fbpx

Gressklipper test: Disse 6 er kundenes favoritter i 2022

Er du lei av det lange gresset som gror i hagen? En gressklipper gjør jobben, men det er mange å velge mellom. I dag finnes det både batteridrevne, elektriske og drivstoffdrevne gressklippere. Men hvilken skal du velge? Vi har laget en oversikt til deg med de beste innen ulike kategorier, slik at valget blir enklere. Vurderingen er basert på omtaler, beskrivelser og andre tester.

Ved å sammenligne og analysere 8 ulike gressklippere, kom vi frem til at Batteriklipper AL-KO Comfor er den beste gressklipper. Dette er en elektrisk gressklipper som er egnet for hager opptil 450 m2. Den har kraftig motor, men er samtidig stillegående. Den er også utrolig billig sammenlignet med andre gressklippere.

Men trenger du en klipper som skal dekke større områder ville vi ha gått for Batteri Stiga Multiclip 50 SX DAE.

VÅRE favoritter

 • Klipper til beste kvalitet
 • Miljøvennlig
 • Mange funksjoner som gjør plenklipping enklere
SJEKK PRISEN →
 • Billig
 • God komfort når du klipper
 • Kraftig motor
SJEKK PRISEN →
 • Billig
 • Kraftig motor
 • Dekker store områder
SJEKK PRISEN →

Gressklipper test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Batteriklipper AL-KO Comfort
En batteridreven gressklipper som er behagelig å bruke. Med denne får du en gressklipper som holder lenge og gir deg mye for pengene.
SJEKK PRISEN →
Batteri Stiga Multiclip 50 SX DAE
Denne miljøvennlige klipperen er drevet på to kraftige 48 V-batterier. Dette gir null utslipp og lang levetid. Perfekt for deg som tenker på miljøet. Gressklipperen imponerer også med sine mange funksjoner.
SJEKK PRISEN →
Gardena PowerMax 1800/42
En kraftig gressklipper drevet på strøm. Denne gir et fantastisk resultat til en bra pris. Perfekt om du ikke ønsker å betale for mye.
SJEKK PRISEN →
Gardena PowerMax Li- 40/41
Har du en stor hage er dette et ypperlig valg. Med kraftig batteri håndterer den store gressplener. Gressklipperen er også robust og tåler en støyt.
SJEKK PRISEN →
AL-KO Silver 468
Denne er bensindrevet og er perfekt for en hage med stor plass. Trenger du en stødig klipper som klipper jevnt, er denne den beste å kjøpe.
SJEKK PRISEN →
Gardena PowerMax 1200/32
Ypperlig hvis du handler på budsjett. Denne er den billigste i vår test, og er beregnet for mindre hager. Den lager også minimalt med lyd og er behagelig å bruke.
SJEKK PRISEN →

1. Batteriklipper AL-KO Comfort Best i test

Batteriklipper AL-KO Comfort - gressklipper test

SJEKK PRISEN →

Den elektriske gressklipperen fra Wolf Garten er soleklart vår favoritt. Den har en kraftig motor på hele 1800 W og kan håndtere gressplener så store som 450 m2. Du kan derfor klippe store områder til strålende resultat, uten å flytte på ledningen.

God komfort og enkel å trille

Noe av det beste med gressklipperen er dens behagelige komfort mens du klipper plenen. Med A 400 vil plenklippingen føles som en drøm. Du slipper å måtte kjempe deg gjennom plenen og det føles som om klipperen svever over gresset.

På grunn av dens lette vekt kan du også problemfritt trille den i oppoverbakker. Gressklipperen er derfor perfekt dersom du har ujevnt terreng i hagen.

Med sin relativt smale klippebredde på 40 cm, kan gressklipperen enkelt manøvrere seg rundt vanskelig områder. Du kan klippe hagen uten frykt for å ta med blomstene dine. Du kan i tillegg justere høyden på håndtaket slik at du bevarer ryggen din.

Lager lite lyd

Irriterer du deg over naboen som forstyrrer helgeroen med sin plenklipping? Vel, da irriterer naboen seg sikkert over deg også. Med Wolf Garten A 400 får du en gressklipper som nesten ikke lager lyd. Du kan derfor klippe gresset på alle døgnets timer, uten frykt for å forstyrre naboen.

Du får mye for pengene

Sammenlignet med andre gressklippere, er Wolf-Garten A 400 veldig billig. Den har kraftig motor, dekker store områder og lager lite lyd. Du vil derfor få en veldig bra gressklipper til en god pris.

Gressklipperen har også et smart 3- i-1 CCM system som gjør at du selv kan bestemme hvordan gresset skal håndteres. Velg mellom å samle gresset i en 45 liter stor oppsamler, der du må tømme beholderen når den fylles opp.

