fbpx

Gummistøvler test: Disse 4 er forbrukernes favoritter i 2023

Jaktsesongen nærmer seg med stormskritt, og da er det essensielt at utstyret er i orden. Særlig viktig er det med gode gummistøvler! For hvem ønsker vel å traske gjennom myr og skog uten godt fottøy?

Markedets beste gummistøvler i 2023 ifølge forbrukerne, er Gateway 1 Woodwalker. Disse støvlene imponerer med sin gode komfort og enestående grep. De er også vanntette helt opp til leggene, og dermed vil du ikke ha problemer med våte ben når du er på jakt. Ønsker du lette og smidige gummistøvler, tror vi Nokian Finntrim er de beste. Er prisen det viktigste for ditt valg derimot, er det Viking Slagbjørn vi ville gått for.

Vi har ikke selv testet gummistøvlene, men basert testresultatet på kundeanmeldelser, produktbeskrivelser og tester utført av andre ekspertpaneler. Formålet er å gjøre det enklere for deg å sammenligne dagens utvalg.

Gummistøvler test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Gateway 1 Woodwalker
Gateway 1 er forbrukernes, og da særlig jegernes, favoritt når det kommer til støvler. Gummistøvlene er nemlig meget komfortable, og sjokkabsorberende som en joggesko. I tillegg er de utstyrt med et grovt mønster på undersiden, slik at du alltid har godt grep uansett underlag.
SJEKK PRISEN →
Nokian Finntrim
Disse gummistøvlene fra Nokian er perfekte om du ønsker å bevege deg lett og smidig. De er særlige ideelle, ifølge utviklerne selv, til golfspillere og fjellvandrere. Dette fordi dem har en lav vekt, og en solid og en godt tilpasset lav aksel.
SJEKK PRISEN →
Viking Slagbjørn 4.0
Disse klassiske gummistøvlene kommer til markedets beste pris. Handler du på budsjett eller ikke ønsker å grave dypt i lommeboka, er disse et godt valg. I en årrekke har Viking Slagbjørn vært en av markedets fremste favoritter, og det på grunn av god pris og høy kvalitet.
SJEKK PRISEN →
Viking Victory II
Anerkjente «Viking» har her utviklet støvler optimale til jegere, gjetere og turgåere. De er blant annet utstyrt med Vikings unike yttersåle og et tredobbelt gummilag. Dette gir støvlene en ekstrem gripeevne, og en stabilitet og slitestyrke helt utenom det vanlige.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Gateway 1 Woodwalker — Testvinner

Gateway 1 Woodwalker

SJEKK PRISEN →

Gateway 1 er forbrukernes, og da særlig jegernes, favoritt støvel. Gummistøvlene er nemlig meget komfortable, og sjokkabsorberende som en joggesko. I tillegg er de utstyrt med et grovt mønster på undersiden, slik at du alltid har godt grep uansett underlag. Prisen er også overkommelig, her får du helt klart god verdi for pengene.

Støvlene beskrives videre som ypperlige til jakt. De er blant annet utstyrt med fukttransporterende fôr, samt at de er meget slitesterke. De har også en justerbare kile som vil passe større legger, i tillegg til at dem er lette og komfortable.

De skrives at de er overraskende behagelige, og føles nærmest som en løpesko. Dette mye på grunn av den unik støtdempingen. Annet forklart, vil du ikke ha noe som helst problem med å gå timevis på jakt med disse på beina. De er nemlig utviklet for å gi den ypperste komfort. Ellers er de vanntette, og de har som nevnt en grov undersåle som sørger for enestående grep, selv på glatt underlag.

Vi var aldri noe tvil om at de var disse som skulle til topps i denne samletesten. De skårer høyest på de fleste kundeomtaler, der også ekspertene virker sikker i sin sak om at disse er best. Flere erfarne jegere har også ytret sin begeistring, og anbefaler disse på det sterkeste.

Prisen er heller ikke ille, men samtidig koster de mer enn de fleste på markedet. Dog er det få som har like gode skussmål fra aktive jegere som disse.

Oppsummert

 • Vanntette gummistøvler med høy komfort
 • Populær bestselger blant aktive jegere
 • Meget slitesterke
 • Enestående grep

LES MER


2. Nokian Finntrim – Lette gummistøvler

Nokian Finntrim Gummistøvel

SJEKK PRISEN →

Disse gummistøvlene fra Nokian er perfekte om du ønsker å bevege deg lett og smidig. De er særlige ideelle, ifølge utviklerne selv, for golfspillere og fjellvandrere. Dette fordi dem har en lav vekt, og en solid og en godt tilpasset lav aksel. Stålskaftet gir dessuten ypperlig komfort, hevdes det av diverse eksperter.

Det understrekes videre at støvelen har en enkel strammestropp, og at de er utstyrte med hurtigtørkende polyesterfôr på innsiden. Det betyr at støvlene er særdeles brukervennlige da det er enkelt å justere passformen, i tillegg at de tilpasset all slags vær. Selv på dager det er varmt, vil dem ikke oppleves som klamme eller ubehagelige.

Komforten er en annen ting som trekkes frem som positivt med støvlene. De har nemlig en forsterket hælkappe og en støtdempende hælstruktur, som gjør at du kan gå lenge uten å føle ubehag. De er også utstyrt med gummispore, rotasjonsstiv mellomsåle, stålskaft og forstrekninger på siden, samt muligheten for å utstyre sålen med pigger.

Alt i alt fremstår støvlene som meget gode, og da særlig som lette og smidige. Altså perfekt om du skal gå lengre turer. Var det noe vi bet oss merke i, var det støvlenes gode pris. Her får du mye for pengene.

