fbpx

Hengekøye test: Her de 5 Beste på markedet (2022)

For å ha en magisk opplevelse når du overnatter i skogen, anbefaler vi en av de mange ticket to the moon hengekøyene. Ikke bare er de betraktelig enklere å ha med i sekken – du får også en estetisk utsikt over nattehimmelen.

Utvalget er imidlertid stort, og oppgaven med å finne modellen som passer deg er ikke nødvendigvis enkel.

Formålet med vår hengekøye test er å gi deg bedre oversikt over dagens marked, slik at du lettere kan finne hengekøyen som passer deg og ditt budsjett.  Ticket to the Moon Hengekøye Original ble best i test hengekøye.

VÅRE favoritter

 • Komplett hengekøye med mye tilbehør
 • Kvalitet av ypperste hylle
 • Unik asymmetrisk form som gir behagelig liggekomfort
SJEKK PRISEN →
 • Ypperlig kvalitet
 • Romslig hengekøye
 • Prisgunstig  
SJEKK PRISEN →
 • Uten opphengstau
 • Komfortabel hengekøye
 • Plass til to
SJEKK PRISEN →

Hengekøye test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Ticket to the Moon Hengekøye Original
Populære “Ticket to the Moon” har igjen designet en favoritt på dagens marked. Med sine unike materialer-, smarte løsninger, og eksepsjonelle komfort vil du her garantere kunne nyte rolige timer uansett hvor du er. Det er ikke uten grunn at denne modellen har oppnådd kultstatus blant turentusiaster!
SJEKK PRISEN →
Hennesey Hammocks Expedition Zip
Denne hengekøyen er utviklet for å gi deg den ultimate turopplevelsen. Her får du altså en fremragende køye av høy kvalitet, i tillegg til en rekke praktisk funksjoner og tilbehør – som blant annet myggnett og vanntett tak. Liggekomforten denne byr på er også aldeles strålende!
SJEKK PRISEN →
Ticket to the Moon Hengekøye King Size
Anerkjente Ticket to the Moon har nok en gang slått på stortromma, og utviklet en populær bestselger – bare at her får du en modell med ekstra stor størrelse. King Size modellen har en kapasitet på 200 kg, i tillegg til mål på 320 x 230 cm. Dette gjør at du kan nyte den romantiske stjernehimmelen sammen med en du er glad i, uten at det skal bli for trangt.
SJEKK PRISEN →
Hennesey Hammaock Explorer Deluxe XL
Denne komplette pakken er perfekt for deg som skal ha mer enn bare en hengekøye. Her får du enorme mengder med tilbehør, som for eksempel; regntrekk-, myggnetting, og selvsagt støtte- og opphengstau. Det er ikke uten grunn at Jakt og Villmarksliv kåret denne til best i test tilbake i 2014!
SJEKK PRISEN →
Klymit Inulated Hammock V liggeunderlag
Dette oppblåsbare liggeunderlaget, er designet for å passe alle typer hengekøyer. Klymit Inulated er altså ikke en hengekøye, men et liggeunderlag som du kan legge i hengekøyen din. Denne vil dermed forhindre at sur vind skal gjør det kaldt og ekkelt for deg mens du sover. I tillegg bidrar den til en enda bedre liggekomfort.
SJEKK PRISEN →

1. Ticket to the Moon Hengekøye Original—Best i test

Ticket to the Moon Hengekøye Original—Best i test hengekøye test

SJEKK PRISEN →

Ypperlig kvalitet

Kvaliteten til hengekøyen er av det ypperste slaget. Utviklet av nylon-silke, er hengekøyen både solid-, elastisk-, pustende, og selvsagt komfortabelt. Meget få modeller er i nærheten, og her vil alle «presspunkter» treffes på en enestående måte. Det er heller ingen risiko for at du skal bli svett eller klam mens du ligger i hengekøyen, da den sirkulerer varmen på en fabelaktig måte.  

Køyen pakkes også enkelt sammen i posen, som igjen former seg som en trivelig halvmåne. Denne legges uproblematisk i en sekk eller veske, der den tar minimalt med plass. Med andre ord er køyen meget turvennlig. Vekten på 600 gram vil heller ikke utgjøre mye av din totale vekt på bagasjen du har med på tur.

