fbpx

Gassbrenner test: De 6 beste på markedet i 2023

Vi har tatt for oss det ypperste av hva markedet har å by på av gasbrennere, fra den mest budsjettvennlige til den mest high-end modellen. Slik ønsker vi å gi deg et dypdykk i gasbrenner-universet og hjelpe deg med å finne ut hvilken modell som passer best for dine behov. Gassbrenner

Vi har kategorisert gasbrennerne i ulike segmenter for å gjøre valget ditt enklere. Er du en urban eventyrer eller en høyfjellsvandrer? Eller kanskje du bare trenger en praktisk løsning for din neste campingtur? Uansett behov, vil du finne en gasbrenner som passer for deg.

Ved å vurdere en rekke ulike faktorer, som ytelse, brenntid, vekt, og brukervennlighet, har vi satt sammen en omfattende guide som dekker de beste alternativene på markedet. Vi har inkludert en bred variasjon av produkter for å sikre at alle behov er dekket, enten du er på jakt etter et robust og pålitelig verktøy for lengre turer, eller en kompakt og lett modell for kortere utflukter.

Vår målsetning er å gi deg en klar forståelse av hva som kjennetegner de ulike gasbrennerne, slik at du kan ta et informert valg basert på dine personlige behov og preferanser. Ta turen gjennom vår guide for å finne din ideelle gasbrenner, og forbered deg på mange minneverdige opplevelser i det fri. Vi lover at du vil finne en gasbrenner som ikke bare vil oppfylle dine behov, men også overgå dine forventninger.

Gassbrenner test: Her er våre favoritter

BILDE PRODUKT
Primus Easyfuel 2
Primus Easyfuel 2 er den beste gassbrenneren på markedet med enkel og pålitelig design. Den er ideell for globale reisende og leveres med en praktisk nylonbag. Med 3000 W effekt og rask koketid på 3 minutter for 1 liter vann, imponerer den med sin allsidighet og kvalitet.
SJEKK PRISEN →
Kovea Alpine Pot Wide
Kovea Alpine Pot Wide er et genialt kokesystem som utnytter energien mest mulig effektivt. Den smarte designen plasserer koppen/kjelen rett på brenneren, og adapteren gjør det mulig å bruke den som en ordinær gassbrenner. Med sin kompakte størrelse og allsidighet er den perfekt for soloeventyrere.
SJEKK PRISEN →
Primus Firestick Stove
Primus Firestick Stove er den geniale kompakte gassbrenneren som kan tas med i lommen. Med sitt innovative design og oppbevaringspose i ull, tilbyr den praktisk transport og beskyttelse. Med en effekt på 2500W kan den koke en liter vann på fire og et halvt minutt. Enkel justering og pålitelig ytelse gjør den til en ideell følgesvenn på eventyr.
SJEKK PRISEN →
Primus Lite All-In-One
Primus Lite All-In-One er en kraftig og kompakt gassbrenner som gir mye for pengene. Med en innebygd Piezo-tenner og imponerende ytelse på 1500 W, er den ideell for 1-2 personer på tur. Det toppmonterte designet og effektive brenneren gir stabil og presis matlaging.
SJEKK PRISEN →
Kovea Scout
Kovea Scout er den beste gassbrenneren i budsjettklassen. Den enkle, solide og sikre designen gir pålitelig matlaging. Med et stort brennerhode og klikk-og-vri tenning er den enkel å bruke. Scout er godt vindskjermet, har lang brennetid og er et kostnadseffektivt valg for friluftsentusiaster.
SJEKK PRISEN →
HÄLLMARK 8825
HÄLLMARK 8825 er en supergassbrenner som imponerer med sin stabile oppbygging og kvalitetskonstruksjon. Den varmes raskt opp, har justerbar varme og er ideell for større panner. Brennerne gir jevn varmefordeling, og beina er sterke og støttende. Denne pålitelige følgesvennen gir enkel og presis matlaging.
SJEKK PRISEN →

1. Primus Easyfuel 2 – Best i test

Primus Easyfuel 2 Gassbrenner

SJEKK PRISEN →

Når det kommer til gassbrennere, er det mange alternativer å velge mellom på markedet. Men hvis du er på jakt etter den ultimate kombinasjonen av skyhøy kvalitet og en svært god pris, trenger du ikke lete lenger. Primus Easyfuel 2 er den perfekte kandidaten som går rett til topps som vår klare testvinner.

