fbpx

Gassbrenner test: De 11 beste på markedet i 2022

Skal du ut på tur i naturen kan det være fristende med et varmt måltid eller kanskje en god kopp kaffe underveis. Da er det viktig at man har med seg en effektiv gassbrenner som raskt koker opp det man måtte ønske å nyte underveis. Vi har derfor samlet 6 gode alternativer som alle koker opp en liter vann på under 3,5 minutt og noen enda raskere! Vår testvinner Jetboil Flash er et funksjonelt og brukervennlig alternativ som passer like godt for nybegynnere som værharde proff mosjonister. Med en lang rekke smarte funksjoner og et svært kompakt design får du mye for pengene og kan nyte en varm kopp kaffe på bare 150 sekunder! Nedenfor kan se på våre favoritter i gassbrenner testen.

VÅRE favoritter

  • Liten og lett
  • Effektiv gassbrenner
  • God pris!
SJEKK PRISEN →
  • Robust og kompakt
  • Lynrask oppkoking
  • Står stødig på alle underlag
SJEKK PRISEN →
  • Fungerer på alle typer brensel
  • Brukervennlig
  • Slitesterk gassbrenner
SJEKK PRISEN →
BILDE PRODUKT
Jetboil Flash
Jetboil Flash er et kompakt og robust stormkjøkken som koker opp en halvliter vann på kun 150 sekunder! Takket være Flux-ring systemet får du en effektiv varmefordeling og stormkjøkkenet passer derfor utmerket for koking av vann og kaffe, samt matlaging ute på tur
SJEKK PRISEN →
Primus Essential trail stove
Primus Essential er nettopp det. Den svensk utviklede primusen passer utmerket for nybegynnere, men den er ogs lett og smidig nok til at en avansert turgåer finner glede i den.
SJEKK PRISEN →
MSR Whisperlite universal stove
Whisperlite fra MSR har videreutviklet chassiset fra den originale utgaven for lettere vekt og forenklet vedlikehold. Fordelen med MSR Whisperlite er at du kan benytte de aller fleste typer flytende brensel inkludert gass, bensin og parafin
SJEKK PRISEN →
MSR Pocket rocket 2
Denne gassbrenneren tilbyr blant markedets mest kompakte design og kommer i et format med egenvekt på bare 73 gram! Du monterer den raskt og enkelt direkte på gassflasken og kan koke opp en liter varm på kun 3,5 minutter
SJEKK PRISEN →
MSR Pocket rocket stove kit
Pocket Rocket Kit er for deg som ønsker et kompakt kjøkken med svært gunstige løsninger. I settet får du inkludert MSR sin Pocket Rocket som har en egenvekt på utrolig lave 73 gram.
SJEKK PRISEN →
Zip Carbon 0.8L
Zip Carbon fra Jetboil er din tradisjonelle gassbrenner bare bedre og lettere. Zip Carbon er produsert i aluminium og bekledd med et neopren yttertrekk utstyrt med en 0,8 liters beholder.
SJEKK PRISEN →

Gassbrenner test: Her er våre favoritter

1. Jetboil Flash – Best i test

Jetboil Flash - gassbrenner test

SJEKK PRISEN →

Jetboil Flash er et utmerket stormkjøkken for deg som ikke ønsker vente i en evighet på at mat og kaffe skal varmes opp. Det smarte Flux-ring systemet sørger for at varmen fordeles jevnt utover hele flaten og du oppnår optimal varme hele tiden. Dette gjør at du kan koke opp en halvliter vann på bare 150 sekunder! Med andre ord kan maten varmes på effektive 3 minutter slik at du kan fokusere på andre ting på tur. 

Flash stormkjøkken er kompakt i design og har en egenvekt på kun 400 gram uten støttefot. Vi anbefaler dog at du tar deg bryet med å pakke ned støttefoten ettersom et ustabilt stormkjøkken raskt kan by på alt annet enn varm mat. Det medfølger et smart trekk som beskytter Jetboil på tur, men bare rull det sammen når stormkjøkkenet er i bruk. Dette sparer deg for unødvendig mye utstyr å holde styr på og ikke minst er det en svært effektiv løsning for besparelse av plass i teltet. 

