fbpx

Grillpanne test: De 5 beste på makedet (2023)

Det er ingenting som kan måle seg helt med å steke kjøtt i en grillpanne. Du får de mørke rillene i maten og den unike evnen grillpanner har til å jevnt fordele varme sørger for at all den saftige juicen i kjøttet ikke forsvinner ut i panna. Du kan steke med svært høy varme og på denne måten oppnå en tilsvarende effekt som om kjøttet ble stekt på åpen flamme. Vakker bruning av kjøttet på utsiden, men den mørkerød saftige smaken på innsiden.

I denne grillpanne testen har vi laget en oversikt til deg med de beste innen ulike kategorier, slik valget blir enklere. Vi har inkludert 5 forskjellige grillpaner som alle har sine fordeler. Vurderingen er basert på spesifikasjoner og omtaler.

Vår testvinner Lodge Chef Collection kommer med en vendbar stekeplate og du kan velge om du ønsker med eller uten riller. Fordelen med å bruke siden med dype riller er at kjøttet ligger lett over og slipper å steke i sitt eget fett. Det er kun varmen som gjennomsteker kjøttet og du får den unike grill smaken på kjøttet. Den er derfor et perfekt valg for deg som ønsker muligheten til å steke alt fra biff og burgere til egg og pannekaker.

Grillpanne test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Lodge Chef Collection Vendbar
Denne non-sticky grillpannen fra Lodge Chef passer utmerket for deg som ser etter en allsidig grillpanne med muligheten å steke alt fra saftige biffer til egg og pannekaker. Den praktiske grillpannen er vendbar og du velger fritt om du vil steke på en klassisk stekeplate, eller benytte de dype rillene best egnet for kjøtt. Pannen tåler ekstremt høye temperaturer og kan fint brukes på induksjon, stekeovn og åpen flamme. 
SJEKK PRISEN →
Demeyere Controlinduc
Denne grillpannen fra Demeyere er noe alt fra proffe til hjemmekokker bør ha i sitt kjøkken arsenal. Den avanserte pannen kommer i rustfritt stål og er bygd opp av hele syv forskjellige lag med aluminium i bunnen. Dette gjør at varmen sprer seg godt i hele pannen, men samtidig at den varmen ikke blir over 250 grader. Dette sikrer god steke evne, men unngår at maten brennes i panna. 
SJEKK PRISEN →
Eva Solo
Denne allsidige pannen fra Eva Solo kommer i høy kvalitet for deg som ønsker et lett, men robust design. Pannen benytter lett aluminium og har et non-stick belegg med hele fire lag PFOA-fri PTFE. Pannen er svært enkel å rengjøre selv om du steker i matfett og belegget hindrer at både mat og fett brenner seg fast i pannen selv ved høy temperatur. 
SJEKK PRISEN →
De Buyers Karbonstål Lyonnaise
Toppmodellen fra De Buyers er en ekte fransk restaurant stekepanne og det er kun brukstiden som kan bedre kvaliteten. Den ekstra tykke bunnen sørger for overlegen fordeling av varme i hele pannen og kan brukes på induksjon uten problemer. Ønsker du den virkelige følelsen av grill innendørs finnes det ikke noe bedre alternativ enn De Buyers.
SJEKK PRISEN →
Morsø
Denne dobbelt emaljerte støpejernspannen fra Morsø passer til alt fra grillet avokado til flesk og biff. Pannen er spesielt utviklet for å tåle raske temperaturskifter og kan håndtere alt fra lav varme for grønnsaker til høy grilleffekt for biff og snadder. Pannen passer utmerket til de aller fleste varmekilder og kan brukes på alt fra ovn og induksjon til åpen flamme. 
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Lodge Chef Collection Vendbar

Grillpanne test - Lodge Chef Collection Vendbar, denne er best i test

SJEKK PRISEN →

Denne grillpannen fra Lodge Chef er for deg som virkelig ønsker et robust alternativ uten begrensninger. Den vendbare grillpannen gjør det mulig å fritt velge om du ønsker steke på en klassisk overflate eller benytte siden med dype riller. Pannen er laget i støpejern og har derfor den unike evnen til å jevnt fordele varme i hele flaten, men samtidig håndtere hyppige temperaturskifter underveis i matlagingen.

Fordelen med støpejern er at det finnes få eller ingen begrensninger på bruk. Du kan fritt bruke den på stekeovnen, induksjonstopp, eller til og med på grillen med åpen flamme. Det er dog viktig å ta høyde for at de ergonomiske håndtakene raskt kan bli varme og du bør derfor bruke kjøkkenkluter når du håndterer en varm panne.

