fbpx

Håndmikser test: De 5 beste i 2023

En håndmikser er et effektiv redskap som gjør det enklere å piske krem eller mikse kakedeig. For de som tilbringer mye tid på kjøkkenet er håndmikseren uvurderlig, særlig fordi man unngår såre håndledd som følger av intens pisking.

Når det gjelder utvalget av håndmiksere finnes det utallige muligheter, så hvilken skal du egentlig velge?

For å gi deg bedre oversikt har vi valgt å samle og sammenligne et utvalg av de mest populære håndmikserne på markedet. I tillegg til å belyse fordelene og ulempene, kåres den vi mener er beste håndmikser Bosch Håndmikser Styline.

Her kan du lese om “Stavmikser test”

Basert på vår gjennomgang var det anerkjente Bosch Håndmikser Styline som gikk til topps som testvinner. Dette fordi den tilbyr den beste kombinasjonen av pris, kvalitet, effekt og brukervennlighet. Ønsker du en premiummodell av skyhøy kvalitet? Da er det KitchenAid 5KHM5110 vi anbefaler.

Håndmikser test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Bosch Håndmikser Styline
Denne håndmikseren er vår soleklare favoritt fordi den tilbyr den beste kombinasjonen av pris, kvalitet, effekt og brukervennlighet. Ikke nok med det, det medfølger også en rekke tilbehør, og den er også en favoritt blant ekspertene.
SJEKK PRISEN →
KitchenAid 5KHM5110
KitchenAid håndmikser er en pålitelig premiummodell som imponerer med mye, men særlig på grunn av den skyhøye kvaliteten. Den er blant annet laget av rustfritt stål, samt at den har en imponerende motoreffekt på 60 watt. Dette gjør den i stand til å håndtere de aller fleste oppgaver.
SJEKK PRISEN →
Braun Håndmikser Multi HM3135
Er du på utkikk etter en kraftig håndmikser av høy kvalitet og som er i stand til å håndtere de mest krevende vispeoppgavene? Da er denne perfekt for deg. Braun Håndmikser imponerer nemlig ekspertene med sin enorme effekt på 500 watt, kompakte design, og ikke minst at den er utstyrt med hele 9 hastighetsinnstillinger.
SJEKK PRISEN →
Bosch MFQ4080
Denne håndmikseren fra Bosch er i forkant på alle fronter. Den er kåret som testvinner både i de svenske avisene Eskilstuna-Kuriren og Icakuriren, samt hos det danske forbrukerrådet. Det er spesielt på brukervennlighet, hurtighet og hastigheter at Bosch MFQ4080 utmerker seg.
SJEKK PRISEN →
OBH Urban Mix
OBH Urban håndmikser er utmerket for deg som er på utkikk etter et billig alternativ og som ikke ønsker å betale for mye. Som testens rimeligste er dette et opplagt budsjettvalg, men det er likevel ikke bare prisen som imponerer. Håndmikseren kan nemlig vise til en imponerende effekt, høy brukervennlighet og ypperlige resultat.
SJEKK PRISEN →

1. Bosch Håndmikser Styline — Best i test

Bosch Håndmikser Styline

SJEKK PRISEN →

Å kåre testvinneren var egentlig et enkelt valg. Anerkjente Bosch har nemlig her utviklet en håndmikser av høy kvalitet, som er særdeles brukervennlig, effektiv og kraftig, og det til en svært god pris. Ikke nok med det, mikseren er også meget stillegående og den inkluderer både to visper og to deigkroker. Vi er heller ikke de eneste som er begeistret. Både det danske og svenske forbrukerrådet har kåret denne til best i test.

En favoritt hos ekspertene

Basert på vår gjennomgang var det altså ingen tvil om at denne er best, noe andre forbrukerråd også virker å være forent om. Denne modellen er blitt testet opp mot dyrere modeller en rekke ganger, men det viser seg gang på gang den kan levere en like solid og overbevisende prestasjon. Dette fordi den har en effekt på 450 watt, og en moderne motorteknologi som gjør mikseren kraftig.

Spesielt fremheves modellens evne til å håndtere tyngre masser som bakverk. Det danske forbrukerrådet Tænk fremhever spesielt maskinens evner innen elting av deigen, da tyngre deiger som hvetedeig kan ha en klebrig og tung tekstur. Bosch MFQ4020 imponerer og elter deigen jevnt. Til tross for at den kraftige motoren har fått toppkarakter i deigelting, fremhever Råd & Rön at maskinen også er god til å piske lettere blandinger.

En annen bemerkelsesverdig fordel med Bosch håndmikser er at den er utrolig lett og brukervennlig tross sin kraftige motor. Den veier kun i overkant av et kilo, og den har entydige knapper på toppen hvor du justerer vispehastigheten.

Videre har den fem forskjellige hastighetsinnstillinger med forskjellige turboinnstillinger. Dette gjør at du enkelt kan tilpasse kraft og hastighet etter behov. Til slutt må vi trekke frem mikserens enormt gode pris. Den er i en prisklasse som de rimeligste modellene, men er likevel like kraftig og presis som de dyreste toppmodellene. Nettopp derfor er dette vår favoritt!

