fbpx

Grillbestikk test: Disse 6 er ekspertens utvalgte favoritter

Et grillbestikk er spesialutviklet for å skjære kjøtt og andre grillprodukter, og det er særlig egnet til grillmat. Ikke bare vil det i stor grad gjøre matopplevelsen bedre, men det kan også være en viktig bidragsyter til å bringe estetikk ved matbordet. Dagen grillbestikk kommer nemlig i et bredt utvalg når det kommer til dekorasjon og farger, og er dermed godt egnet også til pynt.

Om du er usikker på hvilket grillbestikk du skal velge er du på rett plass. Vi har samlet ekspertenes utvalgte favoritter, slik at du enklere kan sammenligne det enorme utvalget. Vi har ikke selv testet produktene, men basert testresultatet på tidligere tester, kundeomtaler og produktbeskrivelser.

Basert på vår gjennomgang var det WMF Grillbestikk BlanktStål som fortjente tittelen «testvinner». Her får du et stilrent og solid grillbestikk, skreddersydd til grillmat. Bestikket tåler også oppvaskmaskin, og er ellers meget populær blant forbrukerne.

Leter du etter den beste kvaliteten, er det Gense Old farmer vi anbefaler. Dette eksklusive bestikket stikker seg markant ut fra resten av markedet. Er pris viktigst derimot, ville vi heller valgt Zwilling Grillbestikk. Les videre og finn bestikket tilpasset deg!

Grillbestikk test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
WMF Grillbestikk Blankt Stål
Dette stilrene grillbestikket skiller seg ut som markedets testvinner av flere grunner, men først og fremst på grunn av dets høy kvalitet. Dessuten sørger de tilsynelatende sylskarpe knivene for at alt av kjøtt skjæres til presisjon. Basert på kundeomtalelser var det egentlig aldri noe tvil om at dette bestikket skulle til topps i vår test.
SJEKK PRISEN →
Zwilling Grillbestikk rustfri
Ikke la sløvt og dårlig bestikk komme mellom deg og ditt nygrillede måltid. Med dette grillbestikksettet kan du nyte maten akkurat slik man skal, helt uten bekymringer. På toppen av alt leveres de 12 bestikkdelene i en lekker trekasse. Takket være det rustfrie stålet, den elegante fremtoningen, og ikke minst gunstige pris, er dette et av markedet mest populære grillbestikk.
SJEKK PRISEN →
Gense Old Farmer grillbestikk
Dette eksklusive grillbestikket fra Gense Old Farmer har i en årrekke begeistret kjøttelskere verden over, takket være dets usedvanlige kvalitet! Er du typen som ikke nøyer seg med annet enn det aller beste? Da tror vi dette er grillbestikket for deg.
SJEKK PRISEN →
Weber Deluxe bestikksett
Grillgiganten Weber har utviklet et grillbestikk helt utenom det vanlige. Weber som har spesialisert seg utelukkende på grillprodukter i en årrekke, har her utviklet et bestikk som ligger komfortabelt i hånden og som enkelt skjærer gjennom alt av kjøtt. Dessuten sørger det tyskproduserte stålet for at bestikket har en kvalitet av aller ypperste hylle.
SJEKK PRISEN →
Tramonita Churrasco bestikksett
Dette brasilianske grillsettet er nok et populært bestikk. Takket være de skarpe knivene, det slitesterke materialet og lekre designet er bestikket ofte synonymt med fest og glede. Det består av 12 deler og kommer til en overkommelig pris. Ønsker du et godt alternativ til toppmodellene, men til en rimeligere pris, er Tramonita Churrasco et godt valg.
SJEKK PRISEN →
Tramontina Churrasco Biff kniv Mørkebrunt Håndtak
Her får du et pålitelig grillbestikk levert i en fin gaveeske. Det som gjør dette bestikket unikt er dens lave pris, ergonomiske skafter, sylskarpe blader og gode kvalitet. Kanskje ikke rart at dette er en favoritt blant forbrukerne?
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. WMF Grillbestikk BlanktStål — Testvinner

WMF Grillbestikk Blankt Stål

SJEKK PRISEN →

Dette stilrene grillbestikket skiller seg ut som markedets testvinner av flere grunner, men først og fremst på grunn av den høye kvaliteten. Dessuten sørger de tilsynelatende sylskarpe knivene for at alt av kjøtt skjæres til presisjon. Basert på kundeomtalelsene var det egentlig aldri noe tvil om at dette bestikket skulle til topps i vår test.