Stormkjøkkenet benytter Piezo tenningsmekanisme som betyr at det er innebygd tenning. Det er med andre ord slutt på sene kvelder i vindfullt vær hvor du må slåss med fyrstikker uten hansker. Stormkjøkkenet antenner raskt og innen få sekunder er du klar til å varme opp måltidet eller koke vann.

Utformingen av støtte foten sørger for at stormkjøkkenet står stødig når det er i bruk ved å klikke den lille gassflasken ned i festeanordningen. Dette gjør at du enkelt kan plassere stormkjøkkenet på de fleste flater og lite varmeutvikling i underkant gjør at det også kan benyttes i nærheten av snø og is uten at kjøkkenet ditt forsvinner ned til neste sommer.

LES MER


2. Primus Essential trail stove – Best på budsjett

Essential Trail Stove gassbrenner

SJEKK PRISEN →

Dette stormkjøkkenet fra svenske Primus passer utmerket for deg som er på jakt etter et enkelt, men robust stormkjøkken. Gassbrenneren festes enkelt på gassflasken og veier bare 112 gram. Dette har gjort at den raskt ble en favoritt blant turgåere som har høyt fokus på egenvekt og blant annet det norske Forsvaret har lenge sverget til Primus sine løsninger for soldater på feltøvelse. 

Med en effekt på hele 2500W kan du koke 1 liter vann på drøye 3,5 minutter. Dette gjør at du raskt får tilgang på vann for feltrasjoner, kaffe eller bare ønsker smelte snø for drikkevann. De tre føttene på stekeflaten fungerer også som et naturlig vern for flammen som gjør at du oppnår le for vind og stabil fordeling av varme utendørs. 

Primus benytter Laminar Flow Burner-teknologi som sørger for lavt tyngdepunkt og bidrar til et stabilt kjøkken. Dette er spesielt viktig for stormkjøkken ettersom du ikke alltid er garantert en egnet kjøkkenbenk når du slår leir for kvelden. Den svenske produsenten har lang erfaring med det nordiske klimaet og har levert effektive gassbrennere i en årrekke.

Dette er med andre ord et utmerket valg for deg som ønsker en robust følgesvenn og varm kaffe underveis på turen uten at du trenger sprenge turbudsjettet på utstyr. Det kompakte designet passer utmerket i sekken og fordelen med at du kan fjerne gassbrenneren fra selve gassflasken gjør at den er enkel å få plass til i ryggsekken. På 3,5 minutter kan du nyte alt fra en varm kopp kaffe til utsøkte feltrasjoner med din foretrukne smak.

LES MER


3. MSR Whisperlite universal stove – Multifuelbrenner

MSR Whisperlite Universal Stove

SJEKK PRISEN →

MSR Whisperlite er en multifuelbrenner som tilbyr både lav egenvekt og enkelt vedlikehold. MSR har tatt utgangspunkt i den originale Whisperlite, men benyttet blant annet AirControl teknologi for å gjøre den enda mer brukervennlig. Dette sørger for kompromissløs ytelse uansett hvordan flytende brensel du benytter, samt enkel til og frakobling av brensel kilden. 

MSR har hatt høyt fokus på egenvekt når de har utviklet Whisperlite og alle rør er derfor utviklet i aluminium. I tillegg medfølger det ekstra stabile støtteben i rustfritt stål og et raffinert design for å holde vekten til et minimum. De tre stødige føttene sørger for at stormkjøkkenet står stødig selv på ruglete underlag og fungerer som et naturlig vern mot vind.

