fbpx

Gassgrill test: Her er forbrukernes favoritter (2023)

Grilling er for mange et fint rituale som man bruker til å feire godvær og sommer. Men samtidig er det også en fin måte å få litt variasjon på menyen. Det å sitte ute på gressplenen i sommerferien og nyte sola med en kald pils mens man venter en god halvtime på at kullet skal bli ferdige nok til at man kan begynne å grille, har absolutt sin sjarm når sola skinner og det er nydelig ute, men hvor ofte er egentlig det der du bor?

Enten man er utålmodig, liker ting litt rensligere eller sverger til grilling som en nødvendig aktivitet uansett vær eller årstid, så er det Weber Genesis som kommer best ut i gassgrill testen. Denne grillen kommer komplett med tre brennere som gir jevn varme, og tillegg følger sammenleggbar sidebord, åpen vogn og hylle nederst. Vi har nedefor laget en oversikt til deg med de beste innen de ulike kategoriene, slik at valget blir enklere. Sammenligningen har tatt for seg 13 forskjellige griller, som alle har sine fordeler. Vurderingen er basert på produktspesifikasjoner og omtaler.

Gassgrill test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Weber Genesis II E-310
Denne gassgrillen fra Weber er alt du trenger for å lykkes med grillingen. Den er både funksjonsrik, effektiv, praktisk og innovativ! Her vil selv den mest urutinerte kokk fremstå som den mest erfarne grillmester. At denne skulle ha tittelen «best i test» var det aldri noe tvil om.
SJEKK PRISEN →
Broil King BAron 420 Gassgrill
Solid gassgrill med total grilloverflate på 4155 cm2, inkludert nedfellbare sidebrennere i rustfritt stål som også kan brukes til sidebord. 4 Dual-Tube brennere i rustfritt stål som kan reguleres individuelt. Lett å bruke og lett å rengjøre.
SJEKK PRISEN →
Weber Q3200
Amerikansk produsert gassgrillen med en primær grillflate på 63 cm x 45 cm, og to effektive brennere. Rammen er i glassfiberforsterket nylon, mens lokket og bunnen er laget i støpt aluminium. Grillristene er i porselensemaljert støpejern som er lett å rengjøre.
SJEKK PRISEN →
Boretti Addizio
Boretti Addizio er en kompakt gassgrill designet for maksimal effektivitet og enkelhet. Med et varmebestandig håndtak, tre brennere, og en grillyte på 60 x 41 cm er den ideell for alle anledninger. Den minimalistiske designet og robuste konstruksjonen gjør den til et fremragende valg for alle uteplasser, og spesielt de med mindre plass tilgjengelig.
SJEKK PRISEN →
Mustang Carmel
Mustang Carmel gassgrill er ideell for store sommerfester med sin imponerende grilloverflate og seks hovedbrennere. Med 22,1 kW total effekt, tilbyr den også smarte funksjoner som et termometer, kontrollpanel og en fettreseskuff. Fire hjul gir enkel mobilitet, og den har rikelig med lagringsplass og to års garanti.
SJEKK PRISEN →
Everdure Force Gassgrill
Design fra Everdure by Heston Blumenthal i minimalistisk stil med rene linjer og enkle og brukervennlige kontroller. Klar for bruk på kun fem minutter og lett å rengjøre. I lokket har grillen også et innebygget termometer, slik at man kan finne den perfekte temperaturen for grillmaten.
SJEKK PRISEN →
Landmann Avalon PTS+ 3.1
Denne premiumsmodellen er utmerket for deg som ikke nøyer seg med annet enn det beste. Ønsker du en gassgrill av høy kvalitet, som i tillegg er svært effektiv, er denne et opplagt valg.
SJEKK PRISEN →
Weber Spirit E-325S GBS Gassgrill
Med gassgrillen til Weber får du et unikt tilbud du ikke burde gå glipp av! Dette er en sjelden kombinasjon av pris og kvalitet, og den er dermed et godt valg for deg som ønsker mye for pengene
SJEKK PRISEN →
Weber Traveler Gassgrill
Ønsker du en rimelig gassgrill, er dette utvilsomt det beste alternativet. Weber Traveler knuser konkurrentene på pris og ingen er i nærheten. Dessuten imponerer den med sin allsidige 2-i-1 funksjon.
SJEKK PRISEN →