Dette er en ypperlig grillpanne for deg som ønsker å steke hele måltidet med de samme verktøyene. Du kan steke kjøtt, fisk og grønnsaker på siden med riller for å oppnå mest mulig smak. Rillene sørger nemlig for at fettet renner ned i pannen og kjøttet slipper å stekes i sitt eget fett. Dette gir også de mørke rillene på maten som ellers kun oppnås ved grilling.

Med denne grillpannen fra Lodge Chef kan du være helt sikker på at det kun er fantasien som setter grenser for hva du kan grille på stekeovnen. Den allsidige pannen kan brukes til det meste og du kan trygt be både venner og familie på alt fra kjøtt og fisk til et herlig sortiment av grillede grønnsaker, egg eller pannekaker.

LES MER


2. Demeyere Controlinduc

SJEKK PRISEN →

Demeyere er kjent for kvalitetsprodukter for alt fra avanserte hjemmekokker til profesjonelle aktører. Denne grillpannen kommer i et avansert design med solid bunn bestående av hele syv lag aluminium. Dette benytter seg av det avanserte Controlinduc sikkerhetssystemet som sikrer god varmefordeling uten at pannen blir overopphetet og brenner maten.

Det robuste designet kommer også med en garanti på hele 30 år for å vise at det skal ikke stå på kvaliteten for Demeyere sine produkter. Pannen kommer med en rillet grillflate som sørger for at fettet trekker ned i rillene mens kjøttet steker lett på toppen av pannen. På denne måten unngår du at fett som skiller seg fra kjøttet stekes inn igjen i kjøttet og påvirker smaken av det endelige produktet.

Du kan benytte grillpannen på alle varmekilder, men den er designet med induksjon som bruksområde. Det er derfor på nettopp induksjonstopp med hurtige temperaturskifter du vil få maksimalt ut av bruken, men føler du deg eventyrlysten og skal grille på flamme eller vanlig stekeovn vil Demeyere Controlinduc være en trofast følgesvenn uansett hvor maten tar deg.

Dette er et premium alternativ for deg som kun ønsker det absolutt beste i ditt kjøkken arsenal. Den høyglans Silvinox overflaten sørger for at pannen holder seg ren og unngår merker av fingeravtrykk eller søl på selve pannen. Det skaper også en naturlig non-stick effekt som gjør at du raskt og enkelt kan vaske pannen etter bruk uten mye gris og søl.

LES MER


3. Eva Solo

SJEKK PRISEN →

Denne pannen fra Eva Solo passer utmerket for deg som liker effekten av støpejernspanner, men ikke helt har ambisjoner om å bli vektløfter på kjøkkenet. Pannen er nemlig konstruert i lett aluminium som oppnår den samme gunstige varmefordelingen som støpejern, men til en svært mye lettere vekt. Du kan derfor fritt herje på kjøkkenet med denne pannen uten at du trenger en treningsøkt for å løfte pannen med mat.

Hele pannen er belagt med et non-stick belegg med fire lag PFOA-fri PTFE som gjør at verken mat eller fett brenner seg fast i pannen selv ved bruk på høy temperatur. Dette gjør at rengjøringen av grillpannen er raskt og enkelt, og du kan i de aller fleste tilfeller bare skylle av med litt vann og såpe etter bruk. Skulle dog uhellet være ute og du har behov for en skikkelig rengjøring kan alle deler utenom eike håndtaket enkelt settes i oppvaskmaskinen.

Denne stilige grillpannen fra Eva Solo kommer i en tradisjonell støpejerns-look, men med et vakkert håndtak i kvalitets eik. Dette gir et særegent preg på utseende, men sørger også for at pannen er svært enkel å bruke selv med høy temperatur. Du slipper nemlig at håndtaket absorberer varmen fra pannen under bruk og kan derfor enkelt flytte den av og på varmekilden.

Til slutt er det lite som står på funksjonaliteten til pannen. Det lette aluminium sørger for god varmefordeling uansett om du benytter den på stekeovn, induksjonstopp eller steker mat på åpen flamme. Denne er derfor et utmerket alternativ for deg som ønsker en allsidig grillpanne med funksjonaliteten til en støpejernspanne, men vekten til en vanlig stekepanne.

LES MER


4. De Buyers Karbonstål Lyonnaise

SJEKK PRISEN →

Denne toppmodellen fra De Buyers passer like godt på et profesjonelt kjøkken som den gjør hjemme. Her får du en støpejernspanne i karbonstål av ypperste kvalitet som selv det mest avanserte franske kjøkken burde inneholde. Dette er en ekte restaurant panne og du bør derfor behandle den deretter. Det anbefales at pannen stekes inn med matfett før du benytter den første gang for å få optimal funksjonalitet og den gode smaken vi alle er ute etter.

