fbpx

Fryser test: Her er de 6 beste på markedet i 2023

En fryser er noe alle som trenger dersom store mengder med mat skal oppbevares. Det er imidlertid utallige modeller å velge imellom, og det er lett å rote seg bort i det store utvalget.

Formålet med vår fryser test er å gi deg bedre oversikt over de beste modellene på markedet i 2021. Nedenfor har vi laget en oversikt til deg med de beste innen de ulike kategoriene, slik at det skal være lettere for deg å velge fryseren som passer deg best. Vurderingen er basert på omtaler og spesifikasjoner.

Etter grundige analyser av seks populære frysere kom vi frem til at Electrolux LCBBLF38W0 er den beste. Her får du en enorm frysekapasitet, i tillegg til en rekke hendige funksjoner.

Leter du etter fryseren som gir deg mest for pengene er det Whirpool WHSS2121 du bør gå for.

Fryser test test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Electrolux LCBBLF38W0
Testvinner med god margin! Her får du en enestående fryser med flust av gunstige funksjoner.
SJEKK PRISEN →
Whirpool WHS2121
Testens beste budsjettvalg på grunn av sin gode kvalitet og ikke minst overraskende lave pris. Her får du mye for pengene!
SJEKK PRISEN →
Electrolux LCB3LE20W0
Dette er en imponerende fryser med en enorm kapasitet. Denne er perfekt til storfamilien som elsker å storhandle.
SJEKK PRISEN →
Scandomestic SB 100
Dersom du bor alene eller på en mindre plass er dette et utmerket valg. Her får du en fryser som tar liten plass, men som likevel rommer ganske mye.
SJEKK PRISEN →
Beko HSA 47520
En herlig fryser med en rekke praktiske funksjoner. Dette er fryseren spesialutviklet for mellomstore familier.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Electrolux LCBBLF38W0—Best i test

fryser test - best i test

SJEKK PRISEN →

Vår soleklare testvinner, rett og slett fordi denne tilbyr beste helhet. Her får du en rekke hendige funksjoner, stor kapasitet, lavt energiforbruk, samt at prisen ikke er den verste. Det er mye å like ved fryseren fra Electrolux, og ifølge oss finnes det ikke bedre frysere enn denne.

Funksjonsrik

Med funksjoner som LowFrost, FastFreeze, og en integrert dreneringsplugg får du så mye mer enn en ordinær fryser. Denne fryser matvarene lynraskt, noe som gjør at alle vitaminer og mineraler holder seg i maten lengre, samtidig som den forhindrer at det oppstår rim.

Skulle du være uheldig å få rim, vil dreneringspluggen enkelt avrime fryseren din. Electrolux her laget en veldig brukervennlig fryser som garantert gir deg en enklere hverdag.

For ekstra god oversikt, har fryseren også innvending belysning. Du vil enkelt finne frem til matvarene dine.

Romslig

Med en kapasitet på hele 371 liter er denne et perfekt valg for større familier. Her kan alle frysevarer lagres i lang tid uten å miste sin smak og holdbarhet. I tillegg har den et lavt energiforbruk, noe som gir veldig positivt utslag på dine strømregninger.

Frykter du mye bråk ved å ha en fryser, blir dette heller ikke noe problem. Denne har et lydnivå på 45 desibel, noe som tilsvarer to personer som hvisker svært lavt. Med andre ord, er fryseren tilnærmet lydløs.

Konklusjonen er at du ikke får bedre modeller enn dette. Electrolux er fryseren som tilbyr best helhet.

Oppsummert

 • Kapasitet på 371 liter
 • Har mange funksjoner
 • Dette er fryseren som tilbyr best helhet

LES MER


2. Whirpool WHS2121—Beste budsjettvalg

SJEKK PRISEN →

En meget god fryser til en enda bedre pris. Her får du testens beste budsjettvalg, men det er ikke bare prisen på under 4000 kroner vi likte ved denne modellen. Whirlpool har her laget en romslig fryser med lavt energiforbruk. Er du på utkikk etter fryseren med best pris, er dette modellen for deg.

God frysekapasitet

Med en kapasitet på 204 liter kan du lagre rikelig med mat til deg og familien. Denne vil utvilsomt dekke behovet til opptil fire personer, der dere kan oppbevare en matmengde på totalt 15 kilo. Overskrides vekten på 15 kilo vil fryseeffekten bli redusert, så det er derfor viktig å være påpasselig med at dette ikke gjøres.