Oppsummert

 • Lette og smidige gummistøvler
 • Prisvennlige
 • Du får mye for pengene
 • Skreddersydd lengre vandreturer

LES MER


3. Viking Slagbjørn 4.0 — Klassiske gummistøvler

Viking Slagbjørn 4.0

SJEKK PRISEN →

Disse klassiske gummistøvlene kommer til markedets beste pris. Handler du på budsjett eller ikke ønsker å grave dypt i lommeboka, er disse et godt valg. I en årrekke har Viking Slagbjørn vært en av markedets fremste favoritter, og det på grunn av god pris og høy kvalitet.

Gummistøvlene ble utviklet allerede på 1960-tallet, men har likevel ikke gått av moten. Støvlenes slitestyrke og pålitelige design gjør at støvlene beskrives som perfekte til jakt eller ute på tur i skog og mark. Hele støvelen er laget av naturgummi, som er et elastisk, slitesterkt materiale. De er naturligvis vanntette. Det hevdes videre at yttersålen ikke setter merker og at dens grove mønster på undersiden gir utmerket grep.

Innleggssålen kan dessuten enkelt tas ut og tørkes, samt at støvelen attpåtil er fôret med et lett og hurtigtørkende polyester. Passformen er det tilsynelatende heller ingenting å utsette på, og det er liten tvil om at disse er et godt kjøp. Det er nemlig svært få gummistøvler som kombinerer pris og kvalitet på denne måten, ifølge diverse ekspertpanel.

Oppsummert

 • Klassiske støvler til en god pris
 • Komfortable
 • Godt egnet til jakt og skogsturer

LES MER


4. Viking Victory II — Støvler med enorm stabilitet

Viking VICTORY II

SJEKK PRISEN →

Anerkjente «Viking» har her utviklet støvler optimale til jegere, gjetere og turgåere. De er blant annet utstyrt med Vikings unike yttersåle og et tredobbelt gummilag. Dette gir støvlene en ekstrem gripeevne, og en stabilitet og slitestyrke helt utenom det vanlige. Trenger du støvler som virkelig tåler all slags terreng og vær, da tror vi disse er ypperlige for deg.

Om du stiller skyhøye krav er det ingen tvil om at disse vil innfri. Viking Victory beskrives nemlig som utviklet etter de strengeste kravene for brukere som trenger det aller beste – for eksempel jegere og gjetere som er ute i fjellet hele dagen. Forpartiet har et tredobbelt gummilag for økt stabilitet og slitestyrke. Victory er utstyrt med Vikings unike UGC® yttersåle som har grovt mønster og med knaster som står i forskjellige retninger for økt gripeevne. Støvlene har krage av nylon med hurtigsnøring.

Videre har de en gummiblanding av lav tetthet, slik at støvlene er lette og behagelige, men uten at det går utover kvaliteten. Dessuten har de formstøpte EVA såler med demping i hælene for ekstra komfort på lange turer. Innleggssålene tas også enkelt ut, mens refleksbåndene øverst på skaftet gjør deg synlig i mørket.

Prisen på støvlene er noe høyere, men til gjengjeld får du en modell tilpasset all slags vær og terreng. Vi tror ikke det finnes noe bedre enn disse, skal du ha det beste av det beste.

Oppsummert

 • Gummistøvler perfekte til jakt, og lengre gåturer
 • Utstyrt med unik yttersåle
 • Høy kvalitet
 • Kostbar toppmodell

LES MER


Slik velger du gode gummistøvler

Et par gode gummistøvler kan være redningen både sommer og vinter. Hvilken type gummi som brukes i støvlene er veldig viktig for både slitestyrken og komforten. Dårlig gummi vil for eksempel bli veldig stiv i kuldegrader, så er du ute etter en gummistøvel som alltid stiller opp, bør du gå for kvalitet som du finner i denne samletesten.

Det finnes mange ulike typer gummistøvler å velge blant, og selv om de ved første blikk kan se nokså like ut, er det flere avgjørende forskjeller i egenskapene til de ulike modellene. Grovheten i sålen, høyden, designet, fargen og hælen, alle disse parameterne spiller inn når du skal velge den støvelen som passer best til ditt bruk. Aller viktigst er det at støvelen sitter godt på foten din. Ved å vurdere følgende burde du finne gummistøvlene som passer deg:

 • Hva slags underlag skal du gå på? Underlaget du skal bevege deg på vil være avgjørende for hvilken såle du er best tjent med. Dette handler om hva slags grep du trenger for å holde deg trygt på beina, og om hva som vil være mest behagelig når foten møter underlaget
 • Hvilken årstid skal de brukes? For sen høst eller tidlig vår, når lufta kan være skarp og kald, vil et par gummistøvler med fôr være godt egnet. Fôret vil holde beina gode og varme, mens utsiden av støvelen sørger for at du holder deg tørr. Hvis du skal på tur om vinteren, og det er minusgrader ute, anbefaler vi å gå for en ordentlig termostøvel. Den har en større isoleringsevne og er bedre egnet enn gummistøvler når gradene kryper under null
 • Hvor langt skal du gå? Skal du en rask tur ut med barna for å plukke blåbær, er en lett og enkel støvel tilstrekkelig. Skal du derimot ut på en god søndagstur eller ha en støvel du kan bruke på jakt, bør du ha en grovere såle som gir deg bedre grep og som støtter foten din skikkelig.
 • Pris? Betal en pris du er tilfreds med. det er da større sjanse for å bli fornøyd med kjøpet.