Slitesterkt grillbestikk

Settet som består av 12 kniver og gafler er produserte i WMFs høyteknologiske fabrikker i Tyskland. Det betyr at du får et bestikk av skyhøy kvalitet, hvilket igjen gir en slitestyrke helt utenom det vanlige. Bestikket tåler blant annet oppvaskmaskin, slik at du slipper å bruke unødig tid på rengjøring etter at maten er spist opp.

Bestikket beskrives videre som meget skarpt og effektivt på all slags kjøtt, men uten at det lager stygge merker i tallerkenene når du skjærer. Dette fordi knivene er utformet på en måte som ikke er skadelig mot tallerkenene.

Ellers leveres bestikket i en flott eske, der knivene og gaflene er utviklet rustfritt stål. De har et stålaktig utseende, og passer dermed godt til borddekorasjon. Til slutt må vi også nevne dens pris. Prislappen er absolutt overkommelig, men samtidig et godt stykke unna å være billigst. Dog er den riktig prissatt med tanke på bestikkets høye kvalitet.

For oss fremstår dette som den beste helheten, altså beste kombinasjon av pris og kvalitet, og er derfor vår testvinner.

Oppsummert

 • Grillbestikk i 12 deler
 • Medfølger en lekker eske
 • Tåler oppvaskmaskin
 • Laget av rustfritt stål

LES MER


2. Zwilling Grillbestikk rustfri i 12 deler — Populært grillbestikk

Zwilling Grillbestikk Rustfri i 12 deler

SJEKK PRISEN →

Ikke la sløvt og dårlig bestikk komme mellom deg og ditt nygrillede måltid. Med dette grillbestikksettet kan du nyte maten akkurat slik man skal, helt uten bekymringer. På toppen av alt leveres de 12 bestikkdelene i en lekker trekasse. Takket være det rustfrie stålet, den elegante fremtoningen og ikke minst gunstige pris, er dette et av markedet mest populære grillbestikk.

Prisvennlig

Bestikket beskrives av både eksperter og forbrukere perfekt til kjøtt, der knivene oppleves av flere som sylskarpe. Bestikket får også skryt av sitt lekre og minimalistiske utseende, som passer fint til enhver anledning. Utseendet til bestikket beskrives som et rett og moderne design, der knivene er utstyrt med tagger slik at de raskt og enkelt skjærer gjennom maten. Uansett om du skal invitere på storfint besøk eller bare nyte en enklere middag, vil dette bestikket fungere utmerket.

Dessuten får det gode skussmål for å være slitesterkt. Det kan til og med vaskes i oppvaskmaskinen, men det som stikker seg ut som den største fordelen derimot, er bestikkets pris. Her betaler du nemlig meget lite for et bestikk i 12 deler, som også medfølger en lekker treeske. Treesken gjør at grillbestikket gjør seg særdeles godt som gave til en venn eller en god bekjent.

At dette bestikket er populært har vi stor forståelse for. Du får et flott og slitesterk bestikk som ikke koster skjorta. Med andre ord får du mye for pengene, og når settet attpåtil kommer i en stilig treeske, fungerer det like godt som en personlig gave.

Oppsummert

 • Lekkert bestikk i 12 deler
 • Medfølger en lekker «gaveeske»
 • Prisgunstig

LES MER


3. Gense Old Farmer grillbestikk — Premium kvalitet

Gense Old farmer grillbestikk

SJEKK PRISEN →

Dette eksklusive grillbestikket fra Gense Old Farmer har i en årrekke begeistret kjøttelskere verden over, takket være dets usedvanlige kvalitet! Er du typen som ikke nøyer seg med annet enn det aller beste? Da tror vi dette er grillbestikket for deg. Her får du nemlig markedets mest slitesterk og eksklusive grillbestikk. Det medfølger i tillegg en rustikk treeske, hvilket gjør den ypperlig som gave.