Lydnivået på fryseren er også meget lavt og kun på 41 desibel, i tillegg har fryseren en god energimerking på A+. Denne er derfor relativt energivennlig.

God utnyttelse av størrelsen

Som nevnt er kapasiteten god, men kanskje det aller beste med denne, sammen med prisen, er hvor godt de har utnyttet kapasiteten og størrelsen. Denne har målene 80 x 64 x 86 centimeter, noe som gjør at den ikke vil ta all verdens av plass.

Likevel rommer den hele 204 liter, noe vi synes er imponerende. Med andre ord er dette en fryser vi absolutt anbefaler.

Oppsummert

 • Romslig
 • God utnyttelse av kapasiteten med tanke på dens størrelse
 • Best på pris
 • Relativt lavt energiforbruk

LES MER


3. Electrolux LCB3LE20W0—Beste mellomstore

SJEKK PRISEN →

Electrolux utvikler kvalitetsprodukter til hjemmet på løpende bånd, og de har lyktes også med sin fryser LCB3LE20W0. Her får du en funksjonsrik fryser med en kapasitet på 198 liter. Dette er med andre ord testens beste mellomstore fryser.

Mange funksjoner

Som testvinneren er denne også utstyrt med en rekke smarte funksjoner som LowFrost, Fast Freeze og avløp til avriming. Du får derfor en fryser som det er lite jobb med, som fungerer meget godt og som byr på den beste nedfrysingen av mat.

Energiklassen på A++ er i tillegg oppimot den beste energimerkingen du kan få på dagens marked, noe som betyr lavt strømforbruk og ingen utslag på strømregningen.

Konklusjon

Dette er en fryser som er et opplagt valg dersom dere er to til tre personer som har bruk for plass til store frysevarer eller som liker å handle mye mat om gangen. Med sine 198 liter får du god kapasitet, samt en fryser som fungerer meget godt.

Denne kunne like godt ha endt opp som testvinner, men ble utkonkurrert rett og slett fordi testvinneren hadde større kapasitet. Ellers er det ingenting som skiller dem.

Konklusjon er at dette er en enestående fryser til mellomstore familier.

Oppsummert

 • En veldig god fryser med en kapasitet på 198 liter
 • Utstyrt med mange funksjoner
 • Lite skiller denne og testvinneren
 • Perfekt valg for mellomstore familier

LES MER


4. Scandomestic SB 100—Beste kompakte

SJEKK PRISEN →

Bor du alene eller trenger en fryser som ikke tar for stor plass, er dette modellen for deg. Dette er testens mest kompakte fryser, som betyr at den tar minimalt med plass i hjemmet ditt. Selv om fryseren er «liten» rommer den faktisk hele 100 liter. Dette er mer enn nok til å oppbevare frysevarer til opptil tre personer.

Solid fryser

Fryseren gir en god fryseeffekt og den har et kompakt design som tåler veldig mye. Denne kan derfor stå i alle rom uten å bli ødelagt, og den har en fryseeffekt på -15 grader.

SB 100 vil derfor fungerer ypperlig i alle rom, og fungerer like godt selv i en kald kjeller. Den gode fryseeffekten bidrar også til lengre holdbarhet på maten din, uten at smak eller essensielle vitaminer forsvinner.

Simpel fryser

Fryseren er lite avansert og havner i kategorien “simpel fryser”. Her får du ingen avanserte funksjoner som selvriming, hurtigfrysing eller innvendig belysning. Dette er imidlertid ikke å forvente når den kun koster en plass mellom 2000 og 3000 kroner.

Trenger du stor kapasitet er dette naturligvis ikke fryseren å gå for. Denne er utmerket om du bor alene eller sammen med en annen person. Da får dere en god fryser til en veldig god pris.

Oppsummert

 • Beste kompakte fryser
 • God romslighet på 100 liter, til tross for liten størrelse
 • God pris
 • Solid, tåler mye

LES MER


5. Beko HSA 47520—Størst kapasitet

SJEKK PRISEN →

Dersom du jakter etter fryseren med størst kapasitet, trenger du ikke å lete lengre. Her får du Beko HSA, som tilbyr en enorm lagringskapasitet på hele 451 liter. Dette er nesten dobbelt så mye som den nest største i vår test, og derfor er denne blant de største på markedet.

