fbpx

Hamburgerpresse Test: Lag perfekte hamburgere hjemme (2023)

Det er lite som slår en ekte hjemmelaget hamburger laget av saftig kjøtt. Med en skikkelig hamburgerpresse kan du raskt og enkelt presse dine egne burgere og dermed også velge hva du ønsker at burgeren skal være laget av. Du kan teste deg frem med kjøttdeig, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kverne opp en skikkelig saftig biff til å lage den perfekte hamburger. Det er også liten tvil om at det gir litt ekstra skryt til grillkongen når det annonseres at gjestene får servert nygrillede og hjemmelagde burgere.

For å finne frem til de beste alternativene har vi basert listen vår på tidligere best i test artikler, tilgjengelig informasjon på nett og innhentet informasjon fra produsenter og forhandlere. På dette grunnlaget har vi klart å komme frem til de fire mest populære alternativene blant grillentusiastiske nordmenn. Dermed kan du fokusere på det som virkelig teller, nemlig den perfekte burgeren.

Hamburgerpressen som kom best ut av våre undersøkelser var Dorre Enkel non-stick hamburgerpresse i lett aluminium. Denne er svært enkel å bruke, samtidig som den har det riflete designet som sikrer et saftig resultat. Materialet i aluminium gjør det også mulig å legge pressen rett på grillen om ønskelig. En bonus med aluminium er at renhold er svært enkelt, bare skill delene fra hverandre og legg dem separert inn i oppvaskmaskinen.

Hamburgerpresse Test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Dorre Enkel non-stick Aluminium
Denne hamburgerpressen fra Dorre er produsert i aluminium som gjør den lett og gjør det mulig å bruke den direkte på varmekilde. Dermed kan du enkelt presse den perfekte hamburger og slenge den rett på grillen etterpå. Den praktiske formen gjør den enkel å bruke og håndtaket sikrer et ryddig resultat uten søl. Hamburgerpressen er lett å rengjøre og kan deles i to slik at du får vasket skikkelig ut av den etter hver bruk.
SJEKK PRISEN →
GEFU Hamburgerpresse
GEFA sin hamburgerpresse kommer i et klassisk design av tysk kvalitet. Formen kommer produsert i rustfritt stål, mens stempelet er laget av hvit porselen. Dette gir et stilrent design samtidig som den er svært enkel å holde ren. Det innovative designet sørger for at hamburgeren blir jevnt fordelt og ikke rund ved tillaging. Porselenet sørger for at kjøttet ikke setter seg fast og du får derfor perfekt fordelte hamburgere hver gang.
SJEKK PRISEN →
Kitchen Craft mini Aluminium non-stick
Hvis det er noe som er bedre enn lukten av en hamburger på grillen, må det være tre mini hamburgere som klargjør seg på grillen. Denne riflete non-stick hamburgerpressen fra Kitchen Craft er produsert i lett aluminium og kan lage tre hamburger samtidig. Utstyrt med et praktisk håndtak i tre sørger for at den er enkel å håndtere selv over varmekilder.
SJEKK PRISEN →
Weber original hamburgerpresse
Med denne hamburgerpressen fra selveste Weber kan du forme perfekte burgere hver gang. Den vendbare bunnen på pressen gjør det mulig å stille inn hvor tykke burgere du ønsker med 250 g og 125 g som tykkelse. Med en garanti på hele to år kan du være sikker på at du produserer burgere av kvalitet i lang tid fremover. Produsert i et enkelt og praktisk materiale av hardplast med gjennomsiktig lokk.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Dorre Enkel non-stick aluminium – Testvinner

Dorre Hamburgerpresse Enkel Non-stick Aluminium

SJEKK PRISEN →

Med en hamburgerpresse fra Dorre kan du lage skikkelige burgere hjemme på ditt eget kjøkken. Du kan enkelt velge om burgerne skal være av kjøtt eller kylling og tilsette det du selv måtte ønske av krydder. Resultatet er saftige burgere med den perfekte smaken. Den rillede formen sørge for at kjøttet blir jevnt fordelt og saften ikke renner ut under steking.

Dorre sin hamburgerpresse er produsert av et enkelt materiale i aluminium og med non-stick belegg for et best mulig resultat. Det slitesterke materialet gjør også at formen kan brukes direkte på grillen om ønskelig. Diameteren på 11,5 cm sørger for en burger på ca. 250 g dersom du fyller formen helt opp. Du kan også enkelt justere mengde kjøtt dersom du ønsker å lage en tynnere burger.

Er du på jakt etter en robust og praktisk hamburgerpresse vil Dorre sin aluminiumsform være et utmerket alternativ. Her får du en hamburgerpresse som presser en 250 g hamburger, men også kan legges direkte på grillen om ønskelig. Dermed kan du også bruke formen til å steke annen mat som ikke kan legges direkte på grillristen.

Oppsummert

 • Non-stick
 • 250 gram burgere
 • Kan brukes på grillen

LES MER


2. GEFU hamburgerpresse – Mest for pengene

GEFU Hamburgerpresse

SJEKK PRISEN →

Denne hamburgerpressen fra tyske GEFU kommer i et klassisk design av høy kvalitet. Stempelet er produsert i hvit porselen som hindrer at kjøtt setter seg fast, men som også gir et delikat utseende. Selve pressen kommer i rustfritt stål og et innovativt design. Fordypningen i formen forhindrer at hamburgeren blir rund og gir den heller en rillet utforming, perfekt for grilling.