Romslig hengekøye

Hengekøyen kan til og med kategoriseres som romslig, og her er det faktisk plass til to personer. Dette fordi den har en størrelse på 320x 200 cm. Det er imidlertid ikke anbefalt at to personer sover i samme køye da det kan bli noe trangt, men til rolig avslapning vil det være mer enn nok plass til to personer.

En annen fordel er at den kommer i et bredt utvalg av farger – slik at du kan velge den varianten som passer deg aller beste.

Prisgunstig  

Vi skjønner godt hvorfor denne bestselgeren er så populær. Denne skårer høyt på komfort, funksjonalitet og kvalitet, i tillegg til at den er svært prisgunstig. Sammenlignet med andre modeller koster denne betraktelig mindre, men har likevel samme gode kvaliteten.

Alt i alt er det positive ting å si om Ticket to the Moon Original, og vi tror denne vil passe til enhver. Det eneste å være oppmerksom på, er at dens stoff kan bli noe tynt og litt for lite varmende på kaldere dager, samt at den ikke medfølger opphengstau. Sett bort i fra dette, er denne hengekøyen aldeles strålende!   

Fordeler

 •       Romslig hengekøye med ypperlig kvalitet
 •       En populær bestselger
 •       Svært prisgunstig modell
 •       Tar liten plass i sekken eller vesken

Ulemper

 •       Varmer ikke like godt på kaldere dager
 •       Medfølger ikke opphengstau

LES MER


2. Hennesey Hammocks Expedition Zip—Lettvektig

Hennessy Hammocks Expedition Zip

SJEKK PRISEN →

Unik form

Takket være den asymmetriske formen, kan du ligge tilnærmet flatt i hengekøyen. Dette gir ikke bare en enestående liggekomfort, men gjør også at køyen virker større. Her kan du både snu og vrikke på deg så mye du vil, uten frykt for å rulle ut av køyen.

Komplett hengekøye

Med køyen medfølger også alt tilbehør som trengs for å få en god tur. Her får du både opphengstau, myggnett og et eget regntrekk. Dette gjør at turen ikke blir ødelagt at verken mygg eller regn, og den har til og med «webbing stropper» til å beskytte barken på trærne.

Til og med instruksjoner for hvordan du setter opp køyen følger med. Dette finner du på baksiden av selve pakkesekken. Dessuten har den flere praktiske funksjoner som glidelås på siden, samt at både regn- og myggnett er enkelt å ta av hengekøyen.

Kvalitet av ypperste hylle

Kvaliteten er også upåklagelig og her får du det beste markedet har å by på. Med materiale av ripstop polyester vil verken vind eller regn trenge igjennom. I tillegg tåler den mye, og det skal ekstremt hyppig bruk i under svært røffe forhold før den opplever slitasje. Med andre ord er dette en hengekøye du kommer til ha i mange år fremover.

Dog er prisen på køyen noe høy i forhold til resten av markedet. Vi tror derfor den er best egnet for deg som ikke lar seg skremme av pris, og som ønsker å ha en komplett hengekøye til de mest krevede skogsturene.

Fordeler

 • Komplett hengekøye med mye tilbehør
 • Kvalitet av ypperste hylle
 • Unik asymmetrisk form som gir behagelig liggekomfort

Ulemper

 • Koster ganske mye

LES MER


3. Ticket to the Moon Hengekøye King Size—Premium

Hengekøye King Size

SJEKK PRISEN →

Komfortabel hengekøye

Grunnleggeren til ticket to the moon, Charly, var en bereist backpacker som elsket å sove under stjernehimmelen. Han hadde imidlertid et problem – han ønsket ikke å sove direkte på bakken og fant 80-tallets hengekøyer trange og lite komfortable.

Løsningen var å utvikle sin egne modeller som kunne garantere ypperste komfort. Dette er derfor en typisk gjenganger hos alle ticket to the moon modellene. Med andre ord er du garantert høy komfort går du for denne eller andre modeller fra dette berømte hengekøye-merket.

Plass til to

Det som for øvrig gjør denne modellen unik i forhold til andre er hvor romslig den er. Her får du ekstra god plass, noe som er perfekt om du sover urolig eller liker å ha det «luftig» rundt deg. Ellers er køyen meget elastisk, og det er alt i alt mye rom å bevege seg i.