Her kan du lese “Elektrisk grill test”


1. Weber Genesis II E-310 —Best i test

Weber Genesis® II E-310

SJEKK PRISEN →

Denne gassgrillen fra Weber er alt du trenger for å lykkes med grillingen. Den er både funksjonsrik, effektiv, praktisk og innovativ! Her vil selv den mest urutinerte kokk fremstå som den mest erfarne grillmester. At denne skulle ha tittelen «best i test» var det aldri noe tvil om.

Funksjonsrik

Weber er en meget funksjonsrik grill og den er utstyrt med alt som er å forvente av et topprodukt. Du får blant annet Infinity-tenning, som vil si at grillen varmes opp på et blunk, samt en høyytelsesbrenner noe som gjør den svært effektiv. I tillegg har den en trinnløs regulering. Denne gjør at du enkelt kan justere temperaturen.

Dessuten har grillen porselensemaljerte smakstenger og lokk, og et innovativt fettsamlingssystem. Denne gjør rengjøringen rasende effektiv og her slipper du å bruke unødvendig tid på å fjerne fett etter du er ferdig med å grille.

Grillen har videre et praktisk innebygd termometer som gir deg fullstendig oversikt, der vi også likte godt dens geniale detaljer som sammenleggbare sidebord og åpne vogn. Den har til og med grillriller med et gourmet bbq system.

Leverer utsøkte resultat

Grillresultatet med denne er også av ypperste kvalitet. Her kan du grille kjøttet til ytterst presisjon, og få smakene akkurat som du liker det best. Dette på grunn av dens kraftige hovedbrenner på 10,99 KW. Den har også et praktisk nedtrekkbart lokk, som gjør at du enklere holder på varmen.

Vi ble også imponert over dens smarte utforming. Grillen har et stort grillareal på 68 x 48 cm, men den vil likevel passe fint på mindre balkonger. Til slutt må vi også nevne dens skyhøye kvalitet. Her får du en grill som garantert vil gi mye glede i mange år fremover.

Konklusjon

Prisen er kanskje høy, men skal du ha det aller beste er den absolutt verdt hver eneste krone. Denne gjør grillingen til en lek, og her skal my gå galt for at maten ikke faller i smak. Dette er helt klart en grill vi anbefaler til enhver, i alle fall til de som ønsker kulinarisk grillopplevelse.

Oppsummert

 • Funksjonsrik og innovativ gassgrill
 • Svært effektiv
 • Leverer utsøkte grillresultat
 • Soleklar testvinner

2. Broil King BAron 420 Gassgrill – Premium

Broil King Baron 420

SJEKK PRISEN →

Produktseksjon:

Bare det å kunne starte med grillingen med en gang og å kunne grille uten å trenge å styre med sotrøyk og aske, gjør Broil King BAron 420 Gassgrill til et luksuriøst alternativ i forhold til en vanlig grill. I tillegg til dette har denne grillen også mange flere kvaliteter som til sammen gjorde at vi kåret denne til premium grillen i gassgrill testen vår.

Med en total grilloverflate på 4155 cm2 har du plass til å boltre deg skikkelig når du byr på grillfest. Dette inkluderer både kraftige dobbeltsidige grillrister i smijern, en varmehylle som er porselensemaljert for ekstra lettvint rengjøring. Ilden blir jevnt fordelt over hele grillflaten ved hjelp av et avansert system med 4 Dual-Tube brennere i rustfritt stål.

På sidene har grillen sidebrennere i rustfritt stål, som kan brukes til å for eksempel lage en fin suppe, lage potetmos eller andre tilleggsretter man måtte ønske. Disse er nedfellbare og kan også brukes som sidebord om man trenger litt ekstra lagringsplass. Sidebordene er også utstyrt med kroker som er perfekte for å henge opp grillredskaper.

