fbpx

Gulvteppe Barnerom: Her er de 7 mest populære i 2023

Er du på jakt etter teppe til barnerommet, eller kanskje det er på tide å skifte ut det gamle? Vi i denne gulvteppe barnerom testen samlet en oversikt over de 7 mest populære teppene for barnerommet. Her finner du en god kombinasjon av praktiske tepper med fargerike motiver og smarte løsninger som tilbyr timevis med lek og moro for de minste.

Så hvor starter man egentlig jakten på et nytt gulvteppe? Vi har gjort det enkelt å finne de mest populære teppene for barnerommet med vår oversikt. Her er listen over de sju mest populære gulvteppene for barnerom i 2023.

Gulvteppe barnerom test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Cloudberry Castle lekematte (racerbane)
Cloudberry Castle sin lekematte kommer med et flott racerbane motiv som garanterer timesvis med lek og moro. Det vann og- smussavstøtende stoffet gjør at teppet passer ypperlig for barnerommet.
SJEKK PRISEN →
Alice & Fox gulvteppe (Hoppa hage)
Alice & Fox gulvteppe kommer med et morsomt paradis motiv som tilbyr enkel lek for hele familien. Teppet er fremstilt i 100% ren bomull som gir et mykt og behagelig underlag for barna å leke på.
SJEKK PRISEN →
ABC Italia gulvteppe (Lynet McQueen)
Med dette sporty teppet fra ABC Italia kan barna rase avgårde på den morsomme racerbanen sammen med favoritt bilene sine. Med garasje, verksted og bane kan det bli timevis med lek for fremtidige racerbilsjåfører.
SJEKK PRISEN →
ABC Italia gulvteppe (Ole Brumm med venner)
Dette søte teppet fra ABC Italia kommer med et hyggelig og fargerikt motiv av Ole Brumm og vennene hans. Det behagelige polyamid stoffet gjør at teppet er mykt og godt uten at det blir glatt.
SJEKK PRISEN →
Alice & Fox gulvteppe (Jacquard shaggy medium)
Her tar Alice & Fox med seg hele verden inn på barnerommet gjennom et morsomt illustrert teppe. Det myke teppet kommer med et detaljert verdenskart så her kan barna lære seg enkel geografi på et mykt og behagelig underlag.
SJEKK PRISEN →
Alice & Fox gulvteppe (Fake fur cloud)
Ønsker ikke alle å sveve på en sky? Med dette utrolig myke teppet fra Alice & Fox kan både du og barna sveve avgårde på den myke juksepelsen. Teppet er formet som en morsom sky og er godkjent for barn helt ned i spedbarnsalderen.
SJEKK PRISEN →
London gulvteppe (jungel)
Her får barna mye å utforske. Det morsomme teppet fra London kommer med et fargerikt innslag av alle slags jungeldyr i morsomme farger. Her kan barna lære å kjenne igjen alt fra apekatter og elefanter til fugler og flodhester.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Cloudberry Castle lekematte (racerbane) – Garanterer lek

Gulvteppe barnerom test: Denne er best i test

SJEKK PRISEN →

Cloudberry Castle sin lekematte med racerbane er en klassiker på barnerommet. Her kan barna utforske veiene som går på kryss og tvers av banen med morsomme stoppesteder langs med veien. Matten har en veibane som går gjennom hele landskapet med hoteller, bensinstasjoner, verksteder og utesteder langs med veien. Her kan du sende ut barna på oppdagelsesferd og be dem lokalisere forskjellige punkter i landskapet.

Sterkt gummibelegg

Lekematten er kommer i et mykt maskinvevd garn på forsiden, med et sterkt gummibelegg på baksiden. Belegget holder teppet trygt på plass mens barna leker. Gummien fungerer som et antiskli feste, men er også effektivt for å isolere mellom det kalde gulvet og de som leker på teppet.

Det tykke garnet gir et mykt og behagelig underlag for barna, og demper godt når barna begynner å bevege seg på egenhånd. Garnet er fritt for farlige stoffer, og gummien på baksiden er ikke i kontakt med barnet som leker.

