fbpx

Gressklipper test: Disse 8 er kundenes favoritter i 2023

Velkommen til vår omfattende produktanmeldelse der vi tar for oss de beste gressklipperne på markedet. I dette innlegget har vi nøye vurdert gressklippere fra de mest anerkjente produsentene for å gi deg et klart bilde av hva du kan forvente fra hver enkelt. Hvert segment av markedet er dekket; fra rimelige modeller for den gjennomsnittlige huseieren til førsteklasses maskiner for den mest dedikerte hageentusiast.

I vår analyse har vi tatt hensyn til en rekke viktige faktorer. Dette inkluderer blant annet gressklippernes ytelse, holdbarhet, brukervennlighet og pris. Vi har også vurdert ekstra funksjoner som klippehøydejustering, oppsamlingskapasitet og eventuelle smarte funksjoner. I denne anmeldelsen vil du finne detaljert informasjon om hvordan hver gressklipper presterer i disse kategoriene.

Vår intensjon er å gi deg en pålitelig guide som hjelper deg med å ta et informert valg basert på dine spesifikke behov og budsjett. Uavhengig av om du har en liten byhage eller et stort landområde, er vi sikre på at du vil finne en gressklipper som passer perfekt for deg i denne anmeldelsen.

Gressklipper test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Bosch DIY Rotak 32
Bosch DIY Rotak 32 er den ultimate gressklipperen til en utrolig pris. Med en kraftig Powerdrive-motor og gresskammer sikrer den pålitelige klipperesultater. Den er lett, enkel å manøvrere, og ideell for små til mellomstore hager.
SJEKK PRISEN →
Husqvarna LC 141 C
Husqvarna LC 141 C er en el-drevet, lettstartet og vedlikeholdsfri gressklipper som er ideell for mellomstore hager og mindre komplekse områder. Den har justerbare håndtak, stille motor og sentral klippehøydejustering for enkel bruk.
SJEKK PRISEN →
Stiga Multiclip 950e V
Stiga Multiclip 950 VE er den ultimative bensindrevne gressklipperen med rå ytelse. Den har en kraftig 196 cc STIGA-motor og 48 cm klippebredde. Multiclip-funksjonen forstøver gresset som naturlig gjødsel, og den er selvgående for enkel bruk.
SJEKK PRISEN →
Dewalt DCMW564N
Dewalt DCMW564N er den ultimate elektriske gressklipperen i premiumsegmentet med kraftig klippekapasitet, børsteløs motor, og praktiske funksjoner som batteriindikator og enkel oppbevaring.
SJEKK PRISEN →
Black & Decker BEMWH551-QS
Black & Decker BEMWH551-QS er den beste gressklipperen i budsjettklassen for mindre hager. Med sin kraftige 1200W motor og lette manøvrering takler den ujevnheter og vanskelig tilgjengelige områder.
SJEKK PRISEN →
GARDENA Classic 330
GARDENA Classic 330 er den beste manuelle gressklipperen for presis klipping og miljøvennlig drift. Med lydreduserende knivsystem og store hjul er den enkel å bruke og manøvrere. 
SJEKK PRISEN →
Gardena PowerMax 1200/32
Ypperlig hvis du handler på budsjett. Denne er den billigste i vår test, og er beregnet for mindre hager. Den lager også minimalt med lyd og er behagelig å bruke.
SJEKK PRISEN →

1. Bosch DIY Rotak 32 – Best i test

BOSCH DIY Rotak 32

SJEKK PRISEN →

Med enestående ytelse og en utrolig pris, har denne kompakte gressklipperen blitt vår klare testvinner.

Rotak 32 imponerer med sine klipperesultater og funksjonalitet. Den klipper ekstremt nært kanten, slik at du slipper å bruke tid på etterklipping og trimming. Drevet av en kraftig 1200 W Powerdrive-motor, takler den selv de mest utfordrende forholdene, som langt gress eller ujevnt terreng. Med Rotak 32 er det enkelt å oppnå et perfekt resultat uansett hagens størrelse.

Gressklipperen er også utstyrt med gresskammer som sikrer pene resultater langs kanter, oppkjørsler, gjerder og vegger. Dette gir hagen din et ryddig og velstelt utseende som vil imponere alle som kommer på besøk.

Ved siden av den enestående ytelsen er Bosch DIY Rotak 32 også svært praktisk og brukervennlig. Med en vekt på kun 6,8 kg er den lett å manøvrere rundt hindringer i hagen og enkel å transportere. Den er spesielt egnet for klipping av små til mellomstore gressmatter og tar seg også av pene kanter for et komplett resultat.

