fbpx

Gjesteseng test: 7 komfortable alternativer til gjesterommet 

Når du skal ha besøk av familie og venner er det viktig at gjesterommet er utstyrt med en komfortabel seng som sikrer gjestene dine en god natts søvn. Det er derfor viktig å finne en seng som ikke bare passer godt som møblement, men som også lar gjestene våkne uthvilt. Det kan være stressende å sove borte fra vante omgivelser, men en kvalitetsseng vil sikre at gjestene dine flyter komfortabelt inn i drømmeland.

Vi har i denne gjesteseng testen sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at valget blir enklere. Sammenligningen har tatt for seg 7 forskjellige gjestesenger. Vurderingen er basert på omtaler og spesifikasjoner. Vår testvinner Venus Natural Rammemadrass sikrer gjestene dine en god natt søvn med avansert støtte og robuste fjærer. Den eneste bekymringen med disse sengene er at gjestene ikke ønsker å reise hjem igjen.

Gjesteseng test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Venus Natural Rammemadrass 180x200
Med Venus Motion får du en robust kvalitetsseng kombinert med en overlegen madrass for det beste utgangspunktet for en natts søvn. Sengen kombinerer fjærer med avansert demping med en overmadrass som ikke holder på varmen, men tilbyr et kjølig og behagelig underlag. 
SJEKK PRISEN →
Atlas Wood Rammemadrass 140x200
Atlas Wood tilbyr kvalitet til en hyggelig pris. Sengen er delt inn i 5 komfortsoner og sørger for at reisen til drømmeland blir så kort og behagelig som mulig. Den ventilerte overmadrassen sørger for at både varme og svette effektivt fordeles og ikke forstyrrer søvnen gjennom natten. 
SJEKK PRISEN →
Venus Natural Rammemadrass 140x200
Venus Natural er rammemadrassen som tilbyr god komfort i en robust treramme med en 100% naturlig overmadrass. Sengen er satt i en solid treramme med hele 7 komfortsoner og en dyp overmadrass for best mulig komfort. 
SJEKK PRISEN →
Senses Natural Rammemadrass 180x200
Dersom du ønsker å tilby dine gjester en perfekt natts søvn kommer du langt med Senses Natural rammemadrass. Sengen kombinerer avansert teknologi og omfattende støtte for å skape den ultimate komfort gjennom hele natten. Her kan du være helt trygg på at gjestene sover komfortabelt gjennom hele natten. 
SJEKK PRISEN →
Senses Natural Kontinentalseng 180x200
Med denne kontinentalsengen får du et alternativ som er både allergi- og miljøvennlig uten at det går utover komforten. Sengen benytter avanserte pocketfjærer som former seg etter kroppen for at man skal oppnå optimal demping gjennom hele natten. 
SJEKK PRISEN →
Senses Diamant Kontinentalseng 180x200
Senses Diamant tar komfort til nye høyder. Moderne pocketfjærer sørger for ergonomisk perfekt støtte gjennom hele natten og den graffitbehandlede overmadrassen har en myk kjølende effekt for optimale søvnvilkår. 
SJEKK PRISEN →
Jupiter Regulerbar seng 160x200
Når pris og kvalitet står høyt i kurs leverer Jupiter regulerbar seng på alle punkter. Sengen leverer god komfort og, med en lydsvak motor fra danske Linak, får du en fleksibel seng med regulerbare høyder. Det hele er satt i en 12 centimeter tykk fururamme som sikrer et slitesterkt og robust design til en hyggelig pris. 
SJEKK PRISEN →

1. Venus Natural Rammemadrass 180×200

gjesteseng test: Denne er best i test

SJEKK PRISEN →

Med Venus Motion kan du være trygg på at gjestene dine får seg en god natts søvn. Sengen er inndelt i 7 forskjellige komfortsoner for å sikre best mulig støtte og en god opplevelse uansett hvem som sover i sengen. De 7 forskjellige sonene sørger for at man oppnår optimal støtte gjennom natten og baserer seg på sterke fjærer som raskt former seg etter den som ligger i sengen.

Sengen består av en robust ramme i tre, omfattende fjærer og en overmadrass som ikke absorberer varme, men fordeler den jevnt for best mulig søvn. Her får du en seng som ikke bare støtter godt opp for optimal komfort, men også fordeler varmen gjennom natten slik at du ikke opplever at søvnen forstyrres av varme.

