fbpx

Grønnsakskutter test: 7 Beste grønnsakskuttere i 2023

En smart grønnsakskutter kommer godt med uansett om du skal lage en smakfull salat, eller forberede familiens fredagstaco. Her kan du raskt og enkelt kutte opp grønnsaker i perfekt størrelse, samtidig som du unngår behovet for skarpe kniver og mye plass. Bare la grønnsakskutteren gjøre jobben og fordel det i ønskede beholdere etter oppkutting.

Spesielt om barna ønsker å bidra til matlagingen vil en grønnsakskutter være et utmerket redskap. Her kan barna bidra med å kutte opp grønnsakene, uten at de trenger å håndtere skarpe gjenstander de kan skade seg på. Bare vask, skrell og kutt opp grønnsakene du ønsker med en av disse praktiske redskapene.

Når vi skulle finne de beste grønnsakskutterne for vår samletest tok vi utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett. Vi har gått gjennom en rekke tidligere best i test artikler, innhentet informasjon fra forhandlere og produsenter, samt sett på tilbakemeldinger fra verifiserte kjøpere. Dette har gjort det mulig for oss å komme frem til det vi mener er de beste grønnsakskutterne på markedet i 2023.

Grønnsakskutter test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
OXO Good Grips Grønnsakshakker
Praktisk grønnsakshakker med beholder som gjør det mulig å kutte opp grønnsaker i perfekt størrelse for salater og taco. Blader i rustfritt stål som sikrer langvarig skarphet og effektiv oppkutting. Utmerket for deg som spiser mye grønnsaker, men ikke ønsker å ha skarpe kniver liggende rundt på kjøkkenet.
SJEKK PRISEN →
GEFU Spirelli Grønnsaksstrimler 2.0
Denne praktiske grønnsakskutteren har en strimler som fungerer utmerket på lange grønnsaker. Dermed kan du få tynne strimler med gulrot, squash, aubergine og agurk som passer til både salat og pasta. Justerbar tykkelse gjør at du enkelt kan tilpasse den slik du selv ønsker.
SJEKK PRISEN →
Fiskars Functional Form Grønnsaksskiver
Fiskars er kjent for å lage funksjonelle og holdbare kjøkkenredskaper som gjør hverdagen enklere. Functional Form er en brukervennlig slicer som gjør det enkelt å dele opp grønnsakene i passe tykke skiver. Inkludert et ergonomisk håndtak og fingerbeskyttelse blir denne raskt en favoritt.
SJEKK PRISEN →
Chef’n Veggichop Grønnsakshakker
Chef’n er en praktisk grønnsakshakker som bruker manuell kraft til å drive en rekke knivblader rundt i beholderen. Du fyller opp beholderen med ønskede ingredienser og trekker i snøret for å snurre knivene rundt. Dette gjør den perfekt til å lage guacamole, salsa, pesto, nøtter, hummus og for oppkutting av ferske urteblandinger.
SJEKK PRISEN →
Westmark Grønnsakskutter Spiro Plus
Westmark Grønnsakskutter Spiro Plus er den beste grønnsakskutteren i premiumsegmentet med fire tykkelser, ekstra sterke sugefot og brukervennlighet. Den tilpasser seg enkelt dine preferanser og gir profesjonelle resultater.
SJEKK PRISEN →
GEFU Spirelli XL
GEFU Spirelli XL er den beste grønnsakskutteren for store grønnsaker som squash og rødbeter. Laget av rustfritt stål, tilbyr den enestående kvalitet og enkel rengjøring i oppvaskmaskinen. Med GEFU Spirelli XL kan du lage flotte strimler og legge en kreativ touch til sunne retter.
SJEKK PRISEN →
Eva Solo Green Tool minihakker
Eva Solo Green Tool Minihakker er den kompakte og fleksible grønnsakskutteren for kjøkken med lite plass. Tausystemet gjør den enkel å bruke, og den leveres med ekstra innsats. Raskt og fint hakket resultat uten behov for elektrisitet eller batterier. En uunnværlig assistent for enkel matlaging.
SJEKK PRISEN →

Den kandidaten som kom soleklart best ut av våre undersøkelser var OXO Good Grips grønnsakshakker. Denne praktiske kutteren har en beholder i bunn som gjør det enkelt å kutte grønnsaker uten søl. De slitesterke bladene i rustfritt stål leverer god kvalitet og sikrer lang skarphet på knivene.


1. OXO Good Grips Grønnsakshakker – Best i test

OXO Good Grips Grønnsakshakker

SJEKK PRISEN →

Denne grønnsakskutteren fra OXO Good Grips leverer et utmerket resultat og er svært enkel å betjene. Du kan kutte både frukt og grønnsaker raskt og effektivt, uten at du trenger komme i kontakt med verken kniver eller knivblader. Den er produsert i rustfritt stål og plastikk som gjør det enkelt å rengjøre den etter bruk.

