fbpx

Gamingskjerm test: Her er ekspertenes 7 favoritter (2023)

Valg av gamingskjerm er like viktig for en gamer som det fotballskoen er for en fotballspiller. Er ikke utstyret i orden, er det vanskelig å levere gode resultater. Heldigvis finnes det en rekke skjermer på markedet med skyhøy kvalitet og lynrask responstid, men hvilken bør du egentlig velge?

Formålet med denne gamingskjerm testen er å gjøre det enklere for deg å sammenligne de forskjellige gamingskjermene som finnes på dagens marked. Vi har ikke selv testet modellene, men vurderingen er basert på spesifikasjoner og omtaler.  Etter å ha analysert oppløsning, responstid, fargefrekvens, lysstyrke, kvalitet og pris, kom vi frem til at Acer Nitro VG252 fortjener tittelen som testvinner. Dette er en «laggefri» skjerm med jevne og flytende bevegelser som garanterer sømløse bilder. Prisen er også overkommelig, samtidig som den byr på flere geniale funksjoner

Er pris viktig for deg, anbefales Samsung C2496FHUXEN. Her får du full HD-oppløsning, i tillegg til markedets beste pris.

 

Gamingskjerm test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Acer Nitro VG252
Dette er en populær testvinner som regelrett knuste sine konkurrenter. Med en oppdateringsfrekvens på 240 Hz og en lysstyrke på 400 nits, er du garantert en skjerm uten lagging, ghosting eller uskarpe bevegelser. Prisen er heller ikke den verste, så her får du mye for pengene!
SJEKK PRISEN →
AOC C27G2ZU/BK
AOC har her utviklet en superrask 27-tommer gamingskjerm som er perfekt for deg som gamer mye. Med en oppdateringsfrekvens på enestående 240 Hz, samt en responstid på lave 0,5 ms, vil denne gi deg fortrinnet du trenger. Unngå seige bevegelser eller forsinkelser – AOC gjør at dramatiske overganger og intense scener foregår sømløst og smidig.
SJEKK PRISEN →
Samsung LC27F390HUXXE
Denne lekre favoritten har vært blant de aller mest populære skjermene helt siden de kom ut på markedet. Grunnen til dette ligger nok i det stilige designet, den gode oppløsningen, og ikke minst det buede panelt. Bruker du denne til gaming eller film, vil det nesten føles som et helt kinolerret, takket være den fantastiske dybden denne gir.
SJEKK PRISEN →
Acer Nitro EI491CPR
Her får du markedets største skjerm! Denne tilsvarer størrelsen på en relativt stor TV og er et ypperlig valg dersom du trenger ekstra god oversikt når du gamer. Uavhengig om du spiller alene eller bestemmer deg for en retro kveld med Mario Kart sammen med venner, vil denne 50-tommeren virkelig suge deg inn i skjermen.
SJEKK PRISEN →
ASUS VG279QM
Asus har her designet en 27 tommer stor skjerm med superrask oppdateringsfrekvens på utrolige 280 Hz. Denne er derfor den skarpeste skjermen i vår test, og her slipper du garantert lagging eller ujevne bilder. For å øke hastigheten ytterligere har Asus i tillegg utstyrt sin modell med FastIPS, noe som gir en rekordrask responstid på 1 ms.
SJEKK PRISEN →
Samsung LC49G95TSSUXEN
Er du på utkikk etter markedets desidert mest høyteknologiske og avanserte gamingskjerm, finner du ikke bedre modell enn dette. Her får du blant annet QLED, HDR 1000 og DQHD oppløsning, noe som gir deg enorme fordeler i den virtuelle slagmarken. Krystallklare bilder og lynrask oppdateringsfrekvens er ingen sak for denne. Samsung har her utviklet neste generasjons gamingskjerm.
SJEKK PRISEN →
Samsung C24F396FHU 
Er pris det viktigste kriteriet i ditt valg av gamingskjerm, er dette modellen for deg. Her får du en god skjerm til markedets beste pris! Samsung har med denne utviklet en stilig 23,5 tommer LED-skjerm med et buet panel for bedre dybde og bredere skjerm. Denne vil garantert gi deg bedre oversikt, og du får en større opplevelse uansett om du sitter rett foran skjermen eller på siden.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Acer Nitro VG252 — Testvinner

Gamingskjerm test - Denne er best i test

SJEKK PRISEN →

Dette er en populær testvinner som regelrett knuste sine konkurrenter. Med en oppdateringsfrekvens på 240 Hz og en lysstyrke på 400 nits, er du garantert en skjerm uten lagging, ghosting eller uskarpe bevegelser. Nitro har i tillegg markedets beste responstid på kun 1 mikrosekund, noe som gjør at du kan game i timevis uten å oppleve slitne øyne.