Du kan derfor være sikker på at dette er en seng som raskt lar gjestene dine sveve avgårde til drømmeland på en myk og god overmadrass med robust dempet underlag. Venus Motion kombinerer en solid rammemadrass med en dempende overmadrass for å oppnå det ypperste innen komfort. Dette sørger for optimale omgivelser og en rask innsovning slik at du raskere oppnår kvalitetssøvn.

LES MER


2. Atlas Wood Rammemadrass 140×200

SJEKK PRISEN →

Atlas Wood er en seng som tilbyr god komfort uten at du trenger tømme lommeboken. Sengen er delt opp i 5 forskjellige komfortsoner og kommer med en overmadrass for å tilby det lille ekstra. Dette sørger for at gjestene dine kan ta korteste vei til drømmeland og få en god natt søvn. De 5 komfortsonene sørger for god vektfordeling og støtte uansett hvem som sover i sengen.

Sengens 5 komfortsoner er bygget opp av pocketfjærer for best mulig støtte og, takket være den solide latekskjernen til overmadrassen, skaper du optimale vilkår for kvalitetssøvn. Overmadrassen har en latekskjerne på hele fire centimeter, noe som sikrer god varmefordeling samtidig som den beskytter rammemadrassen mot svette. Dette sørger for at sengen holder seg godt og kan tilby komfort i mange år.

De sterke pocketfjærene holdes på plass av en robust treramme på hele 20 centimeter konstruert i treverk. Svensk furu sørger for at sengen yter ypperlig komfort gjennom mange år, samtidig som det gjør sengens svært slitesterk og et flott møbel å se på uten at det blir for dominerende på gjesterommet.

LES MER


3. Venus Natural Rammemadrass 140×200

SJEKK PRISEN →

Venus natural er sengen som kombinerer avansert teknologi med en 100% naturlig overmadrass. Dette gir den optimal vektfordeling og hele 7 komfortsoner bygget på pocketfjærer. På denne måten oppnår man optimal vektfordeling uansett hvem som sover i sengen, og det oppleves som mykt og behagelig å ligge i sengen gjennom natten.

Fjærene former seg godt etter kroppen og tilbyr derfor optimal støtte gjennom hele natten uansett hvilken stilling man sover i. Dette, kombinert med den myke overmadrassen i 100% naturlig latexskum, sørger for at du ikke bare sover komfortabelt, men med god samvittighet. Mayan overmadrass er produsert etter SonoCore-prinsippet, noe som gir god ventilasjon, komfort og bærekraftighet.

Rammemadrassen består av to lag pocketfjærer isolert med et mykt og godt latexskum for ypperste komfort. Alt dette er beskyttet av en solid treramme i hele 20 centimeter svensk furu for å garantere et robust slitesterkt design. Sengen oppnår svanemerking som gir et kvalitetsmerke med din helse i tankene. Lateksen er dessuten tappet fra Hevea Brasiliensis gummitreet som er den mest naturvennlige fremgangsmåten for å produsere latex til tekstiler.

LES MER


4. Senses Natural Rammemadrass 180×200

Senses Natural tilbyr overlegen komfort ved å benytte det ypperste innen både avansert fjærteknologi og optimal støtte med hele 7 komfortsoner. Dette sørger for at sengen raskt former seg etter kroppen som ligger i den og tilbyr en ergonomisk korrekt støtte gjennom hele natten uansett sovestilling. De avanserte pocketfjærene sørger for en god vektfordeling fordelt på hele syv komfortsoner, noe som gjør at du raskt finner deg til rette i denne sengen.

Den 100% naturlige Mayan overmadrassen er konstruert ved hjelp av SonoCore-prinsippet og er basert på naturlige materialer. SonoCore-metoden gir lateksen en ensartet overflate og sørger for optimal komfort, samtidig som den gir god varme avlastning uten å absorbere for mye varme. Dette gir overmadrassen en unik evne til å selv ventilere og derfor holde en stabil temperatur gjennom hele natten.

For at Senses Natural skal tilby det beste av komfort er det et dobbelt lag med fjærer isolert med mykt lateks skum i rammemadrassen. Dette sørger for at de syv forskjellige komfortsonene tilbyr personifisert demping satt i en robust ramme av svensk furu. Det hele er bekreftet av svanemerking som sikrer at du kan legge deg med god samvittighet og nyte en natt søvn.


