fbpx

Hengekøye test: Her de 8 Beste på markedet i 2023

Hengekøyer har lenge vært et populært valg for de som søker avslapning utendørs, enten det er i hagen, på campingtur eller ved fjorden. Fra den tradisjonelle bomullskjøya til ultralette reiseversjoner, det finnes en hengekøye for enhver smak og behov. Men med et stadig voksende marked, hvordan kan du være sikker på at du velger den rette for deg?

I denne oversikten har vi dykket ned i det brede spekteret av hengekøyer som er tilgjengelige på markedet i dag. Vi har silt ut toppvalgene i forskjellige segmenter – fra de mest budsjettvennlige til de premiumvalgene, fra enkle design for nybegynnere til mer avanserte alternativer for erfarne friluftselskere. Vi har vurdert en rekke kriterier inkludert materialkvalitet, holdbarhet, brukervennlighet og komfort.

Vårt mål er å gi deg en klar forståelse av hva som skiller de ulike modellene fra hverandre, slik at du kan ta et informert valg basert på dine egne preferanser og behov. Enten du leter etter den perfekte hengekøyen for bakgårdens sommerdager, eller en lettvekter for din neste fjelltur, har vi funnet hengekøyene som virkelig skiller seg ut i mengden.

Lyst til å vite mer? Les videre for en gjennomgang av favorittene.

Hengekøye test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Hennessy Hammock Expedition Zip
Hennessy Hammock Expedition Zip fremstår som det beste valget for utendørs camping. Den tilbyr beskyttelse mot vann, vind og insekter, og sikrer en behagelig liggende stilling. Medfølgende tilbehør som myggnetting og regntrekk gjør den komplett for alle eventyr.
SJEKK PRISEN →
Ticket To The Moon Royal Blue/Orange
Ticket To The Moon Royal Blue/Orange hengekøye kombinerer høykvalitets fallskjermsilke med optimal komfort og holdbarhet. Den brede størrelsen gir en mer vannrett sovestilling, mens den rustfrie stålkroken sikrer en sikker installasjon. Prisverdigheten gjør den ideell for mange anledninger.
SJEKK PRISEN →
Ticket To The Moon Dobbel Militærgrønn/Brun
Ticket To The Moon Dobbel Militærgrønn/Brun hengekøye er optimal for jakt takket være sin diskrete militærgrønne farge. Den kombinerer letthet, robusthet og praktisk design, og tilbyr samtidig beskyttelse mot insekter og rask oppsetting.
SJEKK PRISEN →
Hennessy Safari Deluxe Zip
Hennessy Safari Deluxe Zip representerer premiumklassens hengekøye, perfekt for de som verdsetter kvalitet, romslighet og komfort. Med en patentert asymmetrisk form og en dobbel bred hex-formet flue, er den ideell for variert bruk, fra jakt til avslapping i bakgården.
SJEKK PRISEN →
Hennessy Hammock Explorer Deluxe Classic
Hennessy Hammock Explorer Deluxe Classic kombinerer hengekøyens komfort med teltets beskyttelse, ideell for diverse eventyr som vandring og kajakkturer. Modellen gir søvnkomfort og beskyttelse med integrert myggnett og regnbeskyttelse, og er både romslig og lett.
SJEKK PRISEN →
Ticket To The Moon Compact
Ticket To The Moon Compact er den optimale hengekøyen for lettpakket reising. Med høyklasse fallskjermsilke-nylon kombinerer den holdbarhet med komfort, mens rustfrie stålkroker gir sikkerhet. Den har bevist seg siden 1996, er lett å sette opp, og tørker raskt.
SJEKK PRISEN →
Ticket To The Moon Compact Chocolate
Ticket To The Moon Compact Chocolate hengekøye kombinerer kvalitet, prisverdighet og funksjonalitet. Den ultralette designen, laget av høykvalitets fallskjermmateriale, tilbyr rask oppsett, komfort og beskyttelse mot småkryp. Ekstra sikkerhet gis med rustfrie stålkroker.
SJEKK PRISEN →
Ticket To The Moon Aqua/Rosa
Ticket To The Moon Aqua/Rosa hengekøye kombinerer funksjonalitet og stil, perfekt for festivalgjengere. Den lyse fargen skiller seg ut, mens fallskjermmaterialet sikrer komfort. Designet for reisende, er den lettvekts, hurtigtørkende og beskyttende mot småkryp, og gir optimal hvile etter lange festivaldager.
SJEKK PRISEN →

1. Hennessy Hammock Expedition Zip – Best i test

Hennessy Hammock Hengekøye Expedition

SJEKK PRISEN →

Når man er på utkikk etter den ideelle hengekøya for camping, enten i den norske villmarken eller i den fuktige jungelen, er det essensielt å finne et produkt som oppfyller alle behov. Hennessy Hammock Expedition Zip gjør nettopp dette og skiller seg klart ut som vår foretrukne hengekøye.