Oppsummert

 • Lett og stillegående
 • Brukervennlig og effektiv
 • Prisvennlig
 • Kraftig motor med ulike hastighetsinnstillinger

LES MER

2. KitchenAid 5KHM5110 — Premium

KitchenAid 5KHM5110

SJEKK PRISEN →

KitchenAid håndmikser er en pålitelig premiummodell som imponerer med mye, men særlig på grunn av den skyhøye kvaliteten. Den er blant annet laget av rustfritt stål, samt at den har en imponerende motoreffekt på 60 watt. Dette gjør den i stand til å håndtere de aller fleste oppgaver. Prisen er kanskje høy, men den er likevel verdt pengene ifølge forbrukerne.

Pent og klassisk design

Denne håndmikser er en kompakt, og samtidig lett mikser, som kan løse alle blandeoppgavene på kjøkkenet. Håndmikseren har fem hastigheter, to visper i rustfritt stål samt kraften og kontrollen til å mikse dine favoritblandinger – om det er potetmos eller deig til deilige kaker. Hastighetene gir deg muligheten å selv justere hvor kraftig det skal røres i matlagingen.

Motoren er effektiv og klarer alle oppgaver med en effekt på 60 watt. Håndtaket har et mykt grep. Videre er det en knapp som lett og enkelt fjerner vispene eller andre tilbehør fra maskininnsatsen. Vispene kan lett vaskes i oppvaskmaskin.

I tillegg til dette er det spesielt mikserens design og utseende som bemerkes av forbrukerne. Den beskrives som både vakker, stilig og estetisk, og det takket være det tidløse og klassiske designet kombinert med den matte svartfargen.

KitchenAid her har virkelig slått på stortromma og utviklet en eksklusiv toppmodell, perfekt for deg som ønsker noe ekstraordinært. Prisen er som nevnt noe høy, men her får du også en håndmikser litt utenom det vanlige.

Oppsummert

 • Eksklusiv håndmikser av høy kvalitet
 • Pent og klassisk design
 • Avtakbare visper i rustfritt stål
 • Fem hastigheter

LES MER

3. Braun Håndmikser Multi HM3135 — Mye for pengene

Braun Håndmikser Multi HM3135

SJEKK PRISEN →

Er du på utkikk etter en kraftig håndmikser av høy kvalitet og som er i stand til å håndtere de mest krevende vispeoppgavene? Da er denne perfekt for deg. Braun Håndmikser imponerer nemlig ekspertene med sin enorme effekt på 500 watt, kompakte design, og ikke minst at den er utstyrt med hele 9 hastighetsinnstillinger. Skal du ta fatt på de mest krevende oppgavene, er det ingen tvil om at denne er best for deg.

Komplett håndmikser

Multimix håndmikser fra Braun som du kan piske, hakke og mikse med. Denne allsidige håndmikseren hjelper deg å lykkes på kjøkkenet og du trenger ikke å ta frem forskjellige redskaper, her har du alt i en! Med ni ulike hastigheter å velge blant oppnår du alltid beste resultat. Mikseren er enkel å rengjøre og bytte tilbehør på.

Sagt med andre ord, er dette en unik mikser i stand til å håndtere de fleste matlagingsoppgaver, hvilket gjør denne til en av de mest allsidige håndmikserne på markedet. Andre ting som er verdt å bemerke, er at den er utstyrt med «soft-grip» og et «comfortClick-system». Dette gjør mikseren svært anvendelig og behagelig å bruke.

Avslutningsvis ønsker vi også å trekke frem det at det medfølger både blenderstav, to stykk deigkroker, minihakker og blenderhakke. Dessuten har den en overkommelig pris, og med tanke på alt tilbehøret og dens enorme effekt får du her mye for pengene!

Oppsummert

 • Håndterer alle oppgaver, til og med brøddeiger
 • Meget brukervennlig og anvendelig
 • Kraftig og utstyrt med 9 hastigheter
 • Du får mye for pengene

LES MER

4. Bosch MFQ4080 — Moderne håndmikser

Bosch MFQ4080

SJEKK PRISEN →

Denne håndmikseren fra Bosch er i forkant på alle fronter. Den er kåret som testvinner både i de svenske avisene Eskilstuna-Kuriren og Icakuriren, samt hos det danske forbrukerrådet. Det er spesielt på brukervennlighet, hurtighet og hastigheter at Bosch MFQ4080 utmerker seg.

Fleksibel og prisvennlig

Denne Bosch-mikseren ligger i mellomprisklassen og gir mye for pengene – spesielt hvis du er veldig interessert i mat og desserter: Her gir den fine, små nyanser som selv en profesjonell vil verdsette. Håndmikserne mangler ofte lavere hastigheter når det for eksempel skal piskes delikate sauser eller eltes deig, siden overdrevent rask pisking kan ødelegge massen.