Easyfuel 2 leveres med en enkel og pålitelig design som gjør den ekstremt enkel å bruke. Som navnet antyder, er denne gassbrenneren virkelig enkel å håndtere. Med sitt piezo-tenningssystem er det bare å trykke på en knapp, og du er klar til å lage deilige måltider uansett hvor du er i verden. Det er et perfekt kjøkken for den globale reisende som verdsetter både brukervennlighet og pålitelighet.

Med en effekt på 3000 W kan den koke opp 1 liter vann på utrolig raske 3 minutter. Dette er ideelt for de som ønsker å minimere ventetiden og få maten raskt på bordet. Brenntiden er også imponerende, med 70 minutter på 230 g gass. Dette betyr at du kan lage flere måltider uten å bekymre deg for å gå tom for drivstoff.

Med en kapasitet på 1-4 personer er Easyfuel 2 allsidig nok til å imøtekomme behovene til både soloeventyreren og små grupper. Den er designet for 3 sesonger, noe som betyr at den kan brukes så og si året rundt.

Oppsummert

 • Enkel og pålitelig design for globale reisende
 • Kompakt størrelse med nylonbag for enkel transport
 • 3000 W effekt og 3 minutters koketid for 1 liter vann
 • Allsidig og av høy kvalitet med imponerende spesifikasjoner

LES MER

2. Kovea Alpine Pot Wide – Genialt kokesystem

Kovea Alpine Pot Wide

SJEKK PRISEN →

Når du er ute på tur alene og trenger et pålitelig og effektivt kokesystem, trenger du ikke lete lenger. Kovea Alpine Pot Wide er det geniale valget som utnytter energien mest mulig effektivt, og gir deg enkelheten du trenger underveis.

Alpine Pot Wide er et kokesystem som setter effektivitet i fokus. Med en smart design sitter koppen/kjelen rett på brenneren, noe som sikrer maksimal utnyttelse av energien. Du trenger ikke lenger bekymre deg for at varmen blir bortkastet, da dette kokesystemet sørger for at all energi blir brukt til matlagingen.

En annen fordel med Alpine Pot Wide er dens allsidighet. Med den medfølgende adapteren kan brenneren også brukes som en helt ordinær gassbrenner. Dette betyr at du får to funksjoner i ett produkt, noe som gjør det til et smart og praktisk valg for turen. Uansett om du trenger å koke vann til te eller tilberede et deilig måltid, er Alpine Pot Wide klar til å møte dine behov.

En annen fordel med dette kokesystemet er dets kompakte størrelse. Med muligheten til å plassere en gassboks på 230 g eller 110 g inne i koppen/kjelen, tar det opp minimal plass i tursekken din. Dette gjør det enkelt å transportere og oppbevare, samtidig som det sikrer at du har alt du trenger for å lage mat på turen.

Oppsummert

 • Effektivt kokesystem som utnytter energien maksimalt
 • Koppen/kjelen sitter rett på brenneren for effektiv matlaging
 • Adapteren gir mulighet til å bruke den som ordinær gassbrenner
 • Kompakt størrelse og allsidighet ideelt for soloeventyrere

LES MER

3. Primus Firestick Stove – Kompakt

Primus Firestick Stove

SJEKK PRISEN →

Med sitt kompakte format og innovative design er Firestick Stove perfekt for de som ønsker å ha en pålitelig gassbrenner tilgjengelig når som helst. Den leveres med en oppbevaringspose i ull, som gjør det enkelt å transportere og beskytte enheten. Du kan bokstavelig talt ha denne gassbrenneren i lommen på jakken eller buksen din, klar til bruk når du trenger den mest.

Monteringen av Firestick Stove er enkel og rask. Den festes enkelt på toppen av gassboksen og tennes med den medfølgende Piezo-tenneren. Med en effekt på 2500W leverer den rask og pålitelig varme. Du kan koke en liter vann på imponerende fire og et halvt minutt. Når du vil redusere effekten for å la sausen putre, kan du enkelt justere det med den nyeste ventilen fra Primus.

