Gassgrill test: Her er forbrukernes 11 favoritter (2021)

Grilling er for mange et fint rituale som man bruker til å feire godvær og sommer. Men samtidig er det også en fin måte å få litt variasjon på menyen. Det å sitte ute på gressplenen i sommerferien og nyte sola med en kald pils mens man venter en god halvtime på at kullet skal bli ferdige nok til at man kan begynne å grille, har absolutt sin sjarm når sola skinner og det er nydelig ute, men hvor ofte er egentlig det der du bor?

Enten man er utålmodig, liker ting litt rensligere eller sverger til grilling som en nødvendig aktivitet uansett vær eller årstid, så er det Loge Champion 4G som kommer best ut i testene våre. Denne grillen kommer komplett med fire brennere som gir jevn varme, og en praktisk sidebrenner som man også kan bruke til å for eksempel lage en deilig saus som tilbehør.

VÅRE favoritter

  • Fire Dual-Tube brennere i rustfritt stål
  • Grilling uten sotrøyk og aske
  • Total grilloverflate på 4155 cm2
SJEKK PRISEN →
  • Fire gassbrennerne i rustfritt stål
  • Brenner ren gass med omtrent bare CO2 som utslipp
  • Grillen er oppe i full grilltemperatur på et øyeblikk
SJEKK PRISEN →
  • 2 solide støpejernsrister
  • Den beste grillen innen det billige segmentet
  • Kokeområde på 48 cm x 44 cm
SJEKK PRISEN →
BILDEPRODUKT
Loge Champion 4G
Fire gassbrennerne i høykvalitets rustfritt stål sørger for at varmen i denne grillen blir jevnt fordelt og at grillen er oppe i full grilltemperatur på et øyeblikk.
SJEKK PRISEN →
Broil King BAron 490 Gassgrill
Solid gassgrill med total grilloverflate på 4155 cm2, inkludert nedfellbare sidebrennere i rustfritt stål som også kan brukes til sidebord. 4 Dual-Tube brennere i rustfritt stål som kan reguleres individuelt. Lett å bruke og lett å rengjøre.
SJEKK PRISEN →
Landmann Triton PTS 2.0
Dette er en kraftig, men kompakt grill med kokeområde på 48 cm x 44 cm og nok kapasitet for opptil åtte personer. Utstyrt med Landmann PTS-system (Power Thermal Spreading) som gjør at varmen fordeles jevnt utover grillområdet.
SJEKK PRISEN →
Weber Q3200
Amerikansk produsert gassgrillen med en primær grillflate på 63 cm x 45 cm, og to effektive brennere. Rammen er i glassfiberforsterket nylon, mens lokket og bunnen er laget i støpt aluminium. Grillristene er i porselensemaljert støpejern som er lett å rengjøre.
SJEKK PRISEN →
Broil King Regal XLS Gassgrill
Et av de største grillsystemene på markedet. Perfekt for store grillfester. Ekstra stort grillareal på hele 48 cm x 94 cm med to adskilte hetter som begge har egen temperaturmåler. Utstyrt med det berømte Flav-R-Wave grillsystemet, som varmes med seks patenterte Dual-Tube brennere.
SJEKK PRISEN →
Dangrill Odin 310 CS gassgrill
Grillarealet er på hele 60 cm x 45 cm med tre brennere som kan styres hver for seg. Grillen har også en sidebrenner på siden av grillen som man kan bruke til å lage sauser eller lignende. Hver av brennerne er utstyrt med sin egen Piezo oppfyrings-mekanisme.
SJEKK PRISEN →
Everdure Force Gassgrill
Design fra Everdure by Heston Blumenthal i minimalistisk stil med rene linjer og enkle og brukervennlige kontroller. Klar for bruk på kun fem minutter og lett å rengjøre. I lokket har grillen også et innebygget termometer, slik at man kan finne den perfekte temperaturen for grillmaten.
SJEKK PRISEN →
Landmann Falcon 4.1 Edition
Romslig gassgrill med fire brennerne i rustfritt stål, i tillegg til en unik sidebrenner som gir ekstra høy temperatur, og er perfekt for bruk til wok, stekepanne eller gryte, og som også kan brukes som sidebord. Alle justeringsknappene på fronten av grillen er utstyrt med LED-belysning.
SJEKK PRISEN →
Landmann Gassgrill Triton Sapphire Black PTS 3.0
Stor 65 cm x 44 cm grillflate varmet av tre brennere som kan reguleres ved hjelp av individuelle kontrollknapper. Grilltermometer i rustfritt stål integrert i lokket på grillen. Grillen er stort sett laget i rustfritt stål som er hygienisk, lett å holde ren og lett å vedlikeholde.
SJEKK PRISEN →
Everdure Furnace gasgrill
Grillen som er kjent for å være verdens mest kraftfulle gassgrill. Utstyrt med et innovativt Fast Ignition system som gjør grillen klar for bruk på bare 5 minutter. Den ultra-høye varmen gir denne gassgrillen de beste egenskapene man finner i en kullgrill, uten ulempene.
SJEKK PRISEN →
Outdoorchef Ascona 570 G Black
Kompakt og plassbesparende gassgrill som er perfekt for en terrasse eller en liten hage. Grillen har justerbare ben for en mer komfortabel arbeidsstilling og to brennere som hver kan kontrolleres med sin egen knapp, og innebygget termometer i lokket på grillen.
SJEKK PRISEN →
Landmann Miton PTS 4.1
Denne gassgrillen kommer med mye nyttig ekstrautstyr og ti års garanti. Den elektriske tenningen av grillen gjør at den er klar for bruk nesten umiddelbart. Grillen er utstyrt med et PTS varmesystem som gjør varmefordelingen optimal.
SJEKK PRISEN →