Full HD og IPS-panel

Acer Nitro skiller seg på mange måter fra andre gamingskjermer. Du får som nevnt sylskarp oppdateringsfrekvens, men også en oppløsning på hele 1920 x 1808 piksler. Dette gjør at hver minste detalj kommer frem, noe som gjør skjermen ypperlig også til grafisk arbeid eller multimedia.

Dette er derfor så mye mer enn en skjerm til bare gaming, noe IPS-panelet er en sterk bidragsyter til. Den leverer klare og sterke farger, i tillegg til en bred fargeskala og kontraster som overstiger SDR. Det betyr at du får klarere farger og en fantastisk bildekvalitet.

En annen fordel med Nitro er at den er utstyrt med GeForce RTX 20 grafikkort. Dette gir sømløse bilder som fanger opp alle raske bevegelser som er typiske i bil- og sportspill, samt actionspill.

Mye for pengene

Det er nesten litt overveldende hvor realistisk opplevelsen blir med denne skjermen. Uansett om du gamer, arbeider eller ser på serier, får du en bildekvalitet fra aller øverste hylle. Med så mange gode kvaliteter, er det nesten litt overraskende at prisen ikke er høyere enn den er.

Her må du ut med i underkant av 3000 kroner, noe vi mener er en bra pris med tanke på kvalitetene denne tilbyr. Her får du enkelt og greit mye for pengene! Er det en ting du må være oppmerksom på, er det at lyden ikke er den beste. Vi anbefaler derfor eksterne høyttalere eller headsett dersom du investerer i denne.

Tross begrenset lyd, er dette vår soleklare testvinner, og den er milevis foran de andre konkurrentene.

Oppsummert

 • Du får mye for pengene
 • Kraftig skjerm som garanterer sømløse bilder
 • Sylskarpe farger
 • Lynrask responstid
 • Begrenset lydkvalitet

LES MER


2. AOC C27G2ZU/BK—Design for gaming

SJEKK PRISEN →

AOC har her utviklet en superrask 27-tommer gamingskjerm som er perfekt for deg som gamer mye. Med en oppdateringsfrekvens på enestående 240 Hz, samt en responstid på lave 0,5 ms, vil denne gi deg fortrinnet du trenger. Unngå seige bevegelser eller forsinkelser – AOC gjør at dramatiske overganger og intense scener foregår sømløst og smidig.

Tilpasset grafikkort

En annen bidragsyter til den fantastiske bildehastigheten, de skarpe bildene og den hakkefrie opplevelsen, er AOCs avanserte grafikkort. Ved hjelp av en teknologi som fortløpende tilpasser skjermens oppdateringsfrekvens etter ytelsen, får du med denne modellen den beste grafikken. Du kan også enkelt oppgradere grafikkortet dersom du skulle ha et kort fra NVIDIA.

I tillegg vil den buede skjermen gi en optimal synsvinkel for å sikre deg en ypperlig spillopplevelse. Skjermen kan du også justere og tilpasse etter din sittestilling, slik at du får den i den posisjonen du foretrekker.

Mange fordeler

Kort fortalt får du mange fordeler dersom du investerer i denne gamingskjermen. Det er faktisk svært få modeller som egner seg bedre til gaming enn denne, samt at den har en fornuftig pris som imponerer.

Vanligvis vil en slik høy-ytelsesskjerm koste betraktelig mer enn prisen på i underkant av 4000 kroner. Du får derfor mye for pengene, dersom du kjøper skjermen fra AOC. Det eneste vi har å påpeke med denne er at strømforbruket er ganske høyt.