Broil King BAron 420 Gassgrill er for det meste laget i stål, og veier 74 kg. Dette gjør at den er stabil og sikker, samtidig er den utstyrt med fire solide låsbare hjuls som gjør det lett å flytte grillen akkurat der du måtte ønske å bruke den. Den er også utstyrt med et praktisk skap under grillen som kan brukes til å oppbevare alt det du trenger hver gang du griller.

Gassgriller er laget for å være lette å bruke. Denne grillen er ingen unntak. For å tenne opp grillen bruker man det innebygde Sure-Lite elektroniske tennsystemet. Dette gjør det lett å tenne opp grillen nesten uansett vær. Grillen er også utstyrt med et Deluxe Accu-Temp termometer som er en særlig god hjelp når man griller litt mer avanserte matretter og må gå litt mer nøyaktig til verks.

LES MER


3. Weber Q 3200 – Liten og praktisk

SJEKK PRISEN →

Produktseksjon:

Man trenger ikke nødvendigvis kjøpe noe svært for å kunne nyte en god grillopplevelse med saftige, velsmakende resultater. Weber Q 3200 er et godt stykke håndtverk laget i USA av firmaet som har holdt på siden 1952.

Gassgrillen har en primær grillflate på 63 cm x 45 cm som varmes hurtig opp med to effektive gassbrennere som avgir en effekt på 6.36 kwh med varme. Brennerne er laget i høykvalitets rustfritt stål som trenger lite eller ingen vedlikehold. Grillen har også en praktisk varmehylle på 41 cm x 13 cm, som man kan bruke til å for eksempel tine brød for burgeren, eller holde varmt grillmaten som allerede er ferdig. Varmehyllen er 41 cm x 13 cm.

Weber Q 3200 sitter på en kraftig glassfiberforsterket nylonramme og selve grillen er laget i veldig solide og holdbare materialer. Både lokket og bunnen er laget i støpt aluminium. Grillingen skjer på hygieniske og solide grillrister i porselensemaljert støpejern, med trinnløse brennere til å regulere varmen. Lokket er utstyrt med et termometer slik at man vet når man trenger å skru opp eller ned varmen. Grillen har et dryppekarsom kan tas ut og som gjør grillen lettere å rengjøre etter bruk.

Til tross for sin relativt romslige grillflate er ikke Weber Q 3200 stor og vanskelig å håndtere. Med en høyde på 141 cm, og sider på henholdsvis 127,6 cm og 76,2 cm er denne grillen så fleksibel at den er liten nok selv for uteplasser, verandaer og små hageflekker, samtidig som den er mer enn stor nok til å kunne grille en hel stek uten problemer. Den er også lett å trille rundt i hagen eller på verandaen med sine to store og slitesterke allværshjul.

Flammen i Weber Q 3200 mates av en gasstank med plass til ni kilo med flytende gass, som man kan kjøpe som tillegg. Grillen fyrer man lett opp med en praktisk elektronisk tenner som er innebygget i grillen, og som drives av fire AAA-batterier. Grillen har også praktiske elektriske lamper på håndtaket.

Man har nok av plass til å oppbevare grillmat, marinade og andre nødvendige ting på grillen ved å benytte de praktiske sidebordene som man finner på hver side av grillen. De praktiske sidebordene er foldbare, og kan også tas av dersom man trenger å pakke grillen. I tillegg har grillen tre kroker, som man kan bruke til å henge redskaper på, samt en romslig hylle under grillen, og holdere for gassflasker.

LES MER

4. Boretti Addizio – Liten formfaktor

Boretti Addizio Kompakt Gassgrill 3 brennere

SJEKK PRISEN →

Når sommeren kommer, og duften av grillet mat fyller luften, ønsker de fleste av oss å være del av denne stemningen. Men ikke alle har luksusen av en stor hage eller terrasse for en diger grill. For de som søker en kompakt, men kraftig løsning, kan Boretti Addizio være svaret.

For det første, la oss snakke om mobiliteten. Addizio er utformet for å være lett å flytte på, hvilket er ideelt for de med begrenset plass eller de som liker å grille på forskjellige steder. Det varmebestandige håndtaket er et annet pluss, og sørger for at bruken er trygg og praktisk, uansett hvor varm grillen blir.