1. Loge Champion 4G – Best i test

SJEKK PRISEN →

Produktseksjon:

For de som er lei av sot og kullrøyk fra det skitne kullet, er Loge Champion 4G det beste valget vi fant i testene våre. Med denne gassgrillen brenner man ren gass med omtrent bare CO2 som utslipp, i stedet for alt sotet. Man slipper dermed også å stresse med asken etter at man er ferdig med grillingen. Dette kan for mange være alt som skal til for å gjøre grilling til en vanlig aktivitet gjennom året, og ikke bare på sommeren.

Med Loge Champion 4G er det å diske opp med grillmat ikke lenger et prosjekt som tar halve dagen. De fire gassbrennerne i høykvalitets rustfritt stål sørger for at varmen blir jevnt fordelt, og at grillen er oppe i full grilltemperatur på et øyeblikk slik at man kan starte måltidet som planlagt uten smak av tennvæske på kotelettene. Denne gassgrillen er også utstyrt med en praktisk sidebrenner som er praktisk for å tilberede en deilig saus aller tilhørende supper samtidig som man griller hovedretten.

Andre praktiske detaljer på denne grillen er rutenettet som for eksempel er praktisk når man griller fisk.I tillegg har grillen en sidehylle som er fin å sette småting på mens man griller, slik som for eksempel sauser eller krydder. Den praktiske sidebrenneren kan også dekkes til og fungere som et lite bord til å legge ting på dersom man ikke trenger å bruke den til oppvarming av mat. Hyllene er også veldig praktiske for å oppbevare det som skal på grillen. Grillen har til og med knagger som man kan bruke til å henge opp redskaper, et håndkle, eller forkle.

Den solide grillen, som står på fire kraftige og låsbare hjul, er lett å flytte akkurat der man trenger den. Den har også et praktisk låsbart skap under grillen for oppbevaring av småting som hører til grillen.

LES MER


2. Broil King BAron 490 Gassgrill – Premium

SJEKK PRISEN →

Produktseksjon:

Bare det å kunne starte med grillingen med en gang og å kunne grille uten å trenge å styre med sotrøyk og aske, gjør Broil King BAron 490 Gassgrill til et luksuriøst alternativ i forhold til en vanlig grill. I tillegg til dette har denne grillen også mange flere kvaliteter som til sammen gjorde at vi kåret denne til premium grillen i gassgrill testen vår.

Med en total grilloverflate på 4155 cm2 har du plass til å boltre deg skikkelig når du byr på grillfest. Dette inkluderer både kraftige dobbeltsidige grillrister i smijern, en varmehylle som er porselensemaljert for ekstra lettvint rengjøring. Ilden blir jevnt fordelt over hele grillflaten ved hjelp av et avansert system med 4 Dual-Tube brennere i rustfritt stål.