Den enkle overgangen sørger for stabil flyt mellom gassbrenner og brensel. Dette gjør at du slipper flakking i flammen og får en optimal varmefordeling når du lager mat. Med de aller fleste typer brensel kan du koke opp en liter vann på ca 3.5 minutter og de små overflatene gjør stormkjøkkenet raskt kjøler seg ned igjen etter bruk. Den er derfor et utmerket alternativ for deg som er i hyppig bevegelse på tur og ikke ønsker vente unødvendig lenge på at utstyret skal kunne pakkes ned igjen. 

Med i pakken får du alt du trenger for å tilberede mat ute i naturen og brenselpumpe, vindskjerm, varmereflektor og støtteben er inkludert. Det eneste du trenger gjøre er å pakke med deg brensel og legge ut på tur. Det skal mye til for å trå feil med en MSR Whisperlite og den passer derfor like godt for erfarne turgåere som nybegynnere i fjellheimen.

LES MER


4. MSR Pocket rocket 2 – Best på vekt

MSR Pocket Rocket 2

SJEKK PRISEN →

Du skal lete lenge etter en mer kompakt gassbrenner enn Pocket Rocket 2 fra MSR. Denne smarte løsningen kan nemlig presses sammen og stues bort i et medfølgende etui som gjør den ekstra enkel å pakke ned i ryggsekken. Når du har behov for å varme opp vann eller et måltid kobler du den raskt og enkelt direkte på gassbeholderen og på kun 3,5 minutt kan du koke opp en liten vann. 

Støttebena på Pocket Rocket er foldbare som gjør at den er svært liten og ikke minst sikrer det den mot å bli ødelagt i ryggsekken på tur. Det ultralette designet har en egenvekt på kun 73 gram. I tillegg får du et ultralight oppbevaringsetui produsert i hard-shell plast som beskytter gassbrenneren. Med andre ord er dette løsningen designet med lange turer til fots spesielt i tankene. Den tar verken opp mye dyrebar plass i ryggsekken eller gjør at du må være med deg tung utstyr over lange distanser.

Pocket Rocket 2 benytter presisjons flamme som gjør at den konsentrerte varmen raskt varmer opp vann eller mat. Du bør derfor benytte små kjeler eller kokekar når du benytter flammen for å få best mulig ytelse. Apparatet er også utstyrt med Windclip som yter beskyttelse mot vind og forhindrer at flammen flakker når du lager mat. Dette sikrer jevn varme og raskere oppkoking. 

Om du er på jakt etter et pålitelig og kompakt design er MSR Pocket Rocket 2 et utmerket valg for deg. Du pakker den raskt ut av beskyttelses etuiet og kobler den direkte på gassbeholderen din før du tenner opp. Det tar mindre enn 60 sekunder å koble sammen de nødvendige delene og innen 3,5 minutt har du kokt opp 1 liter vann. Spesielt godt egnet er den for deg som skal ut på lange turer til fots eller som trenger ta høyde for hvert eneste gram i pakningen din.

LES MER


5. MSR Pocket rocket stove kit – Billig sett

MSR Pocket Rocket Stove kit

SJEKK PRISEN →

Denne pakken fra MSR inkluderer både stormkjøkkenet Pocket Rocket og nødvendig tilbehør for to personer. Du får alt fra kjele og gassbrenner til spisesett utmerket designet for turglade mennesker. Alt i settet passer sammen og du kan dermed spare utrolig mye verdifull plass når du skal ut på tur. Det runde designet gjør det også enkelt å få plass til kjelen mellom andre nødvendigheter eller rett og slett feste det i en flaskeholder på utsiden. 

MSR Pocket Rocket er blant de mest kompakte gassbrennerne tilgjengelig på markedet og har en utrolig lav egenvekt på kun 73 gram. Du kobler raskt gassbrenneren rett på en gassbeholder og kan innen kort tid starte tilbedelsen av mat. Til tross for det kompakte designet kan du koke opp en liter vann på kun 3,5 minutter. 