Størrelsen kan være kompakt, men ikke undervurder dens kapasitet. Med dimensjoner på 60 x 41 cm for grillyten og utstyrt med tre brennere, står Addizio som et av markedets beste alternativer i sin klasse. Slange og regulator er inkludert, noe som betyr at du har alt du trenger for å komme i gang. Uansett om du arrangerer en fest eller et intimt selskap, gir Addizio deg muligheten til å servere mye mat på kort tid.

Estetisk sett vil denne grillen heve enhver uteplass. Med sitt moderne og trendy design, er det en fryd for øyet. Og for de som er bekymret for holdbarheten, frykt ikke. Det robuste lokket tåler både varme og rystelser. Det innebygde termometeret gir deg også full kontroll over matlagingsprosessen. Så for de som ønsker en kompakt gassgrill uten å ofre kvalitet, er Boretti Addizio det opplagte valget.

Oppsummert

 • Kompakt og mobilt design
 • Tre kraftige brennere
 • Moderne og robust utseende
 • Innebygget termometer for presisjon

LES MER

5. Mustang Carmel – Seks brennere

Mustang Carmel 6+1 gassgrill

SJEKK PRISEN →

Dette er gassgrillen som virkelig setter standarden for hva det vil si å ha grillfest i bakgården.

Først og fremst, størrelsen. Med en grilloverflate på 96 x 42 cm, og utstyrt med hele 6 hovedbrennere, har du all den plassen og effekten du trenger for å grille alt – fra de fineste biffer til den enkleste grillpølse. Effektmessig gir denne gassgrillen deg totalt 22,1 kW, hvorav hovedbrennerne alene leverer 19,2 kW. Rimelig ekstremt og svært hendig for de som klarer å utnytte det.

Men Mustang Carmel handler ikke bare om størrelsen, den er også spekket med funksjonalitet som gjør grillingen enklere og tryggere. Smarte funksjoner som et stort lokk med termometer gir deg muligheten til å holde øye med temperaturen. Kontrollpanelet gjør betjeningen enkel, og skuffen for fettrester sørger for at vedlikeholdet går som en lek.

Og for de gangene du kanskje vil endre på grillplassen, har Mustang Carmel tenkt på det også. Takket være de fire små hjulene, er det lekende lett å flytte grillen dit du vil ha den. Det skal sies at den tar ganske mye plass, så sørg for å sjekke at du har et sted å plassere den før du inviterer til fest.

Denne grillen gir også verdifull lagringsplass. Med to sidebord og lagring i bunnen, har du alltid alt du trenger rett ved hånden. Og for de som lurer på holdbarheten kommer denne kraftige grillen med to års garanti.

Oppsummert

 • Imponerende 6 gassbrennere
 • Smart termometer og kontrollpanel
 • Lett å flytte med hjul
 • To års garanti inkludert

LES MER


6. Everdure Force Gassgrill – En drøm for grillentusiaster

SJEKK PRISEN →

Produktseksjon:

Everdure Force Gassgrill er en drøm for grillentusiaster. Dette designen fra Everdure by Heston Blumenthal i minimalistisk stil med rene linjer og enkle og brukervennlige kontroller, er kanskje det nærmeste man kommer til en grill som er et kunstverk i hagen. Samtidig har denne grillen alt som trengs, og vel så det, for å varte opp med en vidunderlig smaksopplevelse for gjestene dine når du byr på grillfest.

Everdure by Heston Blumenthal er designet for å la den herlige lukten av grillmat øke apetitten til gjestene dine. Samtidig er det lite venting inne i bildet. Med den innovative teknologien er grillen klar for bruk på bare 5 minutter. I lokket har grillen også et innebygget termometer, slik at man kan finne den perfekte temperaturen for grillmaten. Samtidig lar de to individuelle brennerne det mulig å tilberede grillmat på to forskjellige temperaturer samtidig på de forskjellige delene av det store grillarealet. Du kan selvfølgelig også grille med åpent lokk.