Uten opphengstau

Ticket to the moon gjør mye riktig med sine modeller, og det er lett å la seg begeistre. Mange anser disse modellen som de mest optimale til backpacker turer, da de først og fremst byr på så god komfort, men også fordi dem har en genial utforming som er gjør den meget bærevennlige.

Her også får du en hengekøye som får enkelt plass i en sekk eller veske, og det i tillegg til at den har ekstra stor størrelse. Alt i alt byr den på en rekke fordeler, og er utvilsomt en hengekøye du kommer til å sove godt i. Det eneste som er verdt å merke seg, er at den ikke medfølger opphengstau.

Fordeler

 • Hengekøye med ekstra stor størrelse
 • Svært komfortabel
 • Materiale av høy kvalitet
 • Reisevennlig modell som opptar lite plass

Ulemper

 • Medfølger ikke opphengstau

LES MER


4. Hennesey Hammaock Explorer Deluxe XL—Budsjett

Explorer Deluxe XL Asym Zip hengekøye

SJEKK PRISEN →

Komplett pakke

Det som gjør at det Explorer Deluxe skiller seg ut fra resten av markedet, er at det kommer med så enormt mye tilbehør. Denne komplette pakken er alt hva du trenger for å være klar for skogsturen, og det er ingen andre modeller som er i nærheten av å tilby det samme.

I tillegg kommer den i et ekstra stor størrelse, slik at du får rikelig med plass til deg selv, samt at den også kan få plass til to personer. Dessuten har den en tarp hengende fast i køyen, slik at du er vernet mot vind og regn.

Eksepsjonell kvalitet

Kvaliteten på Explorer Deluxe er det heller ingenting å si på. Her får du materialer fra eller øverste hylle, som betyr at køyen både beholder varmen-, sirkulerer bort fuktighet, i tillegg til at den er resistent mot både regn og vind.

Den er også utstyrt med glidelås på siden som kan brukes til sideinngang eller til ekstra lufting dersom det trengs.

Kostbar toppmodell

Denne toppmodellen leverer noe helt utenom det vanlige, og ingen er bedre egnet til røffe skogsturer enn denne. Hennessey Hammaock har her praktisk talt utviklet et fantastisk alternativ til det klassiske turteltet, bare at denne er enda mer turvennlig.

For oss er det ingen tvil om at det er denne toppmodellen du burde gå for skal du på lengre skogsturer, og forventer dårlig vær. Prisen er kanskje høy, men med tanke på alt tilbehøret du får er det helt klart verdt hver eneste kroner.

Fordeler

 • Komplett hengekøye med mye tilbehør
 • Perfekt til lengre- og røffere skogsturer
 • Ekstra stor størrelse, men samtidig «bærevennlig»
 • Laget av materiale av ypperste kvalitet

Ulemper

 • En meget kostbar hengekøye

LES MER


5. Klymit Inulated Hammock V liggeunderlag—Til flere personer

Insulated Hammock V liggeunderlag for hengekøye

SJEKK PRISEN →

Allsidig liggerunderlag

Liggeunderlaget passer inn i de fleste standard hengekøyer. Dette gjør det meget allsidig, og har ingen betydning hvilken hengekøye du har. Denne vil garantert sitte som et skudd.

Dessuten har den fleksible sidevegger som gir ekstra god varme rundt skuldre og hofter, slik at hele kroppen holder seg varm natten gjennom. Dette er en stor fordel har du lyst til å dra på hengekøyetur på kaldere årstider.

Anti- skli belegg

Underlaget vil heller ikke skli eller forflytter seg i køyen mens du ligger på det. Dette takket være dens anti skli belegg som gjør at den ligger som støpt i hengekøyene. Har du et tradisjonelt liggeunderlag er dette noe som garantert kommer til å skje, og derfor er det bedre å bruke et spesialtilpasset underlag for hengekøye, som denne.

Ellers er underlaget svært mykt og behagelig, og det i tillegg helt lydløst. Vanligvis vil oppblåsbare underlag knirke og lage mye lyd når du beveger deg, noe som ikke er tilfellet med denne.