På sidene har grillen sidebrennere i rustfritt stål, som kan brukes til å for eksempel lage en fin suppe, lage potetmos eller andre tilleggsretter man måtte ønske. Disse er nedfellbare og kan også brukes som sidebord om man trenger litt ekstra lagringsplass. Sidebordene er også utstyrt med kroker som er perfekte for å henge opp grillredskaper.

Broil King BAron 490 Gassgrill er for det meste laget i stål, og veier 74 kg. Dette gjør at den er stabil og sikker, samtidig er den utstyrt med fire solide låsbare hjuls som gjør det lett å flytte grillen akkurat der du måtte ønske å bruke den. Den er også utstyrt med et praktisk skap under grillen som kan brukes til å oppbevare alt det du trenger hver gang du griller.

Gassgriller er laget for å være lette å bruke. Denne grillen er ingen unntak. For å tenne opp grillen bruker man det innebygde Sure-Lite elektroniske tennsystemet. Dette gjør det lett å tenne opp grillen nesten uansett vær. Grillen er også utstyrt med et Deluxe Accu-Temp termometer som er en særlig god hjelp når man griller litt mer avanserte matretter og må gå litt mer nøyaktig til verks.

LES MER


3. Landmann Triton PTS 2.0 – Billig og Bra

SJEKK PRISEN →

Produktseksjon:

Gassgriller er vidt utbredt og brukes nå av grillentusiaster overalt. Dersom du er en utålmodig griller som elsker å komme i gang med selve grillingen, og som derfor ofte ender opp med pølser og koteletter med en aroma av tennvæske, er en gassgrill perfekt for deg. Og det beste av alt er at det ikke trenger å være dyrt å få seg en gassgrill. I denne testen har vi kåret Landmann Triton PTS 2.0 som den beste grillen innen det billige segmentet.

Dette er en kraftig, men kompakt grill som er perfekt for de som har en liten hageflekk eller en veranda der de ønsker å kose seg med grilling. Med Landmann Triton PTS 2.0 har man et kokeområde på 48 cm x 44 cm, som er nok kapasitet til å fø rundt 8 sultne gjester. Kokeområdet har 2 solide støpejernsrister, og er utstyrt med Landmann PTS-system (Power Thermal Spreading) som gjør at varmen fordeles jevnt utover grillområdet. Det går også an å utvide grillen med en kokeplate eller enda en grill på den ene siden for de som ønsker litt mer kapasitet.

Grillen har ellers et praktisk skap som man kan bruke til å oppbevare utstyr. På hver side av grillen har man også praktiske sammenleggbare sidebord som gir litt ekstra rom for oppbevaring av ting som skal på eller av grillen. Sidebordene er utstyrt med praktiske kroker slik at man kan henge opp utstyret mens man griller.

Den dobbelt forede og pulverlakkerte hetten er utstyrt med et integrert termometer for presisjons grilling. Grillen har også en lettvint Piezo tenning slik at det er lett å komme i gang med grillingen uansett vær. Du kan også lett grille der du ønsker. Denne grillen veier kun 38 kilo, og er lettvint å flytte på med sine 4 låsbare hjul.

Gassgrillen er dekket av en begrenset 10 års garanti, og dersom du ønsker å ta ekstra godt vare på den for å forsikre at den varer enda lenger kan du investere i et tilpasset Landmann grilldeksel.

LES MER


4. Weber Q 3200 – Liten og praktisk

SJEKK PRISEN →

Produktseksjon:

Man trenger ikke nødvendigvis kjøpe noe svært for å kunne nyte en god grillopplevelse med saftige, velsmakende resultater. Weber Q 3200 er et godt stykke håndtverk laget i USA av firmaet som har holdt på siden 1952.

Gassgrillen har en primær grillflate på 63 cm x 45 cm som varmes hurtig opp med to effektive gassbrennere som avgir en effekt på 6.36 kwh med varme. Brennerne er laget i høykvalitets rustfritt stål som trenger lite eller ingen vedlikehold. Grillen har også en praktisk varmehylle på 41 cm x 13 cm, som man kan bruke til å for eksempel tine brød for burgeren, eller holde varmt grillmaten som allerede er ferdig. Varmehyllen er 41 cm x 13 cm.

