fbpx

Gravidpute test: 5 komfortable puter med god avlastning 2023

Etterhvert som magen vokser kan det bli viktigere med god støtte for å oppnå en komfortabel ligge- og sitteposisjon. Spesielt viktig vil det være for de mer kritiske områdene som mage, bekken ,korsrygg, knær og rister ettersom disse allerede har en økt belastning på grunn av magen. Her vil en gravidpute være et nyttig tilskudd for økt komfort.

Fordelen med disse er at de aller fleste er utviklet slik at de kan brukes både før- og etter fødselen. En komfortabel gravidpute kan nemlig være en like hendig ammepute når barnet har kommet til verden og den store magen er borte igjen. Det viktigste når du skal velge gravidpute er at du velger en som er tilpasningsdyktig. En god pute bør helst være mulig å forme etter egne behov fremfor at puten har et fast design.

For å finne frem til de beste kandidatene for denne testen har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett. Vi har gått gjennom en rekke tidligere best i test artikler, innhentet informasjon fra forhandlere og produsenter, samt sett på tilbakemeldinger fra verifiserte kjøpere. Dette har gitt oss et grundig utgangspunkt og muligheten til å gjøre en helhetlig vurdering av hver pute.

Den puten som kom best ut av våre undersøkelser var en gravid- og ammepute som kommer fra den anerkjente produsenten Dema Comfort Ammepute. Puten er utviklet av tre kvinnelige kiropraktorer som er spesialisert på muskel-og skjelettplager hos barn, gravide og kvinner som nettopp har gjennomgått fødsel.

Gravidpute test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Dema Comfort Ammepute
Dema Comfort er en C-formet gravidpute som gir optimal støtte til både nakke, rygg, hode og hofte. Den har tusenvis av anbefalinger fra norske kunder og er en av markedets fermeste bestselgere. Skal du ha det beste markedet har å by på, er det denne vi anbefaler.
SJEKK PRISEN →
BBHugMe Ammepute
BBHugMe er spesielt utviklet for å gi optimal støtte når du skal amme og er utviklet av kiropraktorer i Norge. Puten gir god støtte for å avlaste ryggen og skuldrene dine, samtidig som den sikrer at barnet ligget mykt og behagelig under ammingen.
SJEKK PRISEN →
bbhugme Gravid- og Ammepute
bbhugme Gravid- og Ammepute er en fleksibel følgesvenn for gravide og ammende. Den gir god støtte og avlastning under graviditeten, og komfortabel støtte for både mor og baby under amming. Puten er ergonomisk tilpasset, laget av trygt materiale og har avtagbart trekk.
SJEKK PRISEN →
Medela Gravid- og Ammepute
Medela Gravid- og Ammepute er det beste budsjettvalget for gravide og ammende. Den gir god støtte og komfort under graviditeten og ammeperioden. Puten har en fleksibel design, avtagbart bomullstrekk og fyll av mikroperler. Medelas kvalitet til rimelig pris.
SJEKK PRISEN →
Petite Chérie gravidpute
Med en gravidpute fra Petite Chérie får du en god og støttende pute som avlaster de mest kritiske områdene under graviditeten. Dette lar kroppen finne flere behagelige posisjoner, samt forebygge langsiktige plager med rygg, bekken og knær.
SJEKK PRISEN →

1. Dema Comfort Ammepute – Testvinner

Dema Comfort Ammepute

SJEKK PRISEN →

Testens klokkeklare vinner er Dema Comfort. Med over 1000 fornøyde kunder, tonnevis av gode anmeldelser og en rekke anbefalinger, er dette en av de absolutt mest populære på markedet. Her får du det som beskrives som en behagelig C-formet kroppspute som gir optimal støtte både for hode, nakke, rygg og hofter.

Gir optimal støtte

Den unike gravidputen fra Dema er ifølge produsenten designet for maksimal komfort. Dette bekreftes etter sigende av eksisterende kunder. De forklarer nemlig at puten har et mykt og behagelige yttermateriale.

En viktig årsak til at puten føles behagelig er trolig fordi den er fylt med polyfill, som gir økende motstand under trykk. Ikke nok med det, puten har en smarte utforming som gjør at den er tilsynelatende behagelig å ligge på uansett hvilken stilling du har.

En annen ting med puten som gjør at den utmerker seg, er at den er sydd med dobbelsøm. Ifølge tusenvis av kunder har deres puter ofte revnet med tid, rett og slett fordi sømmene ikke er sydd godt nok. Med Sema derimot, vil ikke revnet søm bli et problem ettersom den har ekstra god holdbarhet.    