Primus Firestick Stove har flere smarte funksjoner som gjør den enda mer imponerende. Kjelestøttene beskytter den lavmonterte brenneren mot vind og kan brettes sammen for å beskytte kjøkkenet under transport. Den nyeste ventilen sikrer en jevn flamme som er enkel å finjustere. Den smale og spisse flammen passer perfekt til Primus PrimeTech-kjeler. Det svingbare lokket holder fartøyets støtter i en låst stilling, noe som gir ekstra stabilitet.

Oppsummert

 • Kompakt gassbrenner som kan tas med i lommen
 • Inkluderer oppbevaringspose i ull for enkel transport
 • Effekt på 2500W og rask koketid på fire og et halvt minutt for en liter vann
 • Enkel justering og pålitelig ytelse for eventyr på farten

LES MER

4. Primus Lite All-In-One – Mye for pengene

Primus Lite All-In-One gas Stove

SJEKK PRISEN →

Dette lille kjøkkenet er perfekt for 1-2 personer på tur som trenger en lett, kompakt og effektiv løsning. Med imponerende egenskaper og en overkommelig pris, gir denne gassbrenneren virkelig mye verdi for pengene.

Lite All-In-One er designet for å være lett og kompakt uten å gå på kompromiss med ytelsen. Med sin smarte konstruksjon er den ideell for de som ønsker å reise lett og ha alt de trenger for matlaging i ett kompakt sett. I den medfølgende 500 ml kasserollen kan du enkelt oppbevare en 100 grams gassbeholder for trygg og praktisk oppbevaring.

En av de beste funksjonene til Lite All-In-One er den innebygde Piezo-tenneren. Nå kan du si farvel til våte fyrstikker og tomme lightere. Med et enkelt klikk kan du tenne kjøkkenet og være klar til å lage mat uten problemer.

Lite All-In-One er utstyrt med en Laminar Flow Burner, som gir en stille og kompakt brenneropplevelse. Med en imponerende ytelse på 1500 W kan den koke vann på utrolig raske 3 minutter.

Egenskapene til Primus Lite All-In-One fortsetter å imponere. Med en toppmontert design er den enkel å bruke og gir stabilitet under matlagingen. Den er kompakt og effektiv, noe som gjør den til det ideelle valget for de som verdsetter plassbesparende løsninger. Den store størrelsen på ventilen gir enkel justering og kontroll, og den jevne og fine flammen sikrer presis matlaging.

Oppsummert

 • Kraftig og kompakt gassbrenner
 • Innebygd Piezo-tenner for pålitelig tenning
 • Ideell for 1-2 personer på tur
 • Toppmontert design gir stabil og presis matlaging

LES MER

5. Kovea Scout – Beste budsjettvalg

Kovea Scout gassbrenner

SJEKK PRISEN →

Denne enkle, solide og sikre gassbrenneren leverer imponerende funksjoner og kvalitet til en rimelig pris. Enten du er på et stramt budsjett eller bare ønsker å få mest mulig ut av pengene dine, vil Kovea Scout imponere deg.

En av de fremtredende egenskapene til Scout Stove er det store brennerhodet som sprer effekten jevnt over kjelebunnen. Dette sikrer en jevn og effektiv matlaging, slik at du kan nyte deilige måltider ute i naturen. Med klikk-og-vri tenning av gassen kan du enkelt tenne brenneren med ett grep, og sikkerheten er ivaretatt under bruk.

Scout Stove er også godt vindskjermet, noe som gjør den til et pålitelig valg selv under utfordrende værforhold. Den har hele 185 mm kjelestøtte, noe som gir ekstra stabilitet og sikkerhet under matlagingen. Uansett om du er på fjelltur eller camping, kan du stole på Scout Stove for å gi deg en problemfri matlagingserfaring.

En annen fordel med Kovea Scout er dens imponerende brennetid. Med en 450 grams gassboks kan du nyte ca. 4 timers brenning, noe som gir deg rikelig med tid til å tilberede måltidene dine uten bekymringer for å gå tom for drivstoff. Dette er spesielt viktig når du er ute på lengre eventyr og ønsker å minimere antall gassbokser du trenger å ta med deg.