Weber Q 3200 sitter på en kraftig glassfiberforsterket nylonramme og selve grillen er laget i veldig solide og holdbare materialer. Både lokket og bunnen er laget i støpt aluminium. Grillingen skjer på hygieniske og solide grillrister i porselensemaljert støpejern, med trinnløse brennere til å regulere varmen. Lokket er utstyrt med et termometer slik at man vet når man trenger å skru opp eller ned varmen. Grillen har et dryppekarsom kan tas ut og som gjør grillen lettere å rengjøre etter bruk.

Til tross for sin relativt romslige grillflate er ikke Weber Q 3200 stor og vanskelig å håndtere. Med en høyde på 141 cm, og sider på henholdsvis 127,6 cm og 76,2 cm er denne grillen så fleksibel at den er liten nok selv for uteplasser, verandaer og små hageflekker, samtidig som den er mer enn stor nok til å kunne grille en hel stek uten problemer. Den er også lett å trille rundt i hagen eller på verandaen med sine to store og slitesterke allværshjul.

Flammen i Weber Q 3200 mates av en gasstank med plass til ni kilo med flytende gass, som man kan kjøpe som tillegg. Grillen fyrer man lett opp med en praktisk elektronisk tenner som er innebygget i grillen, og som drives av fire AAA-batterier. Grillen har også praktiske elektriske lamper på håndtaket.

Man har nok av plass til å oppbevare grillmat, marinade og andre nødvendige ting på grillen ved å benytte de praktiske sidebordene som man finner på hver side av grillen. De praktiske sidebordene er foldbare, og kan også tas av dersom man trenger å pakke grillen. I tillegg har grillen tre kroker, som man kan bruke til å henge redskaper på, samt en romslig hylle under grillen, og holdere for gassflasker.

LES MER


5. Broil King Regal XLS Gassgrill – Fantastisk kapasitet

SJEKK PRISEN →

Produktseksjon:

Det er få ting som føles bedre enn å fyre opp Broil King Regal XLS Gassgrillen med det smarte elektroniske Sure-liteTM tennesystemet. Når man trykker på den knappen vet man at det er god mat og hygge på gang og man kan starte grillingen umiddelbart. Etter at grillen er tent kan du lett justere varmen akkurat slik du vil med praktiske opplyste dreieknapper slik at du har full kontroll på steketiden.

Foruten sin fantastiske kapasitet kan grillen også tilby to adskilte hetter med egne temperaturmålere. Slik går det an å samtidig grille mat som trenger forskjellige temperaturer. Man har da også muligheten til å grille ting som lukter forskjellig hver for seg. For eksempel kan man koke fisken og kyllingen hver for seg for å unngå kylling med fiskesmak.

Broil King Regal XLS Gassgrillen, med sitt ekstra store grillareal på hele 48 cm x 94 cm, er utstyrt med det berømte Flav-R-Wave grillsystemet, som varmes med 6 patenterte Dual-Tube brennere. Dette er et fantastisk oppsett som gir en jevn og effektiv varme, og så nær perfekt smak på maten som dine kokkeferdigheter tillater.

Dette er et av de største grillsystemene på markedet, perfekt for store grillfester og sammenkomster, men man kan også lett bruke deler av systemet når man ikke trenger den ekstra kapasiteten. En stor fordel med størrelsen på dette grillsystemet er at man har massevis av plass til å oppbevare ting på sidebord og inne i skap. Der kan man blant annet oppbevare gassflasker, grillutstyr og lignende. Man har også massevis av plass til å gjøre klar maten både før og etter grillingen.

Den solide Broil King Regal XLS Gassgrillen er laget i rustfritt stål og aluminium og tåler det meste. Du kan fortsatt lett flytte på grillen på grunn av de seks praktiske låsbare hjulene den er utstyrt med.

LES MER


6. Dangrill Odin 310 CS gassgrill – Har tenkt på alt

SJEKK PRISEN →

Produktseksjon:

Med Odin 310 CS Gassgrill har Dangrill tenkt på alt. Denne grillen er til og med utstyrt med en ølåpner, slik at den som er ansvarlig for grillingen kan kose seg med en flaske kaldt øl når man har grillvakt. Det store matlagingsarealet er anlagt slik at man har muligheten til å lage et stort antall forskjellige typer matretter, inkludert både kjøtt brød og grønnsaker.

