fbpx

Grytesett test: Markedets 5 beste i 2022

I denne artikkelen finner du fem av markedets mest populære grytesett, utvalgt av verdens fremste eksperter. Siden utvalget av grytesett blir stadig større, der særlig pris og kvalitet varierer, er det forståelig at oppgaven med å velg riktig sett kan oppleves krevende.

For å gjøre det enklere for deg å finne grytesettet som passer ditt budsjett og behov, har vi grundig gått igjennom produktbeskrivelser, kundeanmeldelser, og eksisterende tester for å belyse både fordeler og ulemper. Forhåpentligvis vil dette gi deg et bedre bilde på hvilket grytesett du skal velge.

Settet vi opplever som best og som vi ville valgt, er WMF Provence Plus5. Her får du fem slitesterke kasseroller av høy kvalitet som passer alle varmekilder. Prisen er heller ikke den verste, og for oss er det ingen tvil om at det er her du får mest for pengene.

I testen finner du også populære grytesett fra anerkjente merker som Zwilling.

VÅRE favoritter

Skal du ha det absolutt beste grytesettet på markedet, er dette perfekt for deg, laget i matt polert rustfritt stål.Funksjoner:
 • Ekstra aluminiumskjerne
 • Fungerer på alle varmekilder
 • Skyhøy kvalitet
Vår vurdering: 4.8/5
Sjekk Prisen →
Dette grytesettet er best fordi det gir mest for pengene. Her får du fem slitesterke kasseroller i forskjellige størrelser, som er motstandsdyktige og velfungerende på alle varmekilder, til en svært god pris.Funksjoner:
 • Høy kvalitet
 • God pris
 • Fungerer på alle varmekilder
Vår vurdering: 4.6/5
Sjekk Prisen →
Verdensledende WMF har her utviklet et komplett og flott grytesett i fem deler i et lekkert og avrundet design. Funksjoner:
 • Slitesterkt grytesett
 • God kvalitet
 • God pris, du får mye for pengene
Vår vurdering: 3.9/5
Sjekk Prisen →

Grytesett test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
WMF Provence Plus5
Dette grytesettet er best fordi det gir mest for pengene. Her får du fem slitesterke kasseroller i forskjellige størrelser, som er motstandsdyktige og velfungerende på alle varmekilder, til en svært god pris.
SJEKK PRISEN →
Zwilling Cube Grytesett
Skal du ha det absolutt beste grytesettet på markedet, er dette perfekt for deg. Her får du fem meget kvalitetssterke gryter i størrelsene 1,5, 2, 3, 4 og 6 liter, laget i matt polert rustfritt stål. Prisen er kanskje høy, men skal du ha det beste av det beste er dette settet helt klart verdt pengene.
SJEKK PRISEN →
WMF Mattea
Verdensledende WMF har her utviklet et komplett og flott grytesett i fem deler i et lekkert og avrundet design. Takket være WMF sin unike teknikk, Trans Therm, får man det beste resultatet på alle typer varmekilder, selvfølgelig også på komfyrer med induksjon. Prisen er også god, så her får du mye for pengene.
SJEKK PRISEN →
Zwilling Moment
Ønsker du et grytesett av høy kvalitet, men som ikke koster skjorta? Da er dette et godt alternativ. Du får nemlig fem kvalitetsgryter til en overkommelig pris, som passer alle typer varmekilder og som kan vaskes i oppvaskmaskin.
SJEKK PRISEN →


1. WMF Provence Plus5 Best i test

WMF Grytesett Provence Plus

SJEKK PRISEN →

Tyske WMF har siden 1853 operert som ledende produsent av kjøkkenutstyret. En av årsakene til at de har dominert markedet, er nettopp på grunn av dette grytesettet. Her får du nemlig fem slitesterke kasseroller i forskjellige størrelser, som er motstandsdyktige og velfungerende på alle varmekilder. Prisen er også god og akkurat derfor er dette vårt favorittsett sammen med flere av dagens eksperter.

Komplett sett

Settet inneholder fem deler laget i rustfritt stål med Trans Therm universalbunn. Dette gjør kasserollene særdeles slitesterke, slik at de holder i mange år. Alle delene tåler også oppvaskmaskin, hvilket betyr at du ikke trenger å bruke tid på oppvask, samt at de virker på alle varmekilder. Det har ingen betydning om du bruker induksjon, gasskomfyr eller keramisktopp. Kasserollene varmes uansett.

En annen viktig årsak til at dette settet er populært er fordi WMF har et multifunksjonelt lokk i glass med silikonbelegg. Det gjør det enkelt å helle ut vann, og gir en effektiv koking med både lite og mye vann. Belegget av silikon vil også gjøre grytekluter overflødige.

