fbpx

Test av fuktmåler: Disse 7 er best i test (2023)

I vårt nordiske klima vet vi alle viktigheten av å overvåke og kontrollere fuktighetsnivået i våre hjem, verksteder og kontorer. Fuktmåler er et essensielt verktøy for å forhindre fuktrelaterte skader, muggdannelser og for å opprettholde et sunt inneklima. Men med et hav av alternativer på markedet, hvordan kan man vite hvilken fuktmåler som er best tilpasset ens individuelle behov?

Dette er nøyaktig grunnen til at vi har satt sammen denne omfattende oversikten. Vi har gransket markedet, analysert funksjoner, brukeranmeldelser, pris og ytelse for å kunne presentere de fremste fuktmålerne innenfor hvert segment. Enten du er på jakt etter en høyteknologisk løsning med mange funksjoner, en enkel og rimelig variant for sporadisk bruk, eller kanskje en robust modell designet for profesjonelle behov, har vi funnet det beste alternativet for deg.

I vår gjennomgang vil du finne detaljerte beskrivelser, fordeler og potensielle ulemper for hvert produkt, sammen med en sammenligningstabell for enklere valg. Det er viktig for oss å sørge for at du får riktig verktøy i hånden, et verktøy som vil tjene deg godt i mange år fremover.

Lyst til å vite mer? Les videre for en gjennomgang av favorittene.

Fuktmåler test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Luxorparts Fuktmåler
Luxorparts Fuktmåler kombinerer pris, kvalitet og nøyaktighet. Den måler fuktighet og temperatur i tre, gips og betong og går dypt opptil 20 mm. Kombinasjonen av dette gjør den til det naturlige valget for de aller fleste og derfor vår klare testvinner.
SJEKK PRISEN →
Uni-T UT377A Fuktmåler
Uni-T UT377A er en fuktmåler i budsjettklassen som imponerer med sin evne til å måle 28 trekategorier, omgivelsestemperatur, et klart LCD-display og høy nøyaktighet.
SJEKK PRISEN →
STANLEY 0-77-030
STANLEY 0-77-030 fuktmåler gir presise målinger for tre og murverk, med brukervennlige funksjoner, inkludert et LCD-display og stendersøker. Den har lang batterilevetid og leveres med en koffert. Alt i alt en svært god fuktmåler som gir mye for pengene.
SJEKK PRISEN →
ELMA DT-128M
ELMA DT-128M fuktmåler benytter toppmoderne høyfrekvensteknologi for skånsomt å indikere fukt i byggematerialer. Den gir dyptgående nøyaktige målinger i byggstrukturer som vegger, tak og gulv, og er utstyrt med et klart belyst display og brukervennlige funksjoner som automatisk kalibrering og alarmgrensejustering.
SJEKK PRISEN →
EXTECH MO55
EXTECH MO55 er en pålitelig og prisvennlig fuktmåler, ideell for håndverkere og huseiere. Den tilbyr presise målinger på tre og byggematerialer, med brukervennlige funksjoner og robust design.
SJEKK PRISEN →
Protimeter Digital Mini
Protimeter Digital Mini er premiumsegmentets toppmodell i fuktmålere. Med forbedret design, bakgrunnsbelyst LCD-skjerm og presis måling, er den ideell for flere materialtyper. Dens brukervennlige grep og dype målingskapasitet gjør den til et foretrukket valg blant fagfolk.
SJEKK PRISEN →
Fluke 971 Fukt- og temperaturmåler
Fluke 971 er en presis fuktmåler med temperaturfunksjon.. Med bakgrunnsbelyst display og minnekapasitet for 99 målinger, kombinerer den funksjonalitet og robust design, og sikrer nøyaktige resultater i ulike miljøer.
SJEKK PRISEN →

1. Luxorparts Fuktmåler – Best i test

Luxorparts Fuktmåler

SJEKK PRISEN →

I et land som Norge, hvor fukt og temperatur kan svinge betydelig gjennom året, er det vesentlig å ha utstyr som gir pålitelige målinger. I denne sammenhengen har Luxorparts Fuktmåler klart å markere seg som den foretrukne enheten for mange. Den representerer den beste kombinasjonen av pris, kvalitet og nøyaktighet, og er derfor vår testvinner.

Det første som er verdt å merke seg med Luxorparts Fuktmåler, er dens allsidighet. Den måler ikke bare fuktighet, men også temperatur, en funksjon som gir ekstra verdi, spesielt for de som er opptatt av inneklimaets helhetlige kvalitet.