For det første er designet på Expedition Asym Zip både funksjonelt og komfortabelt. Med sideinngang og en smidig glidelås blir det enkelt å komme seg inn og ut. Men det som virkelig gjør den unik er dens vann-, vind- og insektstette egenskaper.

Ikke bare det, men selve designet gjør at man ligger diagonalt i hengekøya, noe som mange mener er den mest behagelige måten å hvile i en slik seng på.

En annen fordel er at hver Hennessy Hammock leveres komplett med nødvendig tilbehør for turen. Den kommer med myggnetting, et avtagbart regntrekk, støttetau og en hendig pakksekk som også har oppsettsinstruksjoner trykt rett på ryggen. Dette eliminerer behovet for å huske en separat manual. For å beskytte trærne kommer det også med standard 42″ lange “Tre Hugger” webbing stropper.

Når det gjelder spesifikasjoner, er denne hengekøya egnet for personer opptil 180 cm, med en vektbegrensning på 115 kg. Den måler 254 x 132 cm (diagonalt), og har et 3 m langt, 700kg testet polyester tau. Webbing stroppene er 4 x 100 cm lange, og tarpen er formet som et parallellogram, noe som gir god beskyttelse mot været.

Kort sagt, om du ser etter en pålitelig, komfortabel og funksjonell hengekøye for dine utendørseventyr, er Hennessy Hammock Expedition Zip utvilsomt ditt beste valg.

Oppsummert

 • Vann-, vind- og insektstett
 • Behagelig diagonalliggende design
 • Kommer med nødvendig tilbehør
 • Passer personer opptil 180cm, 115kg

LES MER

2. Ticket To The Moon Royal Blue/Orange – Mye for pengene

Ticket To The Moon Dobbel Hengekøye Dobbel

SJEKK PRISEN →

I jakten på den ideelle hengekøyen er det tre faktorer mange ser etter: kvalitet, komfort og pris. Ticket To The Moon Royal Blue/Orange hengekøye leverer på alle disse punktene, og viser seg å være et utmerket valg for de som ønsker verdi for pengene.

Dens kvalitet er umiddelbart tydelig gjennom det høyklasse fallskjerm materialet den er laget av – silke nylon. Dette materialet gir en perfekt kombinasjon av elastisitet og pusteevne, sikrer en ypperlig kroppsstøtte uten trykkpunkter, og tilpasser seg kroppen for maksimal komfort. I tillegg sørger den rustfrie stålkroken for ekstra sikkerhet ved installasjon, noe som gir brukeren en ro i sinnet.

Størrelsen på denne hengekøyen, som er bredere enn Compact-versjonen, gir brukeren muligheten til å ligge mer på skrått. Dette er et kjærkomment trekk for mange, da det muliggjør en mer vannrett og behagelig sovestilling i hengekøyen.

Med dimensjoner på 320 x 200 cm, en vekt på kun 600 g, og en imponerende bærekapasitet på 200 kg, demonstrerer denne hengekøyen sin soliditet og holdbarhet. Kombinert med høykvalitets fallskjermsilke og trippel nylon sømmer, er det tydelig at denne hengekøyen er bygget for å vare.

Enten du søker avslapning i hagen, en tur i skog og mark, eller en plass for en velfortjent middagslur, gir Ticket To The Moon Royal Blue/Orange hengekøye deg den komforten og kvaliteten du ønsker, til en pris som er svært konkurransedyktig.

Oppsummert

 • Høykvalitets fallskjermsilke materiale
 • Optimal komfort uten trykkpunkter
 • Bred størrelse for vannrett ligging
 • Rustfri stål krok sikrer installasjon

LES MER

3. Ticket To The Moon Dobbel Militærgrønn/Brun – Beste til jakt

Ticket To The Moon Dobbel Hengekøye

SJEKK PRISEN →

Når det kommer til jakt, er det avgjørende med utstyr som smelter naturlig inn i omgivelsene. Ticket To The Moon Dobbel Militærgrønn/Brun hengekøye fremstår derfor som et ypperlig valg for jaktentusiaster. Med sin militærgrønne nyanse tilbyr den en nesten usynlig tilstedeværelse i skogen, noe som kan være avgjørende for en vellykket jaktopplevelse.