Fordelen med denne er at du kan fylle opp beholderen med oppkuttede frukt og grønnsaker, og deretter helle det over i en serveringsbolle, uten at du trenger å ta av lokket. Bare åpne hakkeren og hell det over, så kan du fortsette å kutte resten av grønnsakene. Dette gir sømløs hakking av grønnsaker.

Alt du trenger å gjøre for å få perfekt oppkuttede grønnsaker og frukt er å legge de på risten i rustfritt stål og lukke beholderen. Dette vil presse råvarene gjennom knivbladene og ned i beholderen under. Når denne er full kan den enkelt åpnes fra forsiden og hell innholdet over i ønsket beholder, tallerken eller skål.

Det vi liker spesielt godt med OXO Good Grips er at den er enkel nok for alle å bruke. Her kan barna bidra til å lage middagen på en morsom og effektiv måte. Etter bruk skyller du grønnsakskutteren i varmt vann og lar den tørke, så er den klar for nok en runde med grønnsaker.

Oppsummert

 • Effektiv kutting av grønnsaker
 • Integrert beholder
 • Trygg for barn å bruke

LES MER

2. GEFU Spirelli Grønnsaksstrimler 2.0 – Beste strimler

GEFU Spirelli Grønnsaksstrimler 2.0

SJEKK PRISEN →

GEFU er en smart liten grønnsakskutter som lar deg rive lange strimler av grønnsaker som gulrot, squash, aubergine og agurk. Disse passer utmerket som dekorasjon på tallerken, eller til å komplementere pasta, nudler og salat. Fordelen med strimler er at du enklere kan få mye grønnsaker per porsjon, uten at det blir klumpete eller søl.

Denne spiralkutteren har to forskjellige tykkelser slik at du enkelt kan velge hvor tykke strimler du ønsker at den skal kutte. Versjon 2.0 er en utbedret variant av den originale strimleren og kommer med en solid holder som gjør det raskt og effektivt å strimle opp grønnsaker. De tre metallstiftene holder grønnsakene godt på plass mens strimleren er i bruk.

Sammenlignet med tradisjonelle grønnsakskuttere er det et flott alternativ med strimler. Disse gjør seg godt i delikate salater, grønnsakspasta og lignende retter. De tykkere strimlene er også et spennende alternativ som kan friste barna til å prøve nye rare grønnsaker de ellers er skeptiske til.

Uansett om du skal lage pasta, salat eller nudler er denne praktiske strimleren et must-have på kjøkkenet. Den gjør det raskt og enkelt å strimle opp grønnsaker i en perfekt størrelse, utmerket for alt fra salater til wok og pasta. Bare fest den ønskede grønnsaken med de tre stifterne og sett i gang maskinen så vil den gjøre resten av jobben for deg.

Oppsummert

 • To tykkelser
 • Praktisk holder for grønnsaker
 • Utmerket for pasta og wok

LES MER

3. Fiskars Functional Form Grønnsaksskiver – Beste budsjettløsning

Fiskars Functional Form Grønnsaksskiver

SJEKK PRISEN →

Den finske produsenten Fiskars har lenge vært kjent som en produsent av funksjonelle produkter til en rimelig pris. Dette har gjort at man finner produktene deres i kjøkken over hele verden og Functional form er nettopp et slikt produkt. Her kan du enkelt dele opp grønnsaker i passe tykkelse uten at du trenger kniv, fjøl eller annet tilbehør.

Denne praktiske grønnsakskutteren kommer med en fast form som gjør at du enkelt fester grønnsaken du ønsker å dele opp. Deretter fører du den smidig opp og ned på knivbladet slik at grønnsakene effektivt blir kuttet opp, uten at du trenger å være i nærheten av knivbladet. Det ergonomiske håndtaket gir et ypperlig grep og plastmaterialet er enkelt å holde i.

Det skarpe knivbladet skaper tynne skiver av alle typer grønnsaker som passer utmerket i matlagingen. Her kan du enkelt lage potetskiver til potetgull eller grateng, eller dele opp grønnsakene for å bruke dem i en salat. Uansett får du tynne skiver som er enkle å spise og raskt kan stekes til foretrukket konsistens.

Er du på jakt etter en grønnsakskutter av høy kvalitet kan man sjeldent trå feil med Fiskars. Denne praktiske kutteren gjør det lekende lett å skjære opp grønnsaker til en akkurat passe tykkelse. Holderen gjør at du kan føre grønnsakene mot knivbladet samtidig som fingrene dine holder en trygg avstand fra det skarpe bladet. Ikke minst er den svært enkel å rengjøre etter bruk ved å bare skylle av og tørke.