Videre er dens kapabilitet til å måle i en rekke materialer, som tre, gips og betong, et vitnesbyrd om dens allsidighet. Enten du er en huseier som ønsker å sjekke kvaliteten på treverket før du legger et nytt gulv, en kunstentusiast som vil sørge for at maleriet ditt henger i optimale forhold, eller bare noen som vil sjekke fuktighetsnivået i veden før den legges i vedovnen, har Luxorparts Fuktmåler dekket deg.

Måledybden på opptil 20 mm gir ytterligere forsikring om dens evne til å gi nøyaktige avlesninger. Dette er spesielt viktig når man vurderer potensielle fuktskader i byggematerialer, der problemet kanskje ikke alltid ligger på overflaten.

For de som kanskje er skeptiske til nøyaktigheten til en fuktmåler i denne prisklassen, vil de bli positivt overrasket. Den digitale fuktmåleren er utformet for å gi presise målinger, og dens kapabilitet til å utføre fuktighetsavlesninger i byggemateriale, eller for å sjekke fuktnivået i ved, er upåklagelig.

Oppsummert

 • Måler både fukt og temperatur
 • Ideell for tre, gips og betong
 • Måledybde opptil 20 mm
 • Perfekt for sjekk av fuktskader

LES MER

2. Uni-T UT377A Fuktmåler – Godt budsjettkjøp

Uni-T UT377A Fuktmåler

SJEKK PRISEN →

Det er ikke alltid at man må betale en formue for å få kvalitet, og dette bekreftes med Uni-T UT377A. For de som leter etter en pålitelig fuktmåler uten å tømme lommeboken, er denne modellen virkelig en vinner i budsjettklassen.

En av de mest imponerende funksjonene med Uni-T UT377A er dens evne til å måle 28 forskjellige referansearter innen 4 hovedkategorier av tre. Dette sikrer at uansett hvilken type treverk du jobber med, kan du få nøyaktige målinger tilpasset ditt spesifikke materiale.

I tillegg til å måle fuktighet i tre, er Uni-T UT377A også i stand til å måle omgivelsestemperaturen. Med et temperaturområde fra -10 °C til 60 °C, kan du være trygg på at enheten leverer nøyaktige avlesninger under en rekke forhold.

Det tydelige LCD-displayet på fuktmåleren sørger for at brukeren alltid har en klar oversikt over måleverdiene. Dette blir ytterligere forsterket av funksjonen som lar deg fryse måleverdien, slik at du kan ta deg tid til å notere eller vurdere resultatene. Med et måleområde som strekker seg fra 2 % til 40 %, og en nøyaktighet på ± 2%, kan du stole på at målingene er både presise og pålitelige.

Det er også verdt å merke seg funksjonene for Max/Min modes og data hold. Disse gir brukeren muligheten til å enkelt sammenligne tidligere og nåværende målinger, noe som kan være uvurderlig ved lengre prosjekter eller oppfølgingsundersøkelser.

På toppen av alt dette, kommer Uni-T UT377A også med de nødvendige AAA-batteriene, noe som betyr at du er klar til å starte målingene med en gang du tar den ut av esken. Med så mange funksjoner pakket inn i et kompakt design på 136x54x28 mm, er det ingen tvil om at Uni-T UT377A har satt en ny standard for hva man kan forvente av en fuktmåler i budsjettklassen.

Oppsummert

 • Måler 28 trekategorier effektivt
 • Inkluderer omgivelsestemperaturmåling
 • Tydelig LCD-display med frysfunksjon
 • Høy nøyaktighet i kompakt design

LES MER

3. STANLEY 0-77-030 – Til tre og murverk

STANLEY 0-77-030

SJEKK PRISEN →

STANLEY er kjent for sin lange historie med kvalitetsverktøy, og deres 0-77-030 fuktmåler er intet unntak. Denne kompakte enheten er designet for å gi nøyaktige fuktmålinger både i tre og murverk, og kommer med funksjoner som virkelig gjør den til et utmerket valg for både profesjonelle og hobbyister.

Det første som slår deg er dens presise fuktmålingskapasitet. For byggematerialer som betong eller gips, strekker måleområdet seg fra 0,2 % til 2,0 %. Når det gjelder tre, kan du forvente målinger fra 6 % til 44 %. Dette brede spekteret sikrer at du kan få nøyaktige avlesninger uavhengig av materialet du arbeider med.