Odin 310 CS Gassgrillen har et grillareal på hele 60 cm x 45 cm. Den store hovedgrillen varmes opp av tre varmebrennere. Samtidig har grillen også en sidebrenner på siden av grillen. Denne er laget slik at den er praktisk til å for eksempel lage sauser, koke poteter eller lignende. Hver av brennerne er utstyrt med sin egen Piezo oppfyringsmekanisme. De tre flammetemmerne er laget i solid emaljert stål

Grillen dekkes av et stort lokk slik at man har muligheten til å holde varmen inne i grillen og steke mer effektivt. Lokket er dobbelt og er utstyrt med et stort vindu slik at det er lett å sjekke om maten er ferdig inne i grillen. Selve lokket er laget av høykvalitets stål. I lokket har man også et praktisk termometer som lar deg observere temperaturen og hjelper til med å gi deg komplett kontroll over kokingen. Grillen kommer også med et renslig dryppebrett som man kan ta av når det trenger å vaskes. Dette forsikrer at fettrestene fra grillingen ikke renner ned og brenner seg fast i grillen.

Odin 310 CS Gassgrillen kommer komplett med en DG godkjent regulator, samt en tilpasset slange, slik at det bare er å koble til gassen og begynne å grille så snart du har satt opp grillen hjemme i hagen eller på terrassen. Oppbevaring av gass og diverse andre ting som man trenger for grillingen kan gjøres i det praktiske skapet under grillen.

Man har også et praktisk sidebord på hver side av grillen. Der man for eksempel kan oppbevare marinade eller ting som skal grilles. Sidebordene har også praktiske kroker som kan brukes til å spare plass ved å henge opp redskaper og lignende. Når man vil flytte på grillen kan man enkelt og greit slå ned de to sidebordene slik at grillen tar mindre plass, og trille den på fire solide hjul.

LES MER


7. Everdure Force Gassgrill – En drøm for grillentusiaster

SJEKK PRISEN →

Produktseksjon:

Everdure Force Gassgrill er en drøm for grillentusiaster. Dette designen fra Everdure by Heston Blumenthal i minimalistisk stil med rene linjer og enkle og brukervennlige kontroller, er kanskje det nærmeste man kommer til en grill som er et kunstverk i hagen. Samtidig har denne grillen alt som trengs, og vel så det, for å varte opp med en vidunderlig smaksopplevelse for gjestene dine når du byr på grillfest.

Everdure by Heston Blumenthal er designet for å la den herlige lukten av grillmat øke apetitten til gjestene dine. Samtidig er det lite venting inne i bildet. Med den innovative teknologien er grillen klar for bruk på bare 5 minutter. I lokket har grillen også et innebygget termometer, slik at man kan finne den perfekte temperaturen for grillmaten. Samtidig lar de to individuelle brennerne det mulig å tilberede grillmat på to forskjellige temperaturer samtidig på de forskjellige delene av det store grillarealet. Du kan selvfølgelig også grille med åpent lokk.

Det minimalistiske og tidløse designen som gjør seg så godt på norske terrasser har også den fordelen at den er ekstra lett å rengjøre når man er ferdig med grillingen. Med en vekt på bare 29 kg og to låsbare hjul er denne grillen også lettvint å flytte akkurat der du ønsker den til enhver tid. Grillen er av høy kvalitet og kommer med fem års garanti på aluminiumsdeler, lokk, ildboks, sider, ben og plastdeler. Maling og øvrige deler garanteres i to år.

LES MER


8. Landmann Falcon 4.1 Edition – Stor grillflate og fine detaljer

SJEKK PRISEN →

Produktseksjon:

Landmann Falcon 4.1 Edition er et nytt produkt i markedet som skilter med stor grillflate, og en rekke interessante detaljer man ikke finner andre steder. For eksempel er denne grillen utstyrt med en unik sidebrenner som gir ekstra høy temperatur, og er perfekt for bruk til wok, stekepanne eller gryte, men som også kan brukes til grilling. Når sidebrenneren ikke er i bruk kan denne brukes som et vanlig sidebord der man kan oppbevare grillmat, marinade og lignende.