Siden 1996 har Ticket To The Moon hengekøyer blitt testet i klimaer over hele verden, hvilket vitner om en pålitelighet som få kan matche. Laget av reisende for reisende, har denne hengekøyen en rekke egenskaper som gjør den ideell for friluftslivet. Den er ultralett, krever minimalt med plass i sekken, og tilbyr en utmerket beskyttelse mot insekter og andre smådyr. For mange kan denne hengekøyen enkelt erstatte et telt, med dens lette vekt og robuste konstruksjon.

Monteringsprosessen er rask og enkel, med en oppsettingstid på under ett minutt. Dens råte-motstandsdyktige egenskaper og rask tørketid (maskinvask ved 30 °C) sørger for at hengekøyen forblir frisk og klar for bruk, uansett hvor mange ganger den tas i bruk.

Med dimensjoner på 320 x 200 cm, en vekt på bare 600 g, og en bærekapasitet på imponerende 200 kg, er Ticket To The Moon Dobbel Militærgrønn/Brun hengekøye ikke bare stilig og diskret, men også funksjonell og slitesterk.

Oppsummert

 • Diskret for jakt med militærgrønn farge
 • Ultralett og kompakt design
 • Robust med 200 kg bæreevne
 • Rask oppsetting og råte-motstandsdyktig

LES MER

4. Hennessy Safari Deluxe Zip – Premium

Hennessy Hengekøye Safari Deluxe Zip

SJEKK PRISEN →

Når det kommer til å velge det ypperste innen hengekøyer, trenger man ikke lete lenger enn Hennessy Safari Deluxe Zip. For dem som setter kvalitet og komfort over alt annet, og som er klare til å investere i det beste, er dette utvilsomt valget.

Safari Deluxe er designet for de som elsker store hengekøyer. Dette er Hennessys dypeste, bredeste, og mest komfortable modell, ideell for større personer eller for par som sammen ikke veier mer enn 159 kg. Så uavhengig av om du vil strekke deg ut alene eller dele opplevelsen med noen, sørger denne hengekøyen for at alle føler seg komfortable.

En av de mest bemerkelsesverdige egenskapene er dens patenterte asymmetriske form og strukturelle ridgeline. Dette sikrer at du alltid får den perfekte oppsettingen, samtidig som komforten forblir upåklagelig.

Denne modellen leveres også med en dobbel bred hex-formet flue, noe som gjør den ideell for ulike bruk, fra jakt og bilcamping til båtcamping og avslapning i bakgården. Og for de som er bekymret for været, inkluderer Safari Deluxe også SnakeSkins for både hex-fluen og hengekøyen. Dette er spesielt nyttig for å kollapse den våte rainflyen, slik at du kan holde den på utsiden av sekken din.

Kort sagt, om du er ute etter en premium hengekøye som ikke inngår kompromisser på kvalitet, design eller funksjonalitet er Hennessy Safari Deluxe Zip veien å gå.

Oppsummert

 • Premium hengekøye for kvalitetsbevisste
 • Romslig design for opptil 159kg
 • Patentert asymmetrisk form sikrer komfort
 • Ideell for jakt og bilcamping

LES MER

5. Hennessy Hammock Explorer Deluxe Classic – Hengekøye/Telt kombo

Hennessy Hammock Hengekøye Explorer

SJEKK PRISEN →

Hvis du er en eventyrer som stadig er på farten og søker det beste fra begge verdener – både hengekøyens komfort og teltets beskyttelse – da er Hennessy Hammock Explorer Deluxe Classic noe for deg.

Denne modellen fra Hennessy kombinerer elementene av en solid hengekøye med de beskyttende egenskapene til et telt. Uansett om du vandrer i fjellet, tar en kajakktur langs elven, camper i skogen, eller er ute på en motorsykkelutflukt, gir denne hengekøyen deg en komfortabel søvnopplevelse uten å inngå kompromisser på beskyttelse.

Explorer Deluxe Classic har en unik bunnåpning med borrelås, som gir enkel tilgang. Videre, med sitt integrerte myggnett, kan du sove i fred uten å bekymre deg for irriterende insekter. Hvis det skulle oppstå et plutselig regnvær, har du også en avtagbar regnbeskyttelse som holder deg tørr. Alt dette kan raskt settes opp med tauene som følger med, og når morgenen kommer, kan alt enkelt pakkes ned i den medfølgende oppbevaringsposen.