Det minimalistiske og tidløse designen som gjør seg så godt på norske terrasser har også den fordelen at den er ekstra lett å rengjøre når man er ferdig med grillingen. Med en vekt på bare 29 kg og to låsbare hjul er denne grillen også lettvint å flytte akkurat der du ønsker den til enhver tid. Grillen er av høy kvalitet og kommer med fem års garanti på aluminiumsdeler, lokk, ildboks, sider, ben og plastdeler. Maling og øvrige deler garanteres i to år.

LES MER


7. Landmann Avalon PTS+ 3.1 – Premium

Landmann Avalon PTS+ 3.1

SJEKK PRISEN →

Produktseksjon:

Denne premiumsmodellen er utmerket for deg som ikke nøyer seg med annet enn det beste. Ønsker du en gassgrill av høy kvalitet, som i tillegg er svært effektiv, er denne et opplagt valg. Du får også en generøs grilloverflate, samt en grill som er meget brukervennlig.

Brukervennlig

En klar fordel med denne er at den er utrolig brukervennlig. Her er det ikke noe fare for å rote seg bort i avanserte funksjoner. Alle knapper er lettleselige, og selv personer uten erfaring med gassgriller skal klare å håndtere denne med den største selvfølge.

Videre har den en imponerende grilloverflate på hele 53 x 51 cm, som gjør at du kan grille mye om gangen. Det er heller ingenting å si på dens kvalitet. Landmann Avalon er nemlig laget i rustfritt stål, der dens varmeisolerende lokk er formet i aluminium. Dette er altså en modell med enestående kvalitet.

Videre har grillen tre brennere, som attpåtil er laget i rusfritt stål. Selve brennerne har en høy effekt som sørger for perfekte resultat, noe også dens grillskål og kokeplate bidrar til. Annet forklart vil du med denne ha alle forutsetninger for å lykkes med matlagingen. På selve lokket finner du forresten et oversiktlig termometer og en elektrisk tenning.

Mye rom til oppbevaring

Det skal heller ikke stå på oppbevaringsplassen, investerer du i denne. Du får nemlig to sidebord i tillegg til et praktisk skap. Her får du rikelig med plass til å legge fra deg alt av utstyr, som boller, tallerkener og bestikk.

Konklusjon

Prisen på Landmann gassgrill er kanskje noe høy, men det er samtidig å forvente da dette er en toppmodell. Med en toppmodell får du høy effekt, som vil si at grillen alltid leverer strålende resultat.

Kvaliteten er også god, og det skal mye til før at denne opplever slitasje. Dermed er det et godt valg for alle som stiller høye krav til sin grill, og som ikke nøyer seg med annet enn det beste. Ønsker du en enklere og en mer prisvennlig modell, er nok ikke denne for deg. Landman koster nemlig enn del mer enn andre på markedet.

Oppsummert

 • Toppmodell med høy effekt
 • Praktisk og brukervennlig
 • Høy kvalitet
 • Ganske høy pris

LES MER


8. Weber Spirit E-325S GBS Gassgrill – Beste tilbud

Weber Spirit E-325S GBS Gassgrill

SJEKK PRISEN →

Produktseksjon:

Med gassgrillen til Weber får du et unikt tilbud du ikke burde gå glipp av! Dette er en sjelden kombinasjon av pris og kvalitet, og den er dermed et godt valg for deg som ønsker mye for pengene. Kanskje ikke rart at dette er en av markedets fremste bestselgere?

Populær bestselger

Dette er en umåtelig populær modell, noe vi har stor forståelse for. Her kan du tilberede all slags mat og samtidig invitere hele familien. Dette fordi grillen har en overflate på hele 61 x 45 cm, der dens effekt er svært god.

Videre får du to oppbevaringshyller, samt et praktisk skap. Her kan du oppbevare alt av mat til utstyr. Vi likte dessuten dens effektive «sear zone brenner» på 2,2 KW. Denne skaper en intens varmesone, som gir de perfekt grillmerkene på svært kort tid.