Eller la gresset finklippes, før det legges tilbake som kompost i plenen. Det siste er at maskinen kaster ut gresset direkte gjennom åpningen fra gressklipperen.

Fordeler:

 • Billig
 • God komfort når du klipper
 • Kraftig motor

LES MER


2. Batteri Stiga Multiclip 50 SX DAE — Kraftig og miljøvennlig

SJEKK PRISEN →

En selvgående gressklipper drevet av to 48 V-batterier. Det betyr at gressklipperen er batteridreven og at den bruker begge batteriene. Det gir lengre arbeidsøkter og lengre levetid. Batteriene sørger også for at gressklipperen er stillegående og helt fri for utslipp.

Ønsker du en miljøvennlig gressklipper, er denne noe for deg.

Klipper til beste kvalitet

Gressklipperen er utstyrt med mange funksjoner for å gjøre gressklippingen din lettere. Den er også robust og har en god klippebredde. Dette gjør at du får en nydelig plen uten flekker som har sneket seg unna.

Håndtaket har mykt grep som kan vippes til siden. Dette gjør den komfortable å bruke i enhver situasjon. Du kan derfor klippe i skråninger uten at det blir ubehagelig.

Gressklipperen har også en Multiclip funksjon. Den gjør at plenen din blir finklipt, og gresset blir fordelt på bakken som naturlig gjødsel. Dette gjør at du slipper å tømme store mengder med gress i skråningen av hagen.

Pro-håndtak

Håndtaket er noe de kaller for PRO- håndtak. Dette er et justerbar håndtak som skal forbedre manøvrerbarheten i trange hjørner eller under busker.

Du kan derfor enkelt komme deg frem overalt i hagen slik at alt av gress på plenen din blir tatt.

OLED-skjerm

På håndtaket er det også en skjerm. Her får du oversikt over batteristatus, klipperens hastighet og Eco- modus. Du kan derfor følge med gressklipperens status. Du får ingen uønskede overraskelser som for eksempel tomt batteri mens du klipper gresset.

Hastighetsregulator

Med denne funksjonen kan du tilpasse farten på gressklipperen. Se for deg at du klipper gress i en bratt oppoverbakke. Hvis du skrur opp hastigheten vil gressklipperen gi deg en hjelpende hånd opp bakken. Du sparer masse energi og tid med å benytte deg av hastighetskontrollen.

Fordeler:

 • Klipper til beste kvalitet
 • Miljøvennlig
 • Mange funksjoner som gjør plenklipping enklere

Ulemper:

 • Stor og tung
 • Koster mye

LES MER


3. Gardena PowerMax 1800/42 — Billig og bra

SJEKK PRISEN →

En rimelig, strømdreven gressklipper som gir godt resultat. Med denne får du en kraftig gressklipper som klipper gressmatter opptil 800 kvadratmeter. Den har knivblader som er som spesialherdet og et behagelig håndtak.

Dette gjør at gressklipperen klipper plenen din til et strålende resultat. Samtidig er den skånsom mot håndflatene dine.

Effektiv gressklipper

Ikke bare er gressklipperen billig, men den er også en av de som har mest kraft. Motorkraften er på 1800 W, noe som er veldig mye. Dette gjør at den i stand til å klippe større områder før du må bytte stikkontakt.

De slitesterke knivbladene er sylskarpe og sørger for å fjerne alt gress når du drar klipperen over plenen. Den er også utstyrt med gresskammer på sidene slik at gress nær murer og kantsteiner blir klippet.

Gressklipperen tar alt av gress, selv på vanskelig områder. Dette gjør at du slipper å gå over med hagesaks etter klippingen er ferdig.

Gresset du klipper samles opp på en effektiv måte i en stor beholder på 45 liter. Du trenger derfor ikke å tømme beholderen så veldig ofte. Dette bidrar til at du blir raskere ferdig med gressklippingen.

Ønsker du en billig gressklipper som dekker store områder, er denne helt perfekt for deg.

Fordeler:

 • Billig
 • Kraftig motor
 • Dekker store områder

LES MER


4. Gardena PowerMax Li- 40/41 — Letthåndterlig

SJEKK PRISEN →

Batteridreven gressklipper for vedlikehold på større gressflater. Denne modellen er en oppgradering fra PowerMax 1800/42. Med lang levetid og slitesterke knivblader, er du garantert en kortklipt plen.

Laget for komfortabel kjøring

Håndtaket er spesialtilpasset for at du skal få en behagelig opplevelse når du klipper plenen. Håndtaket vil flytte seg og tilpasses en stilling som gir håden din en naturlig posisjon. Dette gjør den lettere å styre. Med sine 20 kg, er gressklipperen uproblematisk å skyve, selv i bratte bakker.

På håndtaket får du oversikt over batteriets ladenivå. Dette gir deg full kontroll over gressklipperen. Du vil derfor ikke bli avbrutt i gressklippingen på grunn av tomt batteri.