Klassisk grillbestikk

Det klassiske Old Farmer bestikket er designet av Bent Severin for det svenske varemerket Gense. Old farmer har vært en kjent merkevare helt siden 1970. Bestikket er laget av tre og rustfritt stål og er spesielt utviklet for å passe til forskjellige typer grillet kjøtt. Her skal ikke hyppig bruk føre til rust eller annen slitasje.

Bestikket består videre av fire stykk kniver og fire stykk gafler. Lengden på knivene er 22 cm, mens lengden på gaflene er 20 cm. Sammen med det rustfrie stålet består bestikket av et håndtak av tre, hvilket gir det et klassiske og lekkkert utseende.

Bestikket skårer høyt på kundeanmeldelser og også hos diverse testpanel. Det eneste negative som trekkes frem er prislappen. Dog er prisen å forvente med tanke på bestikkets høye kvalitet. Ønsker du å Invitere vennene dine på en herlig grillfest og dekke bordet med et bestikket av høy kvalitet, er dette bestikket absolutt et godt valg.

Oppsummert

 • Grillbestikk av skyhøy kvalitet
 • Kommer i åtte deler
 • Eksklusivt og klassisk design

LES MER


4. Weber Deluxe bestikksett — Høyest pris

Weber Deluxe bestikksett

SJEKK PRISEN →

Grillgiganten Weber har utviklet et grillbestikk helt utenom det vanlige. Weber som har spesialisert seg utelukkende på grillprodukter i en årrekke, har her utviklet et bestikk som ligger komfortabelt i hånden og som enkelt skjærer gjennom alt av kjøtt. Dessuten sørger det tyskproduserte stålet for at bestikket har en kvalitet av aller ypperste hylle. Prisen er kanskje høy, men det er verdt hver eneste krone ifølge både ekspertene og forbrukerne.

Lekker grillsett til to personer

Det lekre settet inneholder to gafler og to takkede biffkniver. Både kniver og gafler er designet med et bredt skaft, noe som gir en god vektbalanse og gjør bestikksettet behagelig i hånden. Settet er pyntet med ovale prikker, som sikrer et godt grep og pynter pent på bordet. Dessuten er det utviklet i rustfritt stål, hvilket gjør at rust og annen slitasje ikke skal oppstå.

Lengden på bestikket er 28 cm, og det har et flott og samtidig enkelt utseende av stål. Med andre ord passer det utmerket til enhver anledning og i ethvert hjem. Det tåler også oppvaskmaskin, og det skal heller ikke oppstå riper i tallerkener mens man skjærer i kjøttet.

Ellers fremstår bestikket som nokså populært, men det skinner igjennom at dets høye pris trekker en del ned. Likevel trekkes det frem at bestikket er verdt pengene, om du har råd til å koste på deg litt ekstra. Handler du på budsjett eller ønsker et prisvennlig bestikk, er ikke dette riktig modell for deg, men ønsker du et behagelig og pålitelig grillbestikk av høy kvalitet, er dette absolutt et godt kjøp.

Oppsummert

 • Grillbestikk av svært god kvalitet
 • Ligger komfortabelt i hånden
 • Høy pris, men verdt pengene ifølge forbrukerne

LES MER


5. Tramonita Churrasco bestikksett — Et godt alternativ

Tramontina Churrasco Bestikksett

SJEKK PRISEN →

Dette brasilianske grillsettet er nok et populært bestikk. Takket være de skarpe knivene, det slitesterke materialet, og lekre designet er bestikket ofte synonymt med fest og glede. Det består av 12 deler og kommer til en overkommelig pris. Ønsker du et godt alternativ til toppmodellene, men til en rimeligere pris, er dette Tramonita Churrasco et godt valg.

Fem års garanti

Utviklerne av dette bestikket skriver selv at «Den brasilianske grilltradisjonen er synonymt med fest, glede og fellesskap. En tradisjon som har smittet av seg til omverden og blitt en av de mest respekterte matkulturer i verden.  For å hylle denne tradisjonen har Tramontina lansert serien Churrasco som er full av redskap som du kan ha behov for når du griller. Her har du et sett med solide grillbestikk, perfekt til den nygrillede kjøttbiten».

