fbpx

GPS Tracker test: Disse 4 gir mest for pengene i 2023

Sporingsenheter som en GPS-tracker er et glimrende redskap for å finne bil, kjøretøy, sykler og egentlig alt som kan spores utendørs.  En GPS tracker har dessuten ubegrenset rekkevidde ettersom de bruker satellittsignaler. Det er med andre ord et nyttig redskap for å finne bortkomne eiendeler.

Om du er på utkikk etter en GPS-tracker har du kommet til riktig sted. Vi har nemlig samlet de fire beste på markedet, for at du enklere skal finne din favoritt. Vi har ikke selv testet produktene, men gjennomgått utallige produktbeskrivelser, kundeanmeldelser og tester utført av testpanel.

Trackeren vi oppfattet som best og som derfor fikk tittelen «testvinner», er Swetrack MaxiTracker GPS-sender. Her får du en pålitelig sanntidssporer av eiendeler av høy kvalitet. Den koster også relativt lite, i alle fall sett i forhold til dens funksjonalitets og slitestyrke. Dermed var i aldri i tvil om at denne er best.

Ønsker du en sporingsenhet til sykkelen? Da er det Bikefinder BGG1T GPS vi anbefaler. Er det ingen av disse som faller i smak? Les videre, og du finner helt sikkert en favoritt.

GPS Tracker test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Swetrack MaxiTracker GPS-sender
Swetrack MaxiTracker er den beste GPS-trackeren på markedet. Med sin magnetiske festemulighet, opptil 3 års standby-tid og avanserte funksjoner som sanntidssporing og geogjerde, gir den pålitelig og nøyaktig posisjonshistorikk.
SJEKK PRISEN →
Apple AirTag
Apple AirTag er en svært god GPS-tracker som er kompakt og praktisk. Den hjelper deg med å finne tapte gjenstander ved å koble den til iPhone eller iPad. AirTag er avhengig av andre Apple-enheter i nærheten for å spore gjenstanden.
SJEKK PRISEN →
Swetrack Lite+
Swetrack Lite+ er en svært god GPS-tracker med interessante funksjoner. Den gir sanntidssporing, geogjerde-varsler og posisjonshistorikk. Med energisparemodus og spenningsovervåking er den en pålitelig løsning for kjøretøysovervåking.
SJEKK PRISEN →
NorthTracker Machine Easy gps-tracker
GPS-trackeren Northtracker fungerer både som sporingsenhet og tyveribeskyttelse. Den har også en ubegrenset rekkevidde og er svært slitesterk. For oss var det aldri noe tvil om at denne skulle til topps, og vi er heller ikke alene om å like denne. Northtracker Machine easy kan nemlig skryte over å ha vunnet flere GPS-tester.
SJEKK PRISEN →
North Tracker Scout sporingsenhet
Denne toppmodellen fungerer ypperlig til både båt og bil, da den har nøyaktig sanntidssporing, er vanntett, har lang batteritid og sikker tyveribeskyttelse i hele Europa. Prisen er kanskje høy og du må grave relativt dypt i lommeboken, men den er likevel verdt hver eneste krone ifølge forbrukerne.
SJEKK PRISEN →

1. Swetrack MaxiTracker GPS-sender – Best i test

Swetrack MaxiTracker GPS-sender

SJEKK PRISEN →

Swetrack MaxiTracker er den beste GPS-trackeren på markedet i dag, og her er hvorfor. Med sin magnetiske og enkle festemulighet, opptil 3 års standby-tid og avanserte funksjoner, er dette en pålitelig enhet som gir sanntidssporing og nøyaktig posisjonshistorikk.

En av de imponerende egenskapene til Swetrack MaxiTracker er dens praktiske størrelse og magnetiske design. Den er batteridrevet og kan enkelt festes på kjøretøyet takket være den innebygde magneten. Denne enkle installasjonen gjør det raskt å komme i gang med å spore kjøretøyet ditt.