Oppsummert

 • Lag grønnsaker i passe tykkelse
 • Fingerbeskyttelse
 • Ergonomisk håndtak for godt grep

LES MER

4. Chef’n Veggichop Grønnsakshakker – Beste manuelle

Chef'n Veggichop Grønnsakshakker

SJEKK PRISEN →

Chef’n er en praktisk grønnsakshakker som bruker manuell kraft til å kutte opp grønnsaker og innholdet i den integrerte beholderen. Her kan du lage alt fra guacamole, salsa og pesto, til å dele opp nøtter, hummus eller ferske urter. Best av alt er at du enkelt kan rengjøre både bollen og knivene i oppvaskmaskinen, men vi anbefaler at du vasker lokket for hånd for ikke å ødelegge isoleringsringen.

Denne praktiske grønnsakskutteren gjør det lekende lett å kutte opp alt du måtte ønske. Bare legg det i beholderen og bruk snøret til å trekke knivene rundt. Dette gjør at du kan lage det du måtte ønske, uten at du er nødt til å jobbe på kjøkkenbenken eller ha tilgang til en stikkontakt. Av denne grunn er Chef’n utmerket for deg som gjerne skulle hatt en blender, men ikke har plass til store kjøkkenmaskiner på kjøkkenbenken din.

Vi liker spesielt godt at det er svært enkelt å betjene Chef’n, men også at den er fryktelig enkel å rengjøre etter bruk. Her får du et kjøkkenredskap som leverer et utmerket produkt og kan brukes til det meste. De skarpe knivene holder høy kvalitet og kutter effektivt grønnsaker, urter, nøtter og lignende slik at du kan bruke helt ferske matvarer i matlagingen din.

Chef’n er en utmerket gave for de som spiser mye grønnsaker, eller som ofte lager guacamole, salsa, hummus og lignende tilbehør til snacksen sin. Ikke minst gjør det kompakte designet at de fungerer like godt på et lite leilighetskjøkken som for deg som lever i en villa med store oppbevaringsmuligheter.

Oppsummert

 • Effektiv kutter
 • Utmerket for guacamole, salsa, pesto ++
 • Kan vaskes i oppvaskmaskinen

LES MER

5. Westmark Grønnsakskutter Spiro Plus – Premium

Westmark Grønnsakskutter Spiro Plus

SJEKK PRISEN →

For de som setter pris på kvalitet og brukervennlighet når det kommer til grønnsakskuttere, er Westmark Grønnsakskutter Spiro Plus det ultimate valget i premiumsegmentet. Dette fantastiske verktøyet gjør det enkelt å kutte grønnsakene dine i ulike varianter, og du kan velge mellom fire forskjellige tykkelser, avhengig av dine behov.

En av de mest imponerende egenskapene til Westmark Grønnsakskutter Spiro Plus er den ekstra sterke sugefoten på undersiden. Dette sikrer at grønnsakskutteren sitter stabilt gjennom hele arbeidet, slik at du kan jobbe trygt uten bekymring for at den skal skli eller gli under bruk.

Uansett om du vil lage spiraler, strimler, bånd eller ringer av grønnsaker, så kan Westmark Grønnsakskutter Spiro Plus enkelt tilpasse seg dine preferanser. Med fire forskjellige tykkelser å velge mellom, kan du enkelt tilpasse kuttingen etter hva du skal lage, enten det er dekorative garnityrer eller sunne grønnsakssnacks.

Westmark Grønnsakskutter Spiro Plus er også utrolig brukervennlig. Det intuitive designet gjør det enkelt å sette opp og bruke uten å måtte lese instruksjonsmanualen i timevis. Den smarte konstruksjonen og enkelheten i bruken gjør den til en ideell følgesvenn på kjøkkenet for alle, uansett erfaring og ferdighetsnivå.

Alt i alt tilbyr Westmark Grønnsakskutter Spiro Plus det beste i premiumsegmentet når det gjelder grønnsakskuttere. Med sine fire forskjellige tykkelser, ekstra sterke sugefot og brukervennlige design, vil denne grønnsakskutteren gjøre det til en lek å kutte og tilberede grønnsaker på en profesjonell måte.

Oppsummert

 • Beste i premiumsegmentet med fire tykkelser
 • Ekstra sterke sugefot og brukervennlighet
 • Tilpasser seg preferanser og gir profesjonelle resultater
 • Verdifullt tillegg til ethvert kjøkken for sunn matlaging

LES MER

6. GEFU Spirelli XL – Til store grønnsaker

GEFU Spirelli XL

SJEKK PRISEN →

Gefu Spirelli XL tillater deg å lage flotte strimler av de store grønnsakene, som gir enestående presentasjon og tekstur til rettene dine.