Kan også brukes direkte på bakken

Isolasjonsevnen på dette liggeunderlaget er også aldeles strålende, da den har et ergonomisk V-struktur som omfavner deg på en god måte, samt at dens utforming gir ypperlig støtte under kroppen trykkpunkter i alle liggestillinger. Liggeunderlaget kan også fint brukes direkte på bakken dersom det er behov for det.

Selv om prisen på liggeunderlaget er nokså høy, er vi ikke i tvil når vi anbefaler denne. Setter du komfort høyt er den helt klart verdt hver eneste krone, der den også meget turvennlig i forhold til tradisjonelle liggeunderlag. Denne brettes enkelt sammen, samtidig som den blåses lett opp, og den tar minimalt med plass i tursekken. Vekten på 1 kilo er også særdeles gunstig, skal du åg lengre turer.

Fordeler

 • Fleksibelt og allsidig liggeunderlag med god isolasjonsevne
 • Oppblåsbar, noe som gjør den enkel å pakke i en sekk
 • Meget komfortabel og passer alle ordinære hengekøyer
 • Kan også brukes direkte på bakken

Ulemper

 • Ganske høy pris til et liggeunderlag å være
 • Er kun et liggeunderlag, medfølger ikke hengekøye

LES MER


Hvorfor kjøpe Ticket to the Moon?

Det er flere fordeler ved å velge hengekøye fremfor telt. Ikke bare tar de betraktelig mindre plass og veier mindre – de er også mye enklere å sette opp. Hengekøyer har også flere bruksområder enn et telt, og kan brukes både i skogen og i hagen, eller til og med på verandaen dersom du skulle ønske det.

Her er bare noen av fordelene ved en hengekøye, kontra et telt:

 • Flere bruksområder: hengekøyer kan brukes i hagen, skogen eller på verandaen.
 • Enklere oppsett: Et telt er mye mer innviklet og komplisert å sette opp enn en hengekøye.
 • Lettere å ha med på tur: En hengekøye veier veldig sjeldent mer enn et par kilo og tar minimalt med plass i sekken. Et telt veier derimot mye og opptar mye plass.
 • Det er lettere å nyte stjernehimmelen: I en hengekøye kan du ligge og nyte stjernehimmelen rett før du sovner. Dersom det regner er det bare å rulle over det øverste laget eller benytte seg av en tarp.
 • Du unngår å ligge direkte på bakken: Bakken kan være kald og fullt av små insekter. I en hengekøye ligger du i god avstand over bakken.

Hva burde man se etter i en hengekøye?

Vi har kun testet et utvalg av hengekøyer fra merket Ticket to the Moon, og dersom ingen av disse falt i smak, vil vi her geleide deg gjennom punkter du burde være oppmerksom på før du kjøper en hengekøye.

Komfort

Dette er utvilsomt det viktigste du må sjekke før du velger en hengekøye, spesielt om du skal overnatte. Les anmeldelser, produktbeskrivelser og gjør egne tester for å finne en hengekøye du synes er komfortabel å ligge i.

Størrelse

Hvor romslig hengekøye trenger du? Det finnes hengekøyer i alle størrelser, så gjør deg noen tanker rundt hvilken bæreevne og størrelse du trenger.

Større modell betyr også høyere vekt og at den blir mer plasskrevende. Det betyr at du må bære på litt ekstra, i tillegg til at prisen er høyere på større hengekøyer.

Oppsett

Forsikre deg om at du skjønner oppsett til modellen du kjøper. Det er fryktelig kjipt å komme frem til sovestedet og ikke ha peiling på hvordan du skal henge opp køyen. Spesielt dersom det er mørkt kan dette bli en frustrerende prosess som kan ødelegge skogsturen.

Heldigvis er stort sett alle hengekøyer enkle å montere opp.

Pris

Finn hengekøyen som passer ditt behov og betal deretter. Det er ikke gitt at en kostbar toppmodell er det rette valget for deg. Derfor må du basere valget på ditt behov og betale deretter.

Det er også viktig å betale en pris du er komfortabel med. Føler du at har overbetalt er det mindre sannsynlig at du blir fornøyd med kjøpet.

Testkriterier

Vi har basert vår testresultat på følgende kriterier:

 • Komfort
 • Oppsett
 • Vekt og størrelse
 • Slitestyrke og ventilering på materialet
 • Pris