Sterke farger

Teppet er enkelt å rengjøre og kan raskt tørkes av med en fuktig klut dersom uhellet skulle være ute. Med sine sterke farger og morsomme illustrasjoner utgjør teppet et godt tilskudd til ethvert barnerom. Skulle det derimot være behov for å pakke sammen teppet, eller ta det med seg på tur kan det enkelt rulles og knyttes sammen. Det sammenrullede teppet kan enkelt tas med i bilen eller legges til side frem til det skal brukes igjen for praktisk oppbevaring.

Spesifikasjoner:

Lengde: 200

Bredde: 120

Vask: Tørk enkelt av med en fuktig klut

Materiale: Maskinvevd garn med gummibelegg på baksiden

LES MER


2. Alice & Fox gulvteppe (Hoppa hage) – Ren bomull

SJEKK PRISEN →

Alice & Fox gulvteppe kommer med et morsomt paradismotiv, her kan barna hoppe i timesvis. Her kan du være kreativ og benytte det enkle paradis motivet både til lek og utdanning. Lær barna de forskjellige tallene, og bruk det myke teppet som en trygg base for lek.

Varmt underlag

Teppet er produsert i 100% bomull som gir et mykt og varmt underlag på barnerommet. Teppet er uten noen farlige kjemikalier og er godkjent etter Oeko-Tex standard 100-sertifisering. Oeko-Tex sertifiseringen er et kvalitetsstempel som bekrefter at teppet er helt fritt for allergifremkallende stoffer og skadelige kjemikalier.

Moro for både voksne og barn

Hoppa Hage teppet kommer i en nøytral gråfarge og passer godt inn uansett fargenyanser på resten av barnerommet. Det tradisjonsrike paradis designet er noe både foreldre og barn kommer til å kjenne godt igjen, her kan det være mye moro for flere generasjoner.

Det allergivennlige bomulls materialet kan vaskes enkelt forhånd, men bør unngå maskinvask da det kan bli krøllete. Ettersom teppet er i ren bomull kan det være lurt å plassere en anti-skli matte under teppet før barna får lov å hoppe paradis.

Spesifikasjoner:

Lengde: 180

Bredde: 70

Vask: Kan vaskes for hånd

Materiale: Bomull

LES MER


3. ABC Italia gulvteppe (Lynet McQueen) – Morsomt gulvteppe

SJEKK PRISEN →

ABC italia sitt gulvteppe kommer med en lynrask design. Her dominerer Lynet McQueen fra de populære biler filmene omgitt av en racerbane hvor barna selv kan ta opp drømmen om racerbiler. Teppet kommer med et klassisk bil stadium design med inkludert pit og garasjer, her kan fremtidige racerbilsjåfører konkurrere i timesvis.

Isolert mot kalde gulv

Teppet er produsert i 100% behagelig polyamid som gir et mykt og sklisikkert underlag. Polyamid materialet gir god isolering mot kalde gulv flater samtidig som det er mykt og behagelig for barna å leke på. Tykkelsen på teppet gir god støtdemping og skaper en ypperlig arena for barna når de leker, ruller eller tar sine første skritt.

Slitesterkt teppe

Det stilrene polyamid-materialet gjør at teppet er enkelt å rengjøre. Teppet er vann og-smussavstøtende og kan derfor enkelt tørkes av dersom uhellet skulle inntreffe. Her får du et svært slitesterkt teppe med flott design, mykt underlag og enkel rengjøring takket være det praktiske polyamid materialet.

Den engasjerende racerbanen passer ypperlig for barn å leke alene, men byr opp til både vennskapelig konkurranse og samlek. Her kan barna leke sammen, konkurrere eller la kreativiteten blomstre gjennom sine egne måter å bruke både bane og omgivelser på en morsom måte.