Med Swetrack MaxiTracker kan du dra nytte av sanntidssporing og posisjonshistorikk. Ved hjelp av den tilkoblede SweTrack Live-appen (iOS/Android) og datamaskinen, kan du se kjøretøyets posisjon i sanntid og spore dens bevegelser i et valgt tidsrom. Dette gir deg full kontroll og oversikt over kjøretøyets aktiviteter.

Batteritiden til Swetrack MaxiTracker er imponerende. Med opptil 3 års standby-tid i smart energisparemodus kan du være trygg på at enheten vil være driftssikker i lang tid. Avhengig av bruksmønsteret kan batteritiden variere, men selv ved konstant bruk har enheten en batteritid på ca. 100 timer.

MaxiTracker har også smarte funksjoner som bevegelsesalarm og geogjerde. Bevegelsesalarmen varsler deg hvis kjøretøyet begynner å bevege seg uten tillatelse, mens geogjerde-funksjonen lar deg merke et bestemt område og motta varsler når kjøretøyet passerer grensen for dette området. Dette gir ekstra trygghet og sikkerhet.

Alt i alt er Swetrack MaxiTracker den beste GPS-trackeren på markedet takket være sin pålitelige ytelse, enkle installasjon, lange batteritid og avanserte funksjoner som sanntidssporing og geogjerde.

Oppsummert

 • Beste GPS-trackeren på markedet
 • Magnetisk festemulighet og lang standby-tid
 • Sanntidssporing og posisjonshistorikk
 • Avanserte funksjoner som bevegelsesalarm og geogjerde

LES MER

2. Apple AirTag – Liten formfaktor

Apple AirTag

SJEKK PRISEN →

Apple AirTag er en svært god GPS-tracker som er utrolig kompakt og praktisk. Den gjør det enkelt å finne igjen tapte gjenstander ved hjelp av enkel tilkobling til iPhone eller iPad. AirTag er avhengig av andre Apple-enheter i nærheten for å kunne spore gjenstanden.

En av de imponerende funksjonene til Apple AirTag er muligheten til å holde styr på enhetene dine og finne venner og familie gjennom Hvorer?-appen. Med et enkelt trykk kan du koble AirTag til iPhone eller iPad og ha full kontroll over dine viktige eiendeler.

AirTag gjør det enkelt å finne tapte gjenstander ved hjelp av lydavspilling gjennom den innebygde høyttaleren. Du kan også be Siri om hjelp til å lokalisere gjenstanden. Den presise søkefunksjonen bruker ultrabredbåndsteknologi for å lede deg direkte til en AirTag i nærheten, men dette er bare tilgjengelig på utvalgte iPhone-modeller.

En unik funksjon ved AirTag er evnen til å finne ting som er lenger unna ved hjelp av det store nettverket av Apple-enheter i Hvor er?-nettverket. Dette betyr at hvis du mister noe utenfor rekkevidde, kan andre brukere av Apple-enheter hjelpe deg med å finne den tapte gjenstanden.

AirTag er utformet med personvern i tankene. All kommunikasjon i Hvorer?-nettverket er anonym og kryptert, og posisjonsdata og historikk lagres aldri på AirTag-enheten.

En annen fordel med AirTag er det utskiftbare batteriet (CR2032) som varer i over ett år. Du trenger ikke bekymre deg for hyppig batteribytte.

 • Kompakt og praktisk GPS-tracker
 • Tilkobles enkelt til iPhone eller iPad
 • Presis sporing med lydavspilling og Siri
 • IP67 vann og støvbestandig

LES MER

3. Swetrack Lite+ – Med Geogjerde

Swetrack Lite+ GPS

SJEKK PRISEN →

Swetrack Lite+ er en svært god GPS-tracker med spennende funksjoner. Med sanntidssporing kan du følge GPS-sporingsenheten og se hvor den beveger seg. Geogjerde-funksjonen gir deg varsler når kjøretøyet forlater eller passerer et spesifikt område. Med posisjonshistorikk kan du lagre og se alle posisjoner i SweTrack Live-appen.