Med en makshøyde på 213 cm og en bæreevne på 135 kg, er Explorer Deluxe Classic robust nok til å støtte de fleste eventyrere. Den kompakte designen og den lette vekten gjør den også til et ideelt valg for de som vil ha minimal bagasje.

I en verden hvor funksjonalitet møter komfort står Hennessy Hammock Explorer Deluxe Classic som en tydelig vinner for den moderne eventyrer.

Oppsummert

 • Kombinerer hengekøye og telt
 • Integrert myggnett og regnbeskyttelse
 • Romslig med 213 cm høyde
 • Ideell for diverse utendørseventyr

LES MER

6. Ticket To The Moon Compact – Beste kompakthengekøye

Ticket To The Moon Compact Hengekøye Brun

SJEKK PRISEN →

Ticket To The Moon Compact er den hengekøyen du ønsker å ha med deg når du er ute etter å reise lett, men likevel opprettholde komforten av en fullverdig hengekøye. Når du tenker på det perfekte reisefølget for dine utendørseventyr, kommer denne kompaktengekøyen raskt til tankene.

For de av oss som verdsetter å pakke lett, men ikke ønsker å ofre komfort, tilbyr denne hengekøyen den ultimate løsningen. Laget av høyklasse fallskjermsilke-nylon, gir den en unik kombinasjon av holdbarhet, komfort og pusteevne. Denne kvalitetsfølelsen, kombinert med dens evne til å tilpasse seg kroppens konturer, sikrer at det ikke er noen trykkpunkter. Med en solid og trygg installasjon takket være rustfrie stålkroker, kan du være trygg på at hengekøyen vil holde, uansett hvor du velger å sette den opp.

Med en historie som strekker seg tilbake til 1996, har Ticket To The Moon bevist sin verdi gjennom årene og i ulike klima. Den er ikke bare et ideelt valg for de som liker å reise lett, men også for dem som trenger en hengekøye som er lett å sette opp, motstandsdyktig mot forfall og tørker raskt etter en overraskende regnskur.

Oppsummert

 • Lettpakket reisefølge
 • Kombinerer komfort og holdbarhet
 • Trygg med rustfrie stålkroker
 • Hurtigtørkende og enkel montering

LES MER

7. Ticket To The Moon Compact Chocolate – Beskytter deg mot småkryp

Ticket To The Moon Compact Hengekøye Chocolate

SJEKK PRISEN →

For deg som ønsker en blanding av kvalitet, prisverdighet og funksjonalitet kan Ticket To The Moon Compact Chocolate være den ultimate hengekøyen. Hvorfor, spør du? Vel, la oss dykke ned i detaljene.

Denne hengekøyen, med sitt elegante og tidløse sjokoladefarge, byr ikke bare på estetikk, men også på funksjon. Med opprinnelse fra TicketToTheMoon, et merke som har bevist seg i alle klima over hele verden siden 1996, får du kvalitet som er testet og godkjent av reisende verden rundt. Hvis du er av typen som konstant er på farten, vil du sette pris på at denne hengekøyen er ultralett. Og for de som gruer seg over å sette opp telt, her har du et alternativ som settes opp på under ett minutt.

Men vent, det er mer. Den er ikke bare lett å sette opp, den er også et ideelt skjulested fra de irriterende små insektene som alltid finner en måte å ødelegge utendørs avslapning. Med dens høyklasse fallskjermsmateriale får du en solid og komfortabel hvileplass. Materialet er så behagelig at det tilpasser seg kroppen din, sørger for god støtte og eliminerer trykkpunkter. Og for de som er spesielt bekymret for sikkerhet, inkluderer denne hengekøyen rustfrie stålkroker for den ekstra trygghetsfaktoren.

Oppsummert

 • Ultralett og rask oppsett
 • Beskyttelse mot småkryp
 • Fallskjermsmateriale for komfort
 • Rustfrie stålkroker for sikkerhet

LES MER

8. Ticket To The Moon Aqua/Rosa – Beste til festival

SJEKK PRISEN →

Når det kommer til festivaler, er Ticket To The Moon Aqua/Rosa hengekøyen et absolutt must. Med sine lyse og sprakende farger sikrer den at du aldri mister synet av ditt hvilested etter en lang natt med musikk og dans. Hvem vil ikke ha et sted som umiddelbart skiller seg ut blant de utallige andre teltene og hengekøyene?

