fbpx

Gravidpute test: 5 komfortable puter med god avlastning 2022

Etterhvert som magen vokser kan det bli viktigere med god støtte for å oppnå en komfortabel ligge- og sitteposisjon. Spesielt viktig vil det være for de mer kritiske områdene som mage, bekken ,korsrygg, knær og rister ettersom disse allerede har en økt belastning på grunn av magen. Her vil en gravidpute være et nyttig tilskudd for økt komfort.

Fordelen med disse er at de aller fleste er utviklet slik at de kan brukes både før- og etter fødselen. En komfortabel gravidpute kan nemlig være en like hendig ammepute når barnet har kommet til verden og den store magen er borte igjen. Det viktigste når du skal velge gravidpute er at du velger en som er tilpasningsdyktig. En god pute bør helst være mulig å forme etter egne behov fremfor at puten har et fast design.

For å finne frem til de beste kandidatene for denne testen har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett. Vi har gått gjennom en rekke tidligere best i test artikler, innhentet informasjon fra forhandlere og produsenter, samt sett på tilbakemeldinger fra verifiserte kjøpere. Dette har gitt oss et grundig utgangspunkt og muligheten til å gjøre en helhetlig vurdering av hver pute.

Den puten som kom best ut av våre undersøkelser var en gravid- og ammepute som kommer fra den anerkjente produsenten Dema Comfort Ammepute. Puten er utviklet av tre kvinnelige kiropraktorer som er spesialisert på muskel-og skjelettplager hos barn, gravide og kvinner som nettopp har gjennomgått fødsel.

VÅRE favoritter

 • Tilpasser seg kroppen
 • OEKO-TEX sertifisert
 • Kan vaskes i maskin
SJEKK PRISEN →
 • Gravidpute med bomullstrekk
 • Mykt og delikat materiale
 • Er støttende for både hode, rygg og nakke
SJEKK PRISEN →
 • Fleksibelt design
 • Kan brukes som sittestøtte
 • GOTS sertifisert bomull
SJEKK PRISEN →

Gravidpute test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Dema Comfort Ammepute
Dema Comfort er en C-formet gravidpute som gir optimal støtte til både nakke, rygg, hode og hofte. Den har tusenvis av anbefalinger fra norske kunder og er en av markedets fermeste bestselgere. Skal du ha det beste markedet har å by på, er det denne vi anbefaler.
SJEKK PRISEN →
BBHugMe Ammepute
BBHugMe er spesielt utviklet for å gi optimal støtte når du skal amme og er utviklet av kiropraktorer i Norge. Puten gir god støtte for å avlaste ryggen og skuldrene dine, samtidig som den sikrer at barnet ligget mykt og behagelig under ammingen.
SJEKK PRISEN →
Doomoo Amme- og Gravidpute
Doomoo sin amme- og gravidpute har raskt blitt en bestselger takket være utforming, fleksibilitet og mykhet. Puten er fylt med lydløse kuler som enkelt tilpasser seg kroppen og barnet som ligger på den. Dette sikrer et mykt og behagelig underlag som også støtter opp.
SJEKK PRISEN →
Ergobaby Natural Curve ™ Ammepute
Her får du en naturlig ammepute fra det anerkjente merket Ergobaby. Puten er utviklet i samarbeid med eksperter på feltet for å sikre en pute som er ergonomisk korrekt, samt gir god støtte både for mor og barnet når det ammes. Du oppnår god nærhet til barnet med en mage-mot-mage stilling.
SJEKK PRISEN →
Petite Chérie gravidpute
Med en gravidpute fra Petite Chérie får du en god og støttende pute som avlaster de mest kritiske områdene under graviditeten. Dette lar kroppen finne flere behagelige posisjoner, samt forebygge langsiktige plager med rygg, bekken og knær.
SJEKK PRISEN →

1. Dema Comfort Ammepute – Testvinner

Dema Comfort Ammepute

SJEKK PRISEN →

Testens klokkeklare vinner er Dema Comfort. Med over 1000 fornøyde kunder, tonnevis av gode anmeldelser og en rekke anbefalinger, er dette en av de absolutt mest populære på markedet. Her får du det som beskrives som en behagelig C-formet kroppspute som gir optimal støtte både for hode, nakke, rygg og hofter.

Gir optimal støtte

Den unike gravidputen fra Dema er ifølge produsenten designet for maksimal komfort. Dette bekreftes etter sigende av eksisterende kunder. De forklarer nemlig at puten har et mykt og behagelige yttermateriale.

En viktig årsak til at puten føles behagelig er trolig fordi den er fylt med polyfill, som gir økende motstand under trykk. Ikke nok med det, puten har en smarte utforming som gjør at den er tilsynelatende behagelig å ligge på uansett hvilken stilling du har.