Med andre ord er bestikket utmerket til fest og moro. Knivene er 21 cm, mens gaflene er 19 cm. Settet består av 12 deler, og det er såpass slitesterkt at det tåler oppvaskmaskinen. Det som dog trekkes frem som den største fordelen, er garantien på fem år. Det vil si at du får tilsendt et nytt sett, skulle det for eksempel oppstå rust eller annen slitasje som følger av vask i oppvaskmaskinen.

Til syvende og sist fremstår det som et godt bestikk til en god pris. Her betaler du relativt lite for et bestikk i nærheten av markedets fremste toppmodeller. Med andre ord, får du tilsynelatende mye for pengene.

Oppsummert

 • Populært grillbestikk av god kvalitet
 • Består av 12 deler
 • Du får fem års garanti
 • God pris for et bestikk tilsvarende markedets fremste toppmodeller

LES MER


6. Tramontina Churrasco Biff kniv Mørkebrunt Håndtak — God kundeomtale

Tramontina Churrasco Biff kniv Mørkebrunt Håndtak

SJEKK PRISEN →

Her får du et pålitelig grillbestikk levert i en fin gaveeske. Det som gjør dette bestikket unikt er dens lave pris, ergonomiske skafter, sylskarpe blader og gode kvalitet. Kanskje ikke rart at dette er en favoritt blant forbrukerne?

Brasilianskprodusert favoritt

Tramontina Churrasco er en serie med bestikk inspirert av den brasilianske kulturen når det gjelder grilling. Churrasco betyr grillet kjøtt. Bestikket er spesielt fremstilt for å skjære i kjøtt og fremfor alt grillet kjøtt. Kniven har tenner på den øverste delen av bladet og et sylskarpt blad ned mot skaftet. Kombinasjonen gjør at du enkelt skjærer gjennom selv de største kjøttstykkene med et perfekt snitt. De vakre håndtakene i behandlet tre er slitesterke og tåler høye temperaturer. Gaffel og kniv er i rustfritt stål av høyeste kvalitet som beholder glansen og skarpheten lenge.

Det vi bet oss merke i var hvor bra kundevurderingene til bestikker var. Her var det nesten bare positive tilbakemeldinger å spore, og det var da særlig prisen som ble trukket frem som den største fordelen. Dessuten er det flere som kommentere hvor godt bestikket ligger i hånden.

Er du på utkikk etter et prisvennlig bestikk av god kvalitet, er det liten tvil om at Tramonita Churrasco vil innfri dine krav. Med andre ord, opplever vi dette som et godt kjøp.

Oppsummert

 • Levers i en flott gaveeske
 • Tåler oppvaskmaskin
 • Ergonomiske skafter
 • Meget god pris

LES MER


Hva er et grillbestikk – og hvilket skal man velge?

Grillbestikk innebærer en biffkniv og en biffgaffel, skaftet kan være laget av for eksempel tre, stål eller plast. Det er viktig at man får godt grep på grillbestikket så man enkelt kan skjære i grillmaten. Det sterke knivbladet gjør grillbestikket lettvint og meget funksjonelt for de som skal bruke det. En god kjøttkniv skal ha skarpe tagger slik at man enkelt kan skjære i kjøtt uten å måtte “rive” med kniven eller gaffelen.

Det er flere forbehold som må vurderes når du velger bestikk, men i hovedsak er det egne preferanser som er det viktigste. Hvor mye er du villig til å betale, og hvordan skal utseende være? dessuten er det særs viktig å vurdere kvaliteten – men husk, kvalitet og pris henger ofte sammen. Dermed må du regne med å betale mer dersom skal du ha høy kvalitet på bestikket.

Uansett, vi håper du nå har et bedre bilde på hvilket bestikk du skal velge. Vi minner om at vi ikke selv har testet produktene, men basert testresultatet på produktbeskrivelser, kundeanmeldelser og tester utført av ekspertpanel.

Her kan du lese “Biffkniver test”