Som om det ikke var nok at du fikk en robust kjele og gassbrenner med i settet har MSR også klart å gjøre plass til bestikk, kopper og to spiseboller! Det beste av alt er at hele settet enkelt får plass oppi kjelen og du trenger derfor kun finne plass til et samlet sett i ryggsekken. Bedre blir det ikke for deg som skal begi deg ut på tur, men foretrekker varm mat og drikke underveis. 

Uansett om du skal bruke det selv eller gi det bort til en turglad kamerat passer Pocket Rocket Stove kit utmerket for norske forhold. Hele settet med gassbrenner inkludert veier kun 732 gram, men du må huske å pakke en gassflaske i tillegg. Uansett gir dette mulighet til å ha med seg et fullt utstyrt spisebord ut i naturen uten at det opptar unødvendig mye plass.

LES MER


6. Zip Carbon 0.8L – Best på koking

Jetboil Zip Carbon

SJEKK PRISEN →

Dette stormkjøkkenet fra Jetboil passer utmerket for både nybegynnere og proffe turgåere. Med en rekke smarte funksjonaliteter og et solid design som kun veier 345 gram er dette virkelig et godt alternativ! Den medfølgende beholderen på 0.8L sørger for at du på bare 150 sekunder kan koke opp 0,5l væske selv under utfordrende omgivelser..

Zip Carbon er et kostnadseffektive og lettvektig tolkning av det klassiske stormkjøkkenet benyttet av backpackere og turgåere i en årrekke. Gassbrenneren benytter FluxRing-teknologi som sørger for jevn fordeling av varmen og raskere oppkok. Du kan koke vann på bare 2 minutter, men med langt lavere forbruk enn tradisjonelle gassbrennere benytter. 

Den medfølgende beholderen er kledd i et neopren ytterlag samt utstyrt med et praktisk håndtak. Dette gjør at du kan varme opp mat og drikke rett i beholderen før du fordeler det utover andre beholdere eller serverer maten varm. Beholderen er også utstyrt med et cover i bunnen som fungerer som et praktisk måleinstrument i tillegg. 

Dette er med andre ord et utmerket valg for deg som ønsker en gassbrenner som er svært brukervennlig og godt egnet for nybegynnere, men samtidig har et robust design egnet for erfarne turgåere. Systemet er også kompatibelt med øvrig JetBoil tilbehør som gjør at du raskt og enkelt kan utvide gassbrenneren om du skulle ønske større flate eller annen beholder.

LES MER


Spørsmål og svar

 

Hvilket brensel er best når man benytter gassbrenner?

Det er viktig å undersøke hvilket brensel din gassbrenner er best egnet for, men i de aller fleste tilfeller er det gass som tilbyr optimal ytelse. 

Hva er viktig å huske på når man bruker gassbrenner for første gang?

Mange gassbrennere kan ha godt av å brennes inn før de skal brukes. Dette er for at man skal være sikker på at eventuelle rester og støv er brent bort før man skal lage mat. Du bør derfor antenne gassbrenneren og la den jobbe i noen minutter før du slukker den igjen før bruk til mat. 

Hvilken gassbrenner er best egnet for langtur?

Skal du langt til fots er det ingenting som slår det kompakte designet til MSR Pocket Rocket 2. Denne har en egenvekt på kun 73 gram og kommer i et praktisk etui som gjør nedpakking enda enklere. 

Hva bør man ha med når man skal bruke gassbrenner?

Selv om mange gassbrennere kommer med beholder er det lurt å ha med litt utstyr for sikkerhets skyld. Du bør derfor ha med deg termos, fyrstikker, ekstra gass og eventuelle reservedeler til dyse. 

Bør man velge en multifuelbrenner?

Det kan være praktisk å ha en multifuelbrenner, men i de aller fleste tilfeller vil man uansett benytte gass ettersom dette er det mest effektive brenselet. Skal du kun benytte stormkjøkkenet til lett matlaging eller drikke på korte turer vil derfor gass være mer enn tilstrekkelig.