Skyhøy kvalitet

i tillegg til å være sydd med doble sømmer har puten materialer av høy kvalitet, samt at den er utformet på en måte som blant annet forbedrer nattsøvn og lindre ryggsmerter. Passformen er også passende for alle, uavhengig av størrelse.

Siden puten også har et avtakbart trekk kan den fint vaskes i maskin. Dette er meget praktisk da det gir rask og enkel rengjøring. Selv etter utallige vask skal trekket føles mykt og behagelig, ifølge Dema selv.

Vi er også mektig imponert over antall kunder som liker Dema gravidepute. Den har tusenvis av topprangerte anmeldelser og en hel haug av anbefalinger. Ikke overraskende er det en viktig årsak til hvorfor vi liker denne puten best.

Samtidig må heller ikke den gunstige prisen undervurderes. Sett i forhold til resten av markedet er Dema svært prisvennlig. Dermed er dette en av gravideputene som gir desidert mest for pengene.

Oppsummert

 • Gravidpute med bomullstrekk
 • Mykt og delikat materiale
 • Er støttende for både hode, rygg og nakke
 • Tåler oppvaskmaskin
 • En populære kundefavoritt

LES MER

2. BBHugMe Ammepute – Beste støtte

bbhugme Ammepute

SJEKK PRISEN →

Denne ammeputen fra BBHugMe er spesielt utviklet av norske kiropraktorer for å gi optimal støtte og komfort når du skal amme barnet. Ved å gi støtte til både deg og barnet avlaster den ryggen og skuldrene dine, samtidig som den gir en støttende stilling og mykt underlag for barnet å hvile på mens det ammer.

Puten er fylt opp med et BPA-fritt fyll i silikon som gir en myk og komfortabel plass å ligge på. I tillegg er den OEKO-TEX sertifisert som sikrer bærekraftig produksjon av tekstiler. Puten er svært tilpasningsdyktig og du kan dermed legge den inntil kroppen og få den nødvendige støtten der du selv ønsker.

Under amming kan du knyte BBHugMe rundt kroppen og dermed hindre at barnet sklir av puten, samt forebygge unødvendig belastning på rygg og skuldre. Det ergonomiske designet er utviklet for å passe alle fasonger ved at fyllet enkelt former seg etter kroppen og barnet som ligger på puten.

Denne allsidige ammeputen er utmerket for deg som ønsker bedre avlastning når du skal amme barnet ditt. Ved å knyte denne puten rundt kroppen får barnet et mykt og stabilt underlag, samtidig som du avlaster både rygg og skuldre fra vekten av barnet. Dette er spesielt viktig i begynnelsen når barnet ammer mye og belastningen på kroppen kan føre til skader og ubehag.

Oppsummert

 • Tilpasser seg kroppen
 • OEKO-TEX sertifisert
 • Kan vaskes i maskin

LES MER

3. bbhugme Gravid- og Ammepute – Fleksibel

bbhugme Gravid- og Ammepute

SJEKK PRISEN →

bbhugme Gravid- og Ammepute er en norskdesignet pute som tilbyr allsidig bruk under både graviditet og amming. Den er utviklet av norske kiropraktorer og entreprenører som har spesialisert seg på muskel- og skjelettplager hos barn, gravide og nybakte mødre.

Under graviditeten gir denne puten optimal støtte og avlastning på de viktigste områdene som mage, bekken, korsrygg, knær og vrister. Den kan brukes i sengen, sofaen eller ved skrivebordet, og gir en behagelig og avslappende opplevelse.

Som ammepute gir bbhugme støtte og komfort til både mor og baby. Puten kan plasseres rundt kroppen for å sikre en komfortabel stilling for rygg og skuldre, samtidig som babyen har et mykt og trygt sted å ligge. Puten formes enkelt etter kroppen takket være det naturlige, myke og miljøvennlige materialet. Dette bidrar til å lindre spenninger i nakke og skuldre.

bbhugme Gravid- og Ammepute er ergonomisk tilpasset for både graviditet og amming, og er laget av OEKO-TEX-sertifisert materiale som er trygt for deg og babyen din. Puten har også BPA-frie ringer/pebbles av silikon som kan tilpasses for å oppnå ønsket mykhet eller hardhet. Disse kan også brukes som bitering for babyen.

Puten kommer med et avtagbart trekk som kan vaskes på 40 grader, og en praktisk veske følger med. Med en lengde på 150 cm og en diameter på 20 cm gir denne puten god støtte og komfort gjennom hele graviditeten og ammeperioden.

Oppsummert

 • Fleksibel pute for gravide og ammende
 • Gir støtte og avlastning
 • Ergonomisk tilpasset og trygt materiale
 • Avtagbart trekk og praktisk design

LES MER

4. Medela Gravid- og Ammepute – Beste budsjettvalg

Medela Gravid- og Ammepute

SJEKK PRISEN →

Medela Gravid- og Ammepute er den ideelle kombinerte puten for gravide og ammende mødre. Den gir god støtte og komfort både under graviditeten og etter fødselen. Uansett om du ammer, sover, pumper eller hviler, vil denne puten være en pålitelig følgesvenn.

