fbpx

Hekksaks test: De 8 beste på markedet i 2023

Dersom du ønsker velstelte hekker og busker er en hekksaks akkurat det du trenger. En god hekksaks gir profesjonelle og nøyaktige resultater, og er ikke minst et betraktelig enklere redskap å jobbe med enn alternativet.

Å finne modellen som passer sitt behov kan derimot være en utfordrende oppgave på grunn av det store utvalget. I denne hekksaks testen ønsker vi å gjøre jobben lettere for deg ved å sammenlignet markedets 8 mest populære modeller i 2021.

Testvinneren er Dewalt DCM563PB. Dette er en effektiv beskjærer med et særdeles brukervennlig og ergonomisk håndtak. Til og med prisen på denne er innenfor rimelighetens grenser, og derfor er denne best i test. Ønsker du modellen som gir mest for pengene bør du gå for Gardena ComfortCut.

 

Hekksaks test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Dewalt DCM563PB
Denne amerikanskproduserte modellen tilbyr en enorm rekkevidde og en ytelse få modeller kan måle seg med. I tillegg har den en fornuftig prislapp, og kombinasjonen av disse to tingene gjør den til vår testvinner.
SJEKK PRISEN →
Bacho BCL115
Her får du en fantastisk hekksaks til en enda bedre pris. Denne imponerer med sin kraftige ytelse, og ingen av konkurrentene gir mer for pengene enn denne.
SJEKK PRISEN →
AL-KO HT 2050
God kvalitet til en enda bedre pris er hva du får med denne modellen. I tillegg imponerer den med sitt ergonomiske håndtak.
SJEKK PRISEN →
Bacho BCL111
Skyhøy kvalitet er et kjennetegn for denne. Her får du en enestående modell med en rekke fordeler, til en litt høyere prislapp.
SJEKK PRISEN →
Gardena ComfortCut
Skal du kvitte deg med kvister i høyden, er dette det ultimate valget. Denne er perfekt for store og lange buskas.
SJEKK PRISEN →
Bosch DIY Universal Hedge Pole
Verdensledende Bosch imponerte oss kraftig med denne bestselgeren. Dette har vært en av markedets mest populære modeller i en årrekke, og det med god grunn.
SJEKK PRISEN →
Gardena EasyCut
En enkel og behagelig hekksaks til en billig penge. Denne er perfekt for deg som trenger å få unna litt hekkeklipping en gang i blant.
SJEKK PRISEN →
Ego HTX65OOE
Dette er en hekksaks som er spesialutviklet for den profesjonelle kutter. Denne håndterer selv de verste kuttejobber og er perfekt for deg som ønsker det beste av det beste. 
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Dewalt DCM563PB — Testvinner

årets vinner i hekksaks test

SJEKK PRISEN →

I denne testen var det liten tvil om at Dewalt fortjente tittelen som testvinner. Her får du en effektiv kutter av busker og hekker som er utstyrt med et ergonomisk håndtak for en sikker og komfortabel arbeidsstilling. I tillegg har den en fornuftig pris.

Kvalitetsprodukt

Amerikanske Dewalt er kjent for sine enestående forbrukerprodukter, og har levert innovative bestselgere i snart 100 år. Denne modellen har lenge vært deres flaggskip, og det med god grunn.

Hekksaksen er like nøyaktig som den er komfortabel, så med denne kan du klippe til et nøyaktig resultat svært enkelt. Selve vekten er fjærlett sammenlignet med andre modeller på markedet, pluss at den er særdeles velbalansert. Her vil du kunne klippe og kutte i timevis uten noen former for slitasje.

Håndtaket er ergonomisk utformet og behagelig å holde i, noe som sørger for en behagelig arbeidsstilling.

Batteri og lader selges separat

En negativ ting vi bet oss merke i er derimot at batteri og lader selges separat. Dette må kjøpes, ettersom den ikke fungerer uten batteriet. Batteriet er imidlertid meget kraftig og kan vare lenge uten ekstra oppladning.

En ekstra bonus for deg at du får 3 års garanti dersom du kjøper Dewalt hekksaks. Denne dekker både uforutsette skader og eventuelle produksjonsfeil, og gjør at du investerer i noe du kommer til å ha i flere år.