Av ekspertene beskrives dette som et meget god sett, der blant annet tyske eksperter har kåret Provence Plus 5 til best i test flere ganger. Dette på grunn av blant annet funksjonalitet og ikke minst kvalitet. Det er også verdt å bemerke den nokså lave prisen. Her betaler du mye mindre enn du må hos andre merkevarer, hvilket gjør at du får mye for pengene. Av den grunn er dette vår testvinner. ¨

Oppsummert

 • Patentert Trans Therm universalbunn
 • Høy kvalitet
 • God pris
 • Fungerer på alle varmekilder

LES MER

2. Zwilling Cube Grytesett — Premium

Zwilling Cube Grytesett

SJEKK PRISEN →

Skal du ha det absolutt beste grytesettet på markedet, er dette perfekt for deg. Her får du fem meget kvalitetssterke gryter i størrelsene 1,5, 2, 3, 4 og 6 liter, laget i matt polert rustfritt stål. Prisen er kanskje høy, men skal du ha det beste av det beste er dette settet helt klart verdt pengene.

Populær toppmodell

Det er mye som begeistrer oss med dette grytesettet. Det er blant annet laget av materialer av skyhøy kvalitet, som gjør at det både tåler høye temperaturer og oppvaskmaskin. Dessuten, og kanskje viktigst av alt, har grytene en 3-lags bunn og en ekstra sterk aluminiumskjerne som sikrer jevn varmefordeling og virker på alle varmekilder.

I settet finner du også fire lokk som passer til de fire grytene i størrelsen 2, 3, 4, og 6 liter, da den siste gryten er en kasserolle. Andre fordeler som trekkes frem av ekspertene er at kasserollene er utstyrt med en praktisk måleskala på innsiden, dryppfri hellekant og sveisede bøylehåndtak med stay cool-effekt. Ikke nok med det, du får også glasslokk med silikonnetting for enkelt å helle ut vann. Designet og utseende på grytene er prima, som gjør at det glir godt inn i et moderne og stilrent hjem.

Som vi presiserte innledningsvis er prisen nokså høy, faktisk er dette testens dyreste sett, men vi føler likevel det er verdt pengene. Du kan nemlig, takket være den gode kvaliteten, få god nytte av grytesettet i mange år fremover. Alt i alt er det et godt kjøp om du er villig til å betale litt ekstra for markedets ypperste grytesett.

Oppsummert

 • Ekstra aluminiumskjerne
 • Fungerer på alle varmekilder
 • Tåler oppvaskmaskin og høye temperaturer
 • Skyhøy kvalitet

LES MER

3. WMF Mattea — Mye for pengene

WMF Mattea Grytesett

SJEKK PRISEN →

Verdensledende WMF har her utviklet et komplett og flott grytesett i fem deler i et lekkert og avrundet design. Takket være WMF sin unike teknikk, Trans Therm, får man det beste resultatet på alle typer varmekilder, selvfølgelig også på komfyrer med induksjon. Nettopp derfor er dette grytesettet et av de mest populære på markedet.

Populær bestselger

Dette populære grytesettet utmerker seg på flere områder. Flere testmagasin fokuserer særlig på at den patenterte teknologien og praktiske håndtakene gjør det enkelt å helle ut vann fra blant annet pasta og grønnsaker. Ekspertene forklarer også at det finnes mange gode gryter til induksjon, men at denne modellen er svært praktisk med komfortable og brede håndtak – også selv om utformingen er litt uvanlig.

I tillegg trekkes den høye kvaliteten frem. WMF Mattea er laget av rustfritt stål som gjør at det holder lenge og tåler blant annet oppvaskmaskin. Settet inneholder en 20 cm høy gryte med lokk som rommer 3 liter, en 16 cm høy gryte med lokk som rommer 2 liter, en 20 cm høy gryte med lokk som rommer 3,5 liter, en 24 cm høy gryte med lokk med plass til 6 liter, samt en kasserolle som er 16 cm høy og gir plass til 1,5 liter.

Til slutt er det også verdt å nevne den gode prisen. WMF Mattea havner i det midtre sjiktet sett i forhold til pris, men er likevel som en toppmodell å regne. Du får altså mye for pengene.

Oppsummert

 • Slitesterkt grytesett
 • God kvalitet
 • God pris, du får mye for pengene

LES MER

4. Zwilling Moment — Et godt alternativ

Zwilling Moment Grytesett

SJEKK PRISEN →

Ønsker du et grytesett av høy kvalitet men som ikke koster skjorta? Da er dette et godt alternativ. Settet fra Zwilling består av fem deler som er tre gryter som rommer 1,5 liter, 2 liter og 3,8 liter, samt to glasslokk som passer til de to største grytene. Grytene er kompatible med alle varmekilder, inkludert induksjon og stekeovn, og de kan også vaskes i oppvaskmaskin. Prisen er heller ikke uoverkommelig og alt i alt er dette et fabelaktig kjøp for enhver som er på utkikk etter pålitelige gryter.