Ønsker du å invitere gjestene på skikkelige hjemmelagde burgere vil denne hamburgerpressen fra GEFU være et utmerket alternativ. Ikke bare er designet stilrent og klassisk, men det er også svært enkelt å rengjøre. Både presse og stempel tåler oppvaskmaskin som gjør at du slipper tidkrevende rengjøring etter bruk. Bare ta de to delene fra hverandre og vask dem hver for seg i oppvaskmaskinen.

Skal du tilby middagsgjestene det lille ekstra kan en hamburgerpresse virkelig sette prikken over i’en. GEFU sin form gir en saftig burger på ca. 250 gram. Det behagelige håndtaket på stempelet gjør at pressen er behagelig å bruke og krever lite motvekt for å presse den perfekte hamburger. Skal du virkelig ta tittelen som ubeseiret grillkonge vil denne hamburgerpressen fjerne enhver tvil.

Oppsummert

 • Porselen og rustfritt stål
 • Kan vaskes i oppvaskmaskin
 • Rillet design med dybde

LES MER


3. Kitchen Craft mini Aluminium non-stick – Mest interessant

Kitchen Craft Mini Hamburgerpresse

SJEKK PRISEN →

Det er lite som kan slå lukten av en hjemmelaget burger som godgjør seg på grillen om sommeren, men om vi måtte komme opp med et bedre alternativ må det være at tre hamburgere godgjør seg på grillen. Med Kitchen Craft sin hamburgerpresse kan du lage tre miniburgere samtidig i en praktisk og enkel form av aluminium.

Pressen er utformet av materiale i aluminium og med non-stick belegg som forhindrer at burgerne setter seg fast i formen. Dette sikrer et godt resultat og majestetiske miniburgere som gjestene kan nyte. Det praktiske håndtaket gjør at du enkelt presser tre hamburgere samtidig uten behov for mye vekt. Rillene i hver form gir et fast og godt resultat som gjør seg utmerket på grillristen.

Uansett om du skal tilby gjestene fingermat, eller bare ønsker å eksperimentere med hamburgere, er denne hamburgerpressen fra Kitchen Craft et utmerket alternativ. Her kan du lage tre hamburgere samtidig og slenge dem rett på grillen etterpå. Spesielt om du ønsker å lage forskjellige typer hamburgere vil denne komme godt med da du kan fylle den med ønsket kjøtt og deretter enkelt presse tre burgere.

Oppsummert

 • Praktisk håndtak
 • Muligheten til å lage tre hamburgere samtidig
 • Non-stick aluminium

LES MER


4. Weber original hamburgerpresse – Best selger

Weber Original Hamburgerpresse

SJEKK PRISEN →

Denne hamburgerpressen fra grillmester Weber er et utmerket alternativ for deg som ønsker å by store og små på hjemmelagde hamburgere. Den vendbare bunnen gjør at du kan velge mellom 125 gram og 250 gram burgere, og derfor perfekt når du skal lage burgere til både barn og voksne. Det stilrene designet er utformet i hardplast og kommer med et gjennomsiktig lokk med håndtak.

Det enkle materialet gjør at hamburgerpressen kan vaskes i oppvaskmaskin, men bør ikke være i nærheten av selve grillen. Du justerer bunnen til ønsket størrelse og deretter kan du raskt og enkelt presse burgere. Håndtaket og det gjennomsiktige lokket gjør det enkelt å se resultatet og forhindre at burgeren henger seg fast når du skal fjerne formen igjen.

Ingenting sier grillkonge som en skikkelig hamburgerpresse og denne pressen fra Weber er et utmerket alternativ. Her kan du justere tykkelsen på burger etter ønske, og deretter presse en saftig burger med kjøtt og krydder du selv måtte foretrekke. Alle deler er i hardplast som gjør at du enkelt kan slenge den i oppvaskmaskinen når du er ferdig med kveldens matlaging.

Oppsummert

 • Vendbar bunn
 • Gjennomsiktig lokk med håndtak
 • Kan vaskes i oppvaskmaskin

LES MER


Spørsmål og svar

Hvordan fungerer en hamburgerpresse?

En hamburgerpresse lar deg forme kvernet kjøtt til en perfekt utformet hamburger. Ved å presse kjøttet sammen vil det opprettholde fasongen og få den klassiske hamburger formen vi er vant til å flippe på grillen.

Hvilket kjøtt kan man bruke i en hamburgerpresse?

Fordelen med å ha din egen hamburgerpresse er at du selv kan velge hvilket kjøtt du ønsker å lage hamburgere av. Det er ingen begrensning på hva du kan lage hamburger av. Kjøtt, fisk og kylling smaker alle utsøkt som hamburgere.

Kan man tilsette krydder?

Det anbefales at krydder tilsettes kjøttet før du legger det i hamburgerpressen. Dette sikrer jevn fordeling av smaken og et bedre resultat etter grilling.

Bør man steke hamburgeren med presse på grillen?

Nei, selv om noen hamburgerpresser kan benyttes på grillen vil du oppnå et bedre resultat dersom hamburgeren tas ut av formen og legges direkte på grillristen. Dette glaserer kjøttet på en bedre måte og sikrer at saften ikke renner ut av kjøttet under steking.

Hvordan rengjør jeg en hamburgerpresse etter bruk?

De fleste hamburgerpresser som kommer i plast, aluminium og rustfritt stål kan vaskes i oppvaskmaskin. Allikevel er det kjekt å merke seg at dersom du har en hamburgerpresse med håndtak av tre eller lignende bør den vaskes for hånd for å unngå at treverket ødelegges.