5. Senses Natural Kontinentalseng 180×200

Med denne kontinentalsengen fra Senses får du en seng som tilbyr god komfort, samtidig som den er både allergi- og miljøvennlig. Sengen tar i bruk avanserte pocketfjærer som gir optimal støtte og sikrer ergonomisk korrekt støtte selv ved aktiv søvn. Sengen former seg etter kroppen selv om du sover urolig eller varierer sovestilling gjennom natten.

Overmadrassen er produsert ved å følge SonoCore-metoden og ved å kun benytte 100% naturlige materialer. SonoCore-metoden sørger for at lateksen oppnår en ensartet overflate som er unikt for SonoCore. Dette gir langt bedre ventilering og varmefordeling enn tradisjonelle overmadrasser og sikrer komfortabel søvn gjennom hele natten selv om det er varmt i rommet rundt.

De sterke pocketfjærene er omgitt av mykt lateksskum som sørger for god ventilering av madrassen. Dette fordeler varmen avgitt av kroppen på en effektiv måte og gir et behagelig underlag å sove på. Kombinasjonen sørger også for at du oppnår ergonomisk korrekt støtte slik at du kan våkne uthvilt dagen etter. Som et ytterlag er det bygd opp med svensk furu for bærekraftig og robust beskyttelse av pocketfjærene. Du kan derfor trygt tilby gjestene kost og losji, vel viten om at sengen er både slitesterk og komfortabel.


6. Senses Diamant Kontinentalseng 180×200

Senses Diamant kontinentalseng tar komfort til nye høyder ved å kombinere moderne pocketfjærer med en overlegen grafittbehandlet overmadrass som tilbyr et mykt og kjølende underlag. Dette sørger for at veien til drømmeland blir kortest mulig og du kan tilby venner og familie losji med god samvittighet.

Overmadrassen til Senses Diamant er utformet etter SonoCore-metoden og, takket være en diamantbehandlet overflate, er lateksstoffet mer pustende enn tradisjonell lateks. Takket være den åpne overflaten er overmadrassen både slitesterk og pustende. Dette sørger for at du beholder den optimale temperaturen gjennom natten og ikke blir forstyrret av verken for varmt eller for kaldt underlag mens du sover.

Sengen er utstyrt med moderne pocketfjærer som er delt inn i hele 7 forskjellige komfortsoner for best ergonomisk støtte og komfort. Fjærene gir god vektfordeling og gjør det lekende lett å oppnå riktig sovestilling uansett hvor aktiv du er. For optimal komfort er rammemadrassen utstyrt med et dobbelt lag pocketfjærer pakket inn i en robust ramme av svensk furu. Dette gir sengen et slitesterkt kvalitetsdesign som leverer god nattesøvn i mange år.

Senses Diamant kombinerer med dette det ypperste både innen moderne fjærteknologi og SonoCore-design, noe som sikrer en god natts søvn uansett hvilket klima det er i rommet ellers. Den kjølende overmadrassen, kombinert med ergonomisk overlegen støtte, gjør at veien til drømmeland aldri har vært kortere.


7. Jupiter Regulerbar seng 160×200

SJEKK PRISEN →

Med denne robuste sengen fra Jupiter får du en seng til gjesterommet som tilbyr fleksibel elevasjon av komponenter slik at du oppnår optimal støtte uansett soveposisjon. Den lydsvake motoren fra danske Linak sørger for at du enkelt kan endre elevasjon uten at det forstyrrer andre i rommet eller virker forstyrrende gjennom natten. Dette gjør at du kan sove trygt med viten om at du hele natten har ergonomisk støtte for hele kroppen.

Med denne sengen følger det en pustende overmadrass som tilbyr en latekskjerne på hele 4 centimeter. Dette sørger for en behagelig opplevelse og et mykt underlag som, takket være de spesielle funksjonene til lateks, puster godt og fordeler varmen godt. Dette sørger for god temperatur gjennom hele natten og bygger oppunder vilkårene for kvalitetssøvn.

Rammemadrassen er sengens viktigste komponent og er utstyrt med moderne pocketfjærer fordelt på fem forskjellige komfortsoner. Egenskapene til pocketfjærene gir optimal vektfordeling og tilpasser seg raskt fasongen til den som sover i sengen. Det mye isolerende lateksskummet fjærene er beskyttet med sørger for at sengen puster lett og gir en behagelig opplevelse gjennom hele natten.