Men det er ikke bare fuktighetsmålingen som gjør STANLEY 0-77-030 unik. Den innebygde stendersøkeren er et flott tillegg, som hjelper brukere med å lokalisere spesifikke punkter i materialet de undersøker. Dette er gjort mulig ved hjelp av to detektorer på 8 mm, som gir presis innsikt i materialets tilstand.

Ytterligere brukervennlighet kommer i form av et klart LCD-display, som gir enkel avlesning av måleresultatene. Og for de som er bekymret for batteriets levetid, kan det være verdt å nevne at med laseren påslått, kan enheten fungere i hele 1.100 timer. Den drives av 4 x AAA-batterier, noe som gir solid driftstid for de fleste prosjekter.

Arbeidstemperaturen på 0–37 °C sikrer at fuktmåleren vil fungere optimalt under de fleste norske forhold. Automatisk avstenging etter 3 sekunder er en annen praktisk funksjon, som bidrar til å spare batteri over tid. Som prikken over i-en leveres STANLEY 0-77-030 med en koffert, noe som gjør oppbevaring og transport enkelt og praktisk.

Totalt sett, for de som trenger en pålitelig fuktmåler for tre og murverk, setter STANLEY 0-77-030 standarden. Med sin robusthet, nøyaktighet og brukervennlighet, er den et utmerket valg for enhver som søker kvalitet.

Oppsummert

 • Presis fuktmåling i tre og murverk
 • Innebygd stendersøker med to detektorer
 • Klart LCD-display; 1.100 timers batterilevetid
 • Leveres med praktisk koffert

LES MER

4. ELMA DT-128M – Høyfrekvensmåling

ELMA DT-128M

SJEKK PRISEN →

Det mest bemerkelsesverdige med ELMA DT-128M er utvilsomt dens bruk av høyfrekvensteknologi. I stedet for tradisjonelle metoder som kan være invasive eller skade materialer, tilbyr denne enheten ikke-destruktiv overflateindikering av fukt. Dette gir brukerne muligheten til å utføre grundige analyser av fuktighetsnivåene i ulike byggematerialer uten å påføre noen form for skade.

Når vi snakker om dybde, går ELMA DT-128M et skritt videre enn mange av sine konkurrenter. Med evnen til å måle i dybder mellom 20-40 mm, gir den en imponerende innsikt i fuktfordelingen i vegger, tak og gulv. Enten du arbeider med betong, murstein, gips, flis eller en hvilken som helst annen type materiale nevnt, er denne fuktmåleren optimalt kalibrert for å levere presise resultater.

En annen nøkkelkomponent er det store belyste displayet, som gir en klar og tydelig avlesning av fuktighetsnivåene. Og for dem som kanskje er nybegynnere eller ønsker ekstra sikkerhet, tilbyr ELMA DT-128M en justerbar alarmgrense. Denne funksjonen lar brukeren stille inn en spesifikk fuktighetsgrense, og enheten vil gi en alarm dersom den oppdager nivåer over denne grensen.

Automatisk kalibrering sikrer at målingene alltid er på sitt mest nøyaktige, mens funksjoner som min/maks, autoavstenging og datahold øker brukervennligheten ytterligere. For de som verdsetter et fullkomment pakketilbud, leveres ELMA DT-128M med batterier og en informativ håndbok.

Samlet sett er ELMA DT-128M enestående i sitt felt. Dens kombinasjon av avansert teknologi, dyp måleevne og en rekke brukervennlige funksjoner gjør det til et must-have verktøy for alle som ønsker det beste innen fuktighetsmåling.

Oppsummert

 • Høyfrekvens for ikke-destruktiv fuktindikering
 • Måler dypt i 20-40 mm rekkevidde
 • Justerbar alarmgrense og automatisk kalibrering
 • Inkluderer belyst display og autoavstenging

LES MER

5. EXTECH MO55 – Mye for pengene

EXTECH MO55

SJEKK PRISEN →

Når det gjelder valg av fuktmåler, ønsker de fleste en kombinasjon av pålitelighet, presisjon og prisvennlighet. Dette er grunnen til at EXTECH MO55 raskt har blitt et populært valg blant håndverkere, renoveringsentusiaster og huseiere over hele landet. Med sitt robuste design og rimelige prisfaktor, representerer denne enheten virkelig “verdi for pengene”.

En av de store fordelene med MO55 er dens allsidighet i måling. Den kan raskt måle fukt i både tre og byggematerialer, og brukeren kan velge mellom å bruke stift eller gå for den stiftfrie, ikke-invasive metoden. Dette er spesielt hendig når man jobber med følsomme overflater eller når man ønsker en rask oversiktskontroll.