Det er rett og slett mye å like ved denne modellen, og vi synes det er svært få som er i nærheten av å være like effektive.

Oppsummert

 • Soleklar testvinner
 • Ergonomisk håndtak
 • Nøyaktig og effektiv
 • Batteri og lader selges separat

LES MER


2. Bacho BCL115 — Beste Teleskoptrimmer

SJEKK PRISEN →

Om du skal klippe de høyeste hekkene eller de største buskene er det best å gå for en teleskoptrimmer. I følge oss er dette markedets beste teleskoptrimmer på grunn av den meget raske klippehastigheten, det lave vibrasjonsnivået, samt at den nesten ikke lager den lyd.

Høy komfort

En annen ting som slo oss ved denne fantastiske modellen, er hvor behagelig den var i bruk. Den har blant annet et justerbart U-formet håndtak for, samtidig som hodet er særdeles allsidig, noe som gjør at du kan arbeide i en rekke ulike posisjoner.

I tillegg er trimmeren miljøvennlig og selvsagt utrolig kostnadseffektiv. Den går på bensin, men er effektiv i sin bruk og bruker lite bensin per gang. En fordel med at den går på bensin er at den har ubegrensede bruksområder og at den kan arbeide lenge uten avbrudd.

En ting å være oppmerksom på, er at den leveres uten sverd. Selve sverdet i seg selv er ganske kostbart, noe som skrur opp prisen en del. Fordelen med at sverdet kjøpes separat er at du kan få akkurat den lengden som passer deg.

Svindyr

Selv om det er utrolig mye å like med denne modellen, er det en stor ulempe at den har en så høy prislapp. For denne må du ut med nesten 10.000 kroner, noe vi synes er ekstremt mye for en teleskoptrimmer.

Du må nesten selv vurdere om denne er verdt pengene. For oss er det kanskje litt i overkant, men synes du prisen er innenfor rimelighetens grenser er det utvilsomt et godt kjøp.

Oppsummert

 • Teleskoptrimmer perfekt for de største buskene og hekkene
 • Effektiv kutter som kan justeres i fire hastigheter
 • Medfølger ikke sverd. Dette kjøpes separat
 • Skyhøy prislapp

LES MER


3. AL-KO HT 2050 — Billig og bra

AL-KO HT 2050

SJEKK PRISEN →

Det første som slo oss med hekkesaken fra anerkjente AL-KO er hvor overraskende effektiv den var, til tross for sin lave prislapp. Her får du både en kabelfri og vibrasjonsfattig elmotor til markedets beste pris. Ønsker du høy kvalitet til en billig penge, er dette modellen for deg.

Lettbetjent

Denne batteridrevne saksen har en sverdlengde på 51 centimeter og drives at et enormt 20V batteri. Dette, sammen med sine kvasse diamantslipte kniver, garanterer denne et rent og jevnt snitt. Her vil du kunne klippe til et perfekt resultat hver eneste gang.

AL-KO kan også skryte på seg å ha utviklet en velbalansert og lettbetjent hekksaks. Denne kommer enkelt til på alle områder og er verken tung eller vond å holde i. Vi mener derfor at denne passer ypperlig til både hverdagsbruk og avansert skulpturering av hagevekster.

Batteritiden på AL-KO er på nærmere 40 minutter og den lades raskt opp. Du kan derfor klippe i lengre perioder helt uten avbrudd, men det aller beste er at batteri og lader medfølger saksen. Dette er sjelden kost blant hekksakser og man må normalt kjøpe lader og batteri separat.

Markedets beste pris

Det som imponerte oss mest er riktignok dens bemerkelsesverdige prislapp. Her betaler du betraktelig mindre enn hos mange andre modeller, og dette gjør kombinert med den gode kvaliteten denne til et meget godt kjøp.

Her slipper du å grave dypt i lommeboken for en imponerende god hekksaks.

Oppsummert

 • God hekksaks til en enda bedre pris
 • Batteri og lader medfølger
 • Utstyrt med kvasse diamantslipte kniver som sørger for et strålende resultat
 • Sverdblad på 51 centimeter

LES MER


4. Bacho BCL111 Premium

SJEKK PRISEN →

Om du ønsker hekksaksen med det lille ekstra, er dette modellen for deg. Denne ekstraordinære saksen fra Bacho byr på en rekke fordeler, som blant annet fire klippehastigheter, roterende håndtak, lavt støynivå, utskiftbare kniver og mye mer.

