestående av peppertre, geranium og rose. Selve basen hviler på innslag av tre, krydder og røyk fra patchouli, vetiver og seder. Sammen møter disse tonkabønner som bidrar til den myke og runde basen for en fin sødme.

Pris

 • 30 ml—629 kroner
 • 50 ml—839 kroner
 • 100 ml—1089 kroner

Prisen ligger på det jevne sammenlignet med resten av herreparfymemarkedet. Her betaler du verken minst eller mest, men får en pris som er midt på treet. Vi lot oss virkelig begeistre av denne elegante parfymen. Den har en herlig duft av lidenskap og klasse, samtidig som den byr på en friskhet av de sjeldne.

Det aller beste er dens anvendelighet, og du kan fint bruke denne til både fest og hverdag. Alt i alt er dette et godt kjøp for den lidenskapelige person.

LES MER


7. Dolce Gabbana The One For Men — Tidløs

SJEKK PRISEN →

Den italienske motegiganten Dolce&gabbana har her utviklet en parfyme perfekt for den tidløse mann. Her får du en dyp aroma som oser ren maskulinitet, og duften er like overbevisende og karismatisk som de mest eksklusive parfymene.

I tillegg overstrømmer de elegante toppnotene av grapefrukt, koriander og basilikum, mens duftens orientalske signaturnote er krydret med de mest spennende lukter. Hjertenotene består av en aroma som garantert trollbinder, takket være et hint av varm ingefær og kardemomme som går hånd i hånd med den sjarmerende, søte appelsinblomsten.

Basen består av en rik og intens tobakk, kombinert med sensuelle noter av varm sedertre som vil gi et dypt og varig inntrykk.

Pris

 • 50 ml—895 kroner
 • 100 ml—1149 kroner

Dolce Gabbana er mest kjent for sine moteklær, men har her virkelig skutt gullfuglen. Parfymen The One gir en deilig aroma som åpner sansene, i tillegg til å gi ekstra selvtillit. Denne maskuline parfymen er utvilsomt verdt pengene, og med denne vil du garantert bli lagt godt merke til.

LES MER


Hvordan finne riktige parfyme?

Utvalget av parfymer er stort og det finnes en rekke forskjellige dufter. Den aller beste måten å finne en parfyme som bringer frem din personlighet og dine ønsker på, er rett og slett ved å prøve seg fram. Lukt og test hvordan den føles mot huden eller les anmeldelser og kundeomtaler om parfymene.

Luktene er forskjellige fra person til person

Selv om du har en bekjent som har en herre parfyme det lukter veldig godt av er det ikke gitt at den samme parfymen passer til deg. Duften til en parfyme vil nemlig variere fra person til person, noe som skyldes hudens egen duft.

Parfymen blander seg med din kroppslukt, noe som kan gi forskjellige aromaer selv med samme parfyme. I tillegg kan også temperaturen ha stor betydning for duften, samt at parfymen du bruker burde avgjøres av anledningen. Et godt tips er at «lette» parfymer passer godt om dagen, mens «tyngre» parfymer passer bedre på kvelden.

Hvilken lukt foretrekker du?

Tenk godt igjennom hvilke lukter du liker i en parfyme. Kan lukten assosieres med noe som gjør deg glad, eller kanskje lukten minner deg om en person som betyr mye for deg?

Anledningen har også betydning for ditt valg. Skal den brukes til fest eller til hverdagslig bruk? Når du vet hva du vil ha og hvilke lukter du foretrekker, finner du garantert en parfyme du liker.

Pris

Du finner parfymer i alle prisklasser, og selv om lukten er det viktigste burde prisen også ha betydning for ditt valg. Følg ditt budsjett og betal prisen du er komfortabel med. Det er totalt unødvendig å overbetale for et produkt du kanskje ikke kommer til å bruke så ofte.

Det vil også i større grad bli fornøyd med ditt kjøp dersom du betaler en pris du synes er innenfor.

Her kan du lese om “Dameparfyme test”

Slik burde du bruke parfymen

Har du noen gang opplevd å være rundt en person som har dynket seg i altfor mye parfyme? Overparfymering er sjeldent en suksess. Lukten blir da intens og mot sin hensikt. Bruk parfymen forsiktig og diskret, for dette er noe som skal få frem de naturlige og herlige dufttonene som gjør parfymen så spesiell.

Sprayer du for mye vil lukten bli overveldende og rett og slett for sterk. Hvor du burde spraye parfymen kommer an på hvor du er mest komfortabel med å ha den på. Noen foretrekker å spraye klærne, mens andre velger steder som halsen, bak ørene, eller brystet. Spray der du synes det passer best for deg.

Unngå disse parfymetabbene

En typisk tabbe de aller fleste av oss begår er å påføre parfymen på innsiden av håndleddene for å deretter gni dem mot hverandre. Dette knuser og overoppheter duftmolekylene slik at duften ikke får utvikle seg på riktig. Det aller beste er å spraye på og deretter la parfymene være i fred.

En annen klassisk feil er som vi allerede har vært innom er å bruke for mye parfyme. Etter hvert som du blir mer vandt til parfymen, vil du bli mer resistent mot selve lukten. Da er det fort gjort å bruke for mye. To til tre spray er mer enn nok, og det er dette som er anbefalt mengde.

Oppbevaring av parfyme

Holdbarheten på parfymen varierer fra modell til modell. Jevnt over varer de i maks tre år, men de kan godt brukes lengre dersom duften ikke har blitt sur og «vrengt» seg.

For å oppbevare på best mulig måte, anbefales det å unngå høye temperaturer, noe som betyr at badet kanskje ikke er det beste stedet for oppbevaring. Mange velger å oppbevare dem i kjøleskapet, men heller ikke dette er det mest optimale. I et kjøleskap er temperaturen for lav, noe som også vil minske holdbarheten.

Det absolutt beste er oppbevare parfymen i et skap eller i esken sin.

Dette gjør du om du har tatt for mye parfyme på

Har du blitt overivrig med sprayingen er det heldigvis noen enkle knep du kan gjøre for å forhindre den overdrevne parfymelukten. Dersom du blander natron og vann for å deretter gni det inn på de områdene som har fått for mye parfyme vil lukten effektiv fjernes. Etter dette skyller du bare blandingen bort med litt vann.

Du kan eventuelt bruke våtservietter og antibakteriell gele, ettersom dette også er effektive hjelpemidler mot den overdrevne parfymelukten.

Herre parfyme test