Displayet på MO55 er utformet for å være intuitivt og brukervennlig. Med ikoner som angir fuktinnholdets nivåer – fra lavt til svært høyt – er det enkelt å få en rask forståelse av situasjonen. Dette suppleres med en lydvarsling, hvor tonefrekvensen piper raskere når fuktighetsnivået øker. Dette gir en dobbel indikasjon, både visuelt og auditivt, noe som gjør det lettere å identifisere problemområder.

For de som arbeider med renoveringsprosjekter, er MO55 en gave. Dens evne til å oppdage fukt bak vegger, i tak, på gulv, kakkel og tepper er uvurderlig. Den er det perfekte verktøyet for å avdekke de skjulte ettervirkningene av vannlekkasjer, noe som kan spare betydelige reparasjonskostnader i det lange løp.

På den praktiske siden, byr MO55 på flere funksjoner som Data Hold, som fryser avlesningen på displayet, en innebygd kontroll av batterinivå, og en automatisk avstengingsfunksjon for å spare batteristrøm. Den kompakte størrelsen gjør den også lett å bære med seg og lagre.

Oppsummert

 • Allsidig måling med stift eller ikke-invasivt
 • Intuitivt display med lydvarsling
 • Ideell for renoveringsprosjekter
 • Kompakt design med nyttige funksjoner

LES MER

6. Protimeter Digital Mini – Premium

PROTIMETER Digital Mini

SJEKK PRISEN →

Når man ser etter den ypperste kvaliteten innen fuktmålere, er det vanskelig å komme utenom Protimeter Digital Mini. Dette er ikke bare en annen fuktmåler – det er en toppmodell i premiumsegmentet som setter en ny standard for hva man kan forvente av en fuktmåler.

Oppfølgeren til den populære Protimeter Mini er her med forbedringer på alle fronter. Den har et nyskapende design, kombinert med en bakgrunnsbelyst LCD-skjerm som gjør det enkelt å lese av resultatet, selv i svak belysning. Gripen er optimalisert med en gummiert finish, som sikrer et fast og komfortabelt grep.

Men det som virkelig skiller denne modellen fra andre, er dens måleevne. Uansett om du arbeider med tre, gips, masonitt eller finér, gir Protimeter Digital Mini nøyaktige målinger hver gang. Den minimale skaden fra de spisse stiftene er også et stort pluss, da man kan måle uten å bekymre seg for merker i det testede materialet.

Målefunksjonene tar også et skritt videre, ved å tilby muligheten for å sammenligne ulike målepunkter på ett og samme materiale. Dette er gull verdt for fagfolk som ønsker å avdekke mulige fuktskader.

Med sin LED-fargeskjerm gir instrumentet klare og lettleste resultater, samtidig som det gir ekstra fleksibilitet med muligheten for å koble til forskjellige fuktgivere for dypere målinger.

Det faktum at Protimeter Digital Mini er kalibrert for tre, betyr at den gir den mest nøyaktige målingen for fuktinnhold i tre, mens den for andre materialer gir en relativ trefuktkvote. Alt i alt, for de som ønsker det beste av det beste, er Protimeter Digital Mini uten tvil det riktige valget.

Oppsummert

 • Premium fuktmåler med forbedret design
 • Bakgrunnsbelyst LCD for enkel avlesning
 • Presise målinger på flere materialtyper
 • Ideell for fagfolk; avdekker fuktskader

LES MER

7. Fluke 971 Fukt- og temperaturmåler – Kombinert temperaturmåler

Fluke 971 Fukt- og temperaturmåler

SJEKK PRISEN →

Denne fuktmåleren med temperaturmålingsfunksjon gir presise resultater som er avgjørende for en rekke profesjonelle applikasjoner, fra klimakontroll i bygninger til verifisering av varmesystemer.

Fluke 971 skiller seg ut med sitt bakgrunnsbelyste display, som sikrer at måleresultatene er tydelige, selv under utfordrende lysforhold. Dette er en funksjon som ofte blir oversett, men som gir en enorm forskjell for brukere som arbeider i varierende miljøer, hvor belysningen kan være inkonsekvent.

Det unike ved denne enheten er dens kapasitet til å lagre opptil 99 målinger. For profesjonelle som krever nøyaktighet over tid, gir dette en mulighet til å referere tidligere målinger, noe som kan være kritisk for langsiktige prosjekter eller når man overvåker endringer i et bestemt rom eller område.