Enestående modell

Kjøper du denne, får du så mye bra at det er nesten vanskelig å vite hvor man skal starte. Først og fremst er den bensindrevet, noe som gjør at den kan arbeide i mye lengre perioder enn hva batteridrevne modeller er i stand til. Likevel er den nesten lydløs, samtidig som den har et eksemplarisk lavt vibrasjonsnivå.

Dette betyr at du kan klippe til alle døgnets timer, uten å forstyrre dine naboer. Du vil heller ikke oppleve slitasje i verken skulderen eller armer, takket været det roterende håndtaket. Til og med klipperetning løsner og tilpasser seg automatisk, avhengig av hvordan du vrir og vender på deg.

I tillegg er motoren på denne helt enorm, sammenlignet med andre modeller i testen. Denne takler alle kuttejobber og leverer gode resultater, ettersom den kan tilpasses fire ulike hastigheter og kommer i tre forskjellige sverdlengder.

Børsteløs motor

En annen fordel vi synes er verdt å nevne, er hvor lite vedlikehold denne trenger. Her er det minimalt med risiko for at du må reparere eller drive med innkjøp av nye deler for at den skal fungere optimalt. Den børsteløse motoren sørger for ekstra lang levetid.

Det eneste du må tenke på med Bacho er at den er en del dyrere enn mange av sine konkurrenter. Her må du ut med nærmere 7000 kroner, noe som utvilsomt er mye penger, men vi mener likevel den er verdt hver eneste krone. Denne er til og med miljøvennlig, noe som er unikt blant bensindrevne motorer.

Prisen er kanskje høy, men til gjengjeld får du kvalitet fra aller øverste hylle.

Oppsummert

 • Kraftig bensindrevet hekksaks som håndterer alle bruksområder
 • Både miljøvennlig, brukervennlig og stillegående
 • Medfølger tre knivblad og kan stilles i tre klippehastigheter
 • Koster mye

LES MER


5. Gardena ComfortCut — Mest for pengene

SJEKK PRISEN →

Det unike med hekksaksen fra Gardena er hvordan den kombinerer god kvalitet og en bra pris. Denne er både effektiv, nøyaktig og behagelig i bruk, samtidig som den har en fantastisk prislapp. Akkurat derfor er det denne som gir deg mest for pengene.

Høy komfort

Selv med en sverdlengde på hele 50 centimeter, er Gardena en veldig lett hekksaks. Dette gjør at den passer særdeles godt til bekvem trimming av mellomstore hekker. Du kommer enkelt til, samtidig som den klipper til et eksepsjonelt resultat.

Det omgivende ErgoLine håndtaket vil i tillegg gi en ypperlig komfort mens du klipper, og denne vil fungere helt perfekt uansett hvilken klippeposisjon du har. Her vil du med andre ord ikke kjenne til slitne underarmer eller skuldre, ettersom den til og med løftes lett over hodet.

Selve motoren på saksen drives av et kraftig, men samtidig letthåndterlig systembatteri på 18 V og 2.6 Ah. Dette gir en eksemplarisk kraft og en lang driftstid. Her vil ikke arbeidet bli forstyrret at hyppige utladninger.

Populær bestselger

Denne populære modellen fra Gardena har vært en bestselger helt siden den ble lansert på markedet. Det har vi full forståelse for, ettersom den er unik i sitt slag, takket være den gode kvaliteten og den sjokkerende lave prisen.

Vi mener dette er et kupp av de sjeldne, og det er enkelt og greit ingen andre modeller som gir deg mer for pengene enn denne.

Oppsummert

 • Nøyaktig hekksaks som klipper til et godt resultat
 • Behagelig å bruke på grunn av sin lave vekt
 • Kraftig batteri som kjøpes separat
 • Du får mest for pengene dersom du investerer i denne

LES MER


6. Bosch DIY Universal Hedge Pole — Billig teleskoptrimmer

SJEKK PRISEN →

Verdensledende Bosch har i en årrekke produsert og levert kvalitetsprodukter til både norske og internasjonale forbrukere. Deres lange erfaring og gode kunnskap har ført til at forbrukere over hele verden har forelsket seg i deres varer. Denne bestselgeren er ikke noe unntak og er umåtelig populær, takket være sin fantastiske effektivitet og gode pris.

