fbpx

Hårolje test: Gi håret ditt den pleien det fortjener (2022)

Uansett om du har kort eller langt hår vil hårpleie være en viktig del av rutinen din. Spesielt for oss som bor i Norden med et kjølig og værbitt klima vil riktig pleie være essensielt. Det vil bidra til å redusere faren for tørr hodebunn, flisete hår og en rekke andre plager. Nettopp derfor er det mange som velger å bruke en hårolje som fast del av sin rutine.

Hårolje er et av de eldste kosmetiske produktene på markedet som fortsatt er i omfattende bruk. Den kan påføres håret som kosmetikk, conditioner, styling, pleie eller en tonic. En grunn til at mange velger nettopp hårolje er at det er en rekke dokumenterte effekter. Blant annet vil en olje tilføre viktig næring til hodebunnen, styrke hårrøttene og bidra til økt hårvekst. Dette skyldes at de fleste håroljer tar utgangspunkt i naturlige ingredienser som kokosnøttolje, mandelolje og lignende næringsrike oljer.

Regelmessig bruk av hårolje vil også bidra til å gi håret den glansfulle fargen ved hjelp av helt organiske virkemidler. Dermed sliter det ikke på håret, men gir fortsatt et langvarig og elegant resultat. Det anbefales å bruke hårolje på en fast basis slik at du tilfører håret den nødvendige næringen og utvikler et glansfullt og slitesterk hår.

For å finne frem til de beste håroljene i markedet har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon funnet på nett. Vi har sett på tidligere best i test artikler, innhentet informasjon fra produsenter og forhandlere, samt sett på tilbakemeldinger fra tidligere kjøpere.

Den håroljen som gjorde det best etter våre undersøkelser var Super Skinny Serum fra Paul Mitchell. Produktet er vegansk som betyr at det kun benytter seg av naturlige ingredienser, samt at det ikke har forekommet noe dyretesting i utviklingen. Super Skinny serum gir en pleiende, glansfullt og mykgjørende effekt på alle typer hår.

VÅRE favoritter

 • Et par dråper er nok
 • Mykt, smidig og glansfullt hår
 • Naturlige ingredienser
SJEKK PRISEN →
 • Vegan
 • Paraben og glutenfri
 • Passer alle hårtyper
SJEKK PRISEN →
 • Avokado- og druekjerneolje
 • Mykgjørende og pleiende
 • Tilfører naturlig glans
SJEKK PRISEN →

Hårolje test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Paul Mitchell Super Skinny Serum
Super Skinny Serum er en vegansk hårolje fra Paul Mitchell som gir en pleiende, glansgivende og mykgjørende effekt på alle typer hål. Oljen føres enkelt inn i håret som en del av din faste kveldsrutine og gir raskt synlig effekter.
SJEKK PRISEN →
Kérastase Elixir Ultime
Kérastase sin Elixir Ultime er en allsidig hårolje som passer til alle typer hår. Den kan brukes både før og etter styling av håret for å oppnå ekstra glans og mykhet. I tillegg har den en rekke næringsrike ingredienser som bidrar til å gjenopprette og styrke hårets naturlige balanse.
SJEKK PRISEN →
L´Oréal Professional Mythic Oil
Mythic Oil fra franske L´Oreal er en del av sin serie Professional og leverer et fantastisk resultat uansett hårtype. Håroljen er pleiende, glansgivende, gjør håret mykt og forebygger flass ved å tilføre hodebunnen næringsstoffer og styrke hårrøttene.
SJEKK PRISEN →
RAHUA Elixir Hair Oil
Elixir Hair Oil fra RAHUA er en ekte mirakelolje som utelukkende består av 100% naturlige ingredienser. Håroljen gir deg lenger, sunnere og sterkere hår takket være et rikt innhold av næringsrike oljer. I tillegg tilfører den fuktighet til hodebunnen som forebygger flass og andre plager.
SJEKK PRISEN →
ECOOKING Hair Oil
Hair Oil fra Ecooking beskytter, fukter og pleier alle typer hår. Håroljen benytter den naturlige effekten av ingredienser som kokosnøttolje, arganolje, fettsyrer og Vitamin E til å pleie og gi deg et mykere og sterkere hår. Den trekker raskt inn i håret og trenger ikke skylles ut.
SJEKK PRISEN →

1. Paul Mitchell Super Skinny Serum – Best i Test

Paul Mitchell Smoothing Super Skinny Serum

SJEKK PRISEN →

Super Skinny Serum fra Paul Mitchell er en vegansk hårolje som har en pleiende effekt på håret ditt. Den tilfører en elegant glans og gjør håret mykt, samtidig som den gjør det lettere å gre ut. Ved hjelp av naturlige ingredienser fungerer denne håroljen utmerket på alle typer hår og gir langvarig pleie.