Denne enheten er ikke bare begrenset til å måle relativ luftfuktighet og temperatur, men den måler også våt temperatur. Med et måleområde som strekker seg fra 5 % til 95 % relativ luftfuktighet og en temperaturvariasjon på -20 °C til 60 °C, gir Fluke 971 en imponerende fleksibilitet.

I tillegg til disse tekniske egenskapene, kommer Fluke 971 i et robust og slitesterkt design, akkompagnert av et hylster og en belteklemme. Dette gjør det lett å bære enheten rundt uten bekymring for skader. Drevet av fire AAA-batterier, sikrer den langvarig bruk og minimalt vedlikehold.

Samlet sett gir Fluke 971 både funksjonalitet og holdbarhet, noe som garanterer at den møter de strenge kravene fra fagfolk. Det er sjelden man finner en fuktmåler med så omfattende funksjoner, spesielt en som også leverer nøyaktige temperaturmålinger. Denne kombinasjonen av pålitelighet og presisjon gjør Fluke 971 til et utmerket valg.

Oppsummert

 • Bakgrunnsbelyst display for tydelig lesbarhet
 • Lagrer opptil 99 målinger
 • Måler også våt temperatur
 • Robust design med bæreklemme

LES MER


Innkjøp av fuktmåler– hva bør jeg tenke på?

Når man skal kjøpe en fuktmåler, er det viktig å tenke gjennom flere faktorer for å sikre at man får et verktøy som passer til sitt spesifikke behov og som gir pålitelige resultater. En fuktmåler er en essensiell enhet for profesjonelle innen bygg- og treindustrien, samt for huseiere som ønsker å oppdage fuktproblemer i sine hjem. Her er hva du bør tenke på:

Type fuktmåler: Det finnes to hovedtyper av fuktmålere: pinnebaserte og pinnefrie.

Pinnebaserte fuktmålere benytter to pinner som stikkes inn i materialet for å måle fuktighet. Disse gir ofte mer nøyaktige avlesninger, men kan etterlate små hull i materialet.

Pinnefrie fuktmålere bruker elektromagnetiske bølger for å detektere fukt, noe som betyr at de ikke etterlater noen merker på overflaten. De er imidlertid ofte dyrere og kan noen ganger være mindre nøyaktige.

Måleområde: Forskjellige fuktmålere har forskjellige måleområder, og det er viktig å velge en som passer til materialet du skal teste. Noen er spesifikt designet for tre, mens andre er bedre egnet for byggmaterialer som betong, gips eller murverk.

Nøyaktighet: Selv om de fleste moderne fuktmålere er nøyaktige, kan nøyaktighetsnivået variere. Det er viktig å sjekke spesifikasjonene og, om mulig, sammenligne med andre kjente merker eller modeller.

Størrelse og ergonomi: Størrelsen på fuktmåleren og hvordan den føles i hånden kan være viktig, spesielt hvis du planlegger å bruke den regelmessig. Velg en modell som er behagelig å holde og lett å manøvrere på trange steder.

Display og grensesnitt: Enkel avlesning og et klart, bakgrunnsbelyst display kan gjøre jobben mye enklere. Noen enheter kommer også med digitale grensesnitt som kan kobles til datamaskiner for videre analyse.

Funksjoner: Avhengig av behovet ditt, kan det være lurt å se etter spesifikke funksjoner som temperaturmåling, muligheten til å lagre data, eller alarmfunksjoner som indikerer når fuktnivået overstiger en bestemt grense.

Batteri og strøm: Vurdér batteriets levetid, type batteri (oppladbart eller engangsbatteri), og hvor enkelt det er å skifte batteri. Dette kan påvirke hvor ofte du må bytte eller lade enheten.

Pris: Som med alle kjøp, er budsjettet viktig. Mens dyrere fuktmålere ofte har flere funksjoner og høyere nøyaktighet, finnes det også rimelige modeller som kan være tilstrekkelige for grunnleggende behov.

Garanti og kundeservice: En god garanti og tilgjengelig kundeservice kan være avgjørende, spesielt hvis du støter på problemer med fuktmåleren din.

Sammenfattet bør du, når du kjøper en fuktmåler, tenke gjennom type, nøyaktighet, bruksområde, pris og tilleggsfunksjoner. Ved å gjøre en grundig vurdering før kjøp, vil du være bedre rustet til å velge en modell som passer perfekt til dine behov. Les vår test ovenfor for å finne noen gode alternativer i de forskjellige segmentene.

fuktmåler