Ypperlig på store vekst

UniversalHedgePole 18 er perfekt for problemfri trimming av høye hekker. Den har en teleskopforlengelse som kan justeres i høyderetning og har et vinklingsbart hode for god rekkevidde uten stige på opptil 2,6 m.

Bosch antirykksystem gir en kraftig og kontinuerlig klippeytelse. Den er lett (3,6 kg) og optimalt balansert for komfortabel håndtering. Et kraftig 18 V litium ion batteri gir opptil 2,5 timers kontinuerlig arbeidstid uten fare for at man klipper av strømledningen.

Sagt med andre ord, er det mye å like ved Bosch teleskoptrimmer. Med denne vil alle kuttejobber, og særlig de med litt ekstra høyde, føles som en drøm, ettersom du enkelt kommer til hvor som helst. Den eneste ulempen vi kunne finne var at batteriet brukte lang tid på å lades fra tomt til helt fullt. Dette er imidlertid bare en bagatell i forhold til alle fordelene.

Vår dom

Trenger du en kutter til de lengste hekkene og samtidig ikke ønsker å grave for dypt i lommeboken, er denne perfekt for deg. Denne er utviklet for å kunne effektivt nå opp til lange busker og hekker og gjør at det er ingen sak om du har ekstrem vekst i hagen.

Bare prisen alene gjør denne til et svært godt kjøp, og det er få modeller i samme prisklasse som kan vise til den samme kvaliteten.

Oppsummert

 • Billig teleskoptrimmer
 • Ypperlig til større buskas
 • Effektiv
 • Har noe lang ladetid

LES MER


7. Gardena EasyCut — Enkel i bruk

SJEKK PRISEN →

GARDENA EasyCut Li-40 er en lett og praktisk batteridrevet hekksaks som er perfekt for klipping av små og mellomstore hekker. Hekksaksen kan styres optimalt ved hjelp av det ergonomisk formede håndtaket og det kompakte designet garanterer at den er velbalansert.

Den optimerte bladgeometrien muliggjør effektiv, rask og pen klipping av kvister og tynne grener. Den er og utstyrt med et innebygd, lettstelt litiumionbatteri som kan lades raskt når som helst. Den leveres komplett med lader.

God hekksaks til en hyggelig prislapp

Det varierer hva man får i en hekksaks, og dette avhenger gjerne av pris. Størrelse på blad, håndtak og batteritid er ofte de største forskjellene.

Om man kun skal rydde litt i hagen, samt trimme buskas og trær, dekkes dette av enklere maskiner som igjen er billigere i pris, noe EasyCut-modellen er et prakteksemplar på. Her får man et tilstrekkelig stort blad, et sikkert håndtak og en ledningsfri modell til en langt billigere pris enn flere av sine konkurrenter.

Med sitt ergonomiske håndtak sikrer man et godt grep over maskinen og får full kontroll mens man klipper. I tillegg er den utstyrt med blader som jobber i motsatt retning som gjør at du får en skarp, nøyaktig og fin kutt på det du trimmer.

Lett og kraftfull

Selve modellen veier ikke mere enn 2,56 kg, er velbalansert og har en håndterlig vekt. Selv om batteriet er kompakt er det basert på litium-ion, som er kraftig og krever lite vedlikehold.

Prisen kan heller ikke kategoriseres som noe annet enn overkommelig, og du får rett og slett en god modell til en billig penge. For oss er dette en god investering du garantert ikke vil angre på.

Oppsummert

 • Behagelig hekksaks til en veldig god pris
 • Medfølger batteri og lader
 • Effektiv

LES MER


8. Ego HTX65OOE — Langt blad uten teleskop

SJEKK PRISEN →

HTX6500E er konstruert for profesjonell bruk og for effektiv håndtering av de mest krevende hekkene. Den drives av EGOs ryggsekkbatteri, noe som gir en imponerende driftstid. Sammen med den smidige og stillegående børsteløse motoren får du all kraften du trenger, uten vibrasjoner, avgasser og støy.