Det hele er satt i en 12 centimeter tykk furutreramme som sørger for at sengen får god robusthet og en lang levetid. Det stilrene designet gjør det også lett å møblere gjesterommet med tilbehør uten at sengen blir for dominant. Eksponert treverk gir et tidløst og stilig design som gjestene kan nyte godt av i mange år fremover.

LES MER


Spørsmål og svar

Når man skal velge riktig seng til gjesterommet er det en rekke ting man bør ta med i betraktningen, og det kan også være lurt å ta høyde for at man velger en seng som passer godt til de fleste, heller enn en seng som dekker spesielle behov for noen få. Det kan derfor være lurt å velge en kvalitetsseng som vår testvinner Venus Natural Rammemadrass, som leverer kvalitetssøvn til de aller fleste og baserer seg på avansert teknologi for optimal søvn.

Hvordan velge riktig madrass?

Det kan være forvirrende å navigere seg til riktig seng og madrass. Det finnes utallige alternativer og med forskjellige antall komfortsoner, demping, elevasjon og kjøling kan det fort bli mange variabler. Det er derfor viktig at man husker de grunnleggende årsakene til at man velger en madrass,og dette er korrekt avlastning av kroppsvekt. Ettersom det kan være forskjellige venner og familie som skal benytte sengen på gjesterommet er det viktig at man velger en seng som enkelt tilpasser seg forskjellige kroppsvekter og fortsatt tilbyr optimal ergonomisk støtte. Dette er langt viktigere enn avanserte funksjoner som elevasjon og temperert madrass.

Bør jeg velge rammemadrass eller kontinentalseng?

Selv om både rammemadrass og kontinentalseng tilbyr mange av de samme komfortene er det et par vesentlige forskjeller. En rammemadrass er enkelt og greit en seng hvor madrassen utgjør hoveddelen av sengen og beina monteres direkte på rammen. Kontinentalseng er imidlertid en komplett løsning som har sengeramme, fjærmadrass og overmadrass for å tilby optimal komfort. Det har blitt stadig mer vanlig med rammemadrass, ettersom utviklingen av avanserte pocketfjærer har gjort det mulig å tilby optimal komfort uten at man trenger å pakke det inn i en omfattende sengeramme. Mange velger derimot fortsatt å gå for en kontinentalseng på gjesterommet, ettersom dette er et mer omfattende møbel som kombinert med en sengegavl ofte tar seg bedre ut.

Bør jeg velge en fast eller myk madrass?

Mange har et fokus på fastheten til madrassen når de er på jakt etter ny seng, men dette er ikke alltid det viktigste å huske på. Det kommer ofte langt mer ann på hvilken sovestilling man har, enn hvor fast madrass man bør velge. Det kan derfor være lurt å velge et fast alternativ når man skal kjøpe ny seng til gjesterommet. Årsaken til dette er at det er forskjellige gjester som skal benytte sengen og det kan være stor forskjell på hvordan disse sover. Det viktigste er derfor at man velger en seng som tilbyr god ergonomisk demping uansett hvem og hvordan man sover. Valget bør derfor falle på en seng som tilbyr demping ved hjelp av pocketfjærer og lateksskum, som er den mest tilvenningsdyktige kombinasjonen både på rammemadrasser og kontinentalsenger.

Hvorfor kjøpe ny seng til gjesterommet?

Den vanligste årsaken til at man velger å investere i ny seng er for å oppnå økt komfort. Dette bør ikke kun gjelde for ditt eget soverom; også gjesterommet bør tilby gjester en god natts søvn. Mange glemmer ofte at senger har en levetid og at komforten etterhvert svinner når sengen har stått i mange år. Det er derfor viktig at man med jevne mellomrom skifter ut senger. Dersom man har investert i en kvalitetsseng kan det imidlertid være tilstrekkelig å investere i en ny overmadrass uten at man trenger å skifte hele sengen. Årsaken til dette er at overmadrassen tar mye av støyten når sengen er i bruk, og dette gir forlenget levetid for både pocketfjærer og sengen. En kvalitetsseng kan derfor ha en levetid på hele 20-25 år før den må byttes ut, dersom man er flink til å velge overmadrass og seng av kvalitet.