I tillegg er Spirit E-325S GBS utstyrt med porselensemaljerte Gourmet BBQ System-støpejernsrister med stekeinnsats, som er ekstremt holdbare og enkle å rengjøre. Grillen har attpåtil et klassisk design med en porselensemaljert overflate, som beskytter mot rust og sprekker, og den fordeler varmen jevnt og raskt.

Garanti på 10 år

En annen kjempefordel med denne grillen er at den kommer med en garanti på 10 år. Skulle du oppleve problemer eller at grillen leveres med produksjonsfeil, får du en splitter ny på reklamasjon. Dette er alltid en fordel.

Vi anser også grillen som meget brukervennlig da den har praktiske hjul som gjør den enkel å flytte på, i tillegg til at dens knapper og funksjoner er har et høyt brukergrensesnitt. Her skal det ikke mye grillkompetanse til for å levere utsøkte resultat.

Konklusjon

Som nevnt i innledningen er dette markedets desidert beste tilbud. Dette på grunn av høy effekt, enkle bruksområder, praktiske rom til oppbevaring i tillegg til en meget gunstig pris. Her slipper du å grave for dypt i lommeboken for å få en av markedets fremste toppmodeller.

Oppsummert

 • Stor grillflate pluss mye oppbevaringsrom
 • Kraftige brennere
 • Sjelden kombinasjon av pris og kvalitet
 • Markedets beste tilbud

LES MER


9. Weber Traveler Gassgrill – Beste på budsjett

Weber Traveler Gassgrill

SJEKK PRISEN →

Produktseksjon:

Ønsker du en rimelig gassgrill, er dette utvilsomt det beste alternativet. Weber Traveler knuser konkurrentene på pris og ingen er i nærheten. Dessuten imponerer den med sin allsidige 2-i-1 funksjon.

2-i-1 grill

Weber kombinerer det beste av to verdener med sin praktiske 2-i-1 funksjon. En mer allsidig grill skal du lete lenge etter, da den fungerer like godt på tur som i hagen eller på balkongen. På grunn av det geniale stativet med to stabil hjul, kan du trille med deg grillen hvor enn du ønsker.

Selv om dette er en noe mindre modell enn andre vi har testet, er det likevel ingenting å si på dens grillareal. Weber rommer faktisk hele 2065 cm2 noe som er overraskende mye for dens ellers lille størrelse. Du kan altså grille til flere personer om gangen.

Videre er Weber Traveler utstyrt med en porselensemaljert støpejernrist, som betyr at du alltid griller i en jevn og stabil varme. Dette vil igjen gi perfekte resultat uansett hva du griller.

Effektiv  

En annen ting vi likte godt med grillen er at den varmes lynraskt opp, og det tar ikke lang tid før maten er ferdig. Det er heller ikke noe problem å starte den, eller å regulere temperaturen. Dette gjør du enkelt ved å trykke på dens brukervennlige knapper som finnes på høyre side av grillen.

Konklusjon

Denne er utvilsomt best på pris, og derfor optimal for deg som ikke ønsker å betale for mye for en pålitelig grill. Den stikker seg også ut på grunn av sin praktisk trilletralle. Trallen gjør modellen svært anvendelige og i praksis kan du ha grillparty uansett hvor du er.

Det negative derimot er at effekten ikke er like høye som hos toppmodellene, og at den mangler noe oppbevaringsplass. Stiller du skyhøye krav til en grill, er nok ikke denne det beste valget for deg. Denne passer altså best for personer som handler på budsjett.

Oppsummert

 • Best på pris
 • Utstyrt med praktisk trilletralle
 • Solid og nokså effektiv grill

LES MER


Hva vi legger vekt på i testene våre

Sikkerhet

Sikkerhet er alltid på toppen av prioritetslisten når man har med ild å gjøre. Noen tenker fortsatt på gass som et farlig brennstoff, men med det rette utstyret er gass et utrolig praktisk brennstoff som har mange fordeler. I testene våre vurderer vi om alle forholdsregler er tatt for å ivareta sikkerheten rundt bruk av gass som brennstoff, inkludert om utstyret som brukes til å håndtere gassen har de rette sertifiseringene.