Spesifikasjoner:

Lengde: 140

Bredde: 80

Vask: vann og-smussavstøtende materiale

Materiale: Polyamid

LES MER


4. ABC Italia gulvteppe (Ole Brumm med venner) – Fargerikt motiv

SJEKK PRISEN →

ABC Italia presenterer et fargerikt motiv når de legger frem teppet med motiv av Ole Brumm, Tigergutt, Nasse Nøff og Kenguru. Teppet utgir et flott fargeinnslag på barnerommet uten å bli for dominerende. Det fine og fargeriket motivet gir et lystig innslag fra en av de store klassikerne i barneunderholdning.

Fokus på lek

Teppet er konstruert i et mykt og behagelig stoff som er 100% polyamid. Det slitesterke stoffet gir god isolering mot kalde gulv samtidig som det tilbyr et svært mykt og behagelig underlag for barna å leke på. Teppet har en god tykkelse og gir ypperlig demping mot knall og fall så barna kan fokusere på lek og moro.

Det stilrene polyamid-materialet gjør at teppet er enkelt å rengjøre. Teppet er vann og- smussavstøtende og kan derfor enkelt tørkes av dersom uhellet skulle inntreffe. Her får du et flott teppe i slitesterkt materiale som også tilbyr et mykt underlag og enkel rengjøring takket være det praktiske polyamid-materialet.

Underlag med antiskli

Her får du et teppe som er mykt og behagelig på forsiden, men har et praktisk underlag som gir en trygg anti-skli funksjon som forhindrer at teppet sklir unna når barna er aktive.

Spesifikasjoner:

Lengde: 140

Bredde: 80

Vask: vann og-smussavstøtende materiale

Materiale: Polyamid

LES MER


5. Alice & Fox Gulvteppe (Jacquard shaggy medium) – Detaljert verdenskart

SJEKK PRISEN →

Alice & Fox Jacquard Shaggy er et fint teppe dekorert med et inspirerende verdenskart. Her får du et teppe både barn og voksne kommer til å elske, med det lærerike dekorert verdenskartet kan barna lære seg enkel geografi og utforske verden trygt fra barnerommet.

Flere farger og størrelser

Teppet kommer med en myk forside i 100% polyester, mens baksiden er bekledd med en blanding av bomull og polyester for å skape et anti-skli-belegg. Teppet kommer i flere forskjellige farger og størrelser, så her kan du velge en farge som passer uansett møblering på barnerommet.

Alice & Fox teppet oppnår de strenge kravene for Oeko-Tex 100 sertifisering som innebærer at produktet er fritt for allergifremkallende, kreftfremkallende, og farlige stoffer som klorerte fenoler, ftalater, tinnforbindelser eller PVC. Sertifiseringen er helt klart et kvalitetsstempel som sikrer trygge produkter for barnerommet.

Nøytralt grått design

Det myke polyester-stoffet er enkelt å rengjøre med en fuktig klut. Takket være det mye og ekle materialet kan teppet lett rulles sammen og pakkes bort, eller tas med dersom man har behov for teppet et annet sted. Det stilrene designet gjør at teppet like enkelt kan benyttes på stuegulvet eller hytten som på barnerommet i nøytralt grått design uten sterke fargekontraster.

Spesifikasjoner:

Lengde: 200

Bredde: 140

Vask: Rengjør med fuktig klut

Materiale: 100% Polyester foran, 60% Bomull/40% Polyester på baksiden

LES MER


6. Alice & Fox Gulvteppe (Fake fur cloud) – Mykt teppe

SJEKK PRISEN →

Alice & Fox Fake fur cloud er et teppe som både du og barnet ditt kommer til å elske. Teppet kommer i en vakker grå nyanse som passer ypperlig som en del av interiør på alle barnerom. Det myke polyester materialet gir virkelig illusjonen av du ligger på en myk sky, og kommer til å bli en yndet plass for både voksne og barn å tilbringe tiden.