En av de beste tingene med Swetrack Lite+ er at den styres fullstendig gjennom den brukervennlige appen SweTrack Live. Du kan enkelt se enhetens posisjon enten på datamaskinen eller mobilen din. Dette gir deg praktisk tilgang til informasjonen du trenger.

Den smarte energisparemodusen reduserer strømforbruket når kjøretøyet er stillestående, noe som er ideelt for kjøretøy med mindre batterier. Enheten har også et innebygd backup-batteri på 350 mAh.

En annen imponerende funksjon er spenningsovervåking. Med Swetrack Lite+ kan du måle spenningen på batteriet som enheten er koblet til. Dette lar deg enkelt overvåke statusen til kjøretøyets batteri via mobilappen. Du kan også installere et eksternt bryterrele for å styre strømtilførselen til ekstern elektronikk, for eksempel bil, el-scooter eller el-sykkel.

Swetrack Lite+ er enkel å installere. Du trenger bare å koble de to kablene til kjøretøyets strømsystem, laste ned SweTrack Live-appen og opprette en konto. Deretter er du klar til å komme i gang med å spore og overvåke kjøretøyet ditt.

Med spesifikasjoner som en 350 mAh batteristørrelse, støtte for 2G/GSM og 4G/LTE mobilnett, kompatibilitet med strømsystemer fra 9V til 90V, og et posisjonsintervall på hvert 30. sekund, er Swetrack Lite+ en kraftig GPS-tracker. Med sine kompakte mål og lette vekt på 47 g er den enkel å håndtere og plassere på kjøretøyet.

Oppsummert

 • Sanntidssporing og geogjerde-varsler
 • Energisparemodus og spenningsovervåking
 • Enkel installasjon og brukervennlig app
 • Posisjonshistorikk og pålitelig GPS-sporing

LES MER

4. NorthTracker Machine Easy gps-tracker — Best I test

NorthTracker Machine Easy GPS-tracker

SJEKK PRISEN →

GPS trackeren “Northtracker” fungerer både som sporingsenhet og tyveribeskyttelse. Den har også en ubegrenset rekkevidde og er svært slitesterk. For oss var det aldri noe tvil om at denne skulle til topps, og vi er heller ikke alene om å like denne. Northtracker Machine easy kan nemlig skryte over å ha vunnet flere GPS-tester.

Det er mye å like med denne sporingsenheten, noe også forbrukerne virker å være enige om.  Den beskrives som både pålitelig og praktisk, i tillegg får gode skussmål for sin overkommelige pris.

Det påpekes dessuten at den gir nøyaktig sanntidssporing av eiendeler, at den drives av kjøretøyets batteri, samt at den loggfører alle bevegelser. Ikke nok med det, den gir også tyveribeskyttelse som fungerer i hele Europa. GPS-en sender posisjonen i sanntid, slik at du alltid vet hvor du har kjøretøyet. I tillegg kan Machine Easy brukes for sikkerhetens skyld. Skulle noe hende deg, kan den som har tilgang til innloggingen enkelt se hvor du befinne deg og komme til unnsetning.

Ytterligere beskrivelser er at den er vanntett og at den kan kobles til en alarmsentral med vekterutrykning, og det uten ekstra kostnad. Denne modellen har også samarbeid med flere mobiloperatører i Norge, som blant annet Telia og Telenor.

Sett i forhold til helheten denne gir, tror vi du skal slite med å finne en bedre modell til denne prisen. Ja, du finner helt sikkert GPS-trackere med flere funksjoner, men da må du også regne med en betydelig høyere pris.