Med en oppsamlingsbeholder på 31 liter blir det enkelt å fjerne avklippet gress, noe som gjør klippingen til en enkel og rask oppgave. Bosch DIY Rotak 32 er rett og slett den ideelle gressklipperen for hageeiere som ønsker kvalitet og effektivitet til en utrolig pris.

For de som allerede har Bosch DIY-produkter, er det viktig å merke seg kompatibiliteten. Maskiner og tilbehør som batterier og ladere fra Bosch DIY er kun kompatible med produkter fra den grønne serien, Bosch DIY.

Oppsummert

 • Rå gressklipper til god pris
 • Kraftig Powerdrive-motor og gresskammer
 • Lett og enkel å manøvrere
 • Ideell for små til mellomstore hager

LES MER

2. Husqvarna LC 141 C – Til medium store hager

Gressklipper Husqvarna LC 141

SJEKK PRISEN →

Denne el-drevne gressklipperen er en drøm for mellomstore hager og mindre komplekse områder. Med en rekke praktiske funksjoner og utmerket klippekraft, vil du få et pent og velpleid resultat hver gang.

En av de mest imponerende egenskapene til Husqvarna LC 141 C er hvor lettstartet den er. Du trenger ikke bruke tid og krefter på å dra i snorer for å få den i gang, bare trykk på startknappen og du er klar til å klippe gresset. Med en nesten lydløs motor uten utslipp, vil du også glede deg over en stille og miljøvennlig klipping.

For å sikre at klippingen går smidig, har Husqvarna LC 141 C justerbare håndtak som er ergonomisk formet. Dette gjør det enkelt å styre gressklipperen, slik at du kan manøvrere den rundt hindringer og i vanskelige områder. Med en klippebredde på 41 cm får du dekket mye flate på hver klipperunde, og du kan velge mellom oppsamling eller bakutkast som klippemetode.

En av fordelene med denne gressklipperen er den sentrale klippehøydejusteringen. Med 10 klippehøydetrinn kan du enkelt tilpasse klippehøyden etter dine ønsker. Enten du vil ha en kortklippet og velstelt plen eller en litt høyere gressplen, kan Husqvarna LC 141 C tilpasses til det du foretrekker. Med en klippehøyde som varierer fra 25 mm til 75 mm, har du stor fleksibilitet til å tilpasse klipperesultatet etter behov.

Oppsummert

 • El-drevet og lettstartet gressklipper
 • Ideell for mellomstore hager og mindre områder
 • Justerbare håndtak og stille motor
 • Sentral klippehøydejustering for enkel bruk

LES MER

3. Stiga Multiclip 950e V – Beste bensindrevne

Stiga MultiClip 950e V

SJEKK PRISEN →

Stiga Multiclip 950 VE er svaret for deg som ønsker en bensindrevet gressklipper som virkelig leverer. Med imponerende funksjoner og kraftige spesifikasjoner, vil denne gressklipperen gi deg en klippeopplevelse uten sidestykke.

Den selvgående gressklipperen drives av en kraftig 196 cc bensinmotor fra STIGA, som gir deg en nettoeffekt på 3,2 kW @ 2900 o/min. Med elektrisk start kan du enkelt få maskinen i gang uten noen problemer. Uansett om du har en stor eller liten hage, vil de 48 cm klippebredden sørge for at du kan klippe plenen din raskt og effektivt.

STIGA Multiclip-funksjonen gjør denne gressklipperen enda mer imponerende. Klippesystemet forstøver gresset før det spres på bakken som naturlig gjødsel, slik at plenen din blir sunn og frodig. Du trenger ikke å bekymre deg for å tømme oppsamleren eller rake opp klippet gress – Multiclip tar seg av alt for deg.

I tillegg til den enestående ytelsen, er Stiga Multiclip 950 VE også svært brukervennlig. Den selvgående funksjonen gjør klippingen til en lek, da gressklipperen beveger seg fremover av seg selv. Det ergonomiske håndtaket kan justeres både i høyde og vinkel, slik at du kan klippe plenen komfortabelt og nå vanskelige områder nær vegger og busker.

Stiga Multiclip 950 VE er designet for både hageeiere og profesjonelle brukere som ønsker det beste og kraftigste produktet. Med holdbare og kraftige komponenter, overlegen ytelse, og tilpassbare funksjoner, kan du være trygg på at denne gressklipperen vil takle hardt arbeid i selv de tøffeste miljøene.