Stemningen på grillfesten kan fort bli ødelagt dersom grillmesteren brenner seg. Et annet område vi derfor vurderer med tanke på sikkerheten er varme deler. Her vurderer vi hvordan grillen er designet for å unngå unødvendige veldig varme deler på utsiden av grillen som folk lett kan brenne seg på ved et uhell.

Varme

Hvor varm grillen er kan ha mye å si for hvor godt grillmaten smaker. En veldig varm grill kan lage mat som er litt sprø på utsiden mens innsiden fortsatt er deilig og saftig. Vi ser derfor på hvor høy varmen er og hvor stabilt den blir fordelt for å forhindre at noen deler blir brent mens andre deler er for lite stekt.

Vi ser her også på hvor godt hetta eller lokket på grillen holder på varmen slik at den bruker energien effektivt, og om grillen har termometer for å kontrollere varmen inne i grillen når den er lukket.

Kapasitet

En viktig ting for mange er kapasiteten på grillen. Noen liker å invitere på store grillfester og ønsker en grill med stor kapasitet. Andre griller kanskje en sjelden gang sammen med familien og nære venner, eller har lite plass der man kan sitte ute og grille, og foretrekker dermed en liten og kompakt grill. Vi måler derfor hvor mye grillareal grillen har i forhold til størrelsen på grillen.

Hygiene

Vasking av grillen kan være et mareritt. Ting har ofte en tendens til å brenne seg fast på de mest uventede steder, men det trenger ikke være så vanskelig. Ved skikkelig design og bruk av gode materialer vil grillen kunne rengjøres mye lettere.

Vi sjekker her hvilke materialer som brukes i grillen og om disse bidrar til å gjøre det lettere å rengjøre grillen etter grilling. Vi sjekker også om designen på grillen er lagt opp slik at grillrester og fett samler seg opp på et praktisk sted som lett kan tømmes og vaskes.

Fleksibilitet

En grill kan ofte brukes til mange forskjellige ting, og det varierer mye hva folk ønsker å lage på grillen sin. Noen vil bake brød eller pizza på grillen, mens andre vil lage sauser eller potetmos, eller kanskje bruke en wok. De beste grillene er fleksible nok til at de tilrettelegger for mange av disse bruksmåtene.

Her vurderer vi hvordan varmen kan reguleres på grillen, og for eksempel om man kan ha forskjellige nivå av varme ulike steder på grillen. Vi ser også på om grillen er utstyrt med sidebrennere for å for eksempel kunne lage sauser, supper eller andre ting som skal kokes, og om grillen er utstyrt med muligheter for lagring på forskjellige nivåer slik at man for eksempel kan holde varmt etter at man er ferdig med grillingen.

Brukervennlighet

Grilling er noe man gjør når man vil slappe av og ha det gøy, og det skal derfor ikke være så komplisert. Brukervennligheten til grillene er derfor en av de tingene vi legger vekt på i testene våre.

Når det gjelder brukervennlighet ser vi på hvor lett det er å forstå hvordan grillen virker, hvor enkelt det er å fyre opp grillen, og hvor lett den er å rengjøre. I tillegg legger vi også vekt på slike ting som om grillen er vanskelig å sette sammen når man kjøper den, samt hvor praktisk åpning og lukking av grillen og dens skap og sidebord er.

Mobilitet og oppbevaring

Ettersom grilling som regel foregår på en veranda eller ute i hagen er mobilitet ofte en ting som er viktig når du velger en grill. Man må for eksempel lett kunne flytte grillen fra garasjen og ut i hagen når det er fint vær og sette den tilbake når man vil beskytten den mot uvær.

Når det gjelder mobilitet og oppbevaring vurderer vi størrelsen og vekten på grillen som en viktig faktor. Vi ser også på hvordan grillen transporteres, som oftest på hjul, og hvor solide disse er, ettersom en grill med ødelagte hjul kan være veldig vanskelig å håndtere, særlig dersom den er av den store typen. .

Er du av den personen som foretrekker elektrisk grill eller at det er regelverk i borretslag som ikke tillater gassgrill. Her har du vår elektrisk grill test.