Oppsummert

 • Ubegrenset rekkevidde
 • Tyveri beskyttelse i hele Europa
 • Loggfører alle bevegelser
 • Vanntett og slitesterk
 • Vår klokkeklare testvinner

LES MER

5. North Tracker Scout sporingsenhet — Høy pris

NorthTracker Scout Sporingsenhet

SJEKK PRISEN →

Denne toppmodellen fungerer ypperlig til både båt og bil, da den har nøyaktig sanntidssporing, er vanntett, har lang batteritid, og sikker tyveribeskyttelse i hele Europa. Prisen er kanskje høy og du må grave relativt dypt i lommeboken, men den er likevel verdt hver eneste krone ifølge forbrukerne.

North Tracker Scout er utvilsomt en god sporingsenhet og den fremstår som en svært populær modell, særlig blant båteiere. Den har gode tilbakemeldinger hos forbrukerne, samt at den har vunnet prisen «best i test» hos forbrukermagasinet «BåtMagasinet».

Trackeren beskrives som en pålitelig modell utstyrt med sanntidssporing og innebygd batteri med hele fem års levetid. Dessuten har den tyveribeskyttelse i hele Europa, samt at den også er enkel å installere og lett å skjule. Den kan også kobles til alarmsentral med vekterutrykning.

Måten sporingsenheten fungerer på er ved at den sender en posisjon per døgn, tidlig om morgenen. Mellom intervallene ligger den i dyp søvn og kan derfor ikke skannes og finnes av tyver. Hvis GPS trackeren forlater en sikkerhetssone i løpet av natten, kommer det en alarm tidlig om morgenen, og intervallet endres da automatisk til å sende posisjon hver time, med mulighet for tettere sporing når det er nødvendig. Denne løsningen har vist seg veldig effektiv siden den gir en falsk trygghet for tyven samtidig som du får god tid til å finne den stjålne gjenstanden.

Den er også værbestandig og har en driftstemperatur på mellom -20 til 60 grader celsius. Prisen er som nevnt høy, men vi tror vi likevel den er verdt pengene. Har du båt, tror vi det er få GPS-trackere som egner seg bedre enn denne.

Oppsummert

 • GPS tracker velegnet for båt og bil
 • Vannbestandig
 • Sanntidssporing
 • Høy pris men likevel verdt pengene ifølge forbrukerne

LES MER


Derfor er GPS trackere nyttig å ha

GPS (Globalt Posisjonssystem) gir deg muligheten for å vite til enhver tid hvor kjøretøyet ditt befinner seg. Det kan også hjelpe deg med å oppspore ting du har mistet, eller sørge for at en dement ikke forsvinner uten oppsyn. Ny teknologi innen GPS-sporing har gjort dette enklere enn noen gang før!

Tracker passer godt for deg som vil sikre og spore dine kjøretøy, slik som bil, båt, MC eller sykkel. Dette passer også for oppsyn av barn, demente personer eller for turgående i fjell og villmark.

Fordeler med å bruke en GPS tracker:

1. Sikre deg mot biltyveri

GPS sporingssystem gir deg umiddelbar tilgang til verdifull innsikt om kjøretøyet ditt rett fra mobiltelefonen, nettbrettet eller datamaskinen din. Dette er helt gratis ved hjelp av nettstedet og appen TrackSolid. Ved bruk av Geo-fence kan du stille inn et geografisk avgrenset område, og trackeren varsler deg når kjøretøyet kjører inn eller ut av dette område.

2. Oppspore ting du mistet

Ved bruk av en GPS Tracker kan du enkelt oppspore ting du har mistet, og ha mer kontroll i hverdagen.

3. Passe på barn eller demente

Sporingsteknologien er ofte tatt i bruk av sykehjem med demente. Sporingsbrikker gjør det enkelt og kunne spore demente på avveie, slik at de kan unngå farlige situasjoner.

Ved bruk av GPS-sporingen kan du vite hvor barnet ditt er og sørge for at det kommer trygt hjem fra skoleveien. Du vil derfor ha mer kontroll og kunne unngå uheldige situasjoner.

gps tracker test