Oppsummert

 • Bensindrevet med 196 cc STIGA-motor
 • 48 cm klippebredde
 • Multiclip-funksjon for naturlig gjødsel
 • Selvgående for enkel bruk

LES MER

4. Dewalt DCMW564N – Premium elektrisk

DEWALT DCMW564N

SJEKK PRISEN →

Dewalt DCMW564N er et kraftig verktøy som kombinerer høyeffektivitet og brukervennlighet, og den vil definitivt imponere deg med sine imponerende egenskaper.

Med en imponerende klippekapasitet på 48 cm kan denne gressklipperen takle store plener uten problemer. Uansett om du har en middelsstor hage eller en større tomt, vil Dewalt DCMW564N gjøre jobben med letthet. Denne gressklipperen er utstyrt med en børsteløs motor, som ikke bare gir en jevn og effektiv klippeytelse, men også bidrar til lengre levetid og lavere vedlikeholdsbehov.

En av de mest praktiske funksjonene ved Dewalt DCMW564N er den batteriindikatoren som finnes på hvert batteri. Dette gjør at du alltid har full kontroll over hvor mye strøm som er igjen, og du unngår overraskende tomme batterier midt i klippeprosessen. Med en spenning på 36V (2x18V) kan du stole på at denne gressklipperen leverer kraftig ytelse.

Når du er ferdig med klippingen, kan du enkelt legge håndtaket over gressklipperen og låse hjulene. Dette gjør oppbevaring og transport enkelt og praktisk. Ingen behov for å bekymre seg for å finne ekstra plass i garasjen eller hageskjulet.

Med et beholdervolum på 55 liter kan Dewalt DCMW564N også håndtere store mengder gressavfall før du må tømme den. Dette gjør at du kan klippe lengre før du trenger å gjøre en pause.

Med en kraftig klippekapasitet, børsteløs motor og praktiske funksjoner som batteriindikator og enkel oppbevaring, vil denne gressklipperen gjøre hagearbeidet til en lek. Uansett om du har en plen på 800 m² eller mindre, vil Dewalt DCMW564N være en pålitelig og effektiv følgesvenn for å holde hagen din velstelt og vakker.

Oppsummert

 • Kraftig skjærekapasitet på 48 cm
 • Børsteløs motor for effektivitet og levetid
 • Praktisk batteriindikator på hvert batteri
 • Enkel oppbevaring og transport

LES MER

5. Black & Decker BEMWH551-QS – Beste budsjettvalg

BLACK & DECKER BEMWH551-QS

SJEKK PRISEN →

Å finne den perfekte gressklipperen til mindre hager kan være en utfordring, men med Black & Decker BEMWH551-QS blir oppgaven enkel. Denne imponerende gressklipperen på 1200 W kombinerer kraft og smidighet, og er uten tvil den beste i budsjettklassen.

Med sin kraftige 1200 W motor beveger Black & Decker BEMWH551-QS seg lekende lett over gresset og klipper smidig og effektivt. Den lette konstruksjonen gjør den enkel å manøvrere, perfekt for hager med skråninger og ujevnheter. Denne gressklipperen når også flater som større gressklippere ikke klarer å komme til, noe som gjør den svært allsidig.

Med en klippebredde på 30 cm er Black & Decker BEMWH551-QS ideell for mindre hager opptil 250m². Den leverer en presis klippeytelse som etterlater hagen din med et velstelt og pent utseende. Enten det er en liten forhage eller en intim bakgård, vil denne gressklipperen sørge for at gresset alltid er trimmet til perfeksjon.

En av de største fordelene med denne gressklipperen er dens kompakte design, som gjør den enkel å oppbevare når den ikke er i bruk. Du trenger ikke lenger bekymre deg for å finne ekstra plass i hageskjulet, da Black & Decker BEMWH551-QS tar minimalt med plass.

Oppsummeringsvis er Black & Decker BEMWH551-QS den uunnværlige gressklipperen for deg med en mindre hage på jakt etter kraft og smidighet i budsjettklassen. Med sin kraftige motor, enkle manøvrering, og evne til å nå vanskelig tilgjengelige områder, vil denne gressklipperen raskt bli din trofaste følgesvenn i hagearbeidet BEMWH551-QS og få en velstelt hage på kort tid.