En viktig grunn til at hårolje har vært det foretrukne virkemidlet mot tørr hodebunn og skadet hår er de helt naturlige oljene den inneholder. Paul Mitchell sin olje er parabenfri, glutenfri og Cruelty free. Den er basert på næringsrike oljer som enkelt trekker inn i røttene til håret og tilfører dem viktig styrke.

Paul Mitchell sine produkter har lenge vært anbefalt av frisører og andre profesjonelle aktører. Spesielt for tykt og bølget hår vil denne håroljen bidra til å gjøre det enklere å oppnå glatt hår med elegant glans. Den økte fleksibiliteten gjør det enklere å oppnå den hårfrisyren du ønsker, samt gjør det betydelig enklere å gre det bakover.

Vi liker Paul Mitchell sin hårolje på grunn av de aktive ingrediensene som både pleier og styrker håret, samt den økte fleksibiliteten som oljen gir oss. Den er enkel å påføre og gir et mykt og behagelig resultat. Ser du etter en allsidig hårolje vil denne oppfylle kriteriene for de aller fleste.

Oppsummert

 • Vegan
 • Paraben og glutenfri
 • Passer alle hårtyper

LES MER

2. Kérastase Elixir Ultime – Best for styling

Kérastase Elixir Ultime

SJEKK PRISEN →

Elixir Ultime fra Kérastase er en allsidig og populær hårolje som bidrar til å gjenopprette den naturlige styrken i hårrøttene. I tillegg tilfører den viktig næring som styrker slitt hår og gir en elegant glans. Fordelen med denne håroljen er at den kan brukes både før og etter du har stylet håret slik at du enkelt kan tilføre den ved behov.

Ønsker du et mykt og fleksibelt hår som er enklere å style anbefaler vi at du tilfører denne håroljen før du gjennomfører styling av håret ditt. Ønsker du derimot bare litt ekstra glans til det endelige resultatet kan du enkelt bruke håroljen etter at du er ferdig med dagens frisyre. Dette vil gi en elegant glans, men ikke påvirke eventuelle andre produkter du har i håret.

Elixir Ultime består av en eksotisk blanding eksklusive oljer for å skape et vakkert og glansfullt hår. Alt du trenger er et par dråper Elixir Ultime i din daglige hårrutine og du vil innen kort tid få et mykere, smidigere og naturlig glansfullt hår. Håret får en rekke nødvendige næringsstoffer uten at det tynges ned av kraftige kremer.

Kérastase er kjent for hårprodukter av høy kvalitet og deres hårolje inneholder en rekke ingredienser med dokumentert effekt. Her får du et hårprodukt som enkelt implementeres inn i din daglige pleierutine og du vil innen kort tid få et glansfullt og naturlig sterkt hår. Spesielt for deg som sliter med tørr hodebunn eller slitt hår vil en hårolje som denne gjøre underverker.

Oppsummert

 • Et par dråper er nok
 • Mykt, smidig og glansfullt hår
 • Naturlige ingredienser

LES MER

3. L´Oréal Professional Mythic Oil – Beste olje

L'Oréal Professionnel Mythic Oil

SJEKK PRISEN →

Denne håroljen fra franske L´Oreal er en del av serien Professional som er utviklet sammen med frisører og hårstylister med lang erfaring. Resultatet er en naturlig hårolje som tilfører en rekke viktige næringsstoffer og styrker hårrøttene på en langvarig måte. I tillegg gir den fuktighet til hodebunnen slik at du forebygger flass og plagsom tørrhet.

Mythic Oil består av flere næringsrike oljer som avokadoolje og druekjerneolje. Disse har en dokumentert effekt og sørger for at produktet gjør håret mykere, medgjørlig og glansfullt. Den tilfører også fuktighet til området rundt hårrøttene som bidrar til å styrke hårfestet og forhindre flass eller tørr hodebunn.

De naturlige ingrediensene i oljen gjør at den er skånsom selv ved langvarig bruk, og kan dermed implementeres som en fast del av rutinen din for håret. Det tilføres et par dråper med Mythic Oil før du styler håret slik at det blir enklere å jobbe med, samt får den naturlige glansen som representerer sunt og sterkt hår.

L´Oreal er kjent for produkter av høy kvalitet og er et ledende merke innen hår- og skjønnhetsprodukter i hele verden. Når håroljen i tillegg tilhører Professional-serien gir dette ytterligere tiltro til produktets kvalitet. Her får du en hårolje som styrker hårrøttene, gir håret en naturlig glans og gjør det mykt og behagelig.