Oppsummert

 • Skjerm designet for å gi deg et fortrinn når du gamer
 • Oppdateringsfrekvens på 240 Hz og responstid på 0.5ms
 • Sympatisk pris
 • Ganske høyt strømforbruk

LES MER


3. Samsung LC27F390HUXXE — Mest populær

SJEKK PRISEN →

Denne lekre favoritten har vært blant de aller mest populære skjermene helt siden de kom ut på markedet. Grunnen til dette ligger nok i det stilige designet, den gode oppløsningen, og ikke minst det buede panelt. Bruker du denne til gaming eller film, vil det nesten føles som et helt kinolerret, takket være den fantastiske dybden denne gir.

Få distraksjoner

Fordeler med 1800R sitt buede panel, er at du får et bredere synsfelt og en forbedret følelse av dybde i bildet. Dette minsker distraherende forstyrrelser i perifervinkelen og gir deg full kontroll over innholdet på skjermen, uansett hvor hektisk det er rundt deg.

I tillegg bruker Samsung en teknologi som fjerner flimmer fra bildet. Dette forhindrer trøtthet i øynene og gjør at du kan arbeide eller spille over lengre perioder.

Oppdateringsfrekvensen og grafikken er også tilfredsstillende, og med denne modellen kan du spille de mest intense og kraftigste spillene uten å oppleve for mye hakking eller ghosting.

Meget bra pris

27-tommeren fra Samsung er ikke en favoritt uten grunn. Her får du mange fordeler, og den aller største er dens fantastiske pris. Denne er betraktelig billigere enn toppmodellene, og selv studenter på et stramt budsjett kan ta seg råd til denne.

Bildekvaliteten og fargenyansene lever utvilsomt opp til forventningene, men har likevel et stykke opp til toppmodellene. Oppløsningen på 60Hz er også bra for denne prisen, og alt i alt er dette en fornuftig investering dersom du trenger en gamingskjerm.

Oppsummert

 • Veldig bra pris
 • Populær 27-tommer
 • Buet skjerm for dypere synsvinkel
 • Presterer meget bra, men har fortsatt et stykke opp til toppmodellene

LES MER


4. Acer Nitro EI491CPR—Størst skjerm

SJEKK PRISEN →

Her får du markedets største skjerm! Denne tilsvarer størrelsen på en relativt stor TV og er et ypperlig valg dersom du trenger ekstra god oversikt når du gamer. Uavhengig om du spiller alene eller bestemmer deg for en retro kveld med Mario Kart sammen med venner, vil denne 50-tommeren virkelig suge deg inn i skjermen. I tillegg har den en oppdateringshastighet på 144Hz, er kurvet og har en oppløsning på 3840 x 1080 (DFHD).

Skarp skjerm

Å leve seg inn i handlingen vil være som en lek, dersom du benytter deg av denne kraftpakken. Her kommer du ikke til å oppleve problemer med hakking, ujevn lysstyrke eller uskarpe bilder. Denne leverer til et skyhøyt resultat, takket være et detaljrikt bilde med et bildeformat på hele 32:9.

Selve teknologien er definitivt utviklet for å gi deg den beste opplevelsen. Utstyrt med FreeSync Premium som synkroniserer skjermens oppdateringsintervall med grafikkortets bildefrekvens, elimineres all risiko for at bildehastigheten synker. Med andre ord plukkes alle bevegelser opp uten problemer.

En annen fordel som er verdt å nevne er at skjermen fjerner eventuelle flimmer i bildet som kan føre til trøtte øyne.

Vår dom

Å ha en enorm gamingskjerm medfører både fordeler og ulemper. Oversikten du får er helt klart unik, og det er utrolig deilig å kunne game på en stor skjerm. Detaljnivået blir sensasjonelt, og for et årvåkent øye vil det være mulig å få med seg de minste detaljene.

Ulempen er imidlertid at skjermen tar ekstremt mye plass. Har du bare et lite skrivebord skjermen skal stå på, ville vi nok ha gått for mindre modeller. Denne er helt klart for deg som har rikelig med plass. Prisen ligger også en del over resten av markedet, noe som gjør denne til en ganske kostbar investering.

Sett bort ifra dette, er Acer Nitro EI491CPR et meget godt kjøp.