Oppsummert

 • Kraftig 1200W motor for effektiv klipping
 • Lett og enkel å manøvrere
 • Perfekt for mindre hager opptil 250m²
 • Kompakt design for enkel oppbevaring

LES MER

6. GARDENA Classic 330 – Beste manuelle gressklipper

GARDENA Classic 330

SJEKK PRISEN →

For deg som verdsetter en velstelt gressplen og ønsker en miljøvennlig løsning, er GARDENA Classic 330 den beste manuelle gressklipperen på markedet. Denne sylindergressklipperen gir et presist klipperesultat som minner om en vakkert trimmet golfbane, samtidig som den tar hensyn til naturen.

Med en klippebredde på 32 cm er GARDENA Classic 330 ideell for mindre plener og hager. Det berøringsfrie knivsystemet sørger ikke bare for et presist klipperesultat, men det reduserer også lydnivået betydelig, noe som gjør gressklipperen behagelig å bruke. Med denne manuelle gressklipperen får du en stille og fredelig klippeopplevelse uten forstyrrende støy.

De store hjulene på GARDENA Classic 330 gir ekstra god styrbarhet og grep. Dette gjør at du enkelt kan manøvrere gressklipperen rundt i hagen uten store anstrengelser. Med klippehøyden justerbar i fire trinn, kan du tilpasse klippingen etter dine preferanser og behov. Den tydelige skalaen gjør det enkelt å lese av hvilken klippehøyde du har valgt.

En av de største fordelene med å velge en manuell gressklipper som GARDENA Classic 330 er dens miljøvennlige egenskaper. Den krever ingen elektrisitet eller bensin, noe som betyr at den ikke slipper ut skadelige utslipp i luften. Ved å velge denne miljøvennlige løsningen, bidrar du til å redusere din egen klimapåvirkning og ta vare på naturen.

Det delbare håndtaket gjør GARDENA Classic 330 enkel å oppbevare og transportere på små overflater. Den tar minimalt med plass i hageskjulet eller garasjen, og du kan enkelt bære den med deg til forskjellige deler av hagen.

Oppsummert

 • Presist klipperesultat med lydreduserende knivsystem
 • Miljøvennlig og uten skadelige utslipp
 • Lett å manøvrere med store hjul
 • Delbart håndtak for enkel oppbevaring og transport

LES MER

7. Gardena PowerMax 1200/32 — Den billigste

SJEKK PRISEN →

Gardena PowerMax 1200/32 er en elektrisk gressklipper som leverer optimale klipperesultater. Som den billigste gressklipperen i vår test, overrasker den med sin kraftige motor og behagelige kjøring.

Perfekt for mindre gressflater

Gressklipperen er lett i vekt og smidig å styre. Den har også en klippebredde på 32 cm som gjør den perfekt for mindre gressplener. Den kan uten problemer klippe gress nær kanter og vegger. Gressklipperen er også enkel å styre rundt busker og trær, noe som gjør den behagelig å bruke selv i en hage med mange «hinder».

Derfor er denne anbefalt dersom du har en mindre hage med mye trær og busker. Dens rimelige pris gjør også at du slipper å grave dypt i lommeboken.

Stillegående og behagelig

Gressklipperen er også en av gressklipperne som lager minst lyd når den arbeider. Den vil derfor ikke forstyrre naboer og de i hjemmet ditt.

Håndtaket er av modellen ErgoTec, som skal sikre best komfort og gode gripemuligheter. Du vil derfor til enhver tid klippe gress i en behagelig stilling når du bruker Gardena PowerMax 1200/32.

Fordeler:

 • Den billigste
 • Stillegående
 • Smidig og behagelig å bruke

LES MER


Hva er best av batteri, strøm og bensin på gressklipperen?

De ulike gressklipperne har sine egne fordeler og ulemper sammenlignet med hverandre. Hva du prioriterer er derfor avhengig av hva du anser som viktigst. Derfor må du være klar over de ulike egenskapene gressklipperne har.

Bensindrevet gressklipper

Bensinklippere er uten tvil de kraftigste gressklipperne som er på markedet i dag. De dekker større områder, og du slipper å tenke på både ledning og lading av batteri.

Hvis man sammenligner kvaliteten på selve klippen, er det lite som skiller gressklipperne. De batteridrevne- og elektriske gressklipperne er i dag så gode at kvaliteten er tilnærmet lik.

Det negative med en gressklipper på bensin er først og fremst dens høye lydnivå. De bråker mye mer enn de elektriske og de på batteri. De er også en del større og tyngre, og kan være noe vanskeligere å flytte rundt på trange områder. En på bensin vil også være dyrere i drift, da du regelmessig må fylle på med bensin.