En av de mest imponerende egenskapene til GEFU Spirelli XL er dens konstruksjon av rustfritt stål. Dette sikrer deg den beste kvaliteten og langvarig bruk. Samtidig gjør rustfritt stål det mulig å enkelt rengjøre grønnsakskutteren ved å plassere den i oppvaskmaskinen. Dette gjør rengjøringen utrolig lettere og sparer tid på kjøkkenet.

Enten du ønsker å tilberede sunne zoodles (zucchinistrimler) eller lage dekorative strimler av rødbeter for salater, er GEFU Spirelli XL det perfekte verktøyet for oppgaven. Den håndterer store grønnsaker uten problem, og du kan glede deg over de perfekte strimlene hver gang.

GEFU Spirelli XL er enkel å bruke, og resultatene er imponerende. Med minimal innsats kan du lage profesjonelt utseende strimler av dine favorittgrønnsaker på kort tid. Den gir også en flott måte å introdusere mer grønnsaker i kostholdet ditt og få en kreativ tilnærming til matlagingen.

Alt i alt tilbyr GEFU Spirelli XL den beste løsningen for å kutte store grønnsaker som squash og rødbeter. Den høykvalitets rustfrie stålkonstruksjonen og evnen til å tåle oppvaskmaskinen gjør det til en holdbar og praktisk grønnsakskutter. Med GEFU Spirelli XL kan du forvandle store grønnsaker til delikate strimler og gi en ekstra touch av kreativitet til dine sunne retter.

Oppsummert

 • Beste grønnsakskutter for store grønnsaker
 • Rustfritt stålkonstruksjon, enkel oppvaskmaskin rengjøring
 • Lag flotte strimler og gi kreativ touch
 • Perfekt for sunne retter med squash og rødbeter

LES MER

7. Eva Solo Green Tool minihakker – Kompakt og fleksibel

Eva Solo Green Tool minihakker

SJEKK PRISEN →

For de med begrenset plass på kjøkkenet er Eva Solo Green Tool Minihakker den ideelle løsningen. Denne kompakte og fleksible grønnsakskutteren er utstyrt med et genialt tausystem som gjør den utrolig lett å bruke.

Med den praktiske snoren kan du enkelt og effektivt hakke opp grønnsaker. Legg ingrediensene i skålen, sett på lokket, og trekk i snoren til du har fått ønsket resultat. Resultatet er raskt og enkelt, uten behov for elektrisitet eller batterier.

Eva Solo Green Tool Minihakker er en allsidig hjelper på kjøkkenet. Den leveres med en ekstra innsats som gjør det mulig å vispe f.eks. kremfløte eller eggehviter. Dette gjør den til et praktisk verktøy for en rekke matlagingsteknikker.

Det beste av alt er at denne grønnsakskutteren er enkel å rengjøre. Alle delene, unntatt lokket, kan vaskes i oppvaskmaskinen, noe som sparer deg tid og innsats. Lokket må vaskes opp for hånd, men det er en liten pris å betale for all den praktiske hjelpen denne minihakkeren gir deg på kjøkkenet.

Alt i alt er Eva Solo Green Tool Minihakker den perfekte løsningen for de med begrenset plass i kjøkkenskapene. Med sitt geniale tausystem og ekstra innsats, kan du enkelt oppnå raskt og fint hakket resultat. Denne kompakte og fleksible grønnsakskutteren vil bli en uunnværlig assistent på ditt kjøkken og gjøre matlagingen til en lek.

Oppsummert

 • Kompakt og fleksibel grønnsakskutter
 • Genialt tausystem for enkel bruk
 • Medfølgende ekstra innsats for allsidighet

LES MER


Ofte stilte spørsmål

Hva er en grønnsakskutter?

En grønnsakskutter er en boks med integrerte knivblader som gjør det enkelt å dele opp grønnsaker til salater, pasta og lignende.

Hva er forskjellen på en strimler og en kutter?

Den primære forskjellen på en strimler og en kutter er formen på grønnsakene den produserer. Begge deler gjør det enkelt å kutte opp grønnsaker.

Kan jeg vaske en grønnsakskutter i oppvaskmaskinen?

Noen grønnsakskuttere lar seg vaske i oppvaskmaskinen, men her er det viktig at du undersøker den aktuelle modellen slik at ikke motorer og isolering ødelegges i oppvaskmaskinen.

Hvordan sliper jeg knivbladene?

Det letteste er å bruke en vanlig kjøkkensliper som er beregnet på kjøkkenkniver.

Hva kan man lage med en grønnsakskutter?

Du kan enkelt lage guacamole, salsa, pesto, hummus og en rekke andre grønnsaksretter ved hjelp av en grønnsakskutter.

gronnsakskutter test