Oppsummert

 • Avokado- og druekjerneolje
 • Mykgjørende og pleiende
 • Tilfører naturlig glans

LES MER

4. RAHUA Elixir Hair Oil – Beste pleie

RAHUA Elixir Hair Oil

SJEKK PRISEN →

Elixir Hair Oil fra den anerkjente produsenten RAHUA er en ekte mirakelolje som utelukkende består av 100% naturlige ingredienser. Produktet er en ren og mektig hårolje som bidrar til lengre, sunnere og sterkere hår. I tillegg tilfører den rikelig med fuktighet til hodebunnen som forebygger flass og andre plagsomme problemer.

Takket være den svært konsentrerte oljen har denne håroljen rask effekt og du vil oppdage et synlig resultat innen få dager. Håret vil raskt bli friskere og mer glansfullt ved å implementere 1-3 dråper av oljen i håret daglig som en del av din pleierutine. Selv om den er svært konsentrert er den ikke fet og trekker raskt inn i hår og hodebunn.

Vi anbefaler at du implementerer denne som en del av din daglige hårrutine og lar oljen gjøre det den er laget for. Du vil raskt merke at håret blir sterkere og mer glansfullt, samt at hodebunnen blir mykere. Ved å tilføre naturlige næringsoljer til hodebunnen styrker håroljen hårrøttene og bidrar til et langvarig resultat.

Er du på jakt etter en hårolje som fungerer utmerket på alle hårtyper og kan gi nytt liv til slitt og flisete hår? Da vil Elixir Hair Oil fra RAHUA være et utmerket alternativ. Her får du en ekte mirakelolje som bidrar til å fukte, styrke og reparere alle typer hår. I tillegg gir den rikelig med fuktighet til hodebunnen slik at du forebygger flass.

Oppsummert

 • 100% naturlige ingredienser
 • Synlige resultater innen få dager
 • Friskt og glansfullt hår

LES MER

5. ECOOKING Hair Oil – Beste vegansk

ECOOKING Hair Oil

SJEKK PRISEN →

Hair Oil fra ECOOKING har en beskyttende, fuktende og pleiende effekt på håret ditt. Ved å benytte de naturlige egenskapene til kokosnøttolje, arganolje, fettsyrer og vitamin E oppnår du et mer glansfullt og sterkt hår. I tillegg tilfører den rikelig med næring til hodebunnen slik at den fukter både hodebunn og hårrøttene.

Alle ingrediensene i denne håroljen har en dokumentert effekt og er svært skånsomme mot håret ditt. Produktet har en høy konsentrasjon av oljer og vitaminer slik at du får raske og langvarige resultater. Blant egenskapene til håroljen er at den reparerer tørre og splittede tupper, samt gjør håret mykt og glansfullt.

Takket være ingredienser som Q10 og Squalane blir håret lettere å gre og mer slitesterkt. Oljen har en naturlig duft av blomster, grønne blader og et hint av sitrus som passer utmerket med de fleste parfymer. For å sikre et skånsomt og bærekraftig produkt er Hair Oil vegansk og dermatologisk testet.

Ser du etter en olje som både pleier og støtter bærekraftig produksjon er Hair Oil fra ECOOKING et godt alternativ. Den rike oljen er tilført en rekke aktive ingredienser som styrker, pleier og tilfører glans til alle typer hår. Har du tykt hår eller krøller kan denne oljen bistå til å samle håret og reparere splittede tupper.

Oppsummert

 • Vegansk
 • Reparerer splittede tupper
 • Naturlige ingredienser

LES MER


Spørsmål og svar

Hva er hårolje?

Hårolje er et pleiemiddel som tilfører viktig næring til hår og hårrøtter gjennom naturlige oljer. Dette styrker, pleier og fukter håret ditt.

Hvem bør bruke hårolje?

Alle som har langt hår kan implementere en hårolje i sin daglige rutine. Dette vil gi økt glans samtidig som det bidrar til et mykere og sterkere hår på lang sikt. Spesielt for deg som er mye utendørs vil det bidra til et mer slitesterkt og sunt hår.

Når tilfører man hårolje?

Hårolje kan tilføres som en del av din daglige hårrutine. Tilfør anbefalt dose olje i vått eller tørt hår og la det trekke inn i håret for å gi ønsket effekt.

Kan man bruke hårolje med vått hår?

De fleste håroljer kan brukes med vått og tørt hår, men for å være på den sikre siden og få det ønskede resultatet anbefaler vi at du leser produktinformasjonen fra produsenten.

Hva betyr det at et produkt er vegansk?

Når pleie- og kosmetikkmerker er veganske betyr det at de kun inneholder naturlige ingredienser, samt at det ikke har forekommet testing på dyr underveis i utviklingen av produktet. Dette støtter opp under en mer bærekraftig skjønnhetsindustri og mindre miljøavtrykk.