Klippehøyden kan justeres i 10 forskjellige trinn. Finn en høyde som passer deg og unngå problemer med ryggen.

Håndtaket er også foldbart. Gressklipperen vil da ikke ta stor plass i garasjen.

Robust og tåler mye

Klipperen er stålbelagt. Dette gjør den robust og holdbar, og i stand til å takle krevende bruksområder. Du trenger derfor ikke å bekymre deg for at den skal bli ødelagt, selv under de hardeste forhold.

Gressklipperen er også utstyrt med noe Gardena kaller for en PowerPlus-motor. Motoren skal sikre høy fremdrift, lang levetid og lange driftstider. Du kan derfor klippe de frodigste hager uten at klipperen går varm. Det er heller ingen risiko for slitasje på motoren hvis du klipper krevende gressplener.

Gardena PowerMax Li 40/41 har en klippebredde på 41 cm og kan klippe gress opptil 75 mm. Dette gjør at den klipper mye gress der du drar over klipperen. Du slipper da å gå for mange runder frem og tilbake for å få med deg alt av gress.

Fordeler:

 • Komfortable å bruke
 • Robust, tåler mye
 • God kvalitet på klippingen

Ulemper:

 • Batteri og lader medfølger ikke gressklipperen. Dette må kjøpes separat

LES MER


5. AL-KO Silver 468 — Stødig gressklipper

SJEKK PRISEN →

En bensindrevet gressklipper med stor klippebredde og bruksareal på hele 1400 m2. AL-KO Silver 468 er gressklipperen som dekker størst område i vår test.

Med justerbare hjulakslinger vil du få stabilitet og en snorrett kjøring når du klipper. Plenen blir derfor en nytelse å se på etter at du har klipt ferdig.

Perfekt for større plener

Med klippebredde på 46 cm og klippeareal på 1400 m2 er gressklipperen perfekt om du har en stor hage. Den har også forhjulsdrift som sikrer en uproblematisk klipp. Du slipper derfor å føle at du driver med styrketrening når du klipper plenen. Gressklipperen går av seg selv, og trenger bare et lite skyv for god fremdrift.

Klippehøyden på gressklipperen er 30-85 mm. En nyklipt plen er som regel på 40 mm. Det betyr at AL-KO kan håndtere plener med langt gress.

Gressklipperen har både bioklipp og sidekast. Det betyr at du selv kan bestemme hvor gresset skal kastes når du klipper plenen. Med biofunksjonen vil gresset finkuttes og blåses ned i jorden igjen. Med sidekast kastes gresset ut til siden, som det gjør på alle tradisjonelle gressklippere.

Fordeler:

 • Dekker store områder
 • Hjulakslinger som sikrer en stødig plenklipp
 • Har både bioklipp og sidekast

Ulemper:

 • Bråker når den arbeider

LES MER


6. Gardena PowerMax 1200/32 — Den billigste

SJEKK PRISEN →

Gardena PowerMax 1200/32 er en elektrisk gressklipper som leverer optimale klipperesultater. Som den billigste gressklipperen i vår test, overrasker den med sin kraftige motor og behagelige kjøring.

Perfekt for mindre gressflater

Gressklipperen er lett i vekt og smidig å styre. Den har også en klippebredde på 32 cm som gjør den perfekt for mindre gressplener. Den kan uten problemer klippe gress nær kanter og vegger. Gressklipperen er også enkel å styre rundt busker og trær, noe som gjør den behagelig å bruke selv i en hage med mange «hinder».

Derfor er denne anbefalt dersom du har en mindre hage med mye trær og busker. Dens rimelige pris gjør også at du slipper å grave dypt i lommeboken.

Stillegående og behagelig

Gressklipperen er også en av gressklipperne som lager minst lyd når den arbeider. Den vil derfor ikke forstyrre naboer og de i hjemmet ditt.

Håndtaket er av modellen ErgoTec, som skal sikre best komfort og gode gripemuligheter. Du vil derfor til enhver tid klippe gress i en behagelig stilling når du bruker Gardena PowerMax 1200/32.

Fordeler:

 • Den billigste
 • Stillegående
 • Smidig og behagelig å bruke

LES MER


Hva er best av batteri, strøm og bensin på gressklipperen?

De ulike gressklipperne har sine egne fordeler og ulemper sammenlignet med hverandre. Hva du prioriterer er derfor avhengig av hva du anser som viktigst. Derfor må du være klar over de ulike egenskapene gressklipperne har.

Bensindrevet gressklipper

Bensinklippere er uten tvil de kraftigste gressklipperne som er på markedet i dag. De dekker større områder, og du slipper å tenke på både ledning og lading av batteri.

Hvis man sammenligner kvaliteten på selve klippen, er det lite som skiller gressklipperne. De batteridrevne- og elektriske gressklipperne er i dag så gode at kvaliteten er tilnærmet lik.