Høy kvalitet

Grytene er en del av Moment-serien og har en 3-lags konstruksjon med en aluminiumskjerne, mens innsiden og utsiden er laget av polert rustfritt stål av høyeste kvalitet. Dette betyr at du får en gryte som både er robust, holdbar og sikrer effektiv varmefordeling.

Dessuten sørger utseendet av polert stål for at du får stilrene gryter som passer utmerket inn i det moderne hjem. Av ekspertene fremheves spesielt det geniale belegget i grytene, som sikrer at maten ikke svir eller brennes fast i underlaget. I tillegg til dette så er dette non stick belegget veldig hardt, som gjør at ikke engang hardhendt behandling med metallredskaper vil skade belegget.

Det er altså ikke uten grunn at disse grytene er populære blant forbrukerne. Det var mye ros å lese når vi gikk igjennom kundeanmeldelsene, og i hovedsak gikk denne ut på at kjelene «lever opp til forventningene». Generelt sett fungerer grytesettet bra da det er enkelt i bruk og leverer et godt resultat under matlaging Vi tror dermed dette er et godt alternativ for enhver som gjerne vil ha gode gryter til en overkommelig pris.

Oppsummert

 • Rustfritt stål av høy kvalitet
 • Sørger for effektiv varmefordeling
 • Robust og slitesterkt materiale

LES MER


Kjøpsguide – hvilket grytesett skal jeg velge?

Før du kjøper deg nye gryter så bør du ha følgende i tankene:

 • Størrelse: Hvor store eller små gryter har du behov for?
 • Materiale: Hva er gryten laget av?
 • Lokk: Har modellen et gjennomsiktig glasslokk, eller er lokket laget av samme materiale som gryten?
 • Funksjoner: Ønsker du en enkel gryte eller en som gjør matlagingen litt lettere?
 • Oppvask: Er gryten lett å gjøre ren? Tåler den å vaskes i oppvaskmaskin?
 • Belegg: De beste produsentene lager gryter med slitesterkt belegg som sørger for at ingrediensene ikke brenner seg fast og slipper lett når man skal ta maten ut av gryta. Grytene bør være motstandsdyktig mot riper, hakk og oppskraping. Slik slipper du også å bruke mye fett i matlagingen og kan dermed lage mat på en sunnere måte.

Hvordan velges produktene ut i testen?

For å finne frem til de aller beste grytene til induksjon – noe som vil gi forbrukerne en best mulig oversikt over utvalget – så har vi søkt igjennom både aviser, magasiner og andre nettsider for å finne de mest relevante og profesjonelle testene. Her har vi sett nærmere på hvilke modeller som er blitt testet – som for eksempel grytene WMF og Zwilling.

Testkriterier

Vi var på spesifikk utkikk etter gryter som er beskrevet som gode å håndtere, og da snakker vi gjerne om tyngde og balanse. Svært ofte skal du helle varmt vann av gryten, og da er det viktig med gode håndtak og et godt lokk. Håndtakene skal ha god størrelse som gir hendene god avstand til kjelen, og de skal ikke bli for varme. Lokket er den mest undervurderte delen på en gryte.

De smarteste lokkene i denne testen har håndtak som gjør at de ligger på plass og er utstyrt med hull slik at det er svært enkelt å helle av vannet på en sikker og kontrollert måte.

En god gryte skal også lede varmen godt og fordele den jevnt i bunnen. Det betyr at det må være en tykk bunn i skikkelige materialer. Da unngår du at melken svir seg, og samtidig vil vannet koke opp raskt.

Tips for å ikke svi maten

Riktig valg av gryter og kasseroller vil garantert gi suksess på kjøkkenet. Det er ifølge ekspertene forskjell på hvilke gryter du bør velge basert på hva du skal lage og hvilke råvarer du skal bruke. Skal du lage mat basert på melkeprodukter bør du for eksempel bruke en solid gryte med tykk bunn, og naturligvis røre godt. I en tykkbunnet gryte kan du ha melkeprodukter uten at det svir seg så lett.

WMF sine gryter er blant dem som egner seg best til mat basert på meieriprodukter. Grytene har nemlig en såkalt Trans Therm universalbunn, som gir ekstremt god varmefordeling. Trans Therm bunnen, også kjent som sandwichbunn, består av tre lag: stål øverst, aluminium i midten og stål med kromlegering på utsiden. Nettopp derfor anbefales WMF til akkurat meieriprodukter.