Kald grillmat er skuffende, derfor har Landmann Falcon 4.1 Edition også et romslig område til å holde maten varm etter at den er ferdig grillet. Du kan til enhver tid holde øye med temperaturen inne i grillen ved hjelp av det integrerte termometeret på lokket for å sjekke at grillen ikke har for mye eller for lite varme. Alle justeringsknappene på fronten av grillen er utstyrt med LED-belysning. Dette bidrar til å gi grillen et moderne og stilig preg, samtidig som at det gjør det lettere å stille grillen inn rett når det begynner å mørkne ute.

Det er lekende lett å tenne opp Landmann Falcon 4.1 Edition med den batteridrevne automatiske tennere. Når du er ferdig å lage mat har grillen et såkalt Easy Cleaning System som gjør det lettere å gjøre grillen ren. De fire brennerne er også laget av rustfritt stål slik at grillen trenger mindre vedlikehold. Flammetemmerne har emalje for å unngå rust og skitt.

Litt av sjarmen med en grill er at man kan lage mat hvor som helst. Etter at man er ferdig med grillingen vil man gjerne flytte grillen inn i en garasje eller lignende sted der den får litt beskyttelse for elementene og eventuelle tyver. Landmann Falcon 4.1 Edition er derfor utstyrt med solide hjul på understellet som gjør det lettvint både å trille ut grillen der man vil ha den, og tilbake igjen etter at man er ferdig.

LES MER


9. Landmann Gassgrill Triton Sapphire Black PTS 3.0 – Imponerende gassgrill

SJEKK PRISEN →

Produktseksjon:

De mange nøye gjennomtenkte funksjonalitetene i Landmann Gassgrill Triton Sapphire Black PTS 3.0 gjør dette til en imponerende gassgrill med god kvalitet, brukervennlighet og optimert grillvarme. En av de viktige innovasjoner med denne grillen er Landmann sitt PTS-system som gir optimert og jevn grillvarme på grillens store 65 cm x 44 cm grillflate.

Landmann Gassgrill Triton Sapphire Black PTS 3.0 har tre brennere som kan reguleres ved hjelp av individuelle kontrollknapper slik at at man kan ha ulik varme på de forskjellige delene av grillen. Den har også en solid grillrist i støpejern som bidrar til å gi en jevnere varme. For å holde kontrollen på hvor varmt det er inne i grillen har den et grilltermometer i rustfritt stål integrert i lokket på grillen.

Til tross for at Landmann Gassgrill Triton Sapphire Black PTS 3.0 er optimal for et grillselskap med hele tolv sultne personer, så er den likevel ikke så tung å dra med seg med sine 44 kg. Grillen er også utstyrt med praktiske låsbare hjul som gjør at man lett kan trille grillen inn og ut i hagen eller på terrassen.

Grillen er hovedsakelig laget i rustfritt stål som er hygienisk, lett å holde ren og lett å vedlikeholde. Det meste av grillen er lakkert i en stilig og anonym svart farge, med detaljer i skinnende rustfritt blankt stål.

LES MER


10. Everdure Furnace gasgrill – Verdens mest kraftfulle gassgrill

SJEKK PRISEN →

Produktseksjon:

Furnace fra Everdure by Heston Blumenthal er berømt for å være verdens mest kraftfulle gassgrill. Grillen som er utstyrt med det innovative Fast Ignition systemet er klar til bruk på kun fem minutter. Den veldig høye varmen gir denne gassgrillen noen av de beste egenskapene man finner i en kullgrill, uten at man trenger å slite med ulempene. Med denne grillen har man det rette utgangspunktet for å lage det perfekte grillmåltidet.

De tre uavhengige brennerne i Furnace fra Everdure gjør at det er mulig å grille med tre forskjellige temperaturer på samme tid. Disse tre brennerne dekker et stort grillareal på 2915 kvadratcentimeter. Grillen dekkes av lokket som er utviklet med den optimale høyden for å oppnå 360 graders sirkulasjon rundt maten, uten at det går ut over temperaturen. Du kan lett holde kontrollen med det innebygde termometeret som er innebygget i lokket på grillen.

Furnace fra Everdure er også en veldig fleksibel gassgrill. De utskiftbare grillplatene gjør at man har en rekke forskjellige muligheter til å lage all slags forskjellig mat med ulike tilberedningsmuligheter som legger til rette for en rekke unike smaksopplevelser.