Elektronisk temperaturkontroll

Brukervennlighet er viktig for oss når vi ser på frysere, og denne scorer svært høyt på akkurat det. Fryseren er utstyrt med en avansert men likevel enkelt elektronisk temperaturkontroll som gjør at det ikke er noen problemer med å ha oversikt over temperaturen på innsiden.

Justering av kulden gjøres også meget lett, da du bare trenger å trykke deg frem til den ønskede temperaturen.

I tillegg har Beko en funksjon kalt omgivelsestemperatur, som betyr at den justerer kulden automatisk for å sikre optimal drift til enhver tid. Denne kan derfor stå plassert i hvilket som helst rom – til og med i garasjen – uten at dette skal være skadelig for maten.

Svindyr

Med en prislapp på nærmere 9000 kroner er dette en meget kostbar fryser, men igjen er dette kanskje å forvente når den har så enorm kapasitet.

Vi mener at dette er en modell å gå få dersom dere er en stor familie med stort oppbevaringsbehov. Om ikke kan du fint gå for mindre frysere til en rimeligere pris.

Oppsummert

 • Størst kapasitet
 • Brukervennlig
 • Oversiktlig temperaturkontroll
 • Koster mye

LES MER


Hvilken fryser skal man velge?

Hvilken fryser du bør velge kommer i stor grad an på hva ditt behov er og hvor mange personer dere er som skal bruke den. Størrelsen på hjemmet ditt har også betydning for valget ditt.

Her er kriterier vi mener du burde se etter i en fryser;

Kapasitet

Hvor mange liter trenger du i en fryser? Det kommer veldig an på hvor mange personer dere er i din husstand. Er dere flere enn tre personer burde dere gå for en fryser på 200 liter og oppover.

Er dere færre enn tre, kan dere fint nøye dere med mindre kapasitet. Dette er rett og slett fordi større kapasitet som regel betyr høyere pris.

Størrelse

Størrelse og kapasitet henger som regel sammen, men det er likevel viktig å forsikre seg om at fryseren du kjøper passer der den er tiltenkt å stå. I tillegg finnes det en rekke frysere som har klart å utnytte kapasiteten maksimalt i forhold til sin størrelse.

Disse kan være et godt alternativ å gå for dersom det er trangt om plassen hjemme hos deg.

Energimerking

Energimerking sier bare noe om hvor stort energi- og strømforbruk fryserne har. Jo bedre energimerking, desto mindre energi brukes, noe som igjen bidrar til billigere strømregninger.

Høy energimerking betyr imidlertid høy pris. Du må derfor gjøre en vurdering på om du skal betale mye med en gang og få litt billigere strømregninger, eller betale et litt mindre førstebeløp for å så få dyrere strømregninger.

Funksjoner

Hvilken funksjoner synes du er nødvendige i en fryser? Dette kan for eksempel være hurtigfrysing, automatisk avriming eller elektronisk temperaturstyring.

Vi lærte gjennom vår test at en funksjonsrik fryser er en fryser som er meget lettvint å håndtere. I tillegg er det behagelig å ha funksjoner som avriming, da du selv slipper å måtte fjerne is fra fryseren.

Men igjen så betyr flere funksjoner høyere pris. Velg derfor ut de funksjonene du synes er mest nødvendig.

Pris

Det er stor forskjell på prisen, og det er ikke gitt at dyrere modell betyr bedre frysekvalitet. Det som skiller toppmodellene fra de billigere modellene, er at de har flere funksjoner og som regel mye større kapasitet.

Betal derfor prisen du synes er innenfor, basert på kriteriene ovenfor. Slik kan vi garantere at du blir fornøyd med ditt kjøp.

Hva betyr energimerkingen?

Som skrevet tidligere, sier energimerkingen noe om hvor mye energi de ulike modellene bruker. Desto bedre merking, altså A+++, desto mindre energi bruker fryseren. Dette bidrar til billigere strømregninger, samt at det er mer miljøvennlig.

Testkriterier

Vi har basert vårt testresultat på følgende kriterier;

Brukervennlighet, kapasitet, frysekvalitet, energimerking, funksjoner og pris.

Fryser test