Det negative med en gressklipper på bensin er først og fremst dens høye lydnivå. De bråker mye mer enn de elektriske og de på batteri. De er også en del større og tyngre, og kan være noe vanskeligere å flytte rundt på trange områder. En på bensin vil også være dyrere i drift, da du regelmessig må fylle på med bensin.

En på batteri eller med ledning, vil bare gi et mindre utsalg på strømregningene dine.

Men har du større områder som trenger en klipp, er det anbefalt med en bensindreven gressklipper.

Batteridreven gressklipper

Ønsker du en miljøvennlig gressklipper, må du ha en som går på batteri. Med batteri får du null utslipp noe som sparer miljøet. Du vil også få en gressklipper som bråker minimalt.

Batteridrevne er også uten ledning og kan dekke store områder uten påfyll av strøm. De er også lette i vekt og enkle å styre i vanskelig terreng.

Det negative med batteridrevne gressklippere er at de kan ha noe lang ladetid. Er batteriet tomt risikerer du å måtte vente 2 timer før du kan bruke gressklipperen.

Du må også kjøpe nytt batteri dersom det blir ødelagt, noe som koster litt. Du risikerer derfor ekstra utgifter med en batteridreven gressklipper

Men har du en hage opptil 300 m2 og ønsker null utslipp når du klipper, må du gå for en gressklipper med batteri.

Elektrisk gressklipper

De elektriske er de letteste og mest smidige gressklipperne som er på markedet. Du kan også arbeide så lenge du vil uten lade batteri eller fylle på bensin. De bråker også lite og har en god kapasitet på motoren sin.

De gir et godt resultat og passer perfekt i mellomstore hager der du har tilgang til stikkontakt.

Det negative med elektriske, er at du til enhver tid må følge med på ledningen. Ledninger kan ha en tendens til å sette seg fast i både busker og trær, noe som kan være irriterende. Du er også avhengig at du har mulighet til å sette ledningen i en stikk.

Uten stikkontakt fungerer ikke maskinen. Men heldigvis er ledningene ganske lange slik at du kan bruke en stikkontakt som er innendørs.

De elektriske er også en del billigere enn bensindrevne og batteridrevne gressklippere. Du slipper også utgifter på drivstoff og nye batterier med en elektrisk gressklipper.

Ting å tenke på når du kjøper gressklipper

Før du kjøper gressklipper er det viktig at du finner en som passer ditt behov. Har du en mindre hage med mye busker og trær, kan det være lurt å kjøpe en lett og smidig gressklipper.

Finn derfor ut hva du egentlig trenger. Nedenfor har vi samlet noen ting å tenke på når du kjøper gressklipper.

Størrelsen på hagen din

Hvor stort område må gressklipperen dekke? Har du en stor hage, er det gunstig med en klipper med stor beholder som dekker store områder. Det er utrolig frustrerende å avbryte plenklippingen for å tømme gressbeholderen, eller for å bytte stikkontakt.

Sammenlign gressklipperne og kjøp den som har en rekkevidde tilsvarende din hage.

Terrenget i hagen din

Har du ujevnt terreng med mange hinder, burde du gå for en som er smidig og lett å skyve i motbakker. De tyngre gressklipperne vil i et slikt terreng bare gjøre jobben vanskeligere og gi dårligere kvalitet.

Men har du en stor og åpen plen, kan det lønne seg med en større klipper da de klipper noe jevnere.

Brukervennlighet

Finn en gressklipper som passer deg. En gressklipper som er behagelig å bruke, er lettere å bruke. Hvis du får vondt av å bruke gressklipperen er sjansen liten for at du kommer til å klippe gresset.

Kjøp en du tror vil passe deg.

Pris

Finn en som er innenfor ditt budsjett. Det finnes mange gressklippere som ikke koster for mye men som gjør en god jobb. Men trenger du en kraftig klipper med mange funksjoner, anbefales det med en gressklipper som koster litt ekstra.

Kriterier

Modellene er vurdert ut ifra følgende kriterier.

Kapasitet

Her har vi vurdert rekkevidde, motorkraft, volum på beholderen og klippebredde.

Kvalitet

Hvor godt resultat ga gressklipperne? Jo finere plenen ble jo høyere skåret gressklipperen. Deres slitestyrke og holdbarhet ble også vurdert.

Brukervennlighet

Var gressklipperne enkle og behagelige å bruke? For oss er det viktig med en god opplevelse når man klipper, uansett terreng. Vi analyserte derfor gressklippernes vekt, smidighet og komfort.

Funksjoner

Her så vi på antall funksjoner og hvor godt disse fungerte. Funksjoner som bioklipp, hastighetsregulator og display på håndtak ble analysert.

Pris

Her vurderte vi prisen i forhold til de andre kriteriene våre.