Uansett om du er en erfaren friluftsentusiast eller en nybegynner som ønsker å utforske utendørslivet, vil Kovea Scout være din pålitelige følgesvenn for å lage deilige måltider i naturen uten å tømme lommeboken.

Oppsummert

 • Beste gassbrenner i budsjettklassen
 • Enkel, solid og sikker design
 • Stort brennerhode og enkel tenning
 • God vindskjerming og lang brennetid

LES MER

6. HÄLLMARK 8825 – For større måltid

HÄLLMARK 8825

SJEKK PRISEN →

Når det kommer til å finne den perfekte gassbrenneren for større panner, trenger du ikke lete lenger. HÄLLMARK 8825 er det opplagte valget med sin stabile oppbygging og imponerende egenskaper. Denne gassbrenneren er en pålitelig følgesvenn for de som ønsker å tilberede deilige måltider med større kjøkkenutstyr.

Den er CE-merket, som betyr at den er testet av den uavhengige tyske organisasjonen TÜV, som er anerkjent for sin høye kvalitetsstandard. Med dette merket kan du være trygg på at gassbrenneren er designet for en trygg og sikker bruk.

HÄLLMARK 8825 varmes raskt opp, noe som gir en effektiv matlagingserfaring. Varmen er lett å justere, slik at du kan tilpasse den etter dine behov og oppnå perfekt matlaging hver gang. Uansett om du ønsker å koke, steke eller simre, gir denne gassbrenneren deg full kontroll over varmeutviklingen.

Den stabile oppbyggingen av HÄLLMARK 8825 gjør den ideell for større panner. Brennerne er jevne og gir jevn varmefordeling over hele overflaten av pannen. Beina er sterke og konstruert for å støtte tunge panner uten problemer. Materialene som brukes i produksjonen er av høy kvalitet, noe som sikrer holdbarhet og pålitelighet over tid.

Alt i alt er HÄLLMARK 8825 en supergassbrenner som imponerer med sin stabile oppbygging og kvalitetskonstruksjon Den raske oppvarmingen og justerbare varmen gir enkel og presis matlaging. Uansett om du er på campingtur, i bobil eller i utendørskjøkkenet ditt, vil HÄLLMARK 8825 være din pålitelige følgesvenn for å lage herlige måltider med større panner.

Oppsummert

 • Stabil oppbygging og kvalitetskonstruksjon
 • Rask oppvarming og justerbar varme
 • Ideell for større panner
 • Jevn varmefordeling og sterke bein

LES MER


Spørsmål og svar

Hvilket brensel er best når man benytter gassbrenner?

Det er viktig å undersøke hvilket brensel din gassbrenner er best egnet for, men i de aller fleste tilfeller er det gass som tilbyr optimal ytelse. 

Hva er viktig å huske på når man bruker gassbrenner for første gang?

Mange gassbrennere kan ha godt av å brennes inn før de skal brukes. Dette er for at man skal være sikker på at eventuelle rester og støv er brent bort før man skal lage mat. Du bør derfor antenne gassbrenneren og la den jobbe i noen minutter før du slukker den igjen før bruk til mat. 

Hvilken gassbrenner er best egnet for langtur?

Skal du langt til fots er det ingenting som slår det kompakte designet til MSR Pocket Rocket 2. Denne har en egenvekt på kun 73 gram og kommer i et praktisk etui som gjør nedpakking enda enklere. 

Hva bør man ha med når man skal bruke gassbrenner?

Selv om mange gassbrennere kommer med beholder er det lurt å ha med litt utstyr for sikkerhets skyld. Du bør derfor ha med deg termos, fyrstikker, ekstra gass og eventuelle reservedeler til dyse. 

Bør man velge en multifuelbrenner?

Det kan være praktisk å ha en multifuelbrenner, men i de aller fleste tilfeller vil man uansett benytte gass ettersom dette er det mest effektive brenselet. Skal du kun benytte stormkjøkkenet til lett matlaging eller drikke på korte turer vil derfor gass være mer enn tilstrekkelig.

gassbrenner test