Denne hengekøyen er ikke bare et blikkfang, men også toppmoderne når det kommer til komfort. Den er laget av høyklasse fallskjermmateriale som perfekt tilpasser seg kroppen din, eliminert alle trykkpunkter. Materialet er solid, men også utrolig komfortabelt takket være sin kombinasjon av elastisitet og pusteevne. Rustfrie stålkroker sørger for at hengekøyen er trygg og stabil når du vil hvile.

En annen nyttig funksjon er dens størrelse. Den bredere Original-versjonen gir brukerne muligheten til å ligge mer diagonalt, noe som tillater en mer horisontal hvileposisjon. Dette er en posisjon mange foretrekker og som gir enda bedre komfort.

Ticket To The Moon Aqua/Rosa er ikke bare et visuelt statement, men også en utrolig praktisk løsning for reisende. Den er lettvekts, kompakt og gir en rask beskyttelse mot småkryp og insekter.

Oppsummert

 • Lyse farger for glitrende synlighet
 • Fallskjermmateriale gir topp komfort
 • Rask oppsettid; ideell for reisende
 • Beskyttelse mot insekter og småkryp

LES MER


Hvorfor kjøpe Ticket to the Moon?

Det er flere fordeler ved å velge hengekøye fremfor telt. Ikke bare tar de betraktelig mindre plass og veier mindre – de er også mye enklere å sette opp. Hengekøyer har også flere bruksområder enn et telt, og kan brukes både i skogen og i hagen, eller til og med på verandaen dersom du skulle ønske det.

Her er bare noen av fordelene ved en hengekøye, kontra et telt:

 • Flere bruksområder: hengekøyer kan brukes i hagen, skogen eller på verandaen.
 • Enklere oppsett: Et telt er mye mer innviklet og komplisert å sette opp enn en hengekøye.
 • Lettere å ha med på tur: En hengekøye veier veldig sjeldent mer enn et par kilo og tar minimalt med plass i sekken. Et telt veier derimot mye og opptar mye plass.
 • Det er lettere å nyte stjernehimmelen: I en hengekøye kan du ligge og nyte stjernehimmelen rett før du sovner. Dersom det regner er det bare å rulle over det øverste laget eller benytte seg av en tarp.
 • Du unngår å ligge direkte på bakken: Bakken kan være kald og fullt av små insekter. I en hengekøye ligger du i god avstand over bakken.
Den beste butikken for denne typen produkter

Hva burde man se etter i en hengekøye?

Vi har kun testet et utvalg av hengekøyer fra merket Ticket to the Moon, og dersom ingen av disse falt i smak, vil vi her geleide deg gjennom punkter du burde være oppmerksom på før du kjøper en hengekøye.

Komfort

Dette er utvilsomt det viktigste du må sjekke før du velger en hengekøye, spesielt om du skal overnatte. Les anmeldelser, produktbeskrivelser og gjør egne tester for å finne en hengekøye du synes er komfortabel å ligge i.

Størrelse

Hvor romslig hengekøye trenger du? Det finnes hengekøyer i alle størrelser, så gjør deg noen tanker rundt hvilken bæreevne og størrelse du trenger.

Større modell betyr også høyere vekt og at den blir mer plasskrevende. Det betyr at du må bære på litt ekstra, i tillegg til at prisen er høyere på større hengekøyer.

Oppsett

Forsikre deg om at du skjønner oppsett til modellen du kjøper. Det er fryktelig kjipt å komme frem til sovestedet og ikke ha peiling på hvordan du skal henge opp køyen. Spesielt dersom det er mørkt kan dette bli en frustrerende prosess som kan ødelegge skogsturen.

Heldigvis er stort sett alle hengekøyer enkle å montere opp.

Pris

Finn hengekøyen som passer ditt behov og betal deretter. Det er ikke gitt at en kostbar toppmodell er det rette valget for deg. Derfor må du basere valget på ditt behov og betale deretter.

Det er også viktig å betale en pris du er komfortabel med. Føler du at har overbetalt er det mindre sannsynlig at du blir fornøyd med kjøpet.

Testkriterier

Vi har basert vår testresultat på følgende kriterier:

 • Komfort
 • Oppsett
 • Vekt og størrelse
 • Slitestyrke og ventilering på materialet
 • Pris

Her kan du lese “Tarp hengekøye test