En på batteri eller med ledning, vil bare gi et mindre utsalg på strømregningene dine.

Men har du større områder som trenger en klipp, er det anbefalt med en bensindreven gressklipper.

Batteridreven gressklipper

Ønsker du en miljøvennlig gressklipper, må du ha en som går på batteri. Med batteri får du null utslipp noe som sparer miljøet. Du vil også få en gressklipper som bråker minimalt.

Batteridrevne er også uten ledning og kan dekke store områder uten påfyll av strøm. De er også lette i vekt og enkle å styre i vanskelig terreng.

Det negative med batteridrevne gressklippere er at de kan ha noe lang ladetid. Er batteriet tomt risikerer du å måtte vente 2 timer før du kan bruke gressklipperen.

Du må også kjøpe nytt batteri dersom det blir ødelagt, noe som koster litt. Du risikerer derfor ekstra utgifter med en batteridreven gressklipper

Men har du en hage opptil 300 m2 og ønsker null utslipp når du klipper, må du gå for en gressklipper med batteri.

Elektrisk gressklipper

De elektriske er de letteste og mest smidige gressklipperne som er på markedet. Du kan også arbeide så lenge du vil uten lade batteri eller fylle på bensin. De bråker også lite og har en god kapasitet på motoren sin.

De gir et godt resultat og passer perfekt i mellomstore hager der du har tilgang til stikkontakt.

Det negative med elektriske, er at du til enhver tid må følge med på ledningen. Ledninger kan ha en tendens til å sette seg fast i både busker og trær, noe som kan være irriterende. Du er også avhengig at du har mulighet til å sette ledningen i en stikk.

Uten stikkontakt fungerer ikke maskinen. Men heldigvis er ledningene ganske lange slik at du kan bruke en stikkontakt som er innendørs.

De elektriske er også en del billigere enn bensindrevne og batteridrevne gressklippere. Du slipper også utgifter på drivstoff og nye batterier med en elektrisk gressklipper.

Her kan du lese om “Robotklipper test”

Ting å tenke på når du kjøper gressklipper

Før du kjøper gressklipper er det viktig at du finner en som passer ditt behov. Har du en mindre hage med mye busker og trær, kan det være lurt å kjøpe en lett og smidig gressklipper.

Finn derfor ut hva du egentlig trenger. Nedenfor har vi samlet noen ting å tenke på når du kjøper gressklipper.

Størrelsen på hagen din: Hvor stort område må gressklipperen dekke? Har du en stor hage, er det gunstig med en klipper med stor beholder som dekker store områder. Det er utrolig frustrerende å avbryte plenklippingen for å tømme gressbeholderen, eller for å bytte stikkontakt.

Sammenlign gressklipperne og kjøp den som har en rekkevidde tilsvarende din hage.

Terrenget i hagen din: Har du ujevnt terreng med mange hinder, burde du gå for en som er smidig og lett å skyve i motbakker. De tyngre gressklipperne vil i et slikt terreng bare gjøre jobben vanskeligere og gi dårligere kvalitet.

Men har du en stor og åpen plen, kan det lønne seg med en større klipper da de klipper noe jevnere.

Brukervennlighet: Finn en gressklipper som passer deg. En gressklipper som er behagelig å bruke, er lettere å bruke. Hvis du får vondt av å bruke gressklipperen er sjansen liten for at du kommer til å klippe gresset.

Kjøp en du tror vil passe deg.

Pris: Finn en som er innenfor ditt budsjett. Det finnes mange gressklippere som ikke koster for mye men som gjør en god jobb. Men trenger du en kraftig klipper med mange funksjoner, anbefales det med en gressklipper som koster litt ekstra.

Kriterier: Modellene er vurdert ut ifra følgende kriterier.

Kapasitet: Her har vi vurdert rekkevidde, motorkraft, volum på beholderen og klippebredde.

Kvalitet: Hvor godt resultat ga gressklipperne? Jo finere plenen ble jo høyere skåret gressklipperen. Deres slitestyrke og holdbarhet ble også vurdert.

Brukervennlighet: Var gressklipperne enkle og behagelige å bruke? For oss er det viktig med en god opplevelse når man klipper, uansett terreng. Vi analyserte derfor gressklippernes vekt, smidighet og komfort.

Funksjoner: Her så vi på antall funksjoner og hvor godt disse fungerte. Funksjoner som bioklipp, hastighetsregulator og display på håndtak ble analysert.

Pris: Her vurderte vi prisen i forhold til de andre kriteriene våre.

gressklipper test