EGO Power+-klingene er av høy kvalitet og er produsert av laserskåret stål med diamantskjær som er laserherdet for å holde seg skarpe lenger enn tradisjonelle blad. Med denne kan du enkelt håndtere alle de verste vekstene i hagen uten noen form for frykt for skader. Ettersom den er utstyrt med endebeskyttelse på bladene er du beskyttet mot skader når du arbeider inntil vegger og gjerder.

Prisen er kanskje noe høy, men dette gjør oss ikke usikker på modellen. Tvert imot, mener vi den er verdt hver eneste krone – særlig med tanke på hvor effektiv den er. Dette er særlig et ypperlig kjøp for en profesjonell kutter.

LES MER


Hva skal du se etter når du kjøper en hekksaks?

Kjøp alltid en hekksaks som egner seg til ditt behov, enten den er motordrevet eller mer tradisjonell. Noen hekksakser kan brukes til alle type busker, hekker og trær, mens andre hekksakser ikke er beregnet på beskjæring av trær.

Vit også på forhånd om du foretrekker en drivstoffdrevet eller batteridrevet motor på en hekksaks. En drivstoffdrevet motor vil kreve at du kjøper drivstoff i tillegg, mens en som går på batteri krever at du er nøye med opplading. Begge motortypene er like kraftige og funksjonelle, men de krever litt ulikt vedlikehold.

Velg etter bruk og arbeidsstilling

De fleste hekksakser i dag er ergonomisk utformet, men noen hekksakser har flere slike sikkerheter enn andre. Velg alltid en hekksaks som sørger for riktig bruk og arbeidsstilling, slik at du unngår ubehagelige smerter og ubehag i kroppen etter å ha brukt hekksaksen en del timer.

Et siste tips er at du velger det merket og designet du liker aller best. En hekksaks skal du tross alt ha og bruke i mange år, og da er det lurt at du er 100 % fornøyd med alt.

Fem tips når du klipper hekk

 1. Klipp hekken i en A-form. Den skal gjerne være litt smalere øverst enn nederst, for da blir hekken fin og tett hele veien ned når solstrålene treffer bladene.
 2. Når hekken har vokst til ønsket størrelse må du alltid klippe den i samme høyde. Da fjerner du bare tilveksten, og det blir lettere å holde den pen.
 3. Har du akkurat plantet hekken (ikke ferdigvokst), bør du beskjære den kraftig med en gang. Hekken forgrener seg der du klipper den, så dersom du ønsker at den skal være tett i bunnen er du nødt til å ta den lavt første gangen. Etter det klipper du den ned ca. 10-15 cm hvert år. På den måten får du en fin og tett hekk, helt fra bakken og opp til toppen.
 4. Bruk alltid beskyttelsesutstyr når du beskjærer hekken. Hansker, vernebriller og vernejakke anbefales.
 5. Ikke glem å drikke vann mellom slagene. Det å klippe en hekk er en fysisk aktivitet, og det går mye lettere om du holder hjernen og kroppen hydrert underveis.

Hvordan kvasser jeg hekksaksen?

Det første du må gjøre er å løsne sverdet og rengjøre det skikkelig. Pass på at det ikke ligger igjen rester av kvister, grener eller lignende. Deretter bruker du en fil eller en vinkelsliper som passer til sverdets skjær. Fil hvert skjær skarpt ved å holde tannraden fast og dra filen mot skjæret. Det er viktig å huske på at filen bør ha samme vinkel som eggen på knivene.

Hvordan holder jeg hekksaksen skarp?

For å bevare skarpheten er det viktig at du rengjør saksen etter hver gang du bruker den og oljer den med jevne mellomrom. På denne måten unngår du at rust og annen slitasje oppstår på grunn av at harpiks eller annet fra hekken fester seg og forringer ytelsen og kvaliteten.

Du bør i tillegg slipe sverdet fra tid til annen for å bevare dens ypperlige skarphet.

Testkriterier

Vi har basert vårt testresultat på følgende kriterier:

 • Kvalitet
 • Ytelse
 • Ergonomi/brukervennlighet
 • Bruksområder
 • Pris

hekksaks test