En annen ting med puten som gjør at den utmerker seg, er at den er sydd med dobbelsøm. Ifølge tusenvis av kunder har deres puter ofte revnet med tid, rett og slett fordi sømmene ikke er sydd godt nok. Med Sema derimot, vil ikke revnet søm bli et problem ettersom den har ekstra god holdbarhet.    

Skyhøy kvalitet

i tillegg til å være sydd med doble sømmer har puten materialer av høy kvalitet, samt at den er utformet på en måte som blant annet forbedrer nattsøvn og lindre ryggsmerter. Passformen er også passende for alle, uavhengig av størrelse.

Siden puten også har et avtakbart trekk kan den fint vaskes i maskin. Dette er meget praktisk da det gir rask og enkel rengjøring. Selv etter utallige vask skal trekket føles mykt og behagelig, ifølge Dema selv.

Vi er også mektig imponert over antall kunder som liker Dema gravidepute. Den har tusenvis av topprangerte anmeldelser og en hel haug av anbefalinger. Ikke overraskende er det en viktig årsak til hvorfor vi liker denne puten best.

Samtidig må heller ikke den gunstige prisen undervurderes. Sett i forhold til resten av markedet er Dema svært prisvennlig. Dermed er dette en av gravideputene som gir desidert mest for pengene.

Oppsummert

 • Gravidpute med bomullstrekk
 • Mykt og delikat materiale
 • Er støttende for både hode, rygg og nakke
 • Tåler oppvaskmaskin
 • En populære kundefavoritt

LES MER

2. BBHugMe Ammepute – Beste støtte

bbhugme Ammepute

SJEKK PRISEN →

Denne ammeputen fra BBHugMe er spesielt utviklet av norske kiropraktorer for å gi optimal støtte og komfort når du skal amme barnet. Ved å gi støtte til både deg og barnet avlaster den ryggen og skuldrene dine, samtidig som den gir en støttende stilling og mykt underlag for barnet å hvile på mens det ammer.

Puten er fylt opp med et BPA-fritt fyll i silikon som gir en myk og komfortabel plass å ligge på. I tillegg er den OEKO-TEX sertifisert som sikrer bærekraftig produksjon av tekstiler. Puten er svært tilpasningsdyktig og du kan dermed legge den inntil kroppen og få den nødvendige støtten der du selv ønsker.

Under amming kan du knyte BBHugMe rundt kroppen og dermed hindre at barnet sklir av puten, samt forebygge unødvendig belastning på rygg og skuldre. Det ergonomiske designet er utviklet for å passe alle fasonger ved at fyllet enkelt former seg etter kroppen og barnet som ligger på puten.

Denne allsidige ammeputen er utmerket for deg som ønsker bedre avlastning når du skal amme barnet ditt. Ved å knyte denne puten rundt kroppen får barnet et mykt og stabilt underlag, samtidig som du avlaster både rygg og skuldre fra vekten av barnet. Dette er spesielt viktig i begynnelsen når barnet ammer mye og belastningen på kroppen kan føre til skader og ubehag.

Oppsummert

 • Tilpasser seg kroppen
 • OEKO-TEX sertifisert
 • Kan vaskes i maskin

LES MER

3. Doomoo Amme- og Gravidpute – Bestselger

Doomoo Amme- & Gravidpute

SJEKK PRISEN →

Doomoo sin amme- og gravidpute har raskt blitt en bestselger på markedet takket være design, fleksibilitet og det myke fyllet. Puten er fylt opp med lydløse kuler som enkelt former seg etter kroppen og gir et mykt og behagelig underlag for barnet som ammes. EPS-kulene i puten har også en naturlig antibakteriell egenskap som forhindrer at puten blir møkkete.

Ved å plassere puten rundt midjen når du ammer får du en fin nærhet til barnet og du får avlastet både rygg og skuldre. Dette samtidig som barnet fortsatt kommer helt inntil kroppen din og får en naturlig ammeposisjon. Etterhvert som barnet vokser og ikke lenger har behov for ammestøtte, kan puten, takket være den praktiske utformingen, fungerer som sittestøtte.

Det ergonomiske designet er behagelig for både mor og barn, samt fungerer like godt som sittestøtte etter hvert som barnet vokser til. Den er produsert i GOTS-sertifisert bomull som sikrer god kvalitet og allergivennlige produkter for sensitiv barnehud. Trekket kan tas av puten og rengjøres ved behov.

Ser du etter en praktisk og allsidig pute som barnet kan ha god nytte av, også etter at dere er ferdig med den første ammingen, vil dette være et godt alternativ. Her får du en pute som fungerer like godt som sittestøtte når barnet blir større. Det fleksible designet sørger for god nærhet til barnet samtidig som du får redusert belastningen på både skuldre og rygg.

Oppsummert

 • Fleksibelt design
 • Kan brukes som sittestøtte
 • GOTS sertifisert bomull

LES MER

4. Ergobaby Natural Curve ™ Ammepute – Beste design

Ergobaby Natural Curve

SJEKK PRISEN →

Den prisbelønte ammeputen til Ergobaby sørger for at man får en naturlig mage-til-mage stilling uten at det blir belastende for rygg og skuldre. Dermed er både mor og barn sikret en mer komfortabel opplevelse under ammingen. Puten er utviklet i samarbeid med eksperter på amming for å oppnå optimale resultater og en naturlig avlastning for mor.

Utformingen av puten sørger for at barnet har en naturlig stilling med hodet hevet over kroppen og dermed kan spise på en naturlig og behagelig måte. Samtidig sørger det for nærhet mellom mor og barn, uten at det går utover rygg og skuldre til mor slik amming ofte kan gjøre. Alt du trenger å gjøre er å plassere puten rundt midjen din og la barnet hvile på den mens dere ammer.

Puten inneholder et naturlig skumfyll som enkelt former seg etter barnet og dermed gir en naturlig og behagelig støtte. Det myke plushtrekket er svært behagelig og skånsomt mot sensitiv barnehud, samtidig som det enkelt kan tas av og rengjøres i vaskemaskin ved behov. Trekket er 100% polyester mens skummet er 100% polyurethane skumpolstring.

Denne prisbelønte ammeputen sørger for at mor og barn oppnår ønsket mage-mot-mage samtidig som barnet ligger i en naturlig og behagelig posisjon. Puten former seg enkelt etter kroppen og sørger for tilstrekkelig støtte for både mor og barn under hele ammingen. Bare plasser den rundt midjen og la barnet hvile på denne under matingen. Dette vil skåne rygg og skuldre samtidig som barnet ligger mykt og behagelig.

Oppsummert

 • ergonomisk utformet
 • Mykt og behagelig plush
 • Tilpasser seg kroppen

LES MER

5. Petite Chérie gravidpute – Budsjettløsning

Petite Chérie Gravidpute

SJEKK PRISEN →

Med en gravidpute fra Petite Chérie får du en utmerket pute som gir god støtte etterhvert som magen vokser seg større. Mange opplever at det blir vanskeligere å finne en komfortabel hvileposisjon utover i graviditeten, men det vil denne puten bidra til å lindre. Den myke puten kan enkelt knytes rundt kroppen og sørge for nødvendig støtte der du måtte ha behov for det.

For å forebygge at man får langvarige plager etter en graviditet er det viktig med tilstrekkelig støtte på de mest kritiske områdene. Disse inkluderer mage, bekken, korsrygg, knær og ankler som ofte er de mest sårbare punktene under en graviditet. Ved hjelp av en myk og avlastende pute vil du avlaste disse bedre og dermed sørge for at kroppen får den nødvendige hvilen den trenger.

Denne puten for gravide kan brukes i senga eller på sofaen, samt som ekstra støtte når du sitter ved skrivebordet. Du knyter den enkelt rundt livet og oppnår økt støtte på de områdene du selv føler er nødvendig. Spesielt vil den være praktisk til å støtte opp magen når du legger deg ned slik at du får en mer avslappet og behagelig posisjon.

Ser du etter en praktisk avlastningspute for gravide vil denne puten fra Petite Chérie være et godt utgangspunkt. Her får du en pute som har et fleksibelt design slik at du enkelt knytter den rundt kroppen og oppnår ønsket avlastning på de områdene det er nødvendig. Dette vil gjøre det enklere å legge seg ned og finne en avslappende posisjon, samt gi bedre støtte dersom du har lange dager ved skrivebordet.

Oppsummert

 • OEKO-TEX sertifisert
 • Avtagbart trekk
 • Fleksibelt design for økt støtte

LES MER


Spørsmål og svar

Hva er en gravidpute?

En gravid- og ammepute er en pute som er designet for å gi økt støtte og avlastning for kvinner som gjennomgår en graviditet, eller som nylig har gjennomgått fødsel. Dette bidrar til å gi kroppen bedre hvile og dermed økt komfort.

Hvorfor bør man bruke en slik pute?

Kroppen gjennomgår en enorm belastning når man er gravid og i etterkant skal amme. Dermed er det lurt å gi den litt ekstra støtte for økt komfort og muligheten til å hente seg inn igjen.

Hva bidrar en gravidpute til?

En gravidpute bidrar til å støtte opp de mest kritiske områdene som mage, bekken, korsrygg, skuldre og ankler fra den økte belastningen som en graviditet og amming gir.

Er det trygt å bruke en ammepute?

Det er trygt å bruke en ammepute, men det er viktig at du sikrer at barnet er i korrekt posisjon. Skulle du være i tvil om du bør bruke en ammepute eller ei anbefaler vi at du tar kontakt med din lokale helsestasjon eller lege før du tar den i bruk.