Selv om den flotte designen kanskje kan gi et preg av at Furnace fra Everdure er laget for å stå til pynt på terrassen er faktisk denne grillen først og fremst laget med tanke på funksjonalitet. De glassemaljerte grillplatene gjør for eksempel at Furnace fra Everdure er nesten like lett å rengjøre som den er å fyre opp.

Furnace fra Everdure er også lett å dra med seg der man ønsker den. Mye av den solide grillen er laget av aluminium, som gjør den lett både i vekt og vedlikehold. Den har en beskjeden vekt på under 30 kg og er utstyrt med hjul på to av de stødige bena for lettvint flytting. Grillen kommer med hele fem års garanti på alle aluminiumsdelene, lokket, ildboksensidene, bena, samt plastdelene. Maling og øvrige deler har to års garanti.

LES MER


11. Outdoorchef Ascona 570 G Black – Perfekt for en liten grillfest

SJEKK PRISEN →

Produktseksjon:

Outdoorchef Ascona 570 G Black er perfekt for deg som ønske å invitere vennene dine på grillfest. Denne grillen har en rekke fordeler som det er verdt å notere seg. Den er relativt liten og plassbesparende, slik at den passer veldig fint inn på en terrasse dersom man for eksempel ikke har hage. Den er også utstyrt med justerbare ben slik at man selv kan stille inn høyden på grillen til en komfortabel arbeidsstilling.

Grillen har to brennere som hver kan kontrolleres med sin egen knapp. Dette gjør at man kan har forskjellig varme på hver side av grillen. Slik at man for eksempel kan grille forskjellige ting på hver side av grillen, eller bare bruke den ene siden av grillen og legge mat som skal holdes varm på den andre siden.

Med Outdoorchef Ascona 570 G Black kan man også grille med åpent eller lukket lokk. Dersom man lukker lokket kan man følge med på temperaturen inne i grillen ved hjelp av det innebygde termometeret i lokket på grillen. Solide hengsler sørger for trygg åpning og lukking av grillen.

Noen råvarer blir bedre dersom man tilbereder dem over indirekte varme, og med Outdoorchef Ascona 570 G Black har man valget mellom å bruke direkte eller indirekte varme ved hjelp av en integrert reversibel beholder.

Alt i alt er Outdoorchef Ascona 570 G Black en utmerket liten gassgrill som gjør det lekende lett å lage høykvalitets grillmat.

LES MER


12. Landmann Miton PTS 4.1 – Mange år med grillglede

SJEKK PRISEN →

Produktseksjon:

Landmann Miton PTS 4.1 Sapphire Black er en en solid kvalitetsgrill med romslig grillflate og eksklusive detaljer. Den kommer med en mengde nyttig ekstrautstyr og med sin ti års garanti er denne grillen garantert å gi mange års grillglede.

Gitteret på grillen er laget av støpejern som er herdet med emalje for optimal varme, renslighet og holdbarhet. Gitteret er fordelt på forskjellige moduler i et tredelt modulsystem. Tenning av grillen er lekende lett med elektrisk tenning. Grillen er klar for bruk nesten umiddelbart. Grillen er utstyrt med et PTS varmesystem som gjør varmefordelingen optimal. Man kan til enhver tid sjekke varmen ved hjelp av det innebygde termometeret i lokket.

Selve grillen varmes av fire brennere i rustfritt stål. Hver av disse kan stilles inn hver for seg til ønsket temperatur slik at man kan lage forskjellig mat til ulike temperaturer på de forskjellige stedene på grillen. Landmann Miton PTS 4.1 Sapphire Black har også en sidebrenner som er perfekt for å koke tilbehør til grillmaten, slik som for eksempel sauser eller poteter.

Landmann Miton PTS 4.1 Sapphire Black har nok av lagringsplass for både utstyr og grillmat. Under grillen er et romslig skap med doble dører hvor det er praktisk å oppbevare gass en og annet utstyr. På hver side av grillen finner man en hylle der man kan oppbevare grillmat, krydder og lignende. For enkel transport er grillen montert på fire kraftige låsbare hjul.