I tillegg utmerker den seg på grunn av hastighetsfunksjonen, for den har fem intervaller, og ikke minst det faktum at den er lydløs og brukervennlig. Alt dette bidrar til gode variasjoner i piskingen samtidig som den pisker jevnt, og det uten at den forstyrrer husroen.

Videre får den gode skussmål for kvaliteten og designet. Den er nemlig laget av et slitesterkt plast der krokene og vispene er laget av rustfritt stål. Den har også et lekkert og moderne utseende som gjør at den passer inn i ethvert hjem.

Det er også verdt å bemerke at med mikseren medfølger en rekke tilbehør som blenderfot i rustfritt stål, 2 visper i rustfritt og 2 stabile deigkroker, samt en stor hakker med avtakbare kniver i rustfritt stål. Dessuten har den et transparent beger med mål og lokk.

Oppsummert

 • Støysvak, kraftig lettvekstsmodell
 • Moderne design
 • Avtakbare deler tåler oppvaskmaskin

LES MER

5. OBH Urban Mix — Best på budsjett

OBH Urban Mix

SJEKK PRISEN →

OBH Urban håndmikser er utmerket for deg som er på utkikk etter et billig alternativ og som ikke ønsker å betale for mye. Som testens rimeligste er dette et opplagt budsjettvalg, men det er likevel ikke bare prisen som imponerer. Håndmikseren kan nemlig vise til en imponerende effekt, høy brukervennlighet, og ypperlige resultat. Kanskje ikke rart at denne mikseren er en av bestselgerne på markedet?

Populær blant forbrukerne

Tilbakemeldingene fra forbrukerne er ikke annet enn eksemplarisk. Obh Urban beskrives som både effektiv, brukervennlig og kraftig, der også den gode prisen trekkes frem. Her kan du enkelt og greit nyte en slagkraftig håndmikser i stand til å håndtere alle typer deiger og kremer, da den har en 300 watts motor og seks hastighetsinnstillinger.

Dessuten er den utrolig bekvem å jobbe med fordi den har en lett vekt på under ett kilo, og er utstyrt med et ergonomisk håndtak. I tillegg til det har den en lang og anvendelig ledning på 1,2 meter, noe som gir god fleksibilitet. Med denne er ikke stikkontakten en begrensning lengre.

Med mikseren medfølger også mye tilbehør, samt at den er av god kvalitet. Den er laget av plast og rustfritt stål som tåler mye, mens det medfølger både visp og deigkrok. Alt i alt er det mye å like med denne modellen, ikke minst den ufattelig gode prisen. Vi anser denne som et godt kjøp for enhver som skal ha en billig, men pålitelig håndmikser.

Oppsummert

 • Lav vekt
 • Behagelig og ergonomisk
 • Svært prisvennlig
 • Utstyrt med seks hastighetsinnstillinger og høy effekt

LES MER


Kjøpsguide – Hvordan velge riktig håndmikser?

Utvalget av håndmiksere er stort, og av den grunn kan oppgaven med å finne riktig modell virke overveldende. Her er kriterier som kan gjøre det litt enklere å finne håndmikseren som passer deg:

Motorkapasitet: De beste håndmikserne kommer med større kraft. Dette er oppgitt i watt. Disse kan enklere håndtere tunge og vanskelige deiger. En større håndmikser vil ha en større motor, men de største mikserne er ikke håndholdte. Fordelen med miksere som du kan holde er at du har bedre kontroll over prosessen.

Tilbehør: Det varierer mye hvor mye tilbehør som følger med de ulike mikserne. Tenk over hvilket tilbehør du trenger før du kjøper en mikser. Som regel vil det følge med tilbehør som du kan feste på håndmikseren, som eltekroker og visper. I noen tilfeller må du kjøpe det selv.

Design:Det kommer miksere som er stilig i designet. De vanligste fargene er svart, hvit og grå, men det finnes nå også miksere som kommer i flere fine farger. Om du er opptatt av design, tenk over hvilken håndmikser som vil passe på ditt kjøkken.

Brukervennlighet: En av tingene som skiller gode og dårlige miksere er at de dårligere modellene kan være vanskelig å styre og rister veldig i hånden. De bedre mikserne er komfortable å holde i selv når de kjører på de høyeste hastighetstrinnene. Slik blir det mye lettere å styre håndmikseren. Noen miksere er også utstyrt med en LCD-skjerm hvor du kan endre innstillinger. Noen modeller er utstyrt med funksjoner som gjør det enkelt å utløse eltekroker og vispe.

Pris: Hva er ditt budsjett og hvor mye er du tilfreds å betale for en håndmikser. Prisen burde naturligvis samsvare med kriteriene nevnt ovenfor, men sjeldent er det vits å betale ekstra for funksjoner og kraft du egentlig ikke trenger. Det finnes dessuten svært gode miksere til en god pris, så du trenger ikke grave dypt i lommeboken for en pålitelig håndmikser som holder i flere år.

håndmikser test