Strenge krav

Som med andre Alice & Fox-tepper oppfyller også Fake fur cloud de strenge kravene for å få Oeko-Tex 100 sertifisering som er et kvalitetsstempel for produkter helt fri for allergifremkallende, kreftfremkallende, eller andre farlige kjemiske stoffer skadelig for barnet. Teppet er godkjent for bruk av spedbarn og oppover uten fare for barnet.

Teppet kommer i flere farger og former, så her kan du velge å dekorere rommet med flere fargerike skyer. Du kan velge mellom rosa, sølv eller grått trekk. Baksiden av teppet består av en blanding av bomull og polyester for å forsikre teppet mot å skli på gulvet.

Vaskes forsiktig

Den praktiske blandingen av polyester og bomull gir et mykt underlag for barna. Stoffet isolerer også ypperlig som et lag mellom kalde gulv og barna. Teppet kan vaskes forsiktig på ull eller lignende program, men bør lufttørkes for ikke å ødelegge balansen i stoffet.

Spesifikasjoner:

Lengde: 100

Bredde: 70

Vask: vasket forsiktig på ullprogram

Materiale: 100% Polyester foran, 60% Bomull/40% Polyester baksiden

LES MER


7. London gulvteppe (jungel) – Mye å utforske

SJEKK PRISEN →

London teppe med jungelmotiv er et mykt og sjarmerende teppe som passer perfekt inn på barnerommet. Teppet har et fargerikt motiv med mange forskjellige søte dyr, så her kan det tilbringes mange timers moro mens barna lærer om de forskjellige dyrene på teppet. Dette er et flott alternativ til barnerommet med mange spennende dyr fra dyrehagen.

Maskinvevd

Teppet er maskinvevd i et polypropylen stoff som gjør at mønstre, farger og detaljer kommer frem på en flott måte. Her får du et lekkert detaljert teppe med sterke farger og flotte motiver som passer ypperlig inn på barnerommet. Kombinasjonen av polypropylen og jutevev utgjør en slitesterk kombinasjon samtidig som det gir teppet en trygg antiskli bakside.

Det maskinvevde teppet gir et mykt og komfortabelt underlag for barna å leke på, her kan de rulle, leke eller ta sine første skritt på et flott underlag. Ettersom forsiden er vevd med et polypropylen-materiale er teppet enkelt å rengjøre med en fuktig klut. Her er det bare å tørke bort væske eller søl hvis uhellet skulle være ute uten at det blir stygge merker eller fuktigheten trekker inn i teppet.

Stilrent

Til tross for et svært dekorativt motiv med flere dyr og figurer leverer teppet et stilrent og enkelt fargespekter. Teppet passer flott inn som en del av barnerommets interiør uten å bli en for dominerende faktor med skarpe farger. Det er stort sett dyrene som bringer fargevariasjoner til teppet, mens bakgrunnen er i nøytrale hvite og grå fargetoner.

Spesifikasjoner:

Lengde: 170

Bredde: 120

Vask: Tørk av med fuktig klut

Materiale: Forsiden: Polypropylen. Baksiden: Jutevev

LES MER


Hva innebærer Oeko-Tex sertifiseringen på tepper?

Oeko-Tex merket er et kvalitetsstempel for trygge tekstiler. Sertifiseringen bekrefter at produktet ikke inneholder allergifremkallende fargestoffer, kreftfremkallende stoffer eller farlige kjemikalier som klorerte fenoler, ftalater, tinnforbindelser eller PVC.

Hvordan velge riktig teppe til barnerommet

Det er mange ting å hensyn til når man velger inventar til barnerommet. Det er viktig at teppet er mykt ettersom barna kommer til å tilbringe mye tid til lek på det, men også at de er frie for giftige kjemikalier. Produkter solgt i norske butikker etter 2007 skal være fri for farlige stoffer som PVC, ftalater, formaldehyd og formamid. Det kan likevel lønne seg å undersøke for stoffene dersom du kjøper teppe fra utlandet, eller kjøper brukte varer for å sikre at de ikke inneholder giftige eller allergifremkallende stoffer.