Oppsummert

 • Skjerm på 50 tommer
 • God bildeoppløsning og oppdateringshastighet
 • Koster ganske mye
 • Tar mye plass

LES MER


5. ASUS VG279QM—Raskest Hz

SJEKK PRISEN →

Asus har her designet en 27 tommer stor skjerm med superrask oppdateringsfrekvens på utrolige 280 Hz. Denne er derfor den skarpeste skjermen i vår test, og her slipper du garantert lagging eller ujevne bilder. For å øke hastigheten ytterligere har Asus i tillegg utstyrt sin modell med FastIPS, noe som gir en rekordrask responstid på 1 ms.

Shadow Boost

Fordelene du får med denne kommer på rekke og rad. Vi har allerede nevnt dens raske Hz, men det vi ikke har skrevet er at den har både Adaptive- Sync, som kompatibel med Geforce GTX 10, samt Shadow Boost teknologi.

Alle funksjonene bidrar til enestående bilder, tydeligere konturer og skarpe lysfarger. Dette vil gjøre gaming bedre og ikke minst enklere, ettersom du å lettere kan oppdage fiender som camper i mørke områder.

Til slutt må vi også nevne det ergonomiske designet som lar deg justere og rotere skjermen for optimal høyde og posisjon. Dette er utrolig praktisk og ikke minst godt for kroppen din, ettersom du kan justere til optimal posisjon i forhold til din sittestilling.

Konklusjon

Vi lot oss virkelig begeistre av denne rekordraske skjermen. Denne har faktisk raskest oppdateringsfrekvens blant skjermene i vår test, samtidig som den har en rekke andre fordeler. Prisen er også overkommelig og langt billigere enn de dyreste toppmodellene.

Konklusjonen vår er at dette er en god gamingskjerm som vi absolutt anbefaler.

Oppsummert

 • Raskest oppdateringshastighet
 • Jevne og skarpe bilder
 • Ergonomisk design
 • Liten; kun 27 tommer

LES MER


6. Samsung LC49G95TSSUXEN—Premium

SJEKK PRISEN →

Er du på utkikk etter markedets desidert mest høyteknologiske og avanserte gamingskjerm, finner du ikke bedre modeller enn dette. Her får du blant annet QLED, HDR 1000 og DQHD oppløsning, noe som gir deg enorme fordeler i den virtuelle slagmarken. Krystallklare bilder og lynrask oppdateringsfrekvens er ingen sak for denne. Samsung har her utviklet neste generasjons gamingskjerm.

Framtidens gamingskjerm

Bare designet på denne oser høy kvalitet. Med sitt Infinity Core Lightning design får du en fengslende glød med hele fem forskjellige innstillinger, uansett hvilken framtoning du velger. I tillegg er dens oppløsning nærmest fortryllende og grafikken føles nesten mer virkelig enn virtuell.

Alle bevegelsene er raske, klare og helt uten forsinkelser. Dette gir store fordeler når du gamer, ettersom du kan angripe med en responstid på bare 1 millisekund. Svært få skjermer kan vise til lignende, og Samsung har utviklet denne for at du skal få oppleve neste generasjons gaming.

Grafikkprosessoren er det heller ingenting å utsette på. Med sin sømløse hyperaktiverte G- Sync kompatibilitet er grafikken plettfri fra hakking og forsinkelser. Her blir det null problem å nyte enestående actionscener og komplekse bilder.

Svindyr

Trenger du en virkelighetsnær skjerm, er dette modellen for deg. Ingen er i nærheten, og her får du garantert et stort konkurransefortrinn. Dessverre har det seg slik at ny og avansert teknologi ofte koster skjorta, noe også denne gjør.

Å betale nesten 13.000 kroner for en gamingskjerm er naturligvis mye, men bruker du dagen lang foran skjermen er det liten tvil om at dette er en god investering.

Vi konkluderer med at dette er eksepsjonelt kjøp, dersom du synes det er verdt å betale 13.000 kroner for en gamingskjerm.

Oppsummert

 • Markedets mest avanserte og omfattende teknologi
 • Ingen har i nærheten av like god bildeoppløsning
 • Neste generasjons gamingskjerm
 • Skyhøy prislapp

LES MER


7. Samsung C24F396FHU — Billig og bra

SJEKK PRISEN →

Er pris det viktigste kriteriet i ditt valg av gamingskjerm, er dette modellen for deg. Her får du en god skjerm til markedets beste pris! Samsung har med denne utviklet en stilig 23,5 tommer LED-skjerm med et buet panel for bedre dybde og bredere skjerm. Denne vil garantert gi deg bedre oversikt, og du får en større opplevelse uansett om du sitter rett foran skjermen eller på siden.