LES MER


Hva vi legger vekt på i testene våre

Sikkerhet

Sikkerhet er alltid på toppen av prioritetslisten når man har med ild å gjøre. Noen tenker fortsatt på gass som et farlig brennstoff, men med det rette utstyret er gass et utrolig praktisk brennstoff som har mange fordeler. I testene våre vurderer vi om alle forholdsregler er tatt for å ivareta sikkerheten rundt bruk av gass som brennstoff, inkludert om utstyret som brukes til å håndtere gassen har de rette sertifiseringene.

Stemningen på grillfesten kan fort bli ødelagt dersom grillmesteren brenner seg. Et annet område vi derfor vurderer med tanke på sikkerheten er varme deler. Her vurderer vi hvordan grillen er designet for å unngå unødvendige veldig varme deler på utsiden av grillen som folk lett kan brenne seg på ved et uhell.

Varme

Hvor varm grillen er kan ha mye å si for hvor godt grillmaten smaker. En veldig varm grill kan lage mat som er litt sprø på utsiden mens innsiden fortsatt er deilig og saftig. Vi ser derfor på hvor høy varmen er og hvor stabilt den blir fordelt for å forhindre at noen deler blir brent mens andre deler er for lite stekt.

Vi ser her også på hvor godt hetta eller lokket på grillen holder på varmen slik at den bruker energien effektivt, og om grillen har termometer for å kontrollere varmen inne i grillen når den er lukket.

Kapasitet

En viktig ting for mange er kapasiteten på grillen. Noen liker å invitere på store grillfester og ønsker en grill med stor kapasitet. Andre griller kanskje en sjelden gang sammen med familien og nære venner, eller har lite plass der man kan sitte ute og grille, og foretrekker dermed en liten og kompakt grill. Vi måler derfor hvor mye grillareal grillen har i forhold til størrelsen på grillen.

Hygiene

Vasking av grillen kan være et mareritt. Ting har ofte en tendens til å brenne seg fast på de mest uventede steder, men det trenger ikke være så vanskelig. Ved skikkelig design og bruk av gode materialer vil grillen kunne rengjøres mye lettere.

Vi sjekker her hvilke materialer som brukes i grillen og om disse bidrar til å gjøre det lettere å rengjøre grillen etter grilling. Vi sjekker også om designen på grillen er lagt opp slik at grillrester og fett samler seg opp på et praktisk sted som lett kan tømmes og vaskes.

Fleksibilitet

En grill kan ofte brukes til mange forskjellige ting, og det varierer mye hva folk ønsker å lage på grillen sin. Noen vil bake brød eller pizza på grillen, mens andre vil lage sauser eller potetmos, eller kanskje bruke en wok. De beste grillene er fleksible nok til at de tilrettelegger for mange av disse bruksmåtene.

Her vurderer vi hvordan varmen kan reguleres på grillen, og for eksempel om man kan ha forskjellige nivå av varme ulike steder på grillen. Vi ser også på om grillen er utstyrt med sidebrennere for å for eksempel kunne lage sauser, supper eller andre ting som skal kokes, og om grillen er utstyrt med muligheter for lagring på forskjellige nivåer slik at man for eksempel kan holde varmt etter at man er ferdig med grillingen.

Brukervennlighet

Grilling er noe man gjør når man vil slappe av og ha det gøy, og det skal derfor ikke være så komplisert. Brukervennligheten til grillene er derfor en av de tingene vi legger vekt på i testene våre.

Når det gjelder brukervennlighet ser vi på hvor lett det er å forstå hvordan grillen virker, hvor enkelt det er å fyre opp grillen, og hvor lett den er å rengjøre. I tillegg legger vi også vekt på slike ting som om grillen er vanskelig å sette sammen når man kjøper den, samt hvor praktisk åpning og lukking av grillen og dens skap og sidebord er.

Mobilitet og oppbevaring

Ettersom grilling som regel foregår på en veranda eller ute i hagen er mobilitet ofte en ting som er viktig når du velger en grill. Man må for eksempel lett kunne flytte grillen fra garasjen og ut i hagen når det er fint vær og sette den tilbake når man vil beskytten den mot uvær.

Når det gjelder mobilitet og oppbevaring vurderer vi størrelsen og vekten på grillen som en viktig faktor. Vi ser også på hvordan grillen transporteres, som oftest på hjul, og hvor solide disse er, ettersom en grill med ødelagte hjul kan være veldig vanskelig å håndtere, særlig dersom den er av den store typen. .