Det lette designet i karbonstål sørger for at pannen er lett å bruke og selv med et saftig biffstykke vil det være en smal sak å håndtere pannen. Takket være et langt håndtak kan du enkelt jobbe med høy temperatur uten å være redd for å brenne deg på fingrene. De dype rillene i pannen sørger for at kjøttet oppnår en god varmefordeling og beholder saften inne i kjøttet.

Pannen har en tykkelse på 2mm som gjør at den raskt håndterer temperaturskifter og kan brukes på alle varmekilder inklusiv induksjonstopp og flamme. De Buyers har produsert kvalitetsplaner siden 1830 og er en favoritt blant mange av de beste kokkene i Frankrike. Selskapet reklamerer også med at pannene er garantert frie for kjemikalier og kun tilsetter maten en liten sunn mengde jern.

Denne avanserte karbonstål grillpannen er deg som har virkelige ambisjoner om å lage utsøkt mat hjemme på kjøkkenet. Her får du de samme vilkårene for å lage et utsøkt måltid som en ekte fransk restaurant og kan overraske både venner og familie med et måltid rett fra pannen. Stek alt fra biff til fisk og grønnsaker og oppnå den sprø saftige smaken som ellers hadde krevd en avansert grill.

LES MER


5. Morsø

SJEKK PRISEN →

Denne støpejernspannen fra Morsø er et rimelig alternativ for deg som ønsker en skikkelig støpejernspanne, men ikke har behov for å svi en hel del penger på proft utstyr. Pannen kommer med dobbelt emaljert flate som sørger for god varmefordeling, samtidig som de dype rillene skaper perfekt varmefordeling for steking av alt fra grønnsaker til møre biffer.

Det praktiske designet gjør at du kan bruke pannen til det aller meste og den kan brukes på alle typer komfyr, åpen flamme og i ovnen. Det kompakte designet gjør at det er en smal sak å sette hele grillpannen inn i ovnen om du ønsker å bruke bedre varmefordeling når du skal langtidssteke maten. De dype rillene sørger også for at fettet enkelt renner av slik at kjøttet ikke blir liggende i fett etter steking.

Takket være den dobbelt emaljerte overflaten er det rett å rengjøre denne grillpannen fra Morsø. Det ligger et naturlig non-stick belegg på pannen som gjør at verken mat eller fett brenner seg fast selv om du skulle jobbe med svært høy varme. Dette sparer deg for mye oppvask og du kan i de aller fleste tilfeller bare skylle av med varmt vann og litt såpe etter bruk. Det anbefales ikke at pannen vaskes i oppvaskmaskin da dette kan skade emaljen og etterhvert stekeevnen til pannen.

Pannen er designet av Klaus Rath som også er kjent for sine Stelton design. Rath er arkitekt utdannet, men har i en årrekke fokusert på utviklingen av kjøkkenutstyr med høy funksjonalitet og kompakte design. Dette gjør at grillpannen passer utmerket som en del av alle kjøkken arsenal og du trenger verken avanserte forkunnskaper eller mye utstyr for å steke et utmerket måltid.

LES MER


Spørsmål og svar

Nedenfor har vi samlet de vanligste spørsmålene for deg som er på jakt etter en ekte grillpanne og hva du bør være oppmerksom på før du gjør ditt endelige valg.

Hva er forskjellen på lett aluminium, støpejern og karbonstål?

Som vi så i testen har vi presentert grillpanner av forskjellige materialer. Årsaken til dette er at de alle har den samme funksjonaliteten og raske oppvarmingen, men det gir muligheten for at alle finner et alternativ for sin bruk. Du kan derfor forvente den samme stekeevnen på samtlige panner, men vekt og håndterbarhet vil variere.

Hvorfor bør man velge en grillpanne?

En grillpanne gir overlegen varmefordeling og gjør at kjøttet raskt blir stekt og dermed forsegler saften inne i kjøttet. Rillene sørger også for at eventuelt fett renner ned i pannen og ikke trekker inn igjen i kjøttet og påvirker smaken.

Rask og enkel rengjøring

Det er få kjøkkenredskaper som er så enkle å rengjøre som en grillpanne. Dette er fordi det krever svært lite fett for å få optimal steking og du kan derfor i de aller fleste tilfeller bare skylle av med vann og såpe etter bruk. Støpejern har en naturlig non-stick funksjonalitet som gjør at verken mat eller fett brenner seg inn i pannen.

Hvor tykk bør bunnen på stekepannen være?

Det varierer fra panne til panne, men som et utgangspunkt bør det være minimum to lag med 2mm forsegling i bunnen for at man skal oppnå optimal varmefordeling. Noen panner kommer også med en langt tykkere bunn og dette sørger for raskere temperaturskifte og bedre fordeling.