Ypperlig til all slags bruk

Anerkjente Samsung vet virkelig hvordan å lage teknologiprodukter, noe de også viser med denne modellen. Denne passer til all slags bruk, enten det er gaming, film eller arbeid, ettersom den leverer høyoppløste bilder.

I tillegg er den utrolig skånsom for øynene dine. Det buede panelet gjør at du får en jevnere avstand mellom deg og skjermen, noe som er bedre for ditt synsfelt. Samtidig vil dens Eye Saver Mode gi en mer behagelig opplevelse. Dette er perfekt for deg som bruker timevis foran skjermen, ettersom du kan spille eller jobbe over lang tid uten avbrudd.

Samsung presterer også å levere naturlig bildegjengivelse. Dette er fordi skjermen ikke lekker lys fra sidene, noe som bidrar et dypere sortnivå, samt mer intensive nyanser og fyldigere farger. Kort fortalt får du en fantastisk bildekvalitet.

Bra for miljøet

Foruten markedets beste pris og god kvalitet, er en annen fordel som kan være verdt å merke seg ved denne at den har et redusert strømforbruk. Samsungs automatiske lysinnstilling justerer lyset dynamisk for å spare energiforbruket. Dette er meget bra for miljøet, samt for strømregningen din.

Å finne noe negativt å påpeke ved denne er rett og slett vanskelig. Her får du høy kvalitet kombinert med en særdeles bra pris, og dette er et kupp av de sjeldne. Ja, den har kanskje ikke like god bildeoppløsning som testvinneren, men det er heller ikke å forvente til en så lav pris.

Oppsummert

 • Markedets beste pris
 • Naturlig bildegjengivelse
 • Buet skjerm
 • Automatisk lysinnstilling som bidrar til lavere strømforbruk

LES MER


Hvilken Gamingskjerm skal jeg velge?

Hva er viktig å se etter i en god gamingskjerm? Først og fremst er det viktig å vurderer hva ditt egentlig behov er og hva skjermen skal brukes til. En gamingskjerm kan brukes til så mye mer enn bare gaming, som for eksempel til jobb. Uansett hva ditt behov er, mener vi følgende er viktig å se etter i en god skjerm:

 • Oppdateringshastighet: oppdateringsfrekvensen, eller hastigheten, sier noe om hvor mange enkeltbilder skjermen leverer per sekund. En skjerm med 60Hz viser bilder med cirka 16 ms mellomrom, mens en 144Hz skjerm leverer bilder med 7 ms mellomrom. Om du spiller intensive actionspill og må reagere lynraskt, anbefales det med høyere Hz. Dette medfører imidlertid en høyere pris.
 • Oppløsning: oppløsningen sier noe om klarheten eller skarpheten som leveres. Jo høyere oppløsning, desto skarpere bilder. Skjermen vil føles bedre om du har en høy oppløsning og vise mye tydeligere bilder, men også her justeres prisen i forhold til oppløsningen.
 • Responstid: Responstidener tiden det tar for en piksel på skjermen å skifte fra en farge til en annen. Dette er et kritisk element for alle gamere, ettersom rask responstid gir et enormt fortrinn i enhver gamingsituasjon. Jo raskere responstid, desto bedre er skjermen.
 • Størrelse: Hvor mange tommer trenger du på skjermen? Det normale på en gamingskjerm er 27 tommer, og dette fordi en slik skjerm som oftest står på et lite skrivebord. Har du bedre plass, kan du fint gå for større skjermer. Velg størrelsen du føler tilfredsstiller dine behov.
 • Pris: Til slutt må du vurdere prisen. Det finnes modeller i alle prisklasser, og variasjonen er stor. Toppmodellene koster opptil og ofte mer enn 10.000 kroner, mens de billigste er på mellom 1000-2000 kroner. Kjøp skjermen som oppfyller dine krav, men som samtidig ikke overskrider ditt budsjett. Du finner mange gode modeller som ikke trenger å koste så altfor mye.

Dette har vi vurdert i vår test

Vi har vurdert følgende kriterier i vår test:

 • Oppløsning
 • Responstid
 • Oppdateringshastighet
 • Størrelse
 • Pris 

Gamingskjerm test