Velg et teppe med sterke kontraster

Barnerommet er fullt av kontraster og sterke farger. Det er bevist at sterke farger stimulerer oss på en positiv måte både hos voksne og barn. Teppet kan bidra til å bringe sterke farger inn i et rom hvor møbler og farger ellers i stor grad er nøytrale og bidra til å løfte opplevelsen av rommet i en positiv retning. Et teppe med sterke kontraster til rommet kan fort bli sentrum i rommet, og kombinert med et aktivt design kan teppet fort bli favorittplassen for barna å leke.

Viktigheten av korrekte materialer for barnerommet 

Teppe til barnerommet bør være konstruert i et praktisk materiale fordelaktig polyamid eller polypropylen. Tepper i disse materialene er enklere å renholde ettersom væske ikke trekker inn i stoffet, men enkelt kan tørkes bort med en fuktig klut. De praktiske stoffene gir god demping, isolering mot kalde gulv og er svært slitesterke.

Det riktige teppet kan bli en arena for samspill

Tepper kan bli den ultimate arena for samspill mellom barna. Tepper som Cloudberry sin racerbane eller ABC Italia sitt Lynet McQueen bane gir et flott analogt alternativ hvor barna på en trygg måte kan konkurrere med hverandre og utfordre sin kreativitet. Teppet blir en fast del av lekerommet og kan tilby timevis med moro både for barn og unge. Kanskje bestemor tør utfordre i en runde paradis, eller bestefar kjører fra alle på Lynet McQueen sin bane? Her er det kun kreativiteten som setter grenser på hvilke eventyr man kan skape på teppene.

Hva bør man tenke på når man skal velge teppe til barnerommet?

Det er flere punkter man bør ta med i vurderingen når man skal velge et teppe til barnerommet. Først og fremst er teppet et av de største møblene på rommet, og bør derfor stå i stil med resten. Som vi har sett i denne listen av barnetepper har også de forskjellige designene flere funksjoner, teppet kan være en lekeplass, læringsplattform eller trygg kosekrok. Her kan du få et virkelig fargerikt innslag på et ellers nøytralt barnerom eller du kan gå motsatt vei og brette ut et nøytralt teppe i et ellers fargerikt rom.

Vår vurdering

Teppet er en essensiell del av ethvert barnerom. Det skal være praktisk ved at det isolerer mot kalde gulv, gir et mykt underlag å leke på og hjelper på akustikken. Tepper kan også være en kreativ, lærerik eller utfordrene del av barnerommets mange lekeplasser, som vi har sett i denne artikkelen. Du kan ta med dyrehagen, racerbanen, paradis eller kanskje hele verden inn på teppet slik at barnet får timevis med enkel underholdning.

Det er derfor viktig å tenke godt gjennom hva man ønsker at et teppe skal bidra med i rommet før man går til anskaffelse. Et par punkter vi var opptatt av:

  • Hva slags materiale er det laget av? – Polyamid eller polypropylen er fordelaktig både for renhold og slitasje.
  • Skal teppet være en permanent del av rommet, eller skal det enkelt kunne pakkes sammen igjen?
  • Er det allerede mye fargerike møbler i rommet, bør man kanskje vurdere et mer nøytralt teppe
  • Skal teppet være en del av lekene på rommet? Gå for et engasjerende motiv som racerbane, dyrehage, verdenskart eller paradis.
  • Dersom du kjøper et eldre teppe eller går for brukt vare, sørg for at teppet oppfyller krav til hvilke stoffer det er laget av, og unngå farlige stoffer som PVC.

Husk at teppet blir en stor del av barnets hverdag og bør være et positivt innslag. Gi muligheten for spennende utforskning eller timevis med lek ved å gå for et engasjerende motiv. Legg opp til at både barn og voksne kan nyte godt av å leke på et behagelig og praktisk underlag. Her er det ingen begrensing på hva teppet kan bidra til med av moro dersom du lar barnet utøve sin kreativitet til det fulle.

gulvteppe barnerom test