Puten har en fleksibel design som omfavner kroppen din og gir optimal støtte. Den er spesielt utformet for å gi god støtte ved amming og pumping med brystpumpe, slik at du kan finne en behagelig stilling både for deg selv og babyen din.

Medela Gravid- og Ammepute kommer med et avtagbart trekk laget av 100% Oeko-Tex-sertifisert bomull. Dette sikrer at puten er trygg og skånsom mot huden din og babyens hud. Puten har et fyll av mikroperler laget av ekspansiv polystyren, som gir en behagelig og støttende følelse.

Produktspesifikasjonene inkluderer trekk av 100% bomull som er Oeko-Tex Standard 100-sertifisert, og puteinnlegg laget av 100% polypropylen. Puten har en diameter på 32 cm og en lengde på 170 cm, noe som gir god dekning og støtte for hele kroppen din.

Medela Gravid- og Ammepute er det beste budsjettvalget når det kommer til gravidputer. Den gir deg den nødvendige støtten og komforten du trenger under graviditeten og ammeperioden, til en rimelig pris. Medelas fokus på kvalitet og funksjonalitet gjør denne puten til et pålitelig valg for alle mødre som ønsker det beste for seg selv og babyen sin.

Oppsummert

 • Budsjettvennlig gravid- og ammepute
 • Fleksibel design og god støtte
 • Avtagbart bomullstrekk og mikroperler
 • Medelas kvalitet til rimelig pris

LES MER

5. Petite Chérie gravidpute – Budsjettløsning

Petite Chérie Gravidpute

SJEKK PRISEN →

Med en gravidpute fra Petite Chérie får du en utmerket pute som gir god støtte etterhvert som magen vokser seg større. Mange opplever at det blir vanskeligere å finne en komfortabel hvileposisjon utover i graviditeten, men det vil denne puten bidra til å lindre. Den myke puten kan enkelt knytes rundt kroppen og sørge for nødvendig støtte der du måtte ha behov for det.

For å forebygge at man får langvarige plager etter en graviditet er det viktig med tilstrekkelig støtte på de mest kritiske områdene. Disse inkluderer mage, bekken, korsrygg, knær og ankler som ofte er de mest sårbare punktene under en graviditet. Ved hjelp av en myk og avlastende pute vil du avlaste disse bedre og dermed sørge for at kroppen får den nødvendige hvilen den trenger.

Denne puten for gravide kan brukes i senga eller på sofaen, samt som ekstra støtte når du sitter ved skrivebordet. Du knyter den enkelt rundt livet og oppnår økt støtte på de områdene du selv føler er nødvendig. Spesielt vil den være praktisk til å støtte opp magen når du legger deg ned slik at du får en mer avslappet og behagelig posisjon.

Ser du etter en praktisk avlastningspute for gravide vil denne puten fra Petite Chérie være et godt utgangspunkt. Her får du en pute som har et fleksibelt design slik at du enkelt knytter den rundt kroppen og oppnår ønsket avlastning på de områdene det er nødvendig. Dette vil gjøre det enklere å legge seg ned og finne en avslappende posisjon, samt gi bedre støtte dersom du har lange dager ved skrivebordet.

Oppsummert

 • OEKO-TEX sertifisert
 • Avtagbart trekk
 • Fleksibelt design for økt støtte

LES MER


Spørsmål og svar

Hva er en gravidpute?

En gravid- og ammepute er en pute som er designet for å gi økt støtte og avlastning for kvinner som gjennomgår en graviditet, eller som nylig har gjennomgått fødsel. Dette bidrar til å gi kroppen bedre hvile og dermed økt komfort.

Hvorfor bør man bruke en slik pute?

Kroppen gjennomgår en enorm belastning når man er gravid og i etterkant skal amme. Dermed er det lurt å gi den litt ekstra støtte for økt komfort og muligheten til å hente seg inn igjen.

Hva bidrar en gravidpute til?

En gravidpute bidrar til å støtte opp de mest kritiske områdene som mage, bekken, korsrygg, skuldre og ankler fra den økte belastningen som en graviditet og amming gir.

Er det trygt å bruke en ammepute?

Det er trygt å bruke en ammepute, men det er viktig at du sikrer at barnet er i korrekt posisjon. Skulle du være i tvil om du bør bruke en ammepute eller ei anbefaler vi at du tar kontakt med din lokale helsestasjon